İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - FabregaS

517
GALATASARAY / G.Saray olumlu düşünüyor
« : 30 Ekim 2008, 15:04:34 »
G.Saray olumlu düşünüyor
Galatasaray Yönetimi’nden takıma ve teknik heyete tam destek... Sarı-Kırmızılı kulübün genç idarecisi Haldun Üstünel, yenilgilerden gerekli derslerin alındığını ve puan kayıplarının telafi edileceğini belirterek, “Bildiğiniz üzere birçok talihsiz sakatlık yaşandı. Eksiklerin takıma dahil olması halinde daha alternatifli bir sistem oluşacak ve bazı oyuncular dinlenme fırsatı bulacak. Bu da takımın kazanma arzusunu daha çok ateşleyecek” yorumunu yaptı.

‘Puanlar aslanın ağzında!’

Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin ise sezonun en yoğun maratonuna girdiklerini hatırlatarak, “Birbirinden zorlu maçlar oynuyoruz. Bir kere ligde güçsüz takım diye bir kavram kalmadı. Herkes puan için savaşıyor. Puan artık aslanın ağzında. Bu nedenle her maça ayrı ayrı konsantre olmak gerekiyor. Bu periyotta yaşanan puan kayıplarında, aşırı yorgunluğun da etkisini unutmamak lazım. Sakatlar takıma döndüğünde her şey iyi olacak” diye görüş bildirdi.

518
GALATASARAY / Nonda'dan ülkesine yardım eli
« : 30 Ekim 2008, 15:04:21 »
Nonda'dan ülkesine yardım eli
Kongo’da yaşanan iç savaş nedeniyle 200 bine yakın kişinin evlerini terk etmesi, yaşanan çatışmalardan akrabalarının da etkilenmesi, Aslan’ın tecrübeli golcüsü Nonda’nın canını fena halde sıktı.

Ülkesinin yoksul gençlerine sık sık yardımda bulunan ve daha 1.5 ay önce Kongo’ya 400 adet Galatasaray forması yollayan yıldız futbolcu, evlerini terk etmek zorunda kalan insanlara yardım elini uzatmaya hazırlanıyor.

Göz retinasında oluşan ödem nedeniyle Ankaraspor maçı kadrosuna alınmayan Nonda’nın, konsolosluk vasıtasıyla maddi olarak Kongo’ya yüklü bir yardım göndereceği öğrenildi. Sarı-Kırmızılı oyuncu, 16 yaşında yine iç savaş nedeniyle Kongo’dan kaçmıştı.

519
GALATASARAY / "Lider dönmek istiyoruz"
« : 30 Ekim 2008, 15:03:16 »
"Lider dönmek istiyoruz"
Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, Eskişehirspor maçında alınan 4-2'lik yenilginin, Trabzonspor ve Olympiakos maçlarında harcanan yüksek eforun sonucu geldiğini ileri sürdü. Skibbe, Galatasaray TV'de yayınlanan ''Teknik Yorum'' programına katılarak, Olympiakos ve Eskişehirspor maçlarının analizini yaptı.

Olympiakos maçına çok iyi konsantre olduklarını ve iyi bir karşılaşma oynadıklarını belirten Alman çalıştırıcı, ''Yunanistan'ın en iyi takımına karşı oynadık ve hak ederek bir galibiyet aldık. Eskişehirspor'a karşı iyi başlayıp, ihtiyacımız olan güce ve konsantrasyona maalesef erişemedik. Perşembe günkü maçta Olympiakos'a karşı büyük mücadeleyle 1-0 yürüttüğümüz maçta ihtiyacımız olan kuvvetin çoğunu orada bırakmış olduk'' dedi.

''Eskişehirspor'a karşı 4-2'lik yenilginin sebebi nelerdir'' şeklindeki bir soruyu Skibbe, şöyle yanıtladı: 'Her şeyden evvel Trabzon ve Olimpiakos maçları çok kuvvet harcattı bize. Lincoln'ün o son an pasları, o güzel futbol zekasına ihtiyacımız olduğu zaman, yoktu, eksikti bu maçta. O yüzden de istediğimiz oyunu bir türlü kuramadık. Ağırlığımızı koyamadık ve ilk 20 dakika da Eskişehir'in üstünlüğüyle geçildi. O dönemlerde sadece reaksiyon gösterebildik. Kendi istediğimiz pozisyonlara çalışarak hükmedemedik. 1-1'lik beraberliği yakalamadan evvel de biraz toparladık oyunumuzu, sonraları da maça ağırlığımızı hissettirdik. Bunu da aynı şekilde 2-2 beraberlik golüne kadar gayet iyi yaptık. Maçın hakimi olduğumuzu hissettirdik.''

-''İTİRAZLAR KONSANTRASYONU BOZDU''-

Skibbe, 2-2'lik beraberliği getiren golle birlikte uzun zaman itirazlar olduğunu, oyunun durduğunu ve konsantrasyonun bozulduğunu söyledi.

Alman teknik adam, şöyle devam etti: ''(Ofsayt mıydı değil miydi?) tartışmaları ve bizim adımıza çok eksiler başladı, o dakikadan itibaren de illa ki üçüncü golü, galibiyet golünü bulmak için çok baskı uyguladık ama bunu yaparken de bazı pozisyonlarda takım olarak da gereksiz yerlerde pozisyonlarımızı kaybettik. Oyun disiplinimizden koptuk. O yüzden de çok fazla ileri çıkıp oyun disiplininden kopunca pozisyonlar verdik, kontrataklarda yakalandık.''

-''RAKİBİN ÖZELLİKLERİNİ KONUŞMUŞTUK''-

Eskişehirspor'un maçlarını videodan izlediklerini kaydeden Michael Skibbe, bu şekilde gol yemelerinin üzücü olduğunu söyledi. Skibbe, Eskişehirspor'un 10 gün boyunca dinlenerek bu maça hazırlanma imkanı bulduğunu anlatarak, ''Biz ise fizik olarak iyi olsak bile beyin yorgunluğu çok önemliydi. Maça ısınıp, üstünlüğü ortaya koyabilmemiz 25 dakika sürdü. 25 dakika içinde rakibimiz bizi uzun toplarla, kontrataklarla ciddi şekilde zorladı. Aslında maç öncesinde izlediğimiz videolarda rakibin bu özelliklerini çok defa konuştuk ama bu şekilde gol yememiz bizim için üzücü elbette'' diye konuştu.

Maça iki forvet olarak çıkmadıklarını kaydeden Skibbe, Baros'u daha çok Nonda'nın arkasında, Lincoln'ün pozisyonunda sahaya sürdüklerini vurguladı. Skibbe, son maçta yaşadıkları kuvvet kaybından dolayı defansif oyundan, ofansif yöne çabuk geçemediklerini ifade etti.

Skibbe, maç 2-2 oluncaya kadar aslında her şeyin istedikleri gibi gittiğini de vurgulayarak, ''66. dakikada 30-35 metreden serbeste vuruşta Ümit Karan'a çarpan bir top ve şanssız bir gol yedik; hani ezici bir pozisyon yok ortada. Futbolda bunlar var'' dedi. Oyuncularda maçta meydana gelen agresiflik konusunda da açıklamada bulunan Skibbe, ''Yorgunluk olunca, bu tip şeyler daha fazla olabiliyor ama her şeye rağmen oyuncularım kendini kontrol edebilmeli. Bu sadece bizim takımımızda olan bir durum değil, tüm takımlarda bu durum olabiliyor. Tüm futbolcular hakemleri konusunda otorite olarak görmeli ve daha çok kendi işine konsantre olmalı. Oyuncularla görülen kartlar konusunda konuşacağım'' şeklinde konuştu.

-TARTIŞMALI POZİSYONLAR-

Skibbe, tartışmalı pozisyonlarla ilgili de ''Bu pozisyonlar, ağır çekimde bakıldığı zaman rahatça anlaşılabilen pozisyonlar. O anda rahatça anlaşılabilecek pozisyonlar değil bunlar. Sezon içerisinde bu tip kararlar olacaktır; hem lehte, hem aleyhte. Zaman zaman siz ofsaytta olursunuz, hakem görmez, zaman zaman rakibiniz ofsaytta olur onu görmeyebilir, bunlar olağan şeyler'' yorumunda bulundu.

-''AVANTAJLARININ FARKINDA OLUYORLAR''-

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarında mücadele ettiğini dile getiren Skibbe, ligdeki rakiplerin bunun avantajını bilerek oynadıklarını kaydetti. Skibbe, son haftalara bütün takımların daha atletik ve daha takım olarak oynadıklarını da gözlemlediklerini belirterek, ''Ve her takım, hangi takıma oynuyorsa oynasın zor bir işi olduğu ortada. Galatasaray ve Fenerbahçe haricinde diğer takımların birçok avantajı olacak. Çünkü bu iki takım da uluslararası platformda ve Türkiye Kupası'nı da götürmek zorunda. Çok maç oynayacak bu iki takım. Rakipler de tabii ki bu avantajın farkında oluyorlar ve ona göre motive oluyorlar. Kendi takımları açısından daha fazla şey yapabileceklerini düşünüyorlar'' diye konuştu.

Turkcell Süper Lig'de takımların birbirlerine yakın puanlarla sıralandığını kaydeden ve bunun devam edeceğini ileri süren Skibbe, şunları söyledi: ''Ben Türkiye ligini geçen sene takip ettiğim kadarıyla, özellikle son haftalarda dört takımın birbirleriyle ne kadar yakın gidip de son haftaya kadar bunun gittiğini biliyorum. Bütün taraftarlar bu sene bu açıdan şanslı ve sevinebilir. Yine son haftaya kadar, yine bu dip dibe takip takımlar arasında devam edecektir.'' Fortis Türkiye Kupası'nda yarın Ankaraspor ile zor bir maç oynayacaklarını dile getiren Skibbe, gruptan birinci ya da ikinci sırada çıkıp, yollarına devam etmek istediklerini söyledi.

Alman çalıştırıcı, hafta sonunda Gaziantepspor ile iç sahada oynayacakları karşılaşmaya da değinirken, rakiplerinin iyi bir takım olduğunu herkesin gördüğünü anlattı. Skibbe, ''İyi top oynuyorlar. Özellikle şampiyonluğa giden iki takımdan birinden üç, birinden bir puan aldılar. İyi takım oldukları zaten oradan da belli. O yüzden biz Ali Sami Yen'de inşallah onlara puan vermeden maçı geçmek istiyoruz'' dedi.

-''LİDER DÖNMEK İSTİYORUZ''-

UEFA Kupası'nda gelecek hafta Portekiz'in Benfica takımı ile oynayacakları grup maçıyla ilgili de görüşlerini açıklayan Skibbe, ''Portekiz'den liderliğimizi sürdürerek dönmek istiyoruz'' diye konuştu.

Dengeli ve iyi takımlarla oluşan bir grupta yer aldıklarını söyleyen Skibbe, ''Benfica'ya karşı oynayacağımız zor bir maç bekliyor bizi orada. Portekiz'e lider olarak gidiyor ve aynı şekilde oradan dönmek istiyoruz. Bizim grupta her şey olabilir, her şey açık diyebiliriz. Çünkü aslında dengeli takımlar buluştu. Beş takım da dengeli takımlar. Onun için dikkatli olmak gerekiyor'' dedi.

520
GALATASARAY / Cim Bom'da konuşma yasağı
« : 30 Ekim 2008, 15:02:38 »

Galatasaray, yarın deplasmanda Ankaraspor ile oynayacağı Fortis Türkiye Kupası maçı için Ankara'ya gitti. Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle Atatürk Havalimanı'ndan Ankara'ya giden Sarı-kırmızılı kafilede, sakatlıkları bulunan Milan Baros ile Nonda yer almadı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, havalimanında gazetecilere açıklama yapmazken, futbolcular da yasak olduğu gerekçesiyle soruları cevapsız bıraktı.


521
GALATASARAY / G.Saray'ın muhtemel 11'i
« : 30 Ekim 2008, 15:01:46 »

   Haberi arkadaşına gönder
   Haberi yazdır
   Haber arama
   Yorum ekle
yazı büyüklüğü
G.Saray'ın muhtemel 11'i
Karaciğer rahatsızlığı yönünde ciddi iddialar ileri sürülen Kewell, kupa maçı kadrosuna alındı ve Ankara'ya götürülüyor. Ancak sarı kırmızılı ekibin iki golcüsü Baros ve Nonda Ankaraspor'a karşı forma giyemeyecekler.

Fortis Türkiye Kupası maçlarına deplasmanda zorlu Ankaraspor maçı ile başlayacak olan Galatasaray oldukça eksik kadro ile Başkent'e gidiyor.

Sarı kırmızılı takımda birçok oyuncunun sakatlığı sürerken, son olarak iki golcü Milan Baros ve Shabani Nonda hafif sakatlıkları da dikkate alınarak, dinlendirilmek amacı ile Ankaraspor maçı kadrosunda bulunmayacaklar.

G.Saray'da Hasan Şaş, Linderoth, Mehmet Topal, Barış, Emre Güngör, Serkan Çalık, Uğur Uçar, Aydın Yılmaz gibi önemli isimlerin sakatlığı sürerken, son olarak Eskişehirspor maçında yorgunluk belirtileri gösteren Nonda ve Baros da maç kadrosuna alınmadılar.

Teknik direktör Skibbe birçok önemli oyuncunun eksikliğine rağmen Fortis Türkiye Kupası'nda da iddialı olduklarını kupa maçı öncesinde oyuncularıyla bir toplantı yaptarak söylediği öğrenildi. Bu arada karaciğer rahatsızlığı olduğu gerekçesi ile hakkında ciddi iddialar ortaya atılan ve futbol oynamasının riskli olduğu ileri sürülen Harry Kewell ise iddiaların aksine Ankaraspor maçı kadrosuna alındı. Son maçlarda yorgunluk belirtileri gösterilen ve dinlendirilmesi gerektiği ileri sürülen Kewell'ın ortaya atılan iddialar yüzünden özellikle kadroya alındığı ileri sürülüyor.

Kart cezalısı Ayhan'ın da bulunmadığı sarı kırmızılı ekipte tiknik direktör Skibbe'nin bazı oyuncularını da dinlendirip değişik bir kadroyla sahaya çıkması bekleniyor. Sarı kırmızılı ekibin yarın Ankaraspor karşısında muhtemel 11'i şöyle: Aykut-Serkan, Emre Aşık, Servet, Volkan- Sabri, Meira, Mehmet Güven, Lincoln, Arda - Ümit Karan.

29.10.2008
Kaynak : DHA

522
GALATASARAY / Galatasaray'ın rakibi Ankaraspor
« : 30 Ekim 2008, 15:01:33 »

Fortis Türkiye Kupası (B) Grubu'nda yer alan Galatasaray, ilk hafta maçında yarın deplasmanda Ankaraspor ile karşılaşacak.

Yenikent ASAŞ Stadı'nda saat 16.00'da başlayacak maçı hakem İlker Meral yönetecek.

Sarı-kırmızılı takımda sakatlıkları bulunan futbolcuların yanı sıra kırmızı kart cezalısı Ayhan, yarınki maçta forma giyemeyecek.

Galatasaray kafilesi, bugün öğleden sonra Ankara'ya gidecek.

523
GALATASARAY / "Zorunlu açıklama: Kewell"
« : 30 Ekim 2008, 15:01:21 »

Galatasaray Spor Kulubü'nden, basında bugün çıkan Avustralyalı yıldızı Harry Kewell'ın karaciğerin de ciddi bir sorun olduğu ve bunun performansını olumsuz etkilediği yönündeki iddialara yanıt geldi.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Zorunlu Açıklama: Harry Kewell

Bugünkü bazı medya kuruluşlarında profesyonel futbolcumuz Harry Kewell’ın sağlık durumuyla ilgili yer alan haberlerden dolayı aşağıdaki açıklama gerekli görülmüştür. Kewell’ın genel sağlık durumu 2003 yılından itibaren bir farklılık göstermemektedir. Bu nedenle de kulübümüz, transfer öncesi yaptığı check up’larda geçirmiş olduğu ameliyatlar ve hastalıklar hakkında detaylı bilgi sahibi olmuştur. Daha önce geçirmiş olduğu bu hastalıkların ve ameliyatların başarılı tedavi olup, futbolcuda hiçbir iz ve sekel bırakmadığı tespit edilmiştir.

Oyuncunun zaman zaman basına yansıyan devamsızlıkları ve sakatlığına yönelik haberlerin tümü, her futbolcuda rastlanabilecek türden kas ve iskelet sistemi problemleridir.

Kewell, Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı oyuncusu olarak rutin antrenman ve maçlar sırasında girdiği pozisyonlarda iki kez sakatlanmıştır. Bu sakatlıklarının hiçbirinin daha önceki rahatsızlıklarla bir bağlantısı yoktur ve beklenilen doğal sürede iyileşip sahalara dönmüştür. Sağlık nedeniyle 18 kişilik resmi maç kadrosuna alınmadığı olmamıştır.

Harry Kewell’ın sağlığı hakkında son zamanlarda öne sürülen spekülasyonlar çarpıtılmış ve fazlasıyla abartılmış bilgilerden oluşmaktadır. Geçirdiği iddia edilen otoimmun hepatit ve bununla ilgili ileriye dönük varsayımlar hekim – hasta özel ilişkisini aşması nedeniyle etik kabul edilmemelidir. Beş yıldır var olduğu bilinen bu durumun memleketimizde bu şekle getirilmesi, İngiltere’de bilinmesine rağmen söz konusu edilmemesi, medyamızın ayrıcalığı olarak kabul edilebilir.

Galatasaray Spor Kulübü için önemli olan, sporcunun son Check-Up'larda istenilen tempo ve seviyede futbol oynayıp oynamayacağının tayin edilmesidir. Bu nedenle Kewell sezon öncesi çok ayrıntılı bir Check-Up’a girmiştir. Yaşayabileceği olumsuzluklar göz önünde bulundurularak konunun uzmanlarıyla konsülte edilmiştir. Bu kariyerdeki profesyonel bir futbol oyuncusu için kabul edilemez hiçbir durum olmadığı anlaşılmıştır.
 
Geçen yılki maç eksikliklerinden dolayı kulübümüzde bireysel antrenmanlar takviyesiyle kondisyonu üst düzeyde tutulmaya çalışılmaktadır. Bu nedenle normal antrenmanlar dışında her zaman yanında bulunan kendi fizyoterapisti ile takviye edici antrenmanlar yapmaktadır. Başka bir deyişle hastalıklarından dolayı antrenmanları hafiflememekte, tersine kondisyon ve maç eksikliğini önlemek için daha fazla arttırılarak yapılmaktadır. Bunun haricinde haftada iki maç oynayamaması gibi bir sorun yoktur. Diğer oyunculardan farklı olarak ele alınmamaktadır. Sağlık problemleri nedeniyle de şimdiye kadar bir aksama olmamıştır.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
 
Galatasaray Futbol AŞ"

524
GALATASARAY / "Kırmızı kart ölümcül bir hata"
« : 30 Ekim 2008, 15:01:08 »

Tam formunun zirvesindeyken, Trabzonspor ve Olympiakos maçlarında Galatasaray’ı galibiyete taşımışken, gereksiz yere gördüğü kırmızı kartla Eskişehir’de takımını yalnız bırakan Lincoln, çok pişman... Oyundan atılmasının kendi adına ölümcül bir hata olduğunu vurgulayan Brezilyalı yıldız, “Tek tesellim, kaybedilen puanı telafi edecek zamana hâlâ sahip olmamız. Halen zirvede bulunan takımlara puan olarak gayet yakınız ve arayı kapatabiliriz” açıklamasını yaptı.

‘Bundan sonra her maç derbi’

Şimdi zorlu ve gerçek bir maratona hazırlanmak zorunda olduklarını vurgulayan 30 yaşındaki futbolcu, şunları kaydetti: “Kısa bir periyotta çok önemli maçlar oynayacağız. Önümüzdeki birkaç hafta boyunca Türkiye Kupası, Süper Lig ve UEFA Kupası gibi farklı kulvarlarda mücadele edeceğiz. Artık her maçı birer derbi olarak düşünüp, yüzde yüz sonuca odaklandığımıza emin olmalıyız. İşimiz kolay olmayacak ama birlikteliğimiz ve inancımız bizi kesinlikle başarıya götürecektir.”

525
FENERBAHCE / F.Bahçe'de Tümer şoku
« : 30 Ekim 2008, 14:59:37 »

Fenerbahçe'de, Ankaragücü maçında sakatlanan Tümer Metin'in durumunun ciddi olabileceği belirtildi.

Bu sezon ilk kez dün akşam Ankaragücü'ne karşı forma giyen Tümer Metin'in eski sakatlığının nüksettiği ifade edildi. Kasığındaki problem nedeniyle sahalardan uzak kalan tecrübeli futbolcunun zorlamaya bağlı olarak kasığından tekrar sakatlandığı ve yine uzun süre sahalardan uzak kalabileceği belirtildi. Tecrübeli futbolcunun kesin durumu bu akşam çekilecek MR sonucunda belli olacak.

KAZIM'A CEZA YOLDA

Dün akşam, Ankaragücü maçında gördüğü kırmızı kart ile takımını on kişi bırakan Colin Kazım'a ise ceza verileceği öğrenildi. Bu sezon istenen performansı sergileyemeyen genç futbolcuya para cezası verileceği ve dikkatinin çekileceği belirtildi.

GÖKHAN GÖNÜL YİNE İĞNE İLE SAHADA

Sağ kanatta, Gökhan Gönül ve Önder'in sakatlıkları yüzünden sıkıntı yaşayan sarı lacivertli takımda, Eskişehirspor'a karşı sağ kanatta mecburen yine Gökhan Gönül oynayacak. Sol ayak bileğindek sakatlığı tam olarak atlatamayan Gökhan'ın Arsenal ve Bursa maçlarında olduğu gibi Eskişehirspor maçında da iğne ile oynayacağı belirtildi.

LUGANO, FENERBAHÇE'DE KALMAK İSTİYOR

Sezon sonu sözleşmesi sona erecek defans oyuncusu Diego Lugano ise sarı lacivertli takım ile olan sözleşmesini uzatmak istediğini söyledi. Başarılı defans oyuncusu DHA'ya yaptığı açıklamada, burada mutlu olduğunu ve sarı lacivertli takımda kalmak istediğini söyledi. Uruguaylı futbolcunun menajeri Juan Figger ve sarı lacivertli yönetim arasında yapılan görüşmeler devam ediyor.

526
FENERBAHCE / F.Bahçe dernekleri çalışıyor
« : 30 Ekim 2008, 14:59:02 »

Fenerbahçe Spor Kulübü dernekleri 4 bin 90 öğrenciye çeşitli yardımlarda bulunacak.

Öğrencilere elbise, ayakkabı, pantolon, sırt çantası, kapşonlu mont ve Fenerbahçe kırtasiye ürünlerinin dağıtılacağı bildirilen açıklamaya göre, çeşitli illerdeki Milli Eğitim Müdürlükleri ile temasa geçen derneklerin yardımda bulunacağı iller ve öğrenci adedi şöyle:

''Hollanda Derneği Sivas'ta 325 öğrenciye, Biga Derneği Erzincan'da 150 öğrenciye, Ukranya Derneği Erzurum'da 200 öğrenciye, Hatay Derneği Muş'ta 300 öğrenciye, İzmir Derneği Kilis'te 300 öğrenciye, Antalya Derneği Mardin'de 200 öğrenciye, Belçika Derneği Afyon ve Emirdağ'da 500 öğrenciye, Köln Derneği Van'da 200 öğrenciye, Üniversiteliler Derneği Ergani'de 200 öğrenciye, Stuttgart Derneği Şanlıurfa'da 100 öğrenciye, Hamburg Derneği Batman'da 100 öğrenciye, İsveç Derneği Kastamonu'da 200 öğrenciye.''

Ayrıca yardım kampanyasına Kıbrıs Derneği 200, Adana Derneği 250, Düzce Derneği 125, Uzunköprü Derneği 130, Gönen Derneği 110 ve Bursa Derneği de 500 öğrenciye çeşitli yardımlarda bulunarak katılacak.

527
FENERBAHCE / SEMİH ATTI, F.BAHÇE YATTI: 0-1
« : 30 Ekim 2008, 14:58:47 »

Fortis Türkiye Kupası (D) Grubu maçında Fenerbahçe, Ankaragücü'nü Ankara 19 Mayıs Stadı'nda 1-0 mağlup etti. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren gol, karşılaşmanın 5. dakikasında Semih Şentürk'ten geldi. Maç boyunca pek de güzel bir futbol sergilemeyen sarı-lacivertliler, bu galibiyetle kupaya iyi bir başlangıç yaptı.

Öte yandan Fenerbahçe'de karşılaşmanın 71. dakikasında Kazım Kazım yardımcı hakeme itirazından dolayı 'direkt kırmızı kartla' oyun dışında kaldı.

Fenerbahçe'nin bulunduğu (D) Grubu'nda günün bir diğer karşılaşmasında ise Bursaspor deplasmanda Eskişehirspor'u 2-0 mağlup etti. Grubun bir diğer takımı Tokatspor ise ilk haftayı 'bay' geçti. Alınan bu sonuçların ardından Bursaspor (D) Grubu'nda 3 puan ve averajla Fenerbahçe'nin önünde lider durumda bulunuyor.

YILDIZLAR TATİLDE!

Fenerbahçe teknik direktörü Luis Aragones, Fortis Türkiye Kupası'nda Ankaragücü ile oynadıkları maç öncesinde 18 kişilik maç kadrosuna Lugano, Alex, Guiza, Selçuk, Uğur ve Gökhan gibi yıldızlarını almadı. Aragones, sakatlığı geçen Tümer Metin'i Ankaragücü maçının 18 kişilik maç kadrosuna dahil ederken, Tümer, bu sezon ilk kez maç kadrosunda yer aldı. İspanyol teknik adam ayrıca Bursaspor maçında 18 kişilik kadroda yer almayan Can, Deniz, Burak, İlhan ve Gürhan'ı da Ankaragücü maçının 18 kişilik kadrosuna aldı.

Öte yandan Ankaragücü ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta, tribünlerin çok büyük bölümü boş kaldı. Ankaragücü taraftarlarının yönetimi protesto etmek için stada girmemesi, İstanbul'dan gelmesi beklenen Fenerbahçe taraftarlarının da Ankaragüçlü taraftarlarla anlaşarak başkent deplasmanında bulunmamaları nedeniyle, karşılaşma çok az sayıda taraftar önünde oynandı.

SEMİH VARSA GOL DE VAR!

Oldukça temposuz başlayan karşılaşmada iki takım da oyunun ilk dakikalarından birbirini tarttı. Fenerbahçe'ye oranla maça daha baskılı ve istekli başlayan Ankaragücü özellikle Gökhan Emreciksin'in kanatlardan yaptığı etkili bindirmelerle topa daha fazla sahip olan takım görünümünde oldu. Oyunu kendi yarı sahasında kabul ederek uzun toplarla Semih'i buluşturma çabasında olan Fenerbahçe ise Serkan Kırıntılı'nın koruduğu kaleyi uzaktan attığı şutlarla yoklamaya başladı. Her geçen dakika oyuna biraz daha ağırlığı koymayan başlayan Fenerbahçe, Burak ve Roberto Carlos'un oyuna katılmasıyla orta sahanın kontrolünü eline geçirdi.

VOLKAN BABACAN'DAN KRİTİK HAMLE

İlk 4 dakikalık bölümde Ankaragücü kalesine iki şut bırakan Fenerbahçe, üçüncü denemesinde Semih Şentürk ile başarılı oldu ve tabeladaki skor bir anda 1-0 oldu. Golden sonra risk alarak Fenerbahçe kalesine yüklenmeye başlayan Ankaragücü, Murat Erdoğan'ın önderliğinde orta sahada çok pas yaparak yavaş yavaş rakip yarı alana yerleşti. Dakikalar 10'u gösterdiğinde evsahibi takım Jaba ile gole çok yaklaştı, Volkan Babacan gole izin vermedi.

JOSICO VE TÜMER KAYIP!

Skor avantajını yakalayan Fenerbahçe, defans-orta saha-forvet arasındaki mesafeyi kısaltarak toplu hücum-toplu savunma anlayışla mücadele etmeye başladı. Bu bölümde kendi sahasından çıkmakta zorlanan Ankaragücü, çok fazla pas hatası yaparak rakibinin ekmeğine bir anlamda yağ sürdü. Temposuz geçen, seyir zevki yerlerde olan karşılaşmanın ilk yarısında göze çarpan performansları ise Fenerbahçe'den Deniz ve Ankaragücü'nden Murat Erdoğan sergiledi. Uzun bir aradan sonra ilk kez forma giyen Tümer Metin ve Josico'nun performansları ise hayal kırıklığından öteye gidemedi...

ARAGONES TAHAMMÜL EDEMEDİ!

Karşılaşmanın ikinci yarısına, Tümer-Vederson ve Josico-Maldonado değişiklikleriyle başlayan Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, oyuna zamanında müdahale ettiğini çıkan oyuncuların ilk yarıdaki performanslarına bakarak rahatlıkla söyleyebiliriz. İkinci yarıya daha etkili başlayan taraf ise Ankaragücü oldu. Atak organizasyonlarını özellikle sol kanattan geliştiren evsahibi takım, ikinci yarının 47. dakikasında Leandro Iglesias ile mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Bu pozisyonda Fenerbahçe savunması arasındaki anlaşmazlık dikkatlerden kaçmadı.

R.CARLOS VE KAZIM!

İkinci yarının başındaki bireysel performanslara kısaca bir göz atmak gerekirse, Fenerbahçe Roberto Carlos'un kritik bölgelerden çok fazla pas hatasını yaptığı ifade edebiliriz. Carlos'un yanı sıra Burak Yılmaz'ı oyundaki varlığını bir türlü hissettiremesi ve Kazım Kazım'ın sorumluluk almaktan uzak yapısı Fenerbahçe'nin Ankaragücü karşısındaki performansını direkt olarak etkiledi. Ankaragücü'nde ise Cem Can ve Gökhan'ın orta sahada çok çalışması ve hemen hemen ilk hamlelerin hepsinde başarılı olması Ankaragücü'ne dinamizm getirdi.

ALEX OLSAYDI FARKLI OLURDU

Temposuz geçen ikinci yarının ilk yarım saatlik diliminden sonra, Ankaragücü risk almaya başladıkça Fenerbahçe daha fazla geniş alanlar bulmaya başladı. Sahada bir Alex'in olmaması -geniş alanda- mücadele eden Semih Şentürk'ün performansını olumsuz yönde etkilerken, bu bölümde Vederson ve Burak Yılmaz'ın uzaktan attığı -hedefsiz- şutlar Fenerbahçe taraftarını çileden çıkardı.

Karşılaşmanın son bölümlerinden skor avantajını korumak için orta sahada fazla pas yaparak Ankaragücü'ne oyun kurma şansı vermeyen Fenerbahçe, savunmada Yasin ve Edu'nun riskten uzak futbollarıyla hedeflerdiği plana ulaştı. Son anlardaki Ankaragücü baskısı da sonuç vermeyince karşılaşma Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
5. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Semih'in düzgün vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Serkan'ın bakışları arasında ağlara gitti. 0-1
11. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Murat Erdoğan'ın ortaya çıkardığı topa Jaba'nın ön direkte yaptığı kafa vuruşunda, kaleci Volkan Babacan son anda topu kornere çeldi.
18. dakikada kendi çabalarıyla ceza sahasına giren Burak'ın yerden vuruşunda, top yandan auta gitti.
21. dakikada Murat Duruer'in ortasında topla buluşan Murat Erdoğan'ın vuruşunda, top auta çıktı.
28. dakikada Jaba'nın kullandığı serbest vuruşta, köşeye giden topa kaleci Volkan Babacan sahip oldu.
36. dakikada Deniz'in sağ kanattan yaptığı ortaya, arka direkte Semih'in yaptığı kafa vuruşunda top kaleci Serkan'da kaldı.
40. dakikada Ankaragücü'nün kazandığı serbest vuruşta, Murat Erdoğan'ın bıraktığı topa Moine'nin yaptığı sert vuruşta, top az farkla auta gitti.
44. dakikada Fenerbahçe savunmasının uzaklaştıramadığı topla ceza sahası dışında buluşan Gökhan'ın yerden vuruşunda, kaleci Volkan Babacan gole izin vermedi.
45+3'te Roberto Carlos'un kullandığı serbest vuruşta yerden gelen topu kaleci Serkan yatarak uzaklaştırdı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
47. dakikada Jaba'nın ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Leandro, kötü bir vuruşla topu auta gönderdi.
53. dakikada dakikada Murat Durer'in sol kanattan yaptığı ortaya Elyasa'nın yaptığı kafa vuruşunda, top auta gitti.
71. dakikada Fenerbahçe'de Kazım, yardımcı hakem Alper Ulusoy'un uyarısının ardından hakem Hakan Özkan tarafından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
74. dakikada Barbaros'un pasıyla arka direkte topla buluşan Gökhan'ın bekletmeden yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak az farkla auta gitti.
86. dakikada atılan uzun pasla ceza yayı üzerinde topla buluşan Jaba, ceza sahasına girdikten sonra yerden vurdu, kaleci Volkan Babacan topu ayaklarıyla uzaklaştırdı.

STAT: Ankara 19 Mayıs
HAKEMLER: Hakan Özkan, Alper Ulusoy, Adil Sinem
ANKARAGÜCÜ: Serkan, Elyasa, Dos Santos, Moine  (Tolga dk. 89), Murat Duruer, Gökhan, Barbaros  (Burak Karaduman dk. 84), Cem Can, Murat Erdoğan, Leandro  (Metin Akan dk. 70), Jaba
YEDEKLER: Zafer, Burak Özsaraç, Mert, Anıl
TEKNİK DİREKTÖR: Ünal Karaman
FENERBAHÇE: Volkan Babacan, Ali Bilgin, Edu, Yasin, Roberto Carlos, Kazım, Josico  (Maldonado dk. 46), Deniz, Tümer  (Vederson dk. 46), Burak  (Deivid dk. 63), Semih
YEDEKLER: Volkan Demirel, Can, Gürhan, İlhan
TEKNİK DİREKTÖR: Luis Aragones
GOL: Semih (dk. 5)
KIRMIZI KART: Kazım (dk. 71)
SARI KARTLAR: Roberto Carlos, Yasin (Fenerbahçe)

528
FENERBAHCE / Deivid: "Boşuna geliyorsunuz"
« : 30 Ekim 2008, 14:58:26 »

Corinthians, Fenerbahçeli Deivid'i sezon sonu için renklerine bağlamak istedi, sarı-lacivertli oyuncu, "Boşuna geliyorsunuz" diyerek onları geri çevirdi.

Golcü oyuncunun Fenerbahçe ile sözleşmesinin biteceğini ve bu futbolcuyu bonservissiz kazanabileceklerini hesaba katan Brezilya kulübü, Deivid için yüklü bir parayı gözden çıkardı. Corinthians Başkanı Andres Sanchez, İtalya'ya seyahatinin bulunduğunu söyleyerek, Brezilyalı oyuncuyla yüz yüze görüşmek istediği yolunda haber gönderdi.

Bu gelişmeler üzerine, Brezilya'da yayımlanan Da Esporte gazetesine konuşan Deivid, futbol hayatına 5 yıl daha Avrupa'da devam edeceğini belirterek, Brezilya'ya dönme gibi bir planının olmadığını söyledi. Sarı-lacivertli oyuncu, henüz önemli bir sakatlıktan çıktığını ve transfer gelişmeleriyle ilgili konuşmak istemediğini hatırlatarak, her şeyin zamanı geldiğinde belli olacağını savundu.

Bursaspor karşılaşmasında attığı gol için çok duygulandığını ve gözyaşlarını tutamadığını söyleyen Deivid, o pozisyonu eve geldikten sonra televizyonda defalarca izlediğini ve yine aynı duyguları yaşadığını belirtti.

Brezilyalı oyuncu, Fenerbahçe taraftarının kendisine sahip çıkmasından son derece gurur duyduğuna da işaret ederek, "Benim projem, 4-5 yıl daha kalmak. Önceliğim tabii ki Fenerbahçe olacaktır. Bu taraftar her şeye bedeldir" dedi.