İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - schoot9

301
TRABZONSPOR / Trabzon iyi bitirdi
« : 17 Ağustos 2008, 23:22:02 »
Trabzonspor, sezon öncesi son hazırlık maçını Belçika'nın Club Brugge takımı ile İstanbul'da yaptı. Atatürk Olimpiyat Stadyumu'ndaki mücadele ile bordo-mavililer, lig öncesi son provasını gerçekleşti. Olimpiyat Stadyumu'nda yaklaşık 30 bin Trabzonsporlu taraftarın takip ettiği maç 1-0 Trabzonspor üstünlüğü ile bitti. Maçın tek golü 67. dakikada Yattara'nın güzel ortasına aynı güzellikte bir kafa vuruşuyla eşlik eden Umut Bulut'tan geldi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
5. dakikada Yattara'nın kullandığı serbest vuruşta top üstten auta gitti.
10. dakikada Egemen'in kaleciye geri pası kısa düştü. Topa yetişen Akbala'nın kaleci ile karşı karşıya vuruşunda kaleci Tolga, gole izin vermedi.
13. dakikada Umut'un uzak mesafeden sert şutunda kaleci topu kontrol etti.
19. dakikada çalımlarla ceza sahasına giren ve kaleci ile karşı karşıya kalan Yattara'nın vuruşunda kaleci De Vlieger topu kornere çeldi.
36. dakikada topla ceza sahasına giren Serkan'ın yerden vuruşunda kaleci yatarak topa sahip oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
48. dakikada defansın arkasına atılan pasla ceza sahasında buluşan Umut, kaleciyi geçti, ancak açısını kaybetti. Umut, gerilerden gelen müsait pozisyondaki Gökhan Ünal'a pasını çıkardı. Gökhan Ünal'ın plase vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.
50. dakikada sağdan kullanılan kornerde kaleci Tolga hatalı bir çıkış yaptı. Guiro, topu kafayla ağlara gönderdi, ancak karşılaşmanın hakemi faul yapıldığı gerekçesiyle golü geçersiz saydı.
65. dakikada Yattara'nın sağ kanattan ceza sahasına ortasında Selçuk'un gelişine sert şutunda top az farkla auta gitti.
67. dakikada Yattara'nın sağ kanattan ceza sahasına ortasında iyi yükselen Umut'un kafa vuruşunda top kaleci De Vlieger'in müdahalesine rağmen ağlarla buluştu. 1-0
90+1'de ceza sahasında topla buluşan Barış'ın ortasında Ergin'in kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

Bu arada karşılaşmanın uzatma dakikaları oynanırken Trabzonsporlu taraftarlar, tribünlerden atlayarak sahaya girdi. Taraftarların sahaya girmesi üzerine maçın hakemi Eray Yurtsever bitiş düdüğünü çaldı. Trabzonsporlu taraftarlar, Bordo-mavili futbolculara yoğun sevgi gösterilerinde bulunurken, futbolcular taraftarların yoğun ilgisi nedeniyle zor anlar yaşadı.

STAT: Atatürk Olimpiyat
HAKEMLER: Eray Yurtsever, Bülent Gökçü, Kemal Yılmaz
TRABZONSPOR: Tolga, Serkan  (Tayfun dk. 59), Song, Egemen  (Ceyhun dk. 59), Cale, Yattara  (Barış dk. 78), Hüseyin  (Giray dk. 59), Selçuk  (Adnan dk. 85), Colman, Umut, Gökhan Ünal  (Ergin dk. 77)
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal
CLUB BRUGGE: De Vlieger, Evens, De Mets, Castillo, Guiro, Van Ruyskensvelde, Leko, Deloof, Blondel  (Jeffrey dk. 66), Akpala  (Voskanian dk. 80), Djokic
TEKNİK DİREKTÖR: Jacky Mathijssen
GOL: Umut (dk. 67)
SARI KART: Evens (Club Brugge)

302
BEŞİKTAŞ / "Güvenlerini boşa çıkarmayacağım"
« : 17 Ağustos 2008, 23:20:29 »
Beşiktaş'ın 2 Temmuz'da başladığı hazırlık kampında takımın ikinci kaptanı İbrahim Toraman ile kavga ettikten sonra kadro dışı bırakılan ve geçtiğimiz günlerde affedilerek yeniden A takımla çalışmalara başlayan İbrahim Üzülmez, dün akşam İnönü Stadı'nda Siyah Beyazlı formayı giydiği için mutlu olduğu ifade etti. Beşiktaş'ın eski futbolcularıından Oktay Derelioğlu'nun jübilesi maçında Hazar Lankeran ile oynanan karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Üzülmez, teknik direktör Ertuğrul Sağlma'a da teşekkür etti. Tecrübeli oyuncu kendisinin takımla birlikte sadece bir kez antrenmana çıkmasına rağman, Sağlam'ın kendisine ilk 11'de şans vermesini şu şekilde değerlendirdi.

"Ben öncelikle teknik diröktörümüz Ertuğrul Sağlam'a teşekkür ediyorum. Bana ve İbrahim Toraman'a güvenerek bizi ilk 11'de sahaya sürdü. Yaşanan olaydan sonra bizim takımla bir kez antrenman yapmamıza rağmen böyle bir görev vermesi beni mutlu etti. Teknik direktörümüz verdiği bu kararla bize olan güvenini ortaya koydu. Biz de bu güveni boşa çıkarmayacağmızı göstereceğiz. Kendisi oyuncularına karşı sürekli pozitif düşünen bir insandır. Yaşanan bu son olayda bunun en belirgin kanıtı oldu".

"KAPTANLIK YAPARKEN TAKIM ARKADAŞLARIMIN BANA YAPTIĞI YARDIMI, ARTIK DELGADO VE NOBRE'YE YAPACAĞIZ"

Tecrübeli oyuncu takımın birinci kaptanı olduğu dönemin ardından ilk 11'de sahada yer almasına rağmen ilk kez kaptanlık pazu bandını takmamasının kendisini etkilemediğini söylerken, yeni kaptanlar Delgado ve Nobre'ye her türlü yardımı yapacağını belirtti.

"Beşiktaş forması altından kaptan olarak görev yaptığım dönemde, takımdaki diğer arkadaşlarım bana her zaman destek olmuş ve yardımlarını esirgememişlerdi. Ben de bu düşünce içeresindeyim. Sahaya kaptan olarak çıkmamam beni etkilemedi ve bundan sonrada etkilemez. Ben yeni kaptanlarımız Delgado ve Nobre'ye elimdin gelen her türlü yardımı yapmaya hazırım. Benim amacım Beşiktaş'ın şampiyonluğuna ve başarılarına katkı sağlamak. Bu sezon Beşiktaş için çok önemli bir yıl ve şampiyon olmamız gerekiyor. Böyle bir ortamda takım olarak birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Önemli olan kimin kaptan olduğu değil, nasıl başarılı olacağımızdır".

"BU SEZON GEÇEN SEZONDAN DAHA İYİ BİR TAKIM OLDUK"

Üzülmez, takımdaki yeni transferlerin ve genç oyuncuların performansını beğendiğini de söylerken, geçen sezon yaşanan eksiklerin kapandığını ifade etti.

"Takıma yapılan yeni transferler ve genç oyuncular, Beşiktaş'a katkı sağlayacaktır. Bana göre geçtiğimiz sezondan daha iyi bir takım olduk ve daha iyi futbol ortaya koyacağız. Takım içindeki birlik ve beraberliği de yakaladığmızı söyleyebilirim. Çok az da olsa bazı eksiklerimiz var. Ama sezonun başlaması ile birlikte bu eksiklerimizide gidereceğiz"

"FUTBOL BIRAKIP BIRAKMAYACAĞIMA SEZON SONU KARAR VERECEĞİM"

İbrahim Üzülmez son olarak önümüzdeki sezonun ardından Beşiktaş ile mukavelesinin bittiğini, ancak futbol hayatını nasıl şekillendireceğine henüz karar vermediğini söyledi.

"Önümüzdeki sezon sonu Beşiktaş ile mukavelem sona eriyor. Ama futbolu bırakıp bırakmayacağıma veya Beşiktaş ile yeniden anlaşma imzalayıp imzalamayacağıma karar vermedim. Daha doğrusu şuanda gündemimde böyle bir konu yok. Tek hedefim Beşiktaş ile bir kez daha şampiyonluk yaşamak. Sezon bittikten sonra futbol hayatıma devam edip etmeyeceğime karar vereceğim".

303
GALATASARAY / KUPAYI KEWELL GETİRDİ: 2-1
« : 17 Ağustos 2008, 23:19:48 »
2007-2008 Sezonu Turkcell Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Fortis Türkiye Kupası Şampiyonu Kayserispor ile Türkiye Futbol Federasyonu Süper Kupa maçında karşı karşıya geldi. İlk yarısı 0-0 golsüz eşitlik ile sona eren karşılaşmada Galatasaray, Kayserispor'u 2-1 mağlup ederek Süper Kupa'nın sahibi oldu.

Galatasaray'a galibiyeti getiren goller, karşılaşmanın 67. dakikasında Kewell ve 73. dakikasında Nonda'dan geldi. Kayserispor'un tek golünü ise 89. dakikada Mehmet Topuz kaydetti. Galatasaray'ın Avusturalyalı yıldızı Harry Kewell'ın oyuna girdikten saniyeler sonra takımını 1-0 öne geçiren golü atması ve Nonda'ya ikinci golde asist yapması maçın en önemli ayrıntılarının başında geliyor. Karşılaşmada dikkat çeken bir diğer önemli nokta ise, Galatasaray forması giyen Hasan Şaş'ın tek kelimeyle muhteşem performansı oldu.

2002 Dünya Kupası'nın ardından performansından sürekli düşüş yaşayan Hasan Şaş, Kayserispor karşısında sergilediği etkili oyunla eski günlerine dönüş sinyali verdi. Steaua Bükreş karşısında takımının iki golüne imza atan Shabani Nonda ise Kayserispor karşısında gollerine ara vermeyerek, sezon öncesi ne kadar formda olduğunu kanıtladı.

17 AĞUSTOS UNUTULMADI!
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Süper Kupa Finali, Almanya'nın Duisburg kentindeki 40 bin kapasiteli MSV Arena stadında gerçekleştirildi. Maçtan önce 3 dakikalık açılışı renklendiren gösteriler sunuldu. Turkcell Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Fortis Türkiye Kupası sahibi Kayserispor arasında oynanan karşılaşmada gurbetçi taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı.

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Karl Heinz Feldkamp ve eşi maça gelerek, kulüp başkanı Adnan Polat ile bir süre görüştü. Karşılaşmayı, Galatasaray ve Kayserisporlu yöneticiler, TFF yöneticileriyle birlikte izledi. Maçtan önce 17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybedenlerle temmuz ayından vefat eden TFF Başkanı Hasan Doğan için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. MSV Arena Stadı'nın kale arkasına Hasan Doğan'ın ''Seni unutmayacağız'' yazılı dev posteri asıldı.

KEWEL YEDEK, MEIRA STOPERDE
Galatasaray'da teknik direktör Michael Skibbe, 27 Ağustos'taki Steaua Bükreş maçının provasını, Kayserispor karşısında yaptı. Sakat ve formsuz futbolcuların yerine kadroda önemli bir kaç değişikliğe imza atan Alman teknik adam, Arda Turan'ın yokluğunda Barış Özbek'i sahaya sürdü. Steaua Bükreş karşısına çıkardığı kadro ile eleştiri oklarının hedefi haline gelen Skibbe, Kayserispor karşısında savunma dörtlüsünde, Servet, Meira, Hakan Balta ve Sabri'ye şans verdi. Orta sahada Hasan Şaş'tan vazgeçmeyen genç teknik adam Ayhan, Mehmet Topal, Barış ve Lincoln'e Kayserispor karşısında forma şansı verdi.

Ümit Karan'ın sakatlığından sonra oldukça zor durumda kalan Skibbe, Steaua Bükreş karşısında olduğu gibi Kayserispor karşısında da Shabani Nonda'yu tek santrfor olarak sahaya sürdü. Kayserispor karşısında oynamasına kesin gözüyle bakılan De Sanctis ve Harry Kewell ise yedek kulübesinde Michael Skibbe'den forma bekleyen isimler oldu. Galatasaray'da, Arda, Orkun, Linderoth ve Emre Güngör ise maç kadrosunda yer almıyor. Kayserispor'da ise Ragıp ve Cangele sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadılar.

KAYSERİSPOR İYİ BAŞLADI
Karşılaşmaya baskılı başlayan taraf Kayserispor oldu. Maçın ilk dakikalarında özellikle Mehmet Eren'in bulunduğu sol kanadı etkili kullanan Kayserispor, Puroviç ve Julius Aghahowa'nın çapraz koşularıyla Galatasray savunmasının dengesini bozmaya çalıştı. Ve karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı 4. dakikada Aykut Erçetin'in koruduğu kalede gelişti. Mehmet Eren'in sol kanattan ortasında ceza sahasında iyi yükselen Julius Aghahowa vurdu kafayı, Galatasaray taraftarının yüreği ağzına geldi ama meşin yuvarlak direğin 1 metre yanından dışarı çıktı.

KIRILMA ANI 35. DAKİKA
Dakikalar geçtikçe oyunda dengeyi kuran Galatasaray'da Hasan Şaş, Ayhan ve Lincoln'un istekli futbolları gözden kaçmadı. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmanın kırılma noktası şüphesiz 35. dakika idi. Mehmet Topuz ceza sahasının solundan ortaladı, Aykut Erçetin büyük bir hata yaptı ve boşa çıktı. İyi yükselen Puroviç, Servet'in yanından vurdu kafayı ama üst direk gole izin vermedi. Kendi yarı sahasından çıkmakta zorlanan sarı-kırmızılılar ise uzun ve şişirme toplarla rakip kalede gol aramaya başladı. İlk 45 dakikanın kısa bir özeteni yapacak olursak, daha fazla adam ile rakip kaleye yüklenen Kayserispor, 'önce rakibi durdur' sonra 'öldürücü darbeyi vur' felsefesi ile mücadele eden bir Galatasaray vardı Duisburg'da!..

BAMBAŞKA BİR GALATASARAY
İkinci yarıya daha baskılı başlayan taraf Galatasaray oldu. Kalabalık Kayserispor orta sahası karşısında oyunu kanatlara yayarak gol aramaya başlayan sarı-kırmızılılar Sabri ve Hakan Baltan'ın da hücum hattına destek vermesiyle oyunun kontrolünü ele geçirdi. Sağlı sollu ataklarla rakibini baskı altına alan Galatasaray, dakikalar 53'ü gösterdiğinde Ayhan ile yüzde yüz bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Sabri'nin sağ kanattan kavisli ortasında arka direkte bulunan Nonda, Ayhan'a iyi bir pas çıkardı. Ceza sahasında müsait durumda bulunan Ayhan, topa vurma konusunda biraz da acele edince Galatasaray mutlak bir gol pozisyonundan oldu. Her geçen dakikada artan tempo Galatasaray'ı da kendine getirdi. Sahaya iyi yayılan sarı-kırmızılılar Kayserispor'a oyun alanı bırakmayarak bir anlamda rakibini sürklase etti. Dakikalar ilerledikçe iyiden iyiye rakibini bunaltan Galatasaray'da önce Barış yokladı Souleymanou'nun koruduğu kaleyi ardından Nonda ama yine gol çıkmadı.

HASAN ŞAŞ RESİTALİ!
Galatasaray'ın baskısı karşısında kontraatak futboluna dönen Kayserispor, savunmadan atılan uzun toplarla sürpriz bir gol aramaya başladı. Ancak ikinci yarıda sahada o kadar etkili o kadar kontrollü bir Galatasaray vardı ki... Dakikalar 66'yi gösterdiğinde Galatasaray'da teknik direktör Michael Skibbe oyuna müdahele ederek Avusturalyalı yıldız Harry Kewell'i sahaya sürdü. Kaşla göz arasında yapılan bu değişikliğin hemen akabinde Galatasaray sağ kanattan Hasan Şaş ile organize bir atak geliştirdi. Dengesiz yakalanan Kayserispor savunmasından iyi faydalanan Hasan Şaş, müthiş bir orta kesti ceza sahasına, müsait durumda bulunan Kewell da isabetli bir kafa vuruşu yaparak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

Bu golde, Kewell kadar Hasan Şaş'ın da payını belirtmekte fayda var! Bu golden tam 7 dakika sonra bu kez Shabani Nonda sahneye çıktı. Kewell'in ceza sahasının sol çaprazına attığı pasta bir anda kaleci ile karşı karşıya kalan Nonda, düzgün bir vuruş yaparak skoru 2-0'a getirdi. Kalan dakikalarda Kayserispor 89. dakikada Mehmet Topuz ile aradaki farkı 1'e indirse de Süper Kupa'nın sahibi değişmedi ve Galatasaray sezona kupa ile başladı.

MAÇTAN DAKİKALAR: (İLK YARI)
2. dakikada İlk tehlike Kayserispor'dan geldi. Mehmet Topuz'un ceza sahası içinden vuruşu az farkla yandan auta gitti.
23. dakikada Kayserispor'un kazandığı serbest vuruşu kullanan Mehmet Topuz çok sert vurdu, Kaleci Aykut son anda topu kornere çeldi.
28. dakikada, sol kanattan gelen Lincoln, topu cezaalanı içerisine gönderdi, top Nonda'dan önce kaleci Süleymanou'da kaldı.
35. dakikada Kayserispor atağında Mehmet Topuz cezalanının dışından ortaladı, Puroviç kafayla vurdu ancak top üst direkten geri döndü.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
51. dakikada gelişen Galatasaray atağında Sabri'nin sağdan ortasında Nonda kafayla indirdi, bomboş pozisyondaki Ayhan yakın mesafeden topu dışarı attı.
58. dakikada Galatasaray atağında Hasan Şaş topu rakibinden çelerek Nonda'nın önüne bıraktı, Nonda'nın vuruşu az farkla auta çıktı.
62. dakikada Serbest vuruş kullanan Lincoln topu ceza alanında arka diğere gönderdi. Meira kafayı vurdu ancak top Souleymanou'da kaldı.
66. dakikada Galatasaray atağında Hasan Şaş sağ kanattan ortaladı, maça 10 saniye önce giren Kewell topu kaleye gönderdi. (1-0)
68. dakikada gelişen Kayserispor atağında Mehmet Topuz'un ortasına hareketlenen Mehmet Eren topa şık vurdu, kaleci Aykut meşin yuvarlağı kornere çeldi.
73. dakikada Kewell'in ara pasına hareketlenen Nonda topu kalecinin yanında ağlara gönderdi. (2-0)
81. dakikada 2 Kayserisporlu futbolcunun sağından atıp solunda geçen Kewel ortasını yaptı. Cezalanı içinde Lincon topa yükseldi ancak vuramadı.
89. dakikada Kayserispor savunmasının kullandığı serbest vuruşa hareketlenen Mehmet Topuz'un vuruşunda top filelerle buluştu. (2-1)

STAT: MSV Arena
HAKEM: Selçuk Dereli
GALATASARAY: Aykut, Sabri, Servet, Meira, Hakan Balta  (dk. 72 Volkan Yaman), Hasan Şaş  (dk. 82 Alparslan), Mehmet Topal, Ayhan, Barış  (dk. 66 Kewe), Lincoln, Nonda
TEKNİK DİREKTÖR: Michael Skibbe
KAYSERİSPOR: Souleymano, Koray  (dk. 70 Durmuş), Eren, Ali Turan, Toledo, Mehmet Topuz, Saidou, Abdullah  (Escobar), Mehmet Eren, Puroviç, Julius, Aghahowa
TEKNİK DİREKTÖR: Tolunay Kafkas
SARI KART: Lincoln, Nonda (Galatasaray) Saidou (Kayserispor)
GOLLER: Kewell (dk. 68), Nonda (dk. 73) Mehmet Topuz (dk. 89)

304
FENERBAHCE / Kemal neden geri çağrıldı?
« : 17 Ağustos 2008, 23:19:08 »
F.Bahçe Spor Kulübü, yaptığı bir açıklama ile Gaziantepspor forması giyen eski oyuncuları Kemal, Olcan ve Mustafa'nın geri çağrılma sebeplerinin kırmızı siyahlıların oyuncuların bonservis bedelleri ile ilgili herhangi bir girişimde bulunmaması olduğunu belirtti.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nden yapılan açıklama şu şekilde:

"Dün ve bugün tarihli bazı gazetelerde futbolcularımız Kemal, Olcan ve Mustafa'nın Gaziantepspor'dan geri çağırıldıkları ve çağırılma gerekçelerinin de Gaziantepspor başkanı Sayın İbrahim Kızıl'ın federasyon seçimlerinde Sayın Mahmut Özgener'e destek vermemesi olduğu iddia edilmektedir. Futbolcularımızın geri çağırıldıkları doğrudur ancak bu olayın TFF seçimleri ile en ufak bir ilgisi yoktur olması da beklenemez. Futbolcularımız şu ana dek kendilerinin bonservisi ile ilgili olarak Gaziantepspor'un hiçbir girişimde bulunmaması nedeniyle geri çağırılmışlardır. Bunun dışındaki hiçbir yorum ya da iddia gerçeği yansıtmamaktadır."

305
FENERBAHCE / Kezman'da son durum!
« : 17 Ağustos 2008, 23:18:44 »
Fransa'nın Paris Saint Germain kulübünün transfer etmek istediği Fenerbahçe'nin Sırp futbolcusu Mateja Kezman'ın durumu yarın yapılacak görüşmenin ardından netlik kazanacak.

Dün akşam İstanbul'a gelen Kezman'ın menajeri, yarın Başkan Aziz Yıldırım ile bir araya gelerek, Kezman'ın transferi konusunda masaya oturacak. Kezman konusunda iki kulübün anlaşma sağladığı, ancak Sırp futbolcu ile Fenerbahçe kulübü arasında ufak pürüzlerin kaldığı öğrenildi. Ufak pürüzlerin, Fenerbahçe'nin Kezman'a ödediği bir miktar ücreti geri istemesi nedeniyle çıktığı ifade edildi. Bu arada Kezman'ın da bu paranın bir kısmını vermeye razı olduğu öğrenildi. Anlaşma sağlandığı takdirde Mateja Kezman, ilk yılı kiralık olmak üzere satın alma opsiyonu ile birlikte Paris Saint Germain'e verilecek.

Paris Saint German'in ise Kezman'ı neden satın almadığı, kiralık olarak istediği ise ortaya çıktı. Fransa Futbol Federasyonu'nun, her kulübün bütçesine ve gelirine göre transfer izni verdiği öğrenildi. Fransız kulüp, eğer ilk sene Kezman'ı satın almaya kalkarsa, bütçesini zora sokacak. Bu nedenle Paris Saint Germain, Sırp futbolcuyu ilk yıl için kiralamayı düşünüyor.

Bu arada transferin gerçekleşmesi halinde Kezman'ın PSG'den yıllık 2 milyon Euro alacağı belirtildi


306
HER TELDEN DUYURULAR / Türk filminde komedi :D
« : 17 Ağustos 2008, 18:34:13 »

filmin ismi normalde yara ;D

307
BEŞİKTAŞ / Gordon açıklama yapmıyor
« : 17 Ağustos 2008, 11:12:18 »
Beşiktaş Yönetimi’nin yabancı kontenjanına takılan Seriç’e imza attırabilmek için elden çıkarmak istediği Gordon’u, Fanatik buldu. Süper Lig takımlarından gelen transfer tekliflerini kabul etmeyen ve Beşiktaş’tan ayrılmak için 2 milyon Euro ödenerek alınan bonservisini isteyen deneyimli futbolcu, “Bu konuyla ilgili olarak yorum yapmak istemiyorum. Çünkü ortada netleşmiş bir durum yok. Ancak her şey kesinleştikten sonra bir değerlendirme yapacağım” ifadelerini kullandı.

308
BEŞİKTAŞ / "Satılık oyuncumuz yok"
« : 17 Ağustos 2008, 11:11:58 »
Siyah-beyazlı takımın Genel Menajeri Sinan Engin, Bobo ve Holosko ile ilgili bir süredir Fransız basınında yer alan transfer iddialarına yanıt verdi. Siyah-beyazlı idareci, iki yıldızın satılık olmadığını söyledi.

Engin, “Transfer çalışmalarımızı bitirdiğimizi daha önce açıklamıştım. Bu açıklamının içinde sadece futbolcu almamak değil, satmamak da var. Fransız basınında Lille kulübünün hem Bobo hem de Holosko’ya teklif getirecekleri yönündeki haberler doğru olabilir. Ama bizim satılık oyuncumuz yok. Tabii ki istediğimiz parayı verirlerse her transfer gerçekleşir, ama Lille’in böyle bir teklifle geleceğine inanmıyorum” ifadelerini kullandı.

Gordon açıklaması

Beşiktaş gibi büyük kulüplerin sürekli şampiyonluk hedeflemeleri nedeniyle her teklife ‘evet’ diyemeyeğine dikkat çeken Sinan Engin, “Elimizdeki bazı genç oyunculara bile cazip teklifler, var ama onları satmak yerine kiralama yolunu tercih ediyoruz. Mevcut kadromuzun dışında bir çok futbolcumuzu çeşitli takımlara kiraladık” açıklamasını yaptı.

Genel Menajer Engin, Gordon’a kulüp bulmak için çalışmalara devam ettiklerini de bildirdi. Seric’le en kısa sürede sözleşme yapmak istediklerini kaydeden Sinan Engin, Gordon’u kesinlikle bedelsiz bırakmayacaklarını ifade etti.

309
BEŞİKTAŞ / Masimov başkanlığı düşünmüyor
« : 17 Ağustos 2008, 11:11:32 »
Siyah-beyazlı camiada bir süredir adı başkanlık için geçen Azeri işadamı Mübariz Masimov dün bu görevi düşünmediğini açıkladı. Oktay'ın jübilesini izlemek için İnönü'ye gelen Masimov, bir televizyoncunun "Beşiktaş'a başkan olmayı düşünüyor musunuz" sorusuna karşı yanında oturan Yıldırım Demirören'i gösterip, "Beşiktaş'ın başkanı varya" şeklinde bir yanıt verdi.

310
BEŞİKTAŞ / "Faydalı bir karşılaşma oldu"
« : 17 Ağustos 2008, 11:11:12 »
Beşiktaş'ın eski futbolcularından Oktay Derelioğlu, Azerbaycan ekibi Hazar Lankeran'a karşı son kez Beşiktaş forması giyerek yeşil sahalara veda etti. Siyah-beyazlı ekip karşılaşmayı Mert Nobre'nin 2, İbrahim Toraman ve Saim Çelik'in golleriyle 4-0 kazandı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, maç sonunda yaptığı açıklamada, Hazar Lankeran mücadelesinin oyuncuları görme açısından iyi bir maç olduğunu söyledi.
Oktay Derelioğlu'na bundan sonraki yaşamında başarılar dileyen Sağlam, karşılaşmanın faydalı geçtiğini belirtti.

Sağlam, şöyle konuştu:

"Bugünkü karşılaşmada Siroki karşılaşmasında oynatamadığımız arkadaşlarımızı oynatmaya çalıştık. PAF Takımdan aldığımız oyuncuları da görme şansı bulduk. İyi bir mücadele oldu. Kazanımları çok iyi. Genç oyuncularımızın iştahı iyiydi. Çok faydalandığımız bir karşılaşma oldu."

311
BEŞİKTAŞ / Beşiktaş jubile maçında coştu: 4-0
« : 17 Ağustos 2008, 11:10:49 »
Beşiktaş, Oktay Derelioğlu'nun jübilesinde karşılaştığı Azerbaycan takımı Hazar Lankaran'ı 4-0 yendi.

Yedekler ve PAF Takımı takviyesiyle Hazar Lankaran maçına çıkan siyah-beyazlıların gollerini Mert Nobre (2), İbrahim Toraman ve genç futbolcu Saim Çelik attı.

Yönetim kurulu tarafından affedilen İbrahim Toraman ile İbrahim Üzülmez'in ilk 11'de çıktığı karşılaşmada Nobre ve Serdar Özkan ortaya koydukları etkili oyunla göz doldurdu.

14. dakikada, Nobre'nin pasıyla ceza alanı içinde buluşan Oktay Derelioğlu'nun şutunda top yan direkten döndü.

32. dakikada, Mehmet Sedef'in kafayla indirdiği topla ceza alanı içinde buluşan Nobre'nin şutunda meşin yuvarlak kaleci Kramarenko'nun yanından filelere gitti ve Beşiktaş 1-0 öne geçti.

34. dakikada, Martins'in sol çaprazdan kullandığı serbest atışta top kaleci Hakan'dan döndü. Dönen topu Nobre uzaklaştırdı.

39. dakikada, Serdar Özkan'ın sağdan geliştirdiği atakta, ceza alanı içinde önce Mehmet Sedef, ardından da Ekrem müsait pozisyonda topu ağlara gönderemedi.

Karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

54. dakikada, Serdar Özkan'ın soldan ortasında ceza alanı içinde Nobre'nin kafa vuruşunda top ikinci kez Hazar Lankaran filelerine gitti: 2-0

59. dakikada, Serdar Özkan'ın soldan kullandığı serbest atışta ceza alanı içinde topa iyi yükselen İbrahim Toraman, kaleciden önce davranarak meşin yuvarlağı kafayla ağlara gönderdi: 3-0

82. dakikada, Beşiktaş'ın genç futbolcusu Saim, ceza yayı içinden plase bir vuruşla meşin yuvarlağı Hazar Lankaran takımı filelerine gönderdi: 4-0

90. dakikada, Silvano'nun altıpas içinden kafa vuruşunda top yan direkten döndü ve karşılaşma 4-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona erdi.

Bu arada, karşılaşmanın devre arasında Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner, jübile yapan Oktay Derelioğlu'na siyah-beyazlı kulübe yaptığı hizmetlerden dolayı bir şilt verdi.

Beşiktaş Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören karşılaşmayı Hazar Lankaran Kulübü Onursal Başkanı Mubariz Mansimov ile birlikte izledi.

Karşılaşma sonrası Demet Akalın, Gökhan Özen ve Azerbaycanlı Röya izleyicilere konser verdi.

312
GALATASARAY / İlk kupa kimin olacak?
« : 17 Ağustos 2008, 11:10:12 »
Futbol Federasyonu tarafından 3. kez düzenlenecek olan TFF Süper Kupa'da Galatasaray ile Kayserispor, bugün Almanya'da karşı karşıya gelecek.

Duisburg kentindeki MSW Arena Stadı'ndaki TFF Süper Kupa mücadelesinde, geride kalan sezonun Turkcell Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ve Fortis Türkiye Kupası Şampiyonu Kayserispor, kupayı müzelerine götürebilmek için kozlarını paylaşacaklar.

TSİ 21.00'de başlayacak ve TRT 1'den naklen yayınlanacak maçın orta hakemliğini Selçuk Dereli yaparken, yardımcılıklarını Cem Satman ile Erdinç Sezertam üstlenecek ve dördüncü hakem ise Kamil Abitoğlu olacak.

SKIBBE'DEN REVİZYON

Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, 27 Ağustos'taki Steaua Bükreş maçının provasını, bugünki Süper Kupa mücadelesinde yapacak. Alman hoca, sakat ve formsuz futbolcuların yerlerine kadroda revizyona gidecek.
Steaua Bükreş maçında sakatlanan Arda'nın yerine Harry Kewell'a şans tanıyacak olan Skibbe, Avustralyalı futbolcu ile birlikte Cassio Lincoln'a çok güveniyor.

Süper Kupa'da Kayserispor'un karşında hücumu düşünecek olan Skibbe, orta alanda Meira ısrarından vazgeçerek bu bölgede Mehmet Topal'ın yanında Ayhan ya da Barış'a görev verecek. Arda'nın görev aldığı bölgede ise Kewell şans bulacak. Alman teknik adam bugünki maçtan itibaren Steaua Bükreş ile oynanacak dev rövanşın provasını yapacak. 11 gün sonra oynanacak maçta gol ya da gollere ihtiyacı olan Skibbe'nin bu karşılaşmadan önce son 2 resmi maçı olan Süper Kupa finali ve ligdeki Denizlispor maçında takımını Romanya'daki zorlu maça göre oynatacak.  Galatasaray'da, Arda, Orkun, Linderoth ve Emre Güngör ise maç kadrosunda yer almıyor.

KAYSERİSPOR ŞANSSLIĞINI KIRMAK İSTİYOR

Kayserispor kafilesinde ise sakatlıklara rağmen Olembe, Escobar ile Ragıp'da yer aldı. Teknik direktör Tolunay Kafkas, "Galatasaray'la kafa kafaya oynayacak gücümüz var" dedi.

Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Galatasaray'ın bu sezon genç bir kadro kurduğunu belirterek, "Galatasaray ile kafa kafaya oynayacağımızı düşünüyorum. Üç oyuncumuz sakat. Lig maçını düşünerek, onları riske atmak istemiyorum" ifadelerini kullandı.Sarı-kırmızılı ekibin kaptanı Mehmet Topuz'da, "Galatasaray'a gerek lig gerekse kupada şansımız pek tutmadı. Almanya'da Süper Kupa'yı kazanarak, bu şanssızlığımızı da kırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

MUHTEMEL 11'LER

GALATASARAY
De Sanctis
Sabri
Meira
Servet
H. Balta
H. Şaş
Barış
M. Topal
Ayhan
Lincoln
Nonda

KAYSERİSPOR
Souleymanou
Koray
Aydın
Ali Turan
Toledo
M. Topuz
Saidou
Abdullah
Mehmet Eren
Puroviç
Aghahowa

STAT: MSW ARENA
SAAT: 21.00
HAKEM: SELÇUK DERELİ
YAYIN: TRT1 & SPORX CANLI ANLATIM SERVİSİ

GALATASARAY 2. KEZ

Galatasaray, Futbol Federasyonu tarafından 3. kez düzenlenen organizasyona 2. kez katılıyor.  İlki 2006 yılında düzenlenen TFF Süper Kupa'da Turkcell Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Fortis Türkiye Kupası sahibi Beşiktaş karşılaşırken, Almanya'nın Frankfurt kentindeki maçı Mert Nobre'nin golüyle 1-0 kazanan Beşiktaş, kupanın sahibi olmuştu.

Geçen yılın mücadelesinde ise Turkcell Süper Lig Şampiyonu Fenerbahçe ile Fortis Türkiye Kupası sahibi Beşiktaş'ın Almanya'nın Köln kentindeki düellosundan, 2-1'lik skorla Fenerbahçe galip ayrılarak kupayı müzesine götürmüştü.