İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - N0RM

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 [48] 49 50 51 52
565
FENERBAHCE / Adam gibi adam`
« : 02 Temmuz 2007, 14:11:39 »
Daum: 'Roberto Carlos sadece iyi bir oyuncu değil çok iyi de bir insan.' 'Yozgatlı ve Rüştü Beşiktaş'a katkı sağlar.' 'Lincoln mükemmel bir futbolcu.'
02.07.2007

“Başkan Aziz Yıldırım’ı kutluyorum. Roberto Carlos sadece iyi bir oyuncu değil, çok iyi de bir insan...”
“Mehmet Yozgatlı ve Rüştü tecrübeli iki isim. Yeni bir motivasyonla Beşiktaş’a katkı sağlayacaklarına inanıyorum”
“Bouzid’i açıkçası çok iyi tanımıyorum ancak Lincoln mükemmel bir futbolcu. Alex gibi takıma katkısı çok olur”

‘Herkes ondan öğrenmeli’



Türkiye’de görev yapan en başarılı yabancı teknik adamlardan olan Christoph Daum, üç büyüklerin transferlerini ve şampiyonluk şansını yeni sezon öncesi FANATİK’e değerlendirdi. Alman çalıştırıcı, Roberto Carlos’un flaş bir isim olduğunu söyleyerek, “Başkan Yıldırım’ı kutluyorum. Türk futboluna sadece süper bir oyuncu değil, çok iyi bir insan kazandırdı. Takımdaki diğer futbolcular, onun fazla para aldığına bakıp, kıskanmamalı. ‘Biz onun tecrübelerinden nasıl yararlanırız, ondan nasıl bir şeyler öğreniriz’ diye düşünmeli” yorumunu yaptı.

‘Beşiktaş iyi transfer yaptı’
Fenerbahçe’nin önemli kayıpları olduğunu da hatırlatan başarılı çalıştırıcı, “Tuncay ve Ümit gibi çok savaşan, Mehmet ve Rüştü gibi tecrübeli isimler artık takımda yok. Buna rağmen Sarı- Lacivertliler yeni sezonda da şampiyonluğun en büyük favorisi. Yeter ki takım olmayı başarsınlar” dedi. Beşiktaş’ın Mehmet ve Rüştü transferleriyle çok güçlendiğini de sözlerine ekleyen deneyimli teknik adam, “Onların tecrübesi ve motivasyonlarıyla birleşince Kartal bundan büyük fayda görecek. Beşiktaş bence nokta transferler yaptı” görüşünü savundu.

‘Lincoln olağanüstü yetenek’
Galatasaray’ın yaptığı transferleri de beğenen Daum, “Ismael Bouzid’i fazla tanımıyorum. Linderoth savaşan bir oyuncu. Ama Lincoln’ün olağanüstü bir transfer olduğunu söyleyebilirim. Alex gibi Türkiye’de çok başarılı olacaktır ve takımını sırtlayacaktır” ifadesini kullandı. Daum, takımı Köln ile ilgili de “Geçen sezon organizasyon bozukluğu vardı. Herkes konuşuyor, kimse üretmiyordu. Ancak bu sene 1. Lig’e çıkmayı başaracağız. Köln’de çok mutluyum ancak yine de İstanbul’daki yaşam tarzımı çok özlediğimi itiraf etmeliyim” diye konuştu.

566
FENERBAHCE / Zico kanunları
« : 02 Temmuz 2007, 14:11:17 »
Fenerbahçe Teknik Direktörü olarak ilk senesinde takımını 100. yıl şampiyonluğuna taşıyan Arthur Zico, yeni sezon için kolları sıvadı. Futbolcularıyla sevgiye dayalı bir ilişki kurmayı tercih eden Brezilyalı hoca, bu tavrından vazgeçmezken, disiplini de elden bırakmak niyetinde değil. Tecrübeli teknik adam, bu sezon sadece Türkiye’de değil, yönetim ve camianın istediği gibi Avrupa’da da başarılı olmaları gerektiği düşüncesinde. Bunun yolu da, sık sık Samandıra’daki tahtaya yazdığı gibi, “Çalışmak, çalışmak, çalışmak”tan geçiyor. Şampiyon unvanlarını korumaları için herkesin daha fazla sorumluluk alması gerektiğinin altını çizen Zico, saha içinde rakibe ve seyirciye saygılı olmak zorunda olduklarını bir kez daha hatırlattı. Brezilyalı hocanın bir de yasağı var; Medyaya, takım ve yöneticiler hakkında olumsuz demeç verilmeyecek.
Yusuf DURSUN

Ve şampiyon start alıyor
Süper Lig’de tüm takımların ardından şampiyon Fenerbahçe de, bugünden itibaren yeni sezon çalışmalarına başlıyor. Sabah Samandıra’da toplanacak olan Sarı-Lacivertliler, daha sonra sağlık kontrolünden geçecek. 9 Temmuz’a kadar Samandıra’da çalışacak olan Kanarya, bu tarihte Avusturya’ya giderek, 22 Temmuz’a kadar kamp yapacak. Yeni transferlerden Roberto Carlos, takıma Avusturya kampında katılacak. Dönmeyeceği iddia edilen Deivid’in de takımla birlikte olacağı açıklandı. Alex yarın, Appiah çarşamba günü İstanbul’da olacak. Aurelio’ya da Zico tarafından izin verildiği belirlendi.

567
FENERBAHCE / Serdar için ‘Vefa’ semt adı değilmiş
« : 02 Temmuz 2007, 14:10:51 »
Hepimizi motive ediyordu’
Geçen sezona 3. kaleci olarak başlayıp, 1. kaleci olarak tamamlayan Serdar Kulbilge, iyi sporculuğunun yanısıra, vefalı biri olduğunu da ortaya koydu. Bir gazetede Rüştü’yü hedef alarak, kendi ağzından yazılan, “Son iki şampiyonlukta Volkan ve ben vardık” sözlerinin gerçeği yansıtmadığını açıklayan genç file bekçisi, “Rüştü ağabeyin, sakatlığı yüzünden kadroda olmamasına karşın, maç günleri sadece beni değil, tüm takımı ateşlediğini bütün Fenerbahçe oyuncuları biliyor” dedi.

‘Samandıra’yı özlemişim’
Serdar, “Kendisi bugün takımdan ayrılmış olabilir ama burada olduğu sürece gerek şampiyonluğumuz gerek hepimizin motivasyonu adına herşeyi yapmıştır” diye konuştu. Bu arada çalışmalara takımdan erken başlayan başarılı kaleci, uzun bir tatil yaptığını kaydederek, şunları söyledi: “Samandıra’yı özlemişim. Bu sezon da Volkan’la büyük bir rekabet içine gireceğiz. Kaleyi kimin koruyacağına hocamız karar verecek. Ayrıca Roberto Carlos gibi bir yıldızla aynı takımda olmak gurur verici

568
FENERBAHCE / Fener Cimbom'u şakaladı
« : 02 Temmuz 2007, 14:09:49 »
GS ve FB arasındaki bitip tükenmek bilmeyen rekabet zaman zaman tatsız görüntüler ortaya çıkarsa da şakalarla hayatı renklendiriyor. İşte uyanık Fenerbahçelilerin son şakası

Olaylı Galatasaray - Fenerbahçe derbisinden sonra yapılan operasyonlar bir şakaya ilham kaynağı oldu.

Kendilerini polis olarak tanıtan bazı Fenerbahçelilerin, kombine bileti olan Galatasaraylı taraftarları arayarak, "Kamera görüntülerinde varsınız, ifadenize başvuracağız" dedikleri ve son bir haftada 12 kişiyi emniyete yolladıkları belirlendi.

Bu şakanın, taraftarların verilen isimle görüşmek için emniyete gitmeleriyle ortaya çıktığı bildirildi.

569
FENERBAHCE / Mariah Carey kesin!
« : 02 Temmuz 2007, 14:08:37 »
Mariah Carey geliyor
F.Bahçe Ağustos ayında gerçekleştireceği 100. Yıl Balosu'na katılacak yabancı yıldızı belirledi.

2 Temmuz 2007 12:11
F.Bahçe Ağustos ayında gerçekleştireceği 100. Yıl Balosu'na katılacak yabancı yıldızı belirledi.Kulübün 2. Ağustos'ta Dolmabahçe Sarayı'nda düzenleyeceği 100. Yıl Balosu'nda dünyaca ünlü pop müzik yıldızı Mariah Carey sahne alacak. Sarı-lacivertliler,Carey'in menajeriyle dün anlaşmaya vardı.

570
FENERBAHCE / başkan dediğin böyle olur
« : 02 Temmuz 2007, 14:08:09 »
Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun (SHÇEK) çabalarıyla sokakta mendil satmaktan kurtarılarak Fenerbahçe Kulübü bünyesinde spora başlatılan ve Manisa'daki Türkiye Şampiyonası'nda kürsüye çıkan 3 küçük boksör, madalyalarını, kendilerine sahip çıkan kulüp başkanı Aziz Yıldırım'a hediye etmek istiyor.

Fenerbahçe Kulübü Boks Antrenörü Mustafa Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonada, bu sporculardan 12 yaşındaki Ömer Kutum'un altın, 13 yaşındaki Sedat Ovat ve Nurettin Ovat'ın da bronz madalya kazandıklarını söyledi.
SHÇEK'in Ankara Ulus Gençlik Merkezi'ne kayıtlı olan 3 sporcuyu yaklaşık 2 yıldır Fenerbahçe Ankara Boks Okulu'nda çalıştırdıklarını anlatan Genç, şu bilgileri verdi: ''Manisa'daki Türkiye Şampiyonası'nda 3 sporcumuzun da kürsüye çıkması bizi çok sevindirdi. İnanıyorum ileride milli takıma yükselecekler ve daha büyük başarılar elde edecekler. Bu çocuklarımız, SHÇEK tarafından sokakta çalışmaktan kurtarılmış ve ailelerine yapılan maddi yardımlarla okula başlatılmış. Fenerbahçe de çocuklarımızı spor aracılığıyla topluma kazandırmak, başarılı birer sporcu yapabilmek amacıyla Fenerbahçe Ankara Boks Okulu çatısı altında himayesine aldı. Maddi ve manevi anlamda 2 yıldan bu yana harcadığımız emeklerin karşılığını aldık, bundan sonra da çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kulüp başkanımız Aziz Yıldırım'a ve yöneticilerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.''

Şampiyonada altın madalya kazanan Ömer Kutum, babasının işsiz olması nedeniyle, ailesine destek sağlamak amacıyla kağıt mendil ve su sattığını belirterek, ''Çocuk Esirgeme Kurumu bizlere yardımcı oldu ve ailemizle görüşerek, çalışmayı bırakmamızı istediler. Daha sonra Fenerbahçe'ye kaydımız yapıldı. Boksa ilgim olduğu için bu spora devam ettim. Fenerbahçe bizim iyi birer sporcu olabilmemiz amacıyla gereken yardımları yaptı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a teşekkür etmek amacıyla madalyamı vereceğim'' dedi.

Bronz madalya kazanan Sedat Ovak, kendisinin de arkadaşı Ömer Kutum gibi sokaklarda çalışırken, sağlanan destekle spora başladığını kaydederek, şunları söyledi: ''Annem-babam, işleri olmadığı için çalışamıyorlardı. Aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla mendil satarken, polisler tarafından Çocuk Esirgeme Kurumuna götürüldük. Ailemize maddi destek sağlandı ve Fenerbahçe'de boksa başladık. Antrenörümüz Mustafa Genç, bizlere eşofman, ayakkabı yardımında bulundu. Türkiye üçüncüsü olarak, aldığım madalyayı ben de Aziz Yıldırım'a hediye edeceğim.'' Sedat Ovat'ın kuzeni Nurettin Ovat da sokakta çalışmak yerine spor yapmaktan son derece mutlu olduğunu belirtti.

571
FENERBAHCE / Kazım'ın hedefi 15 gol
« : 02 Temmuz 2007, 14:07:30 »
F.Bahçemizin İngiltere Premier Ligi takımlarından Sheffield United'tan transferi Colin Kazım, "F.Bahçe'ye büyük hedeflerimi gerçekleştirmek için geldim. Futbolda yıldız oyuncular çok önemlidir ama daha da önemli olan takımın uyum içinde olmasıdır. Ben bu takımın bir parçası olmaya geldim. Bu ekibe de güveniyorum"
diye konuştu.

"15 GOLÜ HEDEFLEDİM"

Hayatının en doğru kararlarından birini verdiğine inandığını da belirten golcü futbolcu şöyle konuştu: "F.Bahçe'ye 4 yıllık imza attım. Ancak daha uzun süre kalmak istiyorum. Türkiye'nin en büyük takımına geldim, önümüzdeki sezondan itibaren Avrupa'da da ses getirmeye başlayacağız. Bu sezon en az 15 gol atmayı hedefliyorum."

572
FENERBAHCE / Krala kaptanlık yakışır
« : 02 Temmuz 2007, 14:07:09 »
Fenerbahçemiz'de Ümit Özat ve Tuncay'ın ayrılmasıyla birlikte kaptanlık bandını kimin takacağı merak konusu oldu. Geçen sezon Ümit ve Tuncay'ın arkasındaki kaptanlar Semih ve Kemal'di. Ancak sıralamada 11'de oynayan tek isim ise Aurelio'ydu. Başkan Aziz Yıldırım'ın gönlünden geçen ismin Roberto Carlos olduğu ifade edilse de Zico'nun, pazubendi saha içindeki lider Alex'e vermek istediği öğrenildi. Tuncay'ın bıraktığı 10 numaralı formaya da talip olan Alex, büyük ihtimalle Fenerbahçe'nin yeni kaptanı olacak.


573
FENERBAHCE / Kurullar değişse ne olur???
« : 02 Temmuz 2007, 14:06:41 »
Futbol Federasyonu`nun olaylı mali kongresinin ardından, Futbol Federasyonu`na bağlı PFDK ve MHK gibi kurullarda arka arkaya gelen istifalarla futbolumuzun artık keyfi karar ve atamalardan sıyrılarak kural ve uygulamarıyla kurumsallaşmaya karar verdiğini düşünmüştük. "Yabancı oyuncu sınırlaması" hakkındaki nihai kararın alınacağı toplantının, basit ve anlamsız gerekçelerle ertelenmesini dahi sabırla beklerken, bugün bazı yayın kuruluşlarında yer alan Beşiktaş Jimnastik Kulübü başkanı Yıldırım Demirören`in açıklamaları olayların perde arkasını özetliyor.

Yabancı oyuncu sınırlamasını karara bağlayacağı toplantıyı üç kez erteleyen Futbol Federasyonu, anlaşılan yine kuzenin yörüngesine girmiş.

Yabancı oyuncu sayısının serbest bırakılması hakkındaki talep, bugün sadece Fenerbahçe`nin meselesi değil. Bu istek Kulüpler Birliği tarafından birçok kulübün imzasıyla Futbol Federasyonu`na sunulan bir istektir. Sayın Demirören`e öncelikle bu hususu hatırlatıyor, yeldeğirmenlerine karşı savaştığını düşünüyoruz. "Bu konuda Fenerbahçe`ye karşı tek başıma savaşıyorum(!). Bu iş böyle olmaz, bana destek olun, yabancı oyuncu serbest kalırsa bundan Anadolu kulüpleri zarar görür" gibi desteksiz cümlelerle ancak akrabalarınızı etkiler, onları kandırabilirsiniz!

Temennimiz ve dileğimiz, Avrupa`da küçücük ülkelerin dahi zirveye oynadığı bir dönemde dibe vuran Türk Futbolu`nun zirveye çıkması için radikal kararların alınması ve uygulanmasıdır. Akrabalık, ahbap çavuş ilişkilerinin rafa kaldırıldığı, kurulları ve birimleriyle Türk Futbolu`nu kurallarıyla yöneten bir anlayışın Futbol Federasyonu`na yerleşmesidir.

Kafalar değişmedikçe, bu ilişkiler son bulmadıkça kurullarda yapılacak değişiklikler sadece isimlerden ibaret olacak, Mustafa`nın gittiği Ali`nin geldiği bir düzen olarak kalacaktır!

574
FENERBAHCE / Avrupalı fener
« : 02 Temmuz 2007, 14:06:16 »
Turkcell Süper Lig şampiyonu Fenerbahçe, Eurosport'un Avrupa devlerinin hamlelerine bakarak ve yaptıkları transferleri baz alarak ortaya çıkarttığı yeni sezon değerlendirmesinde, kıtanın elit 20 ekibi arasında yer aldı. İngiliz ekibi Arsenal ise elitler listesine giremedi!

Temmuz ayı ile birlikte Avrupa'da futbol heyecanı için geri sayım da iyice heyecanlandı. Eurosport da değerlendirmesinde kıtanın 20 elit ekibinin nasıl şekillendiğine baktı.

Thierry Henry'nin işverenleri şu anda Avrupa'nın zirvesnde gözüküyor ama Fransız yıldızın bir önceki takımı bu listede yer alamadı.

1 - Barcelona
Katalanlar geçen yıl kendi kendilerine yeteceğini düşündü ve büyük sıkıntılar yaşadı. Ancak şimdi durumları çok daha farklı ve açlıklarını da Thierry Henry'yi alarak karşıladılar.

2 - Manchester United
Kim Glazer'ların Old Trafford harcamalarını azaltacağını söyledi? Transferler için 50 milyon poundu geçen yaz dönemi harcamaları artara dvam ediyor.

3 - Milan
Avrupa'nın en büyüğü olmayı başaran Mila uzun süredir Eto'o ve Shevchenko isimlerini kullanıyor. Artık birilerini San Siro'ya getirmesi gerekiyor.

4 - Inter
Serie A'yı 22 puan farkla kazanınca ezeli rakibinin arkasında kalmak hoşlarına gitmez. Ama bunu tekrar yapamayacaklar!

5 - Chelsea
Yaz döneminde şu ana kadar tutuk davrandılar. Sadece serbest isimleri aldılar ama ne olursa olsun hala lok kuvvelilier.

6 - Bayern Münih
Şampiyonar Ligi dışında kalmak nasıl bir his? Toni, Ribery, Klose ve Altıntop'u alarak başlamak hiç de fena değil!

7 - Liverpool
Torres'in gelmesi için artık saatler kaldı. Bu da hali hazırda kuvvetli olan ekibe bir de gol takviyesi yapacak.

8 - Real Madrid
Şampiyon oldukları sezonda yüksek rütbeli Fabio Capello'yu kovmamış olsalardı daha yüksekte yer alırlardı.

9 - Sevilla
La Liga şampiyonlu yarışında yer almaları kolay değil. Ama Süper Kupa, UEFA Kupası ve Copa del Rey için varlar.

10 - Juventus
Yeniden geri dönen Juventus'un Serie A'da sıkıntı yaşayacağını düşünenlere kısa bir not; yanılyorsunuz!

11 - PSV Eindhoven
Herkes Lyon'un ne kadar iyi olduğunu düşünürken, PSV kesinlikle Şampiynlar Ligi'nde daha başarılı bir ekip.

12 - Lyon
Her ne kadar çalıştırıcılarını kaybetmiş olsalar da peş peşe 6. kez Fransa'da şampiyonu oldular. Alain Perrin bu yarışa devam edebilecek mi?

13 - Roma
Serie A'da ikinci sırada yer alarak iyi iş çıkarttılar ama Luciano Spalletti'nin adamları hala en iyi taraflarını sergileyemedi.

14 - Porto
Portekiz'in şampiyonu olan ekip yaz dönemi hazırlıkları ile Şampiyonlar Ligi'nde birkez daha sürpriz yapabileceklerini gösteriyor.

15 - Masilya
Sylvain Wiltord ve Djibril Cisse işi bitsin en azndan Lyon kendi liginde iyi bir rakip bulacaktır.

16 - Valencia
Her zaman İspanya'daki yarışta yer alıyorlar. Ama gelecekleri David Villa'yı Chelsea'nin parmaklarından uzak tutmalarında yatıyor.

17 - Celtic
Her zama Avrupa'nın sert çocukları arasında yer aldılar. Massimo Donati de ora sahaya klas kattı.

18 - Fenerbahçe
Kıtanın küçümsenen ekiplerinden. Tuncay Şanlı gitti ama Roberto Carlos'un gelişi ruhun fazlasıyla geri kazanılmasını sağladı.

19 - Stuttgart
Almanya'nın şampiyonu olmuş olabilirler. Ama Armin Veh'in ekibi Avrupa'nın elitlerinde tutunabimek için çok şey kanıtlamalı.

20 - Tottenham Hotspur
İlk 20'de Henry'i kaybeden Arsenal'in yeri yok ama hevesli komşuları bu listede yer almayı başardı.

575
FENERBAHCE / Kupaya özel güvenlik
« : 02 Temmuz 2007, 14:05:46 »
Fenerbahçe'nin şampiyonluk kupası yoğun güvenlik altında. Erzurum'dan sonra Konya'da sergilenmeye başlanan Fenerbahçe'nin şampiyonluk kupası, gittiği her yerde 2 güvenlik görevlisi tarafından korunuyor.

Konya Fenerbahçeliler Derneği Başkanı ve Konya Fenerium Mağazası sahibi Bülent Kaşdoğan, yaptığı açıklamada, oyuncular, kulüp yöneticileri kadar taraftarın da desteğiyle kazanılan kupanın düzenlenen organizasyonla yurt genelinde taraftarla buluşturulduğunu belirtti.

Şampiyonluk kupasının, 54. Fenerium mağazasının bulunduğu illerde sergilenmeye başladığını anlatan Kaşdoğan, "Kupamız, ilk olarak Erzurum Fenerium'da sergilendi. Ardından dün akşam Konya'ya getirilen şampiyonluk kupası, saat 09.00'dan itibaren mağazamızda sergilenmeye başlandı. Taraftarlarımız 2 gün boyunca kupayı burada yakından görüp, anı fotoğrafı çektirebilecek" dedi.

Kupanın yurt genelinde taraftarla buluşturulmasının, kulübün, lisanslı ürününü satın alarak takıma daha kaliteli futbolcu alınması için maddi imkan sağlayan taraftara bir teşekkürü olduğunu anlatan Kaşdoğan, şunları kaydetti: "Erzurum'dan sonra ilk olarak Konya'da sergilenmeye başlanan Fenerbahçe'nin şampiyonluk kupası, gittiği her yerde 2 güvenlik görevlisi tarafından korunuyor. Kupa uzak illere uçakla götürülüyor. Güvenlik görevlilerinin bir an olsun yanından ayrılmadığı kupa, Konya gibi İstanbul'a daha yakın illere ise kara yolu ile getiriliyor. 100. yılımızda aldığımız bu 17. şampiyonluk kupası kara yoluyla bir yerden başka bir yere zırhlı araçla götürülüyor. Kupa, Konya'da sergilendikten sonra Antalya'ya götürülecek

576
FENERBAHCE / Fener'in herşeyi Alex !
« : 02 Temmuz 2007, 14:05:19 »
Fener'in herşeyi Alex !
F.Bahçe'de, bu sezon hem 10 numaralı forma hem de kaptanlık pazubendi Alex'e veriliyor.

2 Temmuz 2007 10:34
Zico, kaptanlık pazubendini, Tuncay'ın bıraktığı 10 numaralı formaya da talip olan Alex'e vermek istiyor..

Fenerbahçe'de Ümit Özat ve Tuncay'ın ayrılmasıyla birlikte kaptanlık bandını kimin takacağı merak konusu oldu. Geçen sezon Ümit ve Tuncay'ın arkasındaki kaptanlar Semih ve Kemal'di. Ancak sıralamada 11'de oynayan tek isim ise Aurelio'ydu. Başkan Aziz Yıldırım'ın gönlünden geçen ismin Roberto Carlos olduğu ifade edilse de Zico'nun, pazubendi saha içindeki lider Alex'e vermek istediği öğrenildi. Tuncay'ın bıraktığı 10 numaralı formaya da talip olan Alex, büyük ihtimalle Fenerbahçe'nin yeni

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 [48] 49 50 51 52