Gönderen Konu: EYLÜL AYI HABERLERİ  (Okunma sayısı 17149 defa)

Çevrimdışı gfb_sero

• 4.SINIF UYE
  • **
  • Puan -150
    • Profili Görüntüle
Ynt: EYLÜL AYI HABERLERİ
« Yanıtla #96 : 14 Ekim 2006, 15:28:00 »
Hesaplar toplanıyor !Fenerbahçe, yeni transferlerden doğan borç miktarını ele alacak.

------------------------------------------------------------------------------------

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu olağan toplantısı bugün Faruk Ilgaz Sosyal Tesisleri'nde yapılacak. Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler, son oyuncu transferlerinin bedelleri hakkında açıklamalarda bulunacak. Genel bütçenin değerlendirileceği toplantıda, Kezman, Edu, Lugano ve Deivid'in transferlerinden doğan borç miktarı masaya yatırılacak.

Çevrimdışı Hamza

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan 13008
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
« Yanıtla #97 : 14 Ekim 2006, 15:28:18 »
Ulusoy'a Savaş!

--------------------------------------------------------------------------------

Fenerli taraftarlar, Futbol Federasyonu Başkanı'na karşı yeni bir savaş başlattı. 1998'de başlayan Haluk Ulusoy dönemindeki yaşanan tartışmaları bir bir yayınladı.

MALUM CEPHE YİNE AÇILDI
FUTBOL Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'la Fenerbahçe camiası arasındaki sular durulmuyor. Şimdi de Fenerbahçeli taraftarlar, Ulusoy'a yeni bir savaş başlattılar. Fenerli taraftarların buluşma noktası antu.com, dün Ulusoy dönemiyle ilgili geniş bir dosyayı yayınladı.

KRONOLOJİK TARİHİ VERİLDİ
"Haluk Ulusoy'un kronolojik tarihi" başlığıyla verdiği araştırmada, 1998'deki seçimden itibaren başlayan ilk dönem ile geçen yıl başlayan ikinci dönemde Haluk Ulusoy'un tartışmalı icraatları ayrıntılarıyla anlatıldı.(alıntıdır

Çevrimdışı Hamza

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan 13008
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
« Yanıtla #98 : 14 Ekim 2006, 15:28:28 »
2 numara rafa kalksın

--------------------------------------------------------------------------------

Salon loş olduğu için görüntü çok karanlık eğer rengini açabilecek olan biri var ise çok iyi olur. Herkesin okumasını istediğim için konuyu buraya açtım.

İlk olarak Beşiktaş'a gidip gitmediğini sordum. Verdiği cevap birkez daha ne kadar Fenerbahçeli olduğunu kanıtladı. Tepkili bir şekilde "hayır hayır hayır ne beşiktaş'a ne de galatasaray'a asla gitmem" dedi.

Brezilya'da yada İspanya'da herhangi bir takıma gitme ihtimali var. Ancak
tedavisi tamamlanana kadar kendisi hiçbirşey bilmediğini söyledi.

Türkiye'ye geri dönme konusunu açtığımda "6 yabancı, ama inşallah olur" dedi.

30 milyon taraftar adına geldiğimi söyledim, sözümü kesti 30 milyon + 2 diyerek oğlunu gösterdi. Herkesin onu Antalya maçında görmek ve veda etmek istediğini söyledim. Salı gününe alınmış bileti var (ameliyat için). Ancak yarın gidiş tarihini değiştirmeye çalışacağını söyledi.

Veda klibini izlerken;

Video: [*****"http://rapidshare.de/files/31602715/MOV03955.MPG.html"]http://rapidshare.de/files/31602715/MOV03955.MPG.html[/url]

alntı
Resim: [*****"http://img.photobucket.com/albums/v331/black97/DSC03956.jpg"]http://img.photobucket.com/albums/v3...7/DSC03956.jpg[/url]

Çevrimdışı amett

• 3. SINIF UYE
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
« Yanıtla #99 : 14 Ekim 2006, 15:28:35 »
Luciano Devre arası geri dönüyor!!!

Marco Aurelio'yu Türk vatandaşlığına geçirerek bir yabancı transferi hakkı daha kazanan Fenerbahçe'den bir sürpriz daha!.. Sarı-Lacivertliler, şimdi de Sporting Lizbon'dan transfer edilen Deivid de Souza'yı yerli oyuncu yapmaya hazırlanıyor!..

Brezilyalı futbolcuyu, ‘Türk’ yaparak devre arasında bir transfer daha gerçekleştirmeyi planlayan Sarı-Lacivertlilerin, iyileşmesi halinde Fabio Luciano’yu yeniden takıma çağırabileceği de ileri sürüldü.

Deivid’le anlaşan Fenerbahçe’nin, ön protokolü imzayla resmîleştirmek için İstanbul’dan ayrılmak istemeyen Luciano’yu göndermek zorundaydı. Başkan Aziz Yıldırım ile görüşen Luciano’nun, “Biz Deivid’i ‘Türk’ yapalım, sen de bu sürede tedavini tamamlamaya çalış. Böylece devre arasında seni yeniden alabiliriz.” cevabıyla ikna olduğu iddia edildi. Deivid’in imza merasiminde konuşan Asbaşkan İlhan Ekşioğlu’nun sözleri ise Luciano’nun ayrılışa nasıl ikna olduğunu ve gelecekte yollarının yeniden kesişebileceğini ortaya koyar gibiydi.

Ekşioğlu, Luciano’nun sözleşmesinin feshiyle alakalı, “Talihsiz sakatlığı nedeniyle Fabio’yla yollarımızı ayırdık. Tedavi için ülkesine gidecek. Önümüzdeki günlerin neleri göstereceği belli değil. Onu biz hâlâ kendi oyuncumuz gibi görüyoruz. İnşallah sağlığına çabuk kavuşur.” ifadelerini kullanarak muhtemel dönüşü ima eder haldeydi. Başarılı savunma oyuncusu da, Samandıra Tesisleri’nde arkadaşlarına veda ederken; benzer şu cümleleri sarf etti: “Tabii ki böyle ayrılmak, sakat bir şekilde takımıma yardım edemezken veda etmek, özellikle Zico’yla çalışamadan gitmek beni üzüyor. İyileşmek zorundayım. Önümde yeterli zamanım var. Ne kadar erken iyileşirsem o kadar iyi...”

Deivid’in ‘Türk’ olması kanusunda da herhangi sorun bulunmuyor. Türk Vatandaşlığı Kanun Tasarısı’na göre; ‘bir yabancının istinai hallerde yerli sayılması hali’ şöyle açıklanıyor: “Türkiye’ye sanayi tesisleri getiren veya bilimsel, teknolojik, ekonomik, sosyal, sportif, sanatsal alanlarda olağanüstü hizmeti geçen veya geçeceği düşünülen ve ilgili bakanlıklarca haklarında gerekçeli teklifte bulunulan kişiler “Türk” sayılabilir.”

Zaman

Çevrimdışı gfb_sero

• 4.SINIF UYE
  • **
  • Puan -150
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #100 : 14 Ekim 2006, 15:28:42 »
Fener Ankara'ya gittiFenerbahçe, yarın deplasmanda Ankaraspor ile yapacağı maçı için başkente gitti.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarı-lacivertliler, Atatürk Havalimanı'ndan tarifeli bir uçakla Ankara'ya hareket etti.

Teknik direktör Zico, Ankaraspor maçının hazırlıklarını bu sabah yaptığı antrenmanla tamamlayan kafileye Volkan, Appiah, Ümit, Mehmet, Kezman, Tuncay, Tümer, Aurelio, Kerim, Can, Önder, Alex, Serdar, Semih, Deniz, Olcan, Rüştü, Lugano, Edu ve Deivid'i aldı.

Kemal, Selçuk, Uğur ve Serkan, 20 kişiden oluşan maç kadrosuna dahil edilmedi.

HEDEF GALİBİYET

Sarı-lacivertliler, yarın Ankaraspor karşısında galibiyeti hedefliyor. Hafta içinde UEFA Kupası (H) Grubu ilk maçında deplasmanda İngiltere'nin Newcastle United takımıyla karşılaşacak sarı-lacivertliler, bu önemli maç öncesi başkentten mutlu dönmek istiyor.

Ligin 8. hafta maçında sahasında Bursaspor'a 1-0 yenilen sarı-lacivertli ekip, bu sezon ligde deplasmanda yaptığı 4 maçta 2 galibiyet, 1 yenilgi ve 1 beraberlik aldı.

Yarın saat 14.30'da Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı hakem Vedat Yüksel yönetecek.

Çevrimdışı amett

• 3. SINIF UYE
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
« Yanıtla #101 : 14 Ekim 2006, 15:29:20 »
 öLüyorum aşkındannnn

Kanaryamsın seeeen bizm canımıııız sarı laciveeert akar kanımıııızzzz
seviyoruz seni can-ı gönüldeeen kanaryamsın seeeen bizim canımııızzz...

iyi günler herkese....

yazıma belkide en anlamlı tezahüratımızla başlamak istedim

sebebi çok basit....hemen her gün hatırlamamız gereken, her nefeste aşkıyla büyüyen bir deviz biz....

başarıya giden herşeyi, herkesi engellemek isteyenler mutlaka olacaktır...

tıpkı lisede çalışkan kardeşlerimize inek, iş yerinde başarılı insanlara ispiyoncu damgasını yapıştırmak gibi

ne olursa olsun sonunda bu insanlar mutlaka başarıya ulaşırlar.

nasıl mı:

dışarıdan gelecek tüm tepkilere kulağını kapatıp sadece işine ve ya derslerine konsantre olarak....ODAKLANARAK YANİ...

bizimde yapmamız gereken her topicimde söylediğim gibi dış olumsuzlukları bırakıp, iç değerlere daha fazla değer ve destek vermektir...

artık lütfen savaş mavaş muabbetlerini bir kenara atalım(yönetim halleder...)

AŞKIMIZI YAŞAYAMIYORUZ...

her güzel kızla çıkan çocuğa bile neler yapılır ayrılsınlar diye (yalan mı?)

BIRAK BİZİM AŞKIMIZI BOZMAYA ÇALIŞSINLAR....

rüzgar küçük alevleri söndürür, büyük alevleri körükler...

FENERBAHÇEM ÖLÜYORUM AŞKINDAN....VE ÖLENE DEK HİÇ BİR ŞEY BİZİ AYIRAMAYACAK SANA YEMİN EDİYORUM....

Çevrimdışı gfb_sero

• 4.SINIF UYE
  • **
  • Puan -150
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #102 : 14 Ekim 2006, 15:29:44 »
Parayla pulla artık futbol dönmüyor”Fenerbahçe’nin Teknik Patronu Zico, parayla başarı gelmediğini söyledi.

---------------------------------------------------------------------------

Sezon başından beri geçirdiği evrelere baktığımızda Fenerbahçe'nin içinde bulunduğu durum çok normal. Fenerbahçe istediğimiz gibi gitmedi. Kötü oynadı diyebiliriz. Bu takım baştan beri birlikte olmadı. Anelka ile devam etmek isterdim ama kendisi kalmak istemedi. Ondan sonra Dinamo Kiev maçı geldi. Şampiyonlar Ligi'ne kalamadık. Edu, Deivid, Lugano, Kezman geldi. Edu ile Lugano hayatında yan yana oynamamışlar. Deivid ile Kezman birbirlerini tanımıyor. Bunlar geçmişi kaliteli olabilirler, iyi futbolcu olabilirler ama bu bir şey ifade etmiyor.

Başarı İstenmesi Doğal
Taraftarın ve yönetimin bir an önce başarı istemesi gayet normal, bunu doğal karşılıyorum. Ben de isterim çıksın takım güzel oynasın, kaliteli oyuncular kalitesini göstersin. Öyle takımlar var ki 5-6 ay bekleme süresi geçtikten sonra oturuyorlar, bir şeyler göstermeye başlıyorlar. O yüzden biraz daha zaman ve sabır gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bugün futbolda hiçbir zaman isminizle ya da takımınızın sahip olduğu kaliteyle maalesef kazanamıyorsunuz. Futbolda kazanmanın sadece bir tane yolu var: Savaşacaksınız, kanınızı, terinizi sonuna kadar akıtacaksınız; maçı öyle kazanacaksınız.

Forma İyi Oynayanın
Örnekler vermek gerekirse Real Madrid dünyanın en muhteşem takımını kurdu fakat kaç senedir ellerinde başarıları yok. İngiltere'ye bakınız. O şaşaalı takım, çok süper takım, gitti evinde Makedonya ile berabere kaldı. Fenerbahçe de mücadele etmediği sürece, futbolcular saha içerisinde çıkıp kanını, canını akıtmadığı sürece tabii ki de başarılı olamayacaktır. Çünkü isimle, parayla pulla artık futbolun dönmediğini görüyorsunuz. Ben burada takımın başarısı için bir şeyler yapmaya çalışıyorsam, takımın başarısı için bir şeyler yapmaya çalışan futbolcuları seçmem gerekiyor. Benim işim burada futbolcuları kontratlarına göre aldıkları paraya göre karar verip, onları sahaya sürmek değil. Benim sahada olan futbolcularım benim istediklerimi yapmıyorsa; antrenmanlarda, maçlarda, iyi oynayan formayı giyecektir.

“İşime Laf Söyletmem”
Zico'ya koltuğu için adı geçen teknik direktörlerin ismini saydık. 'Bunlar yönetimi, başkanımızı ilgilendiren şeyler' dedi ve şöyle devam etti: Benden mutlu değilse camiamız, yönetimimiz, taraftarımız, otururuz konuşuruz. Bunlar futbolda ne ilk kez olan şeyler ne de son olacak. Futbol başarıya endeksli bir spordur. Fenerbahçe'nin başarısı için çalışan bir kişiyim. Fenerbahçe benden memnun değilse her türlü hakka sahiptir. Ben Fenerbahçe'de olmaktan gayet mutluyum. Ben teknik direktörlük kariyerime başladığımdan beri biliyorum; başarılı olduğunuz sürece varsınız, başarılı olmadığınız sürece yoksunuz.

“Her Şeyi Yaparım”
Ben Fenerbahçe'nin başarısı için her şeyi yaparım. İşime de kimseye laf söyletmem açıkcası. Herkes benim yaptığım işe saygı gösterir, ben de herkesin işine saygı gösteririm. Takımımı ben kurarım, sahaya çıkacak oyuncuları ben seçerim, kim oynayacak kim oynamayacak ben karar veririm. 40 yıldır futbolun içindeyim ne futbolculuğuma laf ettiririm ne de bundan sonra teknik direktörlüğüme laf ettiririm. Kendi yeteneklerimle kazanırım, kendimde olmayan özelliklerimle de kaybedebilirim.

Alex Görevini Yapıyor
Brezilyalı çalıştırıcı, onbiri Alex'in belirlediği ya da ondan yardım aldığı iddialarına da net bir şekilde yanıt verdi: Ne Alex ne de hiç kimse böyle bir şey yapmıyor. O kendi işini yapmaya çalışıyor. O futbolunu oynama çalışıyor. Bir şeye açıklık getirelim herkesin kafasına girsin; kimse benim takımımı yapmıyor benim haricimde. Japonya'da çalışırken de kimse Portekizce bilmiyordu. Uruguaylı olsun, Brezilyalı olsun, Türk olsun, Ganalı olsun hangi ırktan olurlarsa olsun hepsi insandır, sahaya çıktığında hepsi benim iş arkadaşımdır. Ben Brezilyalıları değil, takımı yönetiyorum.

Zico'dan İnciler
İki takımdan teklif geldi
Brezilya Milli Takımı'ndan teklif almadım. Teklif gelse de cevabım nettir, hayırdır. Ben Fenerbahçe'ye iki sene söz vermişimdir. Hayatımda verdiğim her sözü tutarım. F.Bahçe ile anlaştıktan sonra da iki kulüp benimle bağlantıya geçti benimle çalışmak istediğini söylediler. Ama Fenerbahçe ile anlaştığımı ve cevabımın hayır olduğunu söyledim.

Ofansif Oyunda Defans da Önemli
Ofansif oynadığımız doğru. Fakat ofansif oynamak ayağına topu alan ileriye gitsin, onu bunu çalımlasın gol atsın demek değil. Ofansif futbolu da düzenli oynamak zorundasınız. Ofansa gittiğiniz zaman aynı şekilde defansı da yapabilmeniz gerekir, geriye dönebilmeniz gerekir. Elinizdeki oyuncular ofansif karakterli futbolcularsa ister istemez ofansif karakterli takım haline bürünürsünüz.

Herkes Teknik Direktör Kesiliyor
Bazen teknik adamların üzerindeki baskı o kadar fazla oluyor ki baskıdan dolayı bazı şeyleri yapmayabiliyorsunuz ya da göremeyebiliyorsunuz. Herhangi bir teknik direktör ligde bir takım oynatmış olsun. Ondan sonra UEFA Kupası'nda başka bir oyuncuyu sürsün. O UEFA Kupası maçını o oyuncular yüzünden kaybettiğiniz zaman hemen homurdanmalar başlar, hemen herkes teknik direktör kesilir.

Futbolcu Mental Olarak Dinlenmeli
Tesadüf mü değil mi? Bizim bu sene puan kaybettiğimiz bütün maçlar hafta ortası oynadığımız maçlardan sonra geldi. Fizik olarak takım hazır. Fizik yorgunluğun haricinde futbolcunun ihtiyacı olan mental olarak da dinlenmiş olarak maça çıkması gerekir.

Bursa Maçında Her Şey Ters Gitti
Beni hoca olarak hayal kırıklığına uğratan kısım sadece en son oynadığımız Bursaspor maçıydı. Bursa maçında bizim adımıza her şey ters gitti. 17 maç Fenerbahçe'nin başında sahaya çıktım gol atamadığımız tek maçtı. Herkesi hayal kırıklığına uğratan bir futboldu.

Düzenimi Yeni Kuruyorum
Daha yeni yeni evimde oturmaya başladım. Yeni yeni kendi düzenimi kuruyorum. Daha fazla takıma kanalize olabiliyorum. Kişisel sorunlarımı hallettim. Mutluluğum açısından bir adım daha attım. Hiçbir problem gözükmüyor şu anda.

Çevrimdışı amett

• 3. SINIF UYE
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
« Yanıtla #103 : 14 Ekim 2006, 15:30:14 »
Alex Kezman'ı unuttu

Alex Kezman'ı unuttu

Fenerbahçe, hazırlık maçında Beylerbeyi'ni 5-2 yendi. Alex, aldığı her topta Deivid'i aradı ve vatandaşına iki gol attırdı. Kezman ise boş geçti. Lige verilen aradan yararlanan Fenerbahçe, yeni transferlerin takıma uyum sağlaması için yaptığı hazırlık maçında 3.Lig takımlarından Beylerbeyispor'u 5-2 mağlup etti. Kanarya, zayıf rakibi karşısında bol gol bulmayı başardı. En çok parlayan isim ise vatandaşı Alex'in tam desteğini alan Deivid de Souza oldu. Alex aldığı her topta vatandaşını aradı ve bu çabasının sonucunda eski takım arkadaşına 2 gol attırmayı başardı. Diğer golleri penaltıdan Alex, Appiah ve Mehmet Yozgatlı kaydetti. İstediği topları alamayan Kezman ise bunun sonucunda gol atamadı. Savunmada Edu ile Lugano uyumlu göründü ama yine de Kanarya iki gol yedi.

Çevrimdışı amett

• 3. SINIF UYE
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
« Yanıtla #104 : 14 Ekim 2006, 15:30:49 »
Ferrari’nin Şükrü Saracoğlu çıkarması

Ferrari’nin Şükrü Saracoğlu çıkarması

FORMULA 1 Türkiye Grand Prix’si için İstanbul’a gelen Ferrari Takımı, her yarıştan önce gelenek haline getirdiği futbol maçını bu yıl da sürdürdü. Geçen yıl maç için Fenerbahçe Dereağzı Tesisleri’ni seçen Ferrari Takımı, bu seferki maçlarını Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yaparak şampiyona öncesi stres attı. Ferrari’nin ünlü pilotu Michael Schumacher’in fotoğraflarıyla süslenen ziyaretin perde arkasında yaşananlar Fenerbahçe Dergisi’nde...

Çevrimdışı Hamza

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan 13008
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
« Yanıtla #105 : 14 Ekim 2006, 15:31:09 »
Fenerbahçe 5 Beylerbeyi 2

Fenerbahçemiz, Fenerbahçe Samandıra Tesisleri’nde yaptığı hazırlık maçında 3.Lig 4. Grup’ta mücadele eden Beylerbeyi’ni 5-2 mağlup etti. Karşılaşma hakemlerin yolda yaşanan bir trafik kazası nedeni ile geç kalmalarından dolayı rötarlı başladı.
Oyun kanatlara iyi yayan konuk Beylerbeyi, 2 kontra atakta 2 gol buldu. Önce 18. dakikada Yasin ile 1-0 öne geçti, ardından 21. dakikada Suat ile skoru 2-0’a taşıdı. Bu dakikadan sonra maça asılan Fenerbahçemiz, Deivid ile 23. dakikada skoru 2-1 yaptı. Brezilyalı golcü 28. dakikada kaleciyi ters köşeye yatırarak maça dengeyi getirdi: 2-2. 43. dakikada ise Kezman düşürülünce penaltı atışını kullanan Alex, devrenin skorunu tayin etti: 3-2.
İkinci yarıda teknik direktörümüz Zico, hafif sakatlık geçiren Kezman ile Serkan’ı oyundan alıp, Önder ve Semih’e görev verdi. 55. dakikada Alex’in pasında Appiah, sert ve düzgün vurdu: 4-2. 76. dakikada Mehmet Yozgatlı sağ çaprazdan farkı 3’e çıkaran gole imza attı: 5-2.
Karşılaşmayı Asbaşkanlarımız Ali Koç ve Neşet Yalçın ile Futbol Altyapılarımızdan Sorumlu Yöneticimiz Ömer Temelli de izledi.
Fenerbahçe: 5 - Beylerbeyi: 2
HAKEMLER: İsmail Reşat Gül, Murat Şahin, Mustafa İspiroğlu
FENERBAHÇE: Serdar, Serkan (Önder dk 46. ) Edu (Eren dk. 78) , Lugano , Ümit (Deniz dk. 66 ) – Appiah (M.Yozgatlı dk. 57 ) Selçuk, Uğur (Yakup dk. 78), Alex (Kemal dk. 57 ), Kezman, (Semih dk. 46), Deivid (Umut dk. 70)
BEYLERBEYİ: Kerem (Özkan dk.58). Baykal (Muzaffer dk 79) , Hakan , Ertan , Burak(Erdal dk. 46), Şener , Mustafa Çabaş, Yusuf (Serhat dk. 58), Sertaç, Yasin (Cenk dk. 78), Suat
GOLLER: Yasin (dk. 18), Suat (dk. 21), Deivid (dk.23), Deivid (dk. 28), Alex (43), Appiah (dk. 55), Mehmet Yozgatlı (dk. 76)

Çevrimdışı amett

• 3. SINIF UYE
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
« Yanıtla #106 : 14 Ekim 2006, 15:31:28 »
 El değmiş medya

El değmiş medya

Hoş bir durum değil. Yani futbolcunun nizami olmayan şekilde gol kaydetmesi. Ama oluyor. Ronaldinho La Liga’da kendini yere atarak bir-iki penaltı kazandırdı. Yeter ki alışkanlığa dönüşmesin.

Burak Yılmaz’a teşekkür etmek istiyorum (sakın bunu teşvik olarak görmesin!) Zira bu ülkedeki futbol ağırlıklı spor aleminin ikiyüzlülüğünü ispatladı. Anelka’nın faullü golünü tüm sezon kullanan ve bunu adalete olan inancı yüzünden yaptığını iddia eden medyanın yalan söylediğini kanıtladı. Fenerbahçe lehine olan hatalar yüzünden ligden soğuduğunu ve futboldan nefret ettiğini söyleyen yorumcuları da, bu maçlar hakkında şikayette bulunan siyasetçileri de, İstanbul takımlarının kendi aralarındaki kavganın kuklası olan diğer takımları da mahçup etti. Şimdi Burak sayesinde hepsi normale döndü. Yani “Olur böyle hatalar, art niyet aramamak lazım, oynanan futbola bakalım.”
Eskiden dünya futbolunu takip etmeyen, fazlasıyla gerçek dünyadan kopuk, aşırı duygusal, aşırı kulüp bağımlısı yorumcuları eleştirirdik. Şimdi bilgisiyle, entelektüelliğiyle büyüyen bir kesim var. İstediğimiz gibi. Akıllılar, herşeyi takip ediyorlar, okuyorlar, eğitimliler. Ama hangisi daha tehlikeli, karar vermek zor. Zira bu kesimin fanatikliğinin kılıfı hazır: Bilgi. Onunla manipülasyonu örtbas ediyorlar. Onunla inandırıcı kılıyorlar. Ve inandırıyorlar.
Bir de gruplar var. Fenerbahçe’yi yorumlayanların bir kısmı peşinde olduğu rantı alamadığı zaman yönetime, teknik direktöre, futbolcuya medya gücüyle savaş açıyor. Ahlaksızca... Cahilce... Galatasaray’a yakın olanların bir kısmı eleştiriyor, ama takım menfaati oldu mu birbirine sokuluyor. ‘Başarı için her yol mübah’ felsefesi hayata geçiyor. Beşiktaş’a yakın olan bir kesim iki arada bir derede gibi duruyor, nereye istenirse yönlenebilecek gibi.
Hepsinin ortak noktası ise kompleks. Yabancı teknik direktörlere hükmetmek isteyen, onların zekasını, bilgisini ve tecrübesini küçümseyerek aynı seviyeye ulaşacağını zanneden bir kompleks. Kulüplerine yaranabilmek için Ricardinho, Alex, Marcelinho’yu birbirine kırdıracak irinleri akıtan kompleks... Kendilerinden başarılı olanları çekemeyen ruh hali...
Kulüpler menfaatine veya aleyhine olan bu şovenist ‘bir kesim’leri toplayın, üstüne tek kişinin sahip olduğu 2-3 gazeteyi, 2-3 televizyon kanalını ve 7 gün boyunca yapılan programları ekleyin. Sanki hepsi ayrı kaynaktan geliyormuş gibi, aynı haberi 2-3 yerde okuyan halkın maruz kaldığı beyin yıkamayı düşünün. Medyanın her yazdığını sindiren bir millet olmaya doğru ilerlediğimizle çarpın. Sonuç: Medya birini kötü göstermek istiyorsa gösterir. Birini vatan haini yapmak istiyorsa yapar. Artık, bunu entelektüellik makyajı altına sokuyorlar daha inanılır olsun diye. Yoksa Konyaspor başkanı hâlâ “Anelka’nın elle attığı gol” der miydi?
Eline sağlık Burak. Sisteme vurduğun darbeyi onlarca yazı yapamazdı!(alıntıdır.)

Çevrimdışı amett

• 3. SINIF UYE
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
« Yanıtla #107 : 14 Ekim 2006, 15:31:48 »
El’ler ayaklar birbirine dolaştı

‘El’ler ayaklar birbirine dolaştı

Boşuna demedik, “Allah’ın sopası yok, insanın ‘el’ini ayağına dolandırır” diye...
Önce Aziz Yıldırım istedi diye yabancı sayısının artmasına karşı çıkanların, nasıl ikiyüzlü davrandıklarını gördü Türkiye, Aurelio’nun Türk vatandaşı olmasından sonra sıraya girdiklerinde. Bakın Allah’ın işine ki, daha bu olay soğumadan geçen sezon Anelka’nın Konya’ya kaleci Özden’e faul yapıp attığı gol sonrası “el” “ele” veren “Temizligçiler”in, bunu doğruluk ve adalet adına değil, sırf Fenerbahçe’ye düşmanlık için yaptıkları ortaya çıktı. Beşiktaşlı Burak, topu ‘el’le düzeltip, daha 2. dakikada ağları havalandırdıktan sonra, çılgınlar gibi sevinirken, “El değmemiş temiz bir lig” isteyen yöneticileri, ‘el’lerini çırpıp çılgınca alkışlıyorlardı topu ‘el’le düzelttikten sonra ağları havalandırmasını. Diğer temizligçiler mi? ‘El’leriyle gözlerini, ağızlarını ve kulaklarını kapatmış, “Üç maymunu” oynuyorlardı. Çünkü onları birleştiren tek birşey vardı; Fenerbahçe düşmanlığı. Yoksa sizler, hak, hukuk, adalet adına mı ‘el’ ‘ele’ verdiklerini sanmıştınız. Güldürmeyin insanı.
Medyada bazıları, geçen sezon, “anELka” gibi esprilerle uzun uzun yazılar döşenmişlerdi. Bu sene? Aniden (!) böyle hataların herkesin başına gelebileceğini kavrayıp, “Sen yaptın, ben yaptım, niye sesin çıkmadı” gibi şeylerin yanlış olduğunu anlatan yazılar yazdılar uzun uzun. Konyaspor-Fenerbahçe maçını televizyondan gözlüksüz (!) izleyip Anelka’nın topu ‘el’le ağlara gönderdiğini iddia edenler, Beşiktaş-Konyaspor maçı sonrası elli takla attılar. Efendim, Burak elle düzeltmemiş topu, göğsüyle düzeltmek isterken top gelip eline çarpmış. Vay canına. Bir de, belinin hizasından gelen topu bir oyuncu nasıl göğsüyle düzeltmeye çalışır onu açıklasalardı!..
Dedik ya, Allah’ın sopası yok, insanın ayağına dolandırır diye.
Ne diyordu Haluk Ulusoy, “Ben değiştim.” Ben de diyordum ki, “Hayır, hiç değişmedi.” Şüphesiz benim yargılarıma katılmayan çok kişi olmuştur. Ama Tahir Kıran’a inanmamazlık yapmazlar herhalde. Çünkü o Tahir Kıran, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Sayın Ulusoy’un en yakın adamıdır. Ne de güzel ortaya koydu Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım düşmanlığını. Ne dedi durup dururken Sayın Kıran, “Araştırmadan aceleyle, transfer yapmış olmak için 3 oyuncu aldılar. Şampiyon olacaklarını, UEFA’yı alacaklarını söylüyorlar. Bu takım şampiyon olamaz. Aziz Yıldırım, Türk futbolundan bir an önce çıkmalı.”
Kıran kim? Fenerbahçe’nin de bulunduğu Türkiye Ligleri’ni yöneten kişilerden biri. Yani tarafsız olması gereken kişi. Zaten o da tarafsızlığını (!) yukarıdaki sözleriyle ortaya koyuyor.
Sayın Ulusoy da, Kıran’ı, nasıl bir Aziz Yıldırım düşmanı olduğunu bile bile aldı bu yönetime. Yani “Söyledikleri beni bağlamaz” diyemez. Hoş, öyle birşey söylemeye niyeti olduğunu da sanmıyorum ya.
Yani takke düşüyor, keller görünüyor. Bakalım daha kimlerin ‘el’i, ayağına dolanacak! Kimlerin keli ortaya çıkacak.(alıntıdır.)