İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - incemert

409
GALATASARAY / "Gerekeni yaparız"
« : 11 Haziran 2010, 22:25:18 »
Fenerbahçe'nin "Stoch çalımı" sonrası Adnan Polat savaş baltalarını çıkardı... Sarı-Lacivertli ekibin Slovak oyuncunun transferinde etik davranmadığını savunan Başkan Polat, “Rakiplerimizle ilgili düşüncelerimizi tekrar gözden geçireceğiz. Zamanı gelince biz de gerekeni yapacağız” diyerek gözdağı verdi.

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Fenerbahçe’nin uzun bir süredir ilgilendikleri Slovak futbolcu Miroslav Stoch’u transfer ederek, aralarındaki centilmenlik anlaşmasına aykırı davrandığını söyledi. Polat, Lig TV’de katıldığı ‘2’ye 1’ isimli programda, “Üzgün, kırgın ya da kızgın değilim. Prensip olarak biz rakiplerimizin yurt dışı hatta yurt içi transferleriyle hiç ilgilenmedik. Ama Stoch ile ilgili Fenerbahçe’nin Chelsea ile
görüştüğünü biliyorduk. Anlaşmışlar, hayırlı olsun. Biz bu transferde tıkanmadık. Fenerbahçe Kulübü büyük bir zafer kazanmış gibi teklifleri ikiye katlayarak futbolcuyu aldı, olabilir. Bundan sonra demek ki rakiplerimizle ilgili düşünceleri gözden geçirip, tavrımızı ona göre belirleyeceğiz. Zamanı gelince biz de gerekeni yapacağız” diye konuştu.

Kewell’la bağlarımız kopmadı
Polat, Harry Kewell ile bağlarının tamamen kopmadığını da kaydederek, “Kewell bize ‘Dünya Kupası’nda beni izleyin ne karar verirseniz ben ona saygı duyarım’ dedi. Biz de onu izliyoruz. Ondan sonra kararımızı vereceğiz” diye konuştu. Başkan, Leo Franco’dan da kendisine kulüp bulmasını istediklerini tekrarladı.

410
GALATASARAY / Engin'le anlaşma sağlanamadı
« : 11 Haziran 2010, 22:24:33 »
Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Üstünberk yaptığı açıklamada geçen sezon Beşiktaş Cola Turka'da forma giyen oyun kurucu Engin Atsür yapılan görüşmeler sonucunda bir anlaşma sağlayamadıklarını belirtti.

Üstünberk, antrenör Oktay Mahmuti'nin raporu doğrultusunda transfer çalışmalarının da devam ettiğini sözlerine ekledi.

411
BEŞİKTAŞ / Rijkaard'ın belalısı!
« : 11 Haziran 2010, 22:22:52 »
Beşiktaş'ın yeni hocası Bernd Schuster, Real Madrid'in başında olduğu dönemde Rijkaard'lı Barcelona'ya karşı kurduğu üstünlükle dikkat çekiyor.

Schusterli Real Madrid, 2007-2008 sezonunda Barcelona’yla oynadığı iki lig maçından da galibiyetle ayrılarak, ezeli rakiplerine karşı son zaferlerini yaşamışlardı. Ardından çıkışa geçen Bordo-Mavililer için Schuster’in söylediği, “Barça’yı yenmek artık imkansız” açıklaması, tecrübeli hocanın sonunu hazırlamıştı. Ancak Schuster’in ayrılmasının ardından, tam 6 lig maçında da Barcelona’ya kaybeden Eflatun-Beyazlılar, bir nevi Alman hocayı haklı çıkarmış oldu.

412
BEŞİKTAŞ / Schuster'in prensleri!
« : 11 Haziran 2010, 22:22:04 »
Alman hoca Beşiktaş'a yalnız gelmiyor... Sözleşmesinin resmiyet kazanmasıyla birlikte harekete geçen Schuster, eski öğrencileri Robinho ve Guti'nin transferi için kolları sıvadı.

Teknik direktör krizinin aşılmasıyla birlikte Beşiktaş’ta gözler transfere çevrildi. İddialı bir takım kurmanın hesaplarını yapan Kartal’ın çiçeği burnunda hocası Bernd Schuster’in, Real Madrid’ten öğrencileri Guti ve Robinho için çalışmalara başladığı kaydedildi. Daha önce de Guti’yle temasa geçen ve “İmza atınca görüşürüz” yanıtını alan Alman teknik direktör, telefona sarıldı. Guti’den olumlu yanıt alan Schuster, eski kulübü Real Madrid’in bu oyuncu hakkındaki son kararını bekliyor. Takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan İspanyol oyuncuyu, Real’in de göndereceği konuşuluyor.

Robinho zor ama imkansız değil
Hedefteki bir diğer isim ise Brezilyalı süperstar Robinho... Beşiktaş’ın Schuster tercihinde de önemli rol oynayan Robinho’nun transferi ise Guti kadar kolay değil. “Schuster varsa, ben de varım” diyen Brezilyalı futbolcunun yüksek maliyeti akıllarda soru işaretleri yaratıyor. Ancak bu noktada da gözler, kongre zamanında yıldız bir oyuncuyu Beşiktaş’a hediye edeceğini vaadeden Mübariz Mansimov’a çevriliyor. Robinho’nun transferini Mansimov’un karşılaması için camianın da baskısı bekleniyor.

413
BEŞİKTAŞ / Konu mankenleri!
« : 11 Haziran 2010, 22:21:21 »
Mircea Lucescu, Felix Magath, Manuel Pellegrini, Juande Ramos, Ronald Koeman... Kaldırmadıkları kupa kalmadı, ama Beşiktaş Yönetimi 5 ünlü hocayı da Schuster'e kamuflaj olarak kullanmaktan çekinmedi.

Beşiktaş’ta son yıllarda yönetimin eleştirilen icraatlarına bir yenisi daha eklendi. Schuster’le aylar öncesinden anlaşılmasına rağmen, Siyah-Beyazlı idareciler kamuoyunu oyalamak için farklı bir yol izledi. Dünyaca ünlü 5 teknik direktörü tam anlamıyla ‘konu mankeni’ olarak kullanan Beşiktaş Yönetimi, ismi geçen adaylarla da ‘göstermelik’ görüşmelerde bulundu. Hatta bu görüşmelerin fotoğrafları da bazı gazetelere servis edildi, gündem değişti. Ancak sonunda Mircea Lucescu, Felix Magath, Manuel Pellegrini, Juande Ramos ve Ronald Koeman gibi isimler tıpkı ilk gün olduğu gibi geri plana atıldı ve Schuster’in imzası geçerlilik kazandı.

Camiada endişe hakim
Bu durum taraftarlar arasında da huzursuzluk yarattı. Tıpkı Ertuğrul Sağlam örneğinde olduğu gibi Mustafa Denizli’nin de takımın başında olduğu dönemde başka bir teknik direktörle anlaşıldığı ortaya çıktı. Bu arada camiada da yönetimin bu tavrı nedeniyle Schuster’in eleştirilmesinden endişe ediliyor.

Mircea Lucescu: Romanya 1. Ligi, Romanya Kupası, Serie B, Süper Lig, UEFA Super Kupa, Ukrayna Ligi, Ukrayna Kupası, Ukrayna Super Kupası, UEFA Kupası.

Manuel Pellegrini: Interamericana Kupası, Şili Kupası, Ekvator Serie A, Kapanış Ligi, Copa Mercosur, UEFA Intertoto Kupası.

Juande Ramos: UEFA Kupası, Süper Kupa, Copa Del Rey, İspanya Süper Kupası

Felix Magath: Almanya Bundesliga 2, UEFA Intertoto Kupası, Lig Kupası, Almanya Bundesliga,
Almanya Kupası.

Ronald Koeman: Hollanda Ligi, Hollanda Kupası, Portekiz Süper Kupası, İspanya Kupası.

414
BEŞİKTAŞ / Senelik 2.6 milyon Euro!
« : 11 Haziran 2010, 22:20:25 »

Kara Kartal'ın yeni teknik direktörü Bernd Schuster, Beşiktaş Kulübü'nden yıllık 2.6 milyon Euro alacak.

Beşiktaş ile Bernd Schuster arasında imzalanan sözleşmenin ayrıntıları dün açıklandı. Kulüpten, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na yapılan açıklamada, Alman teknik direktörün yıllık 2.6 milyon Euro alacağı ifade edildi. Başarılı hocanın, Kara Kartal’a iki senelik imza attığı da yapılan açıklamada dile getirildi. Bilindiği gibi Kartal’ın eski hocası Mustafa Denizli geçen sene 2 milyon Euro almıştı.

Ailesi de geliyor
Bu arada Bernd Schuster’in İstanbul’a ailesini de getireceği ve böylece tüm konsantrasyonunu takıma yoğunlaştıracağı belirtildi.

415
FENERBAHCE / Ne ararsan Stoch'ta var
« : 11 Haziran 2010, 22:17:41 »
Aykut Kocaman, uzun süredir izledikleri Slovak futbolcuyu anlattı: Genç, yetenekli, topla ve topsuz süratli, dripling yapıyor, özgüveni yüksek, üstelik gelecekte kulübe mali katkı da yapacak.

Christoph Daum’un yerine teknik direktörlük görevine getirilmesi beklenen sportif direktör Aykut Kocaman, 4 yıllığına anlaştıkları Slovak futbolcu Miroslav Stoch’un çok genç ve yetenekli bir futbolcu olduğunu söyledi. Bu sezonki transfer döneminde, Sarı-Lacivertli ekibe toplu ve topsuz alanda hızlı futbolcular kazandırmayı hedeflediklerini vurgulayan Kocaman, Stoch’u alınmasını, ‘Bu özelliğe sahip transferlerin ilk adımı’ olarak değerlendirdi. FB TV’ye Slovak futbolcunun yapısı ve transferin izlediği seyir hakkında geniş bilgi veren Kocaman, şunları söyledi:

Kağıt üstünde ‘tam isabet’
“Öncelikle camiaya hayırlı olmasını diliyorum. Uzun zamandır gündemimizde olan bir isimdi. Twente ile oynadığımız karşılaşmalarda son derece başarılı bir görüntü sergilemişti. Kendisini epey izledik. Bugün (dün) itibariyle de transferini bitirdik. Çok genç, yetenekli bir isim. Bu, kağıt üzerinde olan bir şey tabii. Umarım bunları hem kulübün hem de kendisinin geleceği açısından sahaya da yansıtır. Takımımıza kazandırmak istediğimiz futbolcular, topla ve topsuz olarak süratli hareket edebilen isimler. Teknik çok önemli, ama bununla beraber sürate de ihtiyaç var. Stoch, buna sahip bir isim. Ancak dediğim gibi bunlar şimdilik kağıt üzerinde.”

Bundan iyisi Şam’da kayısı
Futbolcunun, gerek antrenmanlarda, gerekse de maçlarda iradesini ortaya koyması gerektiğinin altını çizen ve bunun önemine vurgu yapan Kocaman, “Topla sürati ve dripling özelliği çok önemli. Topla beraber hamle yaparken özgüveni yüksek bir isim Stoch. Genç olması da oldukça önemli. Kulübümüzün genel yapısı itibariyle kuvvetli oyuncular ön planda... Ama bununla beraber genç ve gelecekte kulübe en üst düzeyde performans ve mali anlamda da katkı sağlayacak isimler olmaları da tercih nedenimiz. Kağıt üzerinde beklentilerimiz yüksek. Umudumuz, bunların sahaya da yansıması” dedi.

Mini Yorum

Bir yıldız doğuyor
Futbola doğduğu yer Nitra’da başlayan 20 yaşındaki Miroslav Stoch, kısa sürede Chelsea’nin dikkatini çekti. 2006’da İngiliz devinin futbol akademisine alınan Stoch, 2009’da daha fazla oynayabilmek için Hollanda ekibi Twente’ye kiralandı. İki Brezilyalı Ronaldinho ve Ronaldo’yu örnek alan genç yıldız, Twente’nin Hollanda’daki şampiyonluğunda büyük pay sahibi oldu. Fiziki yapısı zayıf olmasına rağmen hızıyla rakiplerine üstünlük kurmayı başardı. Hollanda Ligi’ndeki 34 maçta 10 gol attı. Ligde sadece iki maçta forma giymedi. Genellikle sol kanatta görev yapan Stoch, Avrupa’da da 11 kez Kırmızı-Beyazlılar adına mücadele etti. Tabii ki bu etkileyici performansı, ona Slovakya Milli Takımı’nın da kapılarını açtı. Toplamda 11, A Takım seviyesinde ise 6 kez giydiği milli formayla 2010 Dünya Kupası kadrosunda da yer alan 20 yaşındaki futbolcu, geleceğin yıldızları arasında gösteriliyor. Onun kısa zamanda yakaladığı büyük çıkışın en iyi örneklerini ise şöyle sıralayabiliriz; Twente ile 2010’da lig şampiyonluğu yaşaması, Slovakya’nın 2010 Dünya Kupası kadrosunda yer alması, Avrupa Kupaları’nda direkt oynaması, Twente’de attığı toplam 12 golle takımının en skorer üçüncü ismi olması, 2009’da ülkesinde hem ‘en iyi genç oyuncu’ hem de ‘en iyi Slovak oyuncu’ listesinde 10. sırada kendisine yer bulması.


Miroslav Stoch kimdir?
Doğum Tarihi: 19.09.1989
Doğum Yeri: Nitra
Ülkesi: Slovakya
Yaşı: 20
Boyu: 1.68
Kilo: 65
Mevkii: Orta Saha
Milli Takım: 11 maç, 1 gol
Geçen sezon: 46 maçta, 2 gol (Twente)
Oynadığı takımlar: Nitra, Chelsea, Twente

416
FENERBAHCE / Stoch resmen Fener'de
« : 11 Haziran 2010, 22:16:56 »
Galatasaray'ın aylardır uğraştığı transferi Fenerbahçe tek Londra çıkarmasıyla bitirdi. 4 yıllık imza atan Slovak yıldız, “Büyük bir kulübe geldim” dedi.

Kiralık olarak forma giydiği Twente’de çok başarılı bir sezon geçiren 21 yaşındaki yıldız için kulübü Chelsea’ye 6.2 milyon Euro bonservis bedeli ödeyen Fenerbahçe, Stoch’a da ilk sene 1.8, 2. sene 2, 3. sene 2.250 ve 4. sene de 2.5 milyon Euro verecek. İmzanın ardından çok mutlu olduğunu söyleyen genç kanat oyuncusu, “Türkiye’nin büyük bir kulübüne geldim. Burada çok başarılı olmayı hedefliyorum” dedi. Galatasaray’ın aylardır uğraştığı bu transferi yönetici Cihan Kamer ile Aykut Kocaman’ın tek seferde bitirmesi Sarı-Lacivertli camiada ayrı bir gurur kaynağı olurken, Galatasaray’da şok etkisi yarattı. Frank Rijkaard, Haldun Üstünel ve Adnan Sezgin’in tüm uğraşları boşa gitti.

417
FENERBAHCE / Deniz Barış Antalyaspor'da!
« : 11 Haziran 2010, 22:16:11 »
Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Deniz Barış, Antalyaspor ile iki yıllık sözleşme imzaladı.

Antalyaspor tesislerinde düzenlenen imza töreninde konuşan Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, kulübün transferlere devam ettiğini bildirdi. Bugün, milli takımın yıllarca formasını giyen, en son Fenerbahçe’de oynayan Deniz Barış ile iki yıllık sözleşme imzaladıklarını kaydeden Akıncıoğlu, "Deniz Barış, bundan sonraki kariyerine Antalyaspor forması altında devam edecek. Kariyerinden şüphemiz yok. Takıma böyle bir oyuncuyu kazandırdığımız için mutluyuz. Transferlerimiz Pazartesi gününden itibaren devam edecek" dedi.

Deniz Barış da bir kaç kulüp ile görüştüğünü, ama Mehmet Özdilek ile yaptığı görüşme sonunda Antalyaspor’a gelmeyi tercih ettiğini kaydetti. Barış, şunları söyledi: "Antalyaspor genç ve dinamik bir takım. Geçen sezon Türkiye Kupası’nda yarı finalde mücadele etti. Ligde de iyi bir konumdaydı. Önümüzdeki sezonun hedefi daha yüksek. Ben de Antalyaspor’un ligde ve kupada daha iyi yerlere gelmesi için katkı sağlamak istiyorum. İlk hedefim İstanbul’da kalmaktı. Çocuklarımın okulu vardı, ancak olmadı. Yurt dışından gelen teklifler de bana göre değildi. Antalyaspor benim için en iyi olanı. Buraya geldiğim için mutluyum."
Konuşmaların ardından Deniz Barış, kendisini iki yıllığına Antalyasporlu yapan imzayı attı.

418
FENERBAHCE / Fenerbahçe Ülker'de Spahija dönemi
« : 11 Haziran 2010, 22:15:32 »
Beko Basketbol Ligi’nin şampiyonu Fenerbahçe Ülker, antrenör Bogdan Tanjeviç’in sağlık nedenleriyle ayrılmasının ardından 48 yaşındaki Hırvat antrenör Neven Spahija ile anlaştı.

Fenerbahçe Kulübü’nün internet sitesinde yapılan açıklamada, "Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın yeni antrenörü Neven Spahija ile anlaşma sağlandı. Hırvat antrenörümüzün imza töreni ise ilerleyen günlerde kamuoyuna duyurulacaktır" denildi.

Son olarak İspanya’nın Valencia Basket takımını çalıştıran Spahija, Hırvatistan’da KK Cibona, Slovenya’da Olimpija Ljubljana ve KK Krka Novo Mesto, Rusya’da Avtodor Saratov, İtalya’da Euro Roseto, Litvanya’da BC Lietuvos Rytas, İsrail’de Maccabi Tel Aviv, İspanya’da da Tau Baskonia takımlarında görev yaptı.

Bu arada Fenrebahçe Kulübü, dün basketbol şubesi genel koordinatörlüğü görevine getirilen Aydın Örs ile ilgili resmi açıklamayı da yaptı. Açıklamada, "Türk basketbolunun duayen isimlerinden biri olan Aydın Örs kulübümüz basketbol şubesi genel koordinatörlüğü görevine getirilmiştir. Kendisine yeni görevinde başarılar dileriz" denildi.

419
FENERBAHCE / "Şu an Fenerbahçe'nin futbolcusuyum"
« : 11 Haziran 2010, 22:14:43 »
Ailesiyle birlikte Fethiye'ye ilk defa tatile gelen Fenerbahçeli futbolcu Semih Şentürk, Fethiye Belediye Başkanı MHP'li Behçet Saatcı'yı makamında ziyaret etti. Saatcı'nın makam odasında çay içerek basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şentürk, ilk defa geldiği Fethiye'yi çok beğendiğini ve bundan sonra tatil sezonlarında sürekli geleceğini belirtti.

Ziyarette basın mensuplarının transferlerle ilgili sorularını da yanıtlayan Şentürk, "Kupa almadan sezonu bitirdik. Tabii ki bir takım değişiklikler olacaktır. Bunu, başkanımız ve yönetimimiz daha iyi bilir. Biz sadece şu an tatilimizi yapıp, dışarıdan gözlemliyoruz. Takımların transferlerini gazetelerden takip ediyoruz. Ama tabii ki herkes iyi transferler yapmak için uğraşıyordur" diye konuştu.

Takımlara gelen yabancı futbolcuların yerli futbolcuları nasıl etkilediğiyle ilgili soruyu da yanıtlayan Şentürk, "Yabancı oyuncuların gelmesi, yerli oyuncular için sıkıntı olacak. Ama, sonuçta iyi olan yerli oyuncuların da kendilerini gösterip ilk 11'de şans bulmaları gerekiyor. Milli Takımı etkiler mi bilemiyorum ama zamanla göreceğiz" dedi.

"FENERBAHÇE'NİN SÖZLEŞMELİ FUTBOLCUSUYUM"
Başka bir takıma transfer olup olmayacağıyla ilgili soruya ise oldukça kısa cevap veren Şentürk, "Şu an ben Fenerbahçe'nin sözleşmeli futbolcusuyum. Onu ilerleyen günlerde değerlendirip, ne olup ne biteceğine bakacağız" dedi.

Bugün başlayan Dünya Kupası'nda ise favorisinin İspanya olduğunu belirten Şentürk, "Ben finalde Arjantin ve İspanya'yı bekliyorum" dedi.

420
MODERATÖRLÜK BAŞVURU YERİ / Metin2 Bölümüne Modluk
« : 11 Haziran 2010, 22:12:45 »
Şuan nasıl gidiyorum sence ?