Hayata nasıl bakarsan, Fenerbahçe’yi öyle görürsün...
--------------------------------------------------------------------------------
Hayata nasıl bakarsan, Fenerbahçe'yi öyle görürsün...
Geçen yıl Samsun maçı; Alex'in olağanüstü (sözlük anlamında) golü sonrası bir dialog:
- Gördün mü Alex'in golünü?
- Atacak tabi abicim, işi bu...
- Nasıl?

??
O soğuk, o keskin dili, o acımasız tavrı tanırım, tanırız... Feleğin çemberinden geçmiş adamın küçümser bakışıdır kıpırtısız bakışlardaki, durgun sözlerdeki...
Ferrari’sini satan bilgenin dönüşü... U dönüşü... Cool at the pool...
"Bu böyle gitmez..." Bu cümleyle başlayan günden de hayır gelmez... "Ancak ve ancak böyle olmalı..." Herşeyin bir çözümü var bende... Aksini iddia eden, daha önce yanılmış olan varsa, sussssss!sun... Yada sonsuza kadar...
Olan-biten, söz uçarken yazının kalışı... Analitik zar tutan tavla delisi... Satranççının rok anındaki endişesi... Oysa hayatta bunların ne kadarı var? Hayatımda bunların ne kadarı var? Nihayetinde, bir hafta Kadıköy'de, bir hafta Anadolu'da, arada bir de yurt dışında yemek tadar, not veririm, aşçı kovarım, aşçı kova(la)rım...
Sözüm zehrim olabilir; yükselenim akrep, maçın en gol olası anında bir küfür'le çözerim düğümünü Gordion'un, diğer Alexander'a koşan bir ruh üflenmemesinin günahıdır bu... Çok da hızlı koşma Alexandır, ruhun arkada kalır...Run Forrest Run... "Forrest Gump; anonim bir halk kahramanı..."
Gol sigarası diye diye... 2 paket... Duran topla sigara yakma sanatı... Japon futbolu; adamlar origami yapıyor, bir sezonda birden fazla teknik direktör ise; poligami oluyor...
En büyük sorun akılcılık... Akılcı adamın akılla ne işi olur? Herşey matematikten ibaret; 10'lar kuralı; 4-4-1-1, 4-4-2, 4-3-1-2, 4-5-1; nasıl toplarsan topla sonuç 10... 34 maçta toplayacağın puan 34 x 3 mesela... Ek*** olursa; puan kaybedersin... Maç kaybedersin... "ben demiştim, bu daha önemli..." deyip kendini kaybedersin... Ama uyardım, yazının başında uyardım; "evet uyardın deyin bana!!! bir daha!!! bir daha!!!" Demedi demeyin... Herşey matematikten ibaret...
Hayata nasıl bakarsan, Fenerbahçe’yi öyle görürsün...
Aynı tas, aynı hamam’dan, aynı nehirde iki kez yıkanamayan taraftara... Oysa, Fenerbahçe her daim şampiyondur... Bazen olmaz... O zaman, bir şeyler ek*** kalır, bir yıldız söner uzayda, kara delik olur, bazıları o karadeliğin içinde kaybolur gider, ama sözleri asılı kalır arkalarında; “Ben demiştim!!! Demedi demeyin!!!”
Hayata nasıl bakarsan, Fenerbahçe’yi öyle görürsün... Hayatı seviyorum ben... Hayatı umud ederek yaşıyorum... Hayata küsmüyorum, kırılıyorum bazen ama susmuyorum...
Tek bir hayat var, ve tek bir Fenerbahçe... Tek büyük...
Gülümsemem bundan... Fenerbahçe her daim şampiyon benim için...
En sevdiğim cümle:
“Şampiyon Fenerbahçe!!!”
*Bu gece bir kez daha Fenerbahçe'nin şampiyon olacağını hatırlatmak istedim...
En sevdiğim cümle: "Şampiyon Fenerbahçe!!!"