İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - FabregaS

505
TRABZONSPOR / Trabzonspor'da defans problemi
« : 30 Ekim 2008, 15:14:18 »
Trabzonspor'da defans problemi
Trabzonspor'da yaşanan savunma zafiyeti Fortis Türkiye Kupası'nda 3-1 kaybedilen Gaziantepspor karşılaşmasında ayyuka çıktı.

Turkcell Süper Lig'de ve Fortis Türkiye Kupası maçlarında ligin 7. haftasında oynadığı Galatasaray maçına kadar yoluna namağlup olarak devam eden Trabzonspor'da son haftalarda yaşanan savunma zafiyeti kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı.

Özellikle Ankaraspor, Ankaragücü, Beşiktaş, Denizlispor ve Fortis Türkiye Kupası'nda Karabükspor maçlarında oldukça başarılı bir performans sergileyerek rakiplerine gol fırsatı vermeyen bordo-mavili takımın savunması söz konusu maçlarda kalesinde sadece 1 gol gördü.

Antalyaspor ve Konyaspor maçlarında 2-1 yenik duruma düşmesine rağmen skoru 3-2'ye getiren Karadeniz temsilcisi, Galatasaray maçında 3-0 mağlup olurken, savunma zaafları gündeme gelmeye başladı. Bu maç sonrası ligde Gaziantepspor ile evinde 1-1 berabere kalan Trabzonspor Fortis Türkiye Kupası maçında ise aynı rakibine deplasmanda 3-1 mağlup oldu. Rakibi karşısında takım savunmasında basit hatalar yaparak goller yiyen Karadeniz temsilcisi dağınık bir takım görüntüsü verdi.

Turkcell Süper Lig ve Fortis Türkiye Kupası'nda oynadığı 7 maçta kalesinde sadece 5 gol gören Karadeniz temsilcisi rakiplerine ise 11 gol atmıştı. Trabzonspor oynadığı son 3 maçta ise kalesinde 7 gol görürken söz konusu maçlarda sadece 2 gol atabildi.

Trabzonspor, Turkcell Süper Lig ve Fortis Türkiye Kupası'nda ise oynadığı 10 maçta ise 6 galibiyet alırken, 2 mağlubiyet ve 2 de beraberlik elde etti. Attığı 15 gole karşılık ise kalesinde 12 gol gördü.

"1. Hafta Trabzonspor-Ankaraspor: 2-0
2. Hafta Ankaragücü-Trabzonspor: 1-2
3. Hafta Beşiktaş-Trabzonspor: 0-0
4. Hafta Denizlispor-Trabzonspor: 0-1
FTK Trabzonspor-Karabükspor: 2-0
5. Hafta Trabzonspor-Antalyaspor: 3-2
6. Hafta Konyaspor-Trabzonspor: 2-3
7. Hafta Galatasaray-Trabzonspor: 3-0
8. Hafta Trabzonspor-Gaziantepspor: 1-1
FTK Gaziantepspor-Trabzonspor: 3-1

506
TRABZONSPOR / G.Antepspor oynadı Trabzonspor baktı: 3-1
« : 30 Ekim 2008, 15:14:07 »
G.Antepspor oynadı
Trabzonspor baktı: 3-1
G.Antepspor sildi, süpürdü! Fortis Türkiye Kupası A Grubu mücadelesinde Gaziantepspor sahasında, Trabzonspor'u 3-1 mağlup etti. Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nda ilk yarısı golsüz eşitlikle sona eren karşılaşmada ev sahibi ekibin golleri 53. dakikada Eduardo, 64. dakikada Tabata ve 82. dakikada Bekir'den gelirken, Trabzonspor'un tek golü 48. dakikada Isaac'ten geldi.

Bu galibiyet ile Gaziantepspor grup maçlarına üç puan ile başladı. Trabzonspor ise gruptan çıkma umudunu diğer maçlara bıraktı.

Gaziantepspor, Trabonspor karşısında mükemmel bir oyun ortaya koydu, ayağa hızlı paslar ve orta sahadaki organizasyonuyla rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Gaziantepspor, üç gol attığı maçta daha da büyük bir farkı kaçırdı. Trabzonspor ise Galatasaray maçıyla başlayan düşüşü, Gaziantep deplasmanında da durduramadı.

ANTEP BİR HATA YAPTI GOLÜ YEDİ...
Karşılaşmanın ilk yarısında Trabzonspor'a büyük üstünlük sağlayan Gaziantepspor, ikinci yarının başında yaptığı bir hata sonucunda kalesinde golü gördü. 48. dakikada savunmasındaki isimlerle de ileriye çıkmaya başlayan Gaziantepspor orta sahada kaptırdığı bir topta savunmasında az adamla yakalandı. Selçuk kaptığı topla Gaziantepspor kalesine doğru ilerledi, sağ kanattan kaçan Gökhan'ın önüne topu bıraktı. Gökhan arka direkte boş pozisyonda bekleyen Isaac'i çok iyi gördü, Isaac'te kafa ile topu ağlara gönderdi. 0-1.

ANTEP BASKISI GOLÜ GETİRDİ...
Maçın başından itibaren golü bulabilmek için her şeyini ortaya koyan Gaziantepspor arzuladığı gole 53. dakikada kavuştu. Gaziantepspor sayısız kullandığı kornerlerden birini paslaşarak kullandı, Tabata sağ kanattan Trabzon ceza sahasına topu yerden kesti, Song'un ıskaladığı top Gaziantepsporlu oyuncuların önünde kaldı, yaşanan karambolde en son Eduardo topa ayak koydu ve topu ağlara gönderdi. 1-1.

TABATA GOLLE SÜSLEDİ...
Gaziantepspor'un süper Brezilyalısı Tabata, güzel futbolunu bir golle süsledi. 64. dakikada Gaziantepspor yine etkili geldi, Erman ile duvar pası yapan Tabata ceza sahasına girdi, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda aşırtma bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 2-1.

BEKİR'DEN ÇOK KLAS BİR GOL...
Antep, Trabzonspor kalesindeki baskısını bir an olsun azaltmadı ve bu baskı üçüncü golü de getirdi. Deumi'nin şutu Sylva'dan döndü, dönen topu Erman kontrol etti ve tekrar Deumi'ye çıkarttı, Deumi yerden altı pas üzerinde bekleyen Bekir'i gördü. Bekir bu güzel pası şık bir topuk vuruşuyla ağlara gönderdi. 3-1.

UMUT, EGEMEN, HÜSEYİN 11'DE YOK...
Gaziantepspor ile son lig maçında da karşılaşan Trabzonspor, Kupa'da farklı bir 11'le sahaya çıktı. Bu sezon beklenenden uzak bir performans sergileyen Umut Bulut yedekler arasında yer alırken, bordo-mavili takımın teknik direktörü Ersun Yanal Isaac, Yattara ve Gökhan Ünal'dan oluşan üçlü bir hücum hattıyla maça başladı. Yanal'ın bir diğer değişikliği de sakatlığı da bulunan Hüseyin'in yerine Ceyhun'u oynatmasıydı. Yanal ayrıca bu sezon fazla forma şansı bulamayan Giray Kaçar'a da Egemen'in yerine şans verdi.

BETO'NUN YERİNE EDUARDO...
Lig maçında Trabzonspor deplasmanında takımının tek golünü atan Beto, Gaziantep'teki maçta sakatlığı nedeniyle forma giyemedi. Kırmızı-siyahlıların teknik direktörü Nurullah Sağlam, Beto'nun yokluğunda ileri uçta Eduardo'ya şans verdi. Hareketli oyun yapısıyla dikkat çeken Brezilyalı oyuncu attığı golle Beto'nun yokluğunu aratmayacağını gösterdi. Kupa'ya önem verdiğini her fırsatta dile getiren Nurullah Sağlam, ideale yakın bir 11'le takımını sahaya sürerken, sakatlığı bulunan Murat Şahin'in yerine kalede genç isim Tolgahan forma giydi.

SAHADA BİR TEK ANTEP VARDI...
Gaziantepspor ile Trabzonspor arasındaki karşılaşmanın ilk yarısı izleyenlere hiç zevk vermedi. Gaziantepspor'un gol için girişimleri ve kullandığı kornerler ilk yarıda akıllarda kalan tek şeydi. Trabzonspor üçlü bir hücüm hattıyla sahaya çıkmasına rağmen, rakip kalede neredeyse hiç pozisyon bulamadı. Gaziantepspor özellikle ilk yarım saatten sonra üst üste kullandığı kornerlerle gole çok yaklaştı ancak son vuruşlarda etkisiz kaldı. Ayağa hızlı paslarla oyunun kontrolünde elinde tutan Gaziantepspor, ilk yarının tek hakimiydi.

TRABZON BAŞLADI, G.ANTEP BİTİRDİ..
Trabzonspor ikinci yarının henüz üçüncü dakikasında bulduğu golle 1-0'lık üstünlüğü yakaladı. Ancak bu gol bile Trabzonspor'u ateşlemeye yetmedi. Gaziantepspor bu golün şokunu çabuk atlattı ve gol için ataklarını sürdürdü. Gaziantepspor tehlikeli atakları sonucunda üç gol buldu ve hakettiği bir galibiyeti aldı. Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal'ın risk alarak Umut Bulut'u da sahaya sürmesi mağlubiyeti engellemeye yetmedi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
2. dakikada Tabata'nın kullandığı kornerde ceza sahasında iyi yükselen Eduardo'nun kafa vuruşunda top az farkla auta gitti.
21. dakikada gelişen Gaziantepspor atağında Ivan De Souza'nın pasıyla topla buluşan Tabata'nın ceza sahası dışından vuruşunda top kaleci Tony Sylva'da kaldı.
31. dakikada kullanılan taç atışında Bekir, kafayla topu ceza sahasında Murat'ın önüne bıraktı. Bu futbolcunun sert vuruşunda top defanstan kornere gitti.
45. dakikada Murat Ceylan'ın ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Tabata, defansta Song ile ikili mücadelesinde yerde kaldı. Gaziantepsporlu futbolcular, bu pozisyonda penaltı beklerken hakem devam kararı verdi.
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
48. dakikada Deumi ve Erman Özgür arasındaki anlaşmazlıktan yararlanan Gökhan Ünal, topu alarak sağdan Gaziantepspor ceza alanına sokuldu ve bekletmeden ortaladı. Müsait pozisyondaki Isaac, kafayla topu filelere göndererek Trabzonspor'u 1-0 öne geçiren golü kaydetti.
52. dakikada Gaziantepspor'un kazandığı korner atışını Tabata kullandı. Mehmet Yozgatlı ve Tabata'nın paslaşmasında top son olarak Tabata'da kaldı. Tabata'nın ceza alanı içine ortaladığı topla buluşan Eduardo, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1
64. dakikada Mehmet Yozgatlı'nın pasında topla buluşan Tabata, ceza alanı içinde kalecinin biraz ileri çıktığını görerek topu aşırttı ve Gaziantepspor'u 2-1 öne geçirdi.
80. dakikada Gaziantepspor'un atağında Ahmet Arı topu bekletmeden Tabata'ya uzattı. Bu oyuncu ceza yayı üzerinden meşin yuvarlağa sert vurdu. Kaleci Sylva, topu kornere gönderdi.
82. dakikada Deumi'nin, Trabzonspor ceza alanı içinden vuruşunda top kaleciden döndü. Topu alan Erman, meşin yuvarlağı tekrar Deumi'ye gönderdi. Bu oyuncunun vuruşunda araya giren Bekir, topu filelerle buluşturdu: 3-1
Gaziantepspor-Trabzonspor karşılaşması ev sahibi takımın 3-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

Stat: Kamil Ocak
Hakemler: Hüseyin Göçek, Serkan Ok, İsmail Şencan
Gaziantepspor: Tolgahan, Bekir, Murat Ceylan, Erkan Sekman, Mehmet Yozgatlı  (Dk. 73 Hakan Bayraktar), Zurita, Eduardo  (Dk. 79 Ahmet Arı), Tabata, Deumi, Erman Özgür  (Dk. 87 Mustafa Cevahir), İvan
Trabzonspor: Sylva, Serkan Balcı, Song, Giray Kaçar, Cale, Ceyhun  (Dk. 68 Umut Bulut), Selçuk, Colman  (Dk. 46 Serhat), İsaac, Yattara, Gökhan Ünal
Goller: Dk. 52 Eduardo, Dk. 63 Tabata, Dk. 82 Bekir (Gaziantepspor), Dk. 48 Isaac (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 58 Yattara, Dk. 66 Serkan Balcı (Trabzonspor), Dk. 90 Ahmet Arı (Gaziantepspor)

507
BEŞİKTAŞ / İhsan Kalkavan'ın acı günü
« : 30 Ekim 2008, 15:12:42 »

Beşiktaş Kulübü'nün eski yöneticilerinden İhsan Kalkavan'ın annesi Hacı Meziyet Kalkavan, Fatih Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Edirnekapı Sakızağacı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze namazında Kalkavan'ın bir hayli üzgün olduğu görülürken, namaza spor ve sanat dünyasının ünlü isimleri katıldı. Cenaze namazında, İstanbul Valisi Muammer Güler, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, babası Erdoğan Demirören, Beşiktaş Kulübü yöneticileri, futbol federasyonu eski başkanlarından Haluk Ulusoy, Fenerbahçe Kulübü eski başkanlarından Ali Şen, Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, eski futbolcular Hakan Şükür, Ali Gültiken, Beşiktaş'ta görev yaptığı dönemdeki yönetim kurulu arkadaşları, sanatçılar Orhan Gencebay, Metin Şentürk ve ailesi hazır bulundu.

-ŞEN'İN ŞAMPİYON ADAYI BEŞİKTAŞ-

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve babası Erdoğan Demirören, cenaze namazında Fenerbahçe Kulübü eski başkanı Ali Şen ile biraraya geldi.

Ali Şen, yaşanan kısa süreli sohbette başkan Demirören'i, Mustafa Denizli'yi takımın başına getirmelerinden dolayı kutlayarak, ''Denizli'yi takımın başına getirerek iyi bir iş yaptınız, bu sezon şampiyon Beşiktaş olacak'' dedi.

Cenaze namazında Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Ertuğrul Sağlam da vatandaşlardan ve çevredeki öğrencilerden büyük ilgi gördü.

508
BEŞİKTAŞ / Holosko'ya ne oldu?
« : 30 Ekim 2008, 15:12:14 »
Holosko'ya ne oldu?
Geçen yıl oynadığı futbol ve attığı gollerle Beşiktaş taraftarının en çok alkışladığı isim olan Filip Holosko, bu seneki performansıyla hayal kırıklığına yol açtı. 2007/2008 sezonunda devre arasında Manisaspor'dan alınan ve ligin ikinci yarısında ortaya koyduğu performansla isabetli bir transfer olduğunu kanıtlayan golcü futbolcu geçen yılı mumla arattı.
 
İstikrarlı futbolunun yanı sıra 2007-08 sezonunda gol noktalarında da takımına katkı sağlayan Slovak oyuncu, bu sezon özellikle ilk haftalarda sağ kanatta oynamanın sıkıntılarını yaşadı. Gerçek pozisyonu dışında görev alan Holosko, inişli çıkışlı grafiğiyle istikrarı yakalayamadı.

Ligde geçen yıl ikinci yarıda Siyah-Beyazlı formayla çıktığı 17 maçın 16'sında görev alan ve bunların 15'ini 90 dakika oynayan Holosko, rakip fileleri 7 kez havalandırmıştı.

Fortis Türkiye Kupası'nda 5 maçta forma şansı bulan genç yıldız, 2 gol atarak başarılı bir grafik çizmişti. Geçen sezonki performansının ardından bu sezon patlama yapması beklenen Holosko, istikrarlı futbolundan uzak kaldı. 2008-09'da ligdeki 7 maçın 4 maçta ilk 11'de sahaya çıkan ve bunların sadece 1'ini tamamlayabilen Holosko, şimdiye dek 2 gol kaydedebildi.

Filip Holosko, UEFA Kupası'nda ise 4'ünde ilk 11'de sahaya çıkarken, Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımıyla İstanbul'da yapılan maçta attığı golle, sadece bir kez bu sevinci yaşayabildi. Geçen sezon hem istikrarlı futbolu, hem de golcü kimliğiyle taraftarların yüzünü güldüren yıldız futbolcu, bu sezon istikrardan uzak oyunun yanı sıra gol noktalarında da etkisiz kaldı.

509
BEŞİKTAŞ / Denizli'nin gözbebeği Sivok
« : 30 Ekim 2008, 15:11:58 »
Denizli'nin gözbebeği Sivok
Ertuğrul Sağlam’ın görevi bırakmasının ardından Beşiktaş’ın başına geçen Mustafa Denizli, her geçen gün takıma daha çok ısınıyor. Sürekli oyuncularıyla vakit geçiren ve antrenmanlarda futbolcuların her hareketini dikkatle inceleyen deneyimli teknik adam, öğrencilerinin çizdiği görüntüden fazlasıyla memnun... Zorlu karşılaşmalar öncesinde yüzü gülen ve geleceğe umutla bakan Mustafa Denizli, bir futbolcusunu ise ayrı tutuyor... O isim, sezon başında transfer edilen Tomas Sivok...

‘Orta sahada oynayabilir’

Sivok'un oyunun iki yönünü de oynayabildiğine dikkat çeken Denizli’nin yakın çevresine, “Savunmada oyun kurma sorununu Sivok ile çözüyoruz. Aynı zamanda hava toplarına da son derece hakim. Arkadaşlarının yaptığı hataları soğukkanlı bir şekilde kapatabiliyor. Sivok’un takımda olması, bizim için büyük bir şans. Zan’ın formunu yakalamasıyla, Sivok’u orta sahada değerlendirebilirim” dediği öğrenildi. Beşiktaş’ta savunmada oynayan Çek futbolcu, Udinese’de orta sahada görev yapıyordu.

510
BEŞİKTAŞ / "Sadece şampiyonluk yetmez"
« : 30 Ekim 2008, 15:11:35 »

Beşiktaş'ın etkin ve güçlü taraftar gruplarından 'Grup Siyah-Beyaz' içini Sabah'a döktü.

Beşiktaş müzesinin yapımı, köylerde çocuklara dağıtılan formalar ve 100. yıl bayrağı gibi çok sayıda önemli projede imzası bulunan Grup Siyah-Beyaz üyeleri Beşiktaş'ın geleceği için "Sadece şampiyonluk yetmez" diyor.

Kulüpte yönetimsel anlamda çok hata yapıldığını belirten grup başkanı Atilla Yavuz, "Kalbimiz taraftar olarak şampiyonluk istiyor, ancak beynimiz kongre üyeleri olarak şampiyonluk yetmez diyor. Bizler lokalimizdeki her toplantımızda Beşiktaş'a 'neler verebiliriz?' bunu tartışıyoruz. Kamuoyuna yansıtmıyoruz ama her yönetim yanlışında özel toplantılarla uyarıcı mesajlarımızı iletiyoruz. Beşiktaş'ta çok fazla yönetimsel yanlışlar oldu. Hala da oluyor. Bir an önce bu hatalardan dönülmesi gerekiyor."

HATALARDAN DERS ALINMALI

"Beşiktaş'ın geleceğe daha iyi bakması için şampiyonluğun yanısıra çok daha önemli işler yapılmalı. Bunun içinde herkes hatalardan ders almalı ve Beşiktaş için ne yapabiliriz diye düşünmeli" diyerek yönetime mesaj gönderdi.

511
BEŞİKTAŞ / FIFA Beşiktaş'a geniş yer ayırdı
« : 30 Ekim 2008, 15:10:53 »
FIFA Beşiktaş'a geniş yer ayırdı
FIFA'nın resmi internet sitesi, dünya kulüpleri bölümünde Beşiktaş'ı geniş bir biçimde tanıttı.

Kulübün kuruluş aşaması ve tarihi hakkında ayrıntılı bilgi verilen tanıtımda, "Siyah-beyazlı kulüp formasında Türk bayrağı bulunan ilk kulüptür" denildi. 1990'larda Gordon Milne yönetiminde art arda üç şampiyonluk kazanan ekipte, Metin Tekin, Ali Gültiken ve Feyyaz Uçar'ın gelmiş geçmiş en iyi hücum üçlüsü olduğu belirtilirken, 10-0'lık Adana Demirspor galibiyetiyle en farklı galibiyet rekorunun da kırıldığına dikkat çekildi. Son yıllarda Beşiktaş'ın geçmişteki kadar başarılı olamadığının ifade edildiği makalede, Mustafa Denizli'nin göreve gelmesiyle zirveye çıkan siyah-beyazlıların bu sezon şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olduğu kaydedildi.

ÇALIMBAY'I UNUTTULAR!

1947'de açılan İnönü Stadı'nın Asya ve Avrupa kıtalarından görülebilen tek stat olduğu belirtilirken, stadın deplasman takımları için çok zor olduğu da belirtildi. FIFA.com'daki tanıtımda Beşiktaş'ın lig şampiyonlukları ve kazandığı kupalar da yer alırken, kulüpte forma giyen efsanevi isimler olarak Metin Tekin, Ali Gültiken, Feyyaz Uçar, Nihat Kahveci, Kleberson, Stefan Kuntz, Daniel Amokachi, Gökhan Zan, Eyjolfur Giafar Sverisson, John Carew, Rüştü Reçber'in isimleri yer aldı. Listede üç sezon arka arkaya şampiyon olunan dönemde takımın kaptanlığını yapan Rıza Çalımbay'ın isminin yer almaması ise dikkat çekti.

512
BEŞİKTAŞ / İnönü'de kupa gecesi
« : 30 Ekim 2008, 15:09:36 »
İnönü'de kupa gecesi
Fortis Türkiye Kupası (A) Grubu karşılaşmasında Beşiktaş ile Antalyaspor, İnönü Stadı'nda karşı karşıya geliyor. Saat 20:00'da başlayacak olan karşılaşmayı hakem Özgüç Türkalp yönetecek. Özgüç Türkalp'in yardımcılıklarını Özgür Çetiner ve Hüseyin Fidan yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Mesut Çarık.

BEŞİKTAŞ'TA DELGADO SIKINTISI

Beşiktaş'ın bu sezon oynadığı 8'i Süper Lig, 4'ü UEFA Kupası olmak üzere toplam 12 resmi maçın 12'sinde de forma giyen Matias Delgado, Siyah-Beyazlı takımın Antalyaspor ile oynayacağı Fortis Türkiye Kupası karşılaşmasında büyük ihtimalle oynayamayacak. Üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren Arjantinli yıldızın Antakyaspor maçında riske edilmeyeceği, Süper Lig'in 9. haftasında Beşiktaş ile Kayserispor arasında 2 Kasım Pazar günü oynanacak mücadeleye yetiştirilmeye çalışılacağı öğrenildi.

MUSTAFA DENİZLİ'DEN FARKLI BİR KADRO

Beşiktaş teknik direktörü Mustafa Denizli'nin Antalyaspor ile oynanacak karşılaşmaya farklı bir kadro ile çıkmaya hazırlandığı da sızan bilgiler arasında. Denizli'nin, Fortis Türkiye Kupası karşılaşmasında şimdiye kadar takımda çok fazla forma şansı bulamayan oyuncularını sahaya sürmesi bekleniyor. Mustafa Denizli'nin, Anthony Seric, Tuna Üzümcü, Ekrem Dağ ve Ali Tandoğan başta olmak üzere bu sezon takımda fazla şans bulamayan oyuncuların hem maç kondisyonlarını artırmak, hem de onların performansını daha iyi görebilmek için bu isimleri oynatması gündeme geldi.

MUHTEMEL 11'LER

BEŞİKTAŞ
Rüştü
Ali Tandoğan
Zapotocny
İbrahim Toraman
Seric
Serdar Kurtuluş
Cisse
Serdar Özkan
Tello
Bobo
Nobre

ANTALYASPOR
Ömer
Yalçın
Vahap
Şenol
Volkan
Ertuğrul
Abdullah
Korhan
Ali Zitouni
Serge
Ngwenya

STAT: İnönü Stadı
HAKEM: Özgüç Türkalp
SAAT: 20.00
YAYIN: Lig TV

ANTALYASPOR'DA KARIŞIK GÜNLER...

Beşiktaş ile yapacağı kupa maçı öncesi Antalyaspor bir takım problemler yaşadı. Teknik direktör Joseph Jarabinsky ile yollarını ayıran kırmızı beyazlı takım, hafta içi yardımcı teknik adam Orhan Atik yönetiminde çalıştı. Teknik direktör olarak Mehmet Özdilek ile 3 yıllığına anlaşan Antalyaspor'da yardımcı teknik adam ve takımı maça hazırlayan Orhan Atik ise görevinden ayrıldı.

513
BEŞİKTAŞ / Kartal'ın Antalya kadrosu
« : 30 Ekim 2008, 15:08:36 »

Beşiktaş, Fortis Türkiye Kupası'nda yarın Antalyaspor ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamlayarak kampa girdi. Teknik direktör Mustafa Denizli yönetiminde BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde 1 saat süren ve taktik ağırlıklı yapılan idmana, hasta olan Delgado katılmazken, sakatlığı devam eden Gökhan Zan ise takımdan ayrı çalıştı.

İki futbolcu ve sakatlıktan yeni kurtulan genç futbolcu Batuhan, antrenman sonrasında Mustafa Denizli tarafından açıklanan maç kadrosunda yer almadı.

Kadroda şu oyuncular yer alıyor: ''Rüştü Reçber, Serdar Kurtuluş, Ekrem Dağ, Hakan Arıkan, Tuna Üzümcü, Seric, Zapotocny, Sivok, Nobre, Uğur İnceman, İbrahim Üzülmez, Tello, İbrahim Toraman, Bobo, Cisse, Serdar Özkan, Ali Tandoğan, Holosko''

514
GALATASARAY / Aslan moral peşinde
« : 30 Ekim 2008, 15:05:36 »

Fortis Türkiye Kupası B Grubu mücadelesinde Galatasaray deplasmanda, Ankaraspor ile karşı karşıya geliyor. Yenikent ASAŞ Stadı'nda saat: 16:00'da başlayacak mücadelede İlker Meral düdük çalacak. Ligde oynadığı son karşılaşmada Eskişehirspor'a mağlup olan Galatasaray, Kupa'da alacağı galibiyetle moral bulmak isterken, Ankaraspor ise ligdeki çıkışını Türkiye Kupası'nda da sürdürmek istiyor.

Galatasaray'ın, Başkent'te Ankaraspor ile oynayacağı bu karşılaşma öncesinde önemli eksikleri var. Sarı-kırmızılı takımda tedbir amaçlı Ankara'ya götürülmeyen Milan Baros ve Nonda dışında sakatlıkları devam eden Hasan Şaş, Linderoth, Mehmet Topal, Barış, Emre Güngör, Serkan Çalık, Uğur Uçar, Aydın Yılmaz bu maçta da forma giyemeyecek. Galatasaray'da ayrıca kart cezalısı Ayhan da takımındaki yerini alamayacak.

ANKARASPOR
Senecky
Erhan
Muhammet
Ediz
Uğur
Özer
Hürriyet
Theo
Mehmet Çakır
Neca
De Nigris

GALATASARAY
Aykut
Serkan
Emre Aşık
Servet
Volkan
Sabri
Meira
Mehmet Güven
Lincoln
Arda
Ümit Karan

STAT: Yenikent ASAŞ
SAAT: 16:00
HAKEM: İlker Meral
YAYIN: Lig TV ve SPORX CANLI ANLATIM SERVİSİ

KOCAMAN GEÇEN YILIN ACISINI ÇIKARTIYOR

Süper Lig'de ilk 2 haftada aldığı yenilginin ardından rakiplerine boyun eğmeyen Ankaraspor, kazandığı puanlarla geçen yılın acısını çıkarıyor. 2007-08 sezonunun ilk 8 haftasında hiç galip gelemeyen ve aldığı 3 beraberlik ve 5 mağlubiyetle ligde en son sırada yer alan mavi-beyazlılarda, başarısız sonuçların ardından teknik direktör Aykut Kocaman görevinden istifa etmişti.

2008-09 sezonu öncesinde teknik direktör Kocaman'la yeniden anlaşan Ankaraspor, bu kez ligde üst sıraları zorluyor. İlk 2 haftada Trabzonspor ve Gaziantepspor karşısında aldığı 2-0'lık yenilgilerle lige kötü bir başlangıç yapan mavi-beyazlılar, 5. haftada Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldığı mücadele dışında rakiplerine puan vermedi.

Başkent ekibi, 3. haftadan itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-1, Hacettepe'yi 4-0, Sivasspor'u 2-0, Kayserispor'u 2-1 ve son olarak da sahasında Kocaelispor'u 4-0 yenerek 16 puanla zirveye ortak oldu.

515
GALATASARAY / Eylül'ün en güzel golü Baros'tan
« : 30 Ekim 2008, 15:04:59 »

Galatasaray'da, ''Cola Turka Ayın Golü Yarışması''nda Eylül ayının en güzel golünü atan futbolcu olarak Milan Baros kürsüye çıktı.

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinde yapılan oylama sonucunda Baros'un, Turkcell Süper Lig'in 5. haftasında Konyaspor'a attığı gol, 18 bin 107 oyla Eylül ayının en güzel golü seçildi.

Harry Kewell'ın Bellinzona deplasmanında attığı gol 5 bin 675 oyla ikinci olurken, yine Kewell'in Kocaelispor deplasmanında attığı gol 2 bin 257 oyla üçüncü sırayı aldı.

516
GALATASARAY / "KEWELL HASTA AMA..."
« : 30 Ekim 2008, 15:04:44 »
"KEWELL HASTA AMA..."
Hafta içinde geçmiş dönemde yaşadığı hastalıkla ilgili olarak spor basının gündemine gelen Galatasaray'ın Avustralyalı yıldızı Harry Kewell'ın menajeri konuyla ilgili olarak çarpıcı açıklamalar yaptı.

Geçmiş yıllarda yaşadığı hastalıklarla ilgili olarak çeşitli iddialar ortaya atılan Galatasaray'ın Avustralyalı yıldız futbolcusu Harry Kewell'la ilgili olarak menajeri Bernie Mandic önemli açıklamalar yaptı. Mandic, hepatit olduğu ifade edilen Kewell'ın sağlık durumunun abartıldığını ve korkulacak bir durum olmadığını söyleyerek, "Kewell'ın hastalığı bulaşıcı değil ve takım arkadaşları için bir tehlike söz konusu olamaz" dedi.

Avustralya'da yayın yapan Sydney Morning Herald Gazetesi'ne konuşan Mandic, dünyada birçok insanın bu hastalıkla yaşadığını vurgulayarak, "bu hastalıkla yaşayabilirsiniz. Zaten Harry uzun yıllardır bu hastalık olmasına karşın üst düzey performans sergiledi. Futbolcunun performansını etkileyecek bir durum söz konusu değil" diye konuştu.

Bu arada ismi açıklanmayan Sidneyli üst düzey bir spor sağlığı uzmanından da görüş alan gazete, uzmanın, "Bu hastalık kontrol altına alınabilir. Zira, Kewell'ın uzun yıllardır üst düzey futbol oynaması bu durumun ciddi olmadığını gösteriyor" sözlerine yer verdi.