İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - schoot9

409
FENERBAHCE / Kezman'ın durumu yılan hikayesi
« : 14 Ağustos 2008, 23:47:54 »
Teknik Direktör Aragones tarafından Partizan maçının kadrosuna da alınmayan Mateja Kezman’ın durumu yılan hikayesine döndü.

Sırp yıldızın önceki gün Fransız medyasına verdiği “PSG’ye gitmek artık çok zor. Kendilerine başka bir isim arasınlar” demeçinden sonra dün de Paris Saint Germain’in iletişim direktörü Bruno Skropeta’nın L’equipe Gazetesi’ne yaptığı açıklama kafaları iyice karıştırdı.

Skropeta, bu transferde hem Fenerbahçe, hem de Kezman ile her konuda anlaştıklarını iddia ederek, “Biz tek bir isim üzerinde durmuyoruz, başka forvet opsiyonlarını da gözden geçiriyoruz. Bu yüzden Kezman ve Fenerbahçe ile yaptığımız anlaşma önümüzdeki üç hafta içinde geçerlilik kazanmayacak” dedi.
Fenerbahçeli yöneticiler ise PSG ile kesinlikle bir anlaşmanın söz konusu olmadığını belirttiler.

410
FENERBAHCE / Bu gurur Roberto Carlos'un
« : 14 Ağustos 2008, 23:47:27 »
Fenerbahçe'nin yıldızı Roberto Carlos, Partizan maçında sahaya çıkarak Şampiyon Kulüpler Kupası ve 1992 yılından sonra da Şampiyonlar Ligi adını alan organizasyonda 119’la en çok forma giyen ikinci oyuncu oldu.

Bu alanda 118’le Real Madrid’den eski takım arkadaşı Raul’ü geride bırakan Carlos’un önünde ise ulaşılması güç bir kişi, 40 yaşındaki Milan’ın kaptanı Paolo Maldini geliyor. Halen İtalya’nın en ünlü takımlarından Milan’da oynayan Maldini, 163 kez bu kupada mücadele etti.

Yeni formatta da 2.

1992-93 yılından itibaren Şampiyonlar Ligi adıyla düzenlenen kupada en çok forma giyen futbolcu ise 116 kezle Real Madrid’den Raul Gonzalez. İkinci sırada ise 114’le Roberto Carlos yer alıyor. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde 7 maçta forma giyen Carlos, Sevilla ile oynanan ilk maçta sakatlanmış ve rövanşın yanı sıra Chelsea ile oynanan çeyrek final eşleşmeşinde sahada yer almamıştı. Eğer Carlos bu 3 maçta da oynasaydı, Raul’u geçecekti. Bu istatistiklere ön eleme maçları dahil edilmiyor.

411
FENERBAHCE / Sırp basını hakeme yüklendi
« : 14 Ağustos 2008, 23:46:45 »
Sırp basını, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda dün 2-2 sona eren Partizan - Fenerbahçe maçının ardından karşılaşmanın İskoç hakemi Alexander Thomson'a yüklenerek, Partizan'ın elinden galibiyeti çalmakla suçladı.

Sırbistan'ın Blic gazetesi, "Ayıp" başlığını kullanırken, hakemin ilk yarının son dakikalarında verdiği penaltı ile Fenerbahçe'yi ateşlediğini ve oyuna geri dönmelerini sağladığını yazdı. Gazete, Partizan Teknik Direktörü Slavisa Jokanovic'in, "Hakem ya bir şey bilmiyor ya da hırsız" cümlesini sayfalarına taşıdı. Bu arada Blic gazetesi, Fenerbahçeli futbolculardan Alex'e "7" puanla en yüksek notu verdi.

Dnevne Novine Press gazetesi ise, "Kahraman Partizan" başlığını atarak, Partizanlı futbolcuları dün gösterdiği performanstan dolayı tebrik etti. Gazetede ayrıca Partizanlı futbolcuların beklenenden çok daha iyi bir oyun sergilediği ifade edildi.

Dnevne Novine Press, Partizan'ın ikinci golünü atan Bogunovic'in şu sözlerine yer verdi:

"Sahada hangi takımın daha pahalı olduğu anlaşılamadı. Maçtan önce bu kadar iyi bir sonuç alacağımızı beklemiyorduk. İlk yarının son saniyelerine kadar oldukça mutluyduk. Fenerbahçe bizden daha pahalı futbolculara sahip olmasına rağmen denk bir mücadele oldu."

Alex'e yaptığı müdahale ile penaltıya sebebiyet veren Sikimiç'in ise, "Kendimi o pozisyonda çekmek istedim, ama Alex tecrübeli bir futbolcu ve oraya penaltı yaptırmak için girip, düşmeyi bekledi. Alex pozisyonu belki biraz abarttı, ama artık bunu konuşmanın bir önemi yok. Onlardan çok fazla pozisyonumuz vardı, ama ne yazık ki galip gelemedik" şeklindeki ifadelerine yer verildi.

Takım kaptanı Dordevic ise, "Hakem Fenerbahçe'nin hezimete uğramasından korktu" ifadesini kullanırken, Sportif Direktör İvan Tomic de Fenerbahçe'yi hakemi kurtardığını söyledi.

Kurir Gazetesi, "Rüyadan gerçeğe" başlığını attığı haberde, 25 bin taraftarın doldurduğu statta Partizanlı futbolcuların müthiş bir başlangıç yaptığını, ancak gelen penaltının Partizan'ı bir anda rüyadan gerçeğe döndürdüğünü yazdı.

412
FENERBAHCE / Güiza cehennemden çıkardı
« : 14 Ağustos 2008, 23:46:21 »
Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun ilk maçında deplasmanda FK Partizan ile 2-2 berabere kalan Fenerbahçe'nin son golünü atan Daniel Güiza, İspanyol basınında ön plana çıkartıldı.

Marca gazetesi, ''Güiza, Türkleri ve Luis'i Sırp cehenneminden kurtarıyor'' başlığını atarken, Fenerbahçe formasıyla ilk kez bir resmi maçta gol atan Güiza için ''Üzerindeki gol baskısını attı, bundan sonra futbolu daha görünür olacak'' yorumunda bulundu. Fenerbahçe'de sol kanatta Roberto Carlos-Uğur Boral ikilisinin iyi görev yapmadığını yazan gazete, sarı lacivertlilerin ikinci yarının ilk 10 dakikasında iyi bir oyun sergilediğini ve daha sonra Güiza ve Semih'in hücumda ''iyi bir ikili'' olduklarını gösterdiklerini belirtti.

As gazetesi, ''Türklerin geriden yükselişlerinde Güiza doruğa çıktı'' ifadesini başlığına çıkartarak, Güiza'nın maçın başaktörlerinden biri olduğunu savundu.

El Mundo Deportivo gazetesi de ''Luis ve Güiza'dan iyi başlangıç'' derken, Fenerbahçe'de ilk golünü atan Güiza'nın maç boyunca çok fazla gol pozisyonuna girdiğini, özellikle hava toplarında etkili olduğunu kaydetti.

413
ANADOLU TAKIMLARI / Serhat Akın Türkiye'ye döndü!..
« : 14 Ağustos 2008, 23:45:47 »
Kocaelispor, Anderlecht forması giyen Serhat Akın ile anlaştı. Kocaelispor, bir zamanlar Fenerbahçe forması giyen ve son olarak Anderlecht'te oynayan Türk futbolcu Serhat Akın ile anlaştı. Kocaelispor Başkanı Serhan Gürkan, "Bugün itibariyle Serhat Akın'la anlaştık. Babası ve avukatıyla ön sözleşme imzaladık. Serhat Akın yarın saat 10.50 uçağıyla Türkiye'ye gelecek. Kendisiyle resmi sözleşme imzalayacağız. Sezon açılışımıza katılacak. Tüm Kocaelispor camiasına hayırlı olsun" dedi.

1981 doğumlu Serhat Akın, 1991 ile 2000 yılları arasında Karlsruhe'de oynadı. 5 yıl Fenerbahçe'nin forması giyen Serhat, en son Belçika'nın ünlü takımı Anderlecht'in formasını giydi. 16 kez A Milli takım forması giyen Serhat, kariyerinde 56 gol attı.

414
BEŞİKTAŞ / BEŞİKTAŞ'I KAPTANLARI UÇURDU: 1-2
« : 14 Ağustos 2008, 23:43:05 »
UEFA Kupası'ndaki temsilcimiz Beşiktaş, 2. Ön Eleme Turu ilk maçında Bosna Hersek'in Siroki Brijeg takımını deplasmanda 2-1 mağlup ederek rövanş için büyük avantaj yakaladı. Pecara Stadı'nda oynanan maçta temsilcimizin golleri 20. dakikada kaptan Delgado ve 83. dakikada Mert Nobre'den gelirken, Ev sahibi Siroki'nin tek sayısını 90. dakikada Silic kaydetti. İyi bir hazırlık dönemi geçiren Beşiktaş, aldığı bu galibiyetle ilerisi için iyi sinyaller verdi.

Çok sıcak bir havada oynanan karşılaşmaya, Zapatocny'nin yerine savunmanın göbeğinde Gökhan Zan'a görev veren Ertuğrul Sağlam, Gökhan'ın yanında Sivok'u oynattı. Sağ bekte Ali Tandoğan, sol bekte de Tello'yu oynatan genç teknik adam, orta alanda Cisse ve Uğur İnceman'ı yanyana sahaya sürdü. Hücum gücü olarak da Holosko, Aydın, kaptan Delgado ve ileride tek forvet Bobo görev yaptı.

Çok düşük bir tempoda geçen maçta Beşiktaş'ta göze batan en etkili isim Çek oyuncu Sivok olurken, Delgado da zaman zaman yaptığı şık hareketlerle alkış topladı. Siyah-beyazlıların sol kanadını bu sezon kimselere bırakmayacak gibi görünen Aydın Karabulut yine her zamanki istikrarlı çizgisini korudu. İleride görev yapan Bobo'nun ise henüz tam hazır olmadığı gözlerden kaçmadı.

Perdeyi kaptan açtı

Maça istediği gibi başlayamayan Beşiktaş, ilk 20 dakikada istediği oyun hakimiyetini bir türlü yakalayamadı. Zaman zaman tehlikeli ataklar geliştirse de Siyah-beyazlılar daha çok orta alan mücadelesi yaptı. Ancak karşılaşmanın 20. dakikasında gelişen atakta, sol kanattan ceza sahasına giren Aydın şık bir pasla ön direkte Delgado'yu topla buluşturdu ve o da uçarak yaptığı kafa vuruşuyla takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra oyunda üstünlüğü ele geçiren Siyah-beyazlılar ilk yarıda başka gol bulamayınca, 45 dakika bu skorla 1-0 sona erdi.

Bobo'nun yerine Nobre

İkinci yarıya da atak başlayan temsilcimiz, oyunun kontrolünü elinde bulundursa da tempoyu yükseltmeyi başaramadı. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, ilk oyuncu değişikliği hakkını ileride etkisiz kalan Bobo'nun yerine Nobre'yi alarak 67. dakikada yaptı.

Serdar Özkan girdi tempo arttı

İkinci değişiklik hakkını 71. dakikada yapan Sağlam, golün asistini yapan ve sol kanadı iyi kullanan ancak yorulan genç oyuncu Aydın Karabulut'u oyundan alıp Serdar Özkan'ı oyuna sürerek yaptı. Bu değişiklikle atakları sıklaşan Beşiktaş, oyundaki temposunu da arttırmış oldu.

Bir gol de Nobre'den

Bobo'nun yerine sonradan oyuna giren Mert Nobre, 83. dakikada attığı golle farkı ikiye çıkardı. Yine sonradan oyuna giren Serdar Özkan'ın soldan ceza sahasına girip boş pozisyondaki Nobre'ye pasını verdi ve o da topu filelere göndererek Beşiktaş'ı Bosna Hersek'te uçurdu.

Tam bitiyor dedik...

Artık maçta 90. dakika oynanıyordu.. Ev sahibi takım hiç değilse bi gol istiyordu ve o golü de son dakikada buldu. Silic'in uzaktan attığı şık golle Siroki Brijeg farkı 1'e indirdi. Bu dakikadan sonra maçta başka gol olmadı ve Beşiktaş maçı 2-1 kazanarak, İnönü Stadı'nda oynayacağı karşılaşmayı prestij havasına soktu.

415
FENERBAHCE / "Sonuçtan memnun değilim"
« : 14 Ağustos 2008, 01:27:24 »
Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun ilk maçında FK Partizan karşısında aldıkları 2-2'lik sonuçtan memnun olmadığını ancak sonucun rövanş için fena bir skor olmadığını ifade etti.

İspanyol teknik adam maçtan sonra yaptığı değerlendirmede, şunları söyledi:

''İlk 20-25 dakika Partizan takımı gerçekten bizi şaşırtan bir futbol sahaya koydu. Hızlı başlayıp iyi oynadılar. Daha sonra yavaş yavaş toparlandık ataklar geliştirdik. Mücadele etmeye başladıktan sonra gol bulduk ve daha fazla pozisyon üreten ekip bizdik. Sonuçtan normal olarak çok memnun değilim. Ben her zaman kazanmak isteyen, bunu görmek isteyen bir teknik adamım. Yine de fena sonuç değil.''

Dünkü basın toplantısında beraberliğin kendileri için bir avantaj olmayacağı ifadeleri hatırlatılan Aragones, ''Tekrar söylüyorum, ben hiçbir zaman beraberlik gibi sonuçlardan memnun olmayan insanım. Kazanmalıydık. Her şeyi yaptık ama kazanamadık. Deplasmanda attığımız 2 gol de önemli. Bu tip turnuvalarda başarılı bir sonuç diyebiliriz'' diye konuştu.

Kazım'ın oyundan alındıktan sonra yedek kulübesinde formasını yere attığının görüldüğü ifade edilerek bir problem olup olmadığı sorulan Aragones, ''Bunu çok göremedim. Ama görseydim daha farklı bir tepki verebilirdim'' dedi.

Öte yandan FK Partizan Kulübü'nün basın toplantılarında Türkçe tercüme için görevlendirdiği kişinin bozuk tercümesi ve zaman zaman Aragones ile yaşadığı diyalog gülüşmelere neden oldu. Fenerbahçe kafilesi Partizan Stadı'ndan ayrılarak, İstanbul'a gitmek için Nikola Tesla Havalimanı'na hareket etti.

416
FENERBAHCE / "Şanslarımızı değerlendiremedik"
« : 14 Ağustos 2008, 01:27:05 »
FK Partizan Teknik Direktvörü Slavisa Jokanovic, 2-2 berabere kaldıkları maçta Fenerbahçe karşısında çok gol pozisyonu bulduklarını ancak değerlendiremediklerini söyledi.

Maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında maçı değerlendiren Jokanovic, ''Bu gece kaliteli bir maç oynadık. Partizan iyi bir maç çıkardı. Elimize daha çok gol şansları geçti ama değerlendiremedik. İkinci maçta daha iyi olmaya çalışacağız. Fenerbahçe çok kaliteli bir ekip. Hakem bu gece iyi değildi ama rövanşta daha iyi olacak sanıyorum'' diye konuştu.

Jokanovic, ilk yarının son dakikalarındaki Fenerbahçe'nin gol bulduğu penaltı pozisyonuyla ilgili, ''Tam olarak penaltı olup olmadığını bilmiyoruz'' yanıtını verdi.

417
FENERBAHCE / Guiza golle tanıştı
« : 14 Ağustos 2008, 01:26:22 »
Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun ilk maçında deplasmanda Sırbistan'ın FK Partizan takımıyla 2-2 berabere kalarak ikinci maç için avantaj elde etti.

Rakibi karşısında 2-0 yenik duruma düştüğü mücadelede Alex ile penaltıdan ve Guiza ile bulduğu gollerle 2-2 eşitliği sağlayan sarı-lacivertliler, karşılaşmadan bu skorla tamamlayarak 2 gol attığı deplasmanda önemli bir avantaj sağladı.

Şampiyonlar Ligi'nde 2. ön eleme turunda Macar rakibi MTK Budapeşte karşısında 2-0 ve 5-0'lık galibiyetlerle tur kapısını oldukça rahat aralayan Fenerbahçe, Sırp rakibi karşısında deplasmandaki ilk maçta zorlandı.

Avrupa kupalarında deplasman mücadelelerinde zorlanan Fenerbahçe, FK Partizan karşısında da aynı zorluğu yaşadı. Sarı-lacivertli ekip Avrupa arenasında deplasmanda yaptığı 74. maçta 12. beraberliğini alırken, şimdiye kadar 13 galibiyet elde edip 49 kez yenilgi yaşadı.

Bugüne kadar 5. kez mücadele ettiği Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 6. kez yer almayı hedefleyen sarı-lacivertliler, elde ettiği beraberlikle 27 Ağustos Çarşamba günü İstanbul'daki rövanşa avantajlı başlayacak.

GUIZA'NIN RESMİ MAÇTAKİ İLK GOLÜ

Fenerbahçe'nin yeni transferi Güiza, sarı-lacivertli formayla resmi maçta ilk golünü attı.

FK Partizan karşısında Fenerbahçe'ye 50. dakikada 2-2'lik eşitliği getiren golü kaydeden Güiza, sarı-lacivertli forma altında takımı için önemli bir gole imza attı.

ARAGONES İLE İLK BERABERLİK

Fenerbahçe'nin başında çıktığı ilk 2 resmi maçta galibiyet alan Aragones, ilk beraberliğiyle de FK Partizan maçında tanıştı.

MTK Budapeşte'yi ilk maçta İstanbul'da 2-0 yenen Aragones'li Fenerbahçe, rakibini deplasmanda 5-0'lık farklı skorla geçmişti.

418
GALATASARAY / ASLAN ZORDA: 2-2
« : 14 Ağustos 2008, 00:19:29 »
Avrupa Kupalarında bugüne kadar Ali Sami Yen'de 99 karşılaşma oynayan Galatasaray, 100. randevuda, Şampiyonlar Ligi 3. Ön eleme mücadelesinde Steaua Bükreş ile 2-2 berabere kaldı ve tur şansını zora soktu. Karşılaşmanın 5. dakikasında Moreno ve 13. dakikada Nicolita'nın attığı goller ile bir anda büyük bir şok yaşayan Galatasaray, bu gollere 20. ve 47. dakikalarda Shabani Nonda ile cevap verdi.

Ali Sami Yen'de 100. Avrupa Kupası maçına çıkan Galatasaray, tribünleri tıklım tıklım dolduran taraftarlarına gerek futbol gerekse sonuç anlamında 'güzel bir merhaba' diyemedi. Galatasaray'da teknik direktör Michael Skibbe'nin savunmada 4 stopere görev vermesi dikkat çekti. Alman teknik adam, ilk 11'de Meira, Emre Aşık, Emre Göngör ve Servet'e yer verdi. Savunmanın göbeğinde Servet ve Emre Aşık oynarken, Meira ve Emre Göngör de ön libero olarak görev yaptı.

Hazırlık maçlarında oldukça tutuk bir performans sergileyen Galatasaray, hayati önem taşıyan Steaua Bükreş karşısında da hazır bir görüntüde değildi. Camiada Michael Skibbe'ye olan muhalefet, Steaua Bükreş maçından sonra çok daha fazla yüksek sesle konuşulmayaca başlanacak. Bu maçın rövanşı 27 Ağustos'ta Bükreş'te Steaua Stadyumu'nda oynanacak.

Şok goller!

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Steaua Bükreş oldu. Beklenen Galatasaray baskısı yerine rakip Steaua etkili olan taraftı. Maçın henüz 4. dakikasında, Aykut'un büyük hatası sonrası Moreno topu ağlara gönderdi ve Ali Sami Yen'de soğuk duş etkisi yaptı.

Bu golün şokunu üzerinden atamayan Sarı-kırmızılılar 12. dakikada kalesinde bir gol daha gördü. Sağ kanattan gelişen Steaua atağında ceza sahası içinde Nicolita sert vurdu ve topu ikinci kez filelerimize gönderirken Ali Sami Yen'i sessizliğe gömdü.

Nonda umutlandırdı

Golden sonra biraz toparlanan Cim Bom, 19. dakikada Nonda ile farkı bire indirdi. Ceza sahası içinde topla buluşan Nonda, yerden sert bir vuruşla topu köşeye gönderdi ve skoru 1-2 yaptı.

Kritik an!

Karşılaşmanın 38. dakikasında gelişen Galatasaray atağında Arda, mükemmel hareketlerle ceza sahasına girdi pasında Lincoln topla buluştu ancak tam vuracakken Steaua Bükreş savunması kendisini indirdi fakat Fransız hakem 'devam' dedi. Pozisyon tekrarlarında pozisyonun net bir şekilde faul olduğu anlaşıldı. Bu pozisyondan sonra Galatasaray taraftarı hakemi uzun süre protesto etti. İlk yarıda başka gol olmadı.

İkinci yarıya golle başladık

Maçın 2. yarısının hemen başında gelişen atağımızda, ilk yarıdaki etkili oyununu sürdüren Arda, soldan nefis ortaladı, ceza sahası içinde Nonda kafayı vurdu ve skora denge getirdi. Kendisinin ve takımının 2. golünü atan Shabani Nonda skoru 2-2 yaptı.

Baskı sonuç getirmedi

Bu dakikadan sonra rakip kalede baskısını arttıran Galatasaray, 3. golü arasa da bir türlü bulamadı. Zaman zaman Steaua Bükreş tehlikeli ataklar geliştirdi ancak onlar da sonuç alamadı. Lacatus yaptığı değişikliklerle savunmaya dönelince oyunda tempo düştü ve Galatasaray pozisyona girmekte zorlandı. Maçın sonlarında zaman zaman gerilimin arttığı karşılaşmada başka gol olmadı ve Sarı-kırmızılılar sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

5. dakikada kaleci Aykut'un büyük hatasında konuk Steaua Bükreş golü buldu. Kaleci Aykut'un uzaklaştırmak istediği top rakip oyuncu Bernhardt'a çarparak Moreno'nun önünde kaldı. Topla ceza sahasına giren ve kaleci ile karşı karşıya kalan Moreno, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 0-1

13. dakikada Steaua Bükreş'in sağdan ceza sahasına kullandığı taç atışında Servet'in kafasından seken topu Nicolita, gelişine bir vuruşla ağlara gönderdi ve farkı ikiye çıkardı. 0-2

20. dakikada Hakan Balta'nın sol kanattan ceza sahasına ortasında Meira'dan seken top Nonda'nın önünde kaldı. Nonda, bekletmeden yerden bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-2

37. dakikada Lincoln, ceza sahasında rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı. Galatasaraylı futbolcular, bu pozisyonda penaltı beklerken, maçın hakemi devam kararı verdi.
40. dakikada Lincoln'ün sağdan kullandığı köşe vuruşunda iyi yükselen Servet'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.
41. dakikada sol çaprazdan ceza sahasına giren ve son çizgiye inen Arda, içeriye çevirdi. Nonda'nın altıpas içerisinde vuruşunda kaleci Zapata, topu güçlükle çeldi. Boşta kalan topu defans kornere gönderdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

46. dakikada Lincoln ile Nonda'nın paslaşmasıyla ceza sahası önüne kadar gelen Galatasaray'da, Barış'ın vuruşu istediği gibi olmayınca top kaleci Zapata'da kaldı.
47. dakikada Galatasaray Nonda'nın golüyle 2-2'lik eşitliği yakaladı. Soldan Arda'nın ortaladığı topa ceza sahası içinde kafayla şık bir vuruş yapan Nonda, kendisinin ve takımının ikinci golünü atarak skoru eşitlemeyi başardı: 2-2
67. dakikada Hasan'ın pasıyla hareketlenen Nonda'nın, ceza sahasına girer girmez sağ çaprazdan yaptığı vuruşta top kaleci Zapata'da kaldı.
73. dakikada hızlı gelişen Steaua Bükreş atağında ceza yayı üzerinde Lovin sert vurdu, kaleci Aykut uzanarak topa müdahale etti. Pozisyonu takip eden Moreno'nun sağdan ortasında ise Nicolita arka direkte topu ıskaladı ve tehlike daha fazla büyümeden önlendi.
85. dakikada Nicolita'nın sağdan kullandığı korner atışında, ceza sahası içinde Bernhardt kafayla sert bir vuruş yaparken, yerden seken top yandan az farkla auta çıktı. Karşılaşma 2-2'lik eşitlikle sonuçlandı.

STAT: Ali Sami Yen
HAKEMLER: Laurent Duhamel, Stephane Duhamel, Laurent Ugo  (Fransa)
GALATASARAY: Aykut, Emre Güngör  (Sabri dk. 67), Emre Aşık, Servet, Hakan Balta, Hasan Şaş  (Erhan Şentürk dk. 78), Meira, Mehmet Topal  (Barış dk. 46), Arda, Lincoln, Nonda
YEDEKLER: De Sanctis, Ayhan, Alparslan, Volkan Yaman
TEKNİK DİREKTÖR: Michael Skibbe
STEAUA BÜKREŞ: Zapata, Goian, Golanski  (Neşu dk. 74), Radoi, Petre  (Ghionea dk. 61), Moreno, Bernhardt, Toja  (Tiago Gomes dk. 82), Nicolita, Marin, Lovin
YEDEKLER: Cernea, Ochiroşii, Neaga, Stancu
TEKNİK DİREKTÖR: Marius Lacatus
GOLLER: Moreno (dk. 5), Nicolita (dk. 13) (Steaua Bükreş), Nonda (dk. 20 ve 47) (Galatasaray)
SARI KARTLAR: Nicolita, Radoi (Steaua Bükreş), Hasan Şaş (Galatasaray)

419
FENERBAHCE / BU BİZE YETER!
« : 14 Ağustos 2008, 00:18:43 »
Fenerbahçemiz, Partizan karşısında 2-0 yenik duruma düştüğü maçta beraberliği kurtardı
Partizan 2-2 Fenerbahçe

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında deplasmanda Partizan ile karşılaşan takımımız 2-0 geriye düştüğü maçta sonradan bulduğu gollerle 2-2'lik beraberlikle ayrıldı. Gollerimiz, 46. dakikada penaltıdan Alex ve 49. dakikada Daniel Güiza'dan geldi. Partizan ise 10. dakikada Paunovic ve 15. dakikada Bogunovic'le golleri buldu. Bu sonuçla Fenerbahçemiz rövanş öncesi avantaj yakaladı.

Sahaya, MTK maçındaki kadro ile çıkan Sarı-lacivertliler, karşılaşmanın henüz başında yediği gollerle şok yaşadı. 10. dakikada gelişen Partizan atapında arka direkte topla buluşan Paunovic topu filelerimize gönderirken, bu golden 5 dakika sonra da Bogunovic topu ağlarımıza gönderdi. Yediğimiz bu şok gollerle oyundan düştük. Uzun bir süre rakip kalede fırsat yakalayamazken, özellikle savunmamızda yaptığımız büyük hatalarla Partizan'a 3. gol şansı tanıdık. Kritik bir pozisyonda 3. kez top ağlarımıza gitse de yan hakem ofsayt bayrağını kaldırarak adeta bizi ipten aldı. Hücuma dönük bir futbol oynamaya başlasak da kalemizde tehlikeli anlar da yaşadık. Özellikle Volkan'ın zaman zaman hatalı çıkışları yüreğimizi ağzımıza getirdi.

Alex'le morallendik

İlk yarının sonlarına doğru toparlanan Fenerbahçemiz, ilk yarının son dakikasında Alex'in düşürülmesiyle kazandığı penaltıyı yine Alex'le gole çevirdi ve soyunma odasına moralli gitti.

Güiza siftah yaptı

İkinci yarıya baskılı başlayan takımımızda, büyük umutlarla transfer edilen ve MTK maçlarında bekleneni veremeyen İspanyol yıldızımız Daniel Güiza attığı golle takımımıza beraberliği getirirken, sarı-lacivertli formayla da ilk golünü kaydetmiş oldu.

Golden sonra oyunun kontrolünü tamamen eline geçiren takımımız, rakip kalede yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince galibiyet golünü de bulamadı. Alex ve Güiza ile gol pozisyonları yakalayan Fenerbahçe, uzatmalarla birlikte 92 dakika süren karşılaşmada rakibiyle 2-2 berabere kaldı ve rövanş öncesi avantajı yakaladı. Bu maçın rövanşı 27 Ağustos Çarşamba günü Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
9. dakikada ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalan Bogunovic'in kaleci Volkan Demirel'den sıyrılarak kaleye gönderdiği topa savunmada son anda Lugano ayak koydu ve büyük bir tehlikeyi önledi.
11. dakikada Stevanovic'in sağ kanattan ceza sahasına ortasında arka direkte Paunovic'in kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. 1-0
14. dakikada ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalan Diarra'nın vuruşunda top kaleci Volkan'dan döndü. Kaleciden dönen topu önünde bulan Bogunovic, topu boş ağlara gönderdi ve farkı ikiye çıkardı. 2-0
25. dakikada Gökhan'ın sert şutunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.
32. dakikada Diarra'nın ceza sahası dışından yerden sert şutunda top kaleci Volkan Demirel'de kaldı.
34. dakikada Roberto Carlos'un sol kanattan ceza sahasına ortasında Guiza'nın kafa vuruşunda topu kaleci iki hamlede kontrol etti.
35. dakikada defansın arkasına atılan topu kontrol eden Diarra'nın, kaleci Volkan Demirel'in ceza sahası dışına kadar çıktığı pozisyonda kaleye gönderdiği top az farkla yandan auta gitti.
39. dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan Roberto Carlos'un sert şutunda kaleci Mladen Bozovic topu kornere çeldi.
45. dakikada ceza sahasında topla buluşan Alex, rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunu kullanan Alex, topu ağlara göndererek, farkı bire indirdi. 2-1

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
50. dakikada Lugano'nun ceza sahasına gönderdiği topu Semih, arka direkteki Güiza'ya indirdi. Altıpasta topla buluşan Guiza, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve skorda dengeyi sağladı. 2-2
77. dakikada Alex'in pasıyla sağ kanatta topla buluşan Burak'ın yerden içeriye ortasında kaleciyi geçen topa arka direkte Guiza, yetişemeyince Fenerbahçe önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadı.
83. dakikada Marinkovic'in sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza sahasında yaşanan karambolde altıpas içerisinde topu önünde bulan Paunovic, topu üstten auta gönderdi.
87. dakikada Alex, ceza sahasına hareketlenen Guiza'ya nefis bir pas çıkardı. Ancak Guiza, topu kontrol edemedi ve açılan topu kaleci Mladan Bozovic kontrol etti.
90. dakikada Alex'in ceza sahası dışından sert şutunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

STAT: Partizan
HAKEMLER: Craig Alexander Thomson, Francis Andrews, Tom Hug Murph  (İskoçya)
FK PARTİZAN: Mladen Bozovic, Stevanovic, Dordevic, Paunovic, Lazic  (Cadikovski dk. 88 ?), Bogunovic  (Marinkovic dk. 78), Petrovic  (Maletic dk. 72), Sikimic, Knezevic, Diarra, Obradovic
YEDEKLER: Bozovic, Miljkovic, Ngambi, Ljajic
TEKNİK DİREKTÖR: Slavisa Jokanovic
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Edu, Roberto Carlos, Kazım  (Burak dk. 55), Selçuk, Alex, Uğur  (Maldonado dk. 84), Semih  (Emre Belözoğlu dk. 61), Güiza
YEDEKLER: Volkan Babacan, Yasin, Önder, İlhan
GOLLER: Paunovic (dk. 11), Bogunovic (dk. 14) (Partizan), Alex (dk. 45 pen.), Guiza (dk. 50) (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Alex, Burak, Lugano (Fenerbahçe), Cadikovski (Partizan)

420
KENDİ ÇALIŞMALARIMIZ / Aguero İmza Çalışmamız
« : 13 Ağustos 2008, 18:26:41 »


schoot9 & BoJanqLes
yorumları alalım...