Gönderen Konu: AĞUSTOS AYI HABERLERİ  (Okunma sayısı 114623 defa)

Çevrimdışı amett

  • 3. SINIF UYE
  • ***
  • İleti: 3.842
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #1068 : 31 Ağustos 2006, 19:30:47 »
Ben Bunlari 100.yilda Şampİyon Yaptirmam

--------------------------------------------------------------------------------


 

Nihat Özdemir’in "Aleyhimize çalışma var" sözleriyle Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy’u işaret ettiği ileri sürüldü. Sarı lacivertlilerin rahatsızlık duyduğu diğer isimler ise Ali Aydın, Şükrü Yazıcıoğlu ve Haluk Ulusoy’un oğlu Saffet.

FENERBAHÇE Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, Sakaryaspor maçından hemen sonra zehir zemberek bir açıklama yaparak, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve maçın hakemi Kuddusi Müftüoğlu’nu suçluyordu...
Fenerbahçe’yiz oyuna gelmeyiz
Bu açıklamalara, muhatapları gerekli yanıtı verdiler. Ancak, Özdemir’in isim vermeden suçladığı bir kesim daha vardı. Fenerbahçe Başkan Vekili, "Artık herkesin kendi takımının formasını giyerek sahaya çıkmasını istiyoruz. Fenerbahçe, duyduğu sıkıntıları spor kamuoyu ile paylaşmaktadır. Aldığımız duyumlara göre Fenerbahçe aleyhine çalışmalar yapılmaktadır. Biz Fenerbahçe’yiz, oyuna gelmeyiz. Ve kurulan bütün oyunların altından kalkmasını da biliriz."

Bu açıklamalar yenilir yutulur gibi değildi.

- Kimler formalarını giymeliydi?

- Fenerbahçe aleyhine kimler çalışma yapıyordu?

Ve Özdemir kimleri işaret ediyordu?

Gelin bu açıklamaların perde arkasına geçelim ve Fenerbahçe camiasında, yöneticilerin kulaklarına fısıldananlara değinelim.

Ulusoy’u işaret ediyor

Fenerbahçe yönetimi, Futbol Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy’dan rahatsız. Rahatsız, çünkü Ulusoy’un yakın arkadaşlarıyla birlikteyken Fenerbahçe aleyhine konuştuğuna inanıyorlar.

Hatta bir adım daha ileri gidiyorlar ve Ulusoy’un, "100. yılda ben bunları şampiyon yapmayacağım" dediğini ileri sürüyorlar. Bu sözlerin doğruluk payı sorulduğunda da, "Hepsi bizim kulağımıza geliyor. Arkadaşlarıyla birlikte yediği yemeklerde bunlar konuşuluyor. Haluk Bey bunları duymadığımızı sanıyor ama..." yanıtını veriyorlar.

Nihat Özdemir’in açıklamarındaki ’birinci şifre’nin yani, "Artık herkesin kendi takımının formasını giyerek sahaya çıkmasını istiyoruz" sözlerinin açıklaması buydu.

Eşleri o kadar yakın ki...

Peki ya ikinci şifre? Yani, "Fenerbahçe aleyhine kimler, nasıl, çalışma yapıyorlar?" Sarı lacivertliler bu konuda da 3 isim ortaya atıyorlar. Bu isimlerin ilk sırasında Hakem Atama Komitesi Başkanı Ali Aydın var.

Daha önce Fenerbahçe-Ç.Rizespor maçında kart skandalı yaşayan ve Galatasaray- Beşiktaş derbisinde verdiği bir penaltı kararı sonrası hakemliği bırakan Ali Aydın... Ali Aydın daha önce hakkındaki, "Ulusoy’un hangi maça, hangi hakemi istediğini gözlerinden okur" yorumlarına hiçbir yanıt vermemişti.

Aydın, Fenerbahçe tarafından "Aleyhimize çalışıyor" diyerek işaret edilen isimlerden biri. Hatta sarı lacivertliler bir adım daha ileri gidip, "Aydın’ın eşi ile Ulusoy’un eşi o kadar yakın ki..." diye söze başlayıp sonra susuyorlar...

Hakem atamalarına etki

Sarı lacivertililerin gösterdiği iki isim daha var. Biri Futbol Federasyonu Dış İlişkiler Komisyonu’nda görev yapan Şükrü Yazıcıoğlu, diğeri de Haluk Ulusoy’un oğlu Saffet Ulusoy.
Fenerbahçe camiası bu iki ismin de hakem atamalarında etkili olduğuna inanıyorlar.

İşte Nihat Özdemir’in açıklamalarının perde arkasında yatan olaylar ve isimler bunlar. Fenerbahçe Başkan Vekili’nin, "Şimdi de temiz lig isteyecekler mi?" diye gönderme yaptığı 3 kulüp; Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor, sarı lacivertlilere yanıt verdiler.

Bakalım bu isimler bugün ne diyecekler?

Bu işin sonu iyi olmaz

F.BAHÇE Asbaşkanı Mahmut Uslu, yeni transferlerle birlikte UEFA Kupası’nı kaldıracak bir kadro kurduklarını ve bu kadroyla önemli yerlere geleceklerini söyledi. Uslu, Edu’nun transferi nedeniyle Brezilya’da olduğu için Sakaryaspor maçını izleyemediğini belirterek, "Yenilmişiz. Bu sene yanlışlıklar aleyhimize yapılıyor. Yanlışlar da doğrular da herkese eşit dağılsın. Yoksa bu işin sonu iyi olmaz. Hepimiz aynı gemideyiz, gemi batar" diye konuştu.

Hürriyet gazetesinden alıntıdır.

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.437
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #1069 : 31 Ağustos 2006, 19:30:58 »
Kezman İstabul'da...

--------------------------------------------------------------------------------


 

Fenerbahçemizin yeni transferi Mateja Kezman, ailesi ile birlikte İstanbul’a geldi. Kezman ve eşi, Stadyum ve Tesislerden Sorumlu Asbaşkanımız İlhan Ekşioğlu ile birlikte özel bir uçak ile Atatürk Havaalanı’na geldi. Uçağın indiği bölüm ile taraftarımızın beklediği bölümün farklı olması ve güvenlik yetkililerinin normal çıkış bölümünden yeni transferimiz ile yöneticimize izin vermemeleri nedeni ile taraftarımız ile yeni transferimiz Kezman’ın buluşması bir süre gecikti. İlhan Ekşioğlu FBTV’ye yaptığı açıklamada, “Bu büyük transferin takımımıza hayırlı olmasını diliyorum. 100.yıl hedeflerimize uygun bir oyuncu aldık” dedi. Öte yandan Fenerbahçemizin yeni transferi Kezman, ilk röportajını vererek şunları söyledi: “İstanbul’da olmaktan mutluyum. Havaalanı’nda beni büyük bir kalabalığın beklediğini öğrendim. Bu sevgiye layık olmaya çalışacağım. Türkiye’ye gelmeden önce Fenerbahçe ile ilgili bilgiler topladım. Zico benim idolümdü zaten. Alex ve Appiah gibi isimler ile beraber oynamak benim için önemli. Fenerbahçe’nin 100. yılı olduğunu biliyorum ve başarılı olmak için çok çaba sarf edeceğim. Ben golcü bir oyuncuyum ve gol atarım. Bireysel değil takım oyununa inanırım. Fenerbahçe’nini Rengers’ı geçecektir. UEFA Kupası’nı almayı hedefliyoruz.”


Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.437
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #1070 : 31 Ağustos 2006, 19:31:22 »
Rüştü'ye destek yağdı

--------------------------------------------------------------------------------


 

F.Bahçe'nin Kiev ile oynadığı maçta bazı taraftarların ıslıkladığı kaleci Rüştü'ye destek yağıyor. Çok sayıda taraftar tecrübeli eldivenin yanında yer alırken, "Yediği gollerde hiçbir hatası olmamasına rağmen günah keçisi ilan edildi" dediler. fotomaç

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.437
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #1071 : 31 Ağustos 2006, 19:31:42 »
Rüyalarınız gerçek olacak"

--------------------------------------------------------------------------------


 


Yeni transferimiz Mateja Kezman F.Bahçe'nin büyüklüğünü bildiğini ve yeni sezonda herşeyin güzel olacağını söyledi

Fenerbahçe'nin yeni transferi Mateja Kezman, sarı-lacivertli kulübün büyüklüğünü bildiğini belirterek, ''Türkiye'ye gelmemdeki en büyük sebep, Fenerbahçe'nin ligde ve Avrupa'da kupalar hedefliyor olması'' dedi.
Asbaşkan İlhan Ekşioğlu ile birlikte FBTV'de canlı yayına çıkan Sırp futbolcu, İstanbul'da bulunduğu 12 saatte Fenerbahçe'nin büyüklüğünü gördüğünü belirterek, ''Havalimanında, otelde karşılaştıklarımdan sonra Fenerbahçe'nin tahminimden de büyük bir kulüp olduğunu gördüm. Fenerbahçe'yi tercih etmemdeki en büyük sebep sarı-lacivertli kulübün ligde ve Avrupa'da kupalar hedefliyor olması. Şampiyonluk hedefleyen takımları tercih ederim. Geçen sezonki takımım Atletico Madrid'in böyle kupa hedefleri yoktu'' diye konuştu.

Türkiye hakkında çok fazla bilgisi olduğunu anlatan Kezman, ''Türkiye'de oynayan çok fazla arkadaşım var. Ayrıca Sirbistan'da ve Avrupa'daki gazetelerde her zaman Fenerbahçe ile ilgili haberler okuyabilirsiniz'' dedi.


-''ZİCO'NUN HÜCUM FUTBOLU OYNATMASI BENİM İÇİN ÖNEMLİ''-


Mateja Kezman, Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'nun hücum futbolu oynatmasının kendisi için iyi avantaj olduğunu söyledi.

Kariyeri boyunca oynadığı her takımda çok gol attığını vurgulayan Sırp oyuncu, ''Fenerbahçe'de de elimden geleni yapacağım. Zico'nun hücum futbolunu tercih etmesi benim için önemli. Burayı tercih etmemin nedenlerinden biri de bu. Gollerimle Fenerbahçe'nin başarısı için çalışacağım'' diye konuştu.


-''TARAFTARIN RÜYALARINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİM''-


Kezman, havaalanında Fenerbahçe taraftarının büyüklüğünü gördüğünü ifade ederek, golleriyle taraftarlarını coşturacağını söyledi.

Fenerbahçe taraftarının kulübe ne kadar bağlı olduğunu bildiğini dile getiren Kezman, şöyle konuştu:

''Saha içinde savaşçı bir yapıya sahibim. O yüzden her oynadığım kulüpte taraftarla aram iyidir. Gollerimle onları coştururum. Galatasaray'a gol atıp, gerçek Fenerbahçeli olacağım. Bunun taraftarlar için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Taraftarlar bana destek versinler, ben de onların rüyalarını gerçekleştirmeye çalışacağım. Sahada onları mutlu etmek için varımı yoğumu ortaya koyacağım.''

FBTV'ye Fenerbahçe'de giyeceği 9 numaralı forma ile çıkan Sırp oyuncu, 9 numaranın kendisi için hayatı boyunca çok özel olduğunu, 9 numaranın golcüyü ifade ettiğini kaydetti.

Kezman, Fenerbahçe'nin diğer yeni transferi Deivid De Souza'nın Sporting Lizbon'da oynadığını ve çok iyi bir futbolcu olduğunu bildiğini ifade ederek, ''Onunla birlikte çok sayıda gol atacağız'' dedi.

Kezman, çok basit bir hayatı olduğunu, ailesiyle bir arada olmayı sevdiğini ve sessiz bir yapıya sahip olduğunu söyledi.


-EKŞİOĞLU: ''ÇOK GÜÇLÜ VE İSTİKRARI YAKALAYACAK BİR KADRO OLUŞTURDUK''-


Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu, kulübün hedefleri doğrultusunda transfer yaptıklarını kaydetti.

Transferi yönetim kurulunun yaptığını vurgulayan Ekşioğlu, şöyle konuştu:

''Bu bir ekip işidir. Fenerbahçe çok emin adımlarla 100. yıl hedeflerine ulaşacaktır. Çok güçlü ve istikrarı yakalayacak bir kadro oluşturduk. Kezman, Türkiye'de kaldığı sürece herkesin gözbebeği olacak. Antalyaspor maçında oynamak için sabırsızlanıyor. Deivid De Souza da hafta içinde İstanbul'da olacak. Transferlerin bitip, bitmediğini 31 Ağustosa kadar göreceğiz.''



Kaynak: AA

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.437
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #1072 : 31 Ağustos 2006, 19:32:01 »
Sakarya'ya tepki

--------------------------------------------------------------------------------


 

Sakaryaspor'un Fenerbahçe taraftarlarına yaklaşık 700 bilet vermesi tepkiyle karşılandı. Stat kapasitesi doğrultusunda verilen bu rakamı oldukça az bulan sarı-lacivertli taraftarlar, "Kuralları biliyoruz ama Sakarya'dan da daha anlayışlı bir rakam beklerdik" diye konuştular.

Çevrimdışı amett

  • 3. SINIF UYE
  • ***
  • İleti: 3.842
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #1073 : 31 Ağustos 2006, 19:32:05 »
Edu: "lugano İle Oynamak RÜyamdi!.."

--------------------------------------------------------------------------------


 


Fenerbahçe'nin İstanbul'a getirdiği yeni transferi Edu Dracena, 100. yıl kadrosunda bulunmanın kendisi için gurur verici olduğunu belirterek, "Lugano ile oynamak benim rüyamdı... Bu nedenle Fenerbahçe'den öneri aldığımda hemen kabul ettim" dedi!..

FB TV'ye açıklamalar yapan Eduardo Luiz Abonizo de Souza (Edu), Fenerbahçe'den öneri aldığında ikinci kez düşünmediğini belirterek, "Öneriyi hemen kabul ettim. Alex ve yeni transfer Deivid ile beraber Lugano ile de karşılıklı oynadık. Bu oyuncularla birlikte olacağım için mutluyum" dedi.

Edu, savunmada Lugano ile birlikte oynamanın kendisinin rüyası olduğunu ifade ederek, "Bu benim bir rüyamdı. Fenerbahçe'de bir rüyamı gerçekleştiriyorum. Umarım çok büyük başarılara imza atacağız" diye konuştu.

"100. YIL KADROSUNDA OLMAK BÜYÜK BİR GURUR"

Brezilyalı futbolcu, Zico ile birlikte Fenerbahçe'nin 100. yıl kadrosunda bulunmanın kendisi için gurur verici olduğunu belirterek, "100. yılda başarılı olmak için elimden geleni yapacağım." dedi.

Edu, Atatürk Havalimanı'nda kendisini karşılayan taraftarlara da teşekkür ederek, "Taraftarlarımıza, bana gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ederim. Onlara en güzel karşılığı, sahaya çıktığımda vereceğim" şeklinde konuştu.

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.437
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #1074 : 31 Ağustos 2006, 19:32:19 »
Semih&Tuncay banko

--------------------------------------------------------------------------------


 

Sakarya karşısında forvette yine Semih ve Tuncay ikilisi görev yapacak. İki oyuncu birlikte oynadıkları maçlarda eleştirilse de, Zico biraz da alternatifi olmaması nedeniyle Semih ve Tuncay'dan vazgeçemiyor. Brezilyalı hoca, özel olarak görüştüğü oyunculardan gol istedi

Çevrimdışı amett

  • 3. SINIF UYE
  • ***
  • İleti: 3.842
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #1075 : 31 Ağustos 2006, 19:32:34 »
Trabzon'dan Fenerbahçe'ye destek

--------------------------------------------------------------------------------


 


F.Bahçe İkinci Başkanı Nihat Özdemir’in, “Beşiktaşlı Burak’ın elle attığı gole nasıl tepkiler geleceğini merak ediyorum” sözlerine Trabzonspor'dan destek


F.Bahçe İkinci Başkanı Nihat Özdemir’in, “Beşiktaşlı Burak’ın elle attığı gole nasıl tepkiler geleceğini merak ediyorum” sözlerine Trabzonspor Başkan Yardımcısı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu’ndan destek geldi. Hacıosmanoğlu, “Nihat Bey’e aynen katılıyorum, geçen sene bize aynı haksızlıklar yapılırken veya önceki dönemlerde şampiyonluklarımız çalınırken, aynı reaksiyonu göstermiştik. Şimdi haksızlıklar F.Bahçe’ye yapıldığında da aynı duruşu sergileriz. Bizim oyuncumuz benzeri bir davranışta bulunursa da tutumumuz değişmez ve kamuoyundan özür dileriz” diye konuştu.

“5 milyonu sokağa dökeriz”
“Bu ülkede kimse F.Bahçe düşmanı değil” diyen Hacıosmanoğlu, F.Bahçe antipatisinin oluşmasında Aziz Yıldırım’ın büyük payı olduğunu belirterek, “Bu ayrı bir şey. Dürüst, ilkeli yaşamak isteyenlerin bakışı tek olmalıdır. Bizim dışımızda, pankartla sahaya çıkanların aynı tepkiyi şimdi de koymaları gerekir” ifadelerini kullandı. Trabzonsporlu yönetici, “Bizim olduğumuz yerde, bir daha şampiyonluklarımız çalınamayacak. Böyle şeyler insanların akıllarından geçiyorsa, beş milyon taraftarımızı

Çevrimdışı amett

  • 3. SINIF UYE
  • ***
  • İleti: 3.842
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #1076 : 31 Ağustos 2006, 19:33:13 »
12 soruda Kezman

--------------------------------------------------------------------------------


 

12 soruda Kezman

Türk Futbolseverler son yıllarda birbirinden ünlü futbolcuları izleme şansı yakalıyorlar. Ariel Ortega, Daniel Amokachi, Pierre Van Hooijdonk, George Popescu, Nicolas Anelka ve G.Hagi gibi Dünya Futbolu'nun yıldız isimlerini misafir eden Türkiye'ye bir yıldız daha geldi. Sırp Mateja Kezman...
Daha önce PSV Eindhoven'da oynadığı muhteşem futbolla adını dünyaya duyuran Mateja Kezman kimdir, özellikleri nelerdir, kariyeri, ilginç anıları... İşte 12 soruda Fenerbahçe'nin yeni yıldızı Mateja Kezman...

1. Kimlik:
İsim: Mateja Kezman
Doğum Tarihi / Yeri: 12 Nisan 1979 / Zemun
Boy: 1.82
Mevkii: Forvet
Lakap: Batman (Yarasa Adam)

2. Kezman'ın lakabı niye Batman?
Sırp golcü Mateja Kezman'ın lakabı Batman. Ünlü çizgi roman ve film karakteri Batman'e benzetilen Kezman'ın bu lakabı almasının sebepleri öncelikle isim benzerliği... Dış görünüş ve yüz hatları nedeniyle de batmane benzetilen Kezman aniden gol pozisyona giren oyun yapısı ve stiliyle de bu lakabı aldı.
PSV Eindhoven ise onun bu lakabını farklı bir yöntemle anlamlaştırdı. Batman filminin film müziği PSV'nin maçlarını oynadığı Philips Stadyum'unda Kezman'ın attığı her golden sonra yankılanmaya başladı.


3. Ayağını niye bilerek kırdı?
Fenerbahçe'nin yeni yıldızı Mateja Kezman ileride daha vasıflı ve daha iyi bir futbolcu olabilmek için herşeyi yapmaya hazırdı. Her iki ayağını da kullanan futbolcuların daha çabuk yol aldığını gören Kezman güçsüz olan sol ayağını güçlendirmek için ilginç bir yöntem uyguladı. Kezman kendi kendine çalışırken ısrarla sol ayağını kullanmak istiyordu ama olmuyordu. Vücudu alışkanlık haline getirmişti sağ ayağını. Ve geriye sadece bir tek şey kalmıştı. Sağ ayağını kıracaktı. Kezman sağ ayağını bilerek kırdı ve sol ayağını bu şekilde geliştirmeye başladı. Kendi kendine duvar karşısına geçen Kezman kırık sağ ayağı yerine sol ayağını kullanıyordu. Kırık ayağı artık iyileşmişti. Ama önemli olan sol ayağını kullanabilmesiydi. Kezman artık her iki ayağını da kullanabilen ender isimlerden biri haline gelmişti.

4. Kariyeri:
Kezman, futbola Sartid takımında başladı. Sartid takımında ilk sezonunda 17 maçta 9 gol atan Kezman, bir anda Partizan'ın dikkatini çekti ve bu kulübe transfer oldu. 19 yaşında transfer olduğu Partizan'da 2 sezon forma giyen ve 60 maçta 34 gol atan Kezman, birçok Avrupa Kulübü'nün dikkatini çekmeyi başardı. Partizan'da 2 harika sezon geçiren Kezman'ın bir sonraki durağı ise Hollanda'nın güçlü takımı PSV Eindhoven oldu. PSV Eindhoven takımında da gollerine devam eden Kezman, 4 sene formasını giydiği Hollanda kulübünde 122 maçta 105 gol attı ve ilk sezonunda 33 maçta 24 gol atan Sırp golcü Hollanda Gol Kralı unvanını elde etti.
PSV Eindhoven takımındaki performansıyla Chelsea'ın başına geçen teknik direktör Jose Mourinho'nun da dikkatini çeken Kezman, İngiliz kulübüne transfer oldu. Chelsea takımında ilk 11'de forma bulmakta zorlanan Kezman, 34 kez giydiği Chelsea formasıyla 4 gol attı. Kezman sadece 14 kez sahaya ilk 11'de çıkabildi.
Geçtiğimiz sezonun başında İspanya'nın Atletico Madrid takımına transfer olan ve sezon başında önemli bir sakatlık yaşayan Kezman, burada ise 30 maçta 8 gol atma başarısı gösterdi. 49 kez Sırbistan Karadağ formasını giyen Kezman'ın milli maçlarda ise 17 golü bulunuyor.
Kezman Şampiyonlar Ligi'ne de alışık bir futbolcu. Kezman şu ana kadar 18 kez Şampiyonlar Ligi'nde oynama şansı buldu.

5. Transferlerde ne kadar ücret aldı?
Partizan'ın Avrupa Kupaları maçlarında herkesin dikkatini çeken Kezman'ı en çok isteyen kulüp PSV Eindhoven'dı. Kezman'ı alabilmek için ellerinden gelen herşeyi yapan PSV'li yöneticiler Sırp futbolcu için kulübüne tam tamına 19.2 Milyon Euro ödediler.
2004 yazında Chelsea teknik direktörü Jose Mourinho'nun transfer listesindeki ilk isim PSV Eindhoven'ı ve Sırbistan Milli takımını attığı gollerle sırtlayan ve Avrupa'nın gündemine oturan Mateja Kezman'dı. PSV Eindhoven yöneticileriyle sıkı pazarlığa giren Chelsea Kezman'ı 5 milyon paund karşılığı Ada'ya getirdi.
Chelsea'ye adapte olamayan ve forma şansı bulamayan Kezman geçen sezon 8 milyon Euro'ya İspanya'nın Atletico Madrid takımına transfer oldu.

6. Milli Takım:
Fenerbahçe'nin yeni transferi Mateja Kezman milli formayı ilk kez Mayıs 2000'de giydi. O zaman Partizan Belgrad'ın futbolcusu olan Kezman ilk maçını Çin'e karşı oynadı ve golünü de attı. Daha sonra Milli takımın değişmez ismi olan Kezman kritik gollere imza attı. 2006 Dünya Kupası elemelerinde Sırbistan-Karadağ adına 5 gol atan ve takımının Almanya'da yer almasında büyük pay sahibi oldu.
2003 yılında Azerbaycan ile oynanan karşılaşmadan sonra Kezman milli takımı bıraktığını açıklamıştı. Fakat teknik direktör Petkovic'in yoğun ısrarları üzerine yine takıma döndü.

7. Başarıları:
1999 yılında Partizan ile Yugoslavya şampiyonluğuna ulaşan Kezman 2000 yılında da Yugoslavya Gol Kralı olurken En iyi Futbolcu ödülünü de alıyordu. Daha sonra Hollanda'ye geçen Kezman başarılarına burada da devam etti. 2001 ve 2003 yılında PSV ile şampiyonluk kupası kaldıran Kezman aynı zamanda Süper Kupa sevinci de yaşadı. PSV'de 2001,2003 ve 2004 yıllarında harika bir futbol sergileyen Sırp golcü 3 kez Gol Kralı oldu. 2004 yılında da UEFA Kupası'nda en çok gol atan futbolcu konumundaydı.
2004 yazında Chelsea'ye giden Kezman fazla forma şansı bulamamasına karşın önemli başarılara imza atan isimler arasında yer aldı. 2005 yılında şampiyon olan Chelsea kadrosunda yer alan Kezman aynı yıl LİG Kupası'nı da kazanma başarısını gösterdi.

8. Kezman ve Mourinho...
Mourinho'nun transfer listesinin başında geliyordu Kezman... Onu PSV'den koparabilmek için yoğun çaba sarfetti ama geldiğinde de yüzüne bile bakmadı. Onun yerine Drogba, Gudjohnsen gibi isimlere şans veren Mouinho Sırp golcüye sadece 14 kez ilk 11'de çıkma şansı tanıdı. Bu maçların çoğunda da Kezman'ı erkenden oyundan çıkardı
Chelsea'ye büyük umutlarla gelen Kezman ve Mourinho'nun arası açılmaya başlamıştı artık. Zaman zaman soğuk rüzgarlar esiyordu aralarında. Ve Kezman'ın Chelsea rüyası bitti. Rota İspanya idi. Atletico Madrid'e gittikten sonra konuşan Kezman Mourinho'nun çok iyi bir teknik adam olduğunu belirtirken anlaşamadıklarını da doğruladı. Şu ana kadar çalıştığı en iyi teknik adamın Mourinho olduğunu belirten Kezman İngiltere'ye alışamadığını da açıkladı. En önemli sebep olarak ise İngiliz futbolunun tek tip olmasını ve sürekli yağmur yağmasını gösterdi.

9. Kezman'ı niye kaçırıyorlardı?
2003 yılında Kezman büyük bir haberle sarsıldı. Bu olaydan belki haberi yoktu ama Hollanda polisi erken davranarak olayı erken önledi. Hollanda polisi Sırp golcünün fidye için kaçırılmak istediğini duyurdu. Olayla ilgili bir kişi göz altına alınmış ama belge olmadığı için serbest bırakılmıştı.

10. Sakatlıklar ve cezalar başına dert
Mateja Kezman kariyerinde ciddi sakatlıklar geçirdi. Atletico Madrid'de oynarken sağ dizinden sakatlanan Kezman 6 hafta takımını yalnız bırakmıştı. Bunun yanı sıra milli takımda da sık sık sakatlıkları nüksetmişti Kezman'ın. Sırp futbolcu hırçın yapısıyla da tanınan bir isim. Sırbistan Karadağ forması giyerken gördüğü kırmızı kartlarla tepki toplayan Kezman sık sık da sarı kart görmekten kurtulamıyor.

11. Kariyerindeki en önemli golü?
Mateja Kezman Marca Gazetesi've verdiği röportajda Almanya'da düzenlenen Dünya Kupası'na gidebilmek için yapılan grup maçlarında İspanya'ya attığı ve beraberliği sağladığı golü kariyerinin en anlamlı golü olarak nitelendirdi.

12. Kezman ırkçı mı?
Fenerbahçe'nin Sırp yıldızı Mateja KEzman Bosna-Hersek ile oynanan bir maçta attığı golden sonra Boşnak tribünlere karşı yaptığı Çetnik işareti büyük gündem oluşturmuştu. Boşnaklara karşı savaş açan ve Çetnik diye adlandırılan Sırp çetelerinin işaretini yapması dünya basınında yankı uyandırmıştı.


Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.437
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #1077 : 31 Ağustos 2006, 19:33:23 »
Lugano'nun forma sırrı

--------------------------------------------------------------------------------


 

Sakaryasporlu Gökhan koşarak Fenerbahçe'nin son transferi Uruguaylı Lugano'nun yanına gidip forma değiştirmek istedi.

Ancak o anda Gökhan'ın şaşkınlığı başladı. Lugano el kol hareketleri yaparak formasını vermeyeceğini söylüyor, elini kalbinin üstüne koyup birşeyler anlatmaya çalışıyordu.

Ancak Gökhan, Lugano'nun vücut dili ile anlatmaya çalıştıklarından, bir art niyet olmadığını anladı. Ardından iki futbolcu birbirlerine sarılıp birlikte yürüdü.

Aslında yaşananların ardında Lugano'nun tanıyanlar tarafından bilinen bir özelliği yatıyor. Lugano ilk takımından beri maçtan sonra kimse ile forma değiştirmiyor. Çünkü Lugano taşıdığı formanın kutsal olduğuna inanıyor ve bu nedenle maçtan sonra kimse ile değiştirmiyor...

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.437
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #1078 : 31 Ağustos 2006, 19:33:35 »
Kezman'ın perde arkası

--------------------------------------------------------------------------------


 

2-2 biten karşılaşmanın sonrasında Şükrü Saraçoğlu Stadı’nın locasında bir araya gelen başkan Aziz Yıldırım ve yönetici arkadaşları, teknik direktör Arthur Zico’nun da onay verdiği Sırp oyuncuda karar kıldı. Ertesi gün uçağa atlayarak İspanya’ya giden asbaşkan İlhan Ekşioğlu, Atletico Madrid’in yıldızıyla masaya oturdu. Sıkı bir pazarlığın yapıldığı görüşmede Kezman, daha önce Fenerbahçe’de forma giyen yakın arkadaşları Hırvat Milan Rapaiç ve Sırp Zoran Mirkoviç’i telefonla arayarak, sarı lacivertli takım için referans aldı.

Hiç düşünme, imzayı at

Rapaiç, F.Bahçe’nin muhteşem bir taraftara sahip olduğunu vurgulayarak, "F.Bahçe, Türkiye’nin Real Madrid’i. Hiç düşünme imzayı at" derken, Mirkoviç, "Her yönden dört dörtlük bir kulüp. Oraya gidersen çok rahat edersin" diye görüş bildirdi. Bu sözlerin ardından Kezman, Ekşioğlu’na, "Tamam. Teklifinizi kabul ediyorum" dedi.



Kaynak: Hürriyet

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.437
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #1079 : 31 Ağustos 2006, 19:33:52 »
 Bir şans istiyorum

--------------------------------------------------------------------------------


 

Sezon başından bu yana forma yüzü göremeyen Servet, teknik direktör Zico'dan şans istiyor. Umudunu kaybetmediğini ve çalışmalarını büyük bir hırsla sürdürdüğünü belirten Servet, "Hocamın beni oynatacağı günü bekliyorum" dedi.