ulusoy röportaj 2
--------------------------------------------------------------------------------
"F.Bahçe saygı göstermek zorunda"
Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy,
www.ligtv.com.tr Haber Müdürü Erdem Erol'a birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı. Fenerbahçe'nin Federasyona saygığ göstermek zorunda olduğunu söyleyen Ulusoy, sarı lacivertli yönetime çağrılarda bulundu. Ulusoy, son dönemde Fenerbahçe ile büyük gerginlik yaşayan TFF Yöneticisi Tahir Kıran'a ise sahip çıkarak "Ölene kadar onunlayım" dedi.
TAHİR KIRAN'LA ÖLENE KADAR BİRLİKTEYİM
"Tahir Kıran'la görüştüm. Tahir Kıran bana 'Benim söylemediğim şeyleri söylemişim gibi yazdılar. Yorumlar yapıldı, bunların bir çoğunu söylemedim bile. Ama söylediğim şeylerin arkasındayım.' dedi. Ben, Tahir Kıran kardeşimle aynı yönetimde olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Adam gibi adam, onunla ölünceye kadar da beraber olacağım. Tahir Kıran kendi istifa etmediği müddetçe onunla beraberim. İstifası söz konusu değil."
KULÜPLER BİRLİĞİ'Nİ TOPLAYACAĞIM
"Türkiye'ye döndüğümde Kulüpler Birliği'yle bir toplantı yapmayı düşünüyorum. Bunu Sayın Özhan Canaydın'a ileteğim. Kulüp başkanlarıyla bir araya gelmek istiyorum. Tabii ki onlarla bu son yaşanan olayları tartışmak tabii ki önemli."
FENERBAHÇE DE ARAMIZA KATILSIN
"Fenerbahçe'nin katılmamasına tabii ki üzülüyorum, yapacağımız bu toplantıya da katılmazlarsa üzülülürüm. Ben de insanım, üzüleceğim tabii ki. Ama talimatlarımızda böyle bir önlem yok. Yapılabilecek bir şey yok. Başkanlarımızla bir araya gelmek isteriz, katılmak isteyen katılır. katılmak istemeyenin kendi sorunudur. Ama biz isteriz ki Fenerbahçe Kulübünün Başkanı da katılsın. En nihayetinde Fenerbahçe kulübü Türk futbolunda büyük geçmişi olan bir kulüptür, ayrı gayrımız yok. Onların da tüm kulüplerin ve Federasyonun içinde olması gerekir. Ama katılmayacaklarsa bunun bir yaptırımı yok. Biz içiçeyiz. Fenerbahçe Kulübü Başkanı ve yönetimi de Kulüpler Birliği'nin içinde olması gerektiğinin bilincinde olmalı. Türk futbolunda kaosa ve gerginliğe sebebiyet vermemek lazım. Türk futbolunu hep beraber biryerlere taşımalıyız. Onun için onların da aramızda olması gerektiğin düşünüyorum."
AZİZ YILDIRIM'LA SORUNUM YOK
"Aziz Bey'in geçenlerde bir konuşması olmuş. 'Benim Haluk Ulusoy'la şahsi sorunum yok' demiş. Ben de yıllardır aynı şeyi söylüyorum. Benim de kendisiyile en ufak bir şahsi problemim yok. Bunu samimi bir şekilde söylüyorum. Tabii ki Fenerbahçe ile Federasyon arasında ya da tabii ki diğer kulüplerle federasyon arasında problemler olabilir. Ama bu prablemler kaosla çözülmez, birlik ve beraberlikle çözülür. Ama bir gerçek daha var ki Fenerbahçe kulübü ve Başkanıyla bizi karşı karşıya getirmek isteyenler var. Bunun Türk Futbolu'na ne faydası var?"
BU HANGİ VİCDANA SIĞAR
"Bizi Fenerbahçe ile kaos ortamına sokmak isteyenler kendilerince başarılı oluyorlar. Ama bence başarılı değiller. Ben kendimi ve yönetimimi biliyorum. Bizim kimseye karşı art niyetli olmamız mümkün değil. Bu hangi vicdana sığar? Bizim işimiz yok da böyle senaryolarla mı uğraşacağız."
FENERBAHÇE SAYGI GÖSTERMEK ZORUNDA
"Aziz Yıldırım'la sanırım en son 2 yıl önce yüzyüze görüştük. En son Federasyon Genel Kurulu'nda kendisini gördüm, o da beni gördü; ama merhabalaşmadık. Zaten merhabalaşacak bir ortam da olmadı. İnsanların birbirini sevme mecburiyeti yok. Ama insanların birbirine saygı duyma mecburiyeti yok. Kişiler eğer kurumların başındaysa, kurumlara saygı gösterilmeli. Ben Fenerbahçe Kulübü'ne hep saygı duydum. Saygının dışında en ufak bir şey yapmadım Fenerbahçe kulübü'ne karşı. Fenerbahçe kulübü de aynı saygıyı göstermeli diyorum ben. Fenerbahçe Kulübü bugüne kadar bu saygıyı duydu mu ? Duymadı.. Duydu dersek yalan olur. Seçimden sonra bütün kulüpler bizi tebrik ederken, Fenerbahçe Kulübü'nden bir tebrik dahi gelmedi. Fenerbahçe Kulübü'nden bırakın tebriği, en ufak bir atılım dahi olmadı. Bizler kurumlar için mücadele veriyoruz. Şahsi egolarımız için burada mücadele vermiyoruz. Onun için her kurum birbirine saygı duymak zorunda. Saygı duyduğunuz müddetçe de saygı görürsünüz. Ben Fenerbahçe Kulübü'nden Haluk Ulusoy'a değil, Futbol Federasyonu'na saygı bekliyorum. Ben, Federasyonu temsil ediyorum. Benim federasyonuma her kişi ve kurum saygı duymak mecburiyetindedir. Bu, tüm kulüplerin, hakemlerin, camiada kim varsa herkesin görevidir. Kimse diyemez ki 'Haluk Ulusoy şu kuruma saygı göstermemiştir'. Ben gereken saygıyı gösteriyorum."
KAVGAYLA BİR YERE VARILMAZ
"Ben Fenerbahçe Kulübünü diğer kulüplerle ayırt etmiyorum ki. Neden zeytin dalı uzatmaya ihtiyacım olsun? Dargınlıkla, kavgayla bir yere varmak mümkün değil. Fenerbahçe Kulübü'nün başında olan kişiler bu işin önderliğini yapmalı. Bunun adı zeytin dalı uzatmak değil ki. Ben, olması gerekeni söylüyorum."
BEN YOLUMDA GİDİYORUM
"Benim istediğim diyalogların olumlu yöne gitmesi. Ama gider mi gitmez, benim bunu bilmem mümkün değil. Ben seçilmiş insanım, görev sürem devam ettiği sürece yoluma devam ederim. Kırgınlıklar olmasın, ortam gerilmesin istiyorum. Herkes bu yola gitmeli. Gitmiyorlarsa da kendi bilecekleri bir şey. Ben yoluma devam ederim. Deneyimimle, futbol birikimimle Türkiye Futbol Federasyonu'nu bildiğim şekilde yönetirim. Yönetebildiğim yere kadar yönetirim. Yönetemediğim yerde de gider derim ki 'Bana şerefle ve onurla veridğiniz bu kutsal görevi size iade ediyorum'. Ama ben bunu sadece Genel Kurul'a karşı konuyurum. Ahmet'in, Mehmet'in, yorumcunun, yazarın, bilmem kimin isteğiyle bunu yapmam mümkün değil. Bunu geçmişte 7.5 yıl yaptılar başarılı olamadılar. Bir 50 yıl yapsalar yine başarılı olamazlar. Ben işimi yapıyorum, Türk futbolunu iyi yönettiğime inanıyorum."
TÜRK FUTBOLUNA NE VERMİŞLER Kİ
"Ben 3-5 yazarın lafıyla bu noktaya gelmedim. Türk futboluna 30 yılımı verdim. Beni eleştiren yazarlar çizerler Türk futboluna ne vermişler ki? Benim işimi iyi yapmadığıma inanlar umrumda değil. Kimin ne yorum yaptığı beni ilgilendirmiyor. Türk futbolundaki Haluk Ulusoy gerçeğini nasıl inkar edebilirler ki? 1923'te kurulan Futbol Federasyonu'nda Allah bütün başarıları bana nasip etmiş. Bunu kim inkar ederse etsin. Bu başarıları tarih yazmış, kabul etmek istemeyen etmesin. Türk futbolunu başarıdan başarıya koşturdum."
SEVGİSİZLİK ORTAMINI YARATANLAR UTANSIN
"Fenerbahçe camiasına karşı bende bir sevgisizlik yok. Bu sevgisizlik ortamını kim yarattıysa, O utansın. Benim utanacak hiç bir şeyim yok. Onların kim olduğunu bütün Türkiye biliyor zaten."