İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - YuRY

853
MİLLİ TAKİM / Skor Terim'i şaşırttı
« : 25 Mart 2007, 06:26:12 »
(A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim,-1'lik galibiyet sonrası yaptığı açıklamada,''Son Avrupa Şampiyonu Yunanistan'ı hem de deplasmanda böyle farklı skorla yenmeyi beklemiyordum'' dedi

Karşılaşma öncesi takımına güvendiğini ve galibiyete inandığını ifade eden Terim, ''Fakat maçtan sonra konuşurken 'Farklı kazanmayı bekliyordum' demek kolaycılık olur. Bu galibiyetle muhakkak ki çok önemli bir avantaj elde ettik. Karşılaşma öncesi düzenlediğim basın toplantısında Bosna Hersek'in de iyi bir takım olduğunu ve Norveç'i yenebileceğini söylemiştim. Böyle de oldu. Şimdi grubumuzda ilk 4 sıra tam karıştı. Çarşamba günü Norveç ile yapacağımız maç daha da önem kazandı. Bu akşamki güzelliklerin devamı için orada da kazanmalıyız'' diye konuştu.

Fatih Terim, bir Yunan gazetecinin ''Yunanistan'dan bu kadar kötü futbol bekliyor muydunuz?'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Acaba Yunanistan mı kötü oynadı, yoksa biz mi çok iyiydik?'' ifadesini kullanırken, Yunanistan'ın iyi bir takım olduğunu, fakat Türk Milli Takımı'ndan baskılı bir futbol beklemedikleri için bu yenilgiyle karşı karşıya kalmış olabileceklerini söyledi.

Yunanistan'ı milli takım yardımcı antrenörleri Metin Tekin ile Müfit Erkasap'ın 6 karşılaşmada izlediğini vurgulayan Terim, ''Her ikisine de teşekkür ediyorum. Rakibimizi çok iyi analiz ederek maça doğru taktikle çıkmamıza yardımcı oldular. Ayrıca Türk futbolunun Metin Tekin ve Oğuz Çetin gibi iki mükemmel teknik adama sahip olduğunu belirtmek isterim. Her ikisinin de harika analiz yeteneği var. Ayrıca kaleci Volkan'ı hazırlayan Eser Hoca'ya da teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Milli takımın Yunanistan karşısında aldığı farklı galibiyetin Türk futbolunun yeniden yükselişe geçmesi için bir milat olabileceğini dile getiren Terim, şunları kaydetti:

''Türk futbolu daha önce rakipleri kovalayarak, beraberliğe razı olarak ivme kazanmadı. Mücadele ederek sürekli galibiyeti hedefleyerek başarılar elde edildi. Kulüpler ve milli takım bazında tekrar bir silkelenmeye ihtiyacımızın olduğunu söylemiştim. Bu galibiyet belki bunu sağlar.''

Fatih Terim, yine bir Yunan gazetecinin sorusu üzerine, maç öncesi verdiği dostluk mesajlarının Yunan halkını sakinleştirmeye yönelik değil, gerçek duyguları olduğunu vurgulayarak, Türkiye'deki rövanş karşılaşmasında da aynı tutumunu sürdüreceğini ve Yunanistan Milli Takımı'nın Türkiye'de çok iyi ağırlanacağını kaydetti.

Terim, basın toplantısı sonunda Yunanistan Milli Takımı'na bundan sonraki maçlarında başarılar dileyerek, gazetecilere Yunanca 'iyi akşamlar' dedikten sonra odadan ayrıldı.


REHHAGEL: ''KARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM''


Yunanistan Milli Takımı Teknik Direktörü Otto Rehhagel ise çok şey başarmak için sahaya çıktıklarını, ancak başaramadıklarını söyledi.

Karşılaşmaya iyi başladıklarını belirten Alman teknik adam, ''Erken gol bulduk. Sonrasında ise oyunu elden kaçırdık. Türkler ise her dakika daha iyi oldular ve adil bir biçimde kazandılar. Eşitlik için iki şansımız vardı ama 2-1'den sonra oyuna ayak uyduramadık'' diye konuştu.

Rehhagel, bir gazetecinin ''Fatih Terim'i kıskanıyor musunuz?'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Hayır kıskanmıyorum. Türkler gerçekten çok iyi oynadı. Bundan sonraki maçlarımızla ilgileniyoruz artık'' dedi.

Deneyimli teknik adam, basın mensuplarının ''Fatih Terim maçtan sonra Oscar törenlerindeymiş gibi herkese teşekkür etti. Sizin teşekkür etmek istediğiniz birisi var mı?'' sorusuna ise, ''Şu anda teşekkür edebileceğim tek kişi benimle 43 yıldır evli olan karım'' yanıtını verdi.

2007-03-25 02:12:05


854
MİLLİ TAKİM / Yunanlılar şokta
« : 25 Mart 2007, 06:25:46 »
Futbol Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu'nda Türkiye'nin deplasmanda Yunanistan'ı 4-1 yenmesi ülkede şok etkisi meydana getirdi.

Maç sonucunu ''İnanılmaz'' olarak niteleyen Yunan televizyonları, '' Milli takımımızın kara gecesi'', ''Avrupa şampiyonlarının Waterloo'su'', ''Kabus gecesi'' gibi ifadelerle maçı yorumladılar.

Yunanlı oyuncuları sergiledikleri ''gönülsüz'' oyun, teknik direktör Otto Rehhagel'i ise uyguladığı taktik nedeniyle eleştiren televizyonlar, Türk Milli Takımı'nın hemen tüm oyun boyunca kontrolü elinde tuttuğuna dikkati çektiler.

Televizyonlar, beklenenden erken gelen golün Yunanistan Milli Takımı'nın oyun disiplinini etkilediğini ve üst üste kaçırılan gollerin yenilginin önünü açtığı değerlendirmesini yaptılar.

Ağır mağlubiyete rağmen Yunanistan'ın ümitlerinin tükenmediğini de belirten televizyonlar, Türkiye'nin önümüzdeki Norveç maçını kaybetmesi, Yunanistan'ın ise Malta önünde galip gelmesi halinde puanların tekrar eşitleneceğini kaydettiler.

855
MİLLİ TAKİM / Yunanlılar'dan çirkin pankart!
« : 25 Mart 2007, 06:25:29 »
Yunanistan ile (A) Milli Futbol Takımımız arasında oynanan 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu maçında Yunanistan taraftarları tribünde çirkin bir pankart açtı.

Karşılaşmanın ilk yarısında Yunanistan'ın koruduğu kalenin arkasında Atatürk'e hakaret içeren bir pankart açıldı. Çirkin pankart tepkiler sonucu kaldırıldı. Bu arada sahaya bir çok yabancı madde atıldı. Özellikle Volkan'ın koruduğu kalenin arkası tamamen doldu. Ayrıca ikinci yarıda Yunan kalesinin arkasındaki tribünde olay çıktı.

BAYRAM YAPAMADILAR

25 Mart Yunanistan'ın milli bayramı. Sahadaki futbolcuları ve tribünleri motive etmek için sürekli bu bayrama vurgu yapıldı. İlk golden sonra seyirciler daha da coştu. Ama 4 golden sonra bayram sevinçleri kursaklarında kaldı.

TRİBÜNDEKİ YUNAN BAYRAĞI KIBRIS RUM KESİMİ'NDEN

Bu arada maç öncesinde çalınan milli marşlar esnasında numaralı tribünde açılan Yunan bayrağının Kıbrıs Rum Kesimi'nden maçı izlemeye gelen 500 Güney Kıbrıslı Rumlar tarafından Kıbrıs'tan getirildiği öğrenildi.

Milli Marşımız çalınırken ise Yunanlı taraftarlar ıslıklarla protesto eylemi yaptı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Gökhan Ünal'ın attığı ikinci golden sonra Yunanlı taraftarlar sahaya yabancı maddeler yağdırdı. Kale arkası tribününde ise Yunan taraftarlar arasında kavga çıktı. Bazı taraftarlar sahaya atladı

856
MİLLİ TAKİM / İşte muhteşem maçın golleri
« : 25 Mart 2007, 06:25:06 »
Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu'ndaki maçta rakibi Yunanistan karşısında çok güzel bir oyun sergileyen A Millilerimiz mükemmel gollerle deplasmanda tarih yazdı: 1-4
http://www.spordabugun.com/index.php?khide=1&ghide=1&hid=9780&sec=3

857
MİLLİ TAKİM / İlk kutlayan Başbakan oldu
« : 25 Mart 2007, 06:24:31 »
Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Yunanistan karşısında zafer yazan Fatih'in arslanlarını ilk olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kutladı.

Maçın hemen ardından Teknik direktör Fatih Terim'i arayan Recep Tayyip Erdoğan başarıyı kutladı. Terim'e Norveç'in Bosna Hersek'e yenildiğini hatırlatan Erdoğan, Norveç maçında da başarılar diledi.

Millilerimiz maç sonunda statta bir antrenman yaptı. Antreman sonrası Yunanlı taraftarların bir bölümü takımımızı alkışladı


858
MİLLİ TAKİM / Bayramın kutlu olsun 'Komşi' 1-4
« : 25 Mart 2007, 06:24:12 »
A Milli Futbol Takımımız Yunanistan'ı Tuncay, Gökhan Ünal, Tümer Metin ve Gökdeniz Karadeniz'in attığı gollerle 4-1 mağlup etti

4. dakikada Türk Milli Takımı savunma oyuncularının uzaklaştıramadığı topla buluşan Kyrgiakos, yerden sert bir vuruşla Yunanistan'ı 1-0 öne geçiren golü attı.

7. dakikada Karaguinis'in yaklaşık 25 metreden sert şutunda, top kaleci Volkan'da kaldı.

18. dakikada İbrahim Üzülmez sakatlanarak oyun dışında kalınca, ilk kez milli takım kadrosuna davet edilen Volkan Yaman oyuna dahil oldu.

26. dakikada Tümer'in sağ taraftan kullandığı serbest vuruşta, kaleci Nikopolidis topu yumrukla ceza alanı dışına gönderdi. Sabri'nin tekrar ceza alanına gönderdiği topla buluşan Tuncay, Yunan savunma oyuncularından sıyrılarak plase bir vuruşla Türkiye'ye beraberliği getiren golü kaydetti: 1-1.

30. dakikada Sabri'nin ara pasıyla Gökhan Ünal savunmanın arkasında topla buluştu. Fakat açısını kaybedince kaleci Nikopolidis topu kornere çelmeyi başardı.

35. dakikada Hamit'in sağ taraftan ortasında, Yunan savunması son anda Hakan Şükür'den önce müdahale ederek topu kornere attı.

37. dakikada Servet ve Gökhan Zan'ın savunmanın ortasında topu sektirmesiyle, bir anda Charisteas kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ancak, kaleci Volkan yatarak ayaklarıyla tehlikeyi önledi.

38. dakikada Sabri'nin pasıyla ceza alanına giren Tümer, arka arkaya attığı şık çalımlardan sonra vuruşunu yapamadan topu kaybetti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 berabere tamamlandı.

İkinci yarıya Yunanistan başladı. Başlama vuruşu öncesi sahaya atılan yabancı maddeler yüzünden hakem gecikmeli başlattı

Dakika 46: Tümer'in kullandığı kornerde kaleci boşa çıktı Tuncay kafayı vurdu top avuta çıktı

Dakika 47: Sabri'nin kaptığı top ile pozizyon oldu. Hakan'ın şutu az farkla dışarı çıktı.

Dakika 49: Oyun sahaya atlayan taraftarlar yüzündan oyun durdu. Yunanitan kalesinin arkasındaki trübün karıştı.



Dakika 55: GOOL...Çabuk paslaşma neticesinde Hakan Gökhan paslaşmasında gol geldi. Hakan'ın topuk pasında Gökhan çok güzel vurdu ve galibiyet geldi



Dakika 66: Tuncay gol pozizyonuna girdi. Hakan'a vermek yerine vurdu Top auta gitti.

Dakika 68: İki pozizyon peş peşe atlattk. Yandan gelen top herkesin bakışları arasında direğimizden döndü.


Dakika 71: GOOL ...Tümer çok mükemmel bir gol attı. Hepimizi sevince boğdu.

Dakika 72: Sabri ile bir pozizyon daha bulduk. Topu kaleci kontrol etti.
Yorum: Golden sonra defansa çekilmiş bir görüntü sergiliyoruz. Rakip yüklenmeye başladı. Özellikle soldan gelen ataklar etkili oluyor

Dakika 78: Soldan gelen atak kornere çıktı. Kornerden gelen top direkten döndü. Ardından gelen top tehlikeli bi biçimde dşarı çıktı

Dakika 80: Gooll... Dört olduç Tümer'in yerine giren Gökdeniz mükemmel bir biçimde ceza sahasına girdi ve golü attı.

859
MİLLİ TAKİM / 70 MİLYON SENİNLE...
« : 24 Mart 2007, 19:51:04 »
70 MİLYON SENİNLE...
(A) Milli Takımımız, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri (C) Grubu 4. maçında bugün Atina'da Yunanistan ile karşı karşıya geliyor. Alman hakem Wolfgang Stark'ın yöneteceği karşılaşma saat 21:30'da başlayacak ve ATV'den naklen olarak yayınlanacak.

2008 yılında Avusturya ve İsviçre'de düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası'na (Euro 2008) gitmeyi planlayan Türkiye'nin önünde son derece kritik maçlar var... Fatih Terim yönetiminde grubun kaderini çizecek iki maça çıkacağız.

Önce Atina'da Yunanistan'la karşılaşacağız, hemen ardından da 28 Mart Çarşamba günü cezamız nedeniyle Frankfurt'ta oynanacak maçta Norveç'i konuk edeceğiz... Euro 2004'e talihsiz biçimde katılamayan A Milli Takımımızın kurmayları bu kez ipleri sıkı tutuyor, aynı hataları tekrarlamamıza geçit vermemeye çalışıyor. Bu iki maç bizim için gerçekten çok önemli.

Yunanistan ve Norveç maçlarından kayıpsız ayrılmayı hedefleyen Fatih Terim'in Yunanistan karşısına tek forvetle çıkması bekleniyor. Buna göre tecrübeli teknik adamın ileride tek umudu Hakan Şükür olacak. Hakan Şükür'e orta sahadan Tuncay ve Tümer'le destek vermeyi planlayan Fatih Terim'in, Yunanistan karşısında kanat organizayonlarına ağırlık vermesi bekleniyor.

Fatih Terim'in kalede Volkan'a görev vermesi kesinleşirken, defansta Hamit, Emre Aşık, Servet ve İbrahim Üzülmez ile mücadele edecek. Defansın önünde sigorta görevini Tugay'ın ve Mehmet Aurelio'nun yapması, sağ kulvarda ise Sabri'nin hem defansa hem de ofansa yardım etmesi bekleniyor.

Sakatlıklar belimizi büküyor

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu'nda Yunanistan ve Norveç ile yapılacak kritik maçlar öncesi (A) Milli Takım'da sakatlık sıkıntısı yaşanıyor.

Sakatlıkları nedeniyle aday kadroya davet edilemeyen futbolcuların yanı sıra, kampta yaşanan sürpriz sakatlıklar, Milli Takım teknik heyetini zor durumda bıraktı.

Süregelen sakatlıkları nedeniyle Rüştü Reçber, Nihat Kahveci,Yıldıray Baştürk, Halil Altıntop, Serhat Akın ve Rusya Birinci Ligi takımlarından CSKA Moskova'da forma giyen Caner Erkin, Yunanistan ve Norveç maçları için belirlenen aday kadroya davet edilmedi.

Aday kadronun açıklandığı gün yapılan Konyaspor maçında sakatlanan Galatasaraylı Arda Turan'ın yapılan muayenesinde sakatlığının ciddiyeti ortaya çıkmış ve genç oyuncu aday kadrodan çıkarılmıştı.

Millilerin İstanbul'daki çalışmaları sırasında ayrıca Almanya Birinci Ligi takımlarından Borussia Dortmund'da oynayan Nuri Şahin ile Beşiktaşlı İbrahim Toraman da sakatlıkları nedeniyle kadrodan çıkarıldı.

Bu arada (A) Milli Takım kampında yer alan Beşiktaşlı Gökhan Zan ile Rusya Birinci Ligi takımlarından Zenit'te oynayan Fatih Tekke'nin de sakatlıkları bulunuyor. Son antrenmanda sol arka adalesindeki sakatlığı nükseden Fatih Tekke kamp kadrosundan çıkartıldı. Gökhan Zan'ın durumunun ise maç saatinde belli olacağı açıklandı.

Terim: "Sakatlıklar bahanemiz olamaz"

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, sakat ve cezalı futbolculardan dolayı ''takımımız eksik'' demenin yanlış olduğunu söyleyerek Yunanistan karşısına kazanmak için çıkacaklarını kaydetti. Yunanistan karşılaşması için "Milli dava değil milli maç" yorumunu getiren Terim, oyuncularına da sık sık bu uyarıyı yapıyor. Karşılaşmanın zor şartlar altında oynanacağını dile getiren teknik adam, futbolcularını uyarırken de "Bu karşılaşmada rahat olan takım biz olmalıyız. Kazanmak zorunda olan rakibimiz. Bu yüzden maça iyi konsantre olur ve tahriklere gelmezsek istediğimiz sonucu alırız" diyor.

Yunanistan'ın kadrosu...

Kritik maç öncesi Yunanistan'ın kadrosuda şekillenmeye başladı. Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde C Grubu'nda Milli takımımızı evinde konuk edecek Yunanistan'da teknik direktör Otto Rehhagel'in kadroya 7 forvet oyuncusu çağırması dikkatleri çekti.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da, 13. Avrupa Futbol Şampiyonası 3. Eleme Grubu'nda (A) Milli Takım ile yapılacak maçta Türkiye'ye karşı forma giyecek Yunanlı milli oyuncular, ''Maçın son derece zor olacağı'' değerlendirmesinde bulundular.

Rehhagel temkinli konuştu

Yunanistan Milli Takımı'nın Alman Teknik Direktörü Otto Rehhagel, Yunanlı futbolcuların yürek ve zekalarını sentezleyerek oyun çıkarmalarını istediğini söyledi. Anahtar kelimelerin ''yürek ve zeka'' olduğunu, Yunanlı oyuncuların ise antrenmanlarda da görüldüğü gibi formda olduklarını kaydeden Rehhagel, ''Yaptığımız iyi başlangıcı devam ettirebilir, arayı açabiliriz. Benim tabirimle 'kontrollü hücum' taktiği ile oynamaya çalışacağız. Yüreğimizle ama önce zekamızla oynamalıyız. Hatalarımızı en aza indirgemeliyiz'' şeklinde konuştu.

Şiddete izin yok!

Taraftarları maçın oynanacağı Karaiskaki Stadı'na çağıran Yunanistan Futbol Federasyonu Başkanı Gagacis, "Taraftarımızdan, takımımızı aşırılıklara kaçmadan desteklemelerini istiyoruz. Her türlü aşırılığın en başta bizim takımımıza zararı olacaktır. Gerekli tüm önlemleri aldık. Stada aşırılık içeren pankart sokmak isteyen bilsin ki başaramayacak'' ifadesini kullandı.

Fanis Gekas'a dikkat!

Almanya Bundesliga'da Bochum forması giyen Gekas ,Yunanistan'ın en büyük kozu olacak. Panathinaikos'dan bu yıl kiralanan Gekas, Bochum formasıyla Almanya Bundesliga'da 19 maçta attığı 13 golle şu anda gol krallığında zirvede bulunuyor. Süratli ve tam bir son vuruş ustası olan Gekas'a Milli Takımımızın dikkat etmesi gerekir.

Yenilgimiz yok!..

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu 4. maçında, Atina'da Yunanistan ile karşılaşacak Türkiye, komşusu ile daha önce yaptığı 7 maçta yenilgi yüzü görmedi.

Türk Milli Futbol Takımı, 2'si Dünya Kupası Eleme Grubu, 4'ü özel, 1'i de Akdeniz Oyunları maçı olmak üzere, 4'ü Atina, 3'ü İstanbul'daki toplam 7 maçta rakibini 5 kez yenerken, 2 kez berabere kaldı ve hiç mağlup olmadı. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 11 gol atarken, kalesinde 4 gol gördü.

İki ülke (A) Milli Futbol Takımları en son 2006 Dünya Kupası elemelerinde aynı grupta yer almış, Atina ve İstanbul'daki maçlar golsüz tamamlanmıştı.

Terim'in 56. sınavı

(A) Milli Futbol Takımı'nın yarın deplasmanda Yunanistan ile yapacağı 2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu 4. maçında Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 56. milli sınavına çıkacak.

Ay - yıldızlılar, (A) Milli Futbol Takımı'nın başında en çok maça çıkan teknik adam unvanına sahip Fatih Terim yönetiminde oynadığı toplam 55 maçta, 27 galibiyet, 15 beraberlik, 13 yenilgi alırken, 80 gol atıp, kalesinde 60 gol gördü. Türk Milli Takımı, Terim'in son döneminde oynadığı 8'i resmi, 13'ü özel olmak üzere toplam 21 maçtan 10'unu kazandı, 7'sinde berabere kaldı, 4'ünde ise sahadan mağlubiyetle ayrılan taraf oldu.

İstatistik kralı TÜRKİYE!

Türkiye, EURO 2008 eleme gruplarında oynadığı 3 maç sonunda kalesinde gol görmeden, en çok gol atan ekip ünvanını elinde bulunduruyor. EURO 2008 eleme gruplarında ilginç bir istatistik dikkatlerden kaçmadı. Ay-yıldızlı ekibimiz oynadığı 3 maçta da kalesini gole kapatarak, hiç gol yemeyen ülkeler istatistiğinde Danimarka ve Yunanistan'la birlikte zirvede yer aldı. Bununla beraber Milli Takımımız oynadığı 3 maçta attığı 8 golle bu üç ülke arasında averaj bakımından da en başta yer alıyor.

Muhtemel 11'ler:

Türkiye

1-Volkan Demirel
2-Emre Aşık
3-Servet Çetin
4-İbrahim Üzülmez
5-Hamit Altıntop
6-Mehmet Aurelio
7-Tugay Kerimoğlu
8-Sabri Sarıoğlu
9-Hakan Şükür
10-Tuncay Şanlı
11-Tümer Metin

Yunanistan

1-Nikopolidis
2-Seitaridis
3-Dellas
4-Kyrgiakos
5-Fyssas
6-Katsournais
7-Basinas
8-Karagounis
9-Giannakopoulos
10-Fanis Gekas
11-Yorgo Samaras

Stat: Karaiskakis Stadı
Hakem: Wolfgang Stark (Almanya)
Saat: 21:30
Yayın: ATV

Ay yıldızlılar 432. sınavında

(A)Milli Futbol Takımı, Yunanistan ile yarın deplasmanda yapacağı 2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu 4. maçıyla birlikte, 432. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Futbol Takımı 84 yıllık tarihinde, 223'ü resmi, 208'i özel olmak üzere geride kalan toplam 431 maçta, 149 galibiyet, 101 beraberlik alırken, 181 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip bu maçlarda toplam 548 gol atarken, kalesinde 671 gol gördü. Milliler, son oynadıkları karşılaşmada, 7 Şubat'ta Tiflis'te Gürcistan'a özel maçta 1-0 yenildi. A Milli Takım'ın bileği bükülmüyor

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri (C) Grubu 4. maçında 24 Mart Cumartesi günü Atina'da Yunanistan ile karşılaşacak (A) Milli Takım, son dönemde rakiplerine kolay kolay boyun eğmiyor. Fatih Terim yönetimindeki milliler, oynadıkları son 15 maçın sadece 2'sini yitirdi. Ay-yıldızlılar resmi ve özel son 15 maçın 7'sini kazanırken, 6'sında berabere kaldı, bu süre içinde sadece Makedonya ve Gürcistan'a mağlup oldu.

24 ve 28 Mart'ta yenilgi yok

Türkiye, 24 ve 28 Mart'ta yaptığı daha önceki toplam 3 maçta yenilgi yüzü görmedi. Slovakya ile kendi sahasında 24 Mart 2001'deki resmi maçta karşılaşan (A) Milli Takım, mücadeleden 1-1 eşitlikle ayrıldı. Arnavutluk ile deplasmanda 28 Mart 1985 tarihindeki özel maçta karşı karşıya gelen ay-yıldızlılar, sahadan golsüz eşitlikle ayrılırken, 2001 yılında Makedonya ile deplasmanda yaptığı resmi karşılaşmadan ise 2-1 galibiyetle dönmeyi başardı.

860
MİLLİ TAKİM / 70 MİLYON SENİNLE...
« : 24 Mart 2007, 19:50:24 »
70 MİLYON SENİNLE...
(A) Milli Takımımız, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri (C) Grubu 4. maçında bugün Atina'da Yunanistan ile karşı karşıya geliyor. Alman hakem Wolfgang Stark'ın yöneteceği karşılaşma saat 21:30'da başlayacak ve ATV'den naklen olarak yayınlanacak.

2008 yılında Avusturya ve İsviçre'de düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası'na (Euro 2008) gitmeyi planlayan Türkiye'nin önünde son derece kritik maçlar var... Fatih Terim yönetiminde grubun kaderini çizecek iki maça çıkacağız.

Önce Atina'da Yunanistan'la karşılaşacağız, hemen ardından da 28 Mart Çarşamba günü cezamız nedeniyle Frankfurt'ta oynanacak maçta Norveç'i konuk edeceğiz... Euro 2004'e talihsiz biçimde katılamayan A Milli Takımımızın kurmayları bu kez ipleri sıkı tutuyor, aynı hataları tekrarlamamıza geçit vermemeye çalışıyor. Bu iki maç bizim için gerçekten çok önemli.

Yunanistan ve Norveç maçlarından kayıpsız ayrılmayı hedefleyen Fatih Terim'in Yunanistan karşısına tek forvetle çıkması bekleniyor. Buna göre tecrübeli teknik adamın ileride tek umudu Hakan Şükür olacak. Hakan Şükür'e orta sahadan Tuncay ve Tümer'le destek vermeyi planlayan Fatih Terim'in, Yunanistan karşısında kanat organizayonlarına ağırlık vermesi bekleniyor.

Fatih Terim'in kalede Volkan'a görev vermesi kesinleşirken, defansta Hamit, Emre Aşık, Servet ve İbrahim Üzülmez ile mücadele edecek. Defansın önünde sigorta görevini Tugay'ın ve Mehmet Aurelio'nun yapması, sağ kulvarda ise Sabri'nin hem defansa hem de ofansa yardım etmesi bekleniyor.

Sakatlıklar belimizi büküyor

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu'nda Yunanistan ve Norveç ile yapılacak kritik maçlar öncesi (A) Milli Takım'da sakatlık sıkıntısı yaşanıyor.

Sakatlıkları nedeniyle aday kadroya davet edilemeyen futbolcuların yanı sıra, kampta yaşanan sürpriz sakatlıklar, Milli Takım teknik heyetini zor durumda bıraktı.

Süregelen sakatlıkları nedeniyle Rüştü Reçber, Nihat Kahveci,Yıldıray Baştürk, Halil Altıntop, Serhat Akın ve Rusya Birinci Ligi takımlarından CSKA Moskova'da forma giyen Caner Erkin, Yunanistan ve Norveç maçları için belirlenen aday kadroya davet edilmedi.

Aday kadronun açıklandığı gün yapılan Konyaspor maçında sakatlanan Galatasaraylı Arda Turan'ın yapılan muayenesinde sakatlığının ciddiyeti ortaya çıkmış ve genç oyuncu aday kadrodan çıkarılmıştı.

Millilerin İstanbul'daki çalışmaları sırasında ayrıca Almanya Birinci Ligi takımlarından Borussia Dortmund'da oynayan Nuri Şahin ile Beşiktaşlı İbrahim Toraman da sakatlıkları nedeniyle kadrodan çıkarıldı.

Bu arada (A) Milli Takım kampında yer alan Beşiktaşlı Gökhan Zan ile Rusya Birinci Ligi takımlarından Zenit'te oynayan Fatih Tekke'nin de sakatlıkları bulunuyor. Son antrenmanda sol arka adalesindeki sakatlığı nükseden Fatih Tekke kamp kadrosundan çıkartıldı. Gökhan Zan'ın durumunun ise maç saatinde belli olacağı açıklandı.

Terim: "Sakatlıklar bahanemiz olamaz"

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, sakat ve cezalı futbolculardan dolayı ''takımımız eksik'' demenin yanlış olduğunu söyleyerek Yunanistan karşısına kazanmak için çıkacaklarını kaydetti. Yunanistan karşılaşması için "Milli dava değil milli maç" yorumunu getiren Terim, oyuncularına da sık sık bu uyarıyı yapıyor. Karşılaşmanın zor şartlar altında oynanacağını dile getiren teknik adam, futbolcularını uyarırken de "Bu karşılaşmada rahat olan takım biz olmalıyız. Kazanmak zorunda olan rakibimiz. Bu yüzden maça iyi konsantre olur ve tahriklere gelmezsek istediğimiz sonucu alırız" diyor.

Yunanistan'ın kadrosu...

Kritik maç öncesi Yunanistan'ın kadrosuda şekillenmeye başladı. Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde C Grubu'nda Milli takımımızı evinde konuk edecek Yunanistan'da teknik direktör Otto Rehhagel'in kadroya 7 forvet oyuncusu çağırması dikkatleri çekti.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da, 13. Avrupa Futbol Şampiyonası 3. Eleme Grubu'nda (A) Milli Takım ile yapılacak maçta Türkiye'ye karşı forma giyecek Yunanlı milli oyuncular, ''Maçın son derece zor olacağı'' değerlendirmesinde bulundular.

Rehhagel temkinli konuştu

Yunanistan Milli Takımı'nın Alman Teknik Direktörü Otto Rehhagel, Yunanlı futbolcuların yürek ve zekalarını sentezleyerek oyun çıkarmalarını istediğini söyledi. Anahtar kelimelerin ''yürek ve zeka'' olduğunu, Yunanlı oyuncuların ise antrenmanlarda da görüldüğü gibi formda olduklarını kaydeden Rehhagel, ''Yaptığımız iyi başlangıcı devam ettirebilir, arayı açabiliriz. Benim tabirimle 'kontrollü hücum' taktiği ile oynamaya çalışacağız. Yüreğimizle ama önce zekamızla oynamalıyız. Hatalarımızı en aza indirgemeliyiz'' şeklinde konuştu.

Şiddete izin yok!

Taraftarları maçın oynanacağı Karaiskaki Stadı'na çağıran Yunanistan Futbol Federasyonu Başkanı Gagacis, "Taraftarımızdan, takımımızı aşırılıklara kaçmadan desteklemelerini istiyoruz. Her türlü aşırılığın en başta bizim takımımıza zararı olacaktır. Gerekli tüm önlemleri aldık. Stada aşırılık içeren pankart sokmak isteyen bilsin ki başaramayacak'' ifadesini kullandı.

Fanis Gekas'a dikkat!

Almanya Bundesliga'da Bochum forması giyen Gekas ,Yunanistan'ın en büyük kozu olacak. Panathinaikos'dan bu yıl kiralanan Gekas, Bochum formasıyla Almanya Bundesliga'da 19 maçta attığı 13 golle şu anda gol krallığında zirvede bulunuyor. Süratli ve tam bir son vuruş ustası olan Gekas'a Milli Takımımızın dikkat etmesi gerekir.

Yenilgimiz yok!..

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu 4. maçında, Atina'da Yunanistan ile karşılaşacak Türkiye, komşusu ile daha önce yaptığı 7 maçta yenilgi yüzü görmedi.

Türk Milli Futbol Takımı, 2'si Dünya Kupası Eleme Grubu, 4'ü özel, 1'i de Akdeniz Oyunları maçı olmak üzere, 4'ü Atina, 3'ü İstanbul'daki toplam 7 maçta rakibini 5 kez yenerken, 2 kez berabere kaldı ve hiç mağlup olmadı. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 11 gol atarken, kalesinde 4 gol gördü.

İki ülke (A) Milli Futbol Takımları en son 2006 Dünya Kupası elemelerinde aynı grupta yer almış, Atina ve İstanbul'daki maçlar golsüz tamamlanmıştı.

Terim'in 56. sınavı

(A) Milli Futbol Takımı'nın yarın deplasmanda Yunanistan ile yapacağı 2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu 4. maçında Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 56. milli sınavına çıkacak.

Ay - yıldızlılar, (A) Milli Futbol Takımı'nın başında en çok maça çıkan teknik adam unvanına sahip Fatih Terim yönetiminde oynadığı toplam 55 maçta, 27 galibiyet, 15 beraberlik, 13 yenilgi alırken, 80 gol atıp, kalesinde 60 gol gördü. Türk Milli Takımı, Terim'in son döneminde oynadığı 8'i resmi, 13'ü özel olmak üzere toplam 21 maçtan 10'unu kazandı, 7'sinde berabere kaldı, 4'ünde ise sahadan mağlubiyetle ayrılan taraf oldu.

İstatistik kralı TÜRKİYE!

Türkiye, EURO 2008 eleme gruplarında oynadığı 3 maç sonunda kalesinde gol görmeden, en çok gol atan ekip ünvanını elinde bulunduruyor. EURO 2008 eleme gruplarında ilginç bir istatistik dikkatlerden kaçmadı. Ay-yıldızlı ekibimiz oynadığı 3 maçta da kalesini gole kapatarak, hiç gol yemeyen ülkeler istatistiğinde Danimarka ve Yunanistan'la birlikte zirvede yer aldı. Bununla beraber Milli Takımımız oynadığı 3 maçta attığı 8 golle bu üç ülke arasında averaj bakımından da en başta yer alıyor.

Muhtemel 11'ler:

Türkiye

1-Volkan Demirel
2-Emre Aşık
3-Servet Çetin
4-İbrahim Üzülmez
5-Hamit Altıntop
6-Mehmet Aurelio
7-Tugay Kerimoğlu
8-Sabri Sarıoğlu
9-Hakan Şükür
10-Tuncay Şanlı
11-Tümer Metin

Yunanistan

1-Nikopolidis
2-Seitaridis
3-Dellas
4-Kyrgiakos
5-Fyssas
6-Katsournais
7-Basinas
8-Karagounis
9-Giannakopoulos
10-Fanis Gekas
11-Yorgo Samaras

Stat: Karaiskakis Stadı
Hakem: Wolfgang Stark (Almanya)
Saat: 21:30
Yayın: ATV

Ay yıldızlılar 432. sınavında

(A)Milli Futbol Takımı, Yunanistan ile yarın deplasmanda yapacağı 2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu 4. maçıyla birlikte, 432. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Futbol Takımı 84 yıllık tarihinde, 223'ü resmi, 208'i özel olmak üzere geride kalan toplam 431 maçta, 149 galibiyet, 101 beraberlik alırken, 181 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip bu maçlarda toplam 548 gol atarken, kalesinde 671 gol gördü. Milliler, son oynadıkları karşılaşmada, 7 Şubat'ta Tiflis'te Gürcistan'a özel maçta 1-0 yenildi. A Milli Takım'ın bileği bükülmüyor

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri (C) Grubu 4. maçında 24 Mart Cumartesi günü Atina'da Yunanistan ile karşılaşacak (A) Milli Takım, son dönemde rakiplerine kolay kolay boyun eğmiyor. Fatih Terim yönetimindeki milliler, oynadıkları son 15 maçın sadece 2'sini yitirdi. Ay-yıldızlılar resmi ve özel son 15 maçın 7'sini kazanırken, 6'sında berabere kaldı, bu süre içinde sadece Makedonya ve Gürcistan'a mağlup oldu.

24 ve 28 Mart'ta yenilgi yok

Türkiye, 24 ve 28 Mart'ta yaptığı daha önceki toplam 3 maçta yenilgi yüzü görmedi. Slovakya ile kendi sahasında 24 Mart 2001'deki resmi maçta karşılaşan (A) Milli Takım, mücadeleden 1-1 eşitlikle ayrıldı. Arnavutluk ile deplasmanda 28 Mart 1985 tarihindeki özel maçta karşı karşıya gelen ay-yıldızlılar, sahadan golsüz eşitlikle ayrılırken, 2001 yılında Makedonya ile deplasmanda yaptığı resmi karşılaşmadan ise 2-1 galibiyetle dönmeyi başardı.