İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - YuRY

625
FENERBAHCE / "Hakem doğru olunca..."
« : 06 Mayıs 2007, 06:12:00 »
"Hakem doğru olunca..."
F.Bahçe İnönü'de Beşiktaş'ı 1-0 yendi, şampiyonluk yarışında büyük bir adım attı. Maçın ardından Sporx.com yazarı Gürcan Bilgiç yaptığı değerlendirmede şampiyonluğun Ali Sami Yen'de gelebileceğini ifade etti. Bilgiç'in değerlendirmesi şu şekilde;

"Fenerbahçe sadece Beşiktaş'ı değil, sezon boyunca peşinden ayrılmayan çelmecileri de yendi. Sahadaki hakem doğru olunca skor da doğru oldu. Bu galibiyetle 100.yılda şampiyonluk kupasının sapını tuttular. Ali Sami Yen'de şampiyonluk turunu atabilirler."

626
FENERBAHCE / Samandıra'da coşkulu karşılama
« : 06 Mayıs 2007, 06:11:25 »
Samandıra'da coşkulu karşılama
Fenerbahçe otobüsü İnönü Stadı'ndan çıktıktan sonra Samandıra Tesisleri'nde coşkulu taraftar topluluğuyla karşılandı.

Yaklaşık 1000 kadar taraftar Samandıra gişelerinden geçtikten sonra otobüsün yolunu kesti.

Fenerbahçe'nin otobüsü 150 metrelik yolu 45 dakikada zorlukla geçerek tesislere giriş yaptı.

Bu sırada İdari Menajer Volkan Ballı, otobüsten inip taraftarların daha sakin olmalarını istedi. Otobüs daha sonra tesislerde güvenlik güçlerinin yardımıyla tesislere girmeye çalıştı.

Öte yandan takımın Samandıra'ya girişinde takım otobüsünün ön tarafında oturan Tümer Metin, yolu açmayan taraftarlara zaman zaman tepki gösterdi.

Sarı lacivertli taraftarlarda, Tümer'in bu tepkisine "Biz buraya sevincimizi sizinle paylaşmaya geldik" dedi.

06.05.2007   

Kaynak : DHA

627
FENERBAHCE / Yılın derbisi Fenerbahçe'nin!
« : 06 Mayıs 2007, 06:09:17 »
Yılın derbisi Fenerbahçe'nin!
Turkcell Süper Lig'de sezonun belki de en önemli maçında Fenerbahçe Beşiktaş'ı İnönü'de 1-0 mağlup etti ve şampiyonluk yarışında son 3 haftaya girerken büyük bir avantaj yakaladı. Puan farkı 2'den 5'e çıktı.

İnönü'de F.Bahçe'ye galibiyeti getiren gol 13. dakikada Kezman'dan geldi. 81. dakikada İbrahim Toraman ise Serkan Balcı'nın suratına attığı yumruk nedeniyle kırmızı kartla oyun dışında kaldı... Maçık hakemi Fırat Aydınus ise son haftalarda hakem camiasına gelen ağır eleştirilere adeta sahada cevap verdi ve 90 dakika boyunca başarılı bir yönetim gerçekleştirdi..

Derbinin en güzel yanı ise beklenenin ötesinde BJK İnönü Stadyumu'nda hiçbir olayın çıkmamasıydı. F.Bahçe kazanarak ligde taraftarını mutlu sona bir adım daha yaklaştırırken, Beşiktaş ise yarım sezon boyunca takip ettiği F.Bahçe'nin farkı 5'e çıkarmasını engelleyemedi. Ligde düğüm belki de çözüldü... Kalan maçlar sonrasında tüm futbolseverler bir mucize olup olmayacağını düşünüyor... Şampiyonluğun averaja kalması durumunda bile avantaj F.Bahçe'den yana olacak.. Zirvede F.Bahçe puanını 63'e çıkarttı, Beşiktaş ise 58'de kaldı...

Maçın kısa bir özeti...

Beşiktaş'ta sakatlığı geçen Arjantinli futbolcu Matias Emilio Delgado, Fenerbahçe derbisinde ilk 11'de sahaya çıktı. Teknik direktör Jean Tigana, Delgado'ya ilk 11'de şans tanırken, sakatlığı geçen Koray'ı ise yedek soyundurdu. Siyah-beyazlılarda forvette Nobre, arkasında Ricardinho forma giyerken, Bobo yedek kulübesinde oturdu. Koray ve Bobo'nun yanı sıra Murat, Gökhan Güleç, Ali Tandoğan, Fahri ve İbrahim Akın yedek kulübesinde yer aldı. Tigana 1-0'ın dezavantajında Bobo, Ali Tandoğan ve İbrahim Akın'ı ikinci yarıya oyuna girdi.

Fenerbahçe'de ise sakatlığı nedeniyle ligde son iki maçta ve Beşiktaş ile yapılan kupa mücadelelerinde forma giymeyen Appiah, Turkcell Süper Lig'in önemli derbisinde takımdaki yerini aldı. Sarı-lacivertlilerde cezalı Aurelio Beşiktaş maçında takımını yalnız bırakırken, cezaları nedeniyle geçen haftaki Denizlispor maçında forma giyemeyen Ümit ve Lugano derbi de ilk 11'deydi. Ligde geçen hafta yapılan Fenerbahçe maçında cezalı Ümit'in yerine ilk 11'de forma giyen Uğur Boral ise derbi maçta 18 kişilik kadroya alınmadı.

İlk yarı Fenerbahçe

İlk yarıya iyi başlayan Fenerbahçe kısa süre içerisinde rakip kalede baskısını hisettirdi. Dakikalar 13'ü gösterdiğinde ise Tuncay'ın uzun pasında hazırlıksız yakalanan Beşiktaş savunmasınd Gökhan Zan'ın ofsaytı bozmasıyla Kezman kaleci Runje ile ceza sahası önünde karşı karşıya kaldı. Kezman düzgün bir aşırtma vuruş ile Fenerbahçe'yi İnönü'de 1-0 öne geçirirken gol sevincini ise takım arkadaşı Tuncay ile objektiflere 'sus' işareti yaparak gerçekleştirdi. İlk yarının genelinde F.Bahçe oyuna hükmeden ve daha rahat bir oyun sergileyen taraftar olurken, Beşiktaş tribünlerinin müthiş desteğine rağmen Beşiktaş oyuna konsantre olamadı. Devre bu skorla bitti, soyunma odasına moralli giden takım Fenerbahçe'ydi.

İkinci yarı Beşiktaş

İkinci yarıda ise Tigana ilk devrede çok pas hatası yapan Delgado'yu oyun kenarına aldı ve Bobo'yu oyuna soktu. Bobo'nun gelişiyle biraz daha toparlanan Beşiktaş F.Bahçe savunmasının oldukça geri yaslanmasıyla birlikte rakip kaleyi abluka altına aldı. Tempo ikinci yarı zaman zaman düşse de, Beşiktaş'ın ağır üstünlüğü 45 dakikanın çoğu bölümünde hissedildi. Beşiktaş İbrahim Akın'ın da daha sonra oyuna girmesiyle F.Bahçe savunmasını zorladı fakat kilidi açamadı. Siyah-beyazlıların yoğun baskısı ve bulduğu pozisyonlar gole dönüşmedi. Maçın son çeyreğinde ise Fenerbahçe adeta kontrollü futboluyla Beşiktaş'ı pskolojik bir baskı altına aldı. Geçen dakikalarda Beşiktaş gittikçe oyundan düştü. Maçın sonunda kahrolan taraf Beşiktaşlı taraftarlar olurken, sevinçli ve şampiyonluğa bir adım daha yaklaşan takım ise Fenerbahçe oldu.

Fenerbahçe gelecek hafta Trabzonspor ile tarafsız bir sahada karşılaşırken Kezman bu maçta sarı kart cezalısı durumuna düştüğü için forma giyemeyecek. Beşiktaş ise gelecek hafta Bursaspor deplasmanında olacak...

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
2. dakikada Alex'in ara pasıyla ceza sahası sol çarprazında kaleci ile karşı karşıya kalan Tümer'in vuruşunda kaleci Runje'yi geçen topu kale önünde Gökhan Zan çıkardı ve gole izin vermedi.
11. dakikada Burak'ın sağ kanattan ceza sahasına yerden ortasında topu kontrol eden Nobre, Lugano'yu geçtikten sonra vuruşunu yaptı. Top kaleci Serdar Kulbilge'de kaldı.
12. dakikada Tuncay'ın defansın arkasına ara pasında topu kontrol eden Kezman, kaleci Runje ile karşı karşıya kaldı. Kezman,
aşırtma bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0
23. dakikada Delgado'nun pasıyla ceza sahası sağ çarprazında topla buluşan Burak'ın sert şutunda top yan ağlarda kaldı.
29. dakikada Appiah'ın ceza sahası dışından sert şutunda top az farkla yandan auta çıktı.
33. dakikada Delgado'nun ceza sahası dışından sert şutunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.
45. dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan Ricardinho'nun ceza sahasına ortasında İbrahim Toraman'ın vuruşunda top kaleci Serdar Kulbilge'den döndü. Dönen topta tehlikeyi defans uzaklaştırdı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
63. dakikada topla ceza sahasına giren Deniz'in vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
66. dakikada Ricardinho'nun sağdan kullandığı köşe vuruşunda Burak'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
69. dakikada Serdar Kurtuluş'un ceza sahası dışından sert şutunda top farklı bir şekilde yandan auta çıktı.
72. dakikada Burak'ın sağ kanattan ceza sahasına ortasında İbrahim Akın'ın kafa vuruşunda kaleci Serdar, topu kontrol etti.
77. dakikada Ricardinho'nun sağdan kullandığı köşe vuruşunda arka direkte müsait pozisyonda Bobo'nun kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.
82. dakikada Serkan, İbrahim Toraman ile ikili mücadelesinde yerde kaldı. Maçın hakemi Fırat Aydınus, Serkan'a yumruk attığı gerekçesiyle İbrahim Toraman'a kırmızı kart gösterdi.
90+1'de İbrahim Üzülmez'in ceza sahasına ortasında Nobre'nin kafayla indirdiği topa Bobo'nun gelişine vuruşunda top farklı bir şekilde auta çıktı.
90+2'de kaleci Runje ile karşı karşıya kalan Alex'in vuruşunda Runje'nin ayağına çarpan top direğin dibinden kornere çıktı.

STAT: BJK İnönü
HAKEMLER: Fırat Aydınus, Mustafa Emre Eyisoy, Serkan Ok
BEŞİKTAŞ: Runje, Mustafa Doğan (Ali Tandoğan dk. 62), İbrahim Toraman, Gökhan Zan, Baki (İbrahim Akın dk. 67), Burak, Serdar Kurtuluş, Delgado (Bobo dk. 46), İbrahim Üzülmez, Ricardinho, Nobre
YEDEKLER: Murat Şahin, Gökhan Güleç, Koray, Fahri
TEKNİK DİREKTÖR: Jean Tigana
FENERBAHÇE: Serdar Kulbilge, Önder, Lugano, Edu, Ümit, Tuncay (Selçuk dk. 60), Appiah (Mehmet Yozgatlı dk. 88), Deniz (Serkan dk. 75), Tümer, Alex, Kezman
YEDEKLER: Volkan, Can, Semih, Deivid
TEKNİK DİREKTÖR: Arthur Zico
KIRMIZI KART: İbrahim Toraman (dk. 82) (Beşiktaş)
GOL: Kezman (dk. 12)
SARI KARTLAR: Ümit, Kezman, Selçuk, Edu, Serdar Kulbilge, Serkan (Fenerbahçe), Mustafa Doğan, Burak, Ali Tandoğan (Beşiktaş)

628
FENERBAHCE / Burak ve Kezman cezalı
« : 06 Mayıs 2007, 06:08:23 »
Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi sonrası her iki takımdan birer futbolcu sarı kart cezalısı konumuna düştü.
06.05.2007

Siyah-Beyazlılar’da maç öncesi sınırda olan 9 futbolcudan Burak yaptığı bir faul sonrası hakem Fırat Aydınus’tan sarı kart görünce cezalı oldu. Burak önümüzdeki hafta oynanacak olan Bursaspor karşılaşmasında forma giyemeyecek. Fenerbahçe’nin galibiyet golünü atan Kezman da ikinci yarıda Serdar’a yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. Sırp oyuncu da ceza sınırında olduğu için Trabzon’a karşı takımını yalnız bırakacak.

629
FENERBAHCE / Samandıra’da parti zamanı
« : 06 Mayıs 2007, 06:07:53 »
İnönü Stadı’ndan gelen galibiyet haberiyle beraber sokaklara dökülen Fenerbahçeliler, soluğu Samandıra’da aldı.
06.05.2007

Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından yollara düşen binlerce Sarı-Lacivertli, tesislere akın etti. Takım otobüsünü yollarda karşılayan araç konvoyu, zafer şarkılarıyla geceyi renklendirdi. Yoğunluk nedeniyle adım adım ilerleyen Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüs zor anlar yaşadı. Araçlarından inen taraftarların oluşturduğu yoğunluğun dağılması ve takımın tesislere ulaşması gece geç saatleri buldu. Sarı-Lacivertliler, adeta şampiyonluk provası yaptı.

630
FENERBAHCE / Tümer rövanşı aldı!
« : 06 Mayıs 2007, 06:07:31 »
İnönü’de oynanan yarı final ilk maçındaki kötü futboluyla hayal kırıklığı yaratan Tümer Metin, dün harikalar yarattı, gecenin yıldızlarından biri oldu.
06.05.2007

Her yerdeydi
Beşektaş ile oynanan Türkiye Kupası yarı final ilk maçında eski takımına karşı Fenerbahçe formasıyla ilk kez mücadele eden Tümer Metin, kötü oyunuyla sahada adeta kaybolmuş, Sarı-Lacivertli taraftarları fazlasıyla üzmüştü. Kadıköy’deki rövanşta gol atmasına rağmen Fener’in final hakkını kaybetmesinin ardından dört gözle dün geceki sınavı beklemeye başlayan yıldız oyuncu, lig derbisinde harikalar yarattı. 90 dakika boyunca sahada kalan ve Fenerbahçe’nin en diri futbolcusu olarak göze batan Tümer Metin, hem ofansta hem de defansta başarıyla görev yaptı.

Başkan uyardı
Tümer Metin, doğal olarak karşılaşmanın ardından en çok sevinen isimlerin de başında geliyordu. Taraftarlarına koşan deneyimli oyuncuyu, Beşiktaş tribünlerinden gelebilecek tepkilere karşı uyarmak ise Ümit Özat’a düştü. Kaptan, takım arkadaşını direkt olarak soyunma odasına yönlendirirken, başkan Aziz Yıldırım da konuya yakın ilgi gösterdi. Maçı TV’den izleyen Fenerbahçe’nin patronu, kafiledeki görevlileri arayarak, “Tümer’i sakinleştirin” uyarısı yaptı. Tümer’in başkanın telkinleri doğrultusunda basın açıklaması yapmadığı vurgulandı.

631
FENERBAHCE / Selçuk çıldırtı
« : 06 Mayıs 2007, 06:06:50 »
Fenerbahçe’nin genç futbolcusu, önce orta parmağıyla tribünlere el hareketi yaptı. Selçuk daha sonra Beşiktaş soyunma odası önünde, “Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar...” dedi.
06.05.2007

Tribünden tepki
İnönü Stadı'na Beşiktaş'ın 2 puan önünde gelen ve 100. yılında şampiyonluğu amaçlayan Fenerbahçe, sahadan galibiyetle ayrılıp zirve yolunda önemli bir adım attı. Ancak mücadelenin kilit ismi kuşkusuz Selçuk Şahin oldu. Maçın ikinci yarısında ısınma hareketlerini tamamladıktan sonra Fenerbahçe kulübesine dönen Selçuk, orta parmağını Beşiktaşlı taraftarlara gösterdi. Siyah-Beyazlı tribünler Selçuk'un bu centilmenlik dışı davranışı üzerine çılgına döndü.

Koridorda arbede
90 dakikanın son düdüğünden sonra da Selçuk, Beşiktaşlı taraftarların bulunduğu kapalı tribünün önüne gidip, formasını taraftarların önünde salladı. Siyah-Beyazlı futbolseverler, bu tahrik üzerine sahaya inmeye çalıştı ancak güvenlik güçleri araya girdi. Bir dönem milli formayı giyen Selçuk, Beşiktaş soyunma odasının önünde de "Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar..." diye bağırarak ev sahibi futbolcuları sinirlendirdi ve koridorda ufak çaplı bir arbede yaşandı.

*********************
‘Delikanlı olan böyle yapmaz’
Beşiktaş Kaptanı İbrahim Üzülmez, maç bitiminde üzgün ve sinirliydi. Önemli bir derbiden eli boş ayrıldıklarını ifade eden yıldız oyuncu, "Fenerbahçeli Selçuk soyunma odamızı geçtikten sonra, 'Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar' diye bağırdı. Delikanlı adam soyunma odasının önünden geçtikten sonra değil, önünde bağırır. Herkes aklını başına alsın. Açıkçası takım arkadaşlarım kavga etmek için dışarı çıktılar ancak nedense kimseyi göremedik.
En büyük delikanlılık, efendiliktir" diye konuştu.

632
FENERBAHCE / 100’de 100 Fener!
« : 06 Mayıs 2007, 06:06:17 »
İnönü Stadı'nda oynadığı son 13 maçı da kazanan Kartal, şampiyonluk için hayati önemdeki sınavda rakibine boyun eğince, şansını mucizelere bıraktı.
06.05.2007

Büyük avantaj yakaladı
100. yılında şampiyon olmak isteyen Fenerbahçe, ligde 100. kez karşı karşıya geldiği Beşiktaş’ı İnönü’de devirince, futbolcusu da, taraftarı da maç sonunda büyük bir sevinç yaşadı. Çünkü Sarı-Lacivertliler, rakipleri karşısında sezonun en önemli galibiyetini almıştı. Beşiktaş ise şampiyonluk şansını Kanarya’nın kalan 3 maçta kaybedeceği 5 puana bağladı. Oysa Siyah-Beyazlılar, bu sezon ezeli rakipleriyle oynadıkları 3 maçtan birisini kazanmış, ikisinden beraberlikle ayrılıp, kupada finale yükselmeyi başarmıştı.

Fener’e 4 puan yetecek
Kartal ayrıca tam 13 maçtır İnönü’de rakiplerine şans tanımıyordu. En son Sivas’a 1-0 yenilen Beşiktaş, daha sonra oynadığı 13 maçı kazanmıştı ama 14’üncüsünde vuruldu. Dünkü maçın ardından gözler, kalan 3 haftaya çevrildi. Fenerbahçe, 3 maçtan 4 puan çıkardığı takdirde şampiyonluğunu ilan edecek. 5’ten fazla puan kaybederse, Beşiktaş veya Galatasaray’ın tüm maçlarını kazanması gerekecek. Sadece şampiyonluk değil, ikinci olup Şampiyonlar Ligi’ne katılma mücadelesi de kalan 3 haftada büyük önem kazandı.

*********************
Bu tabloyu canlı canlı göremediler
Başkan Aziz Yıldırım, Başkanvekili Nihat Özdemir, asbaşkanlar Nihat Özbağı, Mahmut Uslu, Murat Özaydınlı, Şekip Mosturoğlu, Ali Yıldırım, Neşet Yalçın, genel sekreter Vedat Olcay, takımlarının şampiyonluk yolundaki en önemli maçını izlemek için İnönü Stadı’na gitmedi. Karşılaşmayı Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay ile bazı yöneticiler izledi. Başkan Yıldırım ve arkadaşları ise bu stres, heyecan, çekişme dolu karşılaşmayı Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki Fenerbahçe stüdyolarında televizyondan takip etti. Yıldırım ve arkadaşları bu yüzden, stattaki muhteşem sevinç tablosunu yerinde göremedi.

FENERBAHÇE’NİN KALAN MAÇLARI
Trabzonspor
Galatasaray (D)
Ankaragücü

633
FENERBAHCE / Yıkılmadık ayaktayız
« : 06 Mayıs 2007, 06:05:57 »
'Maç öncesi F.Bahçe'nin bittiğini söylüyorlardı. Kimse yeneceğimize inanmıyordu' diyen Zico, 'Ama gücümüzü gösterdik ve kazandık' ifadesini kullandı.
06.05.2007

‘Gücümüzü kanıtladık’
Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, derbi zaferinden sonra büyük sevinç yaşadı. Son düdük sonrası futbolcuları ve teknik ekiple bütünleşen teknik adam yaptığı açıklamada, “Çok önemli bir galibiyet aldık. Maç öncesi spor kamuoyu Fenerbahçe’nin bittiğini söylüyordu. Kimse bizim bu karşılaşmadan 3 puanla çıkacağımızı beklemiyordu. Ama Fenerbahçe son anların takımı olduğunu bir kez daha gösterdi. Oyuncularım şampiyonluk için çok önemli olan bu maçı kazanarak, kaliteli bir ekip olduğunu da herkese ispat etti” diye konuştu.

‘Pozisyon vermedik’
İkinci yarıdan itibaren savunmaya çekilmelerinin nedenini, Beşiktaş’ın yaptığı baskıya bağlayan Zico şöyle devam etti: “Bu durumu yanlış bulmuyorum. Beşiktaş’ın net pozisyonu yoktu. Kupa rövanşında beraberlik golüne kadar Beşiktaş’ı sahasına hapsettik ama turu geçen onlar oldu. Defansa yaslandıkları için hiç kimse oyuncularımı eleştiremez. Tüm oyuncularımı alınlarından öpüyorum. Müthiş bir mücadele sergilediler. Ligde kalan maçlarımızda da bu anlayışla oynayarak mutlu sona ulaşacağımıza inanıyorum”.

634
FENERBAHCE / Şov böyle olur
« : 06 Mayıs 2007, 06:04:17 »
Şov böyle olur

Koltuklara bırakılan 10 bin adet gül, Kartal ısınmaya çıkarken sahaya atıldı Siyah-beyazlı taraftarlar, maç boyunca yaptıkları tezüharatla yeri göğü inletti.


TRİBÜNE EMZİK ASILDI
İnönü Stzadı'nda dün gece taraftar şov vardı. 30 binden fazla Beşiktaş taraftarı, maçtan saatler önce başladıkları tezahüratlarını maın sonuna kadar sürdürdüler. Beşiktaş taraftarları kapalı tribünün üst kısmına siyah- beyaz balonlardan yapılmış 5 büyük emzik asarak F.Bahçe yönetimini protesto etti.

FENER YALNIZ DEĞİLDİ
Maç öncesi koltuklara bırakılan 10 bin adet gül, Beşiktaş ısınmaya çıkarken taraftarlarca sahaya atıldı. F.Bahçe'yi İnönü Stadı'nda taraftarları yalnız bırakmadı. Bin 609 sarı-lacivertli taraftar, eski açık tribününden maç boyunca takımlarını coşkuyla destekledi. Her iki takım taraftarları birbirlerine küfürlü tezahüratlarda bulundu.

635
FENERBAHCE / İnönü zaferi
« : 06 Mayıs 2007, 06:03:57 »
İnönü zaferi

Brezilyalı hoca, Türkiye'deki görev süresinde oynadığı 4. Beşiktaş maçında galibiyetle tanıştı.


Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Türkiye'deki görev süresi içinde Beşiktaş'a karşı ilk galibiyetini aldı. Dev derbide göze çarpan diğer istatistikler şöyle:
* F.Bahçe, Beşiktaş ile yaptığı 100. Süper Lig maçını kazandı.
* Beşiktaş, İnönü Stadı'nda 14 resmi maç sonra mağlup oldu.
* Beşiktaş, bu sezon ilk defa 15. dakika 
içinde gol yedi.
* F.Bahçe, bu sezon en az gol attığı 0-15 dakikada golü buldu.
* Beşiktaş, ligde oynadığı 6 derbide sadece 1 kez güldü.
* Başkan Demirören, F.Bahçe'ye karşı 2. kez kaybetti.
* F.Bahçe'nin ilk isabetli şutu gol oldu ve ilk kornerini 74'te attı.
* F.Bahçe bu sezon ligin en çok isabetli pas veren takımı.
* Kezman'a golü attıran Tuncay, asist sayısını 6'ya çıkarttı.
* İbrahim Toraman bu sezon ikinci kırmızı kartını gördü.
* Bu sezon ligde sahasında en başarılı takım Beşiktaş, yenildi.

636
FENERBAHCE / F.Bahçe şampi...
« : 06 Mayıs 2007, 06:03:25 »
Büyük takımlar kendilerini büyük maçlarda belli ederler. Biz futbolcular da öyle. Dün akşam bu gerçeği İnönü Stadı'nda yaşadık. Fenerbahçeli futbolcular onurlarını, gururlarını ortaya koydular ve renkleri için oynadılar. Aurelio'nun yokluğunda Fenerbahçe'nin yüzde 70'inin kaybolduğunu savunan insanlardan biriydim. Ama onun yerine oynayan Appiah'ı sahada görünce yanıldığı anladım. Appiah'ın da Fenerbahçe için, o renkler için nasıl oynadığına şahit oldum. Tigana beni şaşırttı. Neden derseniz? Ligin bitmesine 4 hafta var ve rakibi Fenerbahçe 2 puan önde. Be kardeşim sana beraberlik yarar mı? Hala neden Bobo'yu kenarda bırakıp, tek santrafor Nobre'yle oynarsın. Tamam geçen hafta Sivas'ta "balık galibiyet" aldın. Aynı galibiyeti Fenerbahçe karşısında almak için sarı-lacivertli takım, sana bu izni verir miydi? Golü yedikten sonra Bobo'yu da aldın, İbrahim Akın'ı da aldın. Bütün riskleri aldın. Ama geç kalmadın mı? Türkiye Kupası'nın ilk ayağında "Tigana, Zico'yu yendi" diye yazmıştım ama Zico seni ezdi geçti.

Zico'yu alkışlıyorum
Zico, Aurelio'nun yokluğunda Appiah'ı, Deniz'in yanına monte ederek çok akıllı iş yaptı. Gerçi burada Appiah'ın sakatlığının iyileşmesi de önemli bir etkendi. Ve yine Zico'nun alkışlayacağım bir yönü daha var o da 2 puan önde olmasına rağmen takımı beraberliğe değil, galibiyet için İnönü'ye getirmesiydi. İlk dakikalardan itibaren Beşiktaş kalesine saldıran Fenerbahçe idi. Alex'in muhteşem pasında Tümer'in kaçırdığı golün arkasından Tuncay'ın harika asistiyle Kezman'ın attığı gol, söylediklerimin bir örneği. Fenerbahçe elbette bu golü yapacaktı. Yalnız bu golü yaparken, geri dörtlüde oynayan Önder-Lugano-Edu-Ümit Özat dörtlüsünü alkışlamamak olmaz. O alkışları aynı şekilde kaleci Serdar'a da gönderiyorum. Neticede Fenerbahçe aldığı bu 3 puanla şampiyonluğa çok yaklaşmıştır. Önlerinde Trabzonspor ve Galatasaray maçları var. Onları da alıp 100. yılında şampiyon olursa bu güzellik herhalde tartışılmaz. Sonuçta "Fenerbahçe şampi..." diyebiliriz.