İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - schoot9

361
FENERBAHCE / G.Antep maçı hazırlıkları başlıyor
« : 16 Ağustos 2008, 10:44:40 »
Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Partizan'la yaptığı karşılaşma sonrası İstanbul'a döner dönmez ayağının tozuyla bir çalışma yapan Fenerbahçemiz, bugünü ise izinli geçirdi.

Turkcell Süper Lig'in ilk haftasında Gaziantepspor ile karşılaşacak olan sarı-lacivertlilerimiz, bu maçın hazırlıklarına yarın yeniden başlayacak. Fenerbahçe takımımız, Samandıra Tesisleri'nde sabah ve akşam ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık olmak üzere iki antrenman gerçekleştirecek.

362
TRABZONSPOR / Arçil'in ailesi Trabzon’a sığındı
« : 16 Ağustos 2008, 10:40:51 »
Trabzonspor’un eski futbolcularından Gürcü oyuncu Arçil Arvaladze, Gürcistan ile Rusya arasındaki savaş nedeniyle ailesinin Trabzon’da bulunduğunu ve kendisine bu konuda hiçbir yardımı esirgemeyen Trabzon halkına teşekkür ettiğini söyledi.

Arçil, kendisinin şu anda Batum’da olduğunu belirterek, “Şu anda Batum’dayım evime Tiflis’e gidemiyorum. Ailemi Batum’dan Trabzon’a yolladım. Burada yaşam çok kötü durumda” dedi.

363
BEŞİKTAŞ / Kartal artık daha Sağlam
« : 16 Ağustos 2008, 10:39:39 »
Trabzonspor ile birlikte transfere en çok yatırım yapan takımlardan biri olan Beşiktaş (6'sı dış, 3'ü iç transfer olmak üzere toplam 9 futbolcuyla masaya oturan ve anlaşan Kartal, bu transferlere 5 yıllık süreçte toplam 56 milyon 785 bin YTL ödeyecek) Siroki karşısındaki yeni taktiği ve yapısıyla geçen sezondan çok daha farklı bir yapıda olacağını gösterdi.

Sistemini 4-2-3-1 üzerine kuran teknik direktör Ertuğrul Sağlam, geçen sezon büyük sıkıntı yaşanan defansını daha sağlam tutarak gol yememeyi birinci kural olarak belirledi. Ligde hücumda başarılı olmasına rağmen defansta dökülen ve komik goller yiyen Beşiktaş'ta Gökhan Zan ve Sivok ikilisi önceki gece defansın göbeğinde uyumlu bir şekilde görev yaparken, çift ön liberoya dönen Sağlam defansın gücüne de güç katma yoluna gitti.

Nitekim önceki günkü Siroki maçında Uğur İnceman ve Cisse ikilisi bu görevi başarıyla yerine getirdi. Holosko çizgiye daha yakın oynarken, forvette 11'de şans bulan Bobo, Kartal'ın yeni yüzüne uyamayan isimlerden biriydi. Brezilyalı futbolcu kadar Holosko da hazır gözükmedi. Siyah beyazlı takımın hücum gücü yüksek olmasına rağmen ilerde sıkıntı yaşaması zayıf bir not olarak deftere geçti. Sonuçta Beşiktaş'ta Siroki maçında göze batan en büyük değişim defansın güven veren haliydi. Çek futbolcu Sivok'un bundaki katkısı da büyüktü.

KALEDE SORUN OLUR MU?

Bu arada geçen sezon kaleden yana da başı ağrıyan Beşiktaş'ta Siroki karşısında yediği gol aynı korkuları gündeme getirdi. Golde hatası olan ve yanlış yer tutan Rüştü bu sezon Beşiktaş'ın başını yine ağrıtabilir. Kartal'ın kulübedeki ismi ise Hakan Arıkan.

364
GALATASARAY / Skibbe'den süper revizyon
« : 16 Ağustos 2008, 10:38:51 »

Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, 27 Ağustos’taki Steaua Bükreş maçının provasını, yarınki Süper Kupa mücadelesinde yapacak. Alman hoca, sakat ve formsuz futbolcuların yerlerine kadroda revizyona gidecek.

Steaua Bükreş maçında sakatlanan Arda’nın yerine Harry Kewell’a şans tanıyacak olan Skibbe, Avustralyalı futbolcu ile birlikte Cassio Lincoln’a çok güveniyor. Süper Kupa’da Kayserispor’un karşında hücumu düşünecek olan Skibbe, orta alanda Meira ısrarından vazgeçerek bu bölgede Mehmet Topal’ın yanında Ayhan ya da Barış’a görev verecek. Arda’nın görev aldığı bölgede ise Kewell şans bulacak.

Alman teknik adam yarınki maçtan itibaren Steaua Bükreş ile oynanacak dev rövanşın provasını yapacak. 11 gün sonra oynanacak maçta gol ya da gollere ihtiyacı olan Skibbe’nin bu karşılaşmadan önce son 2 resmi maçı olan Süper Kupa finali ve ligdeki Denizlispor maçında takımını Romanya’daki zorlu maça göre oynatacak.

Yıldızlarla görüştü

Kewell ve Lincoln ile de görüşme yapan Skibbe’nin sol ayak bileğinde hafif bir esneme bulunan Lincoln’ün maça yetiştirilmesi için sağlık ekibine talimat verdi. Skibbe, Kewell ve Lincoln’e şunları söyledi: "Ssize güveniyorum. Bu maçta gerçek gücünüzü ortaya koymanızı bekliyorum" dedi.

365
GALATASARAY / G.Saray'ın son kararı Nikola Zigiç
« : 16 Ağustos 2008, 10:37:01 »
Steaua Bükreş beraberliği sonrası küplere binen Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın "Forvet transferini acilen bitirmemiz lazım. Elinizi hızlandırın" talimatıyla harekete geçen futbol şube sorumlusu Haldun Üstünel'in, İspanya'da Nikola Zigiç'in işini bitirmeye çalıştığı öğrenildi.

Yaz dönemi boyunca Ricardo Oliveira, Fernando Morientes, Stefan Kiessling, Benny McCarthy ve Hernan Crespo gibi üst düzey isimlerle ilgilenen ancak bunların hiçbirisini renklerine bağlayamayan sarıkırmızılıların, Valencia'da forma giyen Sırbistan Milli Takımı'nın santrforu Nikola Zigiç'te karar kıldıkları ve bu transferi bitirmek için ellerinden geleni yaptıkları bildirildi. Yapılan tutarsız harcamalar nedeniyle mali açıdan krizde olan Valencia'nın da, Santander'den büyük umutlarla almalarına rağmen bir türlü faydalanamadığı Zigiç'i Galatasaray'a satmaya sıcak baktığı sızan haberler arasında.

İNDİRİM BEKLİYORLAR
Şimdi Galatasaray adına İspanya'da olan Haldun Üstünel, Zigiç için istenen 6 milyon euroluk bonserviste indirim yaptırmaya çalışıyor. Nikola Zigiç, bu transfer döneminde İngiltere'den Everton, Bolton ve Stoke City'nin gündemine gelmiş ancak bu ekiplerin 1 yıllık kiralama önerilerini Valencia reddetmişti.

366
GALATASARAY / Lucescu 'Steaua Bükreş' dedi
« : 16 Ağustos 2008, 10:36:41 »
Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turu ilk maçında evinde Steaua Bükreş ile 2-2 berabere kalan Galatasaray, Rumen ekibinin alay konusu oldu. Gazeta Sporturilor'a "Çok üzgünüm. Kazanmamız gereken bir maçtı" diye konuşan Steaua Bükreş Teknik Direktörü Lacatus'un ardından açıklama yapan Rumen takımının efsanevi hocası Emerich Jenei, "Galatasaray'ı gördük. Bizim çocuklar Bükreş'te bunları eze eze yener" ifadesini kullandı. Steaua Bükreş Başkan Yardımcısı Valeriu Argasela ise, "Cehennem dedikleri bu muymuş? Hiç de düşündüğüm gibi bir rakip ve taraftar yoktu. Bükreş'te bizim oyuncularımız şov yapar ve turu geçeriz" dedi.

LUCESCU: TUR STEAUA'NUN

Bu arada Galatasaray'ın rakibinin başkanı Becali futbolcularına tur primi olarak açık çek vadetti. Becali, "Evimizde daha cesur ve iyi oynayacağız. Seyircimizin de desteğiyle gruplara kalacağız. Bunu başarırlarsa oyuncularıma açık çek vereceğim" şeklinde konuştu. İlk maçın ardından değerlendirme yapan Galatasaray'ın eski Rumen teknik direktörü Lucescu da, "Rövanşta G.Saray bir şey yapamaz. Steaua, Bükreş'te işi bitirir" yorumunu yaptı.

367
FENERBAHCE / F.Bahçe, stadı parakende satacak
« : 16 Ağustos 2008, 10:36:06 »
Kadıköy Şükrü Saracoğlu'nu tamamen kulüp imkânlarıyla Avrupa'nın en modern statlarından biri haline getiren ve bu sezon 30 bine yakın kombine kart satan Fenerbahçe, şimdi yeni kaynaklar oluşturma peşine düştü. Bu amaçla Kenan Evren Lisesi'ne bakan Telsim Tribünü'nün isminin satışa çıkarılması gündeme geldi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından Uzan Grubu'nun bazı şirketlerine el konulmasından sonra GSM operatörü Telsim de Vodafone'un olmuştu. Böylece Fenerbahçe'nin isim hakkı karşılığında Uzanlara yaptırdığı Telsim Tribünü'nün adı atıl duruma düştü. Fakat Sarı-Lacivertliler kullanımı kendi tasarruflarında olmasına rağmen bunca zamandır Telsim'i değiştirme gereği duymadı. Ta ki Galatasaray'ın temelini attığı Seyrantepe Stadı'nın isim hakkını Türk Telekom'a satması, Beşiktaş'ın da İnönü Stadı'nın adını değiştireceği iddialarının ortaya atılmasına kadar.

Bilindiği gibi Galatasaray'ın 2009-2010 sezonunun ikinci yarısından itibaren maçlarını oynayacağı stadın adı en az 10 yıl süreyle 'Türk Telekom' oldu. Sarı-Kırmızılı kulüp bu sayede 40 milyon dolar para elde edecek. G.Saray'ın daha stadı temel aşamasındayken bu seviyede bir geliri kasasına koyacak olması Fenerbahçe'yi de harekete geçirdi.

Kulüp gelirlerini artıran ve yurtdışında çok sayıda örnekleri bulunan stadyum sponsorluğu aslında F.Bahçe'ye uzak bir kavram değildi. Sarı-Lacivertliler, Şükrü Saracoğlu'nun kale arkası bölümlerini sponsorlar aracılığıyla inşa etmiş ve buralara Migros ile Telsim adı verilmişti. Maraton ve Fenerium tribünleri ise öz kaynaklarla yapılmak suretiyle stat şimdiki haline getirilmişti. Ancak Sarı-Lacivertliler, stadın isminin tümden değiştirilmesine sıcak bakmıyor.

Geçtiğimiz hafta İkinci Başkan Nihat Özdemir'e ait çimento fabrikasının açılış töreninde gazetecilerin bu konudaki düşüncelerini sorduğu F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, şu an böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirtse de ilerisi için açık kapı bırakmıştı. Her gelenin hayranlığını gizleyemediği, UEFA Başkanı Platini'den İnter'in eski teknik direktörü Mancini'ye kadar futbol dünyasından birçok ünlünün övgü dolu sözlerle bahsettiği Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bu görünümüne kavuşması ise 100 yıllık bir sürece tekabül ediyor.

1908 yılında Papazın Çayırı olarak bilinen alan, 1929'da Fenerbahçe tarafından kiralanmıştı. İsmi de Fenerbahçe Stadı olmuştu. 2000'li yıllara dek birçok kez elden geçirilen stadyum, Fenerbahçe'deki başkanlık görevinde 10 yılı geride bırakan Aziz Yıldırım döneminde neredeyse baştan sona değiştirildi. Ülkemizde Fenerbahçe sponsorların devreye girmesiyle Şükrü Saracoğlu'nun kale arkası tribünlerini kulüp kasasından beş kuruş harcamadan tamamladı.

AVRUPA'DA SPONSOR FIRTINASI

Yurtdışında son yıllarda yeni statların büyük bir kısmı ya sponsorlar tarafından yaptırılıyor ya da mevcut stadın ismi yüksek meblağlar ödenerek değiştiriliyor. Örneğin 2004 yılında Emirates Airlines, İngiltere Premier Lig'in köklü ekiplerinden Arsenal ile dev bir anlaşma imzaladı. Buna göre Arap sermayeli ünlü havayolu şirketi 15 yıllığına Arsenal stadyumunun isim hakkını aldı. Hollanda'da PSV Eindhoven'ın stadının adı elektronik devi Philips ismiyle anılıyor. Almanya'da Bayern Münih, maçlarını sponsoru Allianz'ın yaptırdığı Allianz Arena'da oynuyor. Yine Almanya'da sponsor destekli bazı statlar arasında Frankfurt'taki Commerzbank Arena, Köln'deki Rhein Energy, Dortmund'daki Signal Iduna Park yer alıyor.

368
FENERBAHCE / Kezman'da son kriz
« : 16 Ağustos 2008, 10:35:28 »
F.Bahçe yönetimi, Paris Saint German’ın istediği Mateja Kezman’ı satmak için bu oyuncuya 1 milyon euroluk şart koştu.

Sırp oyuncudan kulüpten tahsil ettiği fazladan 1 milyon euroyu geri ödemesini isteyen Fenerbahçe Kulübü, aksi taktirde transfere izin vermeyeceğini bildirdi.

Atletico Madrid kulübünden 8 milyon euro bonservis bedeli karşılığı Fenerbahçe’ye alınan ve dört yıllık sözleşme yapılan Kezman, bu sözleşmeye göre kalan iki yıl için sarı - lacivertlilerden 5 milyon euro alacaktı. İlk iki yıl toplam altı milyon euro alan Kezman, son iki yıl 2.5 milyon euroya anlaşma yapmıştı.

Kezman’ın 12 milyon euroluk ücretinin yarısını tahsil ettiği, Fransız kulübüyle yılda 2 milyon euroya yakın anlaşma yaptığı belirlendi.

Fenerbahçe yönetimi, Kezman’ın toplam alacağının yarısını aldığını, ancak verimli olamadığı için 1 milyon euroyu geri ödeyerek transfer olabileceğini bildirdi.

Kulüpten ayrılabilmesi için kendisinden 1 milyon euro istenen Kezman bu parayı geri ödemeyeceğini bildirdi.  Fenerbahçe yönetimi de Kezman’ı bu durumda satmayacağını söyleyip, transferi kilitledi. PSG yöneticilerinin son kez hafta içi sarı - lacivertli yönetimle göreceği öğrenildi.

369
FENERBAHCE / "Maldonado'yu satmayın"
« : 16 Ağustos 2008, 10:34:05 »
F.Bahçe Teknik Direktörü Luis Aragones yönetimin satış kararı aldığı Claudio Maldonado'nun takımda kalmasını istedi. Sezon başındaki Avusturya kampında Şilili futbolcuyu gözden çıkaran İspanyol çalıştırıcı, hazırlık maçları ve Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda oynanan karşılaşmalar sonrasında fikrini değiştirdi.

Maldonado'nun son günlerde gösterdiği performanstan memnun kalan tecrübeli teknik adam, Partizan maçında sonradan oyuna soktuğu Şilili'nin iyi bir profesyonel olduğunu açıkladı.

EN FORMDA OLANI SELÇUK

Satılması gündemde olan Mateja Kezman'ın ayartmaya çalıştığı Maldonado'nun antrenmanlardaki hırsı ve saygılı tavırlarını dikkate alan Aragones, yönetimle yaptığı görüşmede, "Şu aşamada Maldonado'nun satılması doğru olmaz. Elimizde aynı bölgede oynayabilecek üç oyuncumuz var. Selçuk çok formda olduğu için ilk onbire daha yakın. Ancak uzun bir maratona giriyoruz. Deniz Barış ile Maldonado iyi profesyoneller. İkisi de görev adamı. Bu yüzden Maldonado'nun kalmasını istiyorum" dedi.

ALEX'TEN GÖRÜŞ ALDI

Takım kaptanı Alex de Souza'dan da Maldonado için görüş alan İspanyol çalıştırıcı, geçen yıl Deivid de Souza'nın yaşadığı uyum sorununu Şilili oyuncunun da yaşadığını öğrendi. Alex, hocasına Maldonado'nun Güney Amerika'nın en iyi ön liberolarından birisi olduğunu belirterek, "Deivid takımdan gönderilmek üzereyken, patlama yaptı. Geçtiğimiz yıl Şampiyonlar Ligi'nin en iyi futbolcuları arasına adını yazdırdı. Bu yüzden Maldonado'ya yeterli şansın verilmesi gerektiğini düşünüyorum" yorumunu yaptı.

370
TRABZONSPOR / Trabzonspor'un gövde gösterisi!
« : 16 Ağustos 2008, 00:41:26 »
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, yarın İstanbul'da Belçika'nın Club Brugge takımı ile yapacakları maçta Olimpiyat Stadı'nın görüntüsünün gerçek bir gövde gösterisi olacağını söyledi.

Şener, bordo-mavili kulübün internet sitesinde yaptığı açıklamada, taraftarları Club Brugge maçına davet etti. Clup Brugge karşılaşmasının takımın sezon öncesi oynayacağı son hazırlık maçı olduğunu vurgulayan Şener, ''Tüm taraftarlarımızı bu mücadelede yanımızda görmek istiyoruz. Eğer sezon boyunca büyük hedefler peşinde koşacaksak, şimdiden el ele vermeli, bütünlüğümüzü herkese göstermeliyiz. Bu amaçla Club Brugge maçına büyük önem veriyoruz'' dedi.

Trabzonspor'un sadece İstanbul'da değil dünyanın her köşesinde taraftara sahip olduğunu ifade eden Şener, şunları söyledi:

''Yanımızdaki büyük desteği gittiğimiz her yerde hissediyoruz. Trabzonspor'un büyüklüğü de zaten burada yatıyor. Bu sezon başında yaptığımız hamlelerle camianın morali ve inancı tekrar yerine geldi. Şimdi bize düşen, bu inanç ve moralin vereceği ivmeyle lige iyi bir başlangıç yapmak ve gücümüzü ortaya koymaktır. Clup Brugge maçındaki Olimpiyat Stadı'nın görüntüsü gerçek bir gövde gösterisi olacaktır. Taraftarlarımızın her zaman olduğu gibi yine bizi yalnız bırakmayacaklarına inanıyoruz.''

371
TRABZONSPOR / Trabzonspor'un muhtemel 11'i
« : 16 Ağustos 2008, 00:40:58 »
Trabzonspor, sezon öncesi son hazırlık maçını yarın Belçika'nın Clup Brugge takımı ile İstanbul'da yapacak. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 20.00'de başlayacak karşılaşma ile bordo-mavililer, lig öncesi son provasını gerçekleştirmiş olacak.

Kulüp futbol şube sorumlusu İhsan Alioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon öncesi yurt içi ve yurt dışı olmak üzere 2 hazırlık kampı gerçekleştirdiklerini belirterek, ''Hazırlık dönemleri istediğimiz ortamda ve olumluluklar içerisinde geçti. Tıbbi olarak üst yüklemeler yapıldığı halde az sakatlıkların yaşanması da bizi ayrıca mutlu etti'' dedi.

Takıma yeni katılan 20 üzerindeki oyuncuyla takım kurgusu oluşturma manasında Almanya kampında hazırlık maçları yaptıklarını ifade eden Alioğlu, şöyle konuştu:

''Bu maçlarla beraber takımın iskeleti kafalarda şekillendi. Hocamız bu konuda futbolcular hakkında önemli intibalar edindi. Şimdi bütün bu birikimlerimizi İstanbul'da geniş tabanlı camiamızın önüne çıkarak sergilemek istiyoruz. Maç hem onlarla, İstanbul'daki camia mensuplarıyla yüzleşme hem de Trabzonspor'un bu sezona ne kadar iddialı takım olarak çıkacağını gösterme maçı olacaktır. Umudumuz sakatsız, sorunsuz bir müsabaka oynamaktır. Aynı zamanda Trabzonspor, gücüne yakışır bir maç da oynayacak. Tabi ki maçın neticesi çok önemli olmamakla birlikte galibiyet herkesi memnun edecek bir neticedir. Ondan sonra gelecek hafta ligde ilk yapacağımız Ankaraspor maçına start vermiş olacağız.''

Karşılaşmaya ilginin beklenilen ölçüde, üst düzeyde olacağını düşündüğünü kaydeden Alioğlu, ''Taraftarlarımız hem takımlarıyla yüzleşmek hem de bir arada olarak aidiyet duygusu yaşamak istiyorlar. Aynı zamanda Trabzonspor takımının ismine yakışır büyük takım olduğunu fiili olarak da ortaya koymak istiyorlar. Onun için ben çok coşkulu ve oldukça katılımı yüksek bir müsabaka bekliyorum'' diye konuştu.

Alioğlu, 27 kişilik kadrolarından 1-2 eksik haricinde tüm futbolcuların İstanbul'a getirilmesinin düşünüldüğünü de kaydetti.

-MUHTEMEL 11-

Trabzonspor'un yarın akşamki maça Tony Sylva, Serkan, Song, Egemen, Cale, Ceyhun (Hüseyin), Selçuk, Colman, Yattara, Gökhan ve Umut 11'i ile başlaması bekleniyor.

372
TRABZONSPOR / "Yeni sezon çok farklı olacak"
« : 16 Ağustos 2008, 00:40:28 »
Trabzonspor'un tecrübeli kaptanı Hüseyin Çimşir, yeni sezonun çok farklı olacağını söyledi.

Yeni sezon öncesi çok iyi hazırlandıklarını ifade eden Hüseyin Cimşir, "Bolu'da yaptığımız çalışmalarda güç kazandık, Almanya'da ise takım olma yolunda önemli adımlar attık. Bu sene yapılan flaş transferlerle çok güçlü bir takım halini aldık. Takımdaki rekabet ortamı üst seviyede. Bu yüzden formayı bir kez giyen bir daha çıkarmamak için elinden geleni yapıyor. Trabzonspor'un uzun zamandır süre gelen bir şampiyonluk hasreti var. Biz bu hasrete bir nokta koymak istiyoruz. Ama şampiyonluk kısa süreli bir proje değil. Elimizden gelenin en iyisini yapıp mutlu sona ulaşmaya çalışacağız. Ligin yanısıra Türkiye Kupası'nda da iddialıyız. Lige iyi bir başlangıç yaparsen geresinin geleceğine inanıyorum. Bu sezon Trabzonspor için çok farklı olacak" dedi.