Gönderen Konu: AĞUSTOS AYI HABERLERİ  (Okunma sayısı 114626 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.438
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #804 : 31 Ağustos 2006, 16:35:23 »
Anelka gitti gider

--------------------------------------------------------------------------------


 

L’Equipe Gazetesi, F.Bahçe’den ayrılmak isteyen Anelka'nın, İngiltere’nin Bolton Wanderers takımıyla 4 yıllık anlaşmaya vardığını yazdı

12 milyon Euro
Geldiğinden bu yana ayrılık haberleriyle gündeme oturan, sezon başında teknik direktör Zico’ya başvurup, ayrılmak istediğini söyleyen Nicolas Anelka, sonunda gidiyor. Fransa’nın ünlü gazetesi L’Equipe, yıldız oyuncunun İngiltere’nin Bolton Wanderers takımıyla 4 yıllık anlaşmaya vardığını yazdı. Gazete, Fenerbahçe ile Bolton’un da 12 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında anlaştığını iddia etti. Ancak yöneticiler, bunun doğru olmadığını söyledi.

Her an gelebilir
Başkanvekili Nihat Özdemir, şu anda iki kulüp arasında görüşmelerin sürdüğünü belirtirken, “Ancak henüz bir anlaşma söz konusu değil. Sanıyorum hafta sonuna kadar bu konu çözüme kavuşur” dedi. Bolton’dan önce İngiltere’nin Portstmouth kulübü de Anelka’nın peşinde koşmuştu. L’Equipe Gazetesi’ne konuşan Fransız oyuncu, kendisi için en iyisinin İngiltere’de oynamak olduğunu kaydederek, “Çünkü orada moralim düzelir” açıklamasını yaptı.

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.438
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #805 : 31 Ağustos 2006, 16:35:48 »
Lugano: "Böyle bir ambians görmedim"

--------------------------------------------------------------------------------


 

Fenerbahçe, cumartesi günü İstanbul’a getirdiği Diego Lugano’yu, Dinamo Kiev ile çarşamba günü oynanacak Şammpiyonlar Ligi 3. ön eleme rövanş maçında oynatabilmek için bir kez daha harekete geçiyor.
UEFA’ya liste verirken, Uruguaylı oyuncunun özel durumunu anlatıp, rövanşta oynatabilmek için izin talebinde bulunan yöneticiler, bugün yeni bir girişimde bulunacak. Brezilya Futbol Federasyonu’nun hafta sonunda çalışmaması nedeniyle işlem yapamayan yöneticiler, bugün tüm evrakları tamamlayıp, başvurularını yapacak.
"Maracana’da sandım"
Rize maçını tribünden izleyen Lugano, dün yeni takımıyla ilk antrenmanına çıkarken, seyirciye hayran kaldığını açıkladı. Kendisini bir an Maracana Stadı’nda hissettiğini ifade eden Uruguaylı oyuncu, "Böyle bir ambians görmedim. Bu stadın dolu halini düşünemiyorum" dedi. Dün akşam üzeri yapılan idmanda bir hayli istekli ve arzulu görünen Lugano, sempatik hareketleriyle arkadaşlarının gözüne girdi. Çift kale maçta 3 gole imza koyan Uruguaylı, arkadaşlarına hemen uyum sağladı. Lugano, bugün sağlık kontrolünden geçip imza atacak.
İmza bugün
Gün ilk kez takımla çalışmaya çıkan lugano, bugün törenle sözleşme imzalayacak.
Kiev’den itiraz
Fenerbahçe, daha önce kadrosuna katmasına karşın, Sao Paulo’nun Libertadores Kupası maçları nedeniyle ancak iki gün önce Türkiye’ye getirebildiği Lugano’ya UEFA’dan izin almaya çalışırken, Dinamo Kievliler de buna engel olmak için harekete geçti.

Ukrayna ekibi yöneticilerinin, zamanında ismi listeye yazılmadığı için Uruguaylı futbolcunun, çarşamba günkü rövanşta oynamasının yasal olmadığını belirtip, itirazda bulunduğu belirlendi.

Kaynak: Fanatik

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.438
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #806 : 31 Ağustos 2006, 16:36:42 »
Başkan'dan bomba açıklamalar!

--------------------------------------------------------------------------------


 

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, dün akşam Star TV’deki Telegol Programına konuk oldu. Başkan Yıldırım, programda Aurelio’dan Türk futboluna çarpıcı açıklamalarda bulunup şunları söyledi:

"Aurelio 5 yıldır Türkiye’de, vatandaşlıkla ilgili şartları yerine getirdi. Onu diğerleriyle bir tutmak yanlış olur. Yabancıların Türk vatandaşlığına geçmek için sıraya girmesi federasyonun sorunu. Benim dediğimi yapsalardı, mesala, 6 oyuncu sahada oynama şartı kalsa, ancak 10 yabancı ile sözleşme hakkı verseydi, biri cezalı duruma düşse, sakatlansa veya kulübüyle anlaşmazlığa düştüğünde diğerini oynatabilirdiniz. Benim söylediğim buydu. Temiz futbol konusunda da bugünleri ben 2 yıl önce söyledim. Ben görevimi o zaman yerine getirdim. Anelka konusunda kalmasından yanayım, ama F.Bahçe’nin menfaatlerini düşünmek zorundayım."

"Havuzdan memnun değiliz"

"Kulüpler Birliği’ne katılmamazın nedeni görevini yapamıyordu, yine yapamıyor. Görevini yaparsa o zaman şartlara bakar değerlendiririz. Bütçemiz şu anda 125 milyon dolar. 31 Mayıs’a kadar yaptığımız gelir gider tablolarında açık yok. Borcumuz 60 küsür milyon dolardı. Benim şahsi teminatım yok, alacağım bir şey yok. Görevi bıraktım, kimse istemedi. F.Bahçe şu anda altın çağını yaşıyor."

"Havuzla ilgili de sıkıntım yok. Havuzdaki gelirden memnun değiliz aslında. Barcelona 5 yıllık 1 milyar Euro’ya imza attı. Yıllık 200 milyon Euro. F.Bahçe’nin bütçesinde % 10 yayın geliri kazancı. 12-14 milyon dolar bir katkı geliyor. Ama F.Bahçe’nin aslında havuza olan katkısı bunun 3-4 mislidir. F.Bahçe’nin bu reyting içerisinde daha farklı alması lazım. Ama bugün Anadolu kulüpleri mağdur olmasın diye biz sesimizi çıkarmıyoruz."

"Erciyes maçına 20. dakikada gol atıldıktan sonra geldim. Seramonide F.Bahçe taraftarlarının tepkileri olmuş. Demek ki taraftar da rahatsız. Bunu küfür etmeden dile getirmişler. Bu hafta 5 milyar ceza yedik. 2 pet şişe atmışlar 5 milyar. Diğer maçlara bakıyorsun, küfürler daha fazla pet şişe atmalar var, 2.5-3 milyar öyle ceza alıyorlar. Bizim dışımızda stadımızda bir pankart açtılar, ceza yedik. Almanya’da açıldı, herhangi bir şey var mı, yok."

"Ulusoy’la problemim yok"

"Haluk Ulusoy’la şahsi hiçbir problemim yok. F.Bahçelilerin Ulusoy ile problemi varsa vardır. En son seçimde ben taraf olmadım. F.Bahçe taraf olsaydı seçim öyle mi olurdu. Ayhan beye oy atacağımı söyledim ve attım. Taraf olsaydım o seçim öyle olmazdı. O 4 oy kapanırdı yani."

"Loca konusunda. Birincisi Tahir Kıran’ın kendi locası yoktu. Hatır için verdiğim insanlarla aynı locaya gitti. İkincisi bazı Bizans oyunları içerisinde olanları buraya koymam. Ben gidene kadar giremezler. Elimden gelen engellemeyi yaparım."



Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.438
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #807 : 31 Ağustos 2006, 16:37:11 »
Aziz Yıldırım'a tehdit!!

--------------------------------------------------------------------------------


 



Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, dün gece Telegol proğramında konuştu. Anelka'dan , Fenerbahçe'nin borcuna kadar hemen her soruya cevap veren Yıldırım'ın söyledikleri özetle şöyle...

ANELKA MESELESİ

Anelka'nın kalmasından yanayım. Kendisine şu an bir teklif yok. Mutsuz, mutsuz olduğunu biliyorum. Çünkü İngiltere'de oynamak istiyor.

TRANSFERDE HATA YAPILDI MI?

"Transferde hata yapıldı mı?" sorusunu cevaplandıran Aziz Yıldırım bu soruya da şu karşılığı verdi. Zico ile konuştum, herkesle görüştüm. Biz sadece 1 oyuncu transfer etmeyi düşünüyorduk. Basın bu transferleri 60'a çıkardı. Birara 300 tane futbolcu birden transfer ettirdi basın. Basının kendisini sorgulaması lazım. . Basın 300 tane isim yazıyor. uydurup yazıyor, ondan sonra da bu transferler gerçekleşmeyince 'Fenerbahçe yönetimi beceremedi' deniyor. . Ben her yerde 1 tane futbolcu alacağız dedim. Bizim söylemediğimiz şeyleri yazıp, sonra beceremedliler diyorsunuz..

YENİ TRANSFERLER VAR MI?

Biz günübirlik transfer yapmayı istemiyoruz. Öyle transfer yapmak isteseydik. Çok sayıda oyuncu alabilirdik. Ama biz Zico ile oturduk konuştuk, almayı düşündüğümüz bir futbolcunun kasetlerini izledik. Zico, bu tip, buraya şu oyuncuyu isteriz dedi. Lugano'yu ister misin dedik...Lugano ile 5 yıllık sözleşme yapıldı. Fenerbahçe'ye bu tip oyuncular gelmeli

Yabancı haklarımızı kullanacağız şu anda bir tane yabancı hakkımız var. Anelka giderse iki yabancı hakkımızı kullanabiliriz. Hayatının her yerinde acı ve tatlılar vardır. O yüzden Anelka meselesi gibi olaylar olabilir. Anelka meselesini yönetim çözer. Anelka antremanda çalışmasını yapıyor. Dormund'dan teklif aldı deniyor, teklif yok. Transfer rakamı konusunda bir rakam koymadık. Onları basın uyduruyor. Bu konuyu geçelikm

NOBRE'Yİ BİZ BIRAKTIK

Nobre yi biz bıraktık. isteseydik tutardık. Onun yerine Avrupa'da daha faydalı bir oyuncuyu almayı düşündük

TÜMER İLE ALEX BİRLİKTE OYNAR

Tümer ile Alex'a birlikte oynamaz demedik, onu basın dedi. Basın kendisi yazıp, kendisi söylüyor, sonra da bize niye yapmıyorsunuz, diye soruyorsunuz.Birlikte oynayamayacaklarını düşünseydik, transfer etmezdik.

AVRUPA'DA BAŞARI İÇİN TAKVİYE LAZIM

Avrupada başarı nedir? Eğer maç, tur atlamak , gelinmesi gereken en yüksek noktaya gelmekse bu kadroya biraz daha takviye edilmesi lazım.

DİNAMO KİEV'İ GEÇEBİLİRİZ.

Dinamo Kiev'i geçebiliriz. Fenerbahçe kulübü bu maçtan galip ayrılacak güçtedir.

BASIN RASTGELE YAZIYOR

Ben ihçbir zaman lokal lafı etmedim. Türkiye ligi şampiyonluğu bize yeter demedim.. Geçen gün kardeşim hastaneye gitti.Ben de kendisini gidip ziyaret ettim. Ertesi gün gazeteyi okuyorum. Aziz Yıldırım İtalya'da diye yazıyor. Kardeşim beni aradı."Abi ne zaman İtalya'ya gittin?" diye sordu.

HALUK ULUSOY'LA NEDEN GÖRÜŞMÜYOR?

Benim Ulusoy'dan rahatsızlığım yok. Kendisiyle bir yerde oturmam, bir yerde konuşmam, bir yerde yemek yemem.Kendisiyle problemim olmaz. Ama Fenerbahçe'lilerin tepkisi varsa, bir yerde sorun var , demektir.Bir yerde şike varsa, şikeyi araştıracak da tahkim kuruludur. Tahkim kurulu nereye bağlı? Futbol Fedarasyonuna...O zaman Futbol Fedarasyonun bu olaylardan haberi yoktur demek doğru olmaz.

YABANCILARIN TÜRK OLMASI

Mehmet Aurellio'nun Türk vatandaşlığı , diğer yabancılarla bir değil. Bir kere Marco beş yıl Türkiye'de oturdu ve kanundaki şartları yerine getirdi. Diğerlerinin Türk vatandaşlığığına geçişinde problem varsa, bunu Futbol Fedarasyonu çözecek. Vaktiyle bizim dediğimiz gibi yabancı futbolcu transferi serbest bırakılsaydı, durum bu noktaya gelmezdi.Her kulübün 3 tane yabancı oyuncuyu Türk yapma ihtimali var.İsteyen kulüpler istediği 3 oyuncuyu Türk yapabilirler.

YAYIN KURULUŞUYLA PROBLEMİM YOK

Djitürkün gecesine niye gitmedim? Çünkü işlerim vardı. Diğer arkadaşlar gidebilirdi ama onlarda gitmediler.

HAVUZDAN AYRILMAYACAĞIZ

Havluvu parçalamak gibi bir niyetimiz yok. Havuzdan şu anda 12-13 milyon dolar bir gelirimiz var. reytingi en yüksek takım Fenerbahçe olduğu için, en yüksek payı da Fenerbahçe'nin alması lazım. Ama biz yine de Anadolu kulüplerini düşündüğümüz için , şimdilik havuz sisteminden ayrılmayı düşünmüyoruz. Anadolu kulüpleri, havuzdan daha fazla pay almak istemelerini de doğal karşılıyorum.

TEMİZ TOPLUM

Son dönemde ortaya çıkan şike olaylarından benim şikayetim yok. Ben iki yıl önce söyledim. Zamanında şikayetimi yaptım, şimdi söylediklerimi herkes söylüyor. İki yıl önce bakana söyledim. Şikayetim yok.

ULUSOY BENİ SAYEMDE SEÇİLDİ

Fenarbahçe taraftarı Haluk Ulusoy'dan rahatsız, bunu da dile getiriyor. Bu hafta 5 milyar ceza yedik. pet şişe atmışlar diye... Diğer maçlarda daha fazla olay var ama onlara ceza 2,5 milyar ilar ceza veriliyor. Cezalarda çifte standart var. Benim Ulusoy'la şahsi bir porblemim olmaz. benim Fenerbahçe federasyon seçimlerinde tarafsız kaldı. Ben arkadaşlarıma tarafsız kalmayıp da, şöyle şöyle oy kullan deseydik, Ulusoy seçilebilir miydi? . Haluk Ulusoy benim sayemde seçildi.

ÖZHAN CANAYDIN

Canaydan'ı gördüğümde merhaba derim .Adnan Polat'ı da gördüğümde merhaba derim. Adnan Polat'la , Demirören'in birlikte yemek yemeleri basit işler, geçelim bunları...

GEÇMİŞ 10 YIL SORGULANMALI

Bana göre geçen 10 sene sorgulanmalı, soruşturmalı..Ben geçen seneyi soruşturun diye bir şey deme hakkım olur mu? Beşiktaş'ın 8 puan gerisinden gelip şampiyon olmakla ilgili elinde belge olan varsa gelip çıkarsınlar, ellerinde belge olan gelsin. Neyin ne olduğunu herkes biliyor. Santraforsuz kaldı. Beşiktaş ondan şampiyonluğu kaybetti.

SADETTİN SARAN HAKAN BİLAL KUTLUALP TAHİR KIRAN BENİ TEHDİT ETTİLER

Tayip Kıran'ın kendi locası yoktur. Benim hatır için verdiğim insanlarla gittiği bor locası vardır. O stadı ben yaptım ben ettirdim. Kendi düşüncelerinde bana karşı olmak ayrı şey ama tehdit etmek ayrı şey bizans oyunları içinde olanları kulübe sokmak. Beni tehdit edemezler. Bilerek karalamak ayrı şey, veya olmayan hadiseleri söylemek ayrı şey. Dedikodu yapanlarla mücadele ederim Sadettin Saran'ı kim tanıyordu? Kimse tanımıyordu. Aziz yıldırım aldı geldi,onu yönetici yaptı,tanındı. . Onu futbol şube sorumlusu yaptığım zaman istifa etti, benle konuşmadı.Gidip basınla konuştu.

NİÇİN AYRILDI VE NİÇİN GELDİ

Şampiyonluğu kaybettiğimiz maçta çok sıkıldım, ağlayan insanları gördüm, içeri gittim soyunma odasına gittim. İnsanların ağladığını gördüm, bu beni çok yıprattı. O gece eve geldim sabaha kadar oturduk, kardeşlerimle oturdum , bir kaç arkadaşımı çağırdım ben bırakayım Fenerbahçe'nin üzerine gidilmesin maksadıyla bıraktım. Döndüm Anlatılmayacak şeyler oldu. Camiayla ilgili çok konuşmalar oldu, ikna edici şeyler oldu. Külubun dışında konuştuğum çok kişi oldu ve devam etmeye karar verdim.

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.438
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #808 : 31 Ağustos 2006, 16:37:30 »
 Lugano için karar günü!

--------------------------------------------------------------------------------


 

Bugün Fenerbahçe ile resmi sözleşme imzalayan Lugano'nun, çarşamba günü oynanacak Dinamo Kiev maçında oynayıp oynayamayacağı, yarın UEFA tarafından açıklanacak.

Resmi imzanın bugün atılmasından sonra, Uruguay'lı futbolcunun transfer sertifikası Türkiye'ye ulaştı. Sarı-lacivertli külup hiç vakit kaybetmeden, bugün bu futbolcunun Dinamo Kiev maçında oynaması için başvuruda bulundu. Lugano ile ilgili kesin kararın yarın açıklanması bekleniyor. Ayrıca, Lugano'nun Dinamo Kiev maçında oynama ihtimalinin zora girdiği ifade edilirken, kulüp yetkilileri bu futbolcunun oynama ihtimalinin hala olduğunu belirtti. Uruguay'lı futbolcu bugünkü yapılan taktik çalışmada, astakımda ilk onbirde yer aldı.



Kaynak: DHA

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.438
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #809 : 31 Ağustos 2006, 16:37:49 »
Sakarya-F.Bahçe bilet fiyatları

--------------------------------------------------------------------------------


 

Sakaryaspor-Fenerbahçe maçının bilet fiyatları açıklandı. Sakaryaspor Kulüp Basın Sözcüsü Rıdvan Duran, yaptığı açıklamada, 27 Ağustos Pazar günü yapılacak Sakaryaspor-Fenerbahçe maçının bilet fiyatlarının belirlendiği bildirdi.

Duran, biletlerin numaralı tribün için 100, maraton tribünü için 40, kale arkası tribünler için de 35 YTL'den satışa sunulacağını kaydetti.

Kaynak: AA

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.438
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #810 : 31 Ağustos 2006, 16:38:09 »
Sakarya MAçı Saati Değişti...

--------------------------------------------------------------------------------


 

Futbol Federasyonu, 4. hafta karşılaşmalarının başlama saatlerinde değişikliğe gitti. Yapılan açıklamaya göre, Turkcell Süper Ligi'nde 4. hafta da oynuyacağımız Sakaryaspor maç saati 21.30'dan 21.45'e alındı....




Kaynak: AA

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.438
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #811 : 31 Ağustos 2006, 16:38:30 »
aziz yıldırm'ın dediği çıktı ama iş işten geçti!...

--------------------------------------------------------------------------------


 

ewet arkadaşlar başkanımızın geçen sene dediği herşey çıktı bunları şöle madde madde sıralayalım;

1-yabancı sınırlaması kalksın kulüpler avrupada haksız rekabete uğruyor demişti...bu sene bütün takımlar oyuncularını türk statüsünde oynatmak için uğraş vermeye başladır neden? nedeni çok basit kontenjan boşalsın die!
2-protokol trübünlerine dikkat edin her gireni içeri almayın dedi...bu sene adnan polat ve adnan sezgin maçı protokolde izleyemedi şikayette bulundular
3-bedava bilet vermeyi bitirin artık bedava bilet taraftara dağıtılmasın dedi...ama yine kimse dinlemedi
4-trübünlerde küfürü engelleyin küfür artık olmasın dedi bunun için hertürlü mücadeleyi verdi ama yine kimse onu dinlemedi...bu sene gs başkanı canaydın ve demirören küfür için mücadeleyi daha yeni başlattı ama tabii iiş işten çoktaaan geçti

bunların hepsini başkanımız sölemişti ama kimse dinlemedi veya sırf o istiyor die hiçbir şekilde dedikleri yapılmadı halbuki gerçekleri sölemişti ama şimdi görüyoruz ki gecen sene amacına ulaşanlar artık rahata kavuştu sırf aziz yıldırıma muhalefet etmek için çaba sarfedenler şimdi daha rahat bi şekilde bizim başkanımızn geçen sene sölediği gerçekleri şimdi görmeye veya şimdi uygulamaya kalktılar... yorum sizin

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.438
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #812 : 31 Ağustos 2006, 16:39:17 »
rize maçındaki inanılmaz istatik

--------------------------------------------------------------------------------


 

Herhalde hiçbirimiz Rize maçındaki oyunumuzdan memnun olmadık. Yine de bu maçla ilgili çok ilginç bir nokta var: çekilen şutlar......

Kim Şut çekti mi? Ne oldu?

Rüştü Hayır
Kerim Evet Semih'e pas
Can Evet Karavana
Önder Evet Islıklandı
Ümit Evet Az farkla üstten aut
Mehmet Evet Alışık olmadığımız şekilde kötü vurdu
Aurelio Hayır
Tümer Evet Gol, aut
Alex Evet Zdravkov bir şutu sektirdi ama frikiği tuttu
Tuncay Evet Bakmadan kötü vurdu
Semih Evet 2(?) adet direk
Hacı Evet Zdravkov kurtardı

Siz böyle bir istatistik hatırlıyor musunuz? Defans 4lüsünün tamamı, tek yedek dahil 12 oyuncunun (biri kaleci) tam 10u karşı kaleyi yoklamış. Haa, bazı şutlar dağlara taşlara o başka konu. Ama Zico taktik olarak şut çekin demiş ise ve hatta dememiş de bizimkiler denemiş ise, hepsine her şekilde helal olsun. Karşı kaleye vurmazsan gol bulamazsın! Bu kadar basit.

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.438
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #813 : 31 Ağustos 2006, 16:40:35 »
İki yüzlü düzen(HAKKI YALÇIN)

--------------------------------------------------------------------------------


 

Manisa'da dilsiz bir çığlığı vardı, yerde can çekişen Meduna'nın. İnsan olan duydu. O sırada Orhan Ak'ın haram penaltıya attığı takla için, çığlık çığlığa bir sevinç vardı karşı tarafta. Uyduruk bir penaltıya yatmakla, yerde can çekişmek arasında uzun soluklu bir kitap duruyordu. Okunması zorunlu bir insanlık kitabı... Hakemler ne çok şeyi öldürüyordu aslında. Gerçek bir penaltıyı vermiyordu, sahtesine, "tam zamanında" düdük buyuruyordu. Meduna ölümün kıyısındaydı da, herkes ağustos sıcağını suçlu sayıyordu. Oysa emekleri çalmak, ağustos sıcağından daha beter bir etki yapmaz mı sanıyorsunuz, insan olanın kalbine?


***


Adaletsiz bir hakem tarafından penaltıyla ödüllendirilen ve rolünü iyi oynadığı için arkadaşları tarafından tebrik edilen Orhan Ak'ın, yerde can çekişen bir futbolcu için üzülmeye hakkı var mıdır? Bir yanda yerde yatan futbolcu için kahrolan, öte yandan atılan haram bir gol için arkadaşlarını kutlayan futbolcular ikiyüzlü değil midir?


***


Ya hakem Cem Papila? Bir futbol maçı, ölümün eşiğindeki bir futbolcu için tehir edilmezse, hangi şartlarda tehir edilir? Böyle bir maçı devam ettiren hakemlik, hangi duyguların temsilcisidir? Verilen ve verilmeyen penaltıların mı? Kulüpleri birbirine düşürmenin uzmanlığının mı?


***


Ekranda kendilerini popüler kılmanın derdindeki beyler, şimdi ağustos sıcağını sanık sandalyesine oturtuyor. Süper Lig, eylülün ilk haftası başlamalıymış. Doğrudur! Peki, onlar ucuz yorumlarına niye ağustos sıcağında başladılar? Niye bir hafta bile ara vermiyorlar, ihanet bültenlerine? İnsanların bıraktıkları mektubu, öldükten sonra okumanın alemi yok. Bazı isimleri duydukları zaman, korku dağlarının eteklerinde serinleyenler, futbolumuzu ağustos sıcağına mahkum ettirenlerin adını üfleyerek, kendilerini temize çıkarabilir mi? Birilerini bu ülkenin en ayrıcalıklı adamı konumuna getiren; spor medyasının ikiyüzlü tavrı değil midir?


***


Futbol, güneşin altında oynanan aydınlık bir oyundu. Güneşin kum saati, televizyonların yayın saatinin yanında nasıl da sağlıklıydı. Televizyon endüstrisine hizmet vermeye başlamasından sonradır, futbolun karanlıklara mahkum olması... Mahalle adabını yitirdikten sonradır, futbolun katliam mahalline dönüşmesi. Şimdi paranın tanrılaştığı bir düzende, televizyonlardaki oryantal düşleri ve dönüşleri izliyoruz. Geçen yıllardaki penaltı yorumlarını tekzip edenleri... Takımına göre yorum yapmak ve hakem hatalarını başka pozisyonlarla ödeştirmeye çalışmak, ikiyüzlü yorumculuk değil midir?


***


Bakmayın naylon gözyaşlarına, sözde insan hayatına değer veren söylemlere. Bu ülkede bir gol, her zaman bir insan hayatından daha değerlidir. Aldırmayın yorumcuların dramatik pozlar takınmalarına... Onlar bir gecede, o kadar çok şeyi öldürüyorlar ki!

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.438
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #814 : 31 Ağustos 2006, 16:41:01 »
Sisteme karşı sistem(HASAN ALİ ATASOY)

--------------------------------------------------------------------------------


 

Çaykur Rizespor maçındaki kopuk oyun anlayışı her Fenerbahçeli'nin canını fena halde sıktı. Bunun bir de Dinamo Kiev rövanşı öncesine denk gelmesi sıkıntıyı daha da derinleştirdi. Hava sıcaklığıysa rakip takım da aynı koşullarda oynamıyor mu? Bu maçı göz göre göre bu kadar krizin eşiğine sürüklemenin ne anlamı var? Futbolda yenmek de yenilmek de her zaman var. Kaldı ki hep söyledik, asla ve asla 'küçük takım' diye bir kavram yoktur. Böyle düşünen 'büyük tokat' yer. En az rakibiniz kadar koşmaz, mücadele etmez ve saha içi dayanışma sergilemezseniz, yetenek farkınız ortaya çıkmaz. Fenerbahçeli futbolcuların söylemlerinde hiçbir problem yok ama saha içi eylemleriyle pek fazla da örtüşmüyor dile getirdikleri. Artık güzel sözler söyleme, güzel imajlara bulanma değil, güzel şeyler yapma zamanı. En basit, en gerekli ve en geçerli olan da bu. Fenerbahçe yönetimi ve taraftarı, bu ülkede mücadele denilen kavramın yeniden tanımlayıp, sınırlarını yeniden çizdi. Futbolcular da teknik adamlar da aynı özveriyi sonuna kadar göstermek zorunda.

Dayanışma şart
Sisteme kafa tutmanın, ona biat etmeden, ona benzemeden, evcilleşmeden yürümeye çalışmanın bedeli tabii ki çok ağır. Ruhunu şeytana satmadan, kiralamadan, onursuz pazarlıklara oturmadan yürüyebilmek, oyunu kurallarına göre oynayıp 'kirli başarı'lara uzanmaktan çok daha değerlidir. Fenerbahçe taraftarı hâlâ kendisinin saha dışında gösterdiği dayanışma ve yardımlaşmayı hâlâ futbolcularda görememekten dolayı gergin. Nedir bu; çağdaş futbolun olmazsa olmazı, yani toplu savunma, toplu hücum anlayışı. Takım galip gelir, takım mağlup olur. Takım gol atar, takım gol yer. Fenerbahçe'nin sorunu sistemdir. Her anlamda sistemdir. Birincisi kendi sistemini bulup oturtamamak, ikincisi Türk futbolunu yıllar önce esir alan kirli sistemdir. Fenerbahçe ve Fenerbahçeli sisteme karşıdır. Sistem de Fenerbahçe'ye karşıdır. Çünkü sistemin kendisi Fenerbahçe'dir

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.438
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #815 : 31 Ağustos 2006, 16:41:20 »
Gösteri zamanı

--------------------------------------------------------------------------------


 

Uruguaylı futbolcu "F.Bahçe'ye geldiğim için çok mutluyum. Bu büyük taraftarı sevindirmek için elimden geleni yapacağım" ifadesini kullandı.


F.Bahçe'nin yeni transferi Diego Alfredo Lugano Moreno, dün resmi sözleşmeye imza attı. Asbaşkan Mahmut Uslu ile genel sekreter Vedat Olcay'ın hazır bulunduğu törende, Uruguaylı yıldız 1 yılı opsiyonlu 4 yıllık sözleşme imzaladı. Mahmut Uslu, törende yaptığı konuşmada, çok önemli bir transfer yaptıklarını ifade ederek, "Lugano çok önemli bir eksiğimizi kapatacak. Kendisini 3 yıl önce seyretmiştik, şimdi getirmek nasip oldu" dedi.

RAKİPSİZ OLACAĞIZ
Lugano ise Fenerbahçe'ye ve İstanbul'a geldiği için çok mutlu olduğunu belirterek, "Çok büyük bir kulübe geldim. Burada da başarılı olmak ve bu büyük seyirciyi memnun etmek için elimden geleni yapacağım. İnanıyorum ki, Zico ve takım arkadaşlarımla birlikte Fenerbahçe'yi rakipsiz bir takım yapacağız" diye konuştu. Kulüp genel sekreteri Vedat Olcay da, Güney Amerika'nın en iyi savunma oyuncularından birini transfer ettiklerini söyledi.