İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Saw

493
BASKETBOL / Milliler mağlup!
« : 04 Eylül 2008, 12:02:44 »
Polonya'nın Stargard kentinde oynanan maça istediği gibi başlayamayan Türkiye, 1. periyotu 24-18, devreyi de 39-34 geride kapattı. İkinci yarıda da oyun kurmakta zorlanan milliler, aradaki sayı farkını kapatmayı başaramazken 3. periyotu 60-51, maçı da 76-64 kaybetti.

Türkiye, grubundaki 6. maçını Cumartesi günü Adana'da saat 18.00'de Finlandiya ile yapacak.

494
BASKETBOL / Efes çok farklı!
« : 04 Eylül 2008, 12:02:27 »
Yeni sezon hazırlıklarını Merter'deki tesislerinde sürdüren Efes Pilsen, Erdemirspor karşısında ilk periyodu 26-11, devreyi de 38-29 önde kapadı. İkinci yarıda üstünlüğünü sürdüren lacivert-beyazlı ekip, 3. periyodu 60-38 önde geçerken, karşılaşmadan 83-46 galip ayrıldı.

Efes Pilsen'de Smith 21, Kasun da 15 sayıyla takımın en skorer oyuncuları oldu.

Bu arada, hazırlıklarının ilk ayağını tamamlayan Efes Pilsen, ikinci etap çalışmaları için yarın İtalya'ya gidecek. 13 Eylül'e kadar Bormio kentinde antrenmanlarını sürdürecek olan Efes Pilsen, burada sırasıyla Milano, Montepaschi Siena, Spartak Vladivostok, St. Petersburg ve Avellino takımlarıyla maç yapacak.

495
BASKETBOL / Erdemir'de mesai sürüyor!
« : 04 Eylül 2008, 12:02:10 »
 Erdemirspor Antrenörü Gökhan Taştimur, yaptığı açıklamada, yeni sezon öncesi çalışmaları kendi tesislerinde sürdürdüklerini, başarılı olabilmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Lige iyi başlangıç yapabilmeleri amacıyla hazırlık maçları oynadıklarını ifade eden Taştimur, ''İstanbul'da oynadığımız karşılaşmalarda Beşiktaş Cola Turka'ya yenildik, Darüşşafaka'yı yendik. Sonuçlarını önemsemediğimiz bu maçlarda, takımın son durumu ve varsa eksiklerimizi görme imkanımız oluyor. Ligin başlangıcına kadar antrenmanlara devam edeceğiz. Bu arada bazı hazırlık maçları da oynayabiliriz'' dedi.

496
BASKETBOL / Bursa'da yeniden yapılanma!
« : 04 Eylül 2008, 12:01:54 »
Kulüp basın sözcüsü Yusuf Sabahyıldızı, yaptığı yazılı açıklamada, kurumsallaşma adına kulüp içinde yeniden yapılanma kararı aldıklarını bildirdi.

Bursa ve Türk basketboluna hizmet etme ana hedefiyle çalışan Bursa Basketbol Kulübü'nün, kurulduğu günden bu yana geçen kısa dönemde önemli sportif gelişme ve başarılara imza attığını kaydetti.

Modern bir spor kulübünün başarılarını doğrudan etkileyen kurumsallaşma, yönetim yapılanması ve özellikle işletme-pazarlama yönetiminde yeniden yapılanma çalışmaları başlattıklarını belirten Sabahyıldızı'nın açıklaması, şöyle:
''Kurumsallaşma ve yönetim yapılanması sürecinde, profesyonel bir yönetim danışmanlık firması ile çalışarak, diğer kulüplere de örnek olacak bir yapı kurmayı hedefliyoruz. Bu çalışmamızla, Türk spor tarihinde önemli bir hamle yapacak olmanın heyecanını ve sevincini de yaşıyoruz.
Bu hedefler doğrultusunda başlattığımız çalışmalarla, kamuoyundaki 'kulübümüzün kapanacağına ilişkin' konuşmaların gerçek olmadığını vurguluyor, tam tersine daha dinamik bir yönetim anlayışıyla Türk ve Bursa basketboluna hizmet etmeye devam edeceğimizi vurguluyoruz. Bursa'ya ve Türkiye'ye fayda sağlamak adına 'kamusal bir görev' anlayışıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdürdüğümüzü belirtiyor, Bursa'ya ve Türk basketboluna hizmete tüm gücümüzle devam edeceğimizi özellikle vurguluyoruz.''

497
BASKETBOL / Şaziye Spartak Moskova'da!
« : 04 Eylül 2008, 12:01:34 »
26 yaşındaki Şaziye, son iki sezonun Avrupa Ligi şampiyonu ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

Avrupa'nın en önemli bayan basketbol ekiplerinden olan Spartak Moskova Region'un kadrosunda Lauren Jackson, Diana Taurasi ve Sue Bird gibi önemli WNBA oyuncuları da bulunuyor.

498
BASKETBOL / 12 Dev Adam okuluna ziyaret!
« : 04 Eylül 2008, 12:01:17 »
Erdül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aliağa ve Bergama'dan gelen spor okulları öğrencilerinin Dikili Atatürk İlköğretim Okulu'nu ziyaret ettiğini, Bademli köyünde piknik yaptığını, Dikili'de gösteri maçının ardından ilçelerine döndüklerini söyledi.

Erdül, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Basketbol Federasyonu'nun Türkiye genelinde yürüttüğü ''12 Dev Adam Basketbol Okulları Projesi'' kapsamında, Dikili'de başlattıkları çalışmada, 7-12 yaş grubundaki çocukları spor yoluyla eğitime yönlendirerek, kötü alışkanlıklardan korumayı hedeflediklerini anlattı.

499
BASKETBOL / Kepez Bld. İzmir'e gitti!
« : 04 Eylül 2008, 12:00:48 »
Beko Basketbol Ligi hazırlıklarının taktik ve kondisyon bölümünü 10 gün süren Isparta kampında tamamlayan ve çalışmalarına Antalya'da devam eden Kepez Belediyespor, Pınar Karşıyaka ile iki hazırlık maçı yapmak için İzmir'e gitti.

Kepez Belediyespor, İzmir'deki Pınar Karşıyaka ile 2 hazırlık maçının ardından, Bursa, Konya ve Ankara'daki turnuvalara katılacak.

Kepez Belediyespor Genel Menajeri Engin Taşkıran, Isparta kampında çok zorlu bir antrenman programına tabi tutulmalarına rağmen oyuncuların çok iyi çalıştığını kaydetti. Taşkıran, şunları söyledi:
''Hazırlık maçları dönemi başlıyor. İlk olarak 5-6 Eylül tarihlerinde İzmir'de Pınar Karşıyaka ile 2 hazırlık maçı yapacağız. Daha sonra Bursa'da, Tofaş ve Oyak Renault ile oynayacağız. Konya'da ve Ankara'da turnuvalara katılacağız. 12 hazırlık maçı yaptıktan sonra Türkiye Kupası maçlarına hazır hale geleceğiz. Bu yıl hedefimizi yükselttik.''

Kepez Belediyespor Antrenörü Sabit Hadzic ise çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini, zorlu antrenman dönemini sakatsız tamamlamalarının ise sevindirici olduğunu ifade etti. Hadzic, ''Hazırlık maçlarıyla, takımın oyun şeklini belirleyeceğiz. Oyuncularımın çalışma performansından çok memnunum'' diye konuştu.

500
BASKETBOL / Telekom sezonu iddialı açtı!
« : 04 Eylül 2008, 12:00:32 »
Başkent ekibinin Yönetim Kurulu Üyesi ve Basketbol Şubesi Sorumlusu Ersin Eroğlu, son 2 sezonda büyük tecrübeler kazandıklarını belirterek, "Bu yıl çok tecrübeli bir ekibiz. Önceki senelere göre daha güçlüyüz. Sorumluluğumuz büyük. Basketbolda Ankara'yı temsil ediyoruz. Son 2 sezonda sırasıyla 3. ve 2. olduk. Bu sezon ise sıra şampiyonluğa geldi. Uyumlu ve birbirini tanıyan bir ekibiz. Bütün kupalara talibiz. Tüm Ankaralı basketbolseverleri maçlarımıza bekliyoruz. Geçtiğimiz sezon kazandığımız Türkiye Kupası'ndan sonra onlara 2. kupayı armağan etmek istiyoruz" dedi.

Genel Menajer İrfan Yücesoy ise, bu sezon katıldıkların bütün kupalara talip olduklarını belirtirken, takımın sezon öncesi programı ile ilgili bilgi verdi. Yücesoy, sezon öncesinde Ankara'da Avrupa'nın önde gelen takımlarının katıldığı bir uluslararası turnuva organizasyonu yapmak için çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.

Türk Telekom Baş Antrenörü Ercüment Sunter ise, bu sezon önlerinde 4 hedef bulunduğunun altını çizerek, "Geçtiğimiz sezon önümüze koyduğumuz 3 hedeften birine ulaştık. Bu sezon Cumhurbaşkanlığı Kupası'yla birlikte hedeflerimiz 4'e çıktı. Ankara'ya layık bir takım olmak istiyoruz. Çok iyi bir kadromuz var. Her kupada şampiyonluğu hedefliyoruz" diye konuştu.

Takım kaptanı Tutku Açık, her sene takımın üzerine koyarak geldiklerini belirterek, bu sezon şampiyon olmayı istediklerini söyledi.

Tutku, takıma 5-6 yeni oyuncunun geldiğini ve bununla ilgili uyum süreci sezon öncesi çalışmalarında atlatarak sezona hazır gireceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından ise, mavi-beyazlı basketbolcular yeni sezon için pasta kesti. Türk Telekom, öte yandan geçtiğimiz sezon TTNet Beykoz'da kiralık olarak forma giyen oyuncusu Caner Öner'i bu sezon daha çok forma şansı bulması için CASA TED Ankara Kolejliler takımına kiralık olarak verdi.

Kadrosunu Panathinaikos'dan Kennedy Winston, Olympiakos'tan Roderick Balckney ve Efes Pilsen'den Serkan Erdoğan gibi isimlerle güçlendiren Türk Telekom'un 2008-2009 kadrosunda şu isimler bulunuyor:
"Barış Özcan, Bekir Yarangüme, Tutku Açık, Mutlu Akpınar, Erwin Dudley, Kristoffer Lang, Michael Wright, Serkan Erdoğan, Barış Memiş, Asım Pars, Roderick Balckney, Kennedy Winston"

501
BASKETBOL / CASA yeni sezona merhaba dedi!
« : 04 Eylül 2008, 12:00:12 »
Davete Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sunullah Salırlı, TED Ankara Koleji Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bağdatlı, TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Önder Bülbüloğlu, TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü yönetim kurulu üyeleri Süha Günel ile Alper Akman, CASA TED Ankara Kolejliler oyuncuları ve teknik ekip katıldı.

TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü Başkanı A. Bülent Yıldız, kırmızı-lacivertli ekibin yeni sezona yeni parolalarla hazırlandığını söyledi. Yıldız, "CASA TED Ankara Kolejliler bu sezonda taraftarını coşturacak ve basketbol severlere tadına doyum olmayacak maçlar izletecek. Ekibimiz yaptığı antrenmanlarla her geçen gün birbirine daha da uyum sağlıyor. Bu sezon lige renk katacağız" diye konuştu.

502
BASKETBOL / Devler için İETT'den ek sefer!
« : 04 Eylül 2008, 11:59:54 »
Saat 21.00'de başlayacak karşılaşmada ay-yıldızlı ekibi desteklemek isteyen sporseverler, Abdi İpekçi Spor Salonu'na İETT'nin düzenlediği otobüs seferleriyle daha rahat ulaşabilecek.

Otobüs seferlerinin saatleri ve durakları şöyle:

Kalkış Yeri Saat Otobüs/Sefer
Mecidiyeköy 19:30 2
Taksim 19:30 2
Beşiktaş 19:30 3
Kadıköy 19:00 2
Eminönü 19:30 3
Bakırköy 19:45 2

503
BASKETBOL / Yepyeni kenar yönetimleri!
« : 04 Eylül 2008, 11:59:38 »
Yeni sezon için Efes Pilsen, geçtiğimiz sezon Beşiktaş Cola Turka'yı çalıştıran Ergin Ataman ile anlaşırken, ligin yeni takımı Aliağa Belediyesi, geçen sezon Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi'nde görev yapan Mete Babaoğlu ile sözleşme imzaladı.

Casa TED Ankara Kolejliler, Hasan Özmeriç'ten boşalan antrenörlük görevine Haydar Kemal Ateş'i getirirken, Mersin Büyükşehir Belediyesi ise yeni sezonda takımı geçen sezon Pınar Karşıyaka'nın başında bulunan Ahmet Kandemir'e emanet etti.

Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi, Cengiz Karadağ ile yeni sezona hazırlanırken, Beşiktaş Cola Turka, geçen yıl İsviçre'nin Sion takımını çalıştıran Hakan Demir ile anlaşırken, Darüşşafaka Cooper Tires ise yeni sezonda Ekrem Memnun, Pınar Karşıyaka ise Ayhan Kalyoncu ile çalışma kararı aldı.

Fenerbahçe Ülker, Banvit, Türk Telekom, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Galatasaray Cafe Crown, Erdemir, Kepez Belediyesi ve OYAK Renault takımlarında ise geçtiğimiz sezon görev yapan antrenörler yeni sezonda da takımlarının başında yer alacaklar.

504
BASKETBOL / Hasan Özmeriç ve Alp Bayramoğlu'ndan teşekkür
« : 04 Eylül 2008, 11:59:16 »
Casa TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü Yönetim Kurulu ile yaptıkları görüşmeler sonrasında karşılıklı olarak yollarını ayırma kararı aldıklarını belirten Hasan Özmeriç, ''Ekibimle birlikte, görev aldığımız süre içinde bize büyük destek sağlayan Kolej camiasına, sponsorumuz CASA Mobilya'ya, her zaman arkamızda olan ''Die 4 You'' taraftar grubuna ve büyük özveriyle oynayan oyuncularımıza teşekkür ediyorum'' dedi.

17 yıldır görev yaptığı Kolej'de çok güzel günlerinin geçtiğinin altını çizen Özmeriç, ''Basketbol takımında başantrenör olarak görev aldığım 3 sezonda da ekibimle beraber başarılı olduğumuza inanıyorum. Alp Bayramoğlu, Burak Gören ve Can Sevim ile görev bilincinin üst düzeyde olduğu başarılı bir ekip kurduk. Bu ekip, oyuncuların da en az bizim kadar gösterdiği özveriyle ilk sezonunda Birinci Lig'e çıktı. Sonraki 2 sezonda da 6. ve 9. sıralarda yer alarak başarılı 2 sezon geçirdik. Görevimizi yapmış olmanın verdiği gururla bize destek veren herkese teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Casa TED Ankara Kolejliler'de son 2 sezondur yardımcı antrenör görevinde bulunan Alp Bayramoğlu ise başarıya giden yolda üzerlerine düşen görevlerin tamamını yaptıklarına inandığını ifade ederek, ''2 sezondur görev yaptığım Kolej camiasında, bazen sıkıntılı bazen de güzel günler yaşadık. Her zaman mücadele eden, kazanma arzusu olan ve göze hoş gelen basketbol oynayan bir takım yaratma çabasında olduk. Oyuncularımızla birlikte büyük emek harcayarak başarıya ulaştığımızı düşünüyorum. Bizden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür borçluyuz'' dedi.