İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Saw

565
ANADOLU TAKIMLARI / İBB'de gelenler gidenler!
« : 04 Eylül 2008, 11:37:03 »
GELENLER: (8)
Okan Buruk (Galatasaray), Serhat Gülpınar (Denizlispor), Marcus Roberto Silva Barbosa (Çaykur Rizespor), Kerim Zengin (Fenerbahçe-kiralık), Marcin Kus (Polonya-Korona Kilece), Mutlu İlengüz (İskenderun Demirçelikspor), Behram Zülaloğlu (Kocaelispor), Alper Aydın (Bebbe) (Ankaragücü)



GİDENLER: (12)
Necati Ateş (Real Sociead) Aydın Yılmaz, Murat Ocak (kiralıktı, kulüplerine döndüler). Volkan Koçaloğlu (Çaykur Rizespor), İlhan Şahin (Boluspor), Haluk Güngör (Altyapıda kaleci antrenörü oldu), Ali Kemal Yükseker (Darıca Gençlerbirliği), İlhan Erdinç (Alibeyköyspor), Sertan Eser (Kasımpaşa), Mert Korkmaz (Futbolu bırakıp, teknik heyette görev aldı), Ünal Alpuğan (?) Sancak Kaplan (?)

566
ANADOLU TAKIMLARI / "Emre en iyi transfer"
« : 04 Eylül 2008, 11:36:43 »
Okan Buruk, Futbol Federasyonu'nun resmi yayın organı Tam Saha Dergisi'nin Eylül ayı sayısında yer alan röportajında, sezonun en faydalı ve çarpıcı transferinin kim olduğu sorusuna, Emre Belözoğlu yanıtını verdi.

Fenerbahçe'nin Guiza'yı, Galatasaray'ın da Meira'yı almasının da önemli olduğunun altını çizen Okan, şöyle devam etti:
''Ama yine de Emre'nin 1 numaralı transfer olduğunu düşünüyorum. Emre ile sık sık görüşüyorum ve Fenerbahçe'ye alıştığını görüyorum. Olumsuz yönde etkileneceğini sanmıyorum. Hem başkandan hem de seyirciden destek aldı. Bu desteği hissettiği sürece zorluk çekeceğini sanmıyorum. Emre'nin geçmişte sakatlıkları oldu ve futbol kariyerinde işler tam anlamıyla istediği gibi gitmedi. Fenerbahçe onun için yeni bir çıkışın başlangıcı olacak. Sakat Emre imajını üzerinden atmak için daha istekli olduğunu yakından görüyorum. Elbette ortada zor bir durum var. Ben de aynı şeyi Beşiktaş'a gittiğimde yaşamıştım. Taraftara kendinizi kabul ettirene kadar bir süre geçiyor. Ancak iyi oynadığınız takdirde sorun kalmıyor. Benim transfer olduğum dönemde Beşiktaş iyi gitmiyordu. Fenerbahçe'de işler yolunda giderse taraftarın Emre'yi kabullenmesi de kolay olur.''

-''ARAGONES VE SKIBBE DOĞRU SEÇİM''-
Okan, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın bu sezon yaptıkları teknik direktör seçimleriyle ilgili olarak da şunları söyledi:
''Bence ikisi de doğru tercih. İkisi de üst düzey takımları çalıştıran teknik adamlar. Galatasaray'da geçen sezondan beri başlayan gençleştirme operasyonu göz önünde tutularak Skibbe gibi bir teknik direktör getirilmiş olabilir. Ümit Davala gibi hem insanlığı hem de Ümit Milli Takım'daki teknik adamlık kariyeriyle değerli bir ismin Galatasaray'da görev alması önemli bir adım. Çünkü Ümit, Galatasaraylı futbolcuları çok iyi tanıyan birisi. Oyunculara saha içinde ve dışında çok yardımcı olabilecek. Bence Ümit'in varlığı Skibbe için de büyük bir avantaj.''

-ÇALIŞTIĞI TEKNİK DİREKTÖRLER-
Okan Buruk, daha önce çalıştığı teknik direktörlerle ilgili olarak da, ''Gerçekten de çok önemli teknik direktörlerle çalıştım. Del Bosque hem antrenör hem de insan olarak dört dörtlük birisiydi. Fatih Hoca ile uzun süre çalıştım, birlikte birçok başarı elde ettik ve dolayısıyla ondan da çok şeyler öğrendim. Feldkamp'la iki kez çalıştım, Mustafa Denizli ile öyle. Yurt dışında Cuper ve Zacceroni ile çalıştım. Hepsinden bir şeyler alıyorsunuz ama önemli olan onları kafanızın bir yerine yazabilmek ve bir senteze ulaşabilmek. Futbolu bıraktıktan sonra da kendimi geliştirmek istiyorum'' diye konuştu.

-MİLLİ TAKIM-
Dünya Kupası elemelerinde (A) Milli Takım'ın şansı ile ilgili olarak da Okan, şunları söyledi:
''Bizim takımımız futbol oynayan rakiplere karşı daha iyi performans sergiliyor. Futbol oynamayan, defansa çekilen, katı savunma yapan takımlara karşı çok zorlanıyor. Dolayısıyla ben İspanya maçlarında iyi futbol oynayacağımızı düşünüyorum. Elbette İspanya en güçlü rakibimiz ama bence diğer maçların sonuçları daha önemli olacak. İspanya maçına özel olarak hazırlanmanıza bile gerek yok. Bir gün önceden toplansanız bile sahaya çıktığınızda bambaşka bir maç oynarsınız. Ama diğer maçlar çok ciddiye alınması gereken karşılaşmalar. Ermenistan deyip geçmemek lazım. Bundan önce de bu tip rakipler karşısında sıkıntılar yaşadık. Kesinlikle onların motivasyonu iki katı olur. Daha önce Bosna'ya, Azerbaycan'a gittik, kardeş takımlarla oynuyoruz dedik ama bizi neredeyse tekme tokat dövdüler. Ermenistan'ın durumu ise çok daha farklı. Dolayısıyla çok daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor.''

-''AYRILIKLAR ONORE EDİCİ OLMALI''-
Galatasaray'da bazı sembol oyuncuların buruk bir şekilde ayrıldıklarının belirtilip, kendisinin de şimdi İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a gittiğinin hatırlatılması üzerine Okan, şöyle konuştu:
''Ben bunu Galatasaray'daki vefasızlık olarak değerlendirmiyorum. Türkiye'de genel olarak böyle bir anlayış var. İnsanlara hak ettikleri değer çok fazla verilmiyor. Başarılarda hep göz önündesiniz ama belli bir yere geldikten sonra güle güle deniliyor. Aslında bu ayrılma noktasında her şey daha iyi bitebilir. En azından futbolcu küçük şeylerle onore edilebilir. Ayrılıklar futbolun gerçeği. Kulüp elbette oyuncunun verimli olup olmadığına göre karar verecek. Ancak sembol olmuş ve büyük başarılar yaşamış oyuncuların onore edilmesi gerekiyor. Aslında biz böyle bir şey beklemesek bile dışarıdan bakanların bu tür konuşması Galatasaraylı olarak bizleri üzüyor. Bugüne kadar hiçbir oyuncu için ayrılıklar doğru biçimde düzenlenmedi ama inşallah bundan sonrası için bazı şeyler değişir. Ben ayrılırken de (Seni çok seviyoruz, ileride yine aramızda görmek isteriz) dediler. Dilerim bundan sonra bizim jenerasyonumuza kulüp içinde aktif görevler verilir. Çünkü hem insan olarak hem de altyapı olarak hepimiz çok önemli tecrübeler yaşadık. Bundan sonra da Galatasaray'a hizmet etmek isteriz.''

Okan Buruk, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a transferi konusunda da, ''Galatasaray'dan ayrılır ayrılmaz Belediyespor'la anlaştım. Başkanımız Göksel Gümüşdağ ve teknik ekip eskiden beri tanıdığım insanlar. Antrenörler Arif Erdem ve Mert Korkmaz yıllarca birlikte oynadığım ve sevdiğim arkadaşlarım. Zaten ben bu takımı iki sezondur gönül bağıyla takip ediyordum. Bir de futboldan sonra antrenörlük yapmayı düşündüğüm için hedefleri olan bir teknik ekiple çalışmak bana çok fayda sağlayacak'' dedi.

567
ANADOLU TAKIMLARI / Hacettepe'de gelenler gidenler!
« : 04 Eylül 2008, 11:36:18 »
GELENLER: (10)
François Zoko Mons, Amir Azmi Megahed Anorthosis, Admir Teli Vraznia, Gilman Lika (Vraznia), Xhevair Sukaj (Vraznia), Ercüment Kafkasyalı (Gençlerbirliği), Alper Kalemci (Marmaris Belediyespor), Mehmet Uslu (Sakaryaspor), Ümit Bozkurt (Vestel Manisaspor), Engin Güngör (FC Eindoven)



GİDENLER: (6)
Giray Kaçar (Trabzonspor), İlhan Eker (Gençlerbirliği), Savaş Esen (Urfaspor), Volkan Özcan (Diyarbakır), James Boadu (Vraznia), Baykal Yılmaztaş (Güngören Belediyespor)

568
ANADOLU TAKIMLARI / "Eskişehir şanslı olsaydı.."
« : 04 Eylül 2008, 11:36:01 »
Hacettepe Spor Teknik Direktörü Osman Özdemir hücumda etkili olamadıklarını belirterek, "Eskişehirspor, gol pozisyonlarını değerlendirseydi maçı galip bitirebilirdi. Ama bunu şansımız olarak düşünüyorum. Bu maç, tipik Anadolu takımlarının karşılıklı bir maçı gibi berabere bitti. Ama şans bugün biraz Eskişehirspor'dan yana olsaydı zannediyorum Eskişehirspor bugün 3 puanı alan taraf olabilirdi" dedi.

569
ANADOLU TAKIMLARI / Es-Es'te yine ses yok!
« : 04 Eylül 2008, 11:35:44 »
Turkcell Süper Lig'in ilk haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor deplasmanından golsüz beraberlik çıkaran Eskişehirspor 12 yıl sonra taraftarı karşısında çıktığı ilk maçında da gol kaydetmeyi başaramadı. Kırmızı siyahlıların Hacettepe'yi konuk ettiği mücadeleden gol sesi çıkmadı.

570
ANADOLU TAKIMLARI / G.Birliği'nde gelenler gidenler!
« : 04 Eylül 2008, 11:35:09 »
GELENLER: (10)
Emre Balak (Samsun), İlhan (Hacettepe), Uğur (Beykoz 1908), Koray Vestel Manisaspor), Yasir (Sivas), Djite (Adelayt United), Mustafa (Sakarya), Bilal (Herta Berlin), Seçkin (Hacettepe PAF), James Troisi (New Castle),

GİDENLER: (9)
Tuna (Beşiktaş), Erhan Güven,.Mehmet Çakır (Ankaraspor), İseaac (Trabzonspor), Mehmet Akyüz (Sakarya), Şener (Kastamonu), Adamo (Vllaznia), Ferhat Kiraz (Karşıyaka), Petkoviç (Zagrep)

571
ANADOLU TAKIMLARI / Çapa: "Gençlerbirliği tecrübe oldu!"
« : 04 Eylül 2008, 11:34:51 »
Fuat Çapa yaptığı açıklamada, Gençlerbirliği'nde çalışarak, Türkiye'deki ortamı gördüğünü ve tanıdığını belirterek, ''Kulüpten ayrılıp, Belçika'ya dönmem hayal kırıklığına neden olmadı, tam aksine büyük bir tecrübe oldu. O an benim ve Gençlerbirliği için en doğru karardı. En azından Türkiye'deki ortamı tanıdım ve gördüm. Ne anlayış üzerine kurulduğunu izleyebildim'' dedi.

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ile her hafta en az bir kere görüştüğünü anlatan Çapa, şöyle konuştu:
''İlhan Cavcav'a, bana Gençlerbirliği'nde ve Süper Lig'de fırsat verdiği için teşekkür ediyorum. Bu sezon öncesinde Türkiye'den çok teklif aldım, ancak birkaç yıl daha Avrupa'da çalışmak istiyorum. Hedefim Türkiye Süper Ligi'nde çalışmak.''

Gençlerbirliği'nden ayrıldıktan sonra Belçika İkinci Lig takımı KFC VW. Hamme'yı çalıştıran Çapa, bu sezon da Hollanda İkinci Lig ekiplerinden M.V.Z Maastricht takımında görev aldı. Çapa'nın takımı, 4. haftası geride kalan ligde geçen cuma günü ikinci galibiyetini Den Bosh'u 3-1 yenerek aldı. M.V.Z. Maastricht ekibi ligde 5. sırada yer alırken, liderin de 2 puan gerisinde bulunuyor.

-HOLLANDA LİGLERİNDEKİ TEK TÜRK TEKNİK DİREKTÖR-
Hollanda 1, 2 ve 3. liginde görev alan tek Türk teknik direktör olma özelliğini taşıyan Fuat Çapa, ''Liglerde ayrıca çok az sayıda yabancı bulunuyor.

Bu ülkede yabancı teknik direktör olarak görev almak çok zor bir iş. Tam profesyonel bir kulübe geldim. Stadımız her hafta doluyor. Çok fanatik bir taraftarı var. Hedefimiz şampiyon olmak, ama en azından Play off'larda mücadele etmek istiyoruz'' diye konuştu.

Türk teknik adam, Hollanda'nın futbol eğitimi konusunda dünyada birinci, futbol ülkesi olarak da 4. sırada yer aldığını savunarak, sözlerini şöyle tamamladı: ''Burada daha değişik ve daha hızlı futbol oynanıyor. Modern futbol taktiği uygulanıyor ve kollektif futbola çok önem veriliyor. Oynanan futbolda, defanstan çok, hücuma yönelik bir yapı bulunuyor. Şu anda iyi bir kadroya sahibim. Sakatlık olmazsa elimde çok iyi 12 oyuncum var. Bunlar arasında 2-3 tanesi sakatlanır veya cezalı duruma düşerse zorlanabiliriz. Kadroya takviye yapmayı düşünüyoruz.''

572
ANADOLU TAKIMLARI / James Troisi imzaladı!
« : 04 Eylül 2008, 11:34:33 »
Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan kulüp basın sözcüsü Muammer Akyüz, James Troisi'yi bir süredir takip ettiklerini belirterek, İngiltere'deki temsilcilerinin de olumlu görüş bildirmeleri üzerine bu transferi yaptıklarını kaydetti.

Artık takımın takviyeye ihtiyacı kalmadığını düşündüğünü ifade eden Akyüz, ''James Troise ile 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık anlaşma yaptık. Gençlerbirliği'nden umutluyuz. İzleyenlere zevk veren bir takım olacak. Hedefimiz her zaman söylediğimiz gibi Avrupa Kupaları. Bu kadro ile bu hedefi yakalayacağımıza inanıyorum'' dedi.

James Troisi de yaptığı açıklamada, Gençlerbirliği'nde olmaktan mutlu olduğunu belirterek, elinden geleni, en iyi şekilde yaparak Gençlerbirliği'ni iyi yerlere getirmeye çalışacağını söyledi.

İngiltere'deki forma giymiş ve şu anda giyen Türk futbolcuları tanıdığını da kaydeden Troisi, ''Emre ile görüştüm. Gençlerbirliği'nin iyi bir kulüp olduğunu söyledi'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından 2004-2005 sezonundan beri Newcastle United takımının oyuncusu olan James Troisi, kendisini Gençlerbirliği'ne bağlayan sözleşmeye imza attı.

573
ANADOLU TAKIMLARI / "Pozisyonları değerlendiremedik"
« : 04 Eylül 2008, 11:34:14 »
İkinci yarıda da iyi bir oyun oynadıklarını, ancak basit hatalar nedeniyle kalelerinde 2 gol gördüklerini ifade eden Bakkal, şunları kaydetti:
''Sergilediğimiz oyuna göre 2-0'lık bir skor çıkmaması gerekiyordu. Bursaspor, defansımızın hatalarından iyi yararlandı. Çok basit goller yedik. Bu hatalardan ders çıkarmamız gerekiyor. Sonuçta bu maç geride kaldı. Bursaspor'u kutluyorum.''

-TARAFTARLAR STADA GELDİ-
Bu arada Bursaspor'un cezası nedeniyle ''seyircisiz'' oynadığı ve 2-0 kazandığı Gençlerbirliği maçı sonrası Bursa Atatürk Stadı'nın çevresine yaklaşık 2 bin yeşil-beyazlı taraftar geldi.

Futbolcuların çıkış yaptığı kapalı tribünün giriş bölümüne gelen taraftarlar, önce kulüp başkanı İbrahim Yazıcı ve yöneticileri yanlarına çağırarak alkışladılar. Daha sonra futbolcular lehine tezahüratlar yapan taraftarlar, ''Bu taraftar sizinle gurur duyuyor'' diye tempo tuttu. Bursasporlu futbolcular da taraftarların coşkusuna ortak olarak onlarla birlikte tezahürat yaptı.

574
ANADOLU TAKIMLARI / Antep'e Beto müjdesi!
« : 04 Eylül 2008, 11:33:51 »
Ankaraspor maçının son dakikalarında acılar içinde yere yığılan ve yırtık şüphesi konulan Beto'da korkulan birşey olmadığı sadece gerilmeye bağlı sertleşme olduğu belirtildi.

Dün şehrimize gelen golcü futbolcunun tedavisine başlayan Kulüp Doktoru Yusuf Bozfırat, "Korkulan birşeyin çıkmaması bizleri mutlu etti. Ankaragücü maçına yetiştirmek için hemen tedavisine başladık. Milli maçlar nedeniyle verilen ara gerçekten bu kez işimize yaradı" diye konuştu.

Kaynak/Gaziantep 27 Gazetesi

575
ANADOLU TAKIMLARI / Antep'te gelenler gidenler!
« : 04 Eylül 2008, 11:33:33 »
GELENLER: (10)
Mehmet Yozgatlı ve Murat Şahin (Beşiktaş), Erman Özgür ve Erkan Sekman (Konyaspor), Hakan Bayraktar (Diyarbakırspor), Emrah Eren (Çaykur Rizespor), Olcan Adın ve Mustafa Cevahir (Fenerbahçe), Barbosa Tabata (Santos), Eduardo Pacheco (Atletico Minaero)



GİDENLER: (14)
Ömer Çatkıç ve Volkan Arslan (Antalyaspor), Bülent Bölükbaşı ve Özgür Bayer (Kocaelispor), Ekrem Dağ (Beşiktaş), Mehmet Çoğum (Konyaspor), Özgürcan Özgür (Galatasaray), Özgür Volkan Yıldırım (Çaykur Rizespor), Muhammet Kaya ve Hasan Yurt (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor), Barış Şimşek (?), Kadjo Julien Afanau (?), Ergün Pembe (?), Fatih Şen (?)

576
ANADOLU TAKIMLARI / Sağlam 3'te 3 peşinde!
« : 04 Eylül 2008, 11:33:15 »
Sağlam, milli maç nedeniyle lige verilen bir haftalık arayı çalışarak değerlendireceklerini söyledi.

Lige, zorlu Fenerbahçe maçı ile başladıklarını ifade eden Sağlam, ''Bu maçı kazandıktan sonra, deplasmanda Ankaraspor ile karşılaştık. Fenerbahçe maçının verdiği yüksek moralle Ankaraspor karşısında da iyi mücadele ederek sahadan galibiyetle ayrılmasını bildik. Önümüzde Ankaragücü maçı var. Bu maçı da kazanarak, istikrarlı çıkışımızı sürdürmek istiyoruz'' dedi.

Nurullah Sağlam, milli maç nedeniyle lige verilen arayı olumlu bir şekilde değerlendirmek istediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Lige, iki zorlu maçla başladık. Ancak, işimizi iyi yaptık ve her iki maçı da kazandık. Futbolcularım, takım oyunununu çok iyi oynuyor ve sahada yüreklerini ortaya koyuyor. Şu anda takımda huzurlu ve rahat bir ortam var. Futbolcularım kendinden emin olarak Ankaragücü maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Tek düşüncemiz galibiyet. Zaten, Gaziantepspor her maça galibiyet için hazırlanıyor. Bizim için büyük takım, küçük takım ayrımı yok. Daha fazla başarı elde etmek istiyoruz. Ankaragücü kolay bir takım değil, işimizin zor olduğunu biliyoruz. Futbolcularıma güveniyorum, bu maçtan da galibiyetle ayrılacağımıza inanıyorum.''

Sağlam, Ankaraspor maçında sakatlanan Beto'nun tedavisinin sürdüğünü, Ankaragücü maçına yetiştirilmeye çalışıldığını sözlerine ekledi