Gönderen Konu: EYLÜL AYI HABERLERİ  (Okunma sayısı 17141 defa)

Çevrimdışı amett

• 3. SINIF UYE
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Ynt: EYLÜL AYI HABERLERİ
« Yanıtla #192 : 14 Ekim 2006, 16:02:58 »
 Fenerbahçe Bakan’a çıktı

--------------------------------------------------------------------------------

Fenerbahçe, Aziz Yıldırım hakkında açıklamalar yapan Tahir Kıran’ı Bakan Şahin’e şikayet etti.
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, dilekçeyle Futbol Federasyonu’na başvurarak, federasyon yönetim kurulu üyesi Tahir Kıran’ın, medyada yer alan "F.Bahçe’den bu sene de başarı beklenmez. Aziz Yıldırım’ın bir an önce Türk futbolundan çıkması lazım" şeklindeki iddialarıyla ilgili soruşturma açılmasını istedi. Yıldırım’ın, federasyona yazdığı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin’e de gönderdiği dilekçede özetle şu ifadelere yer verildi:

"Hakarete varan birçok gerçek dışı iftira ve iddianın yanı sıra Kıran, kulübümüzün geçen yıl Galatasaray ile müsabakası olan takımlara beraberlik için 350 bin YTL, galibiyet için 500 bin YTL teşvik primi verdiği, benim Ankara Faal Futbol Hakemleri Derneği’nin daimi konuğu olduğum, hatır şikeleri yaptığım, şike ve kaosun sebebi olduğum şeklinde iddia ve ithamda bulunmaktadır. Kıran’ın açıklamaları esas alınarak, Futbol Federasyonu’nun, isnat edilen fiiller ile ilgili soruşturma açmasını talep etmekteyiz." F.Bahçe, aynı zamanda kongre üyeleri olan Tahir Kıran’ı Disiplin Kurulu’na sevketti.

Çevrimdışı amett

• 3. SINIF UYE
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
« Yanıtla #193 : 14 Ekim 2006, 16:03:17 »
Ne villaymış ama

--------------------------------------------------------------------------------

Pierre van Hooijdonk’un, Sırp golcüye "Sakın kaçırma" dediği evden, Topkapı Sarayı’ndan Sarıyer sırtlarına kadar her yer görülebiliyor.

Bir dönem Alman teknik direktör Christoph Daum ile Hollandalı yıldız Pierre van Hooijdonk’un paylaşamadığı Kandilli’deki villanın yeni sakini Mateja Kezman oluyor. Fenerbahçe’da top koşturduğu dönemde attığı golle ve ortaya koyduğu futbol ile üst üste gelen şampiyonlukta önemli pay sahibi olan Hooijdonk’un Türkiye’den ayrılmasıyla birlikte eve taşınan Christoph Daum, Hollandalı yıldızın eleştirilerine hedef olmuştu. Hooijdonk, Türkiye’yi terkettikten sonra yazarımız Erman Toroğlu’na "Daum benim oturduğum evi bile kıskanıyordu. Şimdi hayali Kandilli’deki villaya taşınmak" demişti. Bu sözlerin üzerinden çok fazla zaman geçmeden Daum ailesiyle birlikte 12 bin dolar kira bedeli biçilen Boğaz manzaralı muhteşem villaya yerleşti. Demirevler Sitesi’ndeki yüzme havuzlu villa balkonu panaromik bir manzarayı karşısına alıyor. Hooijdonk, Topkapı Sarayı’ndan Sarıyer sırtlarına kadar İstanbul görüntüsünü kapsayan villa için yeni transfer Mateja Kezman’a "Bu evi kaçırma. İstanbul’u en net ve güzel bu villadan izleyebilirsin" önerisinde bulundu. Hafta sonunda eşiyle bir günlüğüne İstanbul’a gelerek özel dostlarıyla Boğaz’da balık yiyerek hasret gideren Hollandalı yıldız, Kezman için övgü dolu sözler sarfetti. PSV’den tanıdığı Sırp futbolcunun mükemmel bir golcü özelliğine sahip olduğuna dikkat çeken Hooijdonk, "Uyum sorununu çabuk atlatırsa, en az 30 gol atar" iddiasında bulundu. (Hürriyet)

Çevrimiçi Hamza

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan 13008
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
« Yanıtla #194 : 14 Ekim 2006, 16:03:21 »
Neşeli İdman

Fenerbahçemiz Turkcell Süper Ligi’nde Antalyaspor ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarına 2 saat 10 dakika süren bir idman ile devam etti.
Antrenmana Milli Takımda yer alan oyuncularımız ile adale ağrısı bulunan Uğur Boral katılmadı.
İdman, düz koşu ve istasyon çalışması ile başladı. Çalışma Santanna yönetiminde yön, kısa-uzun pas çalışması ve tek kale maç ile devam etti. Takımımız bu maç sonrasında tam sahada defanstan ofansa pas ile köşe atışı çalışması yaptı.
İdman, kaleye farklı konumlardan şut çalışması ile sona erdi.
Hayli neşeli geçen idman sonrasında oyuncularımız Yerliler-Yabancılar maçı yaptı. 15’er dakikalık iki devre halinde oynanan maç 9-4 Yabancıların galibiyeti ile sona erdi.
İdman sırasında Deniz Barış, kasığındaki ağrı nedeni ile idmanı yarım bıraktı.
Fenerbahçe Samandıra Kamp Merkezi’ndeki çalışmayı teknik direktörümüz Zico’nun Japonya Milli Takımı’nda görev aldığı dönemde tercümanlığını yapan Suzuki de izledi

Çevrimdışı amett

• 3. SINIF UYE
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
« Yanıtla #195 : 14 Ekim 2006, 16:03:32 »
Hey gidi günler

İsrail'de, Yıldızlarla Dans adlı yarışmada partneriyle finale kalan Haim Revivo, şampiyonluğun da favorisi...

Türk futbolseverler onu önce Fenerbahçe sonra Galatasaray’da tanıdı. Müthiş tekniği ve golleri sonrasında attığı taklalar... Futbolu bıraktıktan sonra izini kaybettiren Haim Revivo, İsrail’de ortaya çıktı. Ancak bu kez sahada değil, sahnedeydi. Biri profesyonel, diğeri ülkenin tanınan bir simasından oluşan çiftler, ‘Yıldızlarla Dans’ adlı yarışmada kapıştı. Revivo, futbolda olduğu gibi liderliği yine kimseye kaptırmadı. Çok sayıdaki yarışmacı arasında finale kalan Haim, partneri Ana Aharanov ile şampiyonluğun favorisi... (DHA)

Çevrimiçi Hamza

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan 13008
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
« Yanıtla #196 : 14 Ekim 2006, 16:03:44 »
Doğuş Oto Porsche Feneryolu’nda

1996 yılından beri Doğuş Oto çatısı altında faaliyet gösteren lüks, spor otomobil ve arazi aracı üreticisi Porsche markası şimdi de Feneryolu’nda hizmete girdi. Doğuş Grubu Başkanı ve CEO’su Ferit Şahenk ile başkanımız Aziz Yıldırım, Doğuş Grubu Üst Düzey Yöneticileri, kalabalık bir davetli grubu ile futbol takımımız ve teknik kadromuzun da katıldığı törenle açıldı.
Açılış töreninde Doğuş Otomotiv Porsche Genel Müdürü Ali Bilaloğlu yaptığı konuşmada “Doğuş Otomotiv ile Porsche’un işbirliğinin 10. yılında ard arda devreye giren satış ve servis noktalarının bir yenisin Feneryolu’nda açmış bulunuyoruz” dedi.
Fenerbahçemizin 100. yıl eşya piyangosunda hediye olarak verilecek olan araba tanıtıldı ve Başkanımız, teknik heyetimiz ve oyuncularımız arabalar ile poz verdi.

Çevrimiçi Hamza

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan 13008
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
« Yanıtla #197 : 14 Ekim 2006, 16:04:25 »
"Bu maç Fenerbahçe’nin ilk maçı olacak"

Doğuş Oto Gurubu’nun Feneryolu’daki Porshce mağazasının açılışına katılan Mateja Kežman ilk kez basın mensuplarıyla konuştu. Sırbıstan Milli takımında yaptığı Çetnik işareti ile ilgili soruları cevaplayan Kežman "Ülkemin bir amblemiydi ve o hareketi yapmış oldum. Bu da Fenerbahçe’ye zarar vermek isteyenlerin üzerinde konuştukları bir konu. Futbolla herhangi bir ilgisi olmayan bir konu. Bu konuyu konuşarak benim üzerime gelmiyorlar ama; Fenerbahçe’nin üzerine gidiyorlar. Burada olmaktan çok mutluyum. Fenerbahçe çok büyük ve organize bir kulüp" dedi.
Hafta sonu Antalyaspor ile oynayacağımız maç ile ilgili olarak " Benim cevap vermek istediğim sorular bundan sonra bulunduğum takım ve onun maçları olmalı. Bu hafta sonu muhteşem ve ateşli bir taraftarla randevum var. Bu benim için heyecan verici. Diğer yeni arkadaşlarımla onları selamlamak zorundayız. Geçmişle yaşamak zorunda kalırsak, hiç bir şeyi konuşmamamız gerek. Artık yaptıklarımız, ettiklerimiz geride kaldı. Yapılanların futbolla uzaktan yakından ilgisi yok. Şimdi önemli olan önümüze bakmak ve kazanacağımız başarıları konuşmak. Başarıların elde edilmesi konusunda konuşacağımız şeyleri sizlerle sabaha kadar burada durup konuşurum. Ama burada çok dikkat etmemiz konu birbirimize zarar vermemektir. Ben futbolcuyum. Sizler gazetecisiniz.. Popülist yaklaşımlar belki kısa süreli insanları motive ve mutlu edebilir, ama benim Fenerbahçe’de bulunma sebebim tamamen profesyonelce. Ben bundan sonra Fenerbahçe ve bu kulübün başarıılarını düşünmek, onlara odaklanmak zorundayım. Bu düşüncemi bugün sizlere anlatababiliyorsam ne mutlu bana. Bir diğer hatırlatmam gereken şey. Bu hafta kendi stadımızda oynayacağımız maç sezonun ilk maçı olarak algılanmalı."

Çevrimiçi Hamza

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan 13008
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
« Yanıtla #198 : 14 Ekim 2006, 16:04:49 »
Kezman & Deivid şov yaptı: 9-4

Antalya maçı hazırlıklarını sürdüren F.Bahçe'de dün akşam idmanda çift kale maç yapıldı. Yabancı takım ile yerlilerin maçını 9-4 yabancılar kazandı. Yabancıların gollerini Kezman (4), Deivid (3), Alex ve Appiah atarken yerlilerin sayıları Semih (2) Selçuk ve Mehmet'ten geldi.

Çevrimdışı amett

• 3. SINIF UYE
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
« Yanıtla #199 : 14 Ekim 2006, 16:05:00 »
 Yikamazlar!

F.Bahçe'de yeni bir polemik başladı: "Alex, Kezman'a pas atmaz, Deivid'i besler. Kezman, Anelka gibi olur." Yöneticiler ise yeni komplo teorilerisine gülüyor. Kanarya'nın yeni kadrosu, Beylerbeyi ile yapılan hazırlık maçında sahne aldı. Milli oyunculardan yoksun takımda Türk vatandaşı Aurelio dışındaki yapancıların hepsi forma giydi. F.Bahçe maçı 5- kazandı, Deivid iki gol attı. Kezman boş geçince polemikler başladı. Maçta Alex'in tüm pasları vatandaşı ve arkadaşı Deivid'e attığı, Kezman'ı dışladığı iddia edildi. Komplo teoricilerine göre Alex aynı geçen yıl Anelka'ya yaptığını, Kezman'a yapacak. Tüm paslarını Deivid de Souza'ya atacak. Kezman'ı bilinçli şekilde gözden düşürecek.

Komik iddia
Teknik direktör Zico ve yöneticiler bu iddialar karşısında, "Bu kadarı da olmaz" yorumu yaptı. Alex ise, "Biz 100. yılda büyük başarılar için kenetlendik. Böyle iddialara cevap bile vermem" demekle yetindi. Zico, "Kezman'ı sakatlandığı için çıkardım. 90 dakika oynasaydı en az 2 gol de Kezman atardı. Alex hem iyi futbolcu hem iyi profesyonel. Pozisyonda kim daha uygunsa topu ona atar. Bu iddialar çok komik. Ben ilk günden beri iyi bir takım yaratmaya çalıştığımı söylüyorum. Biz takım olma yolundayız" diye konuştu.

Mümkün değil
F.Bahçeli yöneticiler ise iddialara, "ittifak" gözüyle bakıyor. Yöneticiler, "F.Bahçe'nin çok güçlenmesini kıskanan, önümüzü kesmek için plan yapan ittifakçılar var. Avrupa'da ve Türkiye'de kupaları alacak bir kadro oluşturduk. Transferler de hocamızın isteğiyle yapıldı. Böyle bir şeye Zico da izin vermez. Sorun çıkacağını düşünsek Kezman'ı almazdık. Bu iddialara göre sanki F.Bahçe'de bir Brezilya çetesi varmış izlenimi veriliyor. Alex, 100. yılda en güvendiğimiz oyuncu. Biz onun futbolculuğu gibi profesyonelliğine de kefiliz" dediler.

BiR GÖRÜŞ

Selçuk Yula: Anelka'yı Alex milli yaptı
Böyle bir iddia çok komik bence. Kezman sakatlanıp çıkmasa, Alex, ona da 3-4 gol attırırdı. Üstelik oyunda kaldığı süre içinde Alex'in paslarıyla Kezman 3 net pozisyona girdi. Anelka'yı Fransa Milli Takımı'na yeniden yollayan Alex'in paslarıdır. Başka takımlarda böyle tartışmalar niye olmuyor? Yorumu size bırakıyorum.

Çevrimiçi Hamza

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan 13008
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
« Yanıtla #200 : 14 Ekim 2006, 16:05:16 »
Deniz idmanı yarıda bıraktı

F.BAHÇE dün iki idmanla Antalya maçının hazırlıklarını sürdürdü. Zico yönetiminde yapılan çalışmalarda futbolcuların hırslı olması dikkat çekti. Akşam antrenmanında hafif bir sakatlık geçiren Deniz idmanı yarıda kesti. Bugün PAF takım ile yapılacak maçla hazırlıklar sürecek.

Çevrimdışı amett

• 3. SINIF UYE
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
« Yanıtla #201 : 14 Ekim 2006, 16:05:29 »
kamoyu bilgisine!!!(fenerbahce web sitesi)

Son günlerde TFF Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Kıran’ın yaptığı açıklamalar ile ilgili olarak Başkanımız Aziz Yıldırım, Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı’na ve TFF’ye şu yazıları yollamıştır.

“SPORDAN SORUMLU DEVLET BAKANLIĞI MAKAMINA
Sayın Bakan’ım,

Son günlerde Kulübümüz hakkında bir Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi tarafından öne sürülen çirkin iddia ve isnatlar medyada yer almaktadır.
Konunun hassasiyetle takipçisi olacağınız inancıyla, konu ile görevli Türkiye Futbol Federasyonu’na yapmış olduğumuz bir örneği ekte tetkiklerinize ve bilgilerinize sunulmaktadır.

Arz ederiz.

Saygılarımızla,

Aziz Yıldırım
Başkan”

“Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı’na

31 Ağustos 2006 tarihli SABAH gazetesi ve 01.09.2006 tarihli FOTOSPOR Gazetesi’nde yer alan Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Tahir KIRAN’ın açıklamalarını hayretle ve ibretle izlemekteyiz. Hakarete varan bir çok gerçek dışı iftira ve iddialarının yanı sıra, TFF Yönetim Kurulu Üyesi KIRAN,

Kulübümüzün geçen yıl Galatasaray ile müsabakası olan Süper Lig Futbol Takımları’na beraberlik için 350.000 YTL, galibiyet için 500.000 YTL teşvik primi verdiği,

Başkanımızın Ankara Faal Futbol Hakemleri Derneği’nin daimi konuğu olduğu, hatır şikeleri yaptığı, şike ve kaosun sebebi olduğu

Şeklinde iddia ve ithamda bulunmaktadır.

Yönetim Kurulu Üyeniz KIRAN’ın iddia ve isnat ettiği hususlar Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Disiplin Talimatı’nda yaptırıma bağlanan eylemlerdir. Anılan Talimatın “Suça Teşvik” başlıklı 32. maddesi, “Müsabaka Sonucunu Etkileme” başlıklı 34. maddesi, “Müsabaka Sonucunu Etkilemeye Yönelik Yönetim” başlıklı 37. maddesi isnat edilen fiiler ile ilgili yaptırımları hükme bağlamaktadır.

Tahir KIRAN, Federasyonunuz Yönetim Kurulu Üyesidir. İsnat ettiği filler ile ilgili bilgi ve belgelere sahip olmadan, bir Federasyon Yöneticisi olarak böyle bir söylemde bulunması kabul edilemez. İşin ilginç yanı, Tahir KIRAN, gazetelerde yer alan bu söylemini daha sonra yalanlamak ihtiyacını duymadığına göre, bu söylemine sahip çıktığı anlaşılmaktadır.

Federasyon Yöneticisi KIRAN’ın açıklamaları esas alınarak, Türkiye Futbol Federasyonu’nun isnat edilen filer ile ilgili olarak SORUŞTURMA açmasını talep etmekteyiz.

Kamuoyunda zaman zaman çeşitli çevrelerce dile getirilen “şike” iddialarından farklı olarak ve ilk kez bir TFF Yöneticisinin böyle bir iddia ile ortaya çıktığını görmekteyiz. Yöneticiden beklenen yakınma ve spekülasyon üretmek değil, elindeki bilgi ve belgelere dayalı olarak iddia ettiği “olayın” soruşturulması için Federasyondaki Kurulları harekete geçirmektir.

Yapılacak SORUŞTURMA neticesinde iddia ve isnat edilen fiillerin tümü ile yalan ve gerçek dışı olduğu ortaya çıktığında, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Tahir KIRAN hakkında Disiplin Talimatı hükümlerinin uygulanması gerekmektedir. Kıran’ın eylemi FDT’ının 24. maddesinde yer alana “hakaret” başlıklı fiili ile örtüşmektedir.

Tarafsız ve sorumlu olması beklenen ve Futbol Yönetiminde yer alan bir yöneticiden beklenmeyecek davranışları gösteren Tahir KIRAN’ın bu tutumu ile ilgili yakınmalarımız ayrıca Spordan Sorumlu DEVLET BAKANI’na da iletilecektir.

TFF’nun haklı yakınmalarımıza sessiz kalması halinde, konuyu UEFA ve FIFA’ya taşıyacağımızı da ayrıca belirtmek isteriz.

Tahir KIRAN hakkında adli mercilere başvuru hakkımız saklıdır.

Gereğin yapılmasını arz ve talep ederiz.

Saygılarımızla,

Aziz YILDIRIM

Başkan"

Çevrimiçi Hamza

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan 13008
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
« Yanıtla #202 : 14 Ekim 2006, 16:05:34 »
Volkan kaleye

Zico, kaleci Volkan'ın hem F.Bahçe'de hem Milli Takım'da yedek kalmasından sıkıntılı. Bu futbolcunun moralinin bozulmaya başladığını düşünen Zico, genç file bekçisini bazı maçlarda 11'de oynatmayı planlıyor. Zico böylece moral verecek.

Çevrimiçi Hamza

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan 13008
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
« Yanıtla #203 : 14 Ekim 2006, 16:05:54 »
 Din ayrımı yapmam

Çetnik işareti nedeniyle tartışılan Kezman: Bütün dinler benim için önemli, ayırmam.

Ülkemin amblemi
Fenerbahçe'nin Sırp futbolcusu Mateja Kezman, son dönemde tartışılan "Çetnik" işaretiyle ilgili ilk kez konuştu. Doğuş Oto'nun Feneryolu'ndaki Porsche bayiinin açılış kokteylinde Kezman, attığı golden sonra yaptığı bu hareketin ülkesinin bir amblemi olduğunu, bununla din, dil ve ırk ayrımı ]yapmadığını kaydetti.

FENER'E SALDIRI
KEZMAN şöyle devam etti: "Bu konuda fazla konuşmak istemiyorum. Benim işaret ülkemin bir amblemi. Bütün dinler, benim için çok önemli. Hiçbir şekilde din, dil ve ırk ayrımı yapmıyorum. Ülkemin bir amblemiydi ve o hareketi yapmış oldum. Bu konuyu konuşarak benim üzerime gelmiyorlar, Fenerbahçe'nin üzerine gidiyorlar."