Gönderen Konu: AĞUSTOS AYI HABERLERİ  (Okunma sayısı 114541 defa)

Çevrimdışı amett

  • 3. SINIF UYE
  • ***
  • İleti: 3.842
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #1116 : 31 Ağustos 2006, 19:43:38 »
 "Alex onu coşturur"

--------------------------------------------------------------------------------


 

Fenerbahçe, Deivid de Souza’yı transfer ederek, kadrosunu çok önemli bir oyuncuyla güçlendirdi. Deivid gençlik yıllarında Brezilya futbolunun en çok umut vaad eden futbolcuları arasında gösteriliyordu. Ancak kendinden beklenen patlamayı bir türlü yapamadı. Deivid, çok üstün yeteneklere sahip olan bir futbolcu. Gol yollarında çok etkili. Ceza sahası içerisinde bitirici vuruşlarıyla tanınıyor. 27 yaşındaki yıldız her geçen gün futbolunun üstüne koydu ve zaman içerisinde kendini çok geliştirdi.

Kasıp kavurdular
Deivid’in Avrupa maceraları pek iyi geçmedi. İtalya’nın Lecce ve Fransa’nın Bordeaux ekipleri ile kısa süreli maceralar yaşadı. Sporting Lizbon’da da çok başarılı olduğu söylenemez. Teknik direktör Paulo Bento ile sorunlar yaşıyordu. İstanbul’a gitmesi onun açısından hayırlı oldu. Deivid özellikle 2004 yılında kariyerinin altın dönemini yaşadı. 2004’te Santos formasıyla çıktığı 41 maçta 21 kez fileleri havalandıran Deivid, şimdi Real Madrid forması giyen Robinho ile müthiş bir ikili oluşturmuştu. Büyük bir uyum gösteren Deivid-Robinho ikilisi rakipleri adeta topa tuttu. Deivid bu sezon Brezilya Ligi’nin en değerli oyuncusu olarak gösteriliyordu.
Daha avantajlı
Deivid’in önemli özelliklerinden biri de hücum pres yaparak, orta alanı rahatlatmasıdır. Fenerbahçe sanırım Nobre’den sonra bu konuda biraz sıkıntı yaşıyordu. Ancak Deivid bu problemi bir nebze de olsun ortadan kaldıracaktır. Deivid, Fenerbahçe’nin diğer transferi Mateja Kezman kadar kaliteli bir yıldız. Ayrıca ona göre daha avantajlı. Sırp oyuncu daha popüler ve tanınmış bir golcü ama Deivid kendiyle aynı dili konuşan ve daha önce birlikte forma giydiği Alex de Souza gibi bir virtüöz ile oynayacak. Ayrıca Aurelio, Edu ve Uruguaylı olmasına rağmen Brezilya deneyimi bulunan Lugano da Deivid’de sanki kendi ülkesinde futbol oynuyormuş izlenimi yaratacaktır. Deivid takım içinde de sorun yaratan bir tip değildir. Fenerbahçeli taraftarlar onun golleriyle coşmaya hazır olsun.



Çevrimdışı amett

  • 3. SINIF UYE
  • ***
  • İleti: 3.842
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #1117 : 31 Ağustos 2006, 19:44:01 »
FB'nin 5. ve 6. Hafta Programı

--------------------------------------------------------------------------------


 



Turkcell Süper Lig’de 5. ve 6. hafta maçlarının programı açıklandı.

5. HAFTA

9 Eylül Cumartesi
19.00 Fenerbahçe-Antalyaspor (Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu).



6. HAFTA


17 Eylül Pazar
19.00 Sivasspor-Fenerbahçe (4 Eylül).



Çevrimdışı amett

  • 3. SINIF UYE
  • ***
  • İleti: 3.842
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #1118 : 31 Ağustos 2006, 19:44:23 »
Nova Iguaçu'dan İstanbul'a Bir Golcünün Hikayesi: DEIVID De Souza

--------------------------------------------------------------------------------


 

Batman Kejman’dan sonra bir de Hulk Deivid’imiz oldu. Ne Hulk’ı, ne diyorsun be Amig dediğinizi duyar gibiyim. Direk sadede gelelim zira çok ilginç bir hikayesi var Deivid De Souza’nın. Sadece Hulk kısmı değil aynı zamanda yaşamı ve futboldaki ilerleyişi açısından da.

Hikayemiz Brezilya’nın en büyük eyaletlerinden olan Rio De Janerio’nun nispeten küçük şehirlerinden birisi olan Nova Iguaçu da başlıyor. 6 çocuklu kalender bir aileye 7. evlat olarak katılıyor Deivid. Annesi Maria De Souza ona bu ismi verirken hayranı olduğu bir çizgi kahramandan esinleniyor. Aslında bir bilim adamı olan ama senaryo gereği Hulk’a dönüşen David Banner’dan. Ne var ki Deivid’in Nova Iguaçu’dan Santos’un ünlü mabedi Vila Belmiro’da parlayacağı günlere kadar olan hikayesi, Hulk’ın inatçı ve güçlü karakteri ve bu dönüşüm sırasında yaşadığı duygusal iniş ve çıkışlarla oldukça örtüşüyor. Daha 2 aylıkken babasını kaybediyor Deivid ve 6 kardeşi ile birlikte annesi tarafından yetiştiriliyor. Zorlu, çileli ve şansa çok ihtiyacı olacağı bir yaşam onu bekliyor ilk zamanlar ve ardından da parlak günler. Tıpkı karanlığın ardındaki ışık gibi.

Bizdeki büyük adam olmanın karşılığı Brezilya’da büyük futbolcu olmak gibi. Herkesin futbolcu olduğu Brezilya’da büyük olmak için ise yetenek bir yana şansın da gerekli olduğu aşikar. Bu şans onu kendi şehrinde, yabancı bir el ile buluyor. Santos kulübünün 1999 Ekiminde Santa Catarina’ya Jaraguá takımıyla bir dostluk maçı yapmaya gelmesi ve bu maçtan elde edilecek gelirin yarısı ile bir futbolcu alacak olması Deivid’in önüne yeni bir yol açıyor. Bu durum Nova Iguaçu’lu Deivid De Souza’ya sadece 20. yaşgünü hediyesini değil, aynı zamanda zaferlerle ve başarılarla olduğu kadar iniş ve çıkışlarıyla da ünlü bir kariyeri de beraberinde getiriyor.

Santos’un aldığı bu genç golcü, kiralık oynadığı Brezilya’nın Joinville takımıyla, çok da kaliteli olmayan Catarinense Eyalet Ligi’nde oldukça başarılı maçlar çıkarıyor ve 28 maçtaki 21 golüyle Joinville’i şampiyona da 2.yapıyor ve yeteneğiyle Peixe’nin yolunu tutuyordu. Vila Belmiro stadyumundaki ilk 2 yılında, hem de 2000 yılında ablası Magda’yı kaybetmesine ve bunun üzüntüsüne rağmen yeşil çimler onun huzur bulduğu yer oluyor ve oynadığı 129 maçta filelere 66 gol gönderiyordu. Ancak bütün bunlara rağmen Santos bir türlü şampiyonluk kazanamıyor ve buna bir de kulübün oyuncularının maaşlarını ödememesi sorunu eklenince Deivid’in Santos’la yollarını ayırma vakti geliyordu. Ancak bu hiç de sanıldığı gibi sıradan bir ayrılık olmuyordu.

Deivid Brezilyadaki kanunlar gereği kendi haklarının bir kısmını alarak ilk takımı Nova Iguaçu ile formunu kaybetmemek için idmanlara çıkmaya başlar. Bu sırada ezeli rakip Corinthians’tan gelen teklifi kabul eder. Ancak Corinthians’ın bu teklifi Santos’u görmezden gelerek yapması peşi sıra davalara yol açar ve Deivid’in Timão forması giymesi biraz gecikir. Bütün bunların sonunda Deivid Santos formasını bir daha giymek istemediğini söyler ve kariyerinin en parlak günleri de bu karar ile başlar. Aynı zamanda hemşehri olduğu Luxa lakaplı Wanderley Luxemburgo’nun, onun kariyerindeki altın dönemlerinin hocası olması da.

Her ne kadara Luxa takımı Brezilya şampiyonu yaptıktan sonra Palmeiras’a gitse de Corinthians’ın başarısı devam eder. O zamanlar ki Corinthians takımındaki önemli isimleri saydığımda, eminim bir çoğunu hatırlayacaksınız. Kalesinde Dida; takım kaptanı ve savunmanın göbeğinde şu an güle güle deyip teşekkürlerle yolcu ettiğimiz Fabio Luciano; orta sahasında Vampeta, Marcelinho (Trabzonlu olan değil, nam-ı değer melek ayak bu) ve Ricardinho, ileride de Ewerthon gibi isimler vardı. Takımın ilk hocası Luxa, ertesi sene de Carlos Alberto Parreira idi. Bu isimlerin de yardımıyla Deivid 93 maçta 49 gole imzasını attı. Bu 49 golün 13 ü rekor niteliği taşıdığını ve hem ona hem de formasını giydiği Timão’ya Brezilya Kupası’nı kazandırdığını da hemen belirtelim. Bu 13 goldeki bir başka ilginç nokta da Corinthians’ın yarı final ve final maçlarında attığı gollerin tamamının(6) Deivid’den gelmesidir. Bir sene önce 11 gol atıp kupa rekorunu kıran ve Fenerbahçemize gelen Washington’un rekoru artık Deivid’indir. Onun attığı goller Corinthians’a Rio-Sao Paulo turnuvasında şampiyonluk da getirir.

Ancak bir çok ünlü ismin yanında Deivid, performansına rağmen yeteri kadar övgü ve takdir almaz ve bundan oldukça şikayetçidir. Bütün bunların üzerine Luxa’dan sonra CAP’nin de ayrılması ve Geninho’nun takımın yeni olması onun Corinthians ile bağlarının kopmasına sebep olur. Geninho’nun onayı ve kendi rızası ile Cruzeiro’ya satılır. Sadece 1 yıl oynamasına rağmen Raposa onun kariyerinde büyük bir çıkıştır ve mimari yine Luxa’dır. Bir de tanıdık isim: ALEX De Souza.

Luxa’nın saha dışı, Alex’in saha içi önderliği Deivid’in volkan gibi patlamasına ve Avrupa macerasının başlamasına yol açar. O kadar formdadır ki, daha Brezilya Ligi bitmeden ve Cruzeiro şampiyonluğa koşmasına rağmen, Bordeaux onu 5 milyon dolar karşılığında Cruzeiro’dan alır. Kısa süreli Cruzeiro kariyerine Mineiro Eyalet Ligi Şampiyonluğu ve bir Brezilya Kupası daha eklemiştir. Brezilya Kupasında attığı 7 golün şampiyonluktaki payı çok büyüktür.

Ne var ki büyük umutlarla başladığı Avrupa ve Bordeuax kariyeri istediği gibi gitmez. Brezilya’ya pek benzemeyen Fransa topraklarına ve futboluna uyum sağlayamaz Deivid. Ve 17 maçta attığı 7 golü ardında bırakarak tekrar anavatanın yolunu tutar. Aslında çok tanıdık olan bu filmdeki ilginç nokta Deivid’in döndüğü takımla iligilidir. 3 yıl önce, kulüp başkanı Marcelo Teixeira ile ters düşmüş ve o olduğu sürece Santos forması giymeyeceğim demiştir. Zira Teixeira hala görevinin başındadır ancak Luxa da Santos’un teknik patronudur. İkilinin arası bulunmuş ve Luxa’nın da onu çok istemesiyle Deivid Vila Belmiro’nun yeşil çimlerindeki yerini almıştır. Bu birliktelik ona Brezilya Ligi Gol Krallığı ve yıllardır bir türlü kaldıramadığı Brezilya Lig Kupa’sını armağan etmiştir. Deivid Peixe formasıyla 69 maçta 48 gol atmış ve o şampiyonluklarda şu an Ricardinho hariç Avrupa’nın büyük kulüplerinde oynayan Robinho, Renato, Diego, Elano kadar pay sahibi olmuş ve kendisi de Sporting Lizbon’un yolunu tutmuştur. Bundan sonrası zaten bildik bir hikaye.

Kariyerine oldukça derin bir yolculuk yaptığımız teknik anlamda ne gibi özellikleri var peki ?

Portekiz Ligi özetleri dışında kendisinin 8-10 maçı filan izlemişimdir. Bu gözlemlere, konuştuğum Brezilyalı dostlardan ve okuduğum yazılardan edindiğim bilgileri de eklediğimize karşımıza çıkan portre şu: Yardımlaşmayı seven, orta sahaya gelip takım savunmasına olabildiğince fazla yardım eden, sadece ceza sahası çevresinde top beklemeyen, hareketli, son vuruşları oldukça başarılı, zaman zaman uzaktan şutlarla da etkili olabilen, kendisine pozisyonlar hazırlayabilen, başarılı ama klasik olmayan bir santrafor Deivid. Onun kadar çabuk olmasa da kimi zaman Romario’nun 94teki zamanlarından da esintiler taşıdığını söylemek yanlış olmaz sanırım.

Yazımıza nokta koymadan ve Deivid’e Fenerbahçe’de başarılar dilemeden kendisinin sürati, fiziği ve son vuruşlarındaki gücü ve başarısından dolayı Futbolun Kralı Pele’den övgü aldığını da belirtelim.

Hoşgeldin ve Fenerbahçe forması ile sonsuz başarılar Deivid "HULK" De Souza

Çevrimdışı amett

  • 3. SINIF UYE
  • ***
  • İleti: 3.842
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #1119 : 31 Ağustos 2006, 19:44:59 »
 Zico'dan Bomba Gİbİ AÇiklamalar!..

--------------------------------------------------------------------------------


 


DÜNDAR KEŞAPLI: Burada efsaneler arasındasınız bulunuyorzunuz Fenerbahçe Teknik Direkötrü olarak duygularınızı öğrenebilirmiyim?

ZİCO: Gerçekten burada bulunmak büyük bir olay. Burada bir çok şampiyon var. Oynarken görmediğim ama tanıdığım bir çok isim var. Gerçekten çok mutluyum.

DÜNDAR KEŞAPLI: Burada sizi bir çok ardaşınızın arasında mutlu gördüm. Ronaldo'yla gördüm, Monte Carlo prensiyle gördüm. Sanıyorum sporun eğlenceli yanıda bu olmalı?

ZİCO: Spor başaralı olursan eğlenceli. Ama bunun için çalışman lazım.

DÜNDAR KEŞAPLI: Şu anda Fenerbahçe Teknik Direktörüsünüz, sizi Türkiye'ye getiren etken ne oldu?

ZiCO: Benim için Fenerbahçe fırsattı. Beni almak için Almanya'ya kadar geldiler. Bana avrupa'nın kapısını açtı. Japonya'da yaptığım gibi burada da iyi şeyler yapacağım. Fenerbahçe'nin de beni Japonya'daki başarılı işlerimden dolayı aldığına inanıyorum. Fenerbahçe'de çalışmak bir teknik direktör için iyi bir fırsat ki avrupa futboluna yön veriyorsunuz. Şampiyonlar liginde başarılı olmadık. Şimdi Uefa'yı hedefliyoruz. İyi transferler yaptık. Başarılı olacağımıza inanıyorum.

DÜNDAR KEŞAPLI: Yeni transferlerden bahsederken bu transferler hakkında ne düşünüyorsunuz?

ZİCO: İki tane çok kaliteli forvet aldık. Devid ve Kezman. Oyadıkları her takımda goller attılar. Devid, Alex ile birlikte Brezilya'da şampiyon olan takımda oynadı. Alex'te Fenerbahçe'nin en iyisi..
Kezman zaten göreveni her zaman yapabilen bir oyuncu. Çok kolay adam geçiyor. Tam bir golcü bizim için önemli olan da bu. Ayrıca Lugano ile Edu'yu da aldık. Bu oyuncularla defansımızı çok güçlendirdik. Fenerbahçe iyi bir yıl geçirecek.

DÜNDAR KEŞAPLI: Fenerbahçeli taraftarlarla diyaloğunuz nasıl?

ZİCO: Bana güvendiklerini her hareketlerinden belli ediyorlar. Benimde bu sevginin karşılığını vermem lazım. Çok çalışıp 100. yılda şampiyon olacağız..

DÜNDAR KEŞAPLI: Fenerbahçe geçen yıl şampiyonluğu kaçırdı. Bu sene beklentiler daha da büyük. Peki bu yıl neler olacak?

ZİCO: Evet bu yıl çok önemli ve zor bir yıl. Fenerbahçe'nin dışında başka takımlarında hedefi var. İnanıyorum ki bu son transferlerle şampiyonluk için önemli bir avantaj elde ettik.

DÜNDAR KEŞAPLI: Bu arada Anelka'da takımdan ayrıldı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

ZİCO: Ben onun takımda kalmasını istiyordum. Ama Fenerbahçe'den ayrılmayı O istedi. Anelka'nın başkanla problemi vardı. Dinamo Kiev maçı öncesi kendisiyle konuştum. Onunla çalışmak istediğimi söyledim. O da bana bu maçta oynamak istediğini söyledi. Antrenmanlarda da iyi çalışmıştı. Dinamo Kiev ile oynadığımız maçta ona görev verdim. Ama son maçtan sonra ortadan kayboldu, bir daha kendisini görmedim.

DÜNDAR KEŞAPLI: Peki bunu için üzgünmüsünüz?

ZİCO: Evet tabi ki üzgünüm. Burada önemli olan onunla yüz yüze konuşmamdı. Gözlerinin içine bakıp ona yardım etmek istediğimi söyledim. Ama O istemedi. Taraftarlar şunu bilsin ki Anelka Fenerbahçe'yi bıraktı. Ayrılmayı o tercih etti. Çıkıp gerçekleri Fenerbahçe taraftarına anlatmalı.

DÜNDAR KEŞAPLI: Son olarak taraftara mesajınız var mı? Bu sene rahat olsunlar mı?

ZİCO : Taraftarlarımızın önce bize inanmaları lazım. Tabi ki bu kolay olmayacak. Tabi ki zor bir şampiyonada mücadele ediyoruz. Ama bunu başaracak gücümüz var.
__________________

Çevrimiçi Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.429
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #1120 : 31 Ağustos 2006, 19:45:07 »
Kezman zaten Fenerliymiş(gol videosu)

--------------------------------------------------------------------------------


 

http://www.youtube.com/watch?v=daP1L2lM33I

Çevrimiçi Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.429
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #1121 : 31 Ağustos 2006, 19:45:16 »
 Kezman'a oynanan çirkin oyun

--------------------------------------------------------------------------------


 

Kezman'ın Sırp milliyetçisi olduğu ve Türkiye'de hoş karşılanmayacağı yönündeki yorumlar, futbolun sadece sahada oynanmadığı yönündeki iddiamızı kuvvetlendirdi.

Futbolcunun tabiyetini ve dinini hedef alarak daha oynamadan moral olarak çökmesini sağlamak amacıyla çirkin bir kampanya başlatıldı.
Üstelik sözde en protest tribünlerin en hümanist görünümlü adamları tarafından.

Bu oyuncumuzun özellikle rakip sahalarda ve muhafazakar şehirlerde protesto edilmesi ve kendisine tepki gösterilmesi için başlatılan bu aşağılık kampanya, dünya futbolunun ırkçılıkla mücadele ettiği bir dönemde yüz karasıdır.

Bu olay bundan sonraki transfer dönemlerinde bu kulüplerin borazanlığını yapanlara zarar olarak dönecek ve Türkiye "futbolcuların gelmek istemeyeceği" bir yer haline gelecektir.

Bunun da ötesinde yurtdışında oynayan futbolcularımızın da ırkçı protesto ve tezahüratlara hedef olmalarına neden olabilir.

Futbolcunun milliyeti-dini-rengi-dili-inancı ne olursa olsun yaptıkları işlerle değerlendirilmeleri gerekir.

Yüzyıllardır hoşgörünün beşiği olan bu topraklara ırkçılık mikrobunu sokmaya çalışarak oyuncuyu baştan demoralize etmeye çalışan kişileri afişe edelim.

UEFA'ya ve Yurtdışı yayın organlarına mektup ve faks yağmuru başlatalım.

Müslüman ve Türk diye kendimize yapılmasını istemediğimiz ve nefretle karşıladığımız şeylerin burada başkalarına yapılmasına izin vermeyelim.

Çevrimiçi Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.429
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #1122 : 31 Ağustos 2006, 19:45:45 »
Fenerium'a taze kan

--------------------------------------------------------------------------------


 

Kezman, Edu ve Daivid De Souza bugün ilk defa Samandıra'da işbaşı yapacaklar. Fenerbahçe yönetimi, transferin son günleri yaklaşırken yaptığı hamlelerle geç de olsa taraftarlarının gönlünü alırken, Fenerium'un da yeni transferlerin formalarıyla donatıldığı öğrenildi.

Çevrimiçi Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.429
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #1123 : 31 Ağustos 2006, 19:46:04 »
'Kıran' kırana söz düellosu

--------------------------------------------------------------------------------


 

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Tahir, F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı eleştirdi. Kıran, "Yıldırım camiaya büyük yaralar verdi. F.Bahçe 100. yılda şampiyon olamaz. UEFA Kupası'nı alsınlar, ben de onlara 1 milyon dolar vereceğim" dedi.
F.Bahçe Kulübü ise Kıran'ın sözlerini kınadı. Yapılan açıklamada, "Tahir Kıran'ı, kulübümüze ve başkanına
yönelik seviyesiz açıklamalarından dolayı şiddetle kınıyor, kendisini Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'ndan istifaya davet ediyoruz" denildi.

fotomac

Çevrimiçi Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.429
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #1124 : 31 Ağustos 2006, 19:46:29 »
Biletler kapışıldı

--------------------------------------------------------------------------------


 

Fenerbahçeli taraftarlar, Randers maçının biletlerine büyük ilgi gösterdi. Sarı-lacivertlilerin önceki gün satışa çıkan UEFA Kupası maçı biletlerine yoğun talep gösterdiği ve tüketmek üzere olduğu açıklandı.

Çevrimdışı amett

  • 3. SINIF UYE
  • ***
  • İleti: 3.842
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #1125 : 31 Ağustos 2006, 19:48:46 »
 Önder, Tuncay, Semih Klübeye !

--------------------------------------------------------------------------------


 

Fenerbahçe’de devrim !Fenerbahçe yıldızları kadrosuna katınca, bazılarına kulübe yolu gözüktü. Kanarya’nın hocası, Tuncay’ın yerine Kezman’ı, Önder’in yerine Edu’yu Semih’in yerine Deivid’i düşünüyor. Servet gidiyor, Serkan ayrılmak istiyor

F.Bahçe’de yıldızlar alındı, kadroda operasyon kaçınılmaz oldu. Kazanılan ilk maçlarda taktiği beğeni toplayan ancak daha sonra Şampiyonlar Ligi’nden elenilmesi ve Sakarya karşısında da ilk yenilginin gelmesinin ardından hedef tahtasına konulan teknik direktör Zico, köklü bir değişikliğe gidiyor. Yönetimin takım kadrosunda bazı telkinlerde bulunmasına sert tepki gösterip kendi bildiğini okuduğu iddia edilen Brezilyalı hocanın Lugano’nun ardından Kezman, Dievid ve Edu’nun alınmasıyla nasıl bir kadro sahaya süreceği merak konusu oldu. İşine karışılmasından hoşlanmayan Zico’nun yeni transferlere göre uygulamayı düşündüğü planı da ortaya çıktı. İşte 100. yılında geç de olsa yıldızlar ordusu kuran F.Bahçe’nin hocasının yeni kurgusu ve düşünceleri

Önder Turacı Kulübeye

Lugano’nun ardından savunmaya Edu takviyesi de yapıldı. Şu ana kadar Önder, Can ve Ümit Özat’tan oluşan defans da kadro bir anda kalabalıklaştı. Zico’nun, camiaya göre savunmanın değişmez oyuncusu olan Önder’i ilk 11’de düşünmediği öğrenildi. Yönetimin Önder konusunda telkinlerde bulunmasına kızan Brezilyalı teknik adamın Ümit, Lugano ve Edu’yla birlikte savunmanın sağında Kerim’i düşündüğü ve Önder için de “Lugano ve Edu’nun yedeği olacak” dediği ifade edildi. Zico’nun beğenmediği ve Sakarya’nın istediği Servet’i elden çıkarmak ise kaçınılmaz oldu. Ayrıca bir de Serkan sıkıntısı patlak verdi. D.Kiev maçında kırmızı kart gören Serkan’ın yedek kalmaktan rahatsız olup ayrılmak istediğini ifade edildi

Tuncay-Semih Yedeğe

Asıl merak edilen konu ise Kezman’ın gelmesiyle kimin kulübeye çekileceği. Genel görüş Tümer üzerine yoğunlaşıyor ancak Zico hiç de öyle düşünmüyor. Brezilyalı teknik adam Tümer’i oynatıp, Tuncay’ı kulübeye çekmeyi planlıyor. Son maçlarda verdiği görevlerin dışına çıkan ve şahsi oynadığını düşündüğü Tuncay’ın bu tavrından dolayı kesik yiyeceği ve form durumu düzelene kadar bunun böyle devam etmesi planlanıyor. Forvetteki durum ise açık. “Altın yedek” olarak görülen ve ilk 11’e alınmadığı için eleştirilen Semih’in verilen şahsı iyi kullanamaması nedeniyle yeniden kulübeye yollanacak. Forvet hattı Kezman-Dievid’ten oluşacak.

Çevrimdışı amett

  • 3. SINIF UYE
  • ***
  • İleti: 3.842
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #1126 : 31 Ağustos 2006, 19:49:12 »
Ne Cruzeiro'ymuş!

--------------------------------------------------------------------------------


 



Fenerbahçe'nin 3 yıl önce Alex de Souza ile başlattığı "Cruzeiro'laşma", Nobre ve son olarak Deivid ve Edu'yla sürdü. Kanarya, bu sezon başında Beşiktaş'a giden Nobre'yi ise tutmadı..



Sambacıların tek adresi
Brezilya'nin Cruzeiro kulübü, Türk futbolunun arka bahçesi haline geldi. Fenerbahçe'nin Alex de Souza'yı alarak başlattığı hamle, Nobre'yle devam etti, Edu Dracena ve Deivid de Souza ile devam etti. Yabancılarda ağırlıklı olarak Brezilya ekolünü tercih eden F.Bahçe'nin diğer oyuncuları Alex'in tavsiyesi üzerine aldığı iddiaları ortaya atılıyor.

2003'teki kadronun iskeleti
Türkiye'ye gelen Cruzeiro'lu futbolcular, 2002-2003 sezonunda Brezilya Ligi'ni kasıp kavuran takımın iskeletini oluşturuyor. O kadroda Alex'in kaptanlığını üstlenen takımda Fener'in yeni transferi Deivid de Souza ilk 11'de oynayan en önemli forvet, Edu, defansın değişmez ismi, Beşiktaşlı Nobre ise Deivid'in yedeği olarak görev yapıyordu.

Çevrimdışı amett

  • 3. SINIF UYE
  • ***
  • İleti: 3.842
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #1127 : 31 Ağustos 2006, 19:49:32 »
feneri yıkan hakem itiraf etti!!l

--------------------------------------------------------------------------------


 

Sakarya-FB maçında Sakaryaspor'un attığı golden sonra tepkilere maruz kalan hakem Ekrem Kan itiraf etti. Kan, ev sahibi ekibin attığı ilk golün ofsayt olduğunu, hata yaptığını belirtti


EKREM KAN İTİRAF ETTİ!..
Sakaryaspor-Fenerbahçe maçından sonra suçlamalara hedef olan yan hakem Ekrem Kan, Sakaryaspor'un ilk golünde ofsayt bayrağı kaldırmayarak hata yaptığını, ancak Fenerbahçe'nin Tuncay'la kazandığı golü iptal etmesinin doğru bir karar olduğunu savundu. Karşılaşmanın ardından telefonunu kapatan ve İzmir'e giden Ekrem Kan ilk kez konuştu

Kan, maçta yaşanan pozisyonlarla ilgili olarak şunları söyledi: 'Maçta benim adıma iki pozisyon yaşandı. Sahaya çıkarken kimse hata yapmak için çıkmaz. Ben maçta çok büyük bir şanssızlık yaşadım. Fenerbahçe'nin iptal edilen gol pozisyonunda benim o anda gördüğüm, Tuncay'ın bacağı ve vücudunun belli bir bölümünün rakibin önünde olduğuydu. O anda o fotoğrafı çektim. Pozisyonu televizyondan da izledim. Kimse pozisyon için 'kesinlikle ofsayt değil' diyemez.

İkinci pozisyonda ise hata yaptım. Burada sığınacağım bir nokta yok. Yapmak istemediğim bir hata oldu. Sondan ikinci adamı yakalamaya çalışırken, golü atan Okan'a pası veren futbolcunun topu ayağından çıkardığı anı kaçırdım. O anda geç kaldım. Lugano'nun hizasına geçmeye çalışırken, bir anlık konsantrasyon eksikliğinden böyle bir hataya düştüm. Ama maç sırasında böyle gördüm ve karar verdim. Daha sonra izledim ve ben de çok üzüldüm. Hatta yıkıldım diyebilirim. Tabii ki böyle bir yanlış karar vermek istemezdim. Hiçbir hakem sahaya çıkarken hata yapmak amacıyla çıkmaz. Tüm hakem arkadaşlarım tüm takımlara eşit mesafededir. Kasıtlı bir harekette bulunmak istese bile hiçbir hakem bu kadar net pozisyonda göz göre göre hata yapmaz. Merkez Hakem Kurulu tarafından dinlendirilecek olmam ise son derece normal. Bu konuda hiçbir sorun yok.'