İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - N0RM

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 [51] 52
601
TRABZONSPOR / Taraftardan Ceyhun Tepkisi
« : 08 Nisan 2007, 10:38:36 »
Teknik direktör Ziya Doğan'ın Erciyesspor maçında yedek kulübesine oturttuğu Ceyhun'u Gençlerbirliği maçında da yedek kulübesine oturtması taraftarın tepkisine yol açtı. Bir grup taraftar Ceyhun lehine tezahüratta bulunurken, bir grup taraftar ise, "Ziya Hoca Ceyhun'u neden aldırttın" diyerek Ziya Doğan'a bağırdı.

AYMAN VE ERDİNÇ KUPADA YOK

Gençlerbirliği karşılaşması öncesi 3 sarı kart sınırında bulunan 4 futbolcudan biri olan Ayman, karşılaşmanın 51. dakikasında gördüğü sarı kart ile cezalı duruma düştü. Kupada da cezası nedeniyle oynamayacak olan Ayman, haftaya oynanacak olan Çaykur Rizespor maçında da forma giyemeyecek. Karşılaşmanın 90+ 1. dakikasında Erdinç ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Erdinç gördüğü bu kartla kupa maçında oynayamayacak.

TEKNİK DİREKTÖRLER OTURMADI

Büyük bir çekişmeye sahne olan Trabzonspor - Gençlerbirliği maçını izleyen taraftarlar kadar teknik direktörler de hiç oturmadı. Ziya Doğan, 90 dakika boyunca sürekli futbolcularını uyarırken, Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise hop oturup hop kalktı. Bakkal, yapılan hatalar karşısında adeta isyan ederken, atılan gollerde de oldukça sevindi. Daha önce atılan gollerde soğukkanlılığı ile dikkat çeken Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan da, Gençlerbirliği maçında atılan gollere futbolcularla birlikte sevindi.

602
TRABZONSPOR / Trabzon çıkış arıyor
« : 08 Nisan 2007, 10:38:04 »
Turkcell Süper Lig'in 27. haftasında, Trabzon Avni Aker Stadı'nda Trabzonspor'la G. Birliği karşı karşıya geliyor. Saat 14:00'te başlayacak ve Halis Özkahya'nın yöneteceği maç LİG TV'den yayınlanacak.

Geçen hafta Erciyesspor deplasmanından aldığı altın değerindeki galibiyetle puanını 36'ya çıkartan Trabzonspor, zorlu G.Birliği maçını da kazanıp üst sıralara iyice yaklaşmak istiyor. Kayseri deplasmanından 1-0'lık galibiyetle dönen Trabzonspor 2 maçlık mağlubiyet serisini o maçta noktalamıştı.

Trabzon'da sakatlar can sıkıyor

Bordo-Mavili takımda sakat futbolcuların çokluğu özellikle savunmada sıkıntıya yol açıyor. Gençlerbirliği maçında, sakatlıkları bulunan Musa, Risp ve Jefferson takımdaki yerlerini alamayacak. Kart cezası sona eren Erdinç'in ise ilk 11'de görev alması bekleniyor.

Taraftardan büyük destek hazırlığı

Trabzonsporlu Taraftar Dernekleri Gençlerbirliği maçında tribünlerde şov yapmaya hazırlanıyor. Takımın iyi günde de kötü günde de yanında olduklarını söyleyen Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Özgür Özal, "Gençlerbirliği maçında da takımımızı yalnız bırakmayacağız. Tüm Trabzonsporluların bu maçta Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda olmasını istiyoruz" dedi.

G.Birliği maça hazır

Geçtiğimiz hafta Beşiktaş karşısında aldıkları mağlubiyetle 38 puanda kalan G.Birliği, Trabzonspor maçından puan ya da puanlar bekliyor. Bu sezon çok iyi bir performans çizen Başkent ekibinde, Beşiktaş karşısında sarı kart gören Kerem'den yoksun mücadele edecek.

Kart uyarısı

Trabzonspor'da Stepanov, Gökdeniz, Ayman ve Ersen, G.Birliği'nde ise Erhan, Mehmet Çakır, Okan ve Isaac ceza sınırında bulunuyor.


Muhtemel 11'ler

Trabzonspor

Tolga
Ufukhan
Erdinç
Çağdaş
Celaleddin
Gökdeniz
Hüseyin
Ayman
Yattara
Ersen
Umut

Gençlerbirliği

Recep
Erkan
Tuna
Adem
Eren
Mehmet Çakır
Mehmet Nas
Haminu
Engin
Okan
Isaac

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakem: Halis Özkahya
Yayın: Lig TV
Saat: 14:00

Goller Umut ve Ersen'den

Turkcell Süper Lig'de 26 hafta sonunda 33 golü bulunan Trabzonspor'da, gollerin yarısı 2 forvet oyuncusundan geldi. Umut Bulut 10 gol, Ersen Martin ise 7 gol atarak, takımlarının gollerinin yüzde 51.50'sini kaydettiler.



603
TRABZONSPOR / Tabzonda hazırlıklar tamam
« : 08 Nisan 2007, 10:37:28 »
Trabzonspor, yarın sahasında Gençlerbirliği ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde, teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde Gençlerbirliği maçının son antrenmanını yapan bordo-mavili takım, daha sonra maç saatini beklemeye başladı. Gençlerbirliği maçında, sakatlıkları bulunan Musa, Risp ve Jefferson takımdaki yerlerini alamayacak. Kart cezası sona eren Erdinç'in ise ilk 11'de görev alması bekleniyor. Trabzonspor'un yarınki karşılaşmaya Tolga, Ufukhan, Çağdaş, Erdinç, Celaleddin, Hüseyin, Ayman, Ferhat, Gökdeniz, Umut ve Ersen Martin 11 ile sahaya çıkması bekleniyor.

__________________

604
TRABZONSPOR / Umutla Ersan Trabzonun yarısı
« : 08 Nisan 2007, 10:36:44 »
Turkcell Süper Lig'de 26 hafta sonunda 33 golü bulunan Trabzonspor'da, gollerin yarısı 2 forvet oyuncusundan geldi. Umut Bulut 10 gol, Ersen Martin ise 7 gol atarak, takımlarının gollerinin yüzde 51.50'sini kaydettiler.

Bordo-mavili takımın en golcü oyuncusu olan Umut Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri Erciyesspor galibiyetiyle tekrar çıkışa geçtiklerini belirterek, ''Şimdi Gençlerbirliği'ne karşı oynayacağız. Gençlerbirliği iyi bir takım. Taraftarımız için bu maçı kazanmak istiyoruz. Kalan tüm maçlarımızı kazanıp ligi bitirebileceğimiz en üst yerde bitirmek istiyoruz'' dedi.

Ligde kaçırdığı goller sonrası kendisine yapılan eleştirileri de değerlendiren Umut, ''Gol kaçırmak benim için güzel bir olay. Sonuçta hiç pozisyona girmeden maçı bitirmek çok kötü bir şey. Gol atarsan iyi ama gol kaçırsam bile en azından o pozisyonun içindeyim. Her maç gol atmak için elimden gelen yapıyorum. Sonuçta gol de kaçıyor, ancak her golcü oyuncu gol kaçırır'' diye konuştu. Trabzonspor'un gol sıkıntısı yaşamadığını ifade eden Umut, şöyle devam etti:
''Bu attığımız gollerden belli. Trabzonspor, ben olayım Ersen ağabey olsun, bundan sonra gelecek santrforlar olsun, hiçbir zaman gol sıkıntısı çekmez. Takımın iyi oynaması halinde hedefim 20 goldü. Çünkü takım iyi olunca herkes daha iyi oynar. Bu hedefime ulaşmak istiyordum. İnşallah başarılı olurum. Önümüzdeki seneye iskelet kadroyla daha iyi girmeliyiz.''

Bordo-mavili takımdan ayrılan Fatih Tekke'nin Türkiye'nin en iyi santrforlarından biri olduğunu dile getiren Umut, ''Fatih ağabeyin başarısına söyleyecek bir şey yok. Ben de kendime güveniyorum. Trabzonspor'un golcüsü olabilmek için elimden geleni yapıyorum. Hedefim A Milli Takım'a yükselmek ve başarılı olmak. Sonuçta Fatih hocanın vereceği karar. Daha iyi performans sergileyerek (A) Milli Takım'a gitmek istiyorum'' dedi.

-ERSEN: ''SAKATLIKLAR ETKİLEDİ''-

Trabzonspor'un bir diğer golcü oyuncusu Ersen Martin ise bu sezon sakatlıklardan oldukça etkilendiğini belirterek, ''Burnumdan ve ayağımdaki problemlerden dolayı sıkıntılar yaşadım. Bir forvetin burnunun kırılması çok kötü olay. Bu beni en az 6-7 maç etkiledi. Şu anda da iyiyim. Hocam bana görev veriyor. Ben de elimden geleni yapacağım'' dedi. Trabzonspor taraftarının futbolu çok iyi bildiğini kaydeden Ersen Martin, ''Savaşan futbolcunun değerini biliyorlar. Ben de taraftar ile barışık bir insanım. Onlar beni seviyor, ben de onları seviyorum. Onlar için elimden geleni yapıyorum'' diye konuştu.

Ligi ilk 5 takım içerisinde bitirmek ve Türkiye Kupası'nı kazanmak istediklerini ifade eden Ersen, şöyle konuştu: ''Bu tabii ki bizim için aslında bir başarı değil. Çok iyi bir kadromuz var ve daha yüksekleri hedefleyebiliriz. Ama bu sezon çok büyük sakatlıklar, şansızlıklar yaşadık. Yine de eğer ligi ilk 5'te bitirir ve Türkiye Kupası'nı kazanırsak bu bizim için iyi bir başarı olur.''

605
FENERBAHCE / Çiçekli Karşılama
« : 07 Nisan 2007, 13:05:42 »
Fenerbahçe, Kayserispor ile deplasmanda oynayacağı maç için Kayseri'ye gitti.

Fenerbahçe, Kayserispor ile deplasmanda oynayacağı maç için Kayseri'ye ulaştı. Sarı lacivertli kafileyi havaalanında, Kayseri Fenerbahçeliler Derneği üyeleri ve bir grup taraftar tarafından çiçekle karşılandı.

Özel uçakla Kayseri'ye gelen Fenerbahçe kafilesi, Erkilet Havaalanı'nda, Kayseri Fenerbahçeliler Derneği üyeleri ve bir grup taraftar tarafından çiçekle karşılandı.

Havaalanında bazı taraftarlar futbolculardan imza alabilmek ve hatıra fotoğrafı çektirebilmek için birbirleriyle yarıştı. Havaalanı dışında da bir grup taraftar, takımı sevgi gösterileriyle karşıladı.

Kafilede Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım, asbaşkanlar Mahmut Uslu ve Murat Özaydınlı, yönetim kurulu üyeleri Ömer Temelli ve Turan Şahin de yer aldı.

Takımda, kaptan Ümit Özat ile kaleci Rüştü'nün sakatlıkları nedeniyle kadro dışı kaldığı belirtildi. Ayrıca Selçuk, Kemal, Olcan ve Kerim'in de takım kadrosunda bulunmadığı öğrenildi.


606
FENERBAHCE / F.bahçede Ümit şoku
« : 07 Nisan 2007, 13:04:58 »
Turkcell Süper Lig lideri Fenerbahçe, Kayserispor ile yarın yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı.

Kayseri yolculuğu öncesi son antrenmanını İstanbul'da yapan sarı-lacivertli takımda, kaptan Ümit Özat sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarıldı. Ümit'in yerine yarınki maçta savunmanın solunda Uğur Boral'ın görev yapması bekleniyor.

Fenerbahçe'nin Kayseri kafilesinde ayrıca, Rüştü, Kerim, Selçuk, Kemal ve Olcan da bulunmuyor. Öte yandan, sakatlığı nedeniyle son Ankaraspor maçında forma giyemeyen Appiah ise kafilede yer aldı.

607
GALATASARAY / Aslan 16 ay sonra evinde yenildi
« : 07 Nisan 2007, 13:03:39 »
Galatasaray, ligde kalma savaşı veren Kayseri Erciyesspor'a mağlup olarak, 23 maç ve tam 16 ay sonra Ali Sami Yen Stadı'ndan boynu bükük ayrıldı



Cezası nedeniyle seyircisiz oynanan karşılaşmada, rakibine 1-0 yenilen Galatasaray, Turkcell Süper Lig'de son olarak geçen sezon, 27 Kasım 2005 tarihinde Fenerbahçe ile Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan karşılaşmada Nobre'nin attığı golle 1-0 mağlup olmuş ve o tarihten bu yana geçen yaklaşık 16 ayda iç sahada yenilmemişti.

Galatasaray, Kayseri Erciyesspor maçına kadar, ligde evinde oynadığı son 23 karşılaşmada 19 galibiyet alırken, 4 kez de berabere kalmıştı. Galatasaray, bu gece evinde oynadığı 24. lig maçında yenilgiyle tanıştı.

-CUMA KAYIPLARI SÜRÜYOR-

Galatasaray, bu sezon cuma günü oynadığı maçlarda henüz galibiyet alamadı. Sarı-kırmızılı ekip, bu sezon daha önce cuma günü oynadığı 4 lig maçında berabere kalırken, bu kez yenilmekten kurtulamadı. Sezonun açılış maçında Ankara deplasmanında Ankaraspor'la, 2 penaltı atışından yararlanamadığı maçta 1-1 berabere kalan ''Cim Bom'', 22. haftada Denizlispor ile İstanbul'da 1-1, 25. haftada da Konyaspor ile Konya'da, son dakikada yediği golle 2-2 berabere kaldı. Galatasaray, bu akşam Kayseri Erciyesspor'a 1-0 yenilerek, cuma günü kayıplarını sürdürdü.

-TARAFTARSIZ İLK KEZ KAZANAMADILAR-

Ligde daha önce cezası nedeniyle kendi evinde oynadığı seyircisiz 5 maçı da kazanmayı bilen Galatasaray, ilk kez yenildi. Daha önce, 4'ü Ali Sami Yen, 1'i de Atatürk Olimpiyat Stadı'nda olmak üzere seyircisiz karşılaşmalarda toplam 12 gol atan ''Cim Bom'', kalesinde ise 2 gol gördü. Galatasaray'ın, cezası nedeniyle iç sahada seyircisiz oynadığı maçlarda aldığı sonuçlar şöyle:

Tarih Stat Rakip Sonuç
---------- ------------ ------------- -----
10.12.2000 Ali Sami Yen Gaziantepspor 2 - 0
23.03.2003 Ali Sami Yen Elazığspor 3 - 0
15.05.2004 Olimpiyat Elazığspor 3 - 1
29.03.2006 Ali Sami Yen Ankaragücü 2 - 0
27.01.2007 Ali Sami Yen Ankaraspor 2 - 0
06.04.2007 Ali Sami Yen K. Erciyesspor 0 - 1

-GALATASARAY, İLK KEZ YENİLDİ-

Galatasaray, Lig'de Kayseri Erciyesspor'a ilk kez mağlup oldu. Sarı-kırmızılılar, Kayseri ekibi ile daha önce oynadığı 3 lig maçını da kazanmıştı. Rakibini daha önce Fortis Türkiye Kupası'ndan saf dışı bırakan Kayseri Erciyesspor ise bu kez ligde de rakibini mağlup ederek, şampiyonluk yolunda büyük bir darbe vurdu.
     

608
GALATASARAY / Cimboma destek pankartı
« : 07 Nisan 2007, 13:03:03 »
Galatasaray ile Kayseri Erciyesspor, sarı-kırmızılıların cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçta karşı karşıya geldi.

Ali Sami Yen Stadı'nda, boş tribünler önünde oynanan karşılaşmada, Galatasaraylı taraftarların takımlarına destek için çaba harcamamaları dikkat çekti. Sadece kapalı tribünün tellerine asılan ''Sahada 11 Aslan siz, dışarda 32 milyon Aslan biz, yalnız değilsiniz'' yazılı küçük bir pankart yer aldı.
     

609
GALATASARAY / Geretsin kadro şaşırtması tutmadı
« : 07 Nisan 2007, 13:02:21 »
G.Saray Teknik Direktörü Gerets, dün akşam Erciyespor ile Ali Sami Yen Stadı’nda seyircisiz oynadıkları karşılaşma öncesi ilginç bir ’Ali Cengiz oyunu’ gerçekleştirdi.



Bülent’in takım içinden haber almasından çekinen Belçikalı çalıştırıcı, sahaya çıkardığı ilk 11 ile herkesi şaşırtı

Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, dün akşam Kayseri Erciyespor ile Ali Sami Yen Stadı’nda seyircisiz oynadıkları karşılaşma öncesi ilginç bir ’Ali Cengiz oyunu’ gerçekleştirdi.

Sarı-kırmızılı takımın Belçikalı çalıştırıcısı, perşembe akşamı takım kadrosunu belirleyerek, başkan Özhan Canaydın ve yöneticiler dahil olmak üzere herkese duyurdu. Gerets, son idmanlarda Ümit Karan ve Mehmet Topal’ı sürekli ilk 11’de görevlendirirken, maçtan önceki gece ’dışarıya’ bildirdiği kadroda Erciyes önünde bu oyunculara görev vereceğini bildirdi

Hakna-Okan-Kabze 11’de...
Ancak Eric Gerets, karşılaşmada bildirdiğinden çok farklı bir kadroyu sahaya sürerek, herkesi bir anda şoke etti. İdmanlarda görev verdiği Ümit Karan, Cihan Haspolatlı ve Mehmet Topal’ı yedek kulübede yanında oturtan Belçikalı çalıştırıcı, bu oyuncuların yerine Hakan Şükür, Hasan Kabze ve Okan Buruk’u ilk 11’de sahaya sürdü.

Gerets’in bu tür bir uygulamayı, G.Saray’ın eski kaptanı olan Bülent Korkmaz’ın içeride adamları bulunabileceği ve ona göre taktik hazırlayabileceğini düşündüğü için böyle bir şey gerçekleştirdiği ileri sürüldü.
     

610
GALATASARAY / yine korkmaz yine kayıp
« : 07 Nisan 2007, 13:01:39 »
Futbolculuk döneminde Galatasaray'la birçok başarıya imza atan Bülent Korkmaz, teknik direktörlük kariyerinde Sarı-Kırmızılılar'ın kâbusu oldu.


Ligin ikinci yarısında teknik direktörlüğe getirildiği Kayseri Erciyes’i adeta şaha kaldıran Bülent Korkmaz, yıllarca formasını giydiği Galatasaray’ın da baş belası oldu. Mavi-Siyahlılar’ın Süper Lig’de kalması için uğraşan Korkmaz, Cim Bom’a karşı verdiği üçüncü sınavdan da zaferle ayrıldı. Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Sarı-Kırmızılılar’la golsüz berabere kalan Kayseri ekibi, ikinci karşılaşmadan 1-0 galip ayrılarak, rakibini saf dışı bıraktı. Dün akşam da Ali Sami Yen Stadı’nda üç puanın sahibi olan Korkmaz’ın öğrencileri, ligde kalma yolunda önemli bir adım attı. Bülent Korkmaz’la yeni bir hava yakalayan Erciyes, lider Fenerbahçe’den bir puan almış, kendisi gibi kümede kalma savaşı veren Denizli, Manisa ile Ankaraspor ve Gaziantep karşısında da zafere ulaşmıştı.

--------------------------------------------------------------------------------


611
GALATASARAY / önce destek sonra protesto
« : 07 Nisan 2007, 13:01:01 »
 

Galatasaraylı taraftarlar, maçtan önce boş tribünlere, “Sahada 11 Aslan siz, dışarıda 32 milyon Aslan biz, yalnız değilsiniz” yazılı pankart asmıştı.


‘Yalnız değilsiniz...’
Galatasaraylı taraftarlar, maçtan önce boş tribünlere, “Sahada 11 Aslan siz, dışarıda 32 milyon Aslan biz, yalnız değilsiniz” yazılı pankart asmıştı. Futbolculara bu şekilde destek olmaya çalışan Sarı-Kırmızılılar, mağlubiyetle sonuçlanan 90 dakikanın ardından ise protesto gösterilerine başladı. Çıkışta bekleyen taraftarlar, önceden hazırlanmış olan, “Galatasaray liseci zihniyetin değil, hepimizin” mesajı içeren bir pankart açtı, Canaydın ve yönetimini istifaya çağırdı.

Üstünel araya girdi
Uzun süren tezahüratlara, taraftara yakınlığıyla bilinen genç yönetici Haldun Üstünel engel oldu. Üstünel önce Sarı-Kırmızılılar’dan açtıkları pankartı indirmelerini istedi, ardından dağılmalarını söyledi. Taraftarlar takıma verdikleri desteği sürdürürken, “Yenilsen de, yensen de, taraftarın senle” diye tezahürat yaptı. Galatasaraylılar, kulübe üye olmak için eşit şartlar istediklerini de bildiren bir deklarasyon gerçekleştirdi. Protestocular, istifa çağrıları eşliğinde dağıldı.

*********************
Bir avuç şanslı insan!
Galatasaray’ın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan Kayseri Erciyesspor karşılaşmasını canlı olarak az sayıda kişi izledi. Futbol Federasyonu temsilci ve gözlemcileri, akretide olan 210 basın mensubu, protokol tribünündekiler, genç takım oyuncuları, sağlık ve itfaiye ekipleri, güvenlik güçleriyle birlikte stat görevlileri, bu 90 dakikayı izleyebildi.

*********************
‘GSGM’ye tek kuruş borç yok’
Galatasaray Yönetimi, kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla, GSGM’ye borçlu olmadıklarını savundu. Açıklamada, “GSGM’ye olan 973 bin 325 YTL borç, Spor Toto ve İddaa isim hakkı gelirlerinden, faiz, masraf ve avukatlık ücretiyle birlikte tahsil edilmiştir, GSGM’ye tek kuruş borcumuz yoktur” denildi.

--------------------------------------------------------------------------------


612
GALATASARAY / İLİÇ takıma ihanet etti
« : 07 Nisan 2007, 13:00:22 »
Maç sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Polat, Kayseri Erciyesspor karşısında iyi mücadele etmelerine rağmen yenilgiden kurtulamadıklarını kaydederek, şöyle konuştu:
''Artık şampiyonluk yolunda şansımız mucizelere kaldı. Kalan haftalarda rakiplerimizin bu oranda puan kaybetmesi imkansız. Beklemediğimiz bir yenilgi oldu. Seyircisiz oynamamızın da büyük etkisi var. Ben buradan, o bıçağı sahaya atıp, takımı seyircisiz bırakan kişiyi lanetliyorum.''

Kayseri Erciyesspor maçında gol yedikten sonra, birçok gol fırsatı yakaladıklarını, ancak değerlendiremediklerini ifade eden Polat, ''En az 10 pozisyonumuz vardı, ama değerlendiremedik. Bu sezon golcülerimiz, geçen sezon attıklarının yarısı kadar atabildi. Gol sıkıntısı yaşadık'' diye konuştu.

Polat, karşılaşmanın 41. dakikasında kırmızı kart görerek oyun dışı kalan Ilic'i de eleştirerek, şunları söyledi:
''Kırmızı kart görmekle, bana göre takımına ihanet etti. Hakem, gösterdiği kırmızı kartta son derece haklıydı, ama bence mücadelenin ikinci yarısında rakip takımda da kırmızı kart görmesi gereken oyuncular vardı. Hakem burada taraflı davrandı.''
     

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 [51] 52