Gönderen Konu: EYLÜL AYI HABERLERİ  (Okunma sayısı 17133 defa)

Çevrimdışı Hamza

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan 13008
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: EYLÜL AYI HABERLERİ
« Yanıtla #228 : 14 Ekim 2006, 16:18:22 »
Luganonun Hedefİ BÜyÜk

--------------------------------------------------------------------------------

LUGANO'NUN HEDEFİ BÜYÜK
ıÜüFenerbahçe’nin ligde ve UEFa Kupası'nda kendisinden çok şey beklediği savunma oyuncusu Diego Lugano, hedeflerinin şampiyonluğun yanı sıra Sarı-Lacivertli takımı şimdiye kadar kimsenin taşıyamadığı noktalara çıkarmak olduğunu söyledi!..
Lugano, "Öncelikle kendimi çok rahat hissediyorum. Hem takım arkadaşlarım hem takımım çok iyi. Oynadığım ilk maçta yenildik ama bunu ölçü olarak görmüyorum. Önümüzde Antalyaspor maçı var. Takım olarak sadece zaferlere konsantre olmalıyız. Bu maça hazırlanmak için önümüzde uzunca bir zaman vardı. Dolayısıyla sadece zafer üzerine konsantre olup tüm takım arkadaşlarımla birlikte liderliğe doğru gideceğiz" dedi.
Uruguaylı oyuncu 2-1 kaybettikleri Sakaryaspor maçıyla ilgili olarak ise, "Maçı domine ettik. Bir çok gol pozisyonuna girdik ancak bu fırsatlardan yararlanamadık. Böyle olunca da sahadan mağlubiyetle ayrıldı" diye konuştu.
Lugano kendisiyle birlikte takıma yeni katılan Kezman, Deivid ve Edu’nun da uluslararası alanda çok iyi oyuncular olduğunu ifade ederek, "Fenerbahçe’ye çok iyi transferler. Bizim için önemli olan en kısa sürede takım içindeki uyumu sağlayıp iyi bir takım olarak, Fenerbahçelilerin bize olan güvenini elde etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
Futbolcu olarak sürekli insanları mutlu etmek için çalıştıklarını vurgulayarak, "Fenerbahçe’nin 100. yılında bütün takım olarak taraftarlarımıza mutluluk vermek için çalışacağız. Hedefimiz şampiyon olmak ve Avrupa’da Fenerbahçe’yi bu zamana kadar kimsenin çıkaramadığı noktalara çıkarmak" dedi.

Çevrimdışı Hamza

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan 13008
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
« Yanıtla #229 : 14 Ekim 2006, 16:18:49 »
Zİco'dan Mesaj Var

--------------------------------------------------------------------------------

Fenerbahçe'nin hocası Zico, Sakaryaspor maçında yapılan hakem hatalarını değerlendirirken, her takıma eşit davranılmasını istedi!.. Brezilyalı teknik adam, Tahir Kıran’ın yaptığı açıklamaları talihsiz olarak değerlendirirken, Kezman hakkında yapılan spekülasyonlarla ilgilenmediğini söyledi!..
2008 Avrupa Şampiyonası için şimdi bir değerlendirme yapmanın erken olduğunu ifade eden Brezilyalı teknik adam, "Milli takım çalışmalara yeni başladı. Ama başlangıcı iyi yapmak çok önemli. Umarım Türkiye adına iyi bir başlangıç olur ve Malta’yı yenerler" dedi.
Ligde son hafta oynadıkları Sakaryaspor maçında 3 puan kaybettiklerini hatırlatan Zico, "Bu karşılaşmada hakem hataları vardı. Çok fazla konuşmak güzel değil ama biz hiç bir zaman yardım istemiyoruz. Tabii ki başkalarının da kayrılmasını istemiyoruz. Eşit bir yönetim olsun sadece. Tuncay’ın bir golü verilmedi. Onların ilk attıkları gol ofsayttı. Sonuçta üç puan kaybettik, bunlar geride kaldı. Önümüzde Antalyaspor maçı var. Şampiyonluğa oynayan takımların bu tip maçları alması lazım. Biz de elimizden gelen herşeyi sahada yapıp bu maçı almak istiyoruz" diye konuştu.
Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Tahir Kıran’ın yaptığı "Fenerbahçe şampiyon olamaz" açıklamasından haberi olmadığını ifade eden Fenerbahçe teknik direktörü, "Ancak böyle bir yorumu olmuşsa bu talihsiz bir demeç" diye konuştu.
Sırp oyuncu Mateja Kezman hakkındaki ırkçılıkla ilgili polemikleri de değerlendiren Zico, "Beni söylenenler ilgilendirmiyor. Benim tek ilgilendiğim konu onun sahada ne yaptığıdır. Yeni gelen oyuncularımdan da çok memnunum. Umarım bir an önce adaptasyonları tamamlarlar. Bunun için şimdilik bir süre veremem. Ama Antalyaspor maçında gösterecekleri performans ile hem beni hem de taraftarlarımız mutlu ederler" dedi.

Çevrimdışı amett

• 3. SINIF UYE
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
« Yanıtla #230 : 14 Ekim 2006, 16:18:54 »
fenerbahçe cep mesajları

BANA KARTALI VEYA CIMBOMU TUT CENNETE GIRECEKSIN? DESELER, BEN BIR FENERBAHCELI OLARAK CEHENNEME GIRMEYE RAZIYIM DERIM..!

BIR FENERBAHCELI DUNYAYA BEDELDIR, O DA ATAMIZDIR!!!!!

BEN HERKESIN ICINDE TEKIM CUNKU BEN FENERBAHCELIYIM!!

ATAM IZINDEYIZ BIZ DE FENERBAHCELIYIZ

CIMBOM SANA KADIKOY EXTRA LARGE...

1907 DE DOGDU ASKIMIZ, SARI-LACIVERT RENKLERI OLDU SARKIMIZ, SPORUN HER DALINDA BIZIM SANIMIZ, HIC BITMEDI-BITMEYECEK BIZIM ASKIMIZ!!

SENSIZ HAYAT BIR ISKENCE DILIMDESIN. GUNDUZ GECE SATIR SATIR, HECE HECE SAMPIYONSUN FE-NER-BAH-CE

HAYATTA FENERBAHCEDEN BASKA HICBIR SEYI OLMAYAN BEN, HAYATTA FENERBAHCEDEN BASKA HERSEYI OLANA ACIRIM...

NE SINEMA, NE TIYATRO, NE DE ISTANBUL'DA BIR GECE. EN BUYUK EGLENCE FENERBAHCE.

HER INSAN FENERLI DOGAR AMA SONRA YOLDAN CIKABILIR

FENERBAHCE FORMASI TUTKULU BIR ASIK GIBIDIR. SEVDIGINI BIRAKMAZ, SEVMEDIGININ DE YUZUNE BAKMAZ.

KANARYASIN SEN BIZIM CANIMIZ SARI-LACIVERT AKAR KANIMIZ SEVIYORUZ SENI CANI GONULDEN KANARYASIN SEN BIZIM CANIMIZ

SARI LACIVERT RENGIMIZ BIZIM!, GURUR VERIR TARIHIN FENERBAHCEM ATAMIZ'IN SOZUNDEN BELLI DEGIL MI, EN BUYUK SENSIN FENERBAHCEM!

KALPLERI FETHEDEN RENKLER,YASA FENERBAHCE! TURK'UN KALBI SENLE ATAR,YASA FEENRBAHCE! MAZINDE BIR TARIH YATAR,YASA FENERBAHCE! NE MUTLU SENI SEVENE,YASA FENERBAHCE!

BUYUKLUK GECMISTE GIZLIDIR BUYUK TAKIM MAZISINDEN BELLIDIR...

GULERSEM SEVINCIM, AGLARSAM GOZYASIM, OLURSEM TOPRAGIM OL FENERBAHCEM

ITINA ILE ASLAN TERBIYE EDILIR..BASVURU: HERHANGI BIR FENERBAHCELI.....

BIR FENERLI, 10 BESIKTASLI , 20 TRABZONLU VE BUTUN CIMBOMLULARA BEDELDIR.

SENIN SEVGINLE GELDIK BU DUNYAYA KONUSMAYI OGRENDIK ILK SOZUMUZ KANARYA

NE OKULU BITIRMEK, NE BIR GENC KIZI SEVMEK, EN BUYUK DILEGIMIZ SENI SAMPIYON GORMEK

ALEX SUPER LIGDEKI SIKE VE SAIBE LEKELERINI TEMIZLER, OZENLE CIKARTIR VE PARLATIR.

NE LAYLAY CIM CING CONG, NE HAMSI, NE DE ALA KARGA. SAMPIYONSUN BU SENE SANLI KANARYA!

SENIN NEYINE VURULDUM BILIYORMUSUN, O SAHAYA CIKARKEN TARAFTARI SELAMLARKEN HERKESIN SANA HAYRANLIKLA BAKTIGINA, KISACASI SENIN ASALETINE VURULDUM FENERBAHCEM!

FENERBAHCEYI CEKEMEYENLER CATLASIN! 6 KASIMI NE CABUK UNUTTUNUZ! BIZ UNUTMADIK KORKMAYIN SIZEDE UNUTTURMAYCAGIZ CUNKU SIZE BUNU HER ZAMAN YASATTIRACAGIZ GALATASARAYLILAR.

Çevrimdışı Hamza

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan 13008
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
« Yanıtla #231 : 14 Ekim 2006, 16:19:08 »
Alex TÜrkİye AŞiĞi

Teknik Direktör Zico, yardımcısı ve kardeşi Edu'nun yanı sıra Deivid ve Edu Dracena'nın Fenerbahçe'ye transfer olmasının ardından yüzünden gülücükler eksik olmayan Alex, iki yıl önce Türkiye'ye tedirgin geldiğini itiraf etti. Alex, aradan geçen iki yılda takımdaki Brezilyalı sayısının artmasının kendisini mutlu ettiğini ve şimdi yeni gelenleri Türkiye'ye adapte etmeye çalıştığını belirterek, 'İki yıl önce buraya tedirgin geldim. Ülke ve futbolu hakkında Brezilya'dayken çok az hatta hiçbir şey bilmiyordum. Geldim, sevdim, alıştım' ifadelerini kullandı.

Çevrimdışı amett

• 3. SINIF UYE
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
« Yanıtla #232 : 14 Ekim 2006, 16:19:17 »
 Luciano:Beşiktaş'ta kesinlikle oynamam....

Fenerbahçe Kulübü ile olan sözleşmesi, uzun sürecek sakatlığı nedeniyle karşılıklı olarak feshedilen Brezilyalı defans oyuncusu Fabio Luciano, Türkiye'den ayrıldı. Brezilyalı futbolcu, ailesiyle birlikte geldiği Atatürk Havalimanı'ndan bir grup sarı lacivertli taraftar tarafından uğurlandı.

Türkiye'den ayrılan Luciano ile, Lig TV'den Deniz Türker çok özel bir röportaj gerçekleştirdi. İşte Luciano'dan birbirinden çarpıcı açıklamalar...

"TÜRKİYE'DE FENERBAHÇE DIŞINDA HİÇBİR TAKIMDA OYNAMAM"

- Türkiye’de herkes çok seviyor seni. Yıllar boyunca başarılar yakaladığın Türkiye'den ve Fenerbahçe'den ayrılırken neler hissediyorsun? Üzgün müsün?

"Bunlar futbolun içinde olan şeyler bu şekilde gittiğim için üzgünüm açıkçası. Sakatlığım dolayısıyla zor bir dönem beni bekliyor. Eminim ki elimden gelen en iyisini yaparak ayrılıyorum burdan. Üç sene boyunca Fenerbahçe formasını taşıdım. Hatalarım olmuştur ama elimden geleni yapmaya çalıştım. Ülkeme giderken üç sene boyunca beni destekleyen taraftarların sevgisini de yanımda götürüyorum."

-Çeşitli söylentiler var; Ocak ayında tekrar geleceğin, Beşiktaş'la görüştüğün söyleniyor. Nedir gerçekler?

"Fenerbahçe ile sözleşmem aramızda devam ediyor. Bu taraftarla üç sene boyunca sevgi ilişkisine girdikten sonra, Türkiye’de başka bir takımda oynamak bana yanlış geliyor. Beşiktaş büyük bir camia, iyi de bir hocaları var saygı duyuyorum. Fenerbahçe olmazsa kesinlikle Türkiye’de oynamam."

"NOBRE TÜRKİYE'DEN AYRILMAK İSTEMEDİ"

- Mesala Nobre Beşiktaş’a gitti oynuyor!

"Bu benim sahsi düyüncem, herkesin düşüncesi farklıdır. Umarım orda mutlu olur, Marcio Türkiye’yi de çok seviyordu, Türkiye'de kalmak istiyordu."

- İyileştikten sonra Türkiye’de oynamak var mı aklında?

"Sözleşmem var. Oynamam için ortaya bir çözüm yolu çıkarsa döneceğim tabi ki."

"FENERBAHÇE İSABETLİ TRANSFERLER YAPTI"

- Kendi mevkiinde yeni oyuncular var; Edu ve Lugano hakkındaki düşüncelerin neler?

"Umarım çok başarılı olurlar. Her ikisi de gerçekten iyi ve profesyonel oyuncular. Fenerbahçe'de başarılı olacaklarını düşünüyorum. Eğer benim dönmem onlar için kötü olacaksa, umarım başarılı olurlar ve ben dönmem. Başka bir şekilde dolayı dönmem gerekirse seve, seve tabi ki."

- Fenerbahçe'de yeniden Brezilya ekolü ağırlık kazandı. Bunu nasıl değerlendiriyorsun? Kimi zaman da dedikolular çıktı: Berzilyalılar bir birilerine pas atıyorlar diye...

"Bunu hiç gözlemlemedim takımda. Ben Brezilyalıyım ondan dolayı böyle konuşuyor diyeceksiniz ama Anelka da bu konuda bir şey söylemedi. Ben, Marco, Alex kim varsa biz bütün arkadaşlarımıza aynı şekilde davrandık ve hepsi iyi oyuncular olduğu için de aramızda herhangi bir problem olmadı..."

- Deivid ile ilgili bir şöy söyleyebilir misin?

"Biz Deivid ile 2 sene Corinthians'ta beraber oynadık. oldukça süratli ve kuvvetli bir oyuncu. Fenerbahçe'nin bu sezon yaptığı tüm transferler, iyi transferler; hepsi takıma yararlı olacak oyuncular"

- İlk sene Tomas’la beraber oynadın ancak daha sonra sürekli partnerin değişti. Bir defans oyuncusunun sürekli aynı oyuncu ile oynamak daha mı iyi sence?

"Uyum açısından daha iyi tabi ki. Tomas'la birlikte şampiyon olduk. Yanımda oynayan oyuncular değişti Önder, Servet, Can oldu. Şu açıdan mutluyum; onlara da bir şeyler verebildim, umarım onlara iyi şeyler kapmışlardır benden. Zico dürüst bir insan ve ben O'nun iyi olanı oynatacağından eminim. Can ve Önder kaldı umarım onlar da takımda kendilerine yer açmak için çalışmaya devam ederler. 4 ay boyunca Brezilya’da kalacağım, Fenerbahçe’nin maçlarını seyredeceğim..."

"ZİCO FENERBAHÇE'DE BAŞARILI OLUR"

- Zico ve Daum’un stilleri çok mu farklı? Karşılaştırabilir misin?

"Bu değişik bir durum. Zico Brezilyalı, biz de Brezilyalıyız ama çok az çalıştım Zico ile. Brezilyalı olduğu için daha anlaşmak daha kolay olurdu. Zico ile az antremana katıldım ama o kısa sürede iyi bir hoca olduğunu belli etti. Yani yabancı olsun, olmasın kim iyise onu oynatacağından eminim. Zico'nun Fenerbahçe'de çok başarılı olacağına inanıyorum"

- Kimi zaman “Çok hücuma çıkıyor” deniliyordu ama müthiş gollere de imza attın. O mütiş gollerden hangisini unutamıyorsun?

Bunu zaten antrenmanlarda çalışıyorduk Daum’la baraber. Şu anda herhangi bir golü seçememe ama ben önde kaldığım için bir gol yediğimiz pozisyon da hatırlamıyorum"

Çevrimdışı amett

• 3. SINIF UYE
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
« Yanıtla #233 : 14 Ekim 2006, 16:19:37 »
G.Amerika FB , Avrupa GS giyiyor

Yabancı futbolcu tercihinde Brezilya'yı üs olarak alan Fenerbahçe'ye G.Amerika'dan büyük ilgi var. Başta Brezilyalı futbolseverler olmak üzere birçok G.Amerika ülkesinde F.Bahçe formaları tercih edilmeye başladı. Dünyanın dört bir yanına takım aksesuarları gönderen sporx.com internet sitesinin e-ticaret sorumlusu Sedat Balcı G.Amerika'dan gelen yoğun ilgi nedeniyle talepleri karşılamakta zorlandıklarını belirtti. Lugano'nun F.Bahçe'ye gelmesiyle Uruguay'dan ve Brezilya'dan 'Lugano' yazılı forma taleplerinin arttığını belirten Balcı Brezilya'dan da Alex yazılı Fenerbahçe formalarına yoğun talep olduğunu sözlerine ekledi.
Sedat Balcı Avrupa'dan genelde Galatasaray'a daha yoğun bir ilgi olduğunu ifade ederken G.Amerika'da ise F.Bahçe'nin ağır bastığına dikkat çekti.
Balcı Galatasaray 100.yıl formalarına hala yoğun talep olduğunu ve özellikle Avrupalı forma koleksiyonerlerin müracaat ettiğini sözlerine eklerken geçen hafta Meksika'dan gelen talep üzerine Meksikalı bir vatandaşa Galatasaray 100.yıl forması sattıklarını da ifade etti.
Haber: Ahmet Sivaslı / Superspor.com

Çevrimdışı Hamza

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan 13008
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
« Yanıtla #234 : 14 Ekim 2006, 16:19:53 »
FenerbahÇe

iddaa ediyorum hiç bir yerde fenerbahceyi bukadar içerikli anlatılmıs görmediniz...bence böyle bir fb arsivi her fblininbilgisayarında olmalı...ayrıca bu arsivin içinde 1940 dan bu yana fb nin 150 ye yakın fotosuda bulunuyor...bence indirin...zaten 8,05 MB...2 dk nızı almaz indirmicek bile olsanız lütfen msj larınızı eksik etmeyin...biliyorum daha önce defalarca acılmıstır bu konu ama içeriği cok fazla ve değişik...
içindekiler hakkında bilgi vereyim ;
İÇİNDEKİLER;
1)TARİHİ
2)AMBLEM(olusumu)
3)BASKANLARI(eski-yeni)
4)T.DİREKTÖRLERİ(eski-yeni)
5)LİG SAMPIYONLUKLARI(eski-yeni)
6)GOL KRALLARI(eski-yeni)
7)FOTOLAR(dünden bu güne)
8)UNUTULMAYANLAR
9)KLÜP
10)YÖNETİM
11)DERNEKLER
12)KADROLARIMIZ(DÜNDEN BUGÜNE)
13)MÜZEMİZ
14)SÜKRÜ SARACOĞLU
15)TESİSLER
16)STADYUM

ASAGADA SADECE COK AZ BİR BÖLÜMÜ YER ALIYPR ÖRNEK OLMASI İÇİN KOYDUM...BUNU İNDİRENLER FB HAKKINDA DAHA FAZLA BİLG ARAMICAKTIR

İŞTE LİNK >>>http://rapidshare.de/files/32026140/...eni__.rar.html

http://img84.imageshack.us/img84/9181/2ekim1968manchestercitycanbartu1cl7.jpg

Kuşdili Çayırında İlk Futbol Oyunu;
İlk futbol oyununun, bugünkü anlamıyla ilk kez 1823 yılında İngiltere’de oynanmaya başlamasının üzerinden neredeyse yıllar ve yıllar geçmişti. Nihayet tarihler 1890’lı yıllara ulaştığında, Moda’da oturan İngiliz’ler de bu keyifli spordan iyice etkilenmiş ve o yemyeşil arsaların bulunduğu Kadıköy’ün geniş alanlarında, futbolu oynamaya başlamışlardı. Seyri çok keyifli bu oyunun, çevredeki Türk gençlerinde de ilgi uyandıracağı ve de bu sporu onlara sevdireceği pek tabii idi ve hatta da kaçınılmazdı. Ama ne var ki, o sıralarda süren monarşi rejimi nedeniyle Müslüman Türkler için cemiyet kurmanın ve hatta mevcut cemiyetlere dahi üye olmanın yasak olmasından dolayı, Kadıköy Çayırlarında top koşturan İngiliz gençlere yine ancak Rum gençleri eşlik edebilmekteydi.genellikle akşamüstleri zevk için de olsa oynanan bu futbol oyunu için, Kalamış’tan, Moda’dan, Kuyubaşı’ndan, ve hatta Haydarpaşa civarlarından gelecek öbek öbek halkı, gününe ve hava durumuna göre küçük ya da büyük kümeler halinde bu oyunu seyretmeye yöneltmekteydi. Kadıköy halkının ekserisi ikindi sularında ayaklanır, günlerden Cuma ve Pazar değilse yani Kurbağalıdere’nin kenarındaki salaş tiyatroda Komik Hasan’ın tuluat kumpanyası oynanmıyorsa Kuşdili Çayırı’na doğru yola koyulurlardı. Yok, eğer günlerden Cuma ya da Pazar ise de, Moda’ya doğru ya da şimdiki Fenerbahçe Stadyumu’nun bulunduğu Papazın Çayırı’na doğru yola koyulurlardı (*1). Omuzdaş kılıklı, burma bıyıklı tüylü tüysüz gençler, yanlarında boy boy çocuklarla hanım nineler ve de orta yaşlı hatunlar, Arap bacılar, ahretlikler, kahvede pineklemekten usanan efendi kişiler, burada çayırı çepeçevre kuşatır, kadınlar getirdikleri kilimleri yayarlar, erkeklerin kimi toprağa bağdaş kurar, kimi büyükçe bir taşa oturur, kimi ayakta dururdu. Sucusu, dondurmacısı, kağıt helvacısı, simitçisi, baloncusu, Eyüp oyuncakçısı velhasılı satıcıların her çeşidi burada arzı endam eyler, burayı adeta panayır yerinden farksız kılardı. Ortadaki saha olacak alanda ise, kapı gibi gövdeli, başları açık, renk renk gömleklerinin kolları sıvalı, göğüsleri fora, bacaklarından dizkapaklarına kadar şortlu bir alay adam soluk soluğa koşuşurlar, birbirlerine çarpıp çarpıp, alt alta üst üste mecelleşirler, güya da top oynarlardı. Oynanan bu futbollardan örnek alan bazı gençler, Kadıköy’ündeki arsalarda ya da geniş çayırlarda onlar gibi top oynamaya heveslenir, karman çorman bir biçimde, bir harradır bir gürradır gider, topa en çok vuranla onu en havalara yükselten erbab sayılırdı. Ne var ki bir süre sonra, bir başka deyişle 1900’lü yıllara iyice yaklaşılmasıyla birlikte, Moda’da oturan İngiliz gençlerinin artık modern futbolu oynamaya başlamaları ve dolayısıyla da oynadıkları futbolu daha seyredilir bir halde sunmaları, kendilerini hayran hayran seyreden Kadıköy’lü gençlerin yüreklerinde birtakım kıpırdanmalara sebep oluyor, onlar gibi organize bir takım kurma isteklerini ise, vazgeçilemez bir tutkuya dönüştürmeye başlıyordu.
Kadıköy Football Association ;
1890’lı yıllarda İstanbul Moda’da yaşayan İngiliz ailelerinden La Fontaine, Giraud, Whittall, Charnaud, Pears, Armitage aileleri Kadıköy ve Moda’nın çayırlarında kendi aralarında bu oyunu yeni yeni oynamaya başladıklarında, İzmir’de yaşayan İngiliz aileleri, Bornova çayırlarında bu oyunu çoktan oynamaya başlamışlardı bile (*2). Zira sosyal ve idari bakımdan payitaht İstanbul’a uzak ve rahat iki şehir olan Selanik ile İzmir, 1870’li yıllarda Osmanlı’nın futbol oyunu için ilk taraftar bulduğu toprakları oluyor, futbol oyunu o dönemlerde dini inançların da etkisi ile Müslüman Türkler arasında gelişemediğinden, böylece de Osmanlı toprakları üzerinde ilk defa gayrimüslim ve levanten (ülkede yerleşmiş bulunan yabancı uyruklu) vatandaşlar tarafından oynanıyordu.
Moda’da futbolla tanışan ilk ailelerin İstanbul’da İngiltere elçiliği personeli görevlileriyle aralarında yaptıkları maç rekabetini, 1894 yılında İzmir’de “Football Club Smyrne”nin kurulması ile birlikte İstanbul - İzmir rekabeti izlemeye başlıyordu (*3). İzmir’de futbolun öncülüğünü yapan James La Fontaine, 1889 yılında İstanbul’a yerleştiğinde, Kadıköy’de İngilizlerin futbol-rugby karışımı bir oyun oynadıklarını görmüş ve onlarla kısa zamanda dostluk kurarak, daha iyi bildiği futbol oyununu onlara kabul ettirmişti. Tarihler 1897 yılını gösterdiğinde, James La Fontaine ve arkadaşları Kadıköy yakasında ilk kez bir futbol takımı olarak Kadıköy Football Association adı altında toplanıyor, takımı oluşturan İngiliz, Rum, Ermeni gençleri, genelde İstanbul’a sefere gelen İngiliz gemicilerle oynadıkları oyunlarını Kadıköy’ün çayırlarında sürdürüyor, ve her akşamüstü (ilk bölümde geniş bir biçimde sunduğumuz) o kalabalık izleyici kitlesine de seyrettiriyorlardı. Bu müsabakalar halkın öylesine ilgisini çekmişti ki “Football Association” takımı, iki yıl içerisinde “İzmir Karması” ile karşılıklı olarak futbol maçları yapmaya yönelmişti.

http://img149.imageshack.us/img149/9...rriyet1vo7.jpg

UNUTULMAYANLAR

Fenerbahçe bir sezonda hiç gol yemeden şampiyon olup bir dünya rekoru kırdı. (1922-1923) Fenerbahçe tarihinde 81 kez şampiyon olup en çok şampiyon olan takım olmuştur. Fenerbahçe Resmi ve Resmi olmayan Kupalarla Türkiye'de en fazla kupaya sahip olan takımdır. (Futbol: 124 kupa) Fenerbahçe ayrıca tüm sporların toplam kupalarında da Türkiye'de en fazla kupaya sahip olan kulüptür.
Fenerbahçe ayrıca Türkiye Profesyonel 1. Futbol Liginde ilk şampiyonluğu yaşayan takımdır.
Fenerbahçe 1967 yılında Balkan Kupasını ilk kazanan Türk takımı oldu.
Fenerbahçe 1967/68 yılında tam 5 kupa birden kazanarak bir rekora imza attı.(Lig Şampiyonluğu, Türkiye Kupası, TSYD,Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Kupası)
Fenerbahçe ayrıca 1969-70 sezonunda kalesinde sadece 6 gol görerek, çok büyük bir rekora daha imza attı.
Fenerbahçe 1973-74'te Türkiye 1. Ligi Şampiyonu olup,Şampiyonluk Kupası, Türkiye Kupası, ve TSYD Kupalarını kazandı. Fenerbahçe 1988-89 Sezonunda Rakip Kalelere 36 macta tam 103 gol göndererek Türkiye Liglerinde bir sezonda en fazla gol atan takım ünvanına sahip oldu.
Futbolcusu bir maçta en ç ok gol atan takım. (Tanju Çolak, 6 gol, Fenerbahçe - Karşıyaka: 7-1, 1992-93 sezonu, 14.hafta
Fenerbahçe 1996-97 yıllarında ilk kez katıldığı Şampiyonlar Liginde, kendi sahasında 40 Yıl (56 maç) hiç yenilmeyen İngiliz takımı Manchester United'ı deplasmanda Boliç'in 78. dakikada attığı golle yenerek, Avrupa Rekoru kırdı.
Fenerbahçe 41 yıllık Türkiye Profesyonel Liginde En Çok Galip Gelen, En Az Gol Yiyen Takımdır. Bu da rekorlar kısmına giriyor.
Türkiye'nin Internet'te sayfaları bulunan ilk spor kulübümüzdür.
Atatürk'ün, stadına büstünün konmasına izin verdiği tek kulübümüzdür.
Türk Milli Takımı'na en çok oyuncu veren kulübümüzdür.
Bir futbolcusu için jübile düzenleyen ilk kulübümüzdür. (Lefter Küçükandonyadis)
Bir futbolcusu Dünya Karmasında oynayan ilk kulübümüzdür. (İsa Ertürk)
Atletizm'de Avrupa Şampiyonu olan tek kulübümüzdür. (1993)
Olimpiyat Oyunları'nda madalya kazanan tek Türk atletinin mensup oldugu kulübümüzdür. (Ruhi Sarıalp)
Uluslararası yarışmalarda birinci gelen ilk Türk kürekçisinin mensup olduğu kulübümüzdür. (1954, Tonguç Türsan)

http://img149.imageshack.us/img149/7...5kadro1ke4.jpg

Şükrü Saracoğlu
Kulübümüze 17 yıl boyunca Başkan olarak hizmet veren eski başbakan ve bakanlarımızdan Şükrü Saracoğlu’nu, oğlu Yılmaz Saracoğlu tarafından derlenen ve hakkında basında çıkan yazılardan bazılarının yer aldığı "Şükrü Saracoğlu ve Dönemi" isimli kitap ve çeşitli kaynaklardan bir derleme hazırladık.
Bugünkü stadımıza 22 Temmuz 1998 yılında alınan Yönetim Kurulu kararı ile ismini veren, Kulübümüz’de en uzun süre başkanlık yapmış kişi olan rahmetli Şükrü Saracoğlu’nu, bir kez daha sevgi, saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz.

http://img174.imageshack.us/img174/8...8kadro1ur8.jpg

1908
1908 yılı temmuzunda, Şehremini Operatör Cemil Topuzlu hürriyet kahramanlarına yardım amacıyla verdiği davetin konukları arasında geleceğin Fenerbahçe Başkanı Ziya Songülen ile Maruf Rıfat Beyi aramaktadır. O dönemde yurdumuzda futbolu ilk oynayan ailelerden Reji Whittall’in, İstanbul’a bir futbol sahası yapılması gerekliliği yönündeki konuşmasının ardından hemen bir gün sonra, bu kişiler, Fenerbahçe Başkanı Ziya Songülen, birkaç İngiliz ve maruf Rıfat Bey’le bir toplantı yaparak, saha için en uygun yerin, Hazine’ye ait olan bu çayır olduğuna karar verirler.
Başkatip Cevat aracılığıyla konu, Osmanlı Sultanı II. Abdülhamit’e götürülecektir. Teklifi önce kabul etmeyen sultan daha sonra yıllığı 30 altın kira karşılığında Union Club ile 20 yıllık bir sözleşme yapılmasına karar verir. 3.000 altına mal olan, çayırın tahta perdeyle çevrilmesi ve bir lokal inşaatı sonrasında saha, futbol karşılaşmalarını izleyen kışa kadar hazır hale getirilecektir.

http://img174.imageshack.us/img174/8...lcular1kl2.jpg

Türkiye’nin Kupa Rekortmeni
Fenerbahçe Spor Kulübü, kupa konusunda, rakiplerine büyük üstünlük sağlamıştır. Halen faal olan spor dalları dışında, artık yapılmamakta olanlarda da bir çok şampiyonluklar ve kupalar kazanmıştır. Kurtuluş Savaşımız sırasında, işgal kuvvetlerinden oluşan ekiplerle de sık sık karşılaşan Futbol Takımımız, aldığı galibiyetlerle, Türk halkına moral vermiştir. Fenerbahçe Spor Kulübü futbol takımının, halen kırılamamış bir çok rekoru bulunmaktadır. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün başarıları yalnızca futbolla sınırlı değildir. Olimpiyatlarda, güreş dışında alınan ilk altın madalya da, Fenerbahçeli bir atlet olan Ruhi Sarıalp’ten gelmiştir. Atletizm dalında takım halinde Avrupa Şampiyonu olan tek kulüp Fenerbahçe’dir.

******************ALINTI******************

Çevrimdışı Hamza

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan 13008
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
« Yanıtla #235 : 14 Ekim 2006, 16:20:18 »
Sambaci Sikintida

Dinamo Kiev maçlarında sarı kart gördükleri için cezalı duruma düşen Ümit ve Appiah’ın Randers maçında oynamayacak oluşu teknik patronu endişelendiriyor. Zico’nun alternatifleri Deniz ve Selçuk.

Şampİyonlar Ligi üçüncü tur ön eleme maçında Rusya’nın Dinamo Kiev takımına elenerek hayal kırıklığına uğrayan Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, UEFA Kupası’nda 14 Eylül’de oynayacakları Randers maçı öncesinde endişeli. Ukrayna’da oynanan Kiev sınavında yeni transferlerinden yararlanamayan Brezilyalı teknik adam, Danimarka deplasmanı öncesinde sarı kart cezalısı iki oyuncusundan yoksun olmanın korkusunu yaşıyor.

Ganalı yıldız Stepiah Appiah ve kaptan Ümit Özat, Kiev maçlarında kart gördükleri için Randers karşısında forma giyemeyecek. Edu, Lugano, Kezman ve Deivid’li kadrosuyla UEFA Kupası sınavına çıkacak olan Zico, teknik oyuncuların yerine alternatif arayışına girdi. Antalyaspor, Sivas ve Konya ile oynanacak lig maçlarında 9 puan bekleyen Brezilyalı çalıştırıcı, Randers karşısında sahaya süreceği 11’i de 15 gün sonra belirleyecek.

İlk etapta Ümit Özat’ın yerine uzun süredir forma giymeyen Deniz Barış’ı düşünen Zico, Appiah’ın yokluğunu da Selçuk Şahin ile gidermenin hesaplarını yapıyor. Ancak bu düşünce önümüzdeki haftalarda futbolcuların göstereceği performansa göre değişebilir. Geniş bir kadroya sahip olan Brezilyalı çalıştırıcının alternatifleri arasında sakatlıktan yeni çıkan Kemal Arslan ile Uğur Boral da var

Çevrimdışı Hamza

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan 13008
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
« Yanıtla #236 : 14 Ekim 2006, 16:20:39 »
FenerbahÇe YÖnetİmİ, Kiran'a 4 Koldan SavaŞ AÇti

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Tahir Kıran arasındaki savaşta son nokta. Kıran’ın açıklamalarıyla ilgili olarak Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve Türkiye Futbol Federasyonu’na birer dilekçe yazan Yıldırım, yakınmalarına sessiz kalınması halinde konuyu UEFA ve FIFA’ya taşıyacaklarını dile getirdi. Yıldırım, dilekçelerinde şu görüşe yer verdi: “Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Tahir Kıran’ın açıklamalarını hayretle ve ibretle izlemekteyiz. Hakarete varan birçok gerçek dışı iftira ve iddialarının yanı sıra, TFF Yönetim Kurulu üyesi Kıran, kulübümüzün geçen yıl Galatasaray ile maçı olan takımlara beraberlik için 350, galibiyet için 500 bin YTL teşvik primi verdiği, başkanımızın Ankara Faal Futbol Hakemleri Derneği’nin daimi konuğu olduğu, hatır şikeleri yaptığı, şike ve kaosun sebebi olduğu şeklinde iddia ve ithamda bulunmaktadır. Yönetim Kurulu üyeniz Kıran’ın iddia ve isnat ettiği hususlar, Futbol Federasyonu Disiplin Talimatı’nda yaptırıma bağlanan eylemlerdir. Anılan talimatın ‘Suça teşvik’ başlıklı 32. maddesi, ‘Müsabaka sonucunu etkileme’ başlıklı 34. maddesi, ‘Müsabaka sonucunu etkilemeye yönelik yönetim’ başlıklı 37. maddesi isnat edilen fiillerle ilgili yaptırımları hükme bağlamaktadır. Tahir Kıran, federasyonunuz yönetim kurulu üyesidir. İsnat ettiği fiiller ile ilgili bilgi ve belgelere sahip olmadan, bir federasyon yöneticisi olarak böyle bir söylemde bulunması kabul edilemez. İşin ilginç yanı, Tahir Kıran, gazetelerde yer alan bu söylemini daha sonra yalanlamak ihtiyacını duymadığına göre, bu söylemine sahip çıktığı anlaşılmaktadır. Kıran’ın açıklamaları esas alınarak, Futbol Federasyonu’nun isnat edilen fiillerle ilgili olarak soruşturma açmasını talep etmekteyiz. Kamuoyunda zaman zaman dile getirilen ‘şike’ iddialarından farklı olarak ve ilk kez bir federasyon yöneticisinin böyle bir iddiayla ortaya çıktığını görmekteyiz. Yöneticiden beklenen yakınma ve spekülasyon üretmek değil, elindeki belge ve bilgilere dayalı olarak iddia ettiği olayın soruşturulması için kurulları harekete geçirmektir. Yapılacak soruşturma sonucunda, isnat ve iddia edilen fiillerin tümüyle yalan ve gerçek dışı ortaya çıktığında, Tahir Kıran hakkında Disiplin Talimatı hükümlerinin uygulanması gerekmektedir. Kıran’ın eylemi, FDT’nin 24. maddesinde yer alan ‘hakaret’ başlıklı fiili ile örtüşmektedir. Federasyonun, haklı yakınmalarımıza sessiz kalması halinde konuyu UEFA ve FİFA’ya taşıyacağımızı da belirtmek isteriz. Tahir Kıran hakkında adli mercilere başvuru hakkımız saklıdır.” Bu arada Fenerbahçe Yönetimi, aynı zamanda kulüp üyesi olan Tahir Kıran’ı açıklamaları dolayısıyla üyelikten ihraç edilmesi istemiyle Haysiyet Divanı’na verdi. Haysiyet Divanı Başkanı Av. Tuncer Erdoğan, Kıran hakkında dilekçe verildiğini doğruladı.

Çevrimdışı amett

• 3. SINIF UYE
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
« Yanıtla #237 : 14 Ekim 2006, 16:20:44 »
Selçuk şart(MURAT ZORLU)

Son transferlerle birlikte F.Bahçe'nin yeni onbiri tartışılmaya başlanırken, Zico'nun 4-3-1- 2 sisteminde orta üçlüde Appiah ve Aurelio ile birlikte oynatacağı diğer ismin kim olacağı en büyük merak konusu. Kimilerine göre bu isim Tuncay olmalı, kimilerine göre ise Tümer. Eğer Kadıköy'de oynanacak lig maçları için konuşuyorsak Tuncay da oynar, Tümer de oynar, hiç farketmez. Ama UEFA Kupası, derbiler ve zorluk derecesi yüksek deplasman maçlarında bu iki isim de oynamaz, Selçuk oynar.

Tuncay-Tümer olmaz
Tuncay da Tümer de dörtlü orta sahanın kanatlarında oynayabilecek özelliklere sahiplerken, kanat adamı kullanılmayan üçlü orta saha düzeninde oynayacak yapıda kesinlikle değiller. Tümer, topu olumlu kullanabilen ama oyun içinde fazla devamlılığı olmayan, defansif yönü zayıf bir isim. Tuncay ise hırsı ve mücadele gücü ile ön plana çıkan ama oldukça fazla top kaybı yapan ve kanat hariç pek orta saha özelliği olmayan bir isim. O yüzden çift forvet ve Alex ile birlikte bu ikiliden biri daha forma giydiği zaman, özellikle zorlu rakiplere karşı takım savunmasının yeterli olabilmesi mümkün değil.

Kilit rol üstlenir
Halbuki, Alex'in arkasında Selçuk, Aurelio, Appiah üçlüsü oynadığı takdirde, çok daha dirençli bir orta saha ortaya çıkar. Geçtiğimiz sezon Daum'un Tuncay'ın da yokluğu sebebiyle orta sahayı bu üçlüden oluşturduğu 3-0'lık PSV maçında ortaya konulan futbol da bunun güzel bir örneğidir. Eğer Selçuk sakatlık sonrası form tutmayı başarabilirse, çift forvet ve geriye dönmeyen Alex'in aynı anda forma giydiği bir düzende son derece kilit bir rol üstlenir. Tuncay veya Tümer'in forma giyebilmesi için, Zico'nun tek forvete dönmekten başka çaresi yok. Hatta o zaman ikisine birden iki kanatta görev verip, orta sahayı Aurelio-Appiah ikilisiyle kurması da mümkün olabilir. Ama çift forvet ve Alex'le birlikte Tümer- Tuncay ikilisinden birine forma verdigi takdirde zorlu rakipler karşısında sonuç Dinamo Kiev deplasmanından farklı olmaz.

Çevrimdışı amett

• 3. SINIF UYE
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
« Yanıtla #238 : 14 Ekim 2006, 16:21:12 »
Edu'nun kalitesi şaşırttı

TRANSFERİN son günlerinde alınan Edu'nun antrenmanlardaki hırsı, top tekniği F.Bahçeliler'i sevindirdi. Deivid ve Kezman "Çok iyi transferler" olarak lanse edilirken, Edu'nun defansın sigortası olması yanında, forvetleri de destekleyeceği anlaşıldı. Brezilyalı futbolcu idmanlarda 40-50 metreye "adrese teslim" paslarıyla
dikkat çekiyor.

Çevrimdışı amett

• 3. SINIF UYE
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
« Yanıtla #239 : 14 Ekim 2006, 16:21:42 »
Fenerbahçeli başkan G.Saray için neden ağladı

Dün Canaydın ile birlikte Olimpiyat Stadı'nı gezen belediye başkanı Kadir Topbaş, bir de anısını anlattı.

Başbakan'ın gözyaşları

Dün Canaydın ile birlikte Olimpiyat Stadı'nı gezen belediye başkanı Kadir Topbaş, bir de anısını anlattı. Başbakan Erdoğan ile Galatasaray'ın UEFA final maçını Kopenhag'da birlikte izlediklerini belirten Topbaş, "Maç sonunda Başbakanımızın sevinçten gözlerinin dolduğunu gördüm'' dedi.