İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - LeGeND-MæN

541
İTALYA LİGİ HABERLERİ / Milan kupa yorgunu: 1-1
« : 09 Eylül 2007, 09:02:16 »
Milan kupa yorgunu: 1-1
Cuma günü Sevilla'yı 3-1 mağlup ederek 5. kez Süper Kupa'nın sahibi olan AC Milan, Pazartesi günü kendi sahasında Fiorentina ile 1-1 berabere kaldı.

Kaka ile öne geçen AC Milan, ilk yarıyı 1-0 önde tamamlarken, Adrian Mutu'nun ikinci yarının 10. dakikasındaki golüne engel olamayarak mücadeleden 1-1 beraberlikle ayrıldı.

Serie A'da bu hafta alınan sonuçlar:
Empoli - İnter 0 - 2
Atalanta - Parma 2 - 0
Torino - Reggina 2 - 2
AS Roma - Siena 3 - 0
Udinese - Napoli 0 - 5
Cagliari - Juventus 2 - 3
Sampdoria - Lazio 0 - 0
Livorno - Palermo 2 - 4
Catania - Genoa 0 - 0
AC Milan - Fiorentina 1 - 1

542
İTALYA LİGİ HABERLERİ / Lazio golsüz berabere
« : 09 Eylül 2007, 09:01:51 »
Lazio golsüz berabere
Serie A'nın 2. Haftası'nda SS Lazip, Sampdoria deplasmanından golsüz beraberlikle döndü.

Ev sahibi ekipte Reto Ziegler, çift sarı karttan oyun dışında kaldı. Serie A'da 2. Hafta, Pazartesi günü yapılacak olan AC Milan - Fiorentina maçı ile tamamlanacak.

Lazio 2 haftalık aranın ardından, Serie A'daki ilk 2 maçını da kaybeden Empoli'yi kendi sahasında konuk edecek.

Haftasonu alınan sonuçlar;

Empoli FC 0 - 2 Inter Milan
Udinese Calcio 0 - 5 SSC Napoli
Torino FC 2 - 2 Reggina Calcio
AS Roma 3 - 0 AC Siena
AS Livorno 2 - 4 US Palermo
Catania Calcio 0 - 0 Genoa CFC
Cagliari Calcio 2 - 3 Juventus FC
Atalanta Bergamo 2 - 0 FC Parma
Sampdoria Genoa 0 - 0 SS Lazio

543
İTALYA LİGİ HABERLERİ / Juve 90'da kurtardı
« : 09 Eylül 2007, 09:01:29 »
Juve 90'da kurtardı
İtalya Ligi'nde futbol heyecan 2. hafta karşılaşmalarıyla devam etti. Seri A'ya yeniden şampiyonluk parolasıyla dönen Juventus deplasmanda Cagliari'yi 90. dakikada bulduğu golle 3-2 mağlup etti.

İlk yarısı 0-0'lık eşitlikle sona eren karşılaşmada ikinci yarıda goller yağmur gibi geldi. Siyah-beyazlıların golleri 54. dakikada Trezequet, 76. dakikada Del Piero ve 90. dakikada Chiellini'den gelirken, Cagliari'nin golleri 56 ve 81. dakikalarda iki penaltı vuruşu sonucunda Foggia'dan geldi.

İki takımda maçı 10 kişi bitirdi...

Cagliari ile Juventus arasındaki maç hayli sert geçti. Ev sahibi takımda Cristiano 83. dakikada, Juventus'ta da Zebina 81. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

Juventus bu sonuçla puanını 6'ya çıkartıken, Cagliari 3 puanda kaldı.

Seri A'da bugün oynanan diğer karşılaşmalarda alınan sonuçlar ise şöyle:

Atalanta 2-0 Parma
Catania 0-0 Genoa
Livorno 2-4 Palermo
Roma 3-0 Siena
Torino 2-2 Reggina
Udinese 0-5 Napoli

544
İTALYA LİGİ HABERLERİ / Inter'den Adriano sürprizi
« : 09 Eylül 2007, 09:00:55 »
Inter'den Adriano sürprizi
Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki rakiplerinden İtalyan ekibi İnter, Brezilyalı futbolcusu Adriano'ya 25 kişilik kadroda yer vermedi.

İtalyan ekibinin aldığı bu karar kamuoyunda çeşitli spekülasyonlara neden olurken, Brezilyalı oyuncunun bu karar sonrasında Avrupa'da başka bir takıma transfer olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Öte yandan, Inter, Serie A'nın 2. haftasında deplasmanda Empoli'yi 2-0 yenerek 3 puanla tanıştı. Inter'in 2 golünü de İsveçli yıldızı Zlatan İbrahimoviç kaydetti.

545
İTALYA LİGİ HABERLERİ / Inter Ibrahimovic'le: 0-2
« : 09 Eylül 2007, 09:00:27 »
Inter Ibrahimovic'le: 0-2
Serie A'nın ikinci haftasında Empoli'ye konuk olan Inter, karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

Zlatan Ibrahimovic, her iki yarıda attığı gollerle galibiyeti getirirken, goller 14. dakika ve 83. dakikalarda geldi.

Roberto Mancini, Julio Cesar'ın cezalı olduğu karşılaşmada kalede Toldo'ya şans verdi. İlk yarıya iyi başlayan Inter, karşılaşmada henüz 15 dakika geride kalmadan 1-0 öne geçti.

İlk yarı bu skorla geride kalırken, ikinci yarıda Empoli ataklarının Inter'de Cordoba ve Suazo'ya zor anlar yaşatmasının arından oyuncu değişikliğine giden Mancini, Suazo yerine Figo, Maxwell'le de Chivu'yu değiştirdi.

Karşılaşmaının tamamlanmasına 7 dakika kala İsveçli oyuncu bir kez daha fileleri havalandırarak maçın skorunu belirledi.

Empoli: Balli; Raggi, Marzoratti, Adani (Abate 66), Tosto; Buscé, Giacomazzi, Moro, Antonini (Giovinco 59); Vannucchi; Saudati (Pozzi 46).

Inter: Toldo; Maicon, Cordoba, Samuel, Maxwell (Chivu 75); Stankovic, Zanetti, Cambiasso, Cesar (Dacourt 88); Ibrahimovic, Suazo (Figo 73).

546
İTALYA LİGİ HABERLERİ / Corradi Parma'ya kiralık gitti
« : 09 Eylül 2007, 09:00:05 »
Corradi Parma'ya kiralık gitti
İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Manchester City, forvet oyuncusu Bernardo Corradi'yi İtalya Serie A ekiplerinden Parma'ya kiralık olarak gönderdi.

İngiliz ekibi Manchester City'nin geçtiğimiz yıl Temmuz ayında İspanyol Valencia'dan transfer ettiği 31 yaşındaki forvet oyuncusu Bernardo Corradi, İtalyan ekibi Parma'ya kiralık olarak gönderdi. Corradi, geçtiğimiz sezon Manchester City formasıyla 29 maça çıkmış ancak 3 gol kaydedebilmişti.

Sezon öncesi hazırlık maçlarında Manchester City formasıyla 2 gol atan İtalyan futbolcu Corradi, buna karşın Premier Lig'de geride kalan 5 maçta, teknik direktör Sven-Goran Eriksson tarafından kadroda düşünülmemişti.

547
İTALYA LİGİ HABERLERİ / Recoba Torino'ya kiralandı
« : 09 Eylül 2007, 08:59:42 »
Recoba Torino'ya kiralandı
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden İtalya Şampiyonu Inter, tecrübeli golcüsü Alvaro Recoba'yı, Serie A ekiplerinden Torino'ya kiralık olarak gönderdi.

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) son şampiyonu Inter, takımın tecrübeli oyuncularından Uruguaylı Alvaro Recoba'yı, Torino'ya kiraladı. İtalyan ekibinden yapılan açıklamada, Recoba'nın sezon sonuna kadar Torino'ya kiralandığı bildirildi.

1997'den beri Inter forması giyen ve 261 maça çıkan Recoba, geçtiğimiz sezon ise yalnızca 13 maçta forma giyebilmişti. Uruguay Milli Takımı'nın formasını da 58 kez giyen 31 yaşındaki tecrübeli futbolcu son dönemde yaşadığı sakatlıklar ve takımdaki forvet oyuncularının fazlalığı nedeniyle gözden düşmüştü.

548
İTALYA LİGİ HABERLERİ / Materazzi itiraf etti!
« : 09 Eylül 2007, 08:59:07 »
Materazzi itiraf etti!
İtalya'nın 2006 Dünya Kupası'nı kazandığı kadroda yer alan savunma oyuncusu Marco Materazzi, final maçında Fransız yıldız Zinedine Zidane ile yaşadığı ve Fransız oyuncunun kafa darbesine maruz kalmasıyla ilgili olarak hata yaptığını kabul etti.

Geçtiğimiz yaz Almanya'da düzenlenen 2006 Dünya Kupası'nın final maçında Zinedine Zidane'a küfür eden, ardından da Fransız futbolcunun kafa darbesine maruk kalan ve uzun süre dünya gündeminin ilk sıralarında yer alan İtalyan defans oyuncusu Materazzi, olayla ilgili olarak ilginç açıklamalarda bulundu. Marco Materazzi, Zidane'a küfür edip ardından da kafa darbesi yemesiyle ilgili olarak, "Altı aptalca kelime. Ben bir hata yaptım ancak Zidane da gösterdiği tepkide hatalıydı" dedi.

Materazzi, iki İtalyan gazeteciyle birlikte kaleme aldığı, 'Bir Savaşçının Yaşamı' adlı kitabının tanımında yaptığı konuşmada, "Zidane'ın gösterdiği tepkiyi anlıyorum. Bunlar maçın içindeki baskıdan kaynaklanıyor" diye konuştu.

Materazzi'nin Zidane'a küfür etmesi ve Zidane'ın da bunun üzerine İtalyan oyuncuya kafa atmasının ardından, Zidane, kırmızı kartla oyun dışında kalmış ve penaltı atışlarına kalan maçta İtalya, Fransa'yı devirerek 2006 Dünya Kupası'nın sahibi olmuştu.

549
İTALYA LİGİ HABERLERİ / Coppa Italia'da 3. Tur heyecanı
« : 09 Eylül 2007, 08:58:33 »
Coppa Italia'da 3. Tur heyecanı
Coppa Italia TIM'de 3. Tur mücadeleleri Çarşamba gecesi yapıldı.

Serie A'ya hızlı bir giriş yapan Juventus, Parma'yı deplasmanda 3-1 yendi. Juventus'un gollerini Molinaro, Almiron ve Salihamidzic kaydederken, Parma'nın tek golünü Castellini attı.

Alınan diğer sonuçlar ise şu şekilde oldu:

Torino 3-2 Rimini,
Ascoli 2-1 Atalanta,
Cagliari 2-1 Sieana,
Triestina 2-4 Catania,
Udinese 3-0 Bari,
Napoli 5-4 Livorno,
Reggina 3-2 Piacenza.

550
İTALYA LİGİ HABERLERİ / Serie A'da haftanın özeti
« : 09 Eylül 2007, 08:58:19 »
Serie A'da haftanın özeti
İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) 2007-2008 sezonu hafta sonu oynanan birinci hafta karşılaşmalarıyla başladı. Toplam 32 golün atıldığı ilk haftada en farklı galibiyeti Livorno'yu 5-1 yenen Juventus elde etti.

Son şampiyon 90+2'de yıkıldı

Serie A'da yeni sezon hafta sonu oynanan maçlarla başladı. Geçtiğimiz sezonu açık ara şampiyon kapatan Inter, yeni sezona puan kaybıyla başlarken, bir yıllık aranın ardından yeniden lige dönen Juventus ise yeni sezona müthiş bir başlangıç yaptı. Şampiyonlar Ligi Şampiyonu AC Milan ise ligin yeni takımlarından Cenova'yı net bir skorla devirerek lige iyi başlayan ekiplerden oldu.

Inter, San Siro'da ağırladığı Udinese'yle 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmaya, sakatlıkları bulunan savunma oyuncusu Marco Materazzi ve orta saha futbolcusu Patrick Vieira'dan yoksun olarak çıkan Inter, henüz 9. dakikada Dejan Stankovic'in golüyle 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın ilk yarısını bu skorla tamamlayan Inter, ikinci yarıya ise büyük bir şokla başladı. 57. dakikada topa ceza sahası dışında elle müdahale eden kaleci Julio Cesar kırmızı kart görerek takımının 10 kişi bıraktı. Bu dakikadan sonra sıkıntılı anlar yaşayan Inter, asıl şoku ise karşılaşmanın son saniyelerinde yaşadı. Uzatma dakikalarının ikincisi oynanırken Ivan Cordoba'nın kendi kalesine attığı gol Inter'e iki puana mal oldu.

Milan'dan hızlı başlangıç

AC Milan ligin ilk haftasında deplasmanda Cenova'nın konuğu oldu. 12 yıllık bir aranın ardından Serie A'ya dönen Cenova karşısında Milan'ı galibiyete taşıyan goller maçın ilk yarısında geldi. 21. dakikada Ambrosini takımını 1-0 öne geçirirken, 45. ve 45 artı 3. dakikalarda sahneye çıkan Brezilyalı yıldız Kaka maçın skorunu belirleyen isim oldu.

Roma da kazandı

Geçtiğimiz sezonu Serie A'da ikinci olarak kapatan ve sezon öncesinde İtalya Süper Kupası'nı kazanarak moral bulan AS Roma, ilk haftada Sicilya deplasmanında Palermo'yla karşılaştı. Roma, rakibini Philippe Mexes ve Alberto Aquilani'nin ilk yarıda attığı gollerle 2-0 yendi ve sezona galibiyetle başladı.

Napoli başlayamadı

Serie A'nın yeni takımlarından Napoli de, ilk haftayı mağlubiyetle kapatan takımlar arasında yerini aldı. 2001 yılından beri ilk Serie A maçını oynayan Napoli, kendi sahasında ağırladığı Cagliari'ye 2-0 mağlup olmaktan kurtulamadı.

Gidişi kötü ama dönüşü muhteşem oldu; Juventus

İlk hafta maçlarının en çok merak edileni ise hiç kuşkusuz Juventus-Livorno karşılaşmasıydı. İtalya'da yaşanan şike ve bahis skandallarının ardından mahkeme kararıyla ikinci lige düşürülen Juventus, bir sezonun ardından çıktığı Serie A'da ilk maçında Livorno'yu ağırladı. Teknik direktörlük görevine Didier Deschamps'ın yerine Claudio Ranieri'yi getiren ve sezon öncesi transfere 50 milyon eurodan fazla harcayan Juventus, Livorno'yu 5-1 gibi farklı bir skorla devirerek ilk haftayı zirvede kapattı.

Juventus'un golleri; 29, 87 ve 90 artı 2. dakikalarda David Trezeguet, 71 ve 86. dakikalarda ise Iaquinta'dan geldi. Livorno'nun tek sayısını ise 90 artı 4. dakikada Loviso kaydetti. Vincenzo Iaquinta, Udinese'den transfer edildikten sonra ilk lig maçında iki gol birden kaydederek dikkat çekerken, Livorno karşısında hat-trick yapan Trezeguet, 152. Serie A maçında kariyerinin 98. golünü atarak dalya yapmaya biraz daha yaklaştı.

Serie A'da ilk haftanın toplu sonuçları ise şöyle:
"Pazar
Cenova: 0 AC Milan: 3 (Ambrosini 21, Kaka 45, 45+3-pen)
Inter: 1 (Stankovic 9) Udinese: 1 (Cordoba 90+2-kendi kalesine)
Parma: 2 (Pisanu 27, M. Rossi 43) Catania: 2 (Morimoto 12, Baiocco 44)
Reggina: 1 (Amoruso 77) Atalanta: 1 (Doni 84-pen)
Siena: 1 (Corvia 68) Sampdoria: 2 (Bellucci 33, Montella 86)
Fiorentina: 3 (Pazzini 57, Mutu 63, Montolivo 71) Empoli: 1 (Saudati 90+2)
Napoli: 0 Cagliari: 2 (Matri 49, Foggia 59-pen)
Palermo: 0 AS Roma: 2 (Mexes 3, Aquilani 27)

Cumartesi
Lazio: (Pandev 56, Rocchi 61) Torino: 2 (Rosina 34, Vailatti 68)
Juventus: 5 (Trezeguet 29, 87, 90+2, Iaquinta 71-pen, 86) Livorno: 1 (Loviso 90+4)."

551
İNGİLTERE LİGİ HABERLERİ / Olembe Wigan'da
« : 09 Eylül 2007, 08:54:49 »
Olembe Wigan'da
İngiltere Premier League ekiplerinden Wigan, Kamerun Milli Takımı'nın değişmez oyuncularından Salomon Olembe'yi kadrosuna kattı.

26 yaşındaki oyuncu Marsilya kulübü tarafından Haziran ayında serbest bırakılmıştı. Kamerun'un Dünya Kupası finallerinde toplam 60 kez formasını giyen oyuncu, Wigan'dan Evereton'a giden Leighton Baines'in gitmesiyle boşalan sol kanatta mücadele edecek.

Wigan'ın patronu Chris Hutchings, Olembe transferiyle ilgili olarak, "Olembe Premier League'de nasıl oynanması gerektiğini biliyor. Akıllı bir oyuncu. Salomon tecrübeli ve üst seviyede bir futbolcu. Olembe'yi almadan önce çok araştırdık ve her şeyi göz önünde tutarak bu imzayı attırdık." ifadelerini kullandı.

552
İNGİLTERE LİGİ HABERLERİ / Löw'den Ballack yorumu
« : 09 Eylül 2007, 08:54:32 »
Löw'den Ballack yorumu
Michael Ballack'ın, Chelsea'nin Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek kadrosuna dahil edilmemesi Almanya Milli Takımı çalıştırıcısı Joachim Löw'ü şaşırttı.

Newcastle United ile, 27 Nisan'da yapılan karşılaşmada sakatlanan ve o günden beri forma giyememeyen Ballack'ın, kadroya alınmamasına şaşırdığını belirten Löw, "Ballack'ın 13 ve 17 Ekim'de yapılacak olan milli takım mücadelelerinde oynamasını beklerken, Chelsea'de kadrodan çıkartılması şaşırtıcı." dedi.

Bir karışıklığın olduğunu ifade eden Löw, "Biz Almanlar, 1 ay sonra iyileşeceğini düşünürken, İngilizler ise sakatlığın daha fazla zaman alacağını tahmin ediyor olacaklar ki kadroya dahil etmediler. Sanırım en iyi cevabı Ballack verecektir." dedi.