İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - LeGeND-MæN

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 ... 497
121
SUPER LİG ÖZEL / Klasik otomobiller yarıştı
« : 20 Mayıs 2008, 11:42:48 »
Klasik otomobiller yarıştı
Klasik Otomobil Kulübü tarafından düzenlenen,11. Batı Anadolu Rallisi, Kapadokya'da gerçekleştirildi. Ralliye 1934 ile 1979 model arası 36 klasik otomobil katıldı.

1990 yılında İstanbul'da az sayıda klasik otomobil meraklısının biraraya gelerek kurduğu ve bugün üye sayısının 500'ü aştığı Klasik Otomobil Kulübü tarafından düzenlenen, Batı Anadolu Rallisi'nin 2. ayağı Kapadokya'da gerçekleştirildi. Ralli'ye 1934-1979 arası yıllarda üretilmiş, fabrika çıkış standartlarına uygun olan araçlar, üretim yıllarına göre belirli kategorilerle katıldı. Ralli'ye katılan otomobiller arasında İngiliz plakalı 1934 model Bentley, üretildiği yıllardaki teknik özelliklerini halen koruyan , restorasyon geçirmemiş, orjinal olarak günümüze kadar gelmiş olan Mercedes, Volvo, Ford, Jaguar, Porche, Chevrolet ve Austin Healey gibi araçlar vardı. Türkiye'nin sanat ve iş dünyasından başarılı isimlerin de katıldığı yarışta, klasik otomobil tutkunları Ürgüp-Ortahisar-Mazı-Uçhisar ve Avanos güzergahında yarıştı.

Klasik Otomobil Kulübü Başkanı Demir Kısakürek, döneminde belirli özelliklere sahip olan ve artık trafikte görülmeyen klasikleşmiş araçlara ilgi duyan, bunları korumak ve tekrar çalışır hale getirebilmek için uğraşı gösterebilen ve bu nedenle fikir alışverişinde bulunmak isteyen insanların bir araya gelmelerini sağlamak amacıyla bir kulüp kurduklarını söyledi.

Kısakürek, üye sayısının son yıllar da hızla arttığı belirterek, etkinliklerinin yurt içinde ve yurtdışında süreceğini bildirdi. Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunacak aktivitelerde düzenlediklerini kaydeden Kısakürek, "Üyelerimiz ister milyarlık bir Anadol, ister milyon dolarlık bir araç, isterse hiç araba sahibi olmasalar bile; biraraya geldiklerinde ortak konuları herhangi bir klasik otomobilin en iyi şekilde nasıl korunup, ilk günkü performansına en yakın bir şekilde çalıştırılabileceğidir" dedi.

122
SUPER LİG ÖZEL / Borusan turkuazla pistlerde
« : 20 Mayıs 2008, 11:42:39 »
Borusan turkuazla pistlerde
Borusan Otomotiv Motorsport, Türk mavisi turkuazla pistlere hazırlanıyor. Borusan, bu yıldan itibaren WTCC ve Türkiye Pist Şampiyonası'nda başarılı pilot İbrahim Okyay ve turkuaz rengi otomobiliyle pistlerde olacak. Okyay, yıl boyunca dünyanın dört bir yanındaki 12 pistte ve 24 startta ülkemizi temsil edecek.

Okyay, Grup A modifikasyonuna sahip BMW 320'si ile yarışacak. Proje Yöneticisi Hakan Bayman ve Takım Menajeri Aydın Ural, Türkiye'nin tanıtımına ve motorsporlarına yapacakları katkıdan dolayı duydukları mutluluğu dile getirdiler.

123
SUPER LİG ÖZEL / Köpekler kızdırdı!
« : 20 Mayıs 2008, 11:42:23 »
Köpekler kızdırdı!
İstanbul Park'ta geçtiğimiz pazar günü düzenlenen GP2 yarışı sırasında piste 2 köpeğin girmesinden dolayı Pilotlar Derneği sert eleştirilerde bulunurken, İspanyol basını F1 Başkanı Bernie Ecclestone'dan dolayı piste ciddi bir ceza verilmesinin zor olduğunu iddia etti.

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) tarafından soruşturma açılan piste köpek girmesi olayıyla ilgili açıklama yapan Pilotlar Derneği'nin (GPDA) yöneticilerinden olan Mark Webber, ''2008 yılındayız. Bu tip olayların meydana gelmediği yerlerde yarışmalıyız. FIA iyi bir tavır gösterdi, çünkü bu sorun tahmin ettiğimizden çok daha ciddi. Sadece 2 köpeğin girmesinden dolayı değil. Yarıştığımız alanların içine ya da yakınlarına insanların girmesine de izin verilmemeli. Sadece onlar için değil pilotlar için de tehlikeli. Güvenlik eksikliği yarış kaybettirebilir'' dedi.

Bu arada, İspanyol spor gazetelerinden As, ''Türkiye, güvenliğinden mercek altında'' başlığı altında verdiği haberde, ''Tüm olanlara ve eleştirilere rağmen F1 Başkanı Bernie Ecclestone'un İstanbul Park'ın işletme hakkına sahip olmasından dolayı, F1 takviminden çıkartılması gibi ciddi bir ceza verilmesinin zor olduğu'' iddia edildi. Ecclestone'un İstanbul Park için ''Dünyanın en iyi pisti'' dediği hatırlatılarak, F1 Başkanı'nın İstanbul Park'taki işletme haklarını aldığında ''en kötü yatırımlarından biri'' ifadesini kullandığı ve ''Bununla para kazanmayacağım, ama ülke olarak ve F1'deki geleceğinden Türkiye'ye güveniyorum'' diye eklediği bildirildi.

124
SUPER LİG ÖZEL / Sofuoğlu: "Kardeşlerim için..."
« : 20 Mayıs 2008, 11:42:11 »
Sofuoğlu: "Kardeşlerim için..."
Motosikletin altın çocuğu Kenan Sofuoğlu bugünlerde büyük acı yaşıyor. 2007 Dünya Super Sport şampiyonu olarak Türkiye'yi sevince boğan Sofuoğlu, geçen hafta kendisi gibi motosikletçi ağabeyi Sinan'ı antrenman pistindeki bir kazada kaybetti. Bu olay, Sofuoğlu ailesinin üçüncü evlat acısıydı.
 
Tahir'ini henüz bebekken, büyük oğlu Bahattin'i de 6 yıl önce elim bir kaza sonucu toprağa veren baba İrfan Sofuoğlu, "17 Ağustos'taki büyük depremde yaşadığımız bina yerle bir olurken ailemizden hiç kimseye bir şey olmamıştı. Ancak Yüce Mevla takdir buyurdu evlatlarımı tek tek yanına aldı." diyor. Türkiye'nin gururu Kenan ise Türk halkına söz veriyor: "İnşallah kardeşlerim için yeni şampiyonluklar kazanacağım."

Sofuoğlu ailesi, kamuoyunun bildiği gibi ikinci değil, üçüncü kez evlat acısı yaşıyor. Motosiklekle 40 yıldır hemdem olan Sofuoğlu ailesinin sevinç ve hüzünle yoğrulmuş bir yaşam öyküsü bulunuyor. İmamlık görevini ifa etmiş Tahir Sofuoğlu'nun oğlu olan İrfan Sofuoğlu, yaşamını motor tamirciliği yaparak idame ettirmeye başlar. Mümtaz bir ailede yetişen İrfan usta, Adapazarı'nda Nuran Hanım'la hayatını birleştirip küçük bir aile kurar. Kendi yağıyla kavrulan Sofuoğlu ailesinin 4'ü erkek, 1'i kız 5 çocuğu dünyaya gelir. Biraz geçim sıkıntısı çekseler de mutlu bir hayat sürdürür Sofuoğlu ailesi. Ancak aile, bundan yaklaşık 20 yıl önce ilk acıyla tanışır. Aile, imam olan dedelerinin ismini taşıyan Tahir Sofuoğlu'nu kaybeder. "Tahir o kadar babayiğit bir bebekti ki 6 aylıkken 2 yaşındaki gibi gösteriyordu. Onu çok sevmiştik. Yakalandığı ishalden kurtulamadı." diyen baba İrfan Sofuoğlu, üzüntüsünü diğer çocuklarını bağrına basarak gidermeye çalışır. Bahattin, Sinan, Kenan ve Nilüfer isimli dört evladıyla hayata tutunmaya çalışan İrfan Sofuoğlu ve Nurhayat Hanım, Tahir'in acısını yüreklerine gömer.

Üç erkek evlat da motor düşkünü

Büyüyüp okullu olan üç erkek kardeş, boş zamanlarında babalarının tamirci dükkânında çalışır. İrfan usta gibi kısa sürede motor tutkusuyla kasıp kavrulan Sofuoğlu kardeşler, adeta motosikletin üzerinde büyür. Babasının adını yaşatmak isteyen İrfan usta, üçüncü oğlu Sinan'ı hafızlığa verip imam hatip tahsili almasını sağlar. Dedesi gibi dini bütün ve örnek bir insana dönüşen Sinan, ailede büyük saygı görür. Ancak Sinan da diğer kardeşleri gibi motor tutkunudur.

Büyük ağabey Sinan'ın bir yarışta ayağını kırmasıyla onun yerine geçen Kenan, henüz 14'ündeyken özel izinle yarışa katılır ve ilk şampiyonluğunu kazanır. Bu şampiyonluk Sofuoğlu ailesine büyük sevinç yaşatır. Ancak, Türkiye'yi derinden sarsan 17 Ağustos depremi bu küçük aileyi de vurmuştur. Aile fertleri deprem gecesi aynı çatı altındadır. 15 kişinin hayatını kaybettiği 5 katlı apartmandan Sofuoğlu ailesi sağ salim kurtulur. Evlerini ve eşyalarını kaybeden Sofuoğlu ailesi, boynu bükük Akyazı Pazar köyüne döner. Köyde geceleyip Adapazarı'na çalışmaya giden baba ve üç oğul, hem ekmek paralarını kazanır hem de işyerlerinin üst katını nezih bir daireye dönüştürür. Köyden tekrar Adapazarı'na göç eden aile, oğullarının şampiyonluklarıyla tekrar moral bulur. Ancak 2002 yılında karşıdan karşıya geçerken bir aracın çarpması sonucu hayata gözlerini yuman Bahattin'le, aile tekrar gözyaşlarına boğulur. İkinci oğlunu toprağa vermenin tarif edilmez üzüntüsü içine girdiklerini anlatan İrfan Sofuoğlu, "Depremden kurtulan oğlum kazada ölmüştü. Onunla hayatın pek çok şeyini beraber göğüslemiştik. Fakat ömrü o kadarmış." derken gözyaşlarını siliyor.

Bahattin'in hayallerini gerçekleştirmek için gaza basan Kenan, azmine azim katarak antrenmanlarını artırır. Bir gün dünyanın en iyisi olarak ağabeyi Bahattin'e şampiyonluklar hediye etmek ister. Bunu gerçekleştirmek için pek çok zorluğa göğüs geren Kenan, babasıyla birlikte imkânsızlıklar içinde dünya pistlerinde yer almak için çaba gösterir. 53 yaşındaki baba Sofuoğlu, ailenin en yeteneklisi olan oğlu Kenan için malını mülkünü satarak oğlunun uluslararası yarışlara katılmasını sağlar. O yıllarda kimse bu aileye destek olmaz. Nasıl depremde ilahi bir el onlara yardım ettiyse yine ilahi bir el Kenan'a yetişir.

Sinan, ailenin hafız oğluydu

Yurtdışında yarışma ve antrenman yapma imkânı bulur. Türkiye tarihinde bir ilk gerçekleştiren Kenan Sofuoğlu, 2007 Dünya Super Sport şampiyonu olur. Başbakan'ından vatandaşına kadar tüm ülkeyi sevince boğan şampiyon sporcu, ailesinin geçmişte yaşadıkları kederli günleri bir nebze olsun unutturur. Adeta halkın kahramanı olan Kenan, 2008 yılına da fevkalade iyi başlar. Fakat ailenin sevinci fazla sürmez ve yeni bir acıyla daha karşılaşır. Geçtiğimiz hafta antrenmanlar için Körfez Pisti'ne çıkan ailenin hafız oğlu Sinan Sofuoğlu, ağır yaralandığı kazanın ardından hayatını kaybeder. Sinan, bu arada baba da olmuştur. Tüm Türkiye'yi yasa boğan olayı duyunca İtalya'daki yarışını yarıda bırakıp gelen Kenan, annesine ve babasına teselli verir. Annesinin zaman zaman fenalaşmasına dayanamayan şampiyon sporcu, inancından aldığı güçle sabrettiğini belirterek şunları söylüyor: "Ailemizin yaşadığı her şey takdiri ilahi. Veren de O, alan da O. Bize sabretmekten başka bir şey düşmüyor. İnşallah kardeşlerim için yeni şampiyonluklar kazanacağım."

125
SUPER LİG ÖZEL / Sinan Sofuoğlu toprağa verildi
« : 20 Mayıs 2008, 11:41:48 »
Sinan Sofuoğlu toprağa verildi
Kocaeli Körfez Pisti'nde antrenman sırasında motosikletten düşerek hayatını kaybeden 2007 Dünya Super Sport Şampiyonu Kenan Sofuoglu'nun ağabeyi, pist şampiyonalarında çeşitli dereceleri bulunan Sinan Sofuoğlu, Sakarya'da toprağa verildi.

Geçirdiği kazadan sonra ağır yaralanarak, kaldırıldığı Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi'nde yaşamını yitiren Sofuoğlu'nun cenazesi, Serdivan beldesindeki evine getirildi.

Daha sonra cenaze nakil aracıyla Orhan Gazi Caddesi üzerinde sahibi olduğu motosiklet satış mağazasına getirilen Sofuoğlu'nun cenazesi, buradan Akyazı'daki baba evine götürüldü. Burada, Kenan, babası İrfan, annesi Nurhayat ve Nilüfer Sofuoğlu taziyeleri kabul etti.

Taziyelerin ardından Sofuoğlu'nun cenazesi Gazi Süleyman Paşa Camisi'ne getirildi. Baba İrfan ve oğlu Kenan Sofuoğlu, çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze töreni öncesinde taziyeleri kabul etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Kenan Sofuoğlu'nu cep telefonuyla arayarak üzüntülerini ifade ettiği öğrenildi.

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Sofuoğlu, gözyaşları arasında Merkez Mezarlığı'nda, trafik kazası sonucunda yaşamını yitiren ağabeyi Bahaettin Sofuoğlu'nun yanındaki mezara defnedildi.

Sinan Sofuoğlu'nun 3 gün önce bir çocuğunun dünyaya geldiği belirtildi.

 

-''DÜZLÜKTEKİ ORTA YERDE BİR YERDE KAZA YAPMIŞ''-

 

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Süleyman Memnun, gazetecilere yaptığı açıklamada, kazanın bir talihsizlik olduğunu belirtti.

Kaza için söyleyecek söz bulamadığını belirten Memnun, şunları söyledi:

''Motosiklet sporu, 1968 yılından itibaren federasyon çatısı altında. 1967'den 1995 yılına kadar Bisiklet Federasyonu, 1995'ten 2003 yılına kadar Otomobil Federasyonu çatısı altında, 2003 yılından bu yana da Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak faaliyet gösteriyor. 5 branşımız var, bu dallardan birinde ilk defa bir sporcumuz antrenman yaparken ölümlü bir kaza geçirdi. Şu ana kadar ne uzun vadeli bir sakatlık, ne de ölüm var. Ne yazık ki böyle bir olay gerçekleşti. Pistin iki düzlüğü var. Bir tanesi start düzlüğü, diğeri de bitiş düzlüğü. Düzlükteki orta kısımda bir yerde kaza yapmış. Bir viraja girerken olmamış. Akıl alır bir kaza değil. Çok üzgünüz.''

 

-''PİSTLE İLGİLİ BİR SORUN YOK''-

 

Pistin herhangi bir kusuru olmadığını kaydeden Memnun, sözlerine şöyle devam etti:

''Üzerimize düşeni yapacağız. İki asbaşkanız. Diğer asbaşkanımız kaza olduğu sırada pistteydi, hatta Sinan'ı ambulansla hastaneye o götürmüş. Kesinlikle pistle ilgili bir sorun yok. Belki de motosiklette teknik bir arıza vardı. Çünkü virajda düşmek normaldir ama dümdüz bir yerde düşmek, ya teknik bir hatadan ya da sürücü hatasından kaynaklanır. Ben de aynı pistte 1994 yılından 2002 yılına kadar yarıştım. Hatta Sinan ile 1997 yılından 2002'ye kadar beraber yarıştık. Kenan ve rahmetli ağabeyi Bahattin ile de yarıştık. Motosikletle ilgili tehlikeli hiçbir şey yok ama düz bir yerde 150-200 kilometre hızla giderken düşerseniz böyle kötü bir sonuç ortaya çıkar.''

Memnun, Körfez Pisti'nde cumartesi ve pazar günleri yapılacak yarışları da iptal ettiklerini sözlerine ekledi.

Motosiklet Delisi Kulübü Başkanı Hakan Dinçer ise acı bir gün yaşadıklarını belirterek, defalarca Türkiye şampiyonu olmuş bir değeri kaybettiklerini belirtti.

Öte yandan, Kenan Sofuoğlu'nun, yarın İtalya'da yapılacak yarışlara katılmayacağı öğrenildi.

126
SUPER LİG ÖZEL / Pantano zirveyi bırakmıyor
« : 20 Mayıs 2008, 11:41:37 »
Pantano zirveyi bırakmıyor
GP2'de, İstanbul Park'ta bugün yapılan ikinci yarış sonrası pilotlar sıralamasında Racing Engineering takımından İtalyan Giorgio Pantano, takımlarda ise Racing Engineering takımı ilk sırada bulunuyor.

İstanbul'da ikinci ayağı yapılan GP2'de Pantano dünkü birinciliği ve bugünkü dördüncülüğüyle toplam 24 puana ulaşarak ilk sırada yer aldı. GP2'de İstanbul'da yapılan 2 yarış sonrası pilotlar şampiyonasında ilk 3  sıra şöyle oluştu:

PilotÜlkesi    Takım Puan
----------------------   ------------------   ---- 
1-Giorgio Pantano   İtalya    Racing Engineering    24
2-Romain Grosjean   Fransa    Art Grand Prix   19
3-Sebastien Buemi   İsviçre   Trust Team Arden 14

-TAKIMLARDA RACING ENGINEERING-

GP2'de İstanbul'daki 2 yarış sonrası Racing Engineering takımı, takımlar sıralamasında ilk sırada yer aldı.

GP2 takımlar sıralamasında ilk 3 şöyle:

1- Racing Engineering: 27 puan
2- Art Grand Prix: 19 puan
3- İsport İnternational: 16 puan

127
SUPER LİG ÖZEL / Başesgioğlu'ndan başsağlığı mesajı
« : 20 Mayıs 2008, 11:41:19 »
Başesgioğlu'ndan başsağlığı mesajı
Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, dün vefat eden Sinan Sofuoğlu için başsağlığı mesajı yayınladı.

''Başarılı sporcumuz Sinan Sofuoğlu'nu genç yaşta kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyim'' diyen Bakan Başesgioğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

''Sinan Sofuoğlu, motosiklet branşında aldığı başarılı sonuçların yanı sıra, davranışlarıyla da kendinden sonra gelen sporcu kardeşlerine örnek olmuş bir sporcumuzdu.

Kendisine Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları ve motosiklet camiamıza sabır diliyorum.''

128
SUPER LİG ÖZEL / "Ecel geldiyse kaçış yok"
« : 20 Mayıs 2008, 11:41:06 »
"Ecel geldiyse kaçış yok"
Körfez Yarış Pisti'nde antrenman yaparken kaza geçiren ve yaralı olarak hastaneye kaldırılan Supersport Dünya Şampiyonu Kenan Sofuoğlu'nun ağabeyi olan Sinan Sofuoğlu hayatını kaybetti. Sporx.com olarak Sofuoğlu ailesinin acısını paylaşıyor ve başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz...

Sporx.com ile 14.12.2007 tarihinde röportaj yapan Sinan Sofuoğlu'nun kardeşi Kenan Sofuoğlu motoru tehlikeli bir spor olarak görmediğini dile getirerek "Ecel geldiyse kaçış yok" demişti.

İşte Kenan Sofuoğlu röportajından bir bölüm:

- Var mı böyle gelecek vaat eden isimler, görüyor musunuz?..

“Hayır, görmüyorum. 24 yaşındaki ağabeyim hiçbir iddiası olmadığı halde, şampiyonaya katılıyor. Ciddiye almıyor. Normal kilosundan 25 kilo daha ağır. Türkiye’de rakibi yok. Yarışlara hiç hazırlanmıyor. Ciddiye almamasına rağmen gidiyor, yarışıyor ve kazanıyor. Demek ki azimli, işini ciddiye alan biri yok. Olsa onu geçer. Ben kızıyorum ağabeyime, ‘İşini ciddi al’ diyerek. ‘Spor yap’ diyorum. Ama o da haklı... ‘Ne için çalışayım. Kim var ki beni zorlayacak’ diyor. En ağır motorlardan da birini kullanıyor üstelik. Bunun sebebi de yeni yarışçılara destek olunmaması. Yarışçı sivrilemiyor. 3-5 yarışçı elini kolunu sallayarak şampiyon oluyor. Türkiye Şampiyonası’nın da kalitesi olmuyor. Yarış sonundaki sıralama başından belli çünkü..."

129
SUPER LİG ÖZEL / Şampiyona iptal edildi
« : 20 Mayıs 2008, 11:40:54 »
Şampiyona iptal edildi
Motosiklet Federasyonu ve Marmara Motosiklet Kulübü'nce ortaklaşa düzenlenen Körfez Pisti'ndeki Türkiye Pist Şampiyonası ile İstanbul Çatalca'da 10-11 Mayıs tarihlerinde yapılacak Türkiye Enduro Şampiyonası ile Marmara Enduro Şampiyonası iptal edildi.

Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Süleyman Memnun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki yarış pistinde antrenman sırasında motosikletten düşerek ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Sinan Sofuoğlu'nun ölümünden dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.

Sinan Sofuoğlu'nun cenazesinin yarın Adapazarı'nda toprağa verileceğini ifade eden Memnun, bu nedenle Körfez Pisti'ndeki Türkiye Pist Şampiyonası ile İstanbul'un Çatalca ilçesi Karacaköy beldesindeki Ormanlı Köyü'nde 10-11 Mayıs tarihlerinde yapılacak Türkiye Enduro Şampiyonası ile Marmara Enduro Şampiyonası'nın iptal edildiğini açıkladı.

130
SUPER LİG ÖZEL / D.Valsecci hastaneye kaldırıldı!
« : 20 Mayıs 2008, 11:40:43 »
D.Valsecci hastaneye kaldırıldı!
Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix organizasyonuyla birlikte gerçekleştirilen GP2'nin sıralama turları sırasında İtalyan pilot Davide Valsecci, kaza geçirdi ve hastaneye kaldırıldı.

İstanbul Park Pisti'ndeki sıralama turları sırasında geçirdiği kaza sonucu yaralanan Davide Valsecci, ambülans helikopterle Anadolu Sağlık Merkezi'ne götürüldü. Nöroşirürji uzmanı Prof. Dr. Osman Niyazi Akın, yapılan tomografik incelemede, omurgasında (D11, D12 VE L1 seviyelerinde) cerrahi girişim gerektirmeyen çökme kırığı saptanan Valsecci'nin, hayati tehlikesinin bulunmadığını bildirdi.

İtalyan pilotun, bu akşam Akşam Anadolu Sağlık Merkezi'nde, Prof. Dr. Osman Niyazi Akın denetiminde izleneceği kaydedildi.

131
SUPER LİG ÖZEL / Sofuoğlu'nun cenazesi memleketinde
« : 20 Mayıs 2008, 11:40:32 »
Sofuoğlu'nun cenazesi memleketinde
Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki yarış pistinde antrenman sırasında motosikletten düşerek ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamanı yitiren Sinan Sofuoğlu'nun cenazesi memleketi Sakarya'ya gönderildi.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde, akciğerindeki kanamanın durdurulması için yapılan ameliyatın ardından yoğun bakıma alındıktan kısa süre sonra kalbi durarak yaşamını yitiren Sinan Sofuoğlu'nun cesedine otopsi yapıldı.

Kocaeli Cumhuriyet Savcısı Muhsin Yıldız, otopsinin ardından cesedi ve defin ruhsatını, amcasının oğlu Selman Sofuoğlu'na teslim etti.

Sinan Sofuoğlu'nun cenazesi daha sonra, acı haberi alıp hastaneye gelen yakınları tarafından morgdan alınıp Sakarya Büyükşehir Belediyesinden temin edilen cenaze aracına konuldu.

Sakarya'nın, yeni kurulan Serdivan ilçesindeki evine götürülen Sinan Sofuoğlu'nun cenazesi Akyazı ilçesinde toprağa verilecek.

Körfez Pisti'nde Motosiklet Federasyonu ve Marmara Motosiklet Kulübünün ortaklaşa düzenleyeceği Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası'na hazırlandığı sırada motosikletten düşerek ağır yaralanan ve beyin kanaması geçiren Sofuoğlu'nun boynu ve kaburgaları kırılmış, kafa tasında travma, akciğerinde de kanama meydana gelmişti.

2007 Dünya Super Sport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu'nun ağabeyi olan Sofuoğlu'nun, pist şampiyonalarında dereceleri bulunuyordu.

132
SUPER LİG ÖZEL / Dünyaca ünlü jokey dopingli çıktı
« : 20 Mayıs 2008, 11:39:44 »
Dünyaca ünlü jokey dopingli çıktı
Dünyanın önde gelen jokeylerinden biri olan Fransız binici Olivier Doleuze'nin, doping yaptığı gerekçesiyle Singapur'da bugün düzenlenecek 2,2 milyon dolarlık kupada yarışamayacağı bildirildi.

Hong Kong Jokey Kulübü'nden yapılan açıklamada, Doleuze'den alınan idrar örneğinde yasaklı maddeye rastlandığı, bu nedenle de bugün koşulacak olan ve 2,2 milyon dolar para ödüllü Uluslararası Singapur Havayolları Kupası'na katılamayacağı belirtildi.

Biniciliğe 14 yaşında başlayan 36 yaşındaki Doleuze'nin, kariyerinde 700'ün üzerinde şampiyonluk bulunuyor.

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 ... 497