İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - incemert

373
BEŞİKTAŞ / "Camiamıza hayırlı olsun!"
« : 13 Haziran 2010, 18:20:14 »
Beşiktaş Transfer Komitesi Başkanı Serdal Adalı, 3 yıllık anlaşma sağladıkları Portekizli futbolcu Ricardo Quaresma transferinin Siyah-beyazlı camiaya hayırlı olmasını diledi.

Serdal Adalı, transferle ilgili olarak şunları söyledi:

"Uzun bir süreçten sonra bu transferi gerçekleştirdik. Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören'in, "Bu transfer mutlaka bitmeli" sözlerinden sonra hiçbir zaman umutsuzluğa düşmedik. Quaresma, Siyah-beyazlı camiamıza hayırlı olsun."

Adalı ayrıca, futbolcunun kulübü İnter'e 7.3 milyon Euro bonservis bedeli ödeneceğini sözlerine ekledi.

374
BEŞİKTAŞ / Quaresma kimdir?
« : 13 Haziran 2010, 18:19:40 »
Beşiktaş'ın anlaşmaya vardığı Portekizli futbolcu Ricardo Quaresma, 26 Eylül 1983'te Lizbon'da doğdu.

Sporting Lizbon, Barcelona, Porto, Chelsea ve Inter formaları giyen ve açık adı Ricardo Andrade Quaresma Bernardo olan Portekizli futbolcu, 1.73 metre boyunda. Sporting Lizbon’da 2001-2003 sezonlarında 67 maçta 13 gol kaydeden Quaresma, Barcelona’da ise 2003-2004 sezonunda 26 maçta 2 gol atabildi.

Porto’da 112 maçta 32 gole imza atan Portekizli futbolcu, 2008’de İtalya’nın Inter takımına transfer oldu. Inter’de 24 maçta 1 gol atan Quaresma, sonra İngiltere’nin Chelsea takımına kiralandı. Daha sonra yeniden Inter’e dönen Portekizli futbolcu geçen sezon fazla forma şansı bulamadı ve Dünya Kupası’na katılan Portekiz Milli Takımı’na da seçilemedi.

Sporting Lizbon ile birer lig, Portekiz Kupası ve Portekiz Süper Kupası kazanan Quaresma, Porto’da ise FIFA Dünya Kulüpler Kupası, 3 lig şampiyonluğu, 1 Portekiz Kupası, 2 de Portekiz Süper Kupası sevinci yaşadı.
Inter’de 1 UEFA Şampiyonlar Ligi, 1 lig şampiyonluğu, 1 de İtalya Kupası şampiyonluğu gören Portekizli futbolcu, Chelsea’deki kısa süreli birlikteliğinde ise bir FA Kupası gördü.

Portekiz’de 2005 ve 2006 yıllarında "Yılın Futbolcusu" seçilen Quaresma, 2007’de de yine ülkesinde "Altın Top" sahibi oldu.

BEŞİKTAŞ’A 2 GOL ATTI
Quaresma, Porto’da oynadığı dönemde Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde Beşiktaş’a karşı forma giydi ve 2 gol kaydetti.

2007-2008 sezonundaki eşleşmede Porto, İstanbul’daki maçı uzatma dakikalarında Quaresma’nın attığı golle 1-0 kazanırken, 11 Aralık 2007’de oynanan ve 2-0 Portekiz ekibinin üstünlüğüyle sona eren rövanş maçında da Quaresma takımının 2. golünü attı.

375
BEŞİKTAŞ / 3 yılda servet kazanacak!
« : 13 Haziran 2010, 18:19:03 »
Beşiktaş'ın, cuma günü son teklifini verdiği, bugün anlaşmaya vardığı ve 3 yıllık kontrat imzalayacağı Ricardo Quaresma'ya ne kadar ücret vereceği ortaya çıktı.

Siyah-Beyazlı kulüp, bu transfer için Inter Kulübü'ne 7.3 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. Ayrıca Beşiktaş'ın önümüzdeki yıllarda yakalayacağı başarı ile doğru orantılı olarak İtalyan kulübüne yine ödeme yapacağı ve bu miktarın da 1.5 milyon Euro civarında olacağı öğrenildi.

Siyah-Beyazlı kulüp, cuma günü son teklifini yaptığı ve bugün anlaşmaya vardığı Ricardo Quaresma'ya ise ilk yıl 3.5 milyon Euro, ikinci yıl 3 milyon 750 bin Euro, son yıl da yine 3 milyon 750 bin Euro öedeyecek. Yani Beşiktaş üç yıl için Portekizli futbolcuya toplam 11 milyon Euro ücret verecek. Bu rakam Beşiktaş tarihinde bir futbolcuya verilen en yüksek rakam olarak da tarihe geçti.

376
GALATASARAY / Gözler Elano'da
« : 13 Haziran 2010, 18:17:31 »
Galatasaray Yönetimi, transfer için Brezilyalı oyuncunun satışından gelecek parayı bekliyor.

Finansal sıkıntılar nedeniyle yabancı oyuncu transferinde bir türlü aşama kaydedemeyen Galatasaray’da gözler Elano Blumer’e çevrildi...

Sarı-Kırmızılı yönetim, Dünya Kupası’nın ardından gelecek teklifleri değerlendirip, 10 milyon Euro’nun üzerinde bir bedelle Sambacı’yı elden çıkarmayı, böylece transferde elini güçlendirmeyi planlıyor. Brezilya Teknik Direktörü Dunga, Elano’nun takımı için ne kadar önemli olduğunu her fırsatta belirtip, onu her maçta ilk 11’de oynatacağının sinyallerini vermişti. Turnuvanın favorilerinden olan Brezilya ile finale kadar yükselmesi durumunda, Elano’nun değerinin daha da artacağı görüşü hakim. Teknik direktör Frank Rijkaard da gelişmelerden haberdar, ancak Elano’nun satılması halinde, ondan çok daha iyi bir oyuncunun transfer edilmesini istiyor. Cim Bom’da ise sadece bir orta saha oyuncusu değil; stoper, ön libero ve golcü aranıyor.

377
GALATASARAY / Cim Bom Fener'i 3'e katladı
« : 13 Haziran 2010, 18:16:04 »
Sportif açıdan sıkıntılı bir sezonu geride bırakan Galatasaray, GS Bonus'ta 100 bin barajını devirerek kendisinden önce bu projeye başlayan Fenerbahçe'yi 3'e katladı.

Galatasaray, son iki sezondur sportif açıdan başarıya ulaşamıyor. Taraftar zaman zaman takıma olan tepkisini dile getirse de bir yandan da kulübe katkı yapmaya devam ediyor. Son gelen bilgilere göre GS Bonus kredi kartında 100 bin barajı devrildi. Böylece Cim Bom, kendisinden önce bu projeye start veren ezeli rakibi Fenerbahçe’yi 3’e katlamış oldu. GS Mobile ise 200 bin aboneye ulaşmış durumda.

Kombineler yüzleri güldürdü
Galatasaray, taraftar projeleri sayesinde ciddi bir gelir elde etti. Ayrıca önümüzdeki sezon yarım sezon kullanılacak olan Ali Sami Yen Stadı için satışa sunulan kombinelere de yoğun bir ilgi var. Geçen sezonki satışın yarısı yakalanmış durumda. Türk Telekom Arena’da ise locaların tamamının satıldığı, VIP koltukların da bitmek üzere olduğu açıklandı.

378
GALATASARAY / 10 maddede Mehmet Batdal
« : 13 Haziran 2010, 18:15:31 »
Aslan'ın Buca'dan transferi, kariyerine stoper olarak başladı, forvet oynadığı ilk maçta 2 gol atıp 2 asist yaptı. İşte Batdal'ın hikayesi...

1. İlkokul 5. sınıfta katıldığı bir futbol turnuvası sonrasında, 13 yaşında Bucaspor altyapısına adım attı. Bu takımda geçirdiği 5 sezonun ardından 2005 yılında Bucaspor profesyonel takımına yükseldi. İlk sezonunda sadece 2 gol atabildi.

2. Bucaspor altyapısında 2 sezon stoper oynayan Batdal, bir maç öncesi forvette sıkıntı yaşayan teknik direktörüne ‘hocam bu maçta ben forvet oynayayım’ demiş ve hocası da kızarak ‘geç oyna o zaman’ cevabını vermişti. O maçta 2 gol atıp 2 de asist yapan Mehmet, o günden bu yana forvet olarak oynuyor. Ve her fırsatta altyapıda forvetten çok stoper olarak eğitim aldığını belirtiyor.

3. Kariyerinde Bucaspor ve milli forma dışında 5 ay gibi kısa bir süre Altay forması da giyen Batdal, 2007-2008 sezonunun ikinci yarısını Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Altay’da geçirmiş ve sadece 1 gol atabilmişti.

4. Futbola başladığı ilk günden beri uzun boyu ve tekniği ile dikkat çeken Mehmet Batdal, 13 defa milli oldu. İlginç olan ise Batdal’ın sadece U-21 milli takımlarında görevler almış olması. Genç santrfor U-21 milli takım dışında başka hiçbir kategoride görev almadı.

5. Bucaspor ile ilk sezonunda şampiyonluk yaşayan Mehmet Batdal, geçtiğimiz sezon Bank Asya 1. Lig’de en fazla gol atan ikinci Türk futbolcuydu. 16 gol atan genç oyuncu, 18 gollü Yasin Avcı’nın ardından Emenike ile birlikte en skorer ikinci isim olmayı başardı.

6. İki defa profesyonel şampiyonluk sevinci yaşayan başarılı oyuncu, Bucaspor ile bir defa 2. Lig ve bir defa da Bank Asya 1. Lig şampiyonluğu yaşadı.

7. Süper Lise mezunu olan genç santrfor aynı zamanda Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunu.

8. Mehmet Batdal, küçüklüğünden beri Hakan Şükür ve Zlatan İbrahimoviç’e hayranlık duyuyor ve İbrahimoviç’e benzetilmekten büyük mutluluk duyuyor.

9. İspanya ve İngiltere liglerinde oynamayı hayal eden Batdal’ın diğer hedefleri İstanbul’dan bir takıma transfer olmak ve A milli takıma yükselmekti. Galatasaray’a transfer olarak büyük bir hayalini gerçekleştiren Batdal, artık diğer hayallerine ulaşmak için çabalayacak.

10. Ümit milli takımla bir maç öncesi seremonide o hafta şehit düşen askerleri istiklal marşı sırasında asker selamı vererek anmaya karar veren oyuncular arasında en çok dikkat çeken Batdal olmuştu. Diğer 10 oyuncu sağ elleriyle asker selamı verirken Batdal sol eliyle asker selamı vermiş, basında alay konusu olmuştu.

379
GALATASARAY / Sihir bitti!
« : 13 Haziran 2010, 18:15:07 »
Galatasaray'da yaşanan Haldun Üstünel krizi, dış transferi adeta durma noktasına getirdi. Yetkileri azaltılan ve kendisine yeterli bütçe ayrılmayan genç yönetici, bir türlü hedefteki isimlerle anlaşma sağlayamıyor.

Haldun Üstünel, Galatasaray taraftarının adeta sevgilisi olmuştu. ‘Hayal görmeyin, gelme şansı hiç yok’ denen isimleri tek tek Atatürk Havalimanı’na indiriyordu. Baros, Kewell, Keita, Elano ve Rijkaard-Neeskens ikilisini Sarı-Kırmızı renklere bağlayan Haldun Üstünel’den bu transfer döneminde de çok şey bekleniyordu. Ancak yönetimde yapılan değişikliklerin ardından yetkileri azaltılarak deyim yerindeyse küstürüldü. İç transferde Adnan Sezgin yönetiminde Serdar Özkan, Mehmet Batdal, Çağlar Birinci, Musa Çağıran ve Ali Turan’ı renklerine katan Cim Bom, yabancı transferinde bir türlü hedefi 12’den vuramıyor.

İlk darbe Stoch’tan
Kiralık olarak formasını giydiği Twente’nin tarihindeki ilk şampiyonluğa ulaşmasında önemli pay sahibi olan Miroslav Stoch için girişimlerde bulunan Haldun Üstünel, Rijkaard avantajını da kullanarak oyuncuyu ikna etti. Ancak Chelsea’yle yapılan pazarlıklar tıkandı. İngiliz temsilcisi Slovak yıldız için 6 milyon Pound istiyordu. Ancak Adnan Polat’ın Üstünel’e bu transfer için verdiği bütçe 5 milyon Pound’du ve Rijkaard’ın ısrarla istemesine rağmen, genç yöneticinin bütçesi artırılmadı. Tam da bu sırada Fenerbahçe devreye girdi ve jet hızıyla Stoch’u kadrosuna kattı. Bu olay hem yönetim, hem de taraftarlar için tam bir şok oldu.

Mathijsen de zora girdi
Galatasaray’da gündeme gelen son isim Joris Mathijsen oldu. Rijkaard, vatandaşının transfer edilmesini ısrarla istediğini yönetime bildirdi. Ancak Hamburg’la yapılan ilk görüşmelerin ardından, bu transferin gerçekleşmesinin de olası gözükmediği ortaya çıktı. Alman ekibi tecrübeli stoper için en az 6 milyon Euro istediğini beyan etti. Galatasaray ise bu rakamı ödemeye yanaşmıyor. Asıl sıkıntı, Mathijsen’in Hollanda’nın Dünya Kupası kadrosunda bulunması. Burada patlama yapması halinde, 6 milyon Euro bile Hamburg’u ikna etmeye yetmeyebilir.

380
GALATASARAY / Kürekte Galatasaray şampiyon!
« : 13 Haziran 2010, 18:14:00 »
Kürek Federasyonu tarafından Sapanca Gölü'nde düzenlenen Büyükler Türkiye Kürek Şampiyonası'nda, Büyük A Erkekler kategorisinde kupanın sahibi Galatasaray oldu.

Kırkpınar Parkuru’nda iki gün devam eden şampiyonada 18 kulüpten çok sayıda sporcunun katılımıyla 31 final yarışı yapıldı.

Bugün yapılan final yarışlarını Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ve Sakarya Valisi Mustafa Büyük de izledi.

Dereceye giren bazı sporculara madalyalarını Yıldırım, Polat ve Büyük birlikte verdi. Yıldırım, kupa törenine katılmadan Sapanca’dan ayrıldı.

Büyük A Erkekler kategorisinde birinci olan Galatasaray’a ise kupasını Polat verdi. Polat, sporcuların yanına giderek sevinçlerine ortak oldu. Sporcular, daha sonra kupalarıyla birlikte Sapanca Gölü’ne atladı.

Yarışlarda alınan sonuçlar şöyle:

Hafif Kilo Bayanlar
1. Şişecam Çayırova
2. Türk Balıkadamlar Kulübü

Büyük Bayanlar
1. Şişecam Çayırova
2. Türk Balıkadamlar Kulübü
3. ODTÜ

Hafif Kilo Büyük B Erkekler
1. Şişecam Çayırova
2. Anadolu Hisarı Kürek
3. ODTÜ

Hafif Kilo Büyük A Erkekler
1. Galatasaray
2. Anadolu Hisarı Kürek
3. Sakarya Su Sporları

Büyük B Erkekler
1. Fenerbahçe
2. Şişecam Çayırova
3. ODTÜ

Büyük A Erkekler
1. Galatasaray
2. Fenerbahçe
3. Şişecam Çayırova

381
FENERBAHCE / Daum'da son dakika
« : 13 Haziran 2010, 18:12:23 »
Transferler başladı, ama Fenerbahçe'de teknik direktör konusu hala netlik kazanmadı.

Daum’la yollarını ayırmak istediği bilinen Sarı-Lacivertli yöneticileri düşündüren en önemli konu ise Alman hocanın 6.4 milyon Euro’luk tazminatı... İdarecilerden gelecek haberi bekleyen Daum’un da bu yüzden Güney Afrika’daki Dünya Kupası’na gidemediği belirtildi. Teknik heyetteki belirsizlik endişe yaratırken, sportif direktör Aykut Kocaman’ın yeni sezonda yetkilerinin ne olacağını da Başkan Aziz Yıldırım belirleyecek.

382
FENERBAHCE / Galatasaray 6.6 milyon Euro önermiş
« : 13 Haziran 2010, 18:11:11 »
Fenerbahçe'nin ezeli rakibi Galatasaray'ın elinden kaptığı Stoch transferinde önemli bir detay ortaya çıktı.

Sarı-Lacivertliler’i etik davranmamakla suçlayan Galatasaray’ın Slovak yıldıza daha fazla para önerdiği öğrenildi. Fenerbahçe, Stoch’un bonservisi için Chelsea’ye 5.5 milyon Euro öderken, Sarı-Kırmızılılar’ın 5.5 milyon Pound (6.6 milyon Euro) teklifte bulunduğu belirtildi. Transferde Cihan Kamer ve Sportif Direktör Aykut Kocaman, futbolcu ve menaceri için çalışırken, Başkan Aziz Yıldırım ise Chelsea ile olan ilişkileri bizzat yürüttü. Transferdeki diğer bir detay ise yıldız oyuncunun Türkiye’de yalnızca Fenerbahçe’de oynamak istemesi olduğu ifade edildi.

383
FENERBAHCE / Dev operasyon!
« : 13 Haziran 2010, 18:08:41 »
Yeni sezon kadrosu için kolları sıvayan Fenerbahçe'de yaprak dökümü başladı. Vederson ve Deniz'le yollarını ayıran Kanarya sıradakileri de belirledi: Ali Bilgin, Volkan Babacan, Baroni ve Deivid...

Transfer sezonunun başlamasıyla birlikte anlaştığı isimlerden ilki olan Miroslav Stoch’a imza attıran Fenerbahçe, gönderilecek oyuncularla da yollarını bir bir ayırıyor... Yıldız oyuncularla görüşmelerini sürdüren Sarı-Lacivertliler, iç transferde de birçok ismi takımdan göndermeye hazırlanıyor.

Önce Gökçek Vederson’un Bursaspor’a, daha sonra da Deniz Barış’ın Antalyaspor’a transfer olduğu Kanarya’da yeni yolcular da belirlendi. Volkan Demirel’den sonra takımın ikinci kalecisi olan Volkan Babacan’ın forma şansı bulabileceği bir kulübe gitmek istediği, büyük umutlarla transfer edilen Ali Bilgin’in de yeni sezon kadrosunda yer almayacağı belirtildi. Özellikle bu iki oyuncuya Süper Lig’in yeni takımları Kardemir Karabükspor, Bucaspor ve Konyaspor’un talip olduğu ifade edildi. Sarı-Lacivertli formayla toplamda 22 resmi mücadeleye çıkan Volkan Babacan, kalesinde 22 gol gördü. Üç sezondur Fenerbahçe’de forma giyen Ali Bilgin ise toplam 88 karşılaşmada oynayabildi.

Sambacılar’a A2 yolu gözüktü
Yabancı oyunculardan da Deivid de Souza ve Cristian Baroni’nin gönderilmesi gündemde... Brezilyalılar’dan kulüp bulmasını isteyen yönetim, teklif gelmemesi halinde iki futbolcuyu da A2 takımına gönderecek.



BJK Lİ OLARAK DEİVİDİN YOLLANMASI SAÇMA GELİO BANA

384
FENERBAHCE / Yeni Overmars!
« : 13 Haziran 2010, 18:07:25 »
Miroslav Stoch'u, Twente'yi takip eden Hollandalı gazeteci Kapteijns'e sorduk: "Çok hızlı ve teknik kapasitesi yüksek. Sağ ayaklı olmasına rağmen, sol kanatta geçen sezon çok etkiliydi. Oyun stiliyle ona 'yeni Marc Overmars' yakıştırması yapıldı"

Fenerbahçe’nin, Chelsea’den kadrosuna kattığı Miroslav Stoch’u, geçen sezon kiralık olarak formasını giydiği ve Hollanda’da lig şampiyonluğuna ulaştığı Twente’yi adım adım takip eden De Telegraaf muhabiri Jeroen Kapteijns’e sorduk. Kapteijns, Sarı-Lacivertliler’in yıldız adayı bir oyuncuyu almayı başardığını söyledi. İşte Kapteijns’in, 20 yaşındaki Stoch hakkındaki görüşleri:
“Stoch henüz çok genç olmasına rağmen, hızlı bir şekilde yükseldi. Henüz futbol kariyerinin çok başında. Kiralık forma giydiği Twente’de, kariyerinde ilk kez A Takım tecrübesini tam olarak yaşadı. Çünkü Chelsea’de yeterli süreyi alamamıştı. Stoch, orta sahanın sağ ve sol tarafından hücuma yönelik olarak görev yapabiliyor.”

‘Kupa önemli bir deneyim’
“Sağ ayaklı bir futbolcu, ama Twente’de teknik direktör Steve McClaren, onu ters kanatta oynatmayı tercih etti. Bu sayede pek çok gol atmayı başardı ya da sol kanatta gol pozisyonları üretti. Çok süratli, toplu ve topsuz koşularda gerçekten üstün bir dripling yeteneği var. Tekniği zaten yüksek.  Takım arkadaşlarına asist de yapabiliyor. Hollanda’da bu oyun stiliyle herkes onu Marc Overmars’a benzetiyor ve Stoch’a, ‘Yeni Overmars’ deniliyordu. 2010 Dünya Kupası’nda Slovakya’nın kadrosunda yer alması, kendisi için önemli bir tecrübe.”

‘Ajax ve PSV de istemişti’
“Kişilik olarak iyi bir insan. Tabii ki hâlâ futbol anlamında yolun başında. 20 yaşındaki bir yıldız adayından bahsediyoruz. Twente’deki performansı sonrasında hem bu kulüp, hem de Ajax ve PSV onu almaya çalıştı. Ancak fiyatı nedeniyle bunu başaramadılar. Stoch kesinlikle iyi bir futbolcu. Ancak Türkiye Ligi, Hollanda’da Ligi’nden çok daha sert ve mücadeleye dayalı. Stoch’un fizik gücü, ilk başta bu futbol felsefesine karşı onu zorlayabilir. Bu sorunu da, hızıyla kapatmaya çalışacağını düşünüyorum.”