İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Saw

517
İNGİLTERE LİGİ HABERLERİ / Curbishley istifa etti!
« : 04 Eylül 2008, 11:54:32 »
Premier League'deki 4-1'lik Blackburn Rovers galibiyetine rağmen West Ham United taraftarının eleştirilerine maruz kalan ve başta transfer olmak üzere birçok konuda yönetimle ters düştüğü iddia edilen menajer Alan Curbishley Londra kulübüyle yollarını ayırdığını açıkladı.

Bu istifanın sebepleri arasında takımın başarılı savunma oyuncusu Lucas Neill ve Curbishley arasında soyunma odasında ciddi bir tartışma olduğu iddiaları da yer alıyor.

518
İNGİLTERE LİGİ HABERLERİ / Paraya parayla yanıt!
« : 04 Eylül 2008, 11:54:08 »
Liverpool'un Amerikalı patronları Tom Hicks ve George Gillett'nin; M.City'yi alan ve astronomik yatırımlar yapmaya hazırlanan Abu Dhabi United Group'un Premier League'e gelişinin ardından yeni arayışlara girdiği iddia edildi.

Kırmızılar için ismi geçen yatırımcıların başındaysa; dünyanın en zengin 7. işadamı olarak bilinen, Birleşik Arap Emirlikleri Başbakanı Sheikh Mohammed bulunuyor.

Şubat 2007'de Liverpool'u satın alan ve takıma Fernando Torres gibi bir yıldızı kazandıran Hicks ve Gillett'nin Arap rakipleriyle mücadele edebilmek için yeni arayışlara girdikleri tahmin ediliyor.

Çıkan haberlerde; Dubai International Capital şirketinin 500 milyon Poundluk ek bütçeyle geldiği ve Sheikh Mohammed'in Liverpool için masraftan kaçınmayı düşünmediği yazılıyor.

Amerikalı patronlar Tom Hicks ve George Gillett'nin takımı satın aldıkları dönemde tepki veren ve İspanyol menajer Rafael Benitez ve yönetim arasında sorun yaşandığı için şehirde Rafa lehine bir yürüyüş düzenleyen Kop Grubu'nun bu gelişmelere ne şekilde yanıt vereceğiyse İngiltere'de en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

519
İNGİLTERE LİGİ HABERLERİ / Manchester City çıldırdı!
« : 04 Eylül 2008, 11:53:52 »
Abu Dhabi United Group (ADUG) isimli Arap kökenli şirketin patronu, Premier League ekiplerinden Manchester City'nin yeni sahibi Dr. Sulaiman Al-Fahim transferin son gününde patlattığı Brezilyalı süper yıldız Robinho bombasıyla yetineceğe benzemiyor.

Chelsea'nin sahibi Dolar milyarderi Rus iş adamı Roman Abramoviç'in servetinin 10 katından fazlasına sahip olduğu iddia edilen Dr. Sulaiman Al-Fahim'in Ocak'ta yeniden açılacak transfer sezonunda 18 oyuncudan oluşan bir liste oluşturduğu ve bu isimleri kadroya katmak için 300 milyon Poundluk "küçük" bir bedel ödemeye hazır olduğı öne sürülüyor.

Sky Sports News hazırladığı haberde transfer listesinin başında yer alan Manchester Unitedlı Cristiano Ronaldo için Ocak'ta 135 milyon Pound önerileceğini iddia etti.

Al-Fahim'le konuyla ilgili bir röportaj yapan Sky spikeri "Real Madrid Ronaldo'ya 90 milyon Pound ödemeye hazır olduğunu açıkladı. Ancak ben böyle bir oyuncunun transferinin biraz daha maliyetli olacağına inanıyorum, 135 milyon Pound ödemeye hazırım. Eğer dünyanın en büyük takımı olmayı hedefliyorsak bunlar ödenmesi gereken bedeller" sözleri karşısında dondu kaldı.

Al-Fahim'in listesinde Liverpoollu Fernando Torres, Valencialı David Villa, yeni Manchester Unitedlı Dimitar Berbatov, Arsenalli Cesc Fabregas, Barcelonalı Lionel Messi ve AC Milanlı Kaka'nın da bulunduğu iddia ediliyor. İşin daha da ilginç yanı Al-Fahim bu oyuncuları birbirinin alternatifi olarak düşünmüyor, hepsini istiyor!..

520
İSPANYA LİGİ HABERLERİ / Nihat'a kavuşmaya 1 ay var!
« : 04 Eylül 2008, 11:52:38 »
Villarreal'in futbolcusu Nihat, bugün düzenlediği basın toplantısında, ''Dönmem için daha zaman var. Takım arkadaşlarımla birlikte antrenman yapıyorum ama henüz onların düzeyine ve benim üst düzeyime gelemedim. Kendimi iyi hissediyorum ve yavaş yavaş antremanlara devam ediyorum. her şeyin iyi olması için doktorlar tarafından belirtilen süreye saygı göstermek ve yaklaşık 1 ay daha beklemek zorundayım'' dedi.

''3 yılda 3 ciddi sakatlık geçirdim, tecrübeliyim'' diyen Nihat, ''Ama en güzeli iyileştiğimde en üst düzeyde sahalara dönebilmem. Bu kez de aynı olmasını umuyorum. İyi bir düzeyde sahalara dönüp, takıma yardım edebilirim'' diye konuştu.

521
İSPANYA LİGİ HABERLERİ / "Josico'ya zaman tanınmalı"
« : 04 Eylül 2008, 11:52:20 »
Villareal’de forma giyen milli futbolcu Nihat Kahveci, Best FM’den Özkan Öztürk’e çok özel açıklamalar yaptı.

Milli Takım’ın Euro 2008’de çeyrek finalde yaptığı maçta sakatlanan deneyimli oyuncu, tedavi süreci ile ilgili olarak, “Sakatlığımın üzerinden yaklaşık iki ay geçti. O dönemde bana ‘3 ay sonra sahalara dönersin’ denilmişti. Bunun iki ayı geçti. Ben yavaş yavaş takımla çalışmalara başladım. Şu an her şey yolunda. Ama fizik kondisyon olarak tabii eksikler var. İnşallah bir ay içinde hazır olacağımı sanıyorum’’ dedi.

'FAZLA BİR KAYBIM YOK'
Futbol kariyerinde çok sık ağır sakatlıklar geçirdiğine de ifade eden Nihat, “Son iki senede bu 3. ağır sakatlık. Ben hafif bir sakatlık geçirip de maç kaybettiğimi fazla hatırlamıyorum. Ama geçen seneki performansım ortada. Sanki hiç sakatlanmamış gibi yoluma devam ettim. Şu anda da fazla bir kaybım olduğunu düşünmüyorum çünkü sakatlık yaz aylarına denk geldi. Bir aylık bir kayıp da sezon başladığı için olacak ama önemli değil. İnşallah ekimde sahada olurum. Bu tür ağır sakatlıktan sonra dönüş zordur ama iyi bir rehabilitasyon geçirdim. Hedefim yine eskisi gibi başarılı olarak sahalara dönmek” dedi.

'ARKADAŞLARA GÜVENİYORUM'
A Milli Takım’ın Dünya Kupası Elemeleri’ne başlayacağını da belirten golcü futbolcu, “2008’deki yarı final başarısından sonra bizim artık bu tür turnuvalara hep katılmamız bekleniyor. Bizim de hedefimiz budur. Hiçbir maç kolay değil ama ben arkadaşlara güveniyorum. Orada olmadığım için tabii ki üzgünüm ama sonuçta Türk Milli Takımı kimseyi aramaz çünkü çok kaliteli isimlerden oluşuyor. Herkes elinden geleni yapacak. Ben bu maçları kazanacağımıza inanıyorum. Tüm dünya bizim turnuvaya katılmamızı istiyor. İyi başlamak çok önemlidir. Biz de iyi baslayıp iyi bitirmek istiyoruz” diye konuştu.

Fenerbahçe’nin yeni transferi Josico hakkında da konuşan Nihat, şunları söyledi:
“Ben iki senedir Villareal’deyim. Benim zamanımda fazla oynamamıştı. Daha önce her zaman banko oynardı. Çok yararlı oldu. Hayırlısı olsun inşallah Fenerbahçe’ ye faydalı olur. Bence iyi bir transfer, burada kaptandı. Büyük başarılar kazandı. Deneyimi çoktur ama ona zaman tanınmalı. Türkiye’de durumlar farklı bir iki maçta geçmiş unutturuyor. Fenerbahçe ilk maçını kaybedince Avrupa Şampiyonluğu görmüş insanlar sorgulanmaya başladı. Zaman tanınırsa faydalı olur bence.”

'NECATİ İYİ TRANSFER'
Eski takımı Real Sociedad’ın yeni transferi Necati Ateş’e de değinen Nihat, “Kendisine Sociedad ı anlattım. Asla ikinci ligde yeri olmayan bir takım olduğunu söyledim. Bu sezon iyi bir takım yapıyorlar ve Necati ile güçlendiler. İnşallah başarılı olur. Şampiyon olup La Liga’ya çıkarlar ve karşılıklı oynarız birlikte’’ dedi.

'BENİM İKİ AMACIM VAR'
Yurtdışında forma giyen oyuncular arasında örnek futbolcu konumuna gelen Nihat Kahveci konu ile ilgili olarak da, "Benim amacım öncelikli iyi futbol oynamak. Ama burada insani yönüm de takdir ediliyor ki bu çok hoşuma gidiyor. Ben burada Türk insanını temsil ediyorum. Yurtdışında fazla yokuz. Bana Sociedad Necati’yi sordu. Ben de yararlı olacağını söyledim. Tayfun ağabeye de sormuşlar. Bu tabii ki çok önemli. Benim için ana prensip şudur: Benim için iyi futbolcu denirse mutlu olurum ama hem iyi insan hem iyi futbolcu denirse daha mutlu olurum. Ben de bunun için çabalıyorum" diye konuştu.

522
Sevilla'dan Daniel Alves'e 29 milyon Avro ödeyerek en pahalı transferi yapan Barcelona'yı geride bırakan Manchester City, Chelsea'nin de talip olduğu Robinho'yu son anda Real Madrid'den aldı.

Bu arada ekonomik kriz yaşayan La Liga kulüplerinin geçen yıllara oranla bu yıl transferde çok zayıf kaldığı görüldü. Geçen yıl La Liga'da transferlere toplam 538.7 milyon Avro harcanırken, bu yıl sadece 264 milyon Avro harcandı. Transfere en çok parayı, 79.5 milyon Avro ile Barcelona kulübü verdi. Real Madrid ise son 9 yılın en düşük transferini yapıp sadece Hamburg'dan Van der Vaart'ı aldı. Baptista'yı Roma'ya, Soldado'yu Getafe'ye ve son olarak Robinho'yu da Manchester City'ye veren ve forvette alternatifsiz kalan Real Madrid, transferi için uzun süre uğraştığı Cristiano Ronaldo'yu Manchester United'tan alamamıştı. Son olarak Valencia'dan David Villa'yı almaya çalışan ve 55 milyon Avro'ya kadar bonservis teklif ettiği iddia edilen Real Madrid, buradan da eli boş döndü.

523
İSPANYA LİGİ HABERLERİ / City bombayı patlattı!
« : 04 Eylül 2008, 11:51:43 »
İspanyol Televizyonu VEO'ya konuşan Real Madrid Başkanı Ramon Calderon, Brezilyalı yıldızı; 42 milyon euro karşılığında Manchester City'e satmaya karar verdiklerini açıkladı.

Teknik ekibe danıştıklarını belirten Calderon, "City'nin teklifini kabul etmesi Robinho'nun ayrılmasının sportif nedenlerden ötürü olmadığını kanıtlıyor. Oyuncu satmak Real'in politikası değil fakat bunun en iyi karar olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Real Madrid'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada ise, "Real Madrid ve Manchester City, Robinho'nun transferi konusunda anlaşmaya varmıştır" ifadesine yer verildi.

Manchester City'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada ise, Robinho'nun gece yarısından hemen önce 4 yıllık sözleşmeye imza attığı belirtildi.

Resmi siteye konuşan City Teknik Direktörü Mark Hughes, "Robinho gibi inanılmaz bir yetenekle çalışma fırsatı yakaladığım için çok memmnunum. Daha önce de söylediğimi gibi Premier League'deki iyi takımlarla rekabet edebilmemiz için, bu ayardaki futbolcuların yer aldığı pazarda olmalıyız ve Robinho da hiç şüphesiz dünyadaki en iyi oyunculardan biri. O'nu ilk fırsatta kadronun geri kalanı ve City taraftarıyla tanıştırmayı dört gözle bekliyorum" dedi.

Robinho; Manchester City'nin Elano, Jo ve Glauber Berti'den sonra kadrosuna kattığı 4. Brezilyalı oldu.

Öte yandan bu transferin ardından ironik bir detay ortaya çıkabilir. Robinho, City'nin 13 Eylül'de sahasında yapacağı maçta forma giyecek olursa, "gitmeyi çok istediği" Chelsea karşısında mücadele vermiş olacak.

524
İSPANYA LİGİ HABERLERİ / "İspanya'da da adımı..."
« : 04 Eylül 2008, 11:51:22 »
İspanya’nın Real Sociedad takımı ile sezon sonuna dek anlaşan Necati Ateş, Best Fm’den Özkan Öztürk'e yaptığı açıklamada, "Bu transferden dolayı çok mutluyum. Bugün kontrolden geçtim ve imzayı attım. İnşallah başarılı olmak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Nihat arkadaşımızın izlenimlerini, Tayfun ağabeyin izlenimlerini gördüm. Burada Türk oyunculara değer veriyorlar. Benim amacım da bu ilgiye karşılık vermek. Necati Ateş nasıl Türkiye’de biliniyorsa burada da ismimden söz ettirmek. Türkiye’nin bir Türk oyuncusu olarak da görev yapıyorum. İnşallah hayırlısı olur" dedi.

Necati bu transferin 2 senedir gündemde olduğunu da belirterek, ‘Takımın ikinci lige düşmesi ve tekrar La Liga’ya çıkamamasının ardından çok ısrar ettiler. İyi transferler yapıldığını belirttiler ve beni de istediler. Ben de kabul ettim. Amacımız tekrar Birinci Lige çıkmak’’ dedi.

Türk oyuncuların çok sevildiği yineleyen Necati, ‘Tayfun abi olsun Nihat olsun burada iyi izler bıraktılar. Ben de bu imaja katkıda bulunmak istiyorum’ diyerek sözlerini noktaladı.

525
İSPANYA LİGİ HABERLERİ / Necati resmen Sociedad'da!
« : 04 Eylül 2008, 11:51:00 »
San Sebastian kentindeki Anoeta Stadı'nda basına tanıtılan Necati'nin, Türkiye'de geçmişte büyük başarılar kazandığı ve ''çok önemli bir futbolcu'' olduğu belirtilerek, ''yeni bir macera'' olarak baktığı Real Sociedad'ta kendisine yeni bir sayfa açmak istediği söylendi.

Real Sociedad'ı seçmesinde bu kulüpte eskiden forma giymiş Türk futbolcular Tayfun ve Nihat ile saatlerce yaptığı görüşmelerin çok etkili olduğunu kaydeden Necati de şöyle konuştu:
''Nihat ve Tayfun Real Sociedad'ta oynarken, Real Sociedad sanki bir Türk takımı gibiydi. Real Sociedad benim gözümde sadece geçici olarak 2. Lig'de olan bir takım ve inşallah benim de katkılarımla La Liga'ya ismini yazdıracak. Bunun için buraya geldim. Nihat ve Tayfun buranın ne kadar güzel bir yer olduğunu saatlerce bana anlattılar.

'' Sözlerini ''Buradaki Türk futbolcular her zaman çok sevilmiş, umarım ben de sevilip önemli bir isim olurum'' diye sürdüren Necati, Real Sociedad'ın Türkiye'de her zaman sempati uyandıran ve halen takip edilen bir takım olduğunu ifade etti.

Necati, ''Neden Galatasaray'dan ayrıldın?'' şeklindeki bir soruyu da şöyle yanıtladı:
''3.5 yıl Galatasaray'da çok önemli olan bir formayı, 10 numarayı bana verdiler. Ancak Karl Hanz Feldkamp geldiğinde daha beni tanımadan benimle çalışmak istemedi. Galatasaray da beni satmayı hiç düşünmeyip her zaman beni kiralama yoluna gitti. Ancak ben artık eskiye değil geleceğe bakıyorum. Çok daha iyi paralar veren takımlar çıktı ama burada kendimi daha iyi hissedeceğimi düşündüm.''

28 yaşındaki Türk futbolcu, antrenman yapmasına rağmen maç eksiği bulunduğunu, bu yüzden Real Sociedad'ta zamana ihtiyacı olacağını ifade etti. Öte yandan, Real Sociedad Kulübü Başkanı Inaki Badiola, Necati Ateş için Galatasaray'a hiçbir ücret ödenmediğini belirterek, Necati'nin Galatasaray'daki kontratı gereği alması gereken paranın Real Sociedad'ta kendisine verileceğini, ancak Türk futbolcunun 25 maçtan fazla ilk 11'de oynadığı her maç için de kendisine artı para ödeneceğini açıkladı. Real Sociedad'ın ekonomik olarak kontrollü hareket ettiğini ifade eden Badiol, Necati'nin Galatasaray'dan satın alınması opsiyonun her iki taraf için de açık tutulduğunu bildirdi.

526
İSPANYA LİGİ HABERLERİ / Alex'e niyet, Necati'ye kısmet!
« : 04 Eylül 2008, 11:50:41 »
2. lig takımlarından Levante'de oynayan Alex Geijo'yu forvet için isteyen Lillo, Levante'nin bu futbolcuyu bırakmaması yüzünden Real Sociedad kulübünün Galatasaray'dan 1 sezonluğuna kiraladığı Necati Ateş'i gol yollarında kullanacak. "Necati, Alex değil. Alex farklı bir oyuncu" diyen Lillo, Necati için de olumlu görüşte bulundu. İspanyol teknik adam, "Türk futbolcu çok yönlü. Sadece son vuruşta gol atma özelliği yok. Aynı zamanda takım arkadaşlarıyla da saha içinde çok iyi anlaşmayı biliyor. Videodan maçlarını izledim, Liverpool'a çok güzel bir golü var, her takıma gol atabilir. En önemlisi de buraya gelmek için çok büyük arzusu vardı. Bu benim için çok önemli" dedi.

Lillo, gerek Necati'nin gerekse diğer yeni transfer Senagalli oyuncu Boukary Drame'nin sahada birden fazla yerde oynama özelliğine sahip olduklarını ve her teknik adamın bu futbolculara sahip olmak isteyeceğini söyledi.

-STEVANOVİÇ, TÜRKİYE'DE BİR KULÜPLE GÖRÜŞME YAPIYOR-
Öte yandan Lillo, Real Sociedad'dan ayrılan 24 yaşındaki Slovenyalı orta saha oyuncusu Dalibor Stevanoviç ile ilgili yöneltilen bir soru üzerine, "Stevanoviç, Türkiye'de bir kulüple müzakere ediyor" dedi.

527
İTALYA LİGİ HABERLERİ / Pato: "Kazanmak zorundayız!"
« : 04 Eylül 2008, 11:50:09 »
"Bologna maçında kaybettiğimiz için özür dileriz ama şampiyonluk yarışı uzun soluklu bir mücadele, benzer kayıplar hep olacak. Ancak Genoa maçı kaybetme lüksümüz olan bir mücadele değil, kazanmak zorundayız."

AC Milan'ın 19 yaşındaki Brezilyalı genç yıldızı Alexandre Pato ikinci haftada Genoa deplasmanında yapacakları maçı kazanmaktan başka çareleri olmadığını dile getirdi

528
İTALYA LİGİ HABERLERİ / Napoli'ye ceza yağdı!
« : 04 Eylül 2008, 11:49:50 »
Serie A'da 2008/09 Seznu'na Roma deplasmanı Olimpico'da aldığı 1-1'lik beraberlikle başlayan Napoli'nin başı mücadele öncesinde olay çıkaran taraftarları sebebiyle İtalya Futbol Federasyonu'yla belaya girdi.

Yapılan açıklamada Napoli taraftarının şehir merkezinde çıkardıkları olaylarda 500.000 Avro hasara yol açtıkları ve sezonun kalan bölümünde deplasman maçlarına gitmelerine izin verilmeyeceği bildirildi.

Bu cezaya ek olarak da; Napoli'nin sahası San Paolo'nun 2 veya 3 maç seyirciye kapatılacağı belirtildi.