İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - FabregaS

577
GALATASARAY / Şükür siyasete soğuk
« : 29 Ekim 2008, 15:54:12 »
Şükür siyasete soğuk
Galatasaraylı eski milli futbolcu Hakan Şükür, AK Parti'den belediye başkan adayı olacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Bana gelmiş böyle bir teklif yok. Gelirse ne derim bilmiyorum ama sporun içinde kalmak istiyorum. Şu an siyasete girme niyetim yok" dedi. Şükür, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde de siyasetin konuşulmadığını İstanbul Başakşehir'de açmayı düşündüğü Hakan Şükür Futbol Okulu projesiyle ilgili bilgi veridğini açıkladı. Şükür, Dubai'ye transferi konusunda da, "Annemin rahatsızlığı nedeniyle görüşmelere ara vermiştim. Şu an Ocak ayı için görüşmelerim devam ediyor. Transferim olacaksa Ocak ayı itibariyle olabilir" diye konuştu.

Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Dubai'ye transferi ve son olarak da TRT'ye spor yorumcusu olarak çıkacağı haberleriyle gündeme gelen Hakan Şükür, dün akşam Başbakan Erdoğan ile sürpriz bir görüşme yaptı. Başbakan Erdoğan ile görüşmesinin detaylarını İHA'ya açıklayan Şükür, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun oğlunun düğününde karşılaştığı Başbakan'ın kendisine randevu verdiğini, bunun üzerine bir görüşme gerçekleştirildiğini söyledi.

HAKAN ŞÜKÜR, FUTBOL AKADEMİSİ KURUYOR

Hakan Şükür, Başakşehir'de Hakan Şükür Futbol Okulu adı altında büyük bir spor tesisi kurmak istediğini, bununla ilgili projeyi Başbakan Erdoğan ile paylaştığını söyledi. Projelendirme aşamasında olan çalışma hakkında Başbakan'a bilgi verdiğini belirten Şükür, "Sayın Başbakan ile düğünde ayaküstü konuşamamıştık. Görüşmede bunu anlatma imkanı buldum" dedi. Şükür, Başakşehir'in Başbakan Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde ilk hayata geçirdiği proje olduğuna da işaret ederek,"Bana da böyle bir proje nasip oldu" diye konuştu.

'SİYASET TEKLİFİ YOK'

Başbakan Erdoğan ile siyaseti konuşmadıklarını belirten Şükür, yerel seçimlerde AK Parti'den aday olacağı yönündeki iddiaları da yalanladı. Şükür, "Böyle bir teklifin gelmesi için ortam yok. Başka projelerim var, onu düşünüyorum. Gelirse ne derim bilmiyorum ama AK Parti'den gelen bir teklif yok. Şu anda da zaten böyle bir niyetim yok. Ben sporcuyum. Sporun içinde kalmak istiyorum" mesajını verdi.

'DUBAİ OCAK AYINDA OLABİLİR'

Son dönemde yorumculuk adına çok teklif aldığını belirten Hakan Şükür, hayatını olumlu yönde etkileyecek bir teklife sıcak bakacağını kaydetti. TRT'de spor yorumcusu olarak çalışacağı yönündeki haberlerin de gerçeği yansıtmadığını ifade eden Şükür, "TRT ile anlaşma yok. Ama görüşmelerim var" dedi. Dubai'ye transferi konusunda da bir açıklama yapan Şükür, "Annemin rahatsızlığı nedeniyle ara vermiştim. Transferim olacaksa Ocak ayı itibariyle olabilir. Ocak ayı için görüşmeler devam ediyor. Devre arasından sonra olabilir" şeklinde konuştu. Şükür, jübilesini Başbakan Erdoğan ile yapmak istediğini de belirterek, "Bu benim kendi isteğim. Değerlendirilebilir. Ben seve seve yapmak isterim" dedi.

578
GALATASARAY / H.Berlin'den özel şal ve flama
« : 29 Ekim 2008, 15:53:55 »
H.Berlin'den özel şal ve flama
Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Hertha BSC Berlin, taraftarlar için UEFA Kupası 2. tur (B) Grubu'nda yer alan takımların logolarının yer aldığı şal ve flama hazırlayarak satışa sundu.

Şalların üzerinde Hertha BSC Berlin ve Galatasaray ile diğer 3 takımın logosu yer alırken, flamaların üzerinde de takım logolarıyla Hertha BSC Berlin'in bu takımlarla oynayacağı tarih ve statların isimleri yer alıyor. UEFA Kupası grup maçları için özel olarak hazırlanan şal ve flamalar Hertha BSC Berlin'in taraftar mağazalarında 9,90 Avro'ya satılıyor.

Hertha BSC Berlin Basın Sözcüsü Hans-Georg Felder, takımın 3 Aralıkta Galatasaray'a karşı oynayacağı karşılaşmaya yoğun ilgi olduğunu belirterek, maça yaklaşık 1 ay kala biletlerin 35 bininin satıldığını belirtti. Türkiye'den gelecek olan taraftarlar için, yakalaşık 75 bin kapasiteli Berlin Olimpiyat Stadı'nın yüzde 10'lük bölümünü ayırdıklarını ifade eden Felder, ilginin bu şekilde devam etmesi durumunda stadın tümüyle dolabileceğini kaydetti.

Taraftar mağazası satış elemanı Ina Müller de mağazalara gelen Türklerin, arkadaşları ve aileleriyle maça gitmek istediklerini ve her birinin bu nedenle karşılaşma için 4 ya da 5 bilet aldığını söyledi.

579
GALATASARAY / Kewell hakkında şok iddia!
« : 29 Ekim 2008, 15:53:43 »
Kewell hakkında şok iddia!
G.Saray'ın yıldız ismi Harry Kewell'ın sır gibi saklanan bir karaciğer hastalığı olduğunu öne süren Vatan Gazetesi yazarı Tayfun Bayındır; bunun "Otoımmun Hepatıt" adlı siroza dönüşmesi muhtemel çok ciddi bir rahatsızlık olduğunu yazdı.

İŞTE VATAN GAZETESİ'NDEKİ O HABER:

Tedavi sürecinde başta kortizon olmak üzere ağır ilaçlar kullanıldığı için Kewell'ın sıkı idman yapması ve istikrarlı performans sergilemesi imkansız gözüküyor.. İşte Kewell'ın hastalığıyla ilgili tüm detaylar:

G.Saray'ın bu sezon yaptığı en önemli transfer olan Harry Kewell'ın çok ciddi bir karaciğer hastalığına yakalandığı ortaya çıktı. 30 yaşındaki yıldızın sıkı antrenman yapması ve üst üste tam performansla maç oynamasını zorlaştıran 'otoimmün hepatit' isimli karaciğer hastalığının son 3 ay boyunca gelişimi şöyle oldu..

KONTROLDE ÇIKTI

Sarı kırmızılı kulüple anlaşmak için İstanbul'a gelen Harry Kewell, 5 Temmuz günü Acıbadem Bakırköy Hastanesi'nde ilk sağlık kontrolünden geçirildi.. G.Saray sağlık ekibinin de hazır bulunduğu genel tetkik sırasında ünlü golcüde 'otoimmün hepatit' hastalığı net bir biçimde teşhis edildi. Buna karşın, hastalık riskini göze alan G.Saray yönetimi Harry Kewell'la 2 yıllık mukavele imzalamakta sakınca görmedi..

‘ORTA DERECEDE' İLERLEMİŞ

Resmen G.Saraylı olduktan sonra net durumu ve tedavi biçimini belirlemek isteyen G.Saray yönetimi, Kewell'ı çok daha detaylı bir sağlık taramasından geçirdi.. Ancak bu aşamada biopsi (karaciğerden parça alınıp tetkik edilmesi) uygulanan Avustralyalı yıldızın hastalığının başlangıç aşamasını geçtiği ve çok ciddi olduğu anlaşıldı..

‘VÜCUDU ZORLANIR'

Doktorlar kulüp yetkililerine Kewell'ın durumunu net bir biçimde şöyle anlattı: “Hastalık orta aşamada.. Kendisine ciddi biçimde ilaç tedavisi uygulanması gerek.. Aksi durumda hastalık 'siroz'a dönüşür.. Bu ilaç tedavisi sırasında Kewell'ın vücudu zorlanacak.. Ağır ilaçlar kullanma durumunda kalacak.. Bu da performansını olumsuz etkileyebilir.. Oyuncuya danışılması gerekiyor.. Eğer ben bu durumda 'Oynayabilirim' diyorsa, o zaman alacağı ilaçlara göre bir antrenman programı hazırlayacağız. Ve Kewell bu programı hiç aksatmadan uygulamak zorunda..” Yönetim, bu doktor görüşünü Kewell'a aktardı ve özel bir tedavi-çalışma programı hazırlandı..

BÜYÜK FEDAKARLIK

G.Saray'a geldiği günden beri taraftarın sevgilisi olan, lig ve Avrupa maçlarında toplam 6 gol atan Harry Kewell'ın başta kortizon olmak üzere ağır ilaçlar aldığı, bu nedenle idmanlarda devamsızlık yaptığı ve ağır maç programını da kaldırmakta zorlandığı bildirildi.. Hastalığına rağmen büyük fedakârlık yaparak hemen her maçta forma giymek isteyen Kewell'ın bu ağır tempoya ne kadar dayanabileceği merakla bekleniyor..

MALİYETİ 10 MİLYON YTL

30 yaşında Kewell'ın Liverpool'da çok başarılı bir grafiği vardı.. Ancak son 2 senede ancak 12 maçta forma giyebildiği için İngiliz kulübü tarafından serbest bırakıldı.. Bu nedenle G.Saray, Kewell'ı alırken herhangi bir bonservis bedeli ödemedi..

Buna karşılık 31 Mayıs 2010 tarihine dek mukavele imzalayan tecrübeli golcüye yıllık 2 milyon 150 bin Euro ödeniyor.. Kewell'ın menajerine de 430 bin Euro komisyon verildi.. Yani Harry Kewell'ın G.Saray'a toplam maliyeti 4 milyon 730 bin Euro (yaklaşık 10 milyon YTL)..

EŞİ SHEREE DE HASTALANDI

Harry Kewell'ın rahatsızlığı artık herkes tarafından biliniyor. İşin ilginç yanı, yaşanan bu sıkıntılı süreç içerisinde Kewell'ın eşi Sheree'nin de hastalanması. Son milli maç arasında Kewell 10 gün boyunca İngiltere'deydi. G.Saray idmanlarına çıkmadığı gibi Avustralya Milli Takımı'na da gitmedi.

Kendisi için önce "Sakat, tedavi oluyor' dendi ama Kewell'ın daha sonra eşinin rahatsızlığı yüzünden İngiltere'ye gittiği öğrenildi. Kewell'ın bu 10 günlük sürede İngiltere'de rahatsızlığı ile ilgili ünlü jinekologlarla da görüştüğü öğrenildi.

SPORX.COM'DAN KISA BİR NOT:
İŞTE KEWELL'IN OYNADIĞI MAÇLAR VE ALDIĞI SÜRE:

TARİH   MAÇ   SÜRE
23.08.2008    Galatasaray 4 - 1 Denizlispor   90
31.08.2008   Kayserispor 0 - 0 Galatasaray    90
13.09.2008   Galatasaray 1 - 1 Antalyaspor    76
21.09.2008   Kocaelispor 1 - 4 Galatasaray   90
28.09.2008   Galatasaray 4 - 1 Konyaspor    71
19.10.2008    Galatasaray 3 - 0 Trabzonspor    64
23.10.2008   Eskişehirspor 4 - 2 Galatasaray   71
26.10.2008   Galatasaray   1 - 0 Olympiakos    85

580
GALATASARAY / G.Saray-G.Antep biletleri satışta
« : 29 Ekim 2008, 15:52:52 »
G.Saray-G.Antep biletleri satışta
Galatasaray'ın Turkcell Süper Lig'in 9. haftasında 2 Kasım Pazar günü Gaziantepspor ile yapacağı karşılaşmanın biletleri satışa sunuldu.

Ali Sami Yen Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçın, Biletix'ten satışa çıkartılan biletlerinin fiyatları şöyle:

Numaralı grup 1: 200 YTL
Numaralı grup 2: 150 YTL
Kapalı alt grup 1: 200 YTL
Kapalı alt grup 2: 150 YTL
Yeni Açık alt: 30 YTL
Yeni Açık üst: 30 YTL
Eski Açık: 30 YTL

581
GALATASARAY / Galatasaray ürünlerinde indirim
« : 29 Ekim 2008, 15:52:31 »
Galatasaray ürünlerinde indirim
Galatasaray Kulübü, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, store ve internet sitesinden yaptığı ürün satışlarının fiyatlarında indirim yaptı.

Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 85. yıldönümüne özel olarak Galatasaray Storelarda ve gsstore.org internet sitesinde ürünlere yüzde 29 oranında indirim uygulanacağı bildirildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

''Tüm ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı'nı kutlar, 28 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında geçerli olacak yüzde 29 oranındaki indirimden yararlanmak ve bayram coşkusunu sarı kırmızı renklerle yaşamak için tüm taraftarlarımızı mağazalarımıza davet ederiz.''

582
GALATASARAY / ''Mutlu Yıllar Milan Baros''
« : 29 Ekim 2008, 15:52:20 »
''Mutlu Yıllar Milan Baros''
Galatasaray'ın başarılı futbolcusu Milan Baros, 27 yaşına bastı.

Sarı-kırmızılı kulüp, resmi internet sitesinden Çek futbolcunun doğum gününü ''Mutlu Yıllar Milan Baros'' mesajıyla kutladı. Mesajda, ''Profesyonel Futbol Takımı oyuncularımızdan Milan Baros'un 27 yaş gününü kutlar, kendisine sağlık, mutluluk ve başarılar dileriz'' denildi.

583
GALATASARAY / Ümit Karan arkadaşlarını da yaktı
« : 29 Ekim 2008, 15:52:03 »
Ümit Karan arkadaşlarını da yaktı
Hakem Fırat Aydınus’un yönetimi, golleri ve saha içi olaylarıyla haftaya damgasını vuran Eskişehirspor-Galatasaray karşılaşmasında en çok eleştirilen isimlerden biri de sarı-kırmızılı ekibin tecrübeli oyuncusu Ümit Karan oldu.

66’ncı dakikada gelişen pozisyonda ayağına çarpan top Galatasaray ağlarına giden, Ümit Karan, pozisyonun ofsayt olduğu gerekçesiyle hakem Fırat Aydınus’a uzun süre itaraz etti. Takım arkadaşları da Ümit’in bu ısrarlı tutumu karşısında oyunun başlamasını geciktirecek davranışlar sergiledi.

3 ARKADAŞINI DA YAKTI

Dakikalar geçmesine rağmen oyunu yeniden başlatamayan hakem Fırat Aydınus da Ümit Karan ile birlikte Servet, Emre ve Meira’ya sarı kartını çıkardı. Eskişehirspor’dan da Youla, bu pozisyonda kart gören isim oldu.

Galatasaray’ın Eskişehirspor’a 4-2 yenilmesinin yanı sıra, Ümit Karan’ın amatör davranışının takıma verdiği zarar da dün sarı-kırmızılı camiada geniş yankı buldu.

Tecrübesiyle arkadaşlarını sakinleştirmesi beklenen Ümit Karan’ın ayağına top çarptığını bildiği halde hakem Fırat Aydınus’a itiraz etmeye başlaması takım arkadaşlarını da cesaretlendirdi ve ortaya acı tablo çıktı.

TFF’nin yönetmeliğine göre maç içinde bir takımda beş oyuncunun sarı kart görmesi cezayı gerektirdiği yönetim Ümit’in davranışını eleştirdi. Galatasaray Teknik Direktörü Skibbe de gereksiz kart gören futbolcularla özel bir görüşme yapacak ve hakeme itiraz yapılmamasını isteyecek.

584
GALATASARAY / Turuncu giymeyince, kazanamıyor
« : 29 Ekim 2008, 15:51:49 »

Sezon başında radikal bir kararla turuncu renkte forma hazırlatan Galatasaray Yönetimi, son şampiyonluğun da getirdiği coşkuyla müthiş bir satış başarısı elde etmişti. Öyle ki, Galatasaray Store’larda satılan 120 bini aşkın toplam forma sayısının yüzde 50’si turuncu renkteydi. Taraftarların böylesine büyük ilgi gösterdiği turuncu formalar, takıma da ilginç bir uğur getirmiş, Cim Bom bu formayla çıktığı her maçı kazanır hale gelmişti.

Eskişehir’de de aynı

Bu sezon 8. hafta itibariyle Süper Lig’de 4 galibiyet elde eden Galatasaray, bu maçların tamamında (Denizlispor, Kocaelispor, Konyaspor ve Trabzonspor) turuncu renk forma giydi. Ancak madalyonun diğer yüzüne bakıldığında, Cim Bom’un turuncu forma giymediği hiçbir lig maçını kazanamadığı görülüyor. Galatasaray; puan kaybı yaşadığı Bursa deplasmanında parçalı, Kayserispor, Antalyaspor ve son olarak Eskişehirspor maçında ise beyaz forma giymişti.

Eflatun renk hazırlığı

Ortaya çıkan bu tablo, elbette sadece ‘ilginç bir tesadüf’ olarak açıklanabilir. Ancak turuncu formaların takıma farklı bir hava kattığı, sahada oyuncuların birbirini görüş açısını kolaylaştırdığı ve en önemlisi kulübe büyük maddi kazanç sağladığı ortada. Halihazırda Galatasaraylı yöneticiler de önümüzdeki sezon bir radikal karara daha imza atarak ‘eflatun’ renkte formaları piyasaya sunmayı planlıyor.

585
GALATASARAY / "Yenilginin mazereti olamaz"
« : 29 Ekim 2008, 15:50:44 »

Cim-Bom’da son haftalarda orta sahanın yükünü adeta tek başına omuzlayan Ayhan, Eskişehirspor maçında beklenen futbolu oynayamayarak sahadan şok bir sonuçla ayrıldıklarını ifade etti.

Hakem Fırat Aydınus’un verdiği tartışmalı kararlar sonrasında maçın bitiş düdüğüyle birlikte yaptığı alkışlı protesto nedeniyle kırmızı kart gören tecrübeli futbolcu, “Biz önce kendimize bakacağız. Hakemlerle uğraşarak puan alınmıyor. Bana göre bu yenilginin hiçbir mazereti olamaz. Ne olursa olsun bu maçı kazanmalıydık” diyerek özeleştiride bulundu.

Ayhan, Eskişehir’in ikinci golünden sonra yaşananların takımın psikolojisini bozduğuna dikkat çekti. Golden sonra hakem Aydınus’a itirazda
bulunduklarını hatırlatan deneyimli oyuncu, “Biz Eskişehir’in attığı gole, yan hakemin ofsayt bayrağı kaldırması yüzünden itiraz ettik. Keşke öyle bir şey olmasaydı, biz de itiraz etmeseydik. Bu olay sinirlerimizi bozdu, maçtan koptuk. Bunlar yaşanmasaydı maçı böyle bitirmezdik. Bu itirazlar hem iyi bir gösterge olmadı hem de bizi demorilize etti” ifadelerini kullandı.

Ayhan hafta arası oynadıkları Olympiakos maçının da mağlubiyete mazeret olamayacağını vurgulayarak, “Yorgunluk takıma olumsuz yansıdı, ama Avrupa’daki takımlar neredeyse üç günde bir maç oynuyorlar” diye konuştu.

586
GALATASARAY / "Skibbe bitkisel hayatta"
« : 29 Ekim 2008, 15:50:32 »
"Skibbe bitkisel hayatta"
G.Saray'da Eskişehirspor deplasmanından alınan mağlubiyet sarı-kırmızılı cephede morallerin bozulmasına sebep oldu. Bu yenilgi yine bir tartışmanın başlangıcı oldu. Takımın Alman çalıştırıcısı Michael Skibbe yine yorumlara konu olmaya devam ediyor. Sporx yazarlarından Emre Uğurlu son yazısında Michael Skibbe için "Bitkisel hayatta" ifadesini kullanırken, Galatasaray'ın geldiği noktayı yorumluyor.

587
GALATASARAY / G.Saray'da sıkıntılı dönem
« : 29 Ekim 2008, 15:50:15 »

Eskişehir deplasmanında 4 gol birden yiyerek, bu sezonun en ağır yenilgisini alan Galatasaray, önümüzdeki haftalara da endişe ile bakıyor. Bugüne kadar deplasmanda sadece Kocaelispor'u yenebilen Galatasaray'ı, önümüzdeki haftalarda birbirinden zorlu rakipler beklerken, teknik heyet ve yönetim de gelecekten endişelenmeye başladı. Galatasaray, bu yoğun maç trafiğine girerken, sağlık heyeti, Linderoth ve Mehmet Topal'ın 3 hafta daha takımla birlikte antrenmanlara çıkamayacağı raporunu iletti.

Barış'ın sezonun ilk yarısını kapamış olması, Hasan Şaş'ın da en az 5-6 aylık sürede sahalara dönecek olması, geniş kadrolu Galatasaray'da bir anda kriz yarattı. Özellikle orta alanda defansif yönde oyuncuların oynamayacak olması, teknik heyeti ayrıca endişelendirdi. Ankaraspor ile yapılacak Fortis Türkiye Kupası maçında kart cezası nedeniyle oynayamayacak olan Ayhan'ın da yokluğu teknik heyeti zor durumda bıraktı. Sarı kırmızılılar, kupa maçında defansif yönlü orta alan oyuncusu bulmakta güçlük çekmeye başladı.

Sarı kırmızılı takımda sakatların durumu şöyle:

Hasan Şaş (Sezonu kapadı)

Barış (Sezonun ikinci yarısına belki yetişecek)

Linderoth (Sakatlığı sürekli uzuyor. 2-3 hafta içinde döneceği açıklanmıştı, fakat 1 ay geçmesine rağmen yine 2-3 hafta süre veriliyor)

Mehmet Topal (Ancak 3 hafta sonra takımla antrenmanlara başlayabilecek)

Emre Güngör (2 ya da 3 hafta daha süre gerekiyor)

Serkan Çalık (Durumu belirsiz. Futbola ne zaman döneceği henüz bilinmiyor)

Bu sakat oyuncuların yokluğunda Galatasaray'ı, UEFA Kupası ve Fortis Türkiye Kupası'nda birbirinden zorlu mücadeleler bekliyor. Sarı kırmızılı takım, 30 Ekim Çarşamba günü Ankaraspor ile oynayacağı Fortis Türkiye Kupası maçının hemen ardından Kasım ayında birbirinden zorlu tam 8 maçı art arda oynayacak. Maçların programı şöyle:

2 Kasım : Galatasaray - Gaziantepspor (Süper Lig)

6 Kasım : Benfica - Galatasaray (UEFA Kupası)

9 Kasım : Fenerbahçe - Galatasaray (Süper Lig)

12 Kasım : Galatasaray - Kayserispor (Fortis Türkiye Kupası)

16 Kasım : Galatasaray - İstanbul Büyükşehir Belediyespor (Süper Lig)

23 Kasım : Ankaraspor - Galatasaray (Süper Lig)

27 Kasım : Melatist Kharkhov - Galatasaray (UEFA Kupası)

30 Kasım : Galatasaray - Hacettepe (Süper Lig)

588
GALATASARAY / G.Saray'a İngiliz hakem
« : 29 Ekim 2008, 15:50:01 »
G.Saray'a İngiliz hakem
UEFA Kupası B Grubu'nda mücadele eden Galatasaray'ın, Portekiz temsilcisi Benfica ile deplasmanda oynayacağı karşılaşmanın hakemleri açıklandı. 6 Kasım 2008 Perşembe günü saat 21.30'da Portekiz'in Lisbon şehrindeki Estádio do Sport Lisboa e Benfica Stadı'nda oynanacak maçı, İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Martin Atkinson yönetecek. Atkinson'un yardımcılıklarını Peter Kirkup ve Muhammed Matadar yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Andre Marriner.