İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Nightmare

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 ... 88
181
FULL OYUN İNCELEMELERİ / Halo 2
« : 27 Haziran 2007, 16:55:38 »
Konsol sahipleri onun kulağını her daim çınlatıyor olsa da, aradan geçen onca yılın ardından bir PC kullanıcısı olarak kendilerine "eski dost" tabiriyle hitap etmemin yerinde bir karar olacağına inanıyorum. Çünkü Master Cheif "monitör ekranını" ziyaret etmeyeli nereden bakarsak dört kocaman yıl geçmiş. Kuraklığın oyun dünyasında da sıçradığı şu günlerde tamamen eksi moda bir "birinci kişi bakış açılı ateş etmece" oyununa kimse hayır demez herhalde. Bir de bu oyun Xbox'la özdeşleşmiş bir isme sahipse, Halo'nun bu ikinci PC çıkarmasına seyirci kalamayacağınızdan adım gibi eminim.

Yalnız ilk denemesinde Halo'nun Xbox'ta ki kadar PC kullanıcılarını da kendine hayran bırakabildi mi diye hatırlayacak olursak, bu tabi biraz öznel bir soru olur. O yüzden bunu çok fazla kurcalamak istemiyorum. Ama gördüğüm kadarıyla Sayın Bungie, Halo 2 için fazlaca ders çıkarmış gibi duruyor. Çünkü uyarlama olmasına rağmen böylesine iddialı bir şekilde karşımıza çıkması beklentilerin de had safhaya taşınmasına neden oluyor. Tabi oyunu yıllar evvel Xbox'ta deneyenler için birçok şey sürpriz olmayacaktır. O yüzden bu konuda fazla dil dökmeye gerek görmüyorum. Halo'yu büyük keyifle oynayan bizler için Halo 2'nin de aynı oranda başarılı olacağına inanmak zor değil.

Halo Dayı

Teknik ayrıntılara hemen geçmeden önce oyunun senaryosu hakkında bir iki bir şey söyleyelim. Özellikle konunun işleyiş şekli çok hoşuma gitti. İlk birkaç bölüm Master Cheif ile senaryoyu kaldığı yerden devam ettirdikten sonra karşı tarafın kontrolünü ele alıp, temelde bağlantılı fakat bambaşka sayılabilecek bir maceraya daha atılmak gerçekten çok iyi olmuş. Daha önce birçok oyunda gördüğümüz bu uygulamayı Halo serisinde de tecrübe etmek oyunun başarısı açısından gerçekten çok önemli. Her ne kadar oynayışta büyük farklılıklar yaşanmasa da senaryoyu birde karşı tarafın gözünden görmek beraberinde oyuncunun nefes almasını sağlayacaktır.

Sakın yanlış anlamayın. Oyuna sıkıcı demek istemiyorum. Bence yapımcıların oyunu bu şekilde tasarlamaları yine çok yerinde bir karar olmuş. Bunun tekrar oynanabilirliğe de etki ettiği çok açık. O yüzden oyunun senaryosunu daha doğrusu senaryonun anlatım şeklinden memnun kaldığımı belirtebilirim. Tabi bunda videoların etkisini unutmuyoruz.

Parlayan İnsanlar...

Baştan belirtmek istiyorum oyunun grafikleri konusunda aşırı bir beklentiniz olmasın. Elbette kafadan grafiklere kötü demek istemiyorum ama kontrol elime verildiği ilk anlarda kaplamalar konusunda küçük çaplı bir hayal kırıklığı yaşadığımı itiraf etmek istiyorum. Konsoldan PC'ye çevrilen oyunların alışılageldik problemlerinden biri yine bu sorun olsa da böylesine isim yapmış bir oyunun PC'de daha yakışıklı görünmesini dilerdim. Hatırlar mısınız bilmem ama ilk Halo'nun da sayılı eksilerinden biriydi bu. Neyse, ilk oyunla Halo 2'yi grafiksel bağlamda karşılaştırdığımız zaman arada dağlar kadar fark olduğunu görmek zor değil. Halo 2'nin Xbox için piyasaya çıktığı tarihi göz önünde bulundurduğumuzda 3 yıl gibi bir sürenin geride kaldığını görüyoruz. Her ne kadar PC'ye çeviri yapmak için biraz geç kalındığını düşünsem de oyunun "yeni nesil grafik teknolojisi" mevzusunu kenarından köşesinden yakalayabildiğini belirtebilirim. Grafikleri ilk gördüğümüz anda bunu hissedebiliyorsunuz.






Öncelikle oyunun gerçekten çok temiz bir grafik kalitesi var. Sürekli canlı renklerin kullanımını da buna eklediğimizde pırıl pırıl kareler ekrana yansıyor. Yalnız başta da dediğim gibi grafik motorunun yüksek not alabilmesi için sadece bunlar yeterli değil tabii ki. Hayal kırıklığına uğramanıza sebep olabilecek başlıca neden elbette grafik motorunun yaşı olacaktır. Eğer oyun konsol ve PC için aynı zamanlarda piyasaya çıksaydı Xbox'ta yaşattığı efsaneyi PC kullanıcıları içinde yaratabilirdi. Ama maalesef oyunda son 3 yıl içerisinde çıkmış olan diğer iddialı FPS oyunda olmayan hiçbir yeni efekt veya grafik kalitesi göremiyoruz.

182
FENERBAHCE / Ali Bilgin F.Bahçe'de
« : 27 Haziran 2007, 15:43:41 »
Sarı-Lacivertliler uzun süredir peşinden koştuğu Antalyaspor'un orta saha oyuncusu Ali Bilgin ile kesin anlaşma sağladı. Şu anda Almanya'da Düsseldorf'ta bulunan ve cuma gününe kadar İstanbul'a gelecek olan Ali Bilgin ile cuma günü sözleşme yapılması bekleniyor. Bu transfer karşılığında Antalyaspor'a yaklaşık 500 bin dolar ödeneceği ve 1 futbolcu alınacağı, ancak kiralık oynayacak olan bu futbolcunun Zico tarafından belirleneceği öğrenildi.

Öte yandan Sarı-Lacivertli kulüp, Bayer Leverkusen'in 2. takımında kaptan olarak oynayan ve zaman zaman A takım forması da giyen Ali Çamdalı da renklerine bağladı. 1.86 boyundaki stoper mevkii oyuncusunun da cuma günü istanbul'da olacağı öğrenildi. Ali çamdalı ile de 3 yılık sözleşme yapılacak.

Peker'de doğruladı

Antalyaspor Başkanı Sedat Peker, Ali Bilgin'i Fenerbahçe'ye verdiklerini söyledi. Sedat Peker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fenerbahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir'in kendisini aradığını ve yapılan görüşmenin ardından Ali Bilgin'in transferi konusunda anlaştıklarını belirterek, ''Ali Bilgin'i Fenerbahçe'ye verdik. Hayırlı olsun'' dedi. Peker, Ali Bilgin'den kazançlı çıktıklarına da işaret ederek, ''Ali Bilgin, Antalyaspor'a az bir para karşılığında geldi. Bir yılda hem kendi, hem de kulüp kazandı. Fenerbahçe, Ali Bilgin'e karşılık iki futbolcuyu kiralık, artı para verdi. Verilen para Antalyaspor'u tatmin edecek düzeyde'' diye konuştu. Peker, Fenerbahçe'nin bedelsiz olarak vereceği iki oyuncu konusunda anlaşma sağlamadıklarını, teknik direktör Raşit Çetiner'in vereceği rapor doğrultusunda Fenerbahçe'den kiralık alınacak oyuncuların belirleneceğini sözlerine ekledi.

27.06.2007   

Kaynak : DHA ve AA

183
İSPANYA LİGİ HABERLERİ / Maris Verpakovskis geri dönüyor
« : 27 Haziran 2007, 15:43:09 »
İspanya Birinci Futbol Ligi takımlarından Getafe'de kiralık olarak forma giyen Letonyalı futbolcu Maris Verpakovskis, İspanyol ekibiyle anlaşma sağlayamayınca takımı Dinamo Kiev'e dönme kararı aldı.

Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'den İspanyol takımı Getafe'ye geçtiğimiz sezon kiralık olarak gönderilen ve çıktığı 12 lig maçında bir gol kaydeden Letonyalı oyuncu Maris Verpakovskis, Getafe'ye transfer olma konusunda anlaşma sağlayamayınca Ukrayna'ya dönme kararı aldı. 27 yaşındaki Letonyalı futbolcu, Dinamo Kiev'le birlikte Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turunda mücadele edecek.


184
İSPANYA LİGİ HABERLERİ / "Korku salıyoruz"
« : 27 Haziran 2007, 15:42:50 »
Barcelona'nın yeni transferi Thierry Henry, yaptığı açıklamada, tüm Avrupa'ya korku saldıklarını iddia etti.

Katalan ekibinin, geçtiğimiz sezon seçilen "Dünya'nın en iyi oyuncusu" Ronaldinho, Arjantinli yıldız Lionel Messi ve "Afrika'nın en iyi oyuncusu" seçilen Samuel Eto'o'yu kadrosunda bulundurması ve kendisinin de eklenmesiyle herkesin kortuğu bir takım halini aldıklarını belirtti.

Çok iyi bir takıma geldiğini ifade eden Fransız yıldız, bir takıma gelirken öncesinde oyuncularla konuşulması gerektiğini ama kendisinin yapmadığını söyledi.

Bir an önce takım kaptanı Carles Puyol, Eto'o, Ronaldinho, Oleguer ve Iniesta ve Xavi ile konuşmak istediğini belirtti.

Son olarak en büyük probleminin dil olduğunu ifade eden Henry, bir an önce İspanyolca öğrenmesi gerektiğini belirterek iletişimin çok önemli olduğunu söyledi. 29 yaşında olan Henry, 8 sene İngiltere'de kalmış öncesinde de İtalya'da 1 sene Juventus'ta oynamıştı.

185
İSPANYA LİGİ HABERLERİ / Toure rekabetten korkmuyor
« : 27 Haziran 2007, 15:42:20 »
Barcelona'nın; Fransız ekip AS Monaco'dan yeni transferi Yaya Toure, rekabetten korkmadığını söyledi.

Yaklaşık olarak 12 Milyon Avro'ya mal olan 24 yaşındaki oyuncu, Thierry Henry'nin transferinin ardından La Liga ekibinin 2. transferi oldu.

Toure yaptığı açıklamada, "Kendimi herşeye hazır hissediyorum buna rekabette dahil." derken, Monaco gibi forma giyeceğini ve en az oradaki kadar bir performans göstereceğini iddia etti.

Barcelona başkanı Laporta ise yaptığı açıklamada, "İyi bir geleceği olan oyuncu transfer ettik. Fiziksel olarak güçlü ve iyi bir tekniğe sahip." dedi.

186
İSPANYA LİGİ HABERLERİ / Abbiati Atletico'da
« : 27 Haziran 2007, 15:41:59 »
AC Milan'ın kalecilerinden Christian Abbiati'nin La Liga temsilcilerinden Atletico Madrid'e 1 senelik kiralandığı açıklandı.

29 yaşındaki kaleci geçtiğimiz sezonu Torino'da kiralık geçirmişti.

1998 yılında Monza'dan AC Milan'a transfer olan Abbiati, 4 sezonun ardından kaleyi Brezilyalı Nelson Dida'ya kaptırmasının arından kiralık olarak farklı kulüplerde oynamaya başladı.

Ağustos 2005'e kadar 3. kaleci olan Abbiati, ardından Juventus'un kalesine geçmiş ve 19 karşılaşmada oynamıştı.

187
İSPANYA LİGİ HABERLERİ / Bekle ve gör politikası
« : 27 Haziran 2007, 15:41:37 »
Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu AC Milan'ın, Barcelona'nın Kamerunlu golcüsü Samuel Eto'o konusundaki transfer politikası belli oldu.

AC Milan Kulübü Başkanı Silvio Berlusconi, Samuel Eto'o'nun transferi konusunda 'bekle ve gör' politikası izleyeceklerini söyledi. Cagliari'nin Honduraslı başarılı golcüsü David Suazo'nun transferinde pürüz yaşayan ve golcü arayışlarını sürdüren AC Milan, Barcelona'nın Fransız yıldız Thierry Henry'i transfer etmesiyle, Eto'o konusunda iyice umutlandı. Henry'nin gelmesiyle Barcelona'nda ayrılması muhtemel olarak gösterilen Kamerunlu yıldız Samuel Eto'o'nun transferi konusunda acele etmeyen Milan yönetimi, gelişmeleri yakında takip etmeyi sürdürüyor. Konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulunan kulüp başkanı Silvio Berlusconi, "Milan standartlarında bir oyuncu bulmayı ümit ediyoruz. Biz zaten Avrupa şampiyonuyuz ve Ronaldo'dan da bu sezon daha fazla şey bekliyoruz. Eto'o konusunda ise beklemek ve gelişmeleri görmek zorundayız" dedi.

FC Barcelona Kulübü Başkanı Joan Laporta ise daha önce yaptığı bir açıklamada, Eto'o'yu takımda tutmak istediklerini söylemişti. Ancak Henry transferinden sonra, Eto'o'nun takımdan ayrılacağına yönelik söylentiler de gittikçe artmaya başladı.

188
İSPANYA LİGİ HABERLERİ / Messi'nin Henry mutluluğu
« : 27 Haziran 2007, 15:41:17 »
İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından FC Barcelona'nın, Arsenal'in Fransız yıldızı Thierry Henry'yi transfer etmesi, Katalan ekibinin Arjantinli yıldızı Lionel Messi'yi de mutlu etti.

FC Barcelona'nın Arjantinli orta saha oyuncusu Lionel Messi, yeni takım arkadaşı Thierry Henry'nin transferinin kendisini mutlu ettiğini söyledi. Messi, Arjantin'de yayın yapan televizyon kanalı TyC Sports'a yaptığı açıklamada, "Henry'de bu takımda kim istemez ki? Barcelona'da onunla aynı takımda oynayacağım için çok mutluyum çünkü o büyüleyici bir futbolcu" dedi.

Arjantin Milli Takımı'yla birlikte 'Copa America'da mücadele etmeye hazırlanan Messi, Barcelona'dan ayrılıp ayrılmayacağı yönündeki bir soruya ise, "Barcelona'dan ayrılmak gibi bir niyetim yok. Hatta sonsuza dek burada kalabilirim. İnsanlar bana çok iyi davranıyorlar ve yönetimle de bir sorunum yok. Her şeye sahibim" diyerek cevap verdi.

20 yaşındaki yıldız futbolcu çocukluğundan beri en büyük hayalinin ise; bir ülkesine dönerek orada futbol yaşantısını sürdürmek olduğunu da vurgulayarak, "Aslında bir gün Arjantin'de futbol oynamak çok güzel olurdu. Bu benim çocukluğumdan beri kurduğum bir hayal" diye konuştu.



189
İSPANYA LİGİ HABERLERİ / Asunçao'nun şartları!
« : 27 Haziran 2007, 15:40:50 »
İspanya'nın Sevilla kentinin iki önemli takımı Sevilla ve Real Betis'ten birinden futbolcu almaya çalışan Beşiktaş'ın, şu ana kadar görüşmelerinde ilerleme kaydedemediği belirtildi.
İspanyol basını, Sevilla'dan Luis Fabiano veya Renato'yu almak için yapılan girişimlerin olumsuzlukla sonuçlandığını belirtirken, Real Betis'teki Marcos Assunçao'nun transferinin de sorunlu olduğunu ileri sürdü.

Sevilla'da bulunan Beşiktaş kulübünden 2 görevlinin, dün akşam Real Betis kulübü başkanı Lopera ile ofisinde görüşmeler yaptığı, ancak Assunçao'nun kendisi veya menajeri ile hiçbir görüşmenin olmadığı belirtildi. Marca gazetesi, Assunçao'nun Türkiye'ye gelmek için şartlarını yazılı olarak Beşiktaş'a verdiğini yazdı. Gazeteye göre, Assunçao'nun şartlarının kabul edilmesi halinde Beşiktaş ile Real Betis'in anlaşmaya varabilecekleri söyleniyor.


190
İSPANYA LİGİ HABERLERİ / Sırada Fabregas var!
« : 27 Haziran 2007, 15:40:32 »
Thierry Henry'yi Barcelona'ya kaptıran Arsenal, şimdi de İspanyol yıldız Cesc Fabregas'ı İspanyollara kaptırmamak için uğraş veriyor.

İki İspnayol devi Barcelona ve Real Madrid'in, genç oyuncuyu kadrosuna katmak için Arsenal'in kapısını çaldığı ve Barcelona'nın, Katalan ekibin altyapısında yetişen Fabregas'a 15 milyon pound önerdiği belirtildi.. Bunu duyan Real Madrid'in de İngiliz ekibine bir teklif yapacağı gelen söylemler arasında.

Henry'nin gidişinden sonra kendisi ile de söylemler çıkan Arsene Wenger, Hollanda Milli Takımı'nda da forma giyen Ajax'lı Ryan Babel'i istemiş ancak Babel, Fransız teknik adamın kulüpteki geleceğinin belirsiz olmasından dolayı bu teklifi geri çevirmişti.

Barcelona ile sözleşme imzalayan Henry, eski hocası hakkında çıkan dedikodularla ilgili bir açıklama yaptı ve Wenger'in Arsenal'de kalması gerektiğini söyledi. Fransız hocanın adı Real Madrid ile anılıyor. Arsene Wenger'in takımdan ayrılması durumunda Fabregas'ın da 'Bir gün mutlaka döneceğim" dediği Barça'ya gideceği belirtiliyor.

20 yaşındaki genç yıldız geçtiğimiz yıl Arsenalle olan kontratını 8 yıllığına uzatmıştı.

191
İSPANYA LİGİ HABERLERİ / Toure de Barça'lı oldu
« : 27 Haziran 2007, 15:40:10 »
VBarcelona, transfer bombalarını arka arkaya patlatıyor...

Dün, Fransız yıldız Thierry Henry ile 4 yıllık sözleşme imzalayan Katalan ekip, Fildişi Sahilli oyuncu Yaya Toure'yi de renklerine bağladı.

Fransa'nın Monaco takımında forma giyen genç orta saha oyuncusu yaklaşık 10 milyon avro'ya Barcelonalı oldu. 24 yaşındaki genç futbolcu, Arsenal'de forma giyen Kolo Toure'nin kardeşi. Genç futbolcu daha önce Belçika'nın Beveren, Ukrayna'nın Metalurg Donetsk ve Yunanistan'ın Olympiakos takımlarında forma giydi. Son olarak Monaco'da oynayan Yaya Toure, geleceğin yıldızlarından olarak gösteriliyor.

Bugün sağlık kontrolünden geçecek olan Fildişi Sahilli oyuncu, dün Barselona'ya gelmişti.


192
İSPANYA LİGİ HABERLERİ / Beckham'la reklamlar
« : 27 Haziran 2007, 15:39:45 »
MLS ekiplerinden Los Angeles Galaxy'ye 250 Milyon Dolar karşılığında transfer olan David Beckham, Amerika Birleşik Devletleri'nde reklamlarda boy göstermeye başlıyor.

Daha önce de Walt Disney Eğlence Parkı için şövalye kılığına giren Beckham, Amerikan Futbolu'nun yıldız oyuncularından Reggie Bush ile kamera karşısına geçti Reklamın hikayesi ise şöyle; 23 numaralı formasıyla sahaya inen Beckham, Bush tarafından durdurulmaya çalışıyor.

Beckham, reklam çekimlerinin ardından yaptığı açıklamada, "Futbol" ve "Amerikan Futbolu"'ndan bahsederken zorluk yaşadığını, "Futbol" dediğinde, kendi branşından bahsettiği gülerek ifade etti.

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 ... 88