İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - N0RM

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52
121
SERBEST BÖLGE / qw
« : 25 Mayıs 2008, 09:09:59 »
qw

122
SERBEST BÖLGE / qw
« : 25 Mayıs 2008, 09:07:50 »
qw

123
TRABZONSPOR / Hüseyin Avni Aker(1889-1944)
« : 25 Mayıs 2008, 08:54:39 »
1889 yılında Trabzon’ un Vakfıkebir ilçesinin Çavuşlu Köyü’nde dünyaya geldi. İlk,orta tahsilini Trabzon’ da yaptı ve Trabzon mahalli mektebinden mezun oldu. İstiklal Savaşı’na katılarak cephede düşmana karşı savaştı. 1925 yılına kadar Akçaabat ,Sürmene ve Trabzon’da ilkokul öğretmenliği yaptı.1926 yılında ünlü spor adamı Selim Sırrı Tarcan tarafından İstanbul ‘da açılan Beden Eğitimi Kursuna katıldı ve buradan diploma aldı. Trabzon tarihinin ilk beden eğitimi öğretmeni olarak tarihe geçen H. Avni Aker Trabzon Lisesi Muallim Mektebi ve Ticaret Lisesine atandı. Buralardaki başarılı hizmetlerinden sonra Beden Terbiyesi Bölge Asbaşkanlığı (şimdiki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü) görevini üstlenerek Trabzon sporunun en üst makamına yükselen değerli spor adamı yaşama veda ettiği 1944 yılına kadar bu görevini sürdürdü.
Hüseyin Avni Aker görevde bulunduğu yıllar içinde Trabzon ‘a bir stat kazandırmak ve bugün stadın bulunduğu araziyi bu amaçla istimlak etmek için çok uğraştı. Onun müthiş çabası daha sonra adının verildiği stadı Trabzon futboluna kazandırdı.
Hüseyin Avni Aker ‘in arkadaşı olan ünlü Beden Eğitimi Öğretmeni ve antrenör Hayri Gür stada Avni Aker adının verilme öyküsünü şöyle anlatıyor. “1940 ‘lı yıllarda Hüseyin Avni Aker ‘le aynı okulda beraber çalıştık. Kendisi hem lisede öğretmendi hem de Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüğü ‘ne vali nezdinde asbaşkanlık görevini yürütüyordu. 1972-77 yılları arasında Trabzon ‘da Beden Terbiyesi ‘nde 5 yıl bölge müdürü olarak çalıştım.bu sırada stad inşaatı tamamen bitmiş ve isim aranıyordu . zamanın valisi Adil Ciğeroğlu başkanlığında bir genel kurul oluşturuldu.bu genel kurul da ben de vardım ve Hüseyin Avni Aker ismini ben teklif ettim. Çünkü bu stada en çok onun emeği geçmişti. Sanat Okulu ile Yeni Mahalle arası o zamanlar uçurumdu ve bu uçurumu at arabaları ile toprak taşıyarak doldurduk. Toprağı zemine serdikten sonra çimleri ekmeye başladık. Daha sonra ise altmış kişilik kapalı tribün ile açık tribün yaptık. O zamanın parasıyla tüm bunlar 40 bin liraya mal olmuştu. Tüm bunları vali Ciğeroğlu ‘na anlatınca o da bana hak verdi ve stada Avni Aker ‘in isminin verilmesini istedi. O zamanlar buna tek karşı çıkan rahmetli Ziya Nemli olmuştu. Nemli stada İdmanocağının eski kaptanı Rıza Kuğu ‘nun adının verilmesini istiyordu.”

124
TRABZONSPOR / Transfer konusunda açıklama
« : 25 Mayıs 2008, 08:53:54 »
Transfer konusunda açıklama
Asbaşkanımız Hayrettin Hacısalihoğlu transfer çalışmalarıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı.


Açıklamada Trabzonspor’un geçtiğimiz sezon maalesef hem puan hem de klasmandaki derece olarak ligi arzu edilen yerde tamamlayamadığına işaret eden Hacısalihoğlu, “Geride bıraktığımız sezon Trabzonspor sevenlerinin umut besleyeceği, huzurlu maç seyredeceği bir ekip olarak da sahada yer alamadık. Bu nedenle kulüp ve yönetim politikası olarak mevcut oyuncularımızdan bir kısmının kalması koşuluyla inançlı, kazanma arzusu olan yeni bir ekip oluşturma fikrini benimsedik. Trabzonspor’un ekonomik imkanları, görevlilerin bilgi ve becerileri ölçüsünde bu çalışmayı yapıyoruz” dedi.

Transfer politikasını iki hedef doğrultusunda yürüttüklerinin de altını çizen Hacısalihoğlu, “Alınan bazı deneyimli oyuncuların yanında ilerleyen yıllarda takıma katkı sağlayacak genç oyuncuları da kadroya katmayı hedefliyoruz. Bu planımızın bir kısmını sonuçlandırdık. Ancak girişimlerimiz ve temaslarımız devam ediyor. Kadromuza yeni katılımlar da olacak” diye konuştu.

Doğal olarak yeni transfer edilen oyuncuların yanı sıra geçtiğimiz yıl kadroda bulunan ancak sözleşmesi yenilenmeyecek ya da sözleşmesi olmasına rağmen kadroda düşünülmeyecek bazı isimlerin de Trabzonspor’dan ayrılacaklarına değinen Hacısalihoğlu, “Bu oyuncularımızla asla kişisel bir sorunumuz olmadığı gibi bazılarıyla ekonomik anlamda da belli bir noktada buluşulamamıştır. Ancak hiç biriyle de insani açıdan herhangi bir sıkıntı yaşanmamıştır. Hedefimiz sadece seneye yeni bir ekip oluşturma yönündeki düşüncemizi hayata geçirmektir” değerlendirmesinde bulundu.



125
TRABZONSPOR / Giray Kaçar’ın kariyeri
« : 25 Mayıs 2008, 08:53:42 »
Giray Kaçar’ın kariyeri
Kulübümüzün yeni transferi Remzi Giray Kaçar 15 Mart 1985 yılında Karaman’da dünyaya geldi.


Futbola 1999 yılında Gençlerbirliği altyapısında başlayan Giray 2004 yılında Gençerbirliği OFTAŞ kulübüyle profesyonel sözleşmeye imza attı. Turkcell Süper Ligi ile Bank Asya 1.Lig’de 2006-2007 ve 2007-2008 sezonlarında toplam 59 müsabaka oynayan Giray Kaçar 2 gole de imza attı. Giray geride bıraktığımız sezon görev yaptığı müsabakaların tamamında 90 dakika sahada kaldı. 2 defa A Milli takım kadrosuna davet edilen Giray, 6 kez çağrıldığı Ümit Milli Takım’da 4 maçta görev aldı. Genç futbolcu kariyeri boyunca 30 Turkcell Süper Ligi (1 gol), 7 Türkiye Kupası, 30 Bank Asya 1. Lig (1 gol), 54 TFF 2. Lig (6 gol), 36 da PAF Ligi maçında forma giydi.

126
TRABZONSPOR / Başkan Şener’den açıklama
« : 25 Mayıs 2008, 08:53:26 »
Başkan Şener’den açıklama
Başkanımız Sadri Şener Selçuk ve Burak transferinde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’la birlikte görüşerek pazarlık yapıldığı yönünde medyada yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı.


Trabzonspor Kulübü olarak Fenerbahçe’de dahil tüm kulüplerle dost olduklarını ifade eden Başkanımız Şener, “Biz tüm kulüplere eşit mesafede ve centilmenlik sınırları içerisinde duran bir yönetimiz. Hiçbir kulübe karşı onları sıkıntıya düşürecek diyaloglar içerisine girmeyiz. Bunun dışında medyada yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır” diye konuştu.

Trabzonspor Başkanı olarak tüm kulüp başkanlarıyla olduğu gibi Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’la da iyi diyaloglara sahip olduğunu dile getiren Şener, “Sayın Aziz Yıldırım dahil her başkanla görüşebilirim ve görüşürüm. Ancak bunların hiçbir tanesinde amaç hiçbir kulübü zora düşürmek anlamı taşımaz” dedi.

127
TRABZONSPOR / B Gençler elendi
« : 25 Mayıs 2008, 08:53:00 »
B Gençler elendi
B Genç takımımız Giresun'da yapılan 2007-2008 sezonu Coca-Cola B-Gençler Türkiye Birinciliği 2. kademe müsabakaları finalinde Orduspor'la 1-1 berabere kaldı. Takımımız bu sonuçla rakibine oranla averajla ikinci sırada kalarak elendi.


Sahaya; Doğukan, Hüseyin, Ozan, Zeki, Hami, Turgut (Dk. 55 Habip), Rasim, Kadir, Ahmet Sarı, Furkan ve Semih (Dk. 60 Coşkun) onbiriyle çıkan takımımızın golünü 21. dakikada Turgut kaydetti.

128
TRABZONSPOR / Valilerden müzemize ziyaret
« : 25 Mayıs 2008, 08:52:45 »
Valilerden müzemize ziyaret
Trabzon'da görev yapmış eski valiler bugün (Salı) kulübümüzün tarihi başarılarının sergilendiği müzeyi ziyaret ettiler.


Trabzon Valisi Nuri Okutan’ın yaptığı organizasyonla kente gelen eski valiler Ahmet Vefa Poyraz, Ziya Çoker, Münir Raif Güney, Agah Büyüksağiş, Yılmaz Ergun, Enver Hızlan, Adil Yazar ve Hüseyin Yavuzdemir’i Asbaşkanımız Hayrettin Hacısalihoğlu ile yönetim kurulu üyelerimiz karşıladılar. TS Club mağazamızı gezdikten sonra müzede yer alan kupalar hakkında bilgi alan vali heyetine burada Divan Başkanlık Kurulu Başkanımız Nizamettin Algan ve eski Başkanımız Salih Erdem'de eşlik etti.

Şeref defterine izlenimlerini aktaran eski valilere Asbaşkanımız Hayrettin Hacısalihoğlu üzerlerinde isimlerinin yazılı olduğu 61 numaralı formalarla birlikte çeşitli hediyeler verdi.

Müze ziyareti sonrası bir süre sohbet eden eski valiler sırasıyla söz alarak Trabzonspor’a başarılar dilediler. Münir Raif Güney Trabzonspor taraftarı olduğunu belirterek, “Trabzon’da, Trabzonspor’un çok güçlü olduğu dönemlerde valilik yaptım. Çocuklarım fanatik Trabzonspor taraftarıdır. Müzeyi gezerken oldukça gururlandım. İlk defa bu kadar çok kupayı bir arada görüyorum. Ama ikinci yıldızı takmamız lazım. Bütün sporculara, sporseverlere ve camiaya başarılar diliyorum” dedi.

Vali Ahmet Vefa Poyraz ise İdmanocağı ve İdmangücü takımlarını bir araya getirmek için çok uğraş verdiklerini ifade ederek, “Trabzonspor’un kurulması bir hadisedir. İki ezeli rakibi bir araya getirmek kolay olmadı. Ama öyle bir oluşumda valilik yapmak onur vericiydi. Dünyaya yayılan başarıları gördükçe gurur duyuyorum. Hizmet edenlere saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Asbaşkanımız Hayrettin Hacısalihoğlu ise ziyaretin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirerek, “Böyle güzel konuşan insanlardan sonra söz almak hiç de kolay değil. Trabzon’a büyük hizmetleri bulunan bu kadar değerli insanı bir arada görmekten dolayı son derece mutluyuz. Hepinizin hem Trabzon hem de Trabzonspor’a büyük hizmetiniz geçti. Kulübümüz bugün bu konumdaysa, büyük takımlardan biri olarak kabul ediliyorsa yalnızca Trabzon halkının değil, devletin temsilcileri olarak başarılarda sizlerin de büyük katkınız olmuştur. Hepinize şükranlarımızı sunuyoruz. Sayın valimize ayrıca teşekkür etmek istiyoruz. Bizlerin yapması gereken işi kendisi yapmıştır. Yalnız Trabzon’a değil Trabzonspor’a büyük katkıları olacaktır. Hepinize bundan sonraki günlerinizde mutluluklar diliyoruz” açıklamasında bulundu.

Trabzon Valisi Nuri Okutan ise güzel bir kaynaşmanın yaşandığını belirterek, “Valilerimizle yaptığımız görüşmelerde eski günleri tekrar yaşama imkanı bulduk. İl valisi olarak ben de ödevimi aldım. Öncelikle müzemizi daha büyük ve düzenli, Trabzonspor’a yakışır bir yere taşımak istiyoruz. Ayrıca yeni dönemde ağabeylerim bize iki yıldız ödevini de verdiler. Buna ilişkin hazırlıklarımız var. Temel yatırımlara hazırlanıyoruz. Mali, taraftar boyutu ve kulübün yönetim şekliyle ilgili arama konferansı yapacağız. Konuya bilimsel yaklaşacağız. Önümüzdeki birkaç yıl içinde eski başarılı günlere yeniden döneriz. Bundan hiç şüphem yok. Başta sayın bakanımız, ben, eski başkanlarımız, futbolcularımız ve taraftarlarımızla yeni bir Trabzonspor ortaya çıkaracağız. Kulübümüze sınıf atlatacağız. Sonuç olarak 2 yıldızı veya 3 yıldızı kazanacağız” yorumunu yaptı.

Heyet görüşme sonra Trabzonspor Müzesi önünde toplu fotoğraf çektirdi.




129
TRABZONSPOR / Minik takımımız galip
« : 25 Mayıs 2008, 08:52:33 »
Minik takımımız galip
Minik basketbol takımımız Karayolları'nı 15-10 mağlup etti.


Karşılaşmanın periyodları ise şu skorlarla tamamlandı.

I. Periyot: 4-1
II. Periyot: 7-0
III. Periyot: 0-4
IV. Periyot: 4-5

Skorerler

Burak: 5
Emre Onur: 4
Enes: 2
Oğulcan: 2
Efe: 2


130
TRABZONSPOR / Gustavo Colman Trabzon'da
« : 25 Mayıs 2008, 08:52:18 »
Gustavo Colman Trabzon'da
Yeni transferimiz Arjantinli futbolcu Gustavo Colman bu akşam (Cuma) saatlerinde Başkanımız Sadri Şener ve Genel Saymanımız Mahmut Aksu ile Trabzon'a geldi.


Havalimanında bir açıklama yapan Colman gerçekleşen transferi sonrası çok mutlu olduğunu belirterek, "Eşimle ilgili bir problem yok. Oda Trabzon'a gelecek. Burada herkes çok iyi. Çok güzel ve heyecanlı bir şekilde karşılandım" dedi.

Taraftarlar tarafından kendisine hediye edilen çiçek ve kaşkolu kabul eden Colman daha sonra yönetim kurulu üyelerimizle birlikte Galanima Restoran’da yemek yedi.





131
TRABZONSPOR / PFDK'dan 1 maç seyircisiz oynama cezası
« : 25 Mayıs 2008, 08:52:01 »
PFDK'dan 1 maç seyircisiz oynama cezası
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu kulübümüze 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi.


PFDK'dan yapılan açıklama şöyle; 10.05.2008 tarihinde oynanan TRABZONSPOR - FENERBAHÇE Turkcell Süper Lig futbol müsabakasında, taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratta bulunması nedeniyle Kurulumuza sevk edilen adı geçen kulübe daha önce, 12.08.2007 tarihinde oynanan TRABZONSPOR - SİVASSPOR futbol müsabakasında, taraftarların çirkin ve kötü tezahüratta bulunmaları nedeniyle Kurulumuzun 21.08.2007 tarih ve 2007-2008/12 E. ve 2007-2008/26 K. Sayılı kararı ile F.D.T.nın 31/2 maddesi uyarınca 30.000 YTL para cezası verilmiş ve karar kesinleşmiş olmakla çirkin ve kötü tezahürat fiili aynı sezon içinde 2. kez tekrar edildiğinden adı geçen kulübe F.D.T.'nin 31/3 maddesine göre 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle FDT'nin 30. maddesi uyarınca takdiren 7.500.- YTL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir denildi.

132
TRABZONSPOR / A milliler kazandı
« : 25 Mayıs 2008, 08:51:46 »
A milliler kazandı
EURO 2008 hazırlıklarını sürdüren A Milli Takımımız Slovakya karşısında Hakan Balta'nın golüyle sahadan 1-0 galibiyetle ayrıldı. İlk yarısı golsüz kapanan mücadelede takımımızı galibiyete taşıyan gol 63.dakikada geldi.

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52