İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Nightmare

889
FENERBAHCE / OlamAZ: 3-3
« : 14 Şubat 2007, 22:06:24 »
UEFA Kupası'nda son 16'ya kalma mücadelesinde turun ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu stadında AZ Alkmaar'la 3-3 berabere kaldı. Karşılaşmaya galibiyet parolasıyla çıkan Fenerbahçe sahadan 3-3 beraberlikle ayrılarak karşılaşmaya iki ay aradan sonra buluştuğu taraftarlarına güzel bir sevgililer günü hediyesi veremedi. İki ekibin mücadelesi nefesleri kesti...

AZ Alkmaar'ın golleri 15. dakikada De Zeeuw, 62. dakikada Boukhari ve 63 dakikada Jenner'den gelirken, 28. ve 74. dakikada Tümer Metin ve 67. dakikada Tuncay Şanlı'nın attığı goller Fenerbahçe'ye yetmedi.Karşılaşmanın rövanşı 22 Şubatta Hollanda'da oynanacak.

Tümer Metin umutlandırdı ama...

Tümer Metin 74. dakikada attığı harike golle durumu 3-3'e getirip Fenerbahçe'yi umutlandırmasına rağmen kalan dakikalarda pozisyon üretmekte zorlanan Fenerbahçe kendi sahasında oynamanın avantajı iyi değerlendiremeyerek tur şansını Hollanda'ya bıraktı

Alex' büyük tepki

Fenerbahçe taraftarının sevgilisi Alex ilk kez tepki topladı. Taraftarlar Alex'e ikinci yarının ortasında top geldiği anda tepkilerini gösterdiler ve Brezilyalı yıldızı "ıslık" yağmuruna tuttular. Türkiye'ye geldiğinden beri ilk kez böyle bir tepkiyle karşılaşan Alex de Souza bu tepki karşısında adeta şaşkına döndü.

Tuncay Şanlı alkış aldı

Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Tuncay Şanlı AZ Alkmar karşısında  gösterdiği müthiş performansla taraftarda büyük alkış alırken Tuncay'ın bu karşılaşmada göstermiş olduğu çaba ve başarılı performans tur için avantajlı bir skor elde etmeye yetmedi. Devre arasında ve maç sonunda Fenerbahçeli taraftarlar hep bir ağızdan 'Tuncay Şanlı' diye bağırdı.

Taraftarın büyük desteği

Fenerbahçe AZ Alkmaar maçı öncesi Şükrü Saracoğlu'nda muhteşem görünteler vardı. Maçın başlamasından yaklaşık 1 saat önce sahaya çıkan Kıraç'ın stat hoparlörlerinden çalınan şarkısına, taraftarlar da eşlik etti. Stat içinde bulunan taraftarlar şarkıyla büyük bir coşku yaşarken, taraftarlar, tribünlere dağıtılan Türk ve Fenerbahçe bayraklarını sallayarak şarkıya eşlik etti. Öte yandan Maraton Alt tribünde kartonet şov vardı. F.Bahçeli taraftarlar sevgililer günü anısına takımını 'LOVE IS FB' yazısını oluşturan kartonlar ile karşıladı ve sahaya güller atıldı.

İspanyol hakem çileden çıkardı...

Maçın İspanyol hakemi Eduardo Gonzales maç içerisinde verdiği kararlar ve gösterdiği tutum ile adete sarı-lacivertli taraftarları çileden çıkardı. İkinci yarıda Deivid'in ceza alanında düşürüldüğü pozisyona devam diyen Gonzalez maç içerisinde disiplini koruma uğruna sergilediği hareketler ile futbolcularla sürekli ikili tartışmalara girdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

1. dakikada Uğur Boral'ın pasında topu kontrol eden Tuncay, sol kanattan ceza sahasına ortaladı. Ceza sahasından Alex'in kafa vuruşunda kaleci Waterman, topu kontrol etti.
4. dakikada topla ceza sahasına giren Tuncay'ın sol çaprazdan sert vuruşunda kaleci Waterman tehlikeyi önledi. Ceza sahasında boşta kalan topu defans uzaklaştırdı.
5. dakikada ceza sahası dışından kazanılan serbest atışı paslaşarak kullanan Fenerbahçe'de Alex'in vuruşunda top, yandan auta çıktı.
7. dakikada ceza sahası dışından Tümer'in sert vuruşunda defansa çarpan top, az farkla yandan kornere çıktı.
8. dakikada Fenerbahçe defansının arkasına atılan pası ceza sahasında kontrol eden Koevermans, kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldı. Koevermans'ın vuruşunda Volkan yatarak son anda topu çeldi, defans meşin yuvarlağı kornere attı.
14. dakikada Edu'dan topu kurtaran Boukhari, ceza sahasına girdi. Boukhari'nin sol çaprazdan vuruşunda meşin yuvarlak, yandan auta çıktı.
15. dakikada Fenerbahçe defansının arkasına atılan topta Martens, kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldı. Ceza sahası sol çaprazından Martens'in içeriye çevirdiği topu De Zeeuw, boş kaleye gönderdi. 0-1
28. dakikada ceza sahası dışından Ümit Özat'ın sert vuruşunda top, defanstan döndü. Defanstan dönen topa ceza yayı üzerinden Tümer'in gelişine sert ve düzgün vuruşunda meşin yuvarlak, sol köşeden ağlarla buluştu. 1-1
37. dakikada ceza sahası sol çaprazı önünden Tuncay'ın ortasında Tümer'in dokunduğu top, defansa çarparak Deivid'in önünde kaldı. Kale önünden Deivid'in vuruşunda top yan direkten dönerken, dönen topu kaleci Waterman kontrol etti.
45. dakikada Martens, Boukhari verkaçında topu kontrol eden Martens'in ceza sahası sol çaprazından plase vuruşunda kaleci Volkan, uzanarak son anda topu kornere çeldi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

48. dakikada ceza sahası sağ çaprazında topu göğsüyle düzelten Deivid'in sert vuruşunda kaleci Waterman, tehlikeyi ayaklarıyla önledi.
58. dakikada Tuncay'ın rakiplerinden kurtarmak istediği top, defansa çarparak Deivid'in önünde kaldı. Ceza sahası dışından Deivid'in plasesinde kaleci Waterman, topu kontrol etti.
62. dakikada Martens'in pasında ceza sahası dışından Boukhari'nin sert vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Volkan'ın bakışları arasında sağ köşeden ağlarla buluştu. 1-2
63. dakikada Appiah'ın kaptırdığı topta ceza sahasında Koevermans'ın pasına sağ çaprazından Jenner'in vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Volkan'ın sağından ağlarla buluştu. 1-3
66. dakikada sol kanattan ceza sahasına yapılan ortayı güzel bir şekilde kontrol eden Tuncay, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-3
71. dakikada sağ kanattan Mehmet Yozgatlı'nın ceza sahasına ortasında Deivid, ceza sahasında yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi, oyunu devam ettirdi.
74. dakikada ceza sahası dışından Boukhari'nin sert vuruşunda defansa çarpan top, az farkla üstten kornere çıktı.
75. dakikada topla hareketlenen Tümer'in ceza sahası sol çaprazı önünden sert vuruşunda meşin yuvarlak, köşeden ağlarla buluştu. 3-3
87. dakikada topla ceza sahasına giren Dembele vurmakta geç kalınca, kalesini terkeden Volkan, meşin yuvarlağı bu futbolcunun ayaklarından aldı.
89. dakikada sol kanattan kazanılan köşe atışını kullanan Alex'in ceza sahasına ortasında müsait durumdaki Tuncay'ın kafa vuruşunda top, üstten auta çıktı.

STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Eduardo Iturralde Gonzalez, Rafael Guerrero Alonso, Roberto Diaz Perez Del Palomar (İspanya)
FENERBAHÇE: Volkan, Ümit Özat, Deniz, Edu, Uğur Boral (Olcan dk. 66), Mehmet Yozgatlı, Appiah, Tümer, Tuncay, Alex, Deivid
YEDEKLER: Serdar, Can, Kemal, Serkan, Mehmet Kutay
TEKNİK DİREKTÖR: Arthur Zico
AZ ALKMAAR: Waterman, Jaliens, Luirink, De Cler, Boukhari, Martens (Vormer dk. 89 ?), Molhoek (Jenner dk. 32), Dembele, Koevermans, De Zeeuw, Steinsson
YEDEKLER: Bulter, Donk, Lens
TEKNİK DİREKTÖR: Louis Van Gaal
GOLLER: De Zeeuw (dk. 15), Tümer (dk. 28 ve 75), Boukhari (dk. 62), Jenner (dk. 63), Tuncay (dk. 66)
SARI KARTLAR: Edu, Deivid, Tuncay (Fenerbahçe), De Zeeuw (AZ Alkmaar

14.02.2007   

Kaynak : SuperSpor ve İHA
 

 

890
FENERBAHCE / Alex ıslıklandı!
« : 14 Şubat 2007, 22:06:06 »

Fenerbahçe ve AZ Alkmaar ile oynanan UEFA Kupası maçında ilginç bir olay yaşandı. Fenerbahçe taraftarının sevgilisi Alex ilk kez tepki topladı. Taraftarlar Alex ve Volkan'a ikinci yarının ortasında top geldiği anda tepkilerini gösterdiler ve iki ismi 'ıslık' yağmuruna tuttular.
14.02.2007   

Kaynak : SuperSpor.com

891
TÜM PC OYUN HİLELERİ / Nigtmarenin Oyun Hileleri Mekanı
« : 14 Şubat 2007, 17:25:52 »
Arkdaşlar Bu şekilde daha düzenli olacagını düşündügüm için oyunların hilelerini sizlere burdan gönderecegim konu kirliligi olmaması için  Eskisi Yenisi ile bütün oyunların hileleri burda ;)

892
GALATASARAY / Hamit 3 yıllığına anlaştı!
« : 14 Şubat 2007, 17:22:16 »
Schalke 04'lü milli futbolcu Hamit Altıntop, Bayern Münih'ten gelen transfer teklifini kabul ettiğini belirtip, "Evet Bayern Münih'e gidiyorum" dedi.

Almanya 1. Ligi'nin ünlü ve güçlü takımı Bayern Münih'in , Schalke 04'ün Türk milli futbolcusu Hamit Altıntop'la anlaştığı kesinleşti. Alman Sport Bild dergisine konusan Hamit Altıntop, "Evet Bayern Münih'e gidiyorum" açıklamasıni yaptı.

Sport Bild muhabirlerinin, "Hamit, sana çok sayıda teklif yapıldı. Schalke'den ayrılacağını da söyledin. Gideceğin takım ise hala sır gibi saklı, nereye gideceksin? sorusuna, "Evet şimdi söyleyebilirim. 1 Temmuz'dan itibaren Bayern Münih formasını giyeceğim. 3 yıllık sözleşme yaptık" dedi.

4, 9, 20 numaralı formalardan birini seçecek

Bayern Münih ile Hamit Altıntop'un 3 yıllık ön sözleşmeye imza attıkları kaydedildi. Resmi imzanın ise önümüzdeki günlerde Münih'teki kulüp binasında yapılacak bir törenle atılacağı öğrenildi. Schalke 04'le Haziran 2007'de sözleşmesi sona erecek olan Hamit'in bonservis bedeli olmadan takım değiştirebileceği belirtilirken, 1 Temmuz'dan itibaren formasını giyeceği yeni takımından ne kadar para alacağı ise açıklanmadı. Hamit, Bayern Münih´te 4, 9 veya 20 numaralı formalardan birini seçebilecek.

Almanya'nin güçlü temsilcisi Bayern Münih'in yeni sezonda genç ve dinamik bir takım yaratmak için kolları sıvadığını söyleyen Hamit, "Bayern Münih yöneticileri genç, hızlı, dinamik, ikili mücadeleyi seven, sert şut atabilen iyi bir orta saha oyuncusu olarak gördüklerini belirtip, beni kadrolarında görmek istediklerini ifade ettiler. Böyle bir şans futbolcunun hayatında fazla gelmez. Bende bu teklifi değerlendirmek istedim. Yeteneklerime ve kendime güvencim zaten var. Ben Bayern Münih'e, 'bende bir zamanlar Bayern Münih´te top oynadım' demek için değil, oraya yeni yapılanmada takıma katkım olması için gidiyorum" açıklamasında bulundu.

"Zor bir karardı"

Schalke'de son günlerde yedek kalmasının kendisini ve özellikle futbolunu olumsuz yolda etkilediğini vurgulayan Hamit, şunları söyledi;

"Schalke'de ilk sezonumda 30 maç oynadım ve sadece 3 kez sonradan oyuna girdim. Antrenmanlarda ve maçlarda başarılı olmama rağmen yedek kalmamı anlayamıyorum. Bu yüzden çok sevdiğim, kalpten bağlı olduğum Schalke'den ayrılmam bir bakıma kolaylaştırıldı. Teknik Direktör Slomka ile aramız iyi. O, iyi bir insan, hatta çok iyi bir dostluğumuzda var. Kardeşim Halil, ailem hep burada yaşıyor. Zor bir karardı."

Bavyera föteriyle fotoğrafınında süslediği ve Bavyeralıların meşhur, "Servus" selamınında içinde yer aldığı haberin manşetinde ise, Hamit Altıntop'un "Servus, şampiyonluk tabağıyla Münih'e gururla geliyorum" şeklindeki iddialı açıklaması da dikkat çekti.

"Başarılı bir futbol ortaya koyacağım kesin"

Bayern Münih'te orta saha da daha verimli olacağını dile getiren Hamit, "Bayern Münih hep oyun kurmak, hep atak oynamak zorunda. Onun için sağ bek oynasan bile atak futbol oynamak zorundasın. Ben takımın heryerinde oynayabileceğimi Türk Milli Takımı'nda oynadığım, görev aldığım mevkilerde kanıtladım. Bayern'de her futbolcuya hak ettiği şansın verildiği ortada. Orada daha başarılı bir futbol ortaya koyacağım kesin" ifadelerini kullandı,

Türkiye'den İstanbul takımlarının teklifini kabul etmemen, Türk sporseverlerin tepkisini çekmedi mi? sorusuna ise milli futbolcu Hamit, "Gelen çok cazip teklifler tabii ki bir Türk olarak sevindirici. Fakat ben hep Türkiye'nin benim için henüz erken olduğunu açıkca söyledim. Onun için sorun olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca ben dünyanın ünlü bir kulübü olan Bayern'e gidiyorum. Bu ülkem içinde gurur verici olsa gerek . Örneğin Mönchengladbach'in teklifini kabul etseydim, o zaman belki tepki görebilirdim" diye cevapladı.

Önsözleşme imzalandı

Bayern Münih ile Hamit Altıntop'un 3 yıllık ön sözleşmeye imza attıkları kaydedildi. Resmi imzanın ise önümüzdeki günlerde Münih'teki kulüp binasında yapılacak bir törenle atılacağı öğrenildi. Schalke 04'le Haziran 2007'de sözleşmesi sona erecek olan Hamit'in bonservis bedeli olmadan takım değiştirebileceği belirtilirken, 1 Temmuz'dan itibaren formasını giyeceği yeni takımından ne kadar para alacağı ise açıklanmadı. Hamit, Bayern Münih´te 4, 9 veya 20 numaralı formalardan birini seçebilecek.

14.02.2007   

Kaynak : SuperSpor.com dış haberler
 
 
 

893
GALATASARAY / Arda'ya yasak geldi!
« : 14 Şubat 2007, 17:18:51 »
Galatasaray'ın genç yıldızı Arda Turan'ın performansında yaşanan düşüş sonrası hem sarıkırmızılı yönetim hem de teknik direktör Erik Gerets harekete geçti. Yönetim ile Belçikalı hoca bazı yasaklar getirerek, Arda'yı koruma altına almaya planladı ve bunun için çalışmalara başladı. 20 yaşındaki futbolcuya yapılan ilk uyarı basın ile fazla konuşmaması yönünde.

REKLAM DA YASAKLANDI
Arda'ya, ikinci bir emir gelene kadar yazılı ve görsel basına röportaj verme yasağı getirildi. Samimi tavırlarıyla medyada çok fazla popüler olmaya başlayan Arda Turan'ın, yine ikinci bir emir gelene kadar reklam filmlerinde oynaması da yasaklandı.


14.02.2007   

Kaynak : Sabah

894
GALATASARAY / Şaş'tan insanlık dersi!
« : 14 Şubat 2007, 17:18:31 »
Milliyet Gazetesi'nin 14 Şubat tarihli bugünkü sayısında Erhan Telli'nin haberine göre; Galatasaray'ın yıldız oyuncusu, yeşil sahaların ele avuca sığmayan hırçın çocuğu Hasan Şaş, yardımseverliği ve insanlığı ile bir kez daha takdir topladı.

Gaziantepspor deplasmanı öncesinde verilen izin gününde, eşi Sibel ve minik oğlu Yusuf Deniz ile birlikte Florya'da bir restoranda kahvaltı yapan yıldız oyuncu, evine dönerken başından geçen bir olayla, insanlığın henüz ölmediğini kanıtlamış oldu.

Kahvaltı sonrasında aracına binen ve evine doğru yola koyulan yıldız futbolcu, hemen önünde bir minibüsle özel bir aracın yaptığı kazayı görerek, arabasını durdurdu. Hasan Şaş kaza sonucunda özel araçta kanlar içinde ambulansın gelmesini bekleyen 4 yaşındaki küçük bir çocukla annesinin imdadına yetişti. Çevredekilerin şaşkın bakışları arasında insanlık dersi veren milli oyuncu, çağrılan ambulansın gelmesini beklemeden, talihsiz çocuğu ve annesini jipine bindirerek Yeşilköy İnternational Hospital'in acil servisine götürdü.

İlk müdahele sırasında kazazedelerin başında duran ve hayati tehlikeyi atlatmalarıyla büyük mutluluk yaşayan Hasan Şaş'ın daha sonra 'Geçmiş olsun' dileklerini ileterek hastaneden ayrıldığı öğrenildi.

Hasan'ın, 1 yaşındaki oğlu ve eşinin yanında böyle bir davranışta bulunması ise acil servisteki personeli doktorları da kendisine hayran bıraktı. Yıldız futbolcu, yaptığı davranışın abartılmaması gerektiğini söyleyerek, "Benim yerimde kim olsa, aynısını yapardı. Benim de bir oğlum var. Böyle kazalar hepimizin başına gelebilir" ifadesini kullandı.


14.02.2007   

Kaynak : Milliyet

895
FENERBAHCE / F.Bahçe: 8 AZ Alkmaar: 7
« : 14 Şubat 2007, 17:18:05 »
F.Bahçe: 8 AZ Alkmaar: 7
Yarın AZ Alkmaar takımını ağırlayacak olan F.Bahçe, eksikler yüzünden büyük sıkıntı çekiyor. Kanarya’da Kezman, Semih cezalı, Önder, Lugano, Rüştü, Selçuk, Kerim sakattı. Bunlara son anda Aurelio da katıldı. AZ Alkmaar’da cezalı Opdam ve Da Silva ile sakat Cziommer, Didulica, Schaars’a Şota ile Sinouh da eklendi.

Aurelio şoku!

UEFA Kupası 3. tur ilk maçında yarın Hollanda’nın AZ Alkmaar takımını ağırlayacak olan Fenerbahçe, cezalı ve sakatlar yüzünden büyük sıkıntı çekiyor. Kanarya’da bu önemli sınav öncesi tam 8 eksik var. Sarı kart cezalısı Kezman, kırmızı kart cezalısı Semih, sakatlar Önder, Lugano, Rüştü, Selçuk ve Kerim, forma giyemeyecek. Rize maçı sonrası kasığında ödem oluşan ve tedavisi süren Aurelio da bu zorlu maçta forma giyemeyecek.

3. kaleci oynayacak

Rakipte ise 7 eksik var. Williem II maçında gribe yakalandığı için oynayamayan Şota’nın Türkiye’ye getirilmeyeceği belirlendi. Özellikle deplasmanlarda büyük tehlike olan Gürcü oyuncunun yokluğu, Fenerbahçe açısından bir hayli sevindirici oldu. Şota’nın yanı sıra, son maçta sakatlanan kaleci Sinouh da Hollanda’da bırakılacak. AZ’de Opdam ve Da Silva cezaları, Cziommer, Didulica ve Schaars da sakatlıkları nedeniyle kadroya alınmadı. Hollanda ekibinde kaleyi 23 yaşındaki Waterman koruyacak.

Van Gaal iddialı

AZ Alkmaar Teknik Direktörü Louis Van Gaal, eksiklerine rağmen takımına güvendiğini ve turu geçebileceklerini söyledi. Bir basın toplantısı düzenleyen tecrübeli teknik adam, Fenerbahçe’nin ikinci yarıya iyi başlayamadığını, kendilerinin ise iyi bir çıkış yakaladıklarını kaydetti. Son dönemde aldıkları sonuçların, Fenerbahçe maçını da kazanabileceklerini gösterdiğini ifade eden Van Gaal, maçın deplasmanda olması, eksikler ve Fenerbahçe’nin müthiş seyirci desteği kendileri için olumsuz gibi gözükse de, başarılı olabilmek için çaba harcayacaklarını vurguladı. Gaal, Fenerbahçe’nin teknik yönü ağır basan tipik Türk futbolu oynadığını, orta sahalarının güçlü olduğunu, ancak tek tek ele alındığında 11 oyuncusu da birer yıldız olmasına karşın, takımı oyununu yeterince oynayamadıklarını savundu. Bu arada saat 16:00’da İstanbul’a gelecek olan AZ Alkmaar, son çalışmasını saat 20:00’de Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yapacak. Van Gaal de 19:30’da basın toplantısı düzenleyecek.

13.02.2007   

Kaynak : Fanatik

896
FENERBAHCE / Ve Ulusoy maça gitmiyor!
« : 14 Şubat 2007, 17:17:01 »
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un bu akşam oynanacak olan Fenerbahçe - AZ Alkmaar maçına gitmeyeceği bildirildi. Ulusoy'un özel kaleminden aldığımız haberlere göre, hasta olan ve evde dinlenen Ulusoy'un sağlık sorunun nedeniyle maça gitmeyeceği belirtildi.

Ne olmuştu

Gündemin önemli maddelerinden biri haline gelen Ulusoy'un Şükrü Saraçoğlu Stadına gidip gitmeyeceği konusunda şu gelişmeler yaşanmıştı: Ulusoy, geçtiğimiz hafta gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, "Bu maça, çok önemli bir işim olmazsa gideceğim" demiş, Fenerbahçe'de yazılı bir açıklama yaparak, nazik bir şekilde Ulusoy'un bu karşılaşmaya gelmemesini istemişti. 

Maça saatler kala, Türkiye'nin 1 numaralı spor sitesi Superspor.com, böylece gündemi meşgul eden bu konuyu aydınlatmış oldu.

Aydın CİNGÖZ/SuperSpor.com


14.02.2007

897
FENERBAHCE / Güller Şükrü Saracoğlu'na...
« : 14 Şubat 2007, 17:16:33 »
Temsilcimiz Fenerbahçe UEFA Kupası'nda son 16'ya kalma mücadelesinde AZ Alkmaar'ı Şükrü Saracoğlu'nda konuk ediyor. Turun ilk maçı 20.00'da Şükrü Saracoğlu'nda başlayacak ve mücadeleyi İspanyol hakem Eduardo Iturralde Gonzalez yönetecek. Karşılaşma Kanal D ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Turkcell Süper Lig'de Ç.Rize deplasmanından aldığı mağlubiyetle taraftarını üzen Fenerbahçe, AZ Alkmaar maçı ile uzun bir aranın ardından taraftarıyla buluşacak. Sarı-Lacivertlilerde AZ Alkmaar maçı öncesi teknik direktör Zico'nun başı sakatlıklar ve cezalılarla dertte. Kanarya’da bu önemli sınav öncesi tam 8 eksik var. Sarı kart cezalısı Kezman, kırmızı kart cezalısı Semih, sakatlar Önder, Lugano, Rüştü, Selçuk ve Kerim, forma giyemeyecek.

Hafif sakatlığı bulunan Mehmet Aurelio ise, bugünkü AZ Alkmaar karşısında forma giyemeyecek. Fenerbahçe'de sakatlığı nedeniyle önceki akşamki çalışmaya katılmayan ve dün yapılan çalışmada düz koşuyu tamamlayamayan Aurelio'nun, AZ Alkmaar maçında riske edilmeyeceği açıklandı. Karşılaşmada Aureilo'nun yerine Tümer Metin görev yapacak.

Konuk ekip AZ Alkmaar'da Fenerbahçe maçı öncesi sakat ve cezalılar yüzünden sıkıntı yaşıyor. AZ Alkmaar’da cezalı Opdam ve Da Silva ile sakat Cziommer, Didulica, Schaars’a Şota ile Sinouh da eklendi. Hollanda ekibinde kaleyi 23 yaşındaki Waterman koruyacak.

Muhtemel 11'ler:

Fenerbahçe:
Volkan
Ümit
Edu
Deniz
Uğur
M.Yozgatlı
Appiah
Tümer
Alex
Tuncay
Deivid

AZ Alkmaar:
Waterman
Luirink
Steinssen
Jaliens
Cler
Molhoek
Boukhari
De Zeeuw
Martens
Koevermans
Dembele

STAT: Şükrü Saracoğlu
SAAT: 20.00
YAYIN: Kanal D
HAKEM: Eduardo Iturralde Gonzalez

Gürcan Bilgiç (Superspor.com):

Fenerbahçe'nin gol yollarında zorlanacağı bir maç olacak. Zico bu sorunu çözecek değişiklikleri üretemedi. Rövanş maçında Kezman, Semih, Lugano ve Önder'in de olacağını düşünürsek Saracoğlu'ndaki karşılaşmada gol yememek birinci düşünce olmalı. Fenerbahçe'nin ikinci yarının en iyi performansını göstermesini bu maçta bekliyorum. Fakat AZ Alkmaar sistemiyle, bol pas yapmasıyla, etkili hucümüyle önemli bir takım, ama aynı zamanda defansif zaafları var. Seyirci baskısıyla Hollandalılar hataya zorlanabilir.

Bülent Çulhaoğlu (Superspor.com):

Fenerbahçe'nin ofansif yönü çok kuvvetli olan AZ Alkmaar'dan İstanbul'da gol yemeden alacağı 1-0'lık bir galibiyet bile tur atlama anlamında Sarı-Lacivertli takıma büyük avantaj olur. Ancak gerek Volkan'ın formsuzluğu, gerekse defans dörtlüsünün (Serkan, Edu, Deniz, Uğur) uyumsuzluğu kafalarda soru işareti yaratıyor. Aurelio'nun da sakatlığının maç saatinde belli olacak olması, Kezman ve Semih'in cezalı oluşu F.Bahçe'nin dezavtajları. Ancak AZ'nin 3. kaleci ile maça çıkacak olması ve Şota'nın yokluğunu da hesaba katarsak oldukça ilginç bir maçın bizi beklediğini söylemek lazım. F.Bahçe 22 maçta 17 golü bulunan Koevermans'ı iyi tutabilirse taraftarının da desteği ile istediği sonucu alabilir.
Ancak defans ya da kalede yapılacak basit bir hata maçı bol gollü bir skora götürür ki bu da Hollanda temsilcisinin işene gelir.

Esat Dergi (Superspor.com):

Fenerbahçe için UEFA Kupası'nın belki de en kritik maçı. Grup maçlarında iyi futbola rağmen tam anlamıyla istediği sonuçları alamayan ve arkasında bir rüzgar olduğunu hissedemeyen sarı-lacivertliler AZ Alkmaar'ı elerse bu sürat ile kupada bazı yerlere daha rahat ulaşabilir. Eksik ve cezalılar Fenerbahçe'yi oldukça zorlayacak. Zico nasıl etki edeceği belirsiz bazı değişiklikler yapacak. Özellikle Önder'in yokluğunda defansif kademe hataları şimdiden düşünüldüğünde bile korku veriyor. Konuk AZ Alkmaar ekibi Avrupa'da sevilen bir ekip. Rahat bir futbol oynuyorlar.

Kayserispor'un iki maçta sade bir oyunla attığı golleri düşünürsek Fenerbahçe için atmak kolay. Peki ya yememek? Atmak için Fenerbahçeli futbolcular rakip kaleye giderken bunu da kafasında tutmalı. Dengeli ve kontrollü oynayan ilk maçtan avantajlı bir skorla ayrılır. F.Bahçe taraftarı sakin olmalı ve takımını da sakin tutmalı...

Hollandalılar ters geliyor!

UEFA Kupası 3. tur ilk maçında bugün Hollanda'nın AZ Alkmaar takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, Hollandalı ekiplere karşı bugüne kadarki Avrupa kupası mücadelelerinde başarılı olamadı. UEFA Kupası'nda ilk kez bir Hollandalı ekiple karşılaşacak sarı-lacivertliler, Hollanda temsilcileriyle yaptığı 10 maçın 2'sini kazanırken, 8'inde yenilgiden kurtulamadı.Fenerbahçe, Hollanda ekipleri karşısındaki 2 galibiyeti İstanbul'daki maçlarda elde etti. Rakip filelere 10 maçta 7 gol atan sarı-lacivertliler, kalesinde 16 gol gördü.

Avrupa'da 129. randevu

Hollanda'nın AZ Alkmaar takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 129. maçına çıkacak. Sarı-lacivertli ekip Avrupa kupalarında bugüne dek yaptığı 128 maçta, 40 galibiyet, 18 beraberlik ve 70 yenilgi aldı. 128 maçta rakip filelere toplam 147 gol atan sarı-lacivertliler, kendi kalesinde 222 gole engel olamadı.

UEFA Kupası'nda bugün oynanacak karşılaşmalar şöyle:

Bayer Leverkusen (Almanya)-Blacburn Rovers (İngiltere) Hapoel Tel Aviv (İsrail)-Glasgow Rangers (İskoçya) Livorno (İtalya)-Espanyol (İspanya) Fenerbahçe (Türkiye)-AZ Alkmaar (Hollanda) Shakhtar Donetsk (Ukrayna)-Nancy (Fransa) Bordaeux (Fransa)- Osasuna (İspanya) Werder Bremen (Almanya)-Ajax (Hollanda) CSKA Moskova (Rusya)-Maccabi Hayfa (İsrail) Benfica (Portekiz)-Dinamo Bükreş (Romanya) AEK Atina (Yunanistan) Paris Saint German (Fransa)


14.02.2007   

Kaynak : SuperSpor ve Ajanslar

898
FFC 109 / ŞAMPİYON
« : 13 Şubat 2007, 21:49:01 »
~ 109.FFC CUP ~


^^^ ŞAMPİYONU ^^^


<...MERT961...>

899
İTALYA LİGİ HABERLERİ / Zirvede bırakmak istiyor!
« : 13 Şubat 2007, 15:18:00 »
İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) Inter forması giyen Portekizli yıldız Luis Figo, sezon sonunda futbolu bırakmayı planladığını açıkladı.

Inter'in Portekizli orta saha oyuncusu Luis Figo, sezon sonunda bitecek olan sözleşmesini yenilemeyeceğini ve kariyerinin zirvesindeyken futbolu bırakacağını duyurdu. Portekiz medyasına konuşan Figo, konuyla ilgili açıklamasında, "Kariyerimin zirvesinde İtalya'da futbolu bırakacağım. İtalya'ya iki yıl önce geldiğimde bu benim niyetimdi. Bu benim kararım. Uzun süre önce Portekiz Milli Takımı'na dönmeme ve sezon sonuna kadar İtalya'da kalma kararı aldım. Inter'le şampiyonluk yaşamak ve kariyerimi zirvede bitirmek istiyorum. Ocak ayı ara transfer döneminde ayrılmamamın nedeni bu" diye konuştu.

Luis Figo'nun ara transfer döneminden önce Suudi Arabistan'ın Al İttihad Takımı'na transfer olacağı bizzat kulüp başkanı Mansur al Balwi tarafından açıklanmış ancak Figo, bu konuda henüz kesin bir karar vermediğini duyurmuştu.

Figo, Almanya'da düzenlenen 2006 Dünya Kupası Finalleri'nin ardından turnuvayı Dünya 4.'sü olarak tamamlayan Portekiz Milli Takımı'nı bıraktığını açıklamıştı. Figo, 127 kez milli takım forması giymişti. Daha önce Sporting Lizbon, Barcelona ve Real Madrid gibi takımların formasını giyen Figo, 2005 yılında Inter'e transfer olmuştu.

13.02.2007   

Kaynak : İHA

900
BEŞİKTAŞ / Platini Tigana için geliyor
« : 13 Şubat 2007, 15:16:21 »
Tigana, UEFA'nın çiçeği burnunda başkanı Platini'yi İstanbul'a davet etti. Fransız milli takımından arkadaşı ve aynı zamanda Tigana'nın nikah şahidi olan Platini'nin Fransız teknik adamın davetine karşılık, "En kısa zamanda geleceğim" cevabını verdiği öğrenildi.

Tigana'nın Platini'yi arayarak, "Beşiktaş'ın bir maçında seni görmek isterim. Misafirim ol" dediği kaydedildi. Platini de bu davete, "Programım yoğun, en kısa zamanda Türkiye'ye gelip hem maçını izleyeceğim hem de birlikte yemek yeriz" yanıtını verdi. Tigana'nın evinde misafir etmesi beklenen Platini'nin Beşiktaş'ın İnönü'de Galatasaray ile oynayacağı maça gelme ihtimalinin bulunduğu öğrenildi.

13.02.2007   

Kaynak : Sabah