İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Saw

601
TRABZONSPOR / Trabzon'da kalecisiz idman!
« : 04 Eylül 2008, 11:24:05 »
Dün akşam 3 günlük iznin ardından Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde toplanarak ilk çalışmasını gerçekleştiren bordo-mavililer, bu sabah da yaklaşık 45 dakikalık kondisyona yönelik bir antrenman yaptı.

Antrenmana milli oyuncular Selçuk, Gökhan, Tolga, Onur, Ceyhun, Song, Sylva ile sakatlığı bulunan Yattara olmak üzere 8 futbolcu katılmadı.

-KALECİSİZ ANTRENMAN-
Trabzonspor'da, milli takım kamplarında bulunan kaleciler nedeniyle antrenmanda kalecinin bulunmaması dikkati çekti.

Tolga, Sylva ve Onur'un milli takımlarda yer alması nedeniyle bordo-mavili takım, antrenmanlarını kalecisiz sürdürüyor. Diğer kaleci Yakup Bugun ise transferin son döneminde Trabzon Karadenizspor'a verilmişti.

-KARADENİZSPOR İLE HAZIRLIK MAÇI-
Trabzonspor, yarın Trabzon Karadenizspor ile Hüseyin Avni Aker Stadı'nda bir hazırlık karşılaşması oynayacak.

Saat 20.00'deki karşılaşmanın basına kapalı olarak yapılacağı ve bordo-mavili takımın altyapıdan kaleci takviyesi yapacağı kaydedildi.

Bu arada, Trabzonsporlu oyuncular sıcak ve nemli hava nedeniyle oldukça zorlanıyorlar. Oruç tutma konusunda bir yasaklama getirilmemesine rağmen oyuncular, çift antrenman ve iklim şartları nedeniyle oruç tutamıyorlar. Futbolcular su içerek idmanlarda serinlemeye çalışıyorlar.

Trabzonspor, bu akşam yapacağı antrenmanla Beşiktaş maçının hazırlıklarını sürdürecek.

602
TRABZONSPOR / Yanal'dan golcülere uyarı!
« : 04 Eylül 2008, 11:23:46 »
Yanal, Beşiktaş karşısında aynı hataların tekrarlanmamasını istedi. Turkcell Süper Lig'in ilk 2 haftasında elde ettiği Ankaraspor ve Ankaragücü galibiyetleri ile adından söz ettirmeye başlayan Trabzonspor, sezona iyi bir başlangıç yapmanın keyfini yaşıyor.

Kendi sahasında oynayacağı Beşiktaş maçı hazırlıklarına moralli başlayan Bordo-mavili takım, zorlu karşılaşmaya kilitlendi. Savunma oyuncularının performansından memnun olan Teknik Direktör Ersun Yanal, çok gol pozisyonuna girmelerine rağmen bunları değerlendiremeyen forvet oyuncularını ise uyardı. Ankaragücü maçının son bölümlerinde girdikleri pozisyonları değerlendiremeyen ve ciddiyetten uzak bir görüntü sergileyen ileri uç elamanlarına ikazlarda bulunan deneyimli teknik adam, aynı hataların Beşiktaş maçında tekrarlanmamasını istedi.

Nijeryalı oyuncu Isaac'ın takıma katılmasıyla birlikte Gökhan Ünal ve Umut Bulut'a daha çok baskı kurarak takıma daha faydalı olmalarını sağlamayı hedefleyen Yanal, böylelikle forvet oyuncularının daha dikkatli olmaları noktasında mesaj verdi. Nijeryalı oyuncunun takıma katılmasıyla birlikte golcü oyuncular, Ersun Yanal'dan formayı almak için büyük bir rekabete girecekler.

603
TRABZONSPOR / "Başları hep dik olacak"
« : 04 Eylül 2008, 11:23:27 »
Dardanelspor’da oynarken dikkatini çekmişti Ersun Yanal’ın. Ardından da genç hoca onu Manisaspor’a alıyor, Selçuk İnan küme düşerken bile takımının en önemli futbolcularından biri haline geliyordu. Transfer döneminde adı Fenerbahçe başta olmak üzere birçok devle anılsa da Yanal faktörü devreye giriyor, bu kez genç yıldız Manisa’dan Trabzonspor’a transfer ediliyordu. Orta alan oyuncusu olmasına rağmen ilk iki maçta iki gol atan ve taraftarların gönlünü de kazanan Selçuk İnan ile Milli Takım kampında görüşen Fanatik muhabiri Serhat Demirtaş, yıldız futbolcuya merak edilenleri sordu;

En çok korkulan şey, uyum sorunuydu. Yenilerden birisin, sence artık aşıldı mı bu süreç?
- Tam manasıyla çözüldü diyemesek de büyük bölümünü aştığımıza inanıyorum. Açıkcası herkes kadar biz de bu durumun takıma nasıl yansıyacağını merak ediyorduk. Üzerimizde, ‘acaba sahana neler olacak?’ gerginliği hakimdi, sıksık birbirimize bunu soruyorduk. Ancak ilk iki maçımızı kazanmamız dengeleri bizim lehimize değiştirdi, özgüvenimizi yükseltti. Artık yüzde 80 oranında uyum sorununu aştığımızı düşünüyorum.

Hoca aynı olmasına rağmen kadroyla beraber sistem de değişti. Herkes kavradı mı Ersun Yanal’ın futbol felsefesini?
- Doğrusunu söylemek gerekirse ben sistemin çok fazla değiştiğini düşünmüyorum Ersun Yanal açısından. Çünkü o her zaman hücum yönü güçlü, agresif ve baskılı futbolu benimsemiş bir antrenör. Belki geçen sene kadro açından bunu yapamadı ama şimdi böyle bir oyunu oynatabileceği oyuncuları var. O nedenle kendi kimliğini daha iyi sergilediğini düşünüyorum. Takımın da onu anlama problemi yok.

Milli takımdasın. Bunun senin için önemini biliyoruz. Manisa’da da seçilmiştin ama Trabzon’da olmak milli formayı giymeyi kolaylaştırıyor mu?
- Daha fazla göz önünde bulunmanın artıları olduğunu biliyorum. Trabzonspor’daki performansımın da etkili olduğu muhakkak. Ancak Fatih Terim hocamızın da beni kadrosunda düşündüğünü ve uzun zamandır takip ettiğinden haberdarım. Buna layık olmak ve sürekli A Milli Takım kadrosunda yer almak için elimden geleni yapmaya devam edeceğim.

Takım içindeki rekabet ortamı çok konuşuldu, gençlerin bazıları ayrıldı. Ne derece etkili oldu bu geniş kadro?
- Rekabet ortamından son derece iyi bir şekilde faydalanıldığı kanaatindeyim. Rekabetin amacı takımın performansını en üst seviyeye taşımaktır. Trabzonspor’da da sezon başı itirabiyle kadroya baktığınızda kimsenin yeri garanti değildi, herkesin alternatifleri vardı. Kimse kendini rahatlatıp, zaten oynarım demedi, diyemedi. Bu da üst düzey form tutmamızı sağladı.

Mevkiin itibariyle zaman zaman değişik oyuncularla oynamak zorunda kalacaksın. Kimle en iyi uyumu sağlarsın?
- Biz takım oyununu benimsemeye çalışan bir ekibiz. O nedenle de bireylerin değil genel kurgunun önemi büyük. Bu sadece benim için de geçerli değil. Zaten şu arkadaşımla daha iyi anlaşırım gibi bir söylemde de bulunmam doğru olmaz.

Manisa’da kümede kalmaya çalışan, bunu başaramayan bir hava vardı, Trabzonspor’da ise şampiyonluk beklentisi. İki uç noktaları yaşamak nasıl bir his?
- Sizin de söylediğiniz gibi iki bambaşka havadan bahsediyoruz. Manisaspor’da sezon bizim için çok kötü bitmişti. Küme düşmemek için oynamıştık sonuçta. Şimdi Trabzonspor gibi bir camiada şampiyonluk havasını tattım. Bu mutluluktan da öte bir duygu. İlk kez şampiyonluğa oynayan bir takımın formasını giymekteyim. Anlatılmaz, yaşanır dedikleri böyle birşey herhalde.

Şampiyonluk beklentisi var. Sence bu nasıl bir etki yapar takım üzerinde?
- Bu kadroyla alakalı değil. Transfer yapılmasa bile beklenti böyle bir camiada mutlaka şampiyonluk olur. Elbette ki, şimdi bize bakış daha kararlı ve iddialı. Ancak bilinmesi gereken bir şey var ki, biz de bunu yaşamayı inanılmaz çok istiyoruz. Takım arkadaşlarımız arasında hep kupayı kaldırdığımız günlerin hayalini kuruyoruz. Nasıl kutlamalar olabileceğini, Trabzonlular’ın nasıl coşacağını düşünüyoruz. Ama şu var ki, bu yolda ilerlerken takıldığımız zamanlar da olabilir. Şampiyonluk bir süreç işidir. İlk yılımızda bunu yakalayamasak da Avrupa Kupaları’na mutlaka katılacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Yönetimin ilgisi nasıl takıma?
- Yönetimin hep pozitif ve güven dolu davrandı. Zaten onlar yapması gerekeni yaptı ve iyi bir kadro kurdu. Artık top bizde.

Avni Aker’i dolu görmek ilk haftada senin de olduğun bir kadroya kısmet oldu. Nasıldı atmosfer?
- Kelimenin tam anlamıyla muhteşemdi ortam. Trabzonspor taraftarı pozitif olduğunda takımı için çok şey demek. Hepimiz Ankaraspor maçında çok heyecanlandık. Tribündekilerin de galibiyeti bizim kadar istediğini görmek motivasyonumuzu katladı. Hep bu tabloyla karşılaşmak istiyorum.

Beşiktaş maçı var sırada... Rakip de iddialı ve formda. Neler söyleyeceksin?
- Ukalalık olarak alınmasın ama her maça aynı önemi veriyor, önümüzdeki maçı düşünüyoruz. Beşiktaş maçı camianın motivasyonu açısından ekstra önemli ama değeri diğer sınavlar gibi 3 puan. Tarihte çok örnekler var, derbileri kaybedip şampiyon olanlarla ilgili. Elbette ki, kaybetmek için sahaya çıkacak halimiz de yok. Evimizde kazanmak ve taraftara bir de böyle üst düzey galibiyet armağan etmek isteriz. Skor söylemek zor ama çok çekişmeli ve keyifli olacağı kesin. Rakibimizin de önemli kozları var bizim de formumuz ve moralimiz iyi. Seyircimiz sabretsin, sabırla desteklesin. Onların başını hep dik tutmak için çalışacağız.

604
TRABZONSPOR / Beşiktaş'ın da hiç şansı yok!
« : 04 Eylül 2008, 11:23:09 »
Ankaraspor ve Ankaragücü maçlarını kazanarak ligde ilk iki hafta sonunda 6 puana ulaşan Trabzonspor'da tüm gözler Beşiktaş maçına çevrildi. Takımının performansından ve aldığı sonuçlardan çok memnun olan bordo-mavili kulübün başkanı Sadri Şener, "Artık sıra Beşiktaş'a geldi. Sahamızda onları da yeneceğiz" iddiasında bulundu.

Her şeyden önce karşılaşmanın dostça geçmesini dilediğini belirten Sadri Şener, "Beşiktaş ile her zaman dost kaldık, kalmaya da devam edeceğiz. Bu nedenle onları evimizde çok iyi ağırlayacağız. Ama sakın kırılmasınlar, centilmence geçeceğine inandığımız maçı kazanarak galibiyet serimizi sürdürmek istiyoruz. Bizim gerçek gücümüzü Beşiktaş karşısında alacağımız skor ve ortaya koyacağımız performans belli edecek. Beşiktaş ligde ve UEFA Kupası'nda çok başarılı sonuçlar alarak gücünü ortaya koydu. Ama biz de kuvvetliyiz. İnşallah galip gelen taraf biz oluruz" şeklinde konuştu.

"İLK ÜÇE GİRERİZ"
Yönetim kurulunda bulunan tüm arkadaşlarından memnun olduğunu ifade eden Trabzonspor Başkanı Şener, "Uyum içinde olduğumuzu söylemek isterim. Yöneticilerimiz, Trabzonspor'un başarılı olması için gecesini gündüzüne katıyor. Sezon sonunda bunun ödülünü hep birlikte göreceğimize inanıyorum. Bu sezonu ilk üç içerisinde bitireceğiz" dedi. Trabzonspor'un bu sezon Avrupa Kupaları'nda yer almamasının kendilerini ve taraftarları çok üzdüğünü belirten Şener sözlerine şöyle son verdi: "Geçtiğimiz yıllarda Trabzonspor, Avrupa Kupaları'nda hep başarılı olurdu. O günleri çok özledik. Bordo-mavili taraftarlarımıza o günleri yeniden yaşatmak istiyoruz."

605
TRABZONSPOR / Trabzon'da gelenler gidenler!
« : 04 Eylül 2008, 11:22:47 »
GELENLER: (21)
Ceyhun (Unterhaching), Remzi Giray Kaçar (Hacettepe), Gustavo Colman (Germinal Beerschot), Egemen Korkmaz (Bursaspor), Buğra Erdoğan (Çanakkale Dardanelspor), Hrvoje Cale (Dinamo Zagreb), Gökhan Ünal (Kayserispor), Selçuk İnan (Manisaspor), Abdulaziz Solmaz (Pazarspor), Rigobert Song (Galatasaray), Tony Sylva (Lille), Fatih Altundağ (Hamburg), Isaac Promise (Gençlerbirliği)



Yeni transfer edilen Sami Büyüktopaç, Necdet Kaba, Zafer Aydoğdu, Mustafa Yumlu, Selçuk Yıldırım, Eren Görür, İsmail Özeren, Yakup Bugün



GİDENLER: (19)
Çağdaş Atan (Energie Cottbus), Musa Büyük (Kocaelispor), Mustafa Keçeli (Bursaspor),Sayed Moawad (Mısır), Ayman Abdelaziz (Mısır), Ahmet Şahin (Adanaspor), Kadir Keleş (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor), Jefferson Galvao (Konyaspor), Ufukhan Bayraktar (Manisaspor), Yusuf Kurtuluş (Denizlispor), Cem Demir (Adanaspor), Murat Ocak (Çaykur Rizespor), Tomas Jun (Çek Cumhuriyeti), Eyüp Kadri Ataoğlu (Sivasspor), Tolga Seyhan (Kocaelispor), Emrah Kol (Çaykur Rizespor), Erdinç Yavuz (?), Hasan Üçüncü (?), Daouda Jabi (?)

606
TRABZONSPOR / Isaac geliyor!
« : 04 Eylül 2008, 11:22:28 »
Trabzonspor'un Gençlerbirliği'nden transfer ettiği Nijeryalı oyuncu Isaac Promise'nin, 5 Eylül Cuma akşamı Trabzon'da olacağı açıklandı.

Trabzonspor'un resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Perşembe gecesi ülkesinden hareket edecek olan Isaac'ın 5 Eylül Cuma akşamı saat 19.00'da Trabzon Havaalanı'nda olacağı açıklandı.

607
BEŞİKTAŞ / Sambadan vazgeçmedik!
« : 04 Eylül 2008, 11:21:59 »
Süper Lig'in yanı sıra Avrupa kupaları ve Fortis Türkiye Kupası'nda başarılı sonuçlar almak isteyen kulüpler, transfer döneminde kadrosunu yabancı futbolcularla güçlendirirken, Brezilya ekolü ağırlıklı tercih olarak öne çıktı.

18 Süper Lig ekibinin kadrosunda bu sezon toplam 32 Brezilyalı futbolcu bulunurken, ''Sambacı''ları 7 Kamerunlu, 6'şar da Hırvat ve Arjantinli oyuncular izledi.

-ÜLKELERE GÖRE DAĞILIM-
Süper Lig'de mücadele eden yabancı futbolcuların ülkere göre dağılımı şöyle:

Brezilya (32), Kamerun (7), Hırvatistan (6), Arjantin (6), Gine (5), Sırbistan (5), Slovakya (5), Çek Cumhuriyeti (4), Avustralya (4), Arnavutluk (3), Polonya (3), Şili (3), Mısır (2), Fildişi Sahilleri (2), Gana (2), Tunus (2), Bosna Hersek (2), Fransa (2), Portekiz (2), İsveç (2), İspanya (2), Senegal (2), Zimbabwe (1), Honduras (1), Burkina Faso (1), Namibya (1), İtalya (1), Kongo (1), Uruguay (1), Paraguay (1), Nijerya (1), Karadağ (1), Trinidad Tobago (1), Venezuela (1), Liberya (1), Meksika (1), Bulgaristan (1), Romanya (1), Belarus (1), Peru (1), İsrail (1).

-TAKIMLARDAKİ YABANCI FUTBOLCULAR-
Süper Lig'de yer alan 18 takımdaki yabancı futbolcular şöyle:



Ankaragücü: Leandro Rodrigues (Brezilya), Leonardo İglesias (Arjantin), De Souza Santos (Brezilya), Mouaine Shaabani (Tunus), Jaba (Brezilya)

Ankaraspor: Stefan Senecky (Slovakya), Dadoslav Batak (Sırbistan), Fredrik Risp (İsveç), Tita (Brezilya), Theo Weeks (Liberya), Neca (Portekiz), De Nigris (Meksika), Madiou Konate (Senegal)

Antalyaspor: Jaroslaw Pawel Bieniuk (Polonya), Piotr Dziewicki (Polonya), Ali Zitouni (Tunus), Serge Pacome Dijehoua (Fildişi Sahilleri), Joseph Ngwenya (Zimbabwe), Pavol Straka (Slovakya), Maynor Reve Suazo (Honduras)

Beşiktaş: Anthony Seriç (Hırvatistan), Bobo (Brezilya), Eduard Cisse (Fransa), Filip Holosko (Slovakya), Matias Delgado (Arjantin), Rodrigo Tello (Şili), Tomas Sivok (Çek Cumhuriyeti), Tomas Zapotocny (Çek Cumhuriyeti)

Bursaspor: Dimitar Ivankov (Bulgaristan), Adriano Bezerra (Brezilya), Fabricio Ramos Melo (Brezilya), Leandro Gomes (brezilya), Marcelo Rodrigues (Brezilya), Stelian Giani Kirita (Romanya), Maxim Romashchenko (Belarus), Ysrael Yanez Zuniga (Peru)

Denizlispor: Ivan Lietava (Slovakya), Daniel Braga (Brezilya), İrineu Calixto Couto (Brezilya), Darly Roberts (Trinidad Tobago), Renny Vega (Venezüela), Roman Krotochvil (Slovakya), Thomas Abraham (Çek Cumhuriyeti), Carlos Alberto (Brezilya)

Eskişehirspor: Vanje Iveca (Hırvatistan), Saffet Naderevic (Bosna Hersek), Durica Vucko (Hırvatistan), Stjepan Poljak (Hırvatistan), Ricardo Dos Santos Anderson (Brezilya), Kruno Lovrek (Hırvatistan), Süleyman Youla (Gine)

Fenerbahçe: Alex De Souza (Brezilya), Maldonado (Şili), Daniel Guiza (İspanya), Deivid De Souza (Brezilya), Diego Lugano (Uruguay), Edu (Brezilya), Josico (İspanya), Roberto Carlos (Brezilya)

Galatasaray: Fernando Meira (Portekiz), Cassio Lincoln (Brezilya), Milan Baros (Çek Cumhuriyeti), De Santics (İtalya), Shabani Nonda (Kongo), Tobias Linderoth (İsveç), Harry Kewell (Avustralya)

Gaziantepspor: Christian Rodrigo Zurita (Arjantin), Armand Deumi Tchani (Kamerun), Andre Roberto Soares Da Silva Beto (Brezilya), Rodrigo Barbosa Tabata (Brezilya), Ivan Saraiva De Souza (Brezilya), Eduardo Pasheco (Brezilya)

Gençlerbirliği: Nicolas Periç (Şili), Lamine Traore (Burkina Faso), El Saka (Mısır), Daniel Addo (Gana), Kahe (Brezilya), Bruce Djite (Avustralya), James Troisi (Avustralyalı)

Hacettepe: Admir Azmy (Mısır), Admir Teli (Arnavutluk), Gilman Lika (Arnavutluk), Tozo (Brezilya), Sandro (Brezilya), François Zoko (Fildişi Sahilleri), Shaibu Yakubu (Gana), Xhevahir Sukaj (Arnavutluk)

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Kenan Hasagiç (Bosna Hersek), Roberto Barbosa (Brezilya), Martin Robert Kus (Polonya), Marcus Cesario (Brezilya), Razundara Tjikuzu (Namibya), Adriano Nascimento (Brezilya), Gustave Bebbe (Kamerun)

Kayserispor: Cesar Toledo (Paraguay), Franco Cangele (Arjantin), Julius Aghahowa (Nijerya), Salomon Olembe (Kamerun), Leonardo Escobar (Arjantin), Milan Puroviç (Karadağ), Süleyman Hamidou (Kamerun)

Kocaelispor: Dusan Andjelkovic (Sırbistan), Julio Cesar Mendes Moreira (Brezilya), Nenad Jestrovic (Sırbistan),

Patrice Nzekou Nguenheu (Kamerun), Dorde Tutoriç (Sırbistan)

Konyaspor: Jefferson (Brezilya), Jonathan Kahne (Fransa), Da Silva (Brezilya), Milos Mihajlov (Sırbistan)

Sivasspor: Michael Petkoviç (Avustralya), Mamadou Diallo (Gine), Fabio Alves Da Silva Bilica (Brezilya), Kanfory Sylla (Gine), Sergio Pacheco de Oliveira (Brezilya), Pini Felix Balili (İsrail), Herve Germain Tum (Kamerun)

Trabzonspor: Rigobert Song (Kamerun), Gustavo Colman (Arjantin), Hrvoje Cale (Hırvatistan), İbrahim Yattara (Gine), Tony Sylva (Senegal), Daouda jabi (Gine).

608
BEŞİKTAŞ / Nobre'nin Bobo aşkı!
« : 04 Eylül 2008, 11:21:28 »
Avusturya kampının en formda isimleri arasında gösterilen İkinci Kaptan Mert Nobre, Bobo’nun yüksek performansı sonrasında kulübede kaldı. Oynamak için can atan tecrübeli golcü, diğer yandan da kaptanlığın verdiği sorumlulukla çaresiz kaldı. Yüksek performansından ötürü Bobo’yu tebrik eden Nobre, “Kendimi çok iyi hazırladım. Sakatlığım tamamen geçti. Elbette ilk 11’de oynamayı çok istiyorum. Ancak şu anda Bobo oynuyor ve golsüz maçı yok. En büyük destekçisi benim. Yeter ki o atsın, biz kazanalım. Önemli olan Beşiktaş’ın galibiyetidir” dedi.

‘Efsane olmak istiyorum’
Rekabet ortamının takıma başarıyı getirdiğini belirten Nobre, “Nasıl olsa, bize de sıra gelir. Kulübe geçen yıla oranla çok zenginleşti. Saha içindekilerin gözü kenarda, kenardakilerin saha içinde... Bu rekabet takımı ateşliyor. Lig, kupa ve UEFA’daki hedeflerimiz belli. Daha çok erken diye birşey olamaz. Şimdiden başlayıp, her maçı final gibi görmeliyiz. Geçen sezondan önemli dersler çıkardık. Sezon sonunda iki kupayı da kazanıp, Avrupa’da da önemli yerlere geleceğiz ve Beşiktaş’ın efsane oyuncuları arasına adımı yazdıracağım” diye konuştu.

(Fanatik)

609
BEŞİKTAŞ / Beşiktaş Shakhtar karşısında!
« : 04 Eylül 2008, 11:21:01 »
Siyah-beyazlılar, eski teknik direktörleri Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk ile BJK İnönü Stadı'nda saat 18.00'de karşı karşıya gelecek.

Beşiktaş, UEFA Kupası 1. turunda da Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımıyla eşleşmişti.

610
BEŞİKTAŞ / Serdar: ''Ağladığım günler oldu''
« : 04 Eylül 2008, 11:20:45 »
Serdar Kurtuluş, Beşiktaş Kulübü'nün aylık çıkan resmi dergisinin eylül sayısında yer alan röportajında, bir futbolcunun yetenekli olabileceğini belirterek, ''Ama şansının da yanında olması gerektiğini düşünüyorum. Gelen şansı da iyi değerlendirmek lazım. Şansını değerlendiremeyenler de suçu kendinde aramalı'' dedi.

Siyah-beyazlı takıma geldiğinde kendisinin de bu şansı iyi değerlendirdiğini ve iyi maçlar çıkardığını ifade ederek, ''Forma bende kaldı. Kleberson'un sakatlanması üzerine bu şansı yakaladım. Sonuçta sakatlık, her futbolcu için kötü ve şanssız bir şey. Takımda 24-25 futbolcu var ve herkes sırasını bekliyor. Belki yedekte bekleyen kişi, senle aynı seviyede olabilir, ama hocanın tercihi önemlidir. 'Sahadakilerin galibiyeti, yedek kulübesinin mağlubiyetidir' cümlesiyle ilgili şunu söylemek istiyorum, galibiyetlerde yedek kulübesindeyken de, saha içindeyken de aynı derecede seviniyorum'' diye konuştu.

Serdar Kurtuluş, ön liberodan sağ beke geçmesinin ardından performans düşüklüğü yaşayıp yaşamadığı sorusunu ise ''Bir sezon ön libero oynadım. Sağ bek benim bildiğim bir mevki. Her futbolcu gibi ben de mevkim değişince 1-2 maç alışma süresi yaşadım. Zaten bir süre sonra da sakatlık yaşadım ve bu durum her şeyi alt üst etti'' diye yanıtladı.

-''AĞLADIĞIM GÜNLER OLDU''-
Geçen sezon uzun süreli yaşadığı sakatlıklarda sıkıntılı günler yaşadığını kaydeden genç oyuncu, ''Çok üzülüyordum. Ben içine kapanık biriyim. Hatta ağladığım günler de oldu. Bir türlü iyileşememek sinirlerimi bozuyordu'' dedi.

Kolay sakatlık yaşamadığını dile getiren siyah-beyazlı oyuncu, Marsilya maçında oruç tutması nedeniyle kan şekerinin düştüğü şeklindeki yorumlarla ilgili olarak ise ''O çok yanlış bir bilgiydi. Ben zaten oruç tutmuyorum ve o zaman da tutmuyordum. Yan topa ters bir şekilde kafa vurduktan sonra gözlerim hafiften karardı ve sonra da değiştirilmemi istedim. Maç sonrasında kan şekerime de baktılar, ama normaldi. Sakatlığım sürecinde sadece sağlığıma tekrar kavuşmayı düşünüyordum. Sonuçta ben çalışmayı seven biriyim ve çalışarak aynı performansı yakalarım diye düşünüyordum. Zaten sezon sonunda iyileştim ve az oynadım. Geçen sezon ki sayfayı tamamen kapatmıştım. Kendimi yeni sezona hazırlamaya başlamıştım'' diye konuştu.

Serdar Kurtuluş, kenetlenmenin şampiyonluk yolunda önemli bir etken olduğunu vurgulayarak, yeni transferlerin de Beşiktaş'a katkı sağlayacağını düşündüğünü ifade etti.

Genç oyuncu, bu sezon özellikle Aydın Karabulut'tan patlama yapmasını beklediğini sözlerine ekledi.

611
BEŞİKTAŞ / ''Kimsenin gücü yetmeyecek!''
« : 04 Eylül 2008, 11:20:25 »
Yıldırım Demirören, siyah-beyazlıların resmi yayın organı Beşiktaş Dergisi'nin Eylül ayı sayısında yer alan yazısında, hep birlikte futbol dolu günlere geri döndüklerini belirterek,
''Önce UEFA Kupası ön eleme turunda Avrupa sahalarına çıktık, sonra da Antalya’da, Turkcell Süper Lig’de sezonun ilk maçını oynadık. Aşırı sıcak ve neme rağmen izleyenlere haftanın en zevkli maçını seyrettirdik. UEFA’da ilk engeli geçip, ligde ilk maçımızı kazanarak, hem moral bulduk, hem de daha başlangıçta doğru tercihler yaptığımızı gördük. Ayrıca bu kadar talibine rağmen Bobo'yu satmama kararımızda da ne kadar haklı olduğumuzu kanıtladık. Haftalar ilerledikçe takımımızın, Türkiye'deki bütün Beşiktaşlılar'ın, Avrupa'da ise herkesin gururu olacağına hiç kuşkum yok'' diye konuştu.

-''KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEKTİR''-
BJK İnönü Stadı'nda oynadıkları ilk karşılaşmada taraftarları takımın arkasında görmenin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Demirören, şöyle devam etti:
''İnanıyorum ki yönetimi, takımı ve taraftarı el ele vermiş bir Beşiktaş'ı yolundan çevirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu nedenle daha yolun başında Antalya’da tribünde olanları (Birkaç kendini bilmezin işidir) diyerek, Türk Sporu ve de Türk Futbolu adına yaşanmamış sayıyor ve görmezden geliyorum. Türk futbolunda her kesime sağduyu çağrısı yapan bir kulüp başkanı olarak ben bu yürüyüşte bayrağı taşımaya hazırım, yeter ki mensubu olmaktan her zaman gurur duyduğum Beşiktaş camiası arkamda olsun. Türk sporunun en eski kulübü Beşiktaş, her zaman olduğu gibi bu defa da öncülüğü başarı ile yapacaktır.''

Başkan Demirören, okulların açılacak olmasına da değinerek, ''Bu ay okulları açılan tüm yavrularımızın da zihinleri açık, yarınları aydınlık olsun'' derken, Ramazan ayı için de, ''Sevgili Beşiktaşlılar, fazlasıyla hak ettiğiniz bütün başarıları bu sezon bir bir yaşayacağınız inancı ile sağlıklı ve hayırlı Ramazanlar diliyor, hepinize en içten saygılar sunuyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.


612
BEŞİKTAŞ / Beşiktaş'ta Trabzon mesaisi başlıyor!
« : 04 Eylül 2008, 11:20:04 »
Siyah-beyazlılar, Trabzonspor ile gelecek hafta oynayacakları Turkcell Süper Lig 3. hafta maçının hazırlıklarına yarın başlayacak.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde akşam saatlerinde toplanacak siyah-beyazlılar, saat 18.00'de de haftanın ilk antrenmanını basına kapalı olarak gerçekleştirecek.