Tümer Metin : "Fenerbahçe bana kim olduğumu hissettirdi"
--------------------------------------------------------------------------------
Tümer Metin : "Fenerbahçe bana kim olduğumu hissettirdi" F.Bahçe’nin Beşiktaş’tan sürpriz bir şekilde transfer ettiği Tümer Metin, eski kulübü ve hedefleri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Futbol Federasyonu’nun Tam Saha Dergisi’ne konuşan yıldız futbolcu Beşiktaş’tan ayrılmayı kafasına koyduğunu ifade ederek, “Sezon başında Hollanda’nın Ajax takımıyla mukavelem vardı. Yüzde 85 bitmişti, çok ufak rötuşlar kalmıştı. Ama daha iyi imkanlar, bana inanan, güvenen, Tümer’in Tümer olduğunu hissettiren bir kulüp teklifte bulununca tercihimi bu yönde kullandım.’’ diye konuştu. “Beşiktaş bunu çok fazla hissettirmedi mi?” sorusuna Tümer, “İstatistikler insanı başka boyutlara getirebilir. Tümer Metin’in ne kadar olduğunu, neyi ne kadar verebileceğini veya neyi ne kadar istediğini ve istediği zaman neyi ne kadar yapabileceğini en iyi ben biliyorum. Bu anlamda söylenebilecek tek şey şu: Evet, 5 senelik Beşiktaş macerasında, özellikle son transferde o değeri gördüğüme inanmadım.” diye cevap verdi. Söylenenlerin aksine Fenerbahçe’den askerliğinin çözülmesine dair garanti almadığını vurgulayan Tümer, “Sayın Yıldırım Demirören ya da Sayın Murat Aksu, yasada bir değişikliği sağlayabilmek adına hangi girişimlerde bulunacaksa aynı şeyi Sayın Yıldırım da söyledi, ama bunun garantisini ne orası verdi ne de burası. Bu bir hayat riskiyse, ben bu kumarı oynadım. Avrupa’ya gidip 3-4 sene rahat futbol oynama şansım varken Türkiye’de kalmayı tercih ettim. Bu durumda yasa değişmezse önümde iki seçenek var. Ya önümüzdeki sezon Avrupa’ya gideceğim ya da futbolu bırakıp askere. O zaman da sanırım birileri rahat edecek.’’ şeklinde konuştu. “Fenerbahçe takımını siz oluştursanız kendinizi hangi mevkide oynatırsınız?” sorusuna Tümer, “Eğer bu soru bana sorulmuş olsa kesinlikle ortanın solunda oynamak isterim. Arkada bir dörtlü savunma varsa, o savunmanın en solundaki oyuncunun önünde oynamak isterim. Kendimi en verimli bulduğum bölge orası. Çünkü forvetin arkasındaki bölgelerde bazen sırtı dönük oynamak zorunda olduğunuz ya da çok fazla markaja maruz kaldığınız zamanlar yaşanıyor, ama ortanın solunda özelliklerimi daha iyi kullanabiliyorum. Belki de Milli Takım’da o dönemde yaşadığım çıkışın nedenlerinden biri de o bölgede oynamamdır.” diye cevap verdi. Tümer, F.Bahçe’de Alex ile birlikte oynayıp oynayamayacağının tartışıldığının hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi: “Alex’le benzer özelliklerimiz de var, farklı özelliklerimiz de var. Bu tartışmaların çıkması sisteme dayanıyor. Eğer ben Tümer Metin ismiyle sağ bek oyuncusu olsaydım böyle bir tartışma olmazdı. Bu tamamen hocamız Zico’nun vereceği bir karar. Eğer o mevkide iki oyuncuyu kullanması gerekiyorsa ikimiz de sahada oluruz; ama sistem adına iki oyuncu o mevkie lüks geliyorsa ikimizden birini tercih edecektir.’’ Eşimin yanında küfür ettiler Siyah-Beyazlı taraftarlarla 5 sezondur bazı sıkıntılar yaşadığını belirten Tümer,” Danimarka, Ukrayna maçlarından sonra, Kayserispor karşılaşmasının 75. dakikada oyundan çıkarken bütün stat bana küfür ediyordu. Maç bitti, statta otobüsün kenarında eşimle birlikte dururken yine çok ağır küfürler edildi.”dedi. Yıldırım: 100. yılda yüzümüz gülecek Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 100. yıllarında kadrolarında yer alacak oyuncuların, tüm camiayı memnun edecek düzeyde olacağını bildirdi. Fenerbahçe Dergisi’ne konuşan Yıldırım, 100 yıllık tarihleriyle, kökleri son derece sağlam, vizyonundan ödün vermeyen bir spor kulübü olarak yollarına devam ettiklerini ifade ederek, “Bu sütunlardan bir kez daha tekrar etme gereği duyuyorum; 100. yılımızda, bundan sonra kadromuzda yer alacak, kadromuzun ihtiyacı olan oyuncular, tüm camiayı memnun edecek düzeyde olacaktır. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Burada taraftarımıza ve camiamıza düşen görev sabırlı olmak, resmi kurumlarımız dışında yayınlanan haberlere itibar etmemek olmalıdır.’’ dedi. Zaman Spor