İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - LeGeND-MæN

553
İNGİLTERE LİGİ HABERLERİ / Okocha yeniden Ada'da
« : 09 Eylül 2007, 08:54:03 »
Okocha yeniden Ada'da
Fenerbahçe'nin eski futbolcularından Jay Jay Okocha, İngiltere Coca-Cola Championship ligi ekiplerinden Hull'a transfer oldu. Futbolu bırakma noktasına gelen ve bu kararını bir süre daha erteleyen tanıdık isim gelecek sezon  yine Ada'da boy gösterecek.

34 yaşındaki futbolcu Quatar SC'den ayrıldığından beri bir kulübe bağlı forma giymiyordu. Hull takımında eski antrenörlerinden Phil Brown'un yönetimi altında görev alacak olan siyahi oyuncu, Brown ile Bolton Wanderers'da 4 sene birlikte çalışmıştı.

Brown, 2-1 kaybettikleri Blackpool maçından sonra Okocha için: ''Orta sahamızdaki yaratıcılık eksiğini kapatacak bir oyuncu'' ifadesini kullandı. Okocha ise: ''İngiliz futbolunu ve buradaki atmosferi özledim, bu yüzden geri dönüş kararı vermek benim için hiç zor olmadı'' dedi.

1996-1998 aralığında Fenerbahçe'de forma giyen ve taraftarın sevgisini kazanan Okocha, bu dönemde 63 maçta forma giymiş ve 30 gol atmıştı. Pele tarafından dünyanın en iyi 125 futbolcusundan biri olarak gösterilen Okocha'nın Türk pasaportu da bulunuyor.

554
İNGİLTERE LİGİ HABERLERİ / Ada ekipleri uçuyor!..
« : 09 Eylül 2007, 08:53:34 »
Ada ekipleri uçuyor!..
İngiliz futbol kulüplerinin yaz transfer dönemi boyunca futbolcu transferlerine 500 milyon pound yani yaklaşık 1 milyar 300 milyon YTL harcadığı bildirildi.

Deloitte&Touche adlı finans şirketinin yaptığı araştırmaya göre, İngiltere'nin tüm futbol liglerinde transfere harcanan paranın 1 milyar 300 milyon YTL'den fazla olduğu ve bu rakamın geçtiğimiz yıllara oranla rekor olduğu ortaya çıktı. Şirketten yapılan açıklamada, Premier Lig kulüplerinin yeni sahiplerinin artan yayın hakları gelirleri doğrultusunda futbolcu transferlerine daha çok para harcadıkları ifade edilirken, "İngiltere'nin dört üst düzey futbol liginde, İngiliz kulüplerinin transfer harcamaları 500 milyon pounda yükselmiştir. Bu rakam geçtiğimiz yılın 3'te 2'sinden de fazladır. 2006 yazında İngiliz kulüpleri transfere 300 milyon pound harcamışlardı" denildi.

Harcamalarda liderliği ise hiç kuşkusuz Premier Lig ekipleri ele aldı. Manchester United, Manchester, Liverpool, Tottenham Hotspur ve Sunderland takımları, kadrolarına Anderson, Fernando Torres, Darren Bent ve Craig Gordon gibi isimleri alarak, İngiltere'de transfere en çok para harcayan kulüpler oldular. Bu kulüplere, zengin iş adamları tarafından satın alınan son İngiliz ekipleri Manchester City ve Newcastle United'ın da eklenmesiyle İngiliz transfer borsasının daha da arttığı yorumları yapılıyor.

Deloitte's Sports Business Group'un yöneticilerinden Paul Rawnsley ise transfer harcamalarındaki bu artışın sürpriz olmadığını ifade ederken, "Bu yaz yapılan transfer harcamaları, önceki dönemlerde kırılın tüm rekorları geride bırakmıştır. Çünkü Premier Lig kulüpleri bu sezon yayın haklarından 300 milyon pound ekstra para alacaklar. Bu nedenle yaz döneminde harcanan bu paralar sürpriz değil" açıklamasında bulundu.

İngiliz kulüpleri içerisinde yeni oyunculara en fazla yatırımı yapan İngiliz kulüpleri ise 51 milyon poundla Manchester United, 50 milyon poundla Liverpool, 40 milyon poundla Tottenham ve 35 milyon poundla ligin yeni takımı Sunderland oldu.

555
İNGİLTERE LİGİ HABERLERİ / Allardyce'dan şok karar
« : 09 Eylül 2007, 08:53:13 »
Allardyce'dan şok karar
İngiltere Premier League takımlarından Newcastle United forması giyen Emre Belözoglu'nun kadro dışı bırakıldığı iddia edildi. Lig Tv'de yayınlanan Futbol Gündemi isimli programa katılan Lig Tv Londra temsilcisi Rıdvan Ertuğ, Emre Bölezoglu'nun yaşadığı sakatlıklardan dolayı son dönemde Newcastle United'da forma bulamamasının ve yeni teknik direktör Sam Allradyce ile yaşadığı sorunların bu kararın alınmasında etkili olduğunu söyledi.

Sam Allardyce daha önce de, takımdaki 6-7 oyuncunun eski çalıştırıcılar Graeme Souness ve Glenn Roeder’in kovulmasında etkin bir rol oynadığını ifade etmişti. İçinde Emre ve Michael Owen'ın da bulunduğu grubun sürekli sakat olduğuna daha önce de açıklayan Allardyce, "Oynamadan para alıyorlar. Ben futbolcuma neden sakat olduğunu sorarım. Newcastle'da büyük bir disiplinsizlik olduğu belli. Bunu en kısa zamanda çözeceğim'' diyerek Newcastle United olacak operasyonun sinyallerini vermişti.

556
İNGİLTERE LİGİ HABERLERİ / Giggs ile 2009'a kadar
« : 09 Eylül 2007, 08:52:54 »
Giggs ile 2009'a kadar
Manchester United yönetimi efsane oyuncusu Ryan Giggs'in sözleşmesini 2009 yılının sonuna kadar uzatmayı planlıyor. İngiliz 'The Sun' gazetesinin haberine göre, Manchester yönetimi 33 yaşındaki sol kanat oyuncusu ile bu ay içinde masaya oturup haftalı 75 bin pounda anlaşma sağlayacak.

Bugüne kadar 721 kez giydiği Manchester formasını 38 kez daha sırtına geçirdiği taktirde Bobby Charlton'ın rekorunu kıracak olan Galli oyuncu bugüne kadar Manchester forması ile tam 141 gol kaydetti.

Giggs, yıllardır sol kanatta 'Sir' Alex Ferguson'un vazgeçemediği isimlerden biri olsa da; bu sezon Sporting Lisbon'da United'a transfer olan Portekizli Nani ile kıyasıya bir forma mücadelesine gireceğe benziyor.

557
İNGİLTERE LİGİ HABERLERİ / N'Zogbia ile 5 yıl daha
« : 09 Eylül 2007, 08:52:24 »
N'Zogbia ile 5 yıl daha

Premier League'in kalburüstü takımlarından Newcastle United, Fransız orta saha oyuncusu Charles N'Zogbia ile 5 yıllık sözleşme yeniledi.

21 yaşındaki başarılı oyuncusu yeni sözleşmeye imza atmasının ardından 'Newcastle World TV'ye şöyle konuştu: "Geçen sezon mutlu değildim ve  ayrılmayı düşünüyordum. Fakat yeni teknik direktörün gelmesi ile her şey değişti. Burada kendim ve kulübüm için güzel bir gelecek görüyorum."

Newcastle United, 5. hafta sonunda Premier League'de henüz yenilgi yüzü görmedi. Newcastle United'ın başında geçtiğimiz yıl Bolton'u çalıştıran Sam Allardyce (Big Sam) bulunuyor.

558
İNGİLTERE LİGİ HABERLERİ / Mourinho işin dalgasında
« : 09 Eylül 2007, 08:51:55 »
Mourinho işin dalgasında
İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin menaceri Jose Mourinho, ekibinin Aston Villa'ya 2-0 yenildiği maçta stadı erken terkeden takım sahibi Roman Abramovich için ilginç bir açıklama yaptı. Mourinho, “Normal bir durum. Ben de ingiltere-Almanya maçından erken çıkmıştım. Çünkü Londra'nın trafiğinden nefret ediyorum” dedi.

559
Torres 'asla yalnız yürümeyecek'
Liverpool'un İspanyol yıldızı Fernandro Torres, İngiliz ekibine, uzun yıllar kalmak için geldiğini söyledi. İngiltere Premier Ligi takımlarından Liverpool'a İspanyol ekibi Atletico Madrid'den transfer olan İspanyol yıldız Fernando Torres, İngiliz ekibinde uzun yıllar kalmayı düşündüğünü söyledi. Liverpool'a 20 milyon pound gibi rekor bir ücretle transfer edilen ve son olarak takımının Derby County'le oynadığı ve 6-0 kazandığı lig maçında iki gol birden kaydeden Torres, kulübünün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, "Takım arkadaşlarım benim kulübe daha iyi adapte olmam için önemli bir rol oynuyorlar.

Ben de her şeyi kolayca öğreniyorum. Kendimi, Liverpool'da uzun süre kalacak gibi hissediyorum. Zaten niyetimde uzun yıllar burada kalmak ve takım arkadaşlarımdan, taraftarlardan, şehirden, stadyumdan ve tabii ki Anfield Road'da, Chelsea'ye attığım ilk golden dolayı gerçekten çok memnunum. Her şeyin daha güzel olacağına eminim" diye konuştu.

Fernando Torres'li Liverpool, temsilcimiz Beşiktaş'ın da yer aldığı Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda tur mücadelesi verecek. Liverpool, ayrıca oynadığı 4 maç sonunda Premier Lig'de de lider durumda bulunuyor.

560
İNGİLTERE LİGİ HABERLERİ / Tugay kızardı!
« : 09 Eylül 2007, 08:51:01 »
Tugay kızardı!
Premier League'de Blackburn Rovers bu senenin flaş takımlarından M.City'yi sahası Ewood Park'ta tek golle geçti.

Blackburn'ü galibiyete taşıyan golü maçın 15. dakikasında Benedict Mccarthy kaydetti. Bu sezon Premier League'de ilk kez forma şansı bulan temsilcimiz Tugay maçın 55. dakikasında kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Tugay'dan 10 dakika sonra ise bu kez de M.Cityli Richard Dunne kızardı.

Karşılaşma 1-0 Blackburn Rovers galibiyeti ile sonuçlandı. Her iki ekipte maçı 10 kişi tamamladı.

561
SİTE TANITIMLARI / GİOVANNİ DOS SANTOS HAYRANLARI İÇERİYE
« : 08 Eylül 2007, 20:27:19 »
GİOVANNİ DOS SANTOS =By LeGeND-MæN BLOG ÇALIŞMASI
GELECEĞİN YILDIZI OLARAK GÖSTERİLEN SÜPER GENÇ''GİOVANNİ DOS SANTOS'' KİŞİSEL BLOG ÇALIŞMAM İÇİN
TIKLA...


562
SERBEST BÖLGE / ALEX DE SOUZA
« : 07 Eylül 2007, 22:56:59 »
ALEX DE SOUZA

563
SERBEST BÖLGE / ALEX DE SOUZA
« : 07 Eylül 2007, 22:56:58 »
ALEX DE SOUZA

564
SERBEST BÖLGE / ALEX DE SOUZA
« : 07 Eylül 2007, 22:56:55 »
ALEX DE SOUZA