Gönderen Konu: EYLÜL AYI HABERLERİ  (Okunma sayısı 17240 defa)

Çevrimdışı gfb_sero

• 4.SINIF UYE
  • **
  • Puan -150
    • Profili Görüntüle
Ynt: EYLÜL AYI HABERLERİ
« Yanıtla #60 : 14 Ekim 2006, 15:14:29 »
Aziz Yıldırım: ''Hayatımla öderim !''Fenerbahçe'de yapılan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda sinrilerin gerildiği anlar yaşandı.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aziz Yıldırım: ''Hayatımla öderim !''Fenerbahçe'de yapılan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda sinrilerin gerildiği
anlar yaşandı.14 Ekim 2006 14:45Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda, bir üyenin, İstanbulspor’a teşvik primi verildiği iddialarıyla ilgili yaptığı konuşması, kulüp başkanı Aziz Yıldırım’ı oldukça sinirlendirdi.

Yüksek Divan Kurulu Üyesi Kerim Kerimoğlu, yaptığı konuşmanın sonunda konuyla ilgili kendisine gelen bazı belgelerin bulunduğunu, ancak toplantıda açıklamak istemediğini ifade etmesi Yıldırım’ı bir hayli kızdırdı.

Kulüp yönetim kurulu üyeleriyle birlikte oturduğu masada ayağa kalkarak, Kerimoğlu’na tepki gösteren Yıldırım, "Elinde belgeler varsa burada açıkla. Bu sahtekarlar Fenerbahçe ile oynamayı bıraksın. Fenerbahçe Kulübü Başkanı bu kadar aptal bir insan mı ki teşvik primi verecek ve bunu kendi kulübünün kayıtlarına geçirecek" şeklinde ifadeler kullandı.

Daha sonra söz alarak kürsüye çıkan Aziz Yıldırım, söz konusu iddialara sebep olan Petkov’un transferiyle ilgili açıklamalarının ardından, "Fenerbahçe’ye zarar verdiğimin 1 lirası ispatlanırsa 100 lira ile öderim, bunu hayatımla öderim. Ben bugün susuyorsam, Mayıs ayında geçirdiğim acı günler için susuyorum" dedi.
Yıldırım’ın son sözleri toplantı salonunu dolduran üyelerce alkışlanırken, söz alan bazı üyeler de başkana destek veren konuşmalar yaptı.

Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nın sona ermesiyle Yıldırım ve Kerimoğlu bir süre ayak üstü sohbet etti. Yıldırım, Kerimoğlu’na, Fenerbahçe’nin üzerine oyunlar oynandığını ve bu şekilde davranarak bunlara alet olduğunu ifade etti.

İkili arasındaki tartışma bir anlamda tatlıya bağlandı.

2010 YILINA KADAR OLAN BORÇ 92.6 MİLYON DOLAR

Denetleme Kurulu raporunda, kulübün 2010 yılına kadar ödemesi gereken 92.6 milyon dolar borcunun olduğu açıklandı.

Kulübün yıllık 110 milyon dolar olan gelirinin 2010 yılına kadar 188.3 milyon dolarlık kısmının sözleşmeye bağlandığını ifade edildi.

Bu arada, sarı-lacivertlilerin şahıslara olan borcunun 14.8 milyon YTL olduğu kaydedildi.

Diğer yandan, Denetleme Kurulu, Fenerbahçe Kulübü’ne 10 milyon dolar bedelle transferi gerçekleştirilen Fransız oyuncu Anelka’nın satışından 14 milyon 900 bin dolar gelir elde edildiğini açıkladı.

100. yıl etkinlikleriyle ilgili çalışmaları yürüten komitenin başkanı Ender Alkaya ise yaptığı barkovizyonlu sunumda, etkinlikler çerçevesinde yapılacak etkinliklerle ilgili bilgiler verdi.

Yüksek Divan Kurulu Toplantısı, kulüpte 40 yılını dolduran üyelere plaket verilmesiyle sona erdi.

Çevrimdışı amett

• 3. SINIF UYE
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
« Yanıtla #61 : 14 Ekim 2006, 15:14:36 »
Yenilsen de Yensen de...

--------------------------------------------------------------------------------

"Ağustos ayının son gününe kadar, profesyonel futbol takımımızın ihtiyacı olan mevkilerine yaptığımız transferleri planladığımız ve istediğimiz şekilde tamamladık.
Fenerbahçe Spor Kulübü’nün doğru yere, doğru adam düşüncesiyle yaptığı bu transferler için geç kalındığı yolunda birçok eleştiri yapıldı. Bu eleştirilere cevap vermememizin en büyük nedeni ise, mevcut şartların bizim istediğimiz şekilde oluşmamasıdır.
Gerek transferi yapılacak oyuncunun durumu, gerekse takımlarla ilgili yapılan tüm görüşmeler ve profesyonel futbol takımımızdaki oyuncu değişikliklerinin, transfer sürecinin son günlerinde şekillenmesinin ardında, Yönetim Kurulumuzun sabırlı ve kararlı duruşu vardır.
Özellikle 100. yılımızda Turkcell Süper Lig, Türkiye Kupası ve UEFA Kupası mücadelesinde ne tür zorluklarla karşılaşırsak karşılaşalım, taraftarlarımızın, tribünlerdeki tek ses olma ruhunu aynı kararlılık ve sabırla sürdürmeleri gerektiğine inanıyorum. Belirli zamanlarda stadımızda oyuncuların isimleriyle tepki gösterilmesi hem oyuncularımızı hem de Fenerbahçe için mücadele eden bizleri üzmektedir. Bilinçsiz bir şekilde bunları yapanları kınıyorum.
Çünkü, Fenerbahçe profesyonel futbol takımı içindeki her oyuncumuz, taraftarın “Yenilsen de, yensen de” söylemi ile, daha çok güç bulacak ve bu sezonki hedeflerine daha azimle odaklanacaktır.
Zaman zaman bu sütunlardan sizlerle paylaştığım bir çok konu oluyor. Artık Fenerbahçe Spor Kulübü’nün sadece transfer yapmak için, milyonlarca doları hesapsızca savuracak bir kafa yapısından çok uzakta olduğunu, maalesef bir kesim hala anlamış değil. Transfer ayının başlamasından itibaren yüzlerce oyuncuyu Fenerbahçe Spor Kulübü’ne transfer eden bir zihniyet, her ne kadar bu büyük kulübün taraftarını demoralize etmek istese de “Büyük Fenerbahçe taraftarı”, kendisine ve kulübüne yapılananların bugüne kadar olduğu kadar, bundan sonra da farkında olacaktır.
Yaptığımız tüm transferler teknik direktörümüz Zico’nun isteği doğrultusunda gerçekleşmiştir.
Bu transferlerin gerçekleşmesinde öncelikle gece gündüz demeden kıtalararası seyahat eden ve büyük özverilerde bulunan yönetici arkadaşlarıma buradan teşekkür etmek istiyorum.
Bir diğer teşekkür etmek istediğim kişiler ise bugüne kadar profesyonel futbol takımımızda görev almış ve yollarını Fenerbahçe’den ayırmış oyunculardır. Bu oyuncularımıza da bundan sonraki spor hayatlarında başarılar diliyorum.
Futbol takımımıza yaptığımız yeni transferlerin özellikle 100. yılımızı kutlayacağımız 2006-2007 futbol sezonunda önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Güney Amerika’nın en iyi defans oyuncusu seçilmiş Diego Lugano’nun, Atletico’dan aldığımız Mateja Kezman, Cruzeiro kaptanı Edu Dracena ve UEFA kupa finalisti Sporting Lisbon’dan Deivid de Souza artık Fenerbahçe forması ile mücadele edeceklerdir.
Bu sezon gerek sahamızda olsun, gerekse deplasmanda olsun taraftarımızdan istediğimiz tek şey, takımlarına sonuna kadar destek olmaya devam etmeleridir.
Saygılarımla,
Aziz Yıldırım
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı"

Çevrimdışı Hamza

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan 13008
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
« Yanıtla #62 : 14 Ekim 2006, 15:15:11 »
 ay sakat diye giden Luciano'ya bir JEST yapalım !!!

--------------------------------------------------------------------------------

Luciano kiralık, Avrupa için yetersiz olduğu söylenen ve de yabancı statüsünde bir oyuncu,üstüne birde 2.5-3 ay sürecek bir sakatlığı var...
Gönül ister ki gitmesin ama çaremiz yok Edu geldi Luciano Brezilya'ya dönecekmiş...

Bi kaç QTM kuruluşu yazıyor şimdi...Luciano da sorun var...
Alıntı:
LUCİANO SORUNU!..
Fenerbahçe'de yeni transfer Edu'nun transferinin ardından takımdan gönderilmek istenen Luciano ile Sarı Lacivertli yönetim arasında sorun yaşanıyor.. Brezilyalı oyuncu kulübün kendisine önerdiği ücreti ilk görüşmelerde kabul etmedi. Fenerbahçe kulübünün Edu'ya imza attırabilmesi için Luciano'yu kesinlikle göndermesi gerekirken, Luciano'nun istediği ücreti bu oyuncuya vererek sözleşmesini fesh edeceği iddia ediliyor..
diye...Ben bu haberlere inanmıyorum...

Başkan Ali Şen zamanında Uche(Deniz Uygar),bir beşiktaş maçında kalecimiz murat'la çarpışmış ve ayağı üç yerden kırılmış ve yaklaşık 1.5 sezon doğru dürüst oynayamamıştı...
Biz hiç oynatmadığımız halde bizim için Türk olan bu oyuncuya maaşını ödemiştik ve çok büyük bir jest yapmıştık.

Daum geçen sezon sonu giderken tam istifa etmeyip yönetime bıraktığında sözleşmesinde olan ve de istediği parayı bir aylık değil üç aylık maaşı olarak 400.000 bilmem kaç bin euro'yu bize kazandırdığı iki şampiyonluk ve son haftada kaçırılan bir şampiyonluk için teşekkür ederek vermiştik kendisine...

Şimdi Luciano'da gidicek(mahmut uslu Luciano'yada teşekkür etmek gerekir dedi gideceği %99.9 kesin) en başta saydığım sebeplerden ona da bir kıyak yapıp en azından sakatlık çekeceği ayların maaşının ödenmesi gerektiğini düşünüyorum...

Kazanılan şampiyonluklarda onunda payı büyüktü...Sakarya'da attığı gol,Kupadaki denizli maçında formaya kapanması,Olcan'ı kolunun altına alıp koruması,6s ye attığı vole golünü hangimiz unutabilir ki ?

YAP Bİ JESTTE LUCİANO'YA YÖNETİM !!!
Yap ki Kapak olsun bunları yazan QTMye...
Varsın 100.yılımızda bir kaç forma,staddan bir kaç koltuk,bir kaç piyango biletinden gelen parada Luciano'muza gitsin...
Umarım bu haber yönetimize ulaşır...

Ayrıca kendisine havaalanı yada staddan bir uğurlama düzenlenirse de hoş olur.Bununla ilgili çalışmaları yapan arkadaşlar var sanırım...

Çevrimdışı amett

• 3. SINIF UYE
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
« Yanıtla #63 : 14 Ekim 2006, 15:15:19 »
Takım Böyle Tutulur....

yeminediyorumki tüylerim ürperdi.......kednimi çok garip hissettim.....video çok güsel......ama dikkatinizi videonun sonundaki tezahurata verin....inanın sizde hissedeceksiniz.....

http://www.youtube.com/watch?v=Ae1C4...elated&search=

Çevrimdışı Hamza

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan 13008
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
« Yanıtla #64 : 14 Ekim 2006, 15:15:34 »
Boyle Adamlar Fenerbahceliyim Demesin!!!

Hani fenerbahce dusmanlarinin karalama ve camur atma politakalarina alistik da (hincal -adam hincini senelerdir alamadi!!-ve onun soyledigini papagan gibi tekrarlayan zavalli arkadaslarina),ama 'ben Fenerbahceliyim' diyip de Fenerbahce dusmani olanlara alismamiz mumkun degil.Kimin ne oldugunu boyle gunlerde anliyoruz.Camiamiz kendi cikarlarina uymuyor diye kulübümüzü ve Baskanimizi yipratmak isteyenlere gerkli cevabi verecektir.Artik ne yapsalar bos!!!Dusmanimin dostu benim dusmanimdir!

Çevrimdışı Hamza

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan 13008
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
« Yanıtla #65 : 14 Ekim 2006, 15:15:58 »
Fenerbahçe taraftarı açıklama bekliyor HAMDİ AKIN!

eski yöneticilerimizden hamdi akın bey kulübümüze ait fb tv de fenerbahçeye bir spor salonu yapacağının sözünü vermişti
aradan bir sene geçti bir çivi çakılmadı
spor salonunu ülkerin yapacağı dedikoduları dolaşıyor

ben bir fenerbahçe taraftarı olarak hamdi akın beyden açıklama bekliyorum
fenerbahçeye verdiği sözü niye tutmadı,olayın perde arkasında bilmediğimiz şeylermi var?spor salonu yerine başka bir tesis mi yapacak?

hamdi akın fenerbahçe yönetiminden ayrıldıktan sonra işlerini bayağı büyüttü
gözümüz yok Allah daha çok versin ama lütfen fenerbahçe üzerinden prim yapmaya çalışmasın

SAYGILARIMLA

Çevrimdışı Hamza

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan 13008
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
« Yanıtla #66 : 14 Ekim 2006, 15:16:28 »
 Sn.Aziz Yildirim´in ve Yönetiminin Secime gitmesini isteyenler...

Sn.Aziz Yildirim´in ve Yönetiminin secim yapmasi konusunda düsünen arkadaslara destek verenleri kiniyorum.Kimse biz elestiriyoruz demesin.Cünkü elestiri degildir bu.Elestiriyi hepimiz yapiyoruz.Yanlis olan herseyi bizlerde burada konusuyoruz.Hem fikir oluyoruz yada olamiyoruz.Elestiri yanlislarin yada dogrularin bulunmasi icin olmazsa olmazlardandir.Bir Büyük Camianin, Fenerbahce´nin Baskanini secime cagirmak olsa olsa abesle istigal olur.Bunu yapanlar taraftarligin disina cikmis ve haddini asmistir.Bir Fenerbahce Baskanini ,Yönetimini secim yapilmasi zamani gibiymis gibi lanse etmek ,taraftarinda arasini acmak ne derece dogrudur.Bu Fenerbahcemize ne kazandirir.100.Yilimizin baslarinda böyle bir kaos ortaminin Fenerbahcemize ne gibi faydalari vardir.Baskanimizin istifa etmesi ve geri dönüsü arasindaki bosluk bile Fenerbahcemize zarar vermistir.Peki ikinci bir bosluk ve kaos ortami 100.Yilini kutlayan Fenerbahcemizin bütün branslarda dahada kötüye gitmesine ve dahada büyük basarisizliklara sebep olmazmi? Burada secim isteyen zihniyete soruyorum.Secim isteyen kisi muhaliftir.O zaman bu kisi ya kendisi aday olacaktir yada bir adayi varsa onun ismini aciklayacaktir.Ince ve alayci sözlerle topiklerde insanlara anlamsiz ve üstü örtülü sözlerle gelmeyecektir.Daha yazacaklarim var ama sonraya kalsin.Bu arada secim isteyen tüm muhaliflerede soruyorum.Adayiniz kim aciklayinda bizde bilelim .Belki bizde destekleriz

Çevrimdışı amett

• 3. SINIF UYE
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
« Yanıtla #67 : 14 Ekim 2006, 15:16:44 »
Takım Böyle Tutulur....

yeminediyorumki tüylerim ürperdi.......kednimi çok garip hissettim.....video çok güsel......ama dikkatinizi videonun sonundaki tezahurata verin....inanın sizde hissedeceksiniz.....

http://www.youtube.com/watch?v=Ae1C4...elated&search=

Çevrimdışı amett

• 3. SINIF UYE
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
« Yanıtla #68 : 14 Ekim 2006, 15:17:05 »
Tum Tezahurat,şiir Vs BURAYA Biz Ata'nın Takımıyız:)

FENERBAHÇE'li olmak bir ayrıcalıktır...
Bunu yaşamak KANARYA'lıların hakkıdır...
Paramız futbolumuz yıldız futbolcularımız...
Kıskananlar çatlasın ..
Gs Ts Bjk boş boş bakmadan izlesin...
Futbol nasıl oynanır FENERBAHÇE'den öğrensin...
Yensen yenilsen yine büyük sensin...
Adın popüler olmuş rakipleri önce adınla ezersin...
Kupalar sana kurban olsun DÜNYA'da teksin
Haydi bastır KANARYA Sen her şeye değersin

Melisssa

Biz Ata'nın takımıyız

Kadıköyde doğmasakta biz
İki renk tanır yüreğimiz
Evet evet yanlış duymadınız Fenerbahçe Cumhuriyetiyiz biz
Bize durmak yaraşmaz yürürüz başarıya doğru
Sırtımıza Çekmişiz formaları
Ezeriz aslanı kartalı uşağı,doğru olan buydu
Bazıları yolda zaten atarız 2.ligee doğru
Sakız gibi yapıştırmış ağzına
Bizim süper kupamız oldu,
Bir gün herkes aklına yazacak FENERBAHÇE tek büyük oldu
Türkiye'nin dört bir yanında açılan klübleriyle
Dünyaya rakip sundu
Biz televizyon açarken
O klübüne 37 ekran tv koydu
Düş artık yakamızdan
Bak logana, kuyruğuna yapıştık
Bırakmayız artık hey Mecidiyeköyün oğlu
Çoluk çocukla uğraşacak vaktimiz yok
Avrupa bize gün doğdu
Yensek yenilsek kazıdık beyinlere
ŞAMPİYON FENERBAHÇE
Bundan sonra bu böyle biline

Biz Ata'nın takımıyız

Çevrimdışı Hamza

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan 13008
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
« Yanıtla #69 : 14 Ekim 2006, 15:17:25 »
Yönetimimizin Kıran a yeni cevabı...

Dün Fotospor Gazetesi’nde yer alan Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Kıran’ın açıklamaları, maalesef önceki açıklamaları gibi talihsiz, asılsız ve gerçek dışıdır.
Başkanımız Aziz Yıldırım bu güne kadar Anadolu Hastanesi’nde her hangi bir sağlık kontrolü yaptırmamış ve hatta bu hastaneyi ziyaret dahi etmemiştir.
Tahir Kıran’ın “satılık ve tetikçi gazeteciler var” başlığı altındaki açıklamaları ise tüm basın mensuplarını töhmet altına sokar niteliktedir. Tahir Kıran’ı bu iddiasında kast ettiği basın mensuplarının ismini açıklamaya davet ediyoruz. Değerli Türk Basını’nın da bu konunun takipçisi olmasını ve bir büyük sektörü töhmet altına sokan bu açıklamaya karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz.
Tahir Kıran’ın açıklamasında yer alan Başkanımız Aziz Yıldırım’ın Ankara Hakem Lokali’nin daimi konuğu olduğu şeklindeki iddiada tamamen asılsız ve gerçek dışıdır. Ankara Hakem Derneği’nin de bu konuda duyarlılık göstererek bir açıklama da bulunması gerekmektedir.
Kulübümüz, profesyonel futbol takımımızın şampiyonluk maçına çıktığı Denizlispor deplasmanında TFF kuralları gereği kulübümüze verilen % 5 lik kota dışında her hangi bir bilet almamış, karaborsadan bilet toplatmamış ve iddia edildiği gibi amigolara bilet vermemiştir. Kulübümüzün ve başkanımızın bu konudaki hassasiyeti ve eğilimi futbol kamuoyunun bilgisi dahilindedir ve değişmemiştir.
Tahir Kıran’ın, profesyonel futbolcularımız Alex ve Appiah ile ilgili iddiaları da tamamen gerçek dışıdır. Adı geçen bu futbolcularımız da Tahir Kıran’ın asılsız iddiaları sebebi doğmuş her türlü dava haklarını kullanacaklardır.
Tahir Kıran,’ın “hatır şikesi” konusundaki açıklamaları da tamamen gerçek dışıdır. Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi olan Tahir Kıran’ın kanuni görevi şikenin her türlüsü ile mücadele etmek, futbolu lekeleyen her tülü davranışa engel olmak, bu gibi eylem ve davranışlar içinde olanlar hakkında Türkiye Futbol Federasyonu Yasa ve Talimatları’nın uygulanması için görevli yasal organları harekete geçirmektedir. Tahir Kıran’ı, iddia ettiği bu gibi hususlarda Fenerbahçe Kulübü’nün, Başkanının veya her hangi bir yöneticisinin sorumluluğunun olduğu yönünde Tahir Kıran’ın her hangi bir bilgisi varsa bunu derhal soruşturma konusu yapılması için yetkili ve görevli organlara sunmaya davet ediyoruz. Aksi takdirde 100 yıllık şerefli mazisi bulunan Fenerbahçe Kulübü’nü, Başkanını ve yöneticilerini hedef alan bu karalamaya karşı kendisini adalet önüne çıkaracağımızı taraftarımızın bilmesini ve bu gibi açıklamaların taraftarımızca da hassasiyetle takibini önemle vurguluyoruz.
Başkanımız Aziz Yıldırım’ın bazı kişi ya da kuruluşları ticari hayatlarında zarara uğrattığı şeklindeki iddiayı da iddia sahibinin ispatlamasını bekliyoruz.
Son olarak 100 yıllık şerefli mazisi ile Fenerbahçe Spor Kulübü’nün, 30 milyon taraftarının ve ona gönül verenlerin kulübü olduğunu, hiç kimsenin kulübün sahibi olmadığını ve olamayacağını, dün olduğu gibi bu günde Fenerbahçe Spor Kulübü’nün karşılıksız, gönülden hizmet veren yöneticileri ile yönetildiğini, hiç kimsenin Fenerbahçe’nin yüksek değer ve ilkelerinin üstünde olmadığını ve olamayacağını önemle belirtiriz.
Fenerbahçe ve Fenerbahçelilik bir kültür ve bir hayat tarzıdır. Bunu ancak gerçekten Fenerbahçeli olanlar anlar.
Fenerbahçe Spor Kulübü

Çevrimdışı Hamza

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan 13008
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
« Yanıtla #70 : 14 Ekim 2006, 15:17:43 »
teşekkürler tahir kıran

biliyorum istemeden yaptın!bilseydin veya tanısaydın gerçekten Fenerbahçeyi(yönetimin dediği gibi)asla o ağzını açmazdın!ama sağol biz böyle bir cumhuriyetiz işte....aslında bir yerdede üzüldüm!çünkü daha bir kaç adım daha bekliyordum bazılarından şimdi bu tepki karşısında onlarda susmak ve eylemlerinden vazgeçmek zorunda kalacak keşke oda olsaydı!neyse anlayın artık bu spor değil bu rekabet değil bu hainlik; nedenide belli!eskiden kimler nemalanıyorsa bu topraklarda şimdi karşımızdalar.......artık lütfen duruşumuzu gösterelim tartışmayalım, tartıştırmayalım Fenerbahçemizi!yüzüncü yılımız ;bu cumhuriyetin tarihinin yeniden yazıldığı bir yıl olabilir mühim olan sizin geriye dönüp baktığınızda çoçuklarınıza torunlarınıza anlatacağınız hikayedir!
UNUTMAYIN BÜYÜK YÜRÜYÜŞ DEVAM EDERKEN SEVGİ EYLEM GEREKTİRİR....

YOLUNUMUZ AÇIK OLSUN..........

Çevrimdışı gfb_sero

• 4.SINIF UYE
  • **
  • Puan -150
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #71 : 14 Ekim 2006, 15:17:48 »
Rüştü’yü Yıldırım dövdürdü baskısı !Pendik maçı sonrası Rüştü’ye saldıran İbrahim Gümüştekin ile usta eldiven biraraya geldi.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Pendik saldırısının 2 ismini VATAN buluşturdu ve barış sağlandı: Saldırıya adı karışan İbrahim Gümüştekin, Rüştü’nün gönlünü aldı: “Bu olay sadece iki F.Bahçeli’nin kavgasıydı.”

1999 senesi garipliklerle dolu bir yıl olarak geçmişti F.Bahçe tarihine. Sarı-lacivertli takım onca transfere rağmen, sezonun ilk kupa maçında Pendik’e yeniliyor ve eleniyordu. İşte ne olduysa ondan sonra oldu.. Başkan Aziz Yıldırım, Amerika’daydı. Kimilerine göre kıtalararası direktif vermiş, Pendik hezimeti sonrasında Rüştü’nün o gün kıyasıya dövülmesini emretmişti!.. Kimilerine göre de taraftarın bir kısmı ellerindeki benzin dolu bidonlarla Dereağzı tesislerini yakıp, futbolcuları da ateşe verecekti. İşte 7 yıl böylesine tartışmalarla geçti. Kimse doğrunun ne olduğunu ilk ağızlardan öğrenemedi.

Çikolata-Çiçek Verdi

Rüştü ile olayın diğer kahramanı İbrahim Gümüştekin yıllarca kimseye dertlerini anlatamadılar. Doğrunun ne olduğunu söyleseler de, inandıramadılar. Biri F.Bahçe’de hâlâ oynuyor. Diğeri ise yıllarca F.Bahçe taraftarlarının önderi olmuş, bugün önemli bir iş adamı. Yine takımın kötü günlerinde takımı destekliyor. Taraftarlar onun sözünden çıkmıyor. Birliği, beraberliği kısa sürede oluşturdu. İkilinin 1999 Aralık ayında Dereağzı’nda kesişen yolları, dün VATAN için tekrar buluştu. Yumruk sallayan ellerde bu kez baklava, çikolata ve çiçek vardı. Şimdi kulak veriyoruz bu iki isme ve olayın aslını son bir kez daha onlardan dinliyoruz...

Rüştü Tanıyamadı

Ataşehir’deki Chicago Restaurant’a ilk olarak biz geliyoruz. Biraz sonra da Rüştü geliyor. F.Bahçe hakkında sohbete koyulurken, kapıda Jeep’inin içinde yaşadığı o talihsiz anda orada bulunan İbrahim Gümüştekin içeri giriyor. Rüştü gelenlerin onlar olup olmadığını sorduğunda “Evet onlar, Tanımadın mı?” diye yanıt veriyoruz. “İnan yüzlerini hatırlayamadım” diyor. El sıkışmaların ardından ilk olarak İbrahim Gümüştekin söze giriyor: “Kaptan, hakkını helal et. Biz Allah korkusu ile yaşayan insanlarız. Hakkının bize geçmesi yıllarca rahatsız etti beni. Küçücük bir ateşlenmeden fırtına çıktı. Hakkını helal et...”

R.R.: “Dün gibi hatırlıyorum. 25-30 kişilik grup vardı dışarıda. Tek amacım vardı, o da en son çıkmaktı. Kaptan olduğum için o karışık ortamda herkesin evine rahat ve huzurlu gittiğinden emin olduktan sonra ben de arabama yöneldim. Arabaya binerken ‘Niye böyle oldu? Nasıl düzeleceğiz?’ diye sordular. ‘Psikolojik olarak koca F.Bahçe camiasını üzdük. Biz de o kadar üzüldük. Yarın istediğiniz yerde buluşalım, görüşelim’ dedim. İbrahim Kazdal da yanımdaydı. Bu arada Mecnun ağabey vardı orada, şu anki Sivasspor Başkanı. O güne dek yüz yüze bile gelmemiştik. Orada bulunanların hiçbirini tanımıyorum. Mecnun ağabey ‘Bizi iplemez gibi konuşuyorsun’ dedi. ‘Tanımıyorum, sen kimsin?’ dedim. Arkadan birileri ‘Seni bu adam nasıl tanımaz?’ dedi. Her şey o sözden sonra başladı. Benim meselem değil diyerek, şikâyetçi olmadım ve 2 gün sonra unuttum. İkimiz de F.Bahçe taraftarıyız. Ben hakkımı helâl ediyorum.”

‘Kurtarmak için gitmiştik’

Usta eldivenin bıraktığı yerden İbrahim Gümüştekin’e dönüyoruz. O da olayları dün yaşanmış gibi anlatmaya başlıyor: “Pendik maçı sonrası tribündeydik. Takım yenildi, herkes bizi arıyor, ‘Takımı basacağız’ diyordu. Böyle şey olmaz dedik. Biz onlardan önce tesislere gittik. Yavuz Ağırgöl ve İbrahim Kazdal vardı. Biz onlardan önce oraya girdik. Dışarıda insanlar demirleri zorluyordu. Biz oyuncuları kurtarmaya çalışıyoruz. Dışarıdaki taraftar bizi tanıyor. Sakinlediler. Abdullah’ın hanımının hamile olduğunu öğrendik, hemen evine bıraktırdık. Ogün’ü de... Rüştü en son çıktı. ‘Kaptan, arabaya binerken bir açıklama yaparsan buradaki taraftarın gönlüne su serpersin’ dedim. Birden kalabalıklaştı. F.Bahçe’ye hizmet eden bir isim Rüştü. O an aklımızda böyle bir düşünce yok. Kalbi temiz insan Rüştü. Yanlış anlaşılma, konuşmalar oldu. Söylenenler karıştı, kimin ne dediği belli değildi. Hesap sorar tarzda konuşmalar oldu. Birden cereyan etti olay

‘Bu Konu Kapansın’

Davacı olmasa da Rüştü ile adımız her anıldığında ‘Bu Rüştü’yü dövdü, hadiseye de karışmıştır’ diye bizden ifade alıyorlar. Rüştü’nün olayında saldıran isim olarak gösterildik, yargıda cezamızı çektik. Ama her hadisede bu durumun kullanılmasından da gerçekten sıkıldık. Ben beraat ettim. Rüştü’nün de bir ailesi var. İkide bir bu laflar ortaya atılıyor. Hepimiz üzülüyoruz. Artık bu konu kapansın. Kendisinden hakkımızı helâl etmesini istedik. O da sağolsun etti, biz de ettik. Konunun noktasını burada sizin arcılığınızla koyduk.”

‘Rüstü’yü Yıldırım dövdürdü dememiz icin baskı yaptılar’

Rüştü olayla ilgili başkan Aziz Yıldırım’ın da adının geçmesine tepki gösteriyor: “Olayda ben kimseyi suçlamadım. Hele hele Başkan Aziz Yıldırım’ı hiç suçlamadım. Bu olayı başkanın üzerine yıkıp menfaat edinen insanları gördük, yaşadık. Aradan uzun süre geçmiş ama hep bu olay gündeme getirilip, camia yıpratıldı. Kişiler sorgulandı. Haksız yere yargı bile oldu. Artık bitmesini istiyorum. Geçmişimizdeki olayın içindeki ilk isimle birlikteyim. Ben de F.Bahçe taraftarıyım. İki taraftar arasında yaşanmış bir sıkıntı, o kadar. Başka bir şey yok. Haksız suçlamalar olmasın.”

‘Sırtından Vurmayız’

Gümüştekin de Aziz Yıldırım’la ilgili konuya aydınlık getiriyor: “Olay gündemdeyken sürekli bazı insanlar bizi aradı. F.Bahçe Başkanı’nı zan altında bırakmak için “Televizyona çık Rüştü’yü başkan Aziz Yıldırım dövdürdü de” diyen bile çıktı. O dönem tribünde başkanla sıcak olmamamızdan dolayı bunu istediler. Ama o sözlere aldırmadık. İnsanın vicdanı var. Bize yakışmaz. Bizim gibi delikanlıya, adamı sırtından vurdurtamazlar. Başkan da boşuna sıkıntı yaşadı. Bu arada kulübe, savcılıktan sabıka kaydımı alıp, paramı ödeyerek üye oldum.”