İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - LeGeND-MæN

5461
İNGİLTERE LİGİ HABERLERİ / Henry sırılsıklam aşık!
« : 14 Mart 2007, 13:01:28 »
Henry sırılsıklam aşık!
İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Arsenal'de forma giyen Fransız yıldız Thierry Henry Arsenal'e olan bağlılığını bir kez daha kanıtladı.

Henry, takımdan ayrılacağı yönündeki söylentilerle ilgili olarak ise takımda kalacağını ifade etti. Henry, her yıl aynı şeyleri söylediğini belirterek "Bu beni rahatsız ediyor. Kulübümü seviyorum. Bu sezon yarım kapasiteyle oynadım ancak taraftarlarım için, takım arkadaşlarım için ve Arsene Wenger için savaşacağım. Onların da beni burada istemeleri halinde kariyerimin sonuna kadar Arsenal'de olacağım."

Arsenal'in geçtiğimiz hafta içi PSV Eindhoven'la yaptığı ve elendiği Şampiyonlar Ligi çeyrek finale yükselme rövanş maçında sakatlanan Fransız golcü Thierry Henry, Fransız basınına çarpıcı açıklamalarda bulundu. Henry, sakatlığının ciddi olduğunu ve en az üç ay sahalardan uzak kalacağını tahmin ettiğini ifade etti. Fransa'da yayın yapan L'Equipe Gazetesi'ne konuşan Henry, "Ben doktor değilim ama 3 ay sahalardan uzak kalacağımı doğrulayabilirim. Sekiz yıldır ilk kez böyle ciddi bir sakatlıkla karşılaştım. Önümüzdeki sezon antrenmanlara takım arkadaşlarımdan daha önce başlayacağım. 2007-2008 sezonunun benim için mükemmel olacağını ümit ediyorum" dedi. Henry'nin en az 3 ay sahalardan uzak kalması bekleniyor.

Henry'nin yokluğunda bu sezon sıkıntılı dönemler yaşayan Arsenal, lig yarışında şampiyonluğun oldukça uzağında bulunuyor. Geçtiğimiz yıl Şampiyonlar Ligi'nde final oynayan İngiliz ekibi, bu yıl çeyrek finali göremeden turnuvaya veda etti. Arsene Wenger'in öğrencileri Lig Kupası'nda da finalde Chelsea'ye kaybetmişlerdi.

5462
İNGİLTERE LİGİ HABERLERİ / Chelsea'den Terry'e servet
« : 14 Mart 2007, 13:01:07 »
Chelsea'den Terry'e servet
Chelsea’nin savunmadaki güvencesi John Terry’nin, sözleşme yenilemek için istediği şartlar İngiltere’de tartışma yarattı. Kulübü ile masaya oturan 26 yaşındaki futbolcu, 9 yıl boyunca takımda en fazla kazanan oyuncu olması şartıyla sözleşme yenilemeyi teklif etti.

Bu da halen haftalık 65 bin Sterlin’e oynayan Terry’nin maaşının, haftada 121 bin Sterlin alan Shevchenko ve Ballack’a ödenen ücretle eşitleneceği ve 9 yıllık bir hesapla da başarılı defans oyuncusunun 60 milyon Sterlin’e yakın bir kazanç sağlayacağı anlamına geliyordu. Ancak Chelsea Kulübü bu teklifi reddetti ve oyuncusuna yıllığı 6.3 milyon Sterlin’den 5 yıllık anlaşma önerdi. Terry ise bu teklifi kabul etmeyince görüşmeler tıkandı.

5463
İNGİLTERE LİGİ HABERLERİ / Silvestre sezonu kapadı!
« : 14 Mart 2007, 13:00:45 »
Silvestre sezonu kapadı!
İngiltere Premier League'in lideri Manchester United'ta defansın yıldız oyuncusu Mikael Silvestre Şampiyonlar Ligi'nde Lille maçındaki sakatlığından ötürü sezonu kapadı.

Sakatlığının hemen ardından 3 hafta içinde tekrar sahalara döneceği açıklanan Silvestre'nin sakatlığının tahmin edilenden daha ciddi boyutlarda olduğu bu yüzden de bir operasyon geçireceği ve tekrar antrenmanlara başlaması için 3 ay gibi bir süre gerektiği belirtildi.

5464
İNGİLTERE LİGİ HABERLERİ / Kırmızı ŞEYTANLAR
« : 14 Mart 2007, 12:59:45 »
Kırmızı ŞEYTANLAR
Manchester United ile Avrupa futbolunun yıldızları, Avrupa Birliği'nin temellerinin atıldığı Roma Antlaşması'nın 50. yıldönümünü kutlamak için İngiltere'de karşı karşıya geldi.

76 bin kişilik Old Trafford Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısını Manchester United, Rooney (2), Brown ve Ronaldo'nun golleriyle 4-1 önde kapadı.

İtalya'yı dünya şampiyonu yapan teknik direktör Marcello Lippi'nin yönettiği ve Gerarrd, İbrahimoviç, Pirlo ve Mancini gibi yıldızların forma giydiği Avrupa Karması, ikinci yarının başında Diouf'un golüyle farkı 2'ye indirdi.

Bolton'lu El Hadji Diouf, 88'inci dakikada penaltı golüyle farkı 1'e indirse de Avrupa Kupaları'ndaki 50. yılını dolduran Premier Lig lideri Manchester United, Avrupa Karması karşısında sahadan 4-3'lük galibiyetle ayrıldı.

5465
FENERBAHCE / Gollerin yarısı Alex'ten
« : 14 Mart 2007, 12:55:52 »
Gollerin yarısı Alex'ten
Bu sezon ligde 13 gol atıp, 10 da asist yapan Brezilyalı yıldız, 45 golün %51’ine imzasını atmış oldu

F.Bahçe'de ’oynadığında’ da, ’oynamadığında’ da ismi her zaman gündeme oturan Alex de Souza, bu sezon da takımın gol yükünü tek başına çekiyor. Brezilyalı yıldız, bu sezon sarı-lacivertli takımın rakip filelere gönderdiği toplam 45 golün 13’üne imza koyarak, ’Gol Krallığı’ yarışında da zirvede yer alıyor. Vatan Gazetesi'nin 14 Mart 2007 tarihli haberine göre Sambacı, şu ana dek gerçekleştirdiği yaptığı 10 asistle de F.Bahçe’nin 45 golünden 23’üne imzasını koymuş durumda. Bu da Alex’in, F.Bahçe’nin ’yüzde 51’i ademek olduğunu gösteriyor.

7 SEZONUN EN KISIRI

Bu arada 24. hafta sonunda 6 puan farkla ligde liderlik koltuğunda oturan Kanarya, son 7 yılın en az gol attığı sezonlarından birini geçiriyor. Sarı-lacivertliler en son 1999 yılında, 24. hafta maçları sonunda rakip kalelere ancak 40 gol atabilmişti.

5466
FENERBAHCE / Yattara-F.Bahçe flörtü
« : 14 Mart 2007, 12:55:18 »
Yattara-F.Bahçe flörtü

Takvim Gazetesi'nin 14 Mart 2007 tarihli haberine göre, Trabzonspor'un haşarı çocuğu Yattara, Fenerbahçe'yle flört ediyor... 2003-2004 sezonunda geldiği Bordo-Mavili kulüpte müthiş tekniğiyle taraftarların en sevdiği isim haline gelen, ancak gece hayatına olan düşkünlüğü nedeniyle birçok kez uyarılan Gineli futbolcu, Galatasaray maçı öncesinde karıştığı skandal nedeniyle sabırları taşırdı. Trabzonspor Yönetimi, 2008'e kadar sözleşmesi olmasına karşın İbrahima Yattara'yı en geç bu sezon sonunda gönderme kararı aldı.

Kanarya'ya can atıyor

Bu gelişme Fenerbahçe'de de geniş yankı bulurken, yöneticiler, Yattara gibi kaliteli bir kanat oyuncusunun kendilerine çok yararlı olacağını söylediler. Başkan Aziz Yıldırım'ı da ikna eden yöneticiler, "İstanbul'da bu olaylara karışmasını engelleyebiliriz" deyince transfer için harekete geçildi. Daha önce birçok kez "F.Bahçe'de oynamak isterim" diye konuşan Yattara'nın da gelmeye can attığı öğrenildi. Siyahi yıldızın, Galatasaray derbisi öncesinde bir fuhuş skandalına adı karışmıştı.

5467
FENERBAHCE / Bursa hazırlıkları sürüyor
« : 14 Mart 2007, 12:55:00 »
Bursa hazırlıkları sürüyor

Fenerbahçe, haftasonu karşılaşacağı bursaspor maçının hazırlıklarına bugün yaptğı tek çalışma ile devam etti.

Samandıra Tesisleri'nde yaklaşık 1 saat 20 dakika süren antrenmana Rüştü, Lugano ve Serkan Balcı katılmadı. Sağ dizindeki problem nedeniyle iğne olan Lugano, salonda çalışırken migreni bulanan Serkan ise bugünü dinlenerek geçildi. Rüştü ise eşi Iışl Reçber'in doğum yapacağı için bugünkü idmana katılmadı. Yapılan antrenmanda düz koşunun ardından ısınma ve koordinasyon hareketleri gerçekleştirdi. Sarı - lacivertli takım daha sonra uzun pas ve şut çalışmasıyla antrenmanı bitirdiler. Aşın tendonlarındaki sakatlıktan dolayı takımdan ayrı kalan Deivid ise takımdan aşrı olarak koşu çalışması yaptı.

Öte Yandan teknik direktör Zico, Bursaspor maçında geçen hafta oynanan Konyaspor maçındaki ilk 11'i sahaya sürmesi bekleniyor.

5468
FENERBAHCE / Bize de bu yakışır
« : 14 Mart 2007, 12:54:50 »
Bize de bu yakışır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin Halep kentinde 75 bin kişilik stadyumun açılışına katılması beklenen Fenerbahçe'yi bu kente 40 kişilik ANA uçağıyla (Başbakanlığa ait uçak) götürmeyi planlıyor. Rahatsızlığı geçerse, Erdoğan da 3 Nisan'daki açılışta gerçekleştirilecek Halep İttihad-Fenerbahçe dostluk maçının başlama vuruşunu yapacak. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ise Erdoğan'ın ve sarı-lacivertlilerin jestine karşılık olarak Halep Stadı'nda Fenerbahçe marşını çaldıracak. Şartlar oluşur da Fenerbahçe açılışta yer alırsa, ANA uçağı ilk kez bir futbol takımını ağırlamış olacak. Öte yandan Beşiktaş'ın da olumlu karşıladığı yarı final maçının Fenerbahçe'nin erteleme talebi için dün Futbol Federasyonu olumlu karar verdi. 3 Nisan'daki maçın 11 Nisan'a, rövanşın ise 25 Nisan'a ertelendiği açıklandı.


5469
FENERBAHCE / "Şampiyonluk son haftaya kalmaz"
« : 14 Mart 2007, 12:54:20 »
"Şampiyonluk son haftaya kalmaz"

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın milli oyuncusu İbrahim Kutluay, Beko Basketbol Ligi'nde bu sezon şampiyon olacaklarını iddia etti.

Sarı-lacivertli taraftarların internet sitesi antu.com'da röportajı yayınlanan İbrahim Kutluay, şampiyonluğu yakalayacak güçte ve deneyimde oyunculardan kurulu bir ekip olduklarını vurgulayarak, şampiyonluk yarışıyla ilgili bir soruya şu yanıtı verdi:

''Şampiyon olacağız. Ben bunun başka bir yolu olduğuna inanmıyorum. Tüm oyuncular olarak bunu başaracak güçte olduğumuzu düşünüyoruz. Yeterli tecrübeye sahibiz. Sezonda oynadığınız maçların şampiyonlukta çok büyük etkisi olmuyor. Önemli olan oyuncunun play-off'taki maçları kazanacağına inanması, kafa olarak hazır olması ve taraftarın bize destek olması. Biz zaten bu tecrübeye, bu motivasyona sahibiz. Dolayısıyla ben play-off'ta tüm takım olarak, aynı hedefe kilitlenen ve aynı şeyi düşünen oyunculardan oluşan bir takım olarak, şampiyonluğa ulaşacağımıza inanıyorum. Takım arkadaşlarımdan aldığım güven beni bu şekilde konuşturuyor. Dediğim gibi inşallah play-off'larda Fenerbahçe taraftarının desteğiyle beraber şampiyonluğun en büyük favorisi biziz.

Bunu başarmak tabii ki kolay olmayacak. Karşımızda Efes Pilsen gibi senelerden beri şampiyonluğa oynayan bir kulüp var. Bu sene çok iyi bir kadro kuran ve iyi basketbol oynayan bir Türk Telekom var. Bunların arasından sıyrılıp şampiyon olmak kolay değil ama önemli olan zoru başarıp şampiyon olmak zaten. O yüzden ben bunu başaracağımız inancındayım.''

FUTBOL TAKIMI

Milli basketbolcu, Fenerbahçe Futbol Takımı'nın da bu sezon Turkcell Süper Lig'de şampiyon olacağını savunarak, ''Geçen sezon şampiyonluğu son maça bırakmamamız gerekiyordu. Maalesef son maçta kaybettik ama bence bu sene son maça kalmadan şampiyon olacağız'' dedi.

Fenerbahçe Futbol Takımı'nın son haftalarda iyi oynamadığı görüşüne kendisinin de katıldığını anlatan deneyimli basketbolcu, şunları kaydetti:

''Ama şöyle bir gerçek var ki, 6 puan da öndeyiz. Galatasaray'ın 7 puan önündeyiz. Zorlu maçlarımız var ama ben bu zorlu maçlardan korkmuyorum. Çünkü ben futbolcularımızın zor maçlarda daha iyi futbol oynadığını düşünüyorum. Örneğin deplasmanda Beşiktaş ve Galatasaray ile oynayacağız. Bu maçlardan rahatlıkla puan ya da puanlarla ayrılacağımız inancındayım. Zor bir dönem geçirdik. Bu zor dönemlerde mutlaka taraftarın her şartta takıma destek olmaları gerekiyor. 100. yılda şampiyonluğa giden yolda, kötü de oynasak, puan da kaybetsek, taraftarımızın takıma sonuna kadar destek olması gerekiyor. Ama bunun karşılığında da sahaya çıkan futbolcularımızın, bunun bilincinde olup, sonuna kadar mücadele etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Eğer taraftar desteğini esirgemezse, futbolcu arkadaşlarımız da bu bilinçte olursa, bu sene şampiyonluk kolay gelir diye düşünüyorum. Çünkü önümüzdeki maçlarda hem daha iyi oynayıp hem de kazanacağımıza inanıyorum. Bu yıl şampiyonluğa inanıyorum. Geçen sene çok şanssız bir şekilde kaybettik. Son maça bırakmamamız gerekiyordu. Maalesef son maçta kaybettik ama bence bu sene son maça kalmadan şampiyon olacağız.''

TARAFTARA MESAJ

Röportajında sarı-lacivertli taraftarlara da seslenen İbrahim Kutluay, her branştaki şampiyonluklar için taraftar desteğinin önemine değindi.

Fenerbahçe Ülkerli oyuncu şunları kaydetti:

''Kendimi zaman zaman futbolcu olarak da basketbolcu olarak da taraftar olarak da görüyorum. Çünkü ben çok küçük yaşlardan beri bu kulüpte yetiştim. Dolayısıyla taraftara mesajım, her türlü şartta destek olmalarıdır. Şunu bilmeliler ki, sahada oynayan her Fenerbahçeli sporcu, herkesten çok kazanmak ister. Hiçbir sporcu kötü oynamak için sahaya çıkmaz. Tabii ki her sporcunun iyi ve kötü dönemleri olur. Özellikle kötü geçen dönemlerde sporcular daha çok destek beklerler. Fenerbahçe taraftarının bunun bilincinde olduğunu düşünüyorum. Şu zorlu dönemde, hem futbolda hem basketbolda ve tüm branşlarda kalan tüm maçlarda sporcu arkadaşlara destek olsunlar. Bizleri motive etsinler. Biz sahada Fenerbahçe formasını giydiğimizin bilincindeyiz ve buna göre mücadele edeceğiz. Bu önemli dönemde hep birlik olalım, birbirimize destek olalım. Taraftarlar bize, biz taraftarlara, yönetim bize destek olalım ve bu zor dönemleri aşıp, her branşta şampiyon olalım.''

5470
FENERBAHCE / Rüştü'nün çocuğu olacak
« : 14 Mart 2007, 12:54:09 »
Rüştü'nün çocuğu olacak

F.Bahçe'de sakatlığı süren Rüştü'nün eşinin bugün doğum yapması bekleniyor. Tecrübeli kaleci, "Eşim ve kızımla 'Bebek mi önce doğacak, ben mi sahalara erken döneceğim' iddiasına girdik. Bu durumda iddiayı kaybediyorum" dedi. Çiftin, cinsiyetini bilinçli olarak öğrenmedikleri bebeğe ismini kızları Tuana verecek

5471
FENERBAHCE / Yıldırım'a mahkeme yolu
« : 14 Mart 2007, 12:53:48 »
Yıldırım'a mahkeme yolu

Koyu Fenerbahçe taraftarı İzmirli avukat Mehmet Ali Tunçay, sözlerini tutmadığı için Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı mahkemeye verdi. Tunçay, İzmir Nöbetçi Sulh Mahkemesi Hakimliği'ne verdiği dilekçede, iç huzuru ve manevi bütünlüğünün bozulduğu ve bedeni-ruhi ıstıraplar çekmesine neden olduğu iddiasıyla Yıldırım aleyhine bin YTL'lik manevi tazminat davası açarken, davalıyı kınayan kararın basında çıkmasını da talep etti. Tunçay, sezon başında Yıldırım'ın medyaya, "100. yılımızda hedeflerimiz büyüktür. Avrupa kupalarından birinde şampiyon olacağız" açıklamasını yaptığını hatırlatarak, "Taraftarlar bu sözlere güvenip kombine aldılar ve yüksek başarı beklentisi doğdu. Ama Yıldırım yönetimi yeterli ekonomik olanaklara rağmen gerekli transferleri yapmayıp Şampiyonlar Ligi'nden elenilmesine sebep olmuştur" ifadesini kullandı.

5472
FENERBAHCE / Zico'dan şampiyonluk terapisi
« : 14 Mart 2007, 12:53:33 »
Zico'dan şampiyonluk terapisi

Ligin bitimine 10 hafta kalan en yakın rakibi Beşiktaş’ın 6, Galatasaray’ın 7 puan önünde liderliğini sürdüren Fenerbahçe’de teknik direktör Zico’dan oyuncularına terapi seansları. Fanatik Gazetesi'nin 14 Mart 2007 tarihli haberine göre, futbolcularıyla, genel toplantıların dışında bire bir görüşmeler yapan Brezilyalı hoca, onları motive etmeye çalışıyor. Artık geri sayımın başladığını ifade eden Zico, “Zorlu virajlara giriyoruz. Bursaspor ve Ankaraspor maçları çok önemli. 6 puan alırsak, rakiplerimizin direncini kırarız” dedi.

‘Evlerinde yeneriz’

Telafisi olmayan maçlar oynayacaklarını vurgulayan tecrübeli teknik adam, “Rakiplerimiz bizim puan kaybetmemizi bekliyor. Camiamız ise bizden 100. yılda şampiyonluk bekliyor. Çok çalışıp, her birlikte Fenerbahçe tarihindeki yerimizi alalım. Her şey sizin elinizde. Ben, sizlere güveniyorum. Galatasaray ve Beşiktaş’ı kendi sahalarında yenecek güçteyiz. Ben korkmuyorum, siz de korkmayın. Ancak işimizi sağlam tutup, avantajımızı korumalıyız” diye konuştu.