İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - LeGeND-MæN

337
İTALYA LİGİ HABERLERİ / Juventus zorlanmadı: 2-0
« : 28 Aralık 2007, 15:50:53 »
Juventus zorlanmadı: 2-0
Serie A'nın 17. hafta karşılaşmasında Juventus sahasında konuk ettiği Siena'yı 2-0 mağlup etti. Siyah-beyazlı ekibin golleri 32. dakikada Salihamidzic ve 59. dakikada Trezeguet'den geldi.

Juventus, Torino'da oynanan karşılaşmanın her iki devresinde attığı 1'er golle 3 puanın sahibi oldu ve puanını 35'e çıkararak 3. sıradaki yerini korudu. Ev shaibi ekip bu galibiyetle ligde arka arkaya oynadığı 3. karşılaşmadan da galibiyetle ayrılmış oldu. Konuk ekip Siena ise 14 puanla 18. sıraya geriledi.

338
İTALYA LİGİ HABERLERİ / Inter tango yaptı: 2-1
« : 28 Aralık 2007, 15:50:32 »
Inter tango yaptı: 2-1
İtalya Serie A'da haftanın en önemli maçında Inter ile Milan San Siro'da karşı karşıya geldi. Sporx TV'den canlı olarak yayınlanan karşılaşmada Inter, ezeli rakibi Milan'ı 2-1 yenerek Serie A'da yenilgisiz liderliğini sürdürdü.

Büyük bir heyecan ve çekişmeye sahne olan karşılaşmada Inter'e galibiyeti getiren goller, 36. dakikada Cruz ve 63. dakikada Cambiasso'dan geldi. İki Arjantinli futbolcunun golleriyle galibiyete uzanan Inter, İtalya Serie A'da puanını 43'e yükselterek en yakın rakibi Roma ile 7 puanlık farkı korudu.

Hafta içi İtalya Kupası'nda Catania'ya 2-1 mağlup olarak büyük bir şok yaşayan Milan ise Inter mağlubiyetinin ardından Serie A'da 18 puanda kaldı ve lider Inter'ın 25 puan gerisine düştü.

İTALYA SERİE A'DA DİĞER SONUÇLAR:

Fiorentina 5 - 1 Cagliari
Juventus 2 - 0 Siena
Livorno 1 - 1 Atalanta
Napoli 1 - 1 Torino
Palermo 2 - 2 Lazio
Reggina 3 - 1 Catania
Udinese 2 - 2 Empoli

339
İTALYA LİGİ HABERLERİ / Roma derbiyi bekliyor: 2-0
« : 28 Aralık 2007, 15:49:46 »
Roma derbiyi bekliyor: 2-0
Sporx TV'den canlı yayınlanan karşılaşmada, AS Roma, sahasında konuk ettiği Sampdoria'yı 2-0 mağlup ederek, Serie A'nın 17. Haftası'nda da şampiyonluk iddiasını sürdürürken, Milano derbisini beklemeye başladı.

AS Roma'nın 4 puan önünde yer alan lider Inter, sahasında AC Milan'ı konuk etmeye hazırlanırken, bu büyük mücadeleyi, saat 16:00'da canlı olarak Sporx TV'den takip edebilirsiniz.

Karşılaşmada ilk yarı, 1-0'lık AS Roma'nın üstünlüğü ile geçilirken, Francesco Totti, 17. dakikada penaltı vuruşundan evsahibi ekibi öne geçirdi. Lucchini, Matteo Ferrari'yi cezasahasının içerisinde düşürürken, karşılaşmanın hakeminin kararı penaltıydı ve topun gerisine geçen Totti, topu filelerle buluşturdu.

İlk yarının son anlarında bir karışıklık oldu ve maçın hakemi Lucchini'ye ikinci sarı kartı gösterirken, Totti'nin kırmızı kart iddiaları vardı çünkü Lucchini, 14. dakikada sarı kart görmüştü. Karşılaşmanın hakemi hatasını anlayıp kartı Campagno'ya gösterdiğini belirtti.

İkinci yarının 3. dakikasında Cassetti'ye faul yapan Volpi, sarı kart gördü. 57. dakikada Roma kalecisi Doni'den başlayan atağın ardından Perrotta, savunmada tek kalan Volpi ile yalnız kalırken, kendini yerde buldu ve Volpi ikinci kırmızı karttan oyun dışında kaldı.

Sampdoria ikinci yarının büyük bölümünü, 1 kişi eksik tamamlarken, Caracciolo ile son anlarda gole çok yaklaştı. 6 pasın içerisinde gole çok yaklaşırken, kaleci Doni gole izin vermedi. Bu golün hemen ardından gelişen kontra atakta ise, Casetti, 90. dakikada skoru 2-0'a taşırken, bu sezon 9. golünü kaydederek, maçın skorunu belirledi.

Cumartesi günü yapılan bir diğer karşılaşmada ise Parma, deplasmanda Genoa'ya 1-0 mağlup oldu.

Serie A'da Pazar gününün programı:

Inter - AC Milan 16:00
Fiorentina - Cagliari 16:00
Juventus - Siena 16:00
Udinese - Empoli 16:00
Napoli - Torino 16:00
Palermo - SS.Lazio 16:00
Reggina - Catania 16:00
Livorno - Atalanta 16:00

340
İTALYA LİGİ HABERLERİ / Genoa 9 hafta sonra: 1-0
« : 28 Aralık 2007, 15:49:20 »
Genoa 9 hafta sonra: 1-0
Serie A'nın 17. hafta maçında Genoa sahasında konuk ettiği Parma'yı 1-0 mağlup etti. Luigi Ferraris Stadı'nda oynanan maçın tek golünü 43. dakikada Boriello kaydetti.

Sporx TV'den naklen yayınlanan karşılaşmada, tam 9 haftadır ligde kazanamayan ev sahibi Genoa, Parma'yı devirerek bu şanssızlığını kırdı ve 7 Ekim tarihinden sonra ilk kez 3 puanla tanıştı. Bu galibiyetle puanını 19'a çıkaran Genoa 11. sıraya yükseldi. Parma ise 18 puanda kaldı.

341
İTALYA LİGİ HABERLERİ / Adriano Sao Paulo'da!
« : 28 Aralık 2007, 15:48:49 »
Adriano Sao Paulo'da!
Inter, Brezilyalı golcüsü Adriano'yu sezon sonuna kadar Sao Paulo kulübüne kiraladı.

Bu sezon kendisinden beklenen performansı sergileyemeyen ve sakatlığının tedavisi için ülkesine giden Brezilyalı golcü Adriano'nun, sezon sonuna kadar ülkesinin takımlarından Sao Paulo'ya kiralandığı bildirildi. Adriano'nun menajeri Gilmar Rinaldi, Interli yöneticiler ile biraraya geldi. Inter ile Adriano arasında anlaşma sağladığı kaydedilirken, Sao Paulo'nun Adriano'yu Cuma günü basın mensupları karşısında tanıtacağı belirtildi.

Adriano'nun ülkesi Brezilya'da tedavisinin sürdüğü ve çalışmalarının daoldukça başarılı geçtiği ifade edildi.

342
İNGİLTERE LİGİ HABERLERİ / Barton tutuklandı
« : 28 Aralık 2007, 15:46:39 »
Barton tutuklandı
Newcastle United'ın savunma oyuncusu Joey Barton, Liverpool'da sabaha karşı kavgaya karıştığı için tutuklandı.

Merseyside polisinin yaptığı açıklamada, 25 ve 19 yaşında 2 erkek ve 27 yaşındaki bir bayan, kavga etmelerinden dolayı tutulandığı ifade edildi.

3 kişinin karakola götürüldüğü ve kavgaya karışanların şikayetçi olmasının ardından Barton'ın tutuklandığı belirtildi.

Barton, geçtiğimiz yaz 5.8 Milyon £ karşılığında Manchester City'den Newcastle'a transfer olmuş ve sahadaki performansından çok, disiplinsizliğiyle kendini göstermişti.

343
İNGİLTERE LİGİ HABERLERİ / Lampard bir süre yok
« : 28 Aralık 2007, 15:46:22 »
Lampard bir süre yok
Chelsea'nin en önemli isimlerinden biri olan Frank Lampard'ın, bir süre sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

Aston Villa karşısında 26. dakikada sakatlanan İngiliz oyuncunun, sezon başında olduğu gibi bacağında yırtık tespit edildiği ama bunun sezon başındaki sakatlığının aksine, sağ bacağında olduğu belirtildi.

Manchester United'ın 7 puan gerisinde, şampiyonluk yarışını sürdüren Chelsea'de John Terry ve Didier Drogba'nın sakatlıkları devam ederken, Ricardo Carvalho'nun da 3 maç ceza alması söz konusu.

Chelsea, Aston Villa karşısında kırmızı kart gören Carvalho için itirazda bulunmayacak ama, aynı karşılaşmada topa elle temasının ardından oyun dışında kalan Ashley Cole için itiraz etmeye hazırlanıyor.

Chelsea menajeri Avram Grant, yaptığı açıklamada, önemli oyuncularından yoksun mücadele etmenin zor olduğunu ama ellerinden gelenin en iyisini yapmak zorunda olduklarını belirtti.

Lampard, daha önce sakatlığından dolayı 6 hafta sahalardan uzak kalmışıtı.

344
İNGİLTERE LİGİ HABERLERİ / City'de ilk puan kaybı: 2-2
« : 28 Aralık 2007, 15:46:03 »
City'de ilk puan kaybı: 2-2
Premier Lig'de bu sezon sahasında seri yakalayarak tüm maçlarını kazanan Manchester City, Blackburn Rovers karşısında aldığı 2-2'lik skorun ardından, bu son buldu.

İngiltere'deki temsilcilerimizden Tugay, karşılaşmada yedek kulübesinde yer alırken, 2-2'lik skorun yakalanmasının ardından, uzatma dakikalarında oyuna dahil oldu.

Mücadelede yarım saat geride kalırken, 27. ve 30. dakikalar arasında futbolseverler, 3 gole şahit oldular. Vassell, 27. dakikada kafa vuruşu ile Manchester City'yi öne geçirirken, 1 dakika ardından Roque Santa Cruz, serbest vuruştan takımına eşitliği sağladı.

İlk golde olduğu gibi ikinci golü de Petrov hazırlarken, Cruz'un golünün ardından, Nelsen'in kayarak topa müdahalesinde top kendi ağlarıyla buluştu ve City bir kez daha öne geçti.

Karşılaşmanın ilk yarısı City'nin 2-1'lik üstünlüğü ile geride kalırken, bitime 5 dakika kala Cruz, kafa vuruşu ile Rovers'a 1 puanı getiren golü kaydederken, golde ofsayt iddiaları olmasına rağmen, orta hakem yan hakemin kararını dikkate alarak golü verdi.

Alınan 2-2'lik beraberliğin ardından, geçtiğimiz günlerde Avrupa Kupaları'nda mücadele etmek istediğini açıklayan Eriksson'un takımı City, 19. Hafta'yı 5. sırada tamamlarken, Rovers, 9. sırada yer aldı.

Manchester City: Hart, Onuoha, Dunne, Richards, Ball, Corluka, Gelson, Ireland, Petrov, Bianchi, Vassel - Subs: Isaksson, Geovanni, Elano, Hamann, Garrido

Blackburn Rovers: Friedel, Khizanishvili, Nelsen, Samba, Berner, Emerton, Reid, Dunn, Pedersen, Bentley, Santa Cruz

Premier Lig'de 19. Hafta'da alınan sonuçlar:

Chelsea - Aston Villa 4 - 4
Derby County - Liverpool 1 - 2
Tottenham - Fulham 5 - 1
Everton - Bolton 2 - 0
Sunderland - M.United 0 - 4
West Ham United - Reading 1 - 1
Birmingham - M.Brough 3 - 0
Portsmouth - Arsenal 0 - 0
Wigan - N.Castle 1 - 0
M.City - Blackburn 2 - 2

345
İNGİLTERE LİGİ HABERLERİ / Carvalho özür diledi
« : 28 Aralık 2007, 15:45:15 »
Carvalho özür diledi
Premier Lig'de dün gece yapılan Chelsea FC - Aston Villa karşılaşmasında, Gabriel Agbonlahor'a sert girmesinin ardından direkt kırmızı kart gören Ricardo Carvalho, kasıtlı bir hareketinin olmadığını ifade etti.

Karşılaşmanın hakemi Phil Dowd tarafından mücadelenin tamamlanmasına 10 dakika kala kırmızı kartla oyun dışında kalan Portekizli savunma oyuncusu, "Kendisinden özür dilerim, rakibimi sakatlamak gibi bir kastım yoktu." dedi.

Maçın ardından Agbonlahor'ı göremediğini ama arkadaşları vasıtasıyla kendisine mesaj ilettiğini belirten Carvalho, "Amacım topa müdahale etmekti." dedi. Chelsea menajeri Avram Grant ise, "Carvalho kasılı birşey yapmadı, kırmızı kart da hakemin kararıydı. Verilen karara saygılıyım." dedi.

Carvalho, Premeir Lig'de Newcastle United ve Fulham'a, FA Cup 3. Tur mücadelesinde de Rangers'a karşı Queens Park'ta forma giyemeyecek.

346
İNGİLTERE LİGİ HABERLERİ / Gitti liderlik: 0-0
« : 28 Aralık 2007, 15:44:51 »
Gitti liderlik: 0-0
Premier Lig'in 19. Haftası'nda deplasmanda Portsmouth'la karşılaşan Arsenal, mücadelen golsüz beraberlikle ayrılarak, liderliği Manchester United'a kaptırdı.

Arsenal, karşılaşmaya hızlı başlarken, Eboue, Adebayor paslaşmasının ardından yaptığı vurşta, net bir gol pozisyonundan yararlanamadı.

Karşılaşmada 15 dakika geride kalırken, bu kez Fabregas'ın geliştirdiği atakta İzlandalı savunma oyuncusu Hreidarsson başarılıydı ve topu Adebayor'dan önce hamle yaparak taça attı.

Mücadelede yarım saat geride kalırken, Portsmouth'ın maçın belki de önemli atağını Muntari başlattı. Pasında Kranjcar'ı topla buluştururken, Kranjcar savunmada Sagna'yı oyundan düşürmesinin ardından yaptığı vuruşta, top kaleden hayli farklı gitti.

Pozisyon bakımından zengin geçmeyen karşılaşmanın son dakikalarında, Arsenal 2 kez öne geçme şansı yakalasa da bunu başaramadı. 88. dakikada Gallas net bir gol pozisyondan yararlanamazken, 90+2'de bu kez golden yararlanamayn isim, oyuna sonradan dahil olan Bendtner'di.

Premier Lig'de Çarşamba günü alınan sonuçlar:

Chelsea - Aston Villa 4 - 4
Derby County - Liverpool 1 - 2
Tottenham - Fulham 5 - 1
Everton - Bolton 2 - 0
Sunderland - M.United 0 - 4
West Ham United - Reading 1 - 1
Birmingham - M.Brough 3 - 0
Wigan - N.Castle 1 - 0
Portsmouth - Arsenal 0 - 0

Premier Lig'de 19. Hafta, Perşembe günü yapılacak olam Manchester City - Blackburn Rovers mücadelesi ile tamamlanacak. Alınan bu sonuçların ardından, Manchester United, 45 puanla liderliğe yükselirken, Arsenal, 1 puan gerisinde ikinci sırada yerini aldı.

Avrupa'da bir çok ülke devre arasına girerken, Premier Lig'de futbol heyecanı, iki günlük aranın ardından, devam edecek.


Premeir Lig'de 20. Hafta Maçları:

Chelsea - N.Castle 17:00
Tottenham - Reading 17:00
Everton - Arsenal 19:15
Sunderland - Bolton 17:00
West Ham United - M.United 17:00
Birmingham - Fulham 17:00
Portsmouth - M.Brough 17:00
Wigan - Aston Villa 17:00
30 Aralık 2007
Derby County - Blackburn 15:30
M.City - Liverpool 18:00

347
İNGİLTERE LİGİ HABERLERİ / ManU fırtınası: 0-4
« : 28 Aralık 2007, 15:44:37 »
ManU fırtınası: 0-4
İngiltere Premier League 19. hafta mücadelesinde Manchester United deplasmanda Sunderland'i 4-0 yendi. Maçın gollerini 20. dakikada Rooney, 30. ve 86. (pen.) dakikalarda Saha, 46. dakikada ise Ronaldo kaydetti.

Bu sonuçla 'kırmızı şeytanlar' puanını 45'e yükseltirken, ligdeki 14. galibiyetine de imza atmış oldu. Sunderland ise 14 puanda kaldı.

Premier League'de toplu sonuçlar:

Chelsea 4 - 4 Aston Villa
Tottenham 5 - 1 Fulham
West Ham United 1 - 1 Reading
Birmingham 3 - 0 M.Brough
Derby County 1 - 2 Liverpool
Everton 2 - 0 Bolton
Sunderland 0 - 4 M.United
Wigan 1 - 0 N.Castle

348
İNGİLTERE LİGİ HABERLERİ / Newcastle United kayıp!
« : 28 Aralık 2007, 15:44:19 »
Newcastle United kayıp!

İngiltere Premier League 19. hafta karşılaşmasında Wigan Athletic ile Newcastle United karşı karşıya geldi. Geçen hafta kendi sahasında Derby County ile 2-2 berabere kalarak haftanın en büyük sürprizine imza atan Newcastle United, bu hafta da Wigan'a 1-0 mağlup olarak büyük bir darbe daha aldı. Wv sahibi takım Wigan Athletic'e galibiyeti getiren gol karşılaşmanın 65. dakikasında R.Taylor'dan geldi.

Futbol hayatını İngiltere'de Newcastle United'da sürdüren temsilcimiz Emre Belozoğlu, Wigan karşısında ilk 11'de başladı ve 90 dakika sahada kaldı. Newcastle United, Wigan karşısında aldığı mağlubiyetin ardından Premier League'de 26 puanda kaldı. Teknik direktör değişikliğinin ardından toparlanan Wigan ise Newcastle United karşısında aldığı kritik galibiyetin ardından Premier League'de puanını 16'ya yükselterek rahat bir nefes aldı.