İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - YuRY

901
SUPER LİG ÖZEL / Ankaragücü Trabzon'da zorlanıyor
« : 18 Mart 2007, 06:21:49 »
Ankaragücü Trabzon'da zorlanıyor
Trabzonspor ile Ankaragücü, yarın Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapacakları maçla birlikte ligde 56. kez karşı karşıya gelecek. Bugüne kadar 2 takım arasında yapılan 55 maçta bordo-mavililerin galibiyetlerde 27-15 üstünlüğü bulunuyor. 13 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Bordo-mavililer yapılan 55 maçta 87 gol atarken kalesinde de 55 gol gördü.


-SAHASINDA BARİZ ÜSTÜN-


Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda rakibi karşısında bariz bir üstünlük sağladı. Bordo-mavililer, sahasında 27 maçta, 19 galip gelirken, 7 kez berabere kaldı, 1 kez de yenildi. Karadeniz ekibi, tek yenilgisini 1990-91 yılında 1-0'lık sonuçla aldı.

Sahasında 53 gol atan bordo-mavililer, kalesinde 14 gol gördü.

902
SUPER LİG ÖZEL / Engin İpek'ten taraftara sitem
« : 18 Mart 2007, 06:21:29 »
Turkcell Süper Lig'in 25'inci haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Bursaspor'u 4-0 yendi. Sarı lacivertli takıma galibiyeti getiren golleri 48. ve 78. dakikalarda Alex, 50'de Kezman ve 62'de Deniz attı.Lider Fenerbahçe, bu galibiyetle puanını 51'e yükselterek, en yakın rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş ile aralasındaki puan farkını 9'a çıkardı.

Bursaspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu maçtan sonra yaptığı açıklamada, taraftarların protestosunu haketmediklerini belirterek, şunlarısöyledi: "Ligin bitimine 9 hafta var. Trabzonspor'la aynı puana sahibiz. Oysa Trabzonspor bizim 2-3 katımız harcama yaparak takım kurdu. Buna rağmen Bursaspor'un iyi yerde olduğuna inanıyorum. Maça gelince, oyuna biz iyi başladık, ancak fırsatları değerlendiremedik. İkinci yarıya kötü başladık, bireysel hatalardan gelen erken golün hemen ardından ikinci gol geldi. Fark dörde çıktı. Fenerbahçe'yi kutluyorum. Bursaspor yoluna devam ediyor."

903
ŞAMPİYONLAR LİGİ HABERLERİ / Platini reform peşinde!
« : 18 Mart 2007, 06:20:41 »
Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde reform yapmaya çalıştıklarını doğruladı.

UEFA başkan adaylığı süresince Avrupa Kupaları'nda reform yapacağını söyleyen Fransız ve dünya futbolunun efsane isimlerinden Michel Platini, bu konuda kararlı olduğunu bir kez daha yineledi. Platini, Şampiyonlar Ligi'ne katılım konusunda değişiklik yapacaklarını ifade ederek özellikle, turnuvaya çok takım gönderen Avrupa futbolunun lokomotif ülkelerine gönderme yaptı. Platini, ana hatlarıyla planının asıl amacının Şampiyonlar Ligi'ne dört takım gönderen ulusal liglerde bu sayıyı üçe indirmek olduğunu ifade etti.

Konuyla ilgili konuşan Platini, "İspanya, İtalya ve İngiltere'nin dört kulübünün Polonya, Çek Cumhuriyeti ya da Danimarka şampiyonlarından daha önemli olduğuna emin değilim" dedi.



904
ŞAMPİYONLAR LİGİ HABERLERİ / Inter itiraz edecek!
« : 18 Mart 2007, 06:20:25 »
Valencia ile Inter arasında oynanan Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında çıkan olaylar nedeniyle verilen cezalar İtalya'da şaşkınlıkla karşılandı.

Inter Başkanı Massimo Moratti, cezalarla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Son derece üzgünüm. UEFA Disiplin Komitesi'nin kararı hükümden ziyade bir tokattır. Şimdi açıklamayı bekliyoruz" dedi. Moratti ayrıca, cezaları ağır bulduklarını, bu nedenle UEFA Tahkim Kurulu'na itiraz edeceklerini açıkladı.


905
Çeyrek final eşleşmeleri!
Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final eşleşmeleri bugün yapılan kura çekimi ile belli oldu. Çeyrek final'de ilk maçlar 3-4 Nisan, rövanş mücadeleleri ise 10-11 Nisan'da yapılacak. Final ise 23 Mayıs'ta Atina'da oynanacak.

Eşleşmeler şu şekilde oluştu;

AC Milan - Bayern Münih
PSV Eindhoven - Liverpool FC
AS Roma - M.United
Chelsea - Valencia

Yarı Final eşleşmesi

(Chelsea - Valencia) - (PSV - Liverpool FC)
(AS Roma - M.United) - (AC Milan - Bayern Münih)

Şampiyonlar Ligi'nde aralarında oynadıkları daha önceki maçlar

Milan - Bayern Münih
01 Ocak 02 Bayern Münih 1-2 Milan
23 Ocak 02 Milan 2-1 Bayern Münih
 
PSV - Liverpool
12 Eylül 06 PSV 0-0 Liverpool
22 Kasım 06 Liverpool 2-0 PSV
 
Roma - M.United
(Şampiyonlar Ligi'nde daha önce karşılaşmadılar)

Valencia - Chelsea
(Şampiyonlar Ligi'nde daha önce karşılaşmadılar)

Kura çekimi sonrası İngiliz basınına konuşan Chelsea İcra Başkanı Peter Kenyon, Valencia'yla eşleşmekten dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, "Burada olmaktan onur duyuyoruz ve iyi bir eşleşme oldu. İngiliz takımları birbirlerinden uzak durdu. Valencia'yla yapacağımız ikinci maçı kendi evimizde oynamayı daha çok isterdik ancak kuradan memnunuz" dedi.

Manchester United Kulübü Yöneticisi David Gill de kura çekiminden memnun ayrıldıklarını ifade ederek, "Bence büyüleyici bir eşleşme oldu ancak her takım için zorlu maçlar olacaktır. Birkaç yıldır çeyrek finallerdeyiz ve burada kupayı görmek büyüleyici" diye konuştu.

Liverpool Kulübü yöneticilerinden Bryce Morrison ise olası bir Liverpool-Manchester United finalinin'şaşırtıcı' olacağını ifade etti.

906
ŞAMPİYONLAR LİGİ HABERLERİ / Boksörlere ağır ceza
« : 18 Mart 2007, 06:19:32 »
Şampiyonlar Ligi'nde geçtiğimiz hafta Inter Milan ile Valencia takımları arasında oynanan maçın sonunda çıkan olaylar sebebiyle Valencia'lı futbolcu David Navarro UEFA tarafından 7 ay futboldan men cezası aldı. Öte yandan UEFA iki ekip Inter ve Valencia takımlarına 250 biner İsveç frankı (205 bin dolar) para cezası da verdi.

Burdisso ve takım arkadaşı Maicon 6 maç, Valencia'lı defans oyuncusu Carlos Marchena ise 4 maç ceza aldı. Öte yandan Inter'in Kolombiyalı futbolcusu Ivan Cordoba 3 maç, Julio Cruz ise iki maç ceza aldılar..


Ne olmuştu?

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte saha bir anda karışmış, Valencia'lı ve Inter'li oyuncular bir anda ringe fırlayan dövüşçüler gibi birbirlerine girmnişlerdi. Yedek oyuncuların da karıştığı kavga soyunma odalarına kadar taşınmıştı.

Olaylar Valencia'lı orta saha oyuncusu Carlos Marchena'nın Inter'li Nicolas Burdisso ile orta sahada kavgaya tutuşmasıyla başlarken, daha sonra kavgaya yedek kulübesinden Valencia'lı David Navarro da katılırken saha bir anda ringe dönüşmüştü. David Navarro yedek kulübesinden koşup Burdisso'ya yumruk atmış ve bu yumruk sonucunda Burdisso kanlar içinde yerde kalmış ve burnu kırılmıştı. Bundan sonra ortalık bir anda ringe dönerken Inter'li futbolcular Navarro'yu saha içinde kovalamaya başlamışlardı. Uzun bir kovalamanın ardından Navarro soyunma odasına kaçarken, saha içindeki tartışmalar yatışınca iki takım oyuncuları da soyunma odalarına gitmiş ancak tam o sırada  tünelde Navarro'yu gören Toldo, Luis Figo ve Esteban Cambiasso Valencia soyunma odasına dalmıştı...


907
UEFA KUPASI HABERLERİ / Avrupa Palop'u konuşuyor
« : 18 Mart 2007, 06:19:06 »
UEFA Kupası'nda 90+4'te attığı golle takımı Sevilla'nın çeyrek finale çıkmasını sağlayan kaleci Andres Palop, "Bu gol Tanrı'nın hediyesiydi" dedi.

Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımı karşısında 90 + 4'te kornerden gelen topa vurduğu kafa ile skoru 2 - 2'ye getirerek oyunun uzatmalara gitmesini sağlayan ve uzatmada Chevanton'un golüyle 3 - 2 kazanarak turu geçen Sevilla'nın file bekçisi Palop, "Rakip takımın futbolcuları, bizim oyuncuların hepsini tutmuştu.

Antrenmanlarda takım arkadaşlarımdan gördüğüm gibi geriden gelerek ceza alanı içinde hareketler yapmaya başladım ve top direkt bana doğru geldi. Topu gördüğüm anda 'Evet işte bu Tanrı'nın hediyesidir' dedim. Benim için çok önemli bir goldü. Bu golü iki oğluma armağan ediyorum" diye konuştu.

17.03.2007   

Kaynak : Milliyet

908
UEFA KUPASI HABERLERİ / Palop: "Gol tanrının hediyesiydi"
« : 18 Mart 2007, 06:18:50 »
UEFA Kupası'nda dün akşam yapılan 4. tur rövanş maçında takımının beraberlik golünü atarak, Sevilla'nın çeyrek finale çıkmasını sağlayan kaleci Andres Palop, maçın uzatma anlarında attığı golle ilgili, ''Gol tanrının hediyesiydi'' yorumunda bulundu.
Dün akşam Ukrayna'da Shakhtar Donetsk ile oynadığı maçta uzatma dakikalarına 2-1 geride giren ve maçın 4. uzatma dakikasında kullanılan korner atışında ileriye çıkan kaleci Palop'un kafa golüyle beraberliği yakalayan geçen yılın UEFA Kupası şampiyonu Sevilla, maçı uzatmaya götürmüş ve uzatmalarda Ernesto Chevanton'un attığı golle 3-2 öne geçerek çeyrek finale adını yazdırmayı başarmıştı.

Kalecilerin son dakikalarda korner atışına çıkmasının çok normal olmadığını belirten Palop, ''Rakip takımın futbolcuları, bizim oyuncuların hepsini tutmuştu. Antrenmanlarda takım arkadaşlarımdan gördüğüm gibi geriden gelerek ceza alanı içinde hareketler yapmaya başladım ve top direkt bana doğru geldi. Topu gördüğüm anda 'Evet işte bu Tanrı'nın hediyesidir' dedim. Benim için çok önemli bir goldü. Bu golü 2 oğluma armağan ediyorum'' diye konuştu.

Palop, Sevilla'ya 2005 yılında Valencia'dan transfer olmuştu.


909
UEFA KUPASI HABERLERİ / Eşleşmeler belli oldu!..
« : 18 Mart 2007, 06:18:24 »
Eşleşmeler belli oldu!..
UEFA Kupası'nda çeyrek final eşleşmeleri İskoçya'nın Glasgow şehrinde yapılan kura çekimi ile belli oldu. Çeyrek final ilk karşılaşmaları 5 Nisan'da, rövanş karşılaşmaları ise 12 Nisan'da oynanacak...

Çeyrek final eşleşmeleri:

AZ Alkmaar (Hollanda) - Werder Bremen (Almanya)
B.Leverkusen (Almanya) - Osasuna (İspanya)
Sevilla FC (İspanya) - Tottenham (İngiltere)
Espanyol (İspanya) - Benfica (Portekiz)

Final yolunda harita:

AZ Alkmaar (Hollanda) - Werder Bremen (Almanya) galibi ile
Espanyol (İspanya) - Benfica (Portekiz) eşleşmesinin tur atlayan takımı

B.Leverkusen (Almanya) - Osasuna (İspanya) galibiyle
Sevilla FC (İspanya) - Tottenham (İngiltere) eşleşmesinin tur atlayan takımı yarı finalde karşı karşıya gelecek...

910
UEFA KUPASI HABERLERİ / Emre'yi yıkan goller
« : 18 Mart 2007, 06:17:46 »
Temsilcimiz Fenerbahçe'yi bir önceki turda eleyerek son 16'ya kalan Hollanda ekibi Az Alkmaar Milli futbolcumuz Emre Belözoğlu'nun ekibi Newcastle United'ı evinde aldığı 2-0'lık galibiyetle turnuva dışına itti ve adını çeyrek finale yazdırdı.

4-2'nin rövanşında Hollanda'da Newcastle United'ı konuk eden AZ Alkmaar mücadeleden 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. Bu sezon UEFA Kupası'nda final hedefleyen İngiliz ekibinin hayalleri yıkılmış oldu...

Emre Belözoğlu'nun 59. dakikada Duff'ın yerine oyuna girdiği ve 30 dakika sahada kaldığı mücadelede AZ Alkmaar adına goller 14. dakikada Şota ve 56. dakikada Koevermans'dan geldi. Maçın sonunda Newcastle United hocası Glen Roeder'ın Emre'yi teselli etmesi ise gözlerden kaçmadı...


911
UEFA KUPASI HABERLERİ / Kaleci de gol atar!
« : 18 Mart 2007, 06:17:31 »
Kim demiş kaleciler sadece gol kurtarır. Zamanı gelince takımlarını kurtaracak gollere de imza atar. Dün gece Sevilla kalecisi Palop'un yaptığı gibi...

UEFA Kupası çeyrek finale kalma mücadelesi rövanş maçında Sevilla, deplasmanda konuk olduğu Mircea Lucescu'nun takımı Shakhtar Donetsk ile normal süresi 2-2 tamamlan maçı, uzatmalarda Ernesto Javier Chevanton'un attığı golle Ukrayna temsilcisini 3-2 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

Sevilla'yı çeyrek finale taşıyan golleri 53. dakikada Enzo Maresca, 90+4'te kornerden gelen topa kafa vurarak ağlarla buluşturan kaleci Andrés Palop ve karşılaşmanın 105. uzatma dakikasında Ernesto Chevanton kaydetti.

Shakhtar Donetsk'in golleri ise 49. dakikada Matuzal ve 83. dakikada Elano Blumer kaydetti.

912
UEFA KUPASI HABERLERİ / Çeyrek finalistler belli!
« : 18 Mart 2007, 06:17:00 »
UEFA Kupası'nda çarşamba ve perşembe gecelerinde yapılan karşılaşmaların ardından, UEFA Kupası'na çeyrek finale çıkan takımlar belirlendi.

Çarşamba gecesi, Bayer Leverkusen, Osasuna, Werder Bremen ve Tottenham Hotspur, aldıkları skorlarla isimlerini çeyrek finale yazdırırken, perşembe gecesi yapılan karşılaşmaların ardından, Sevilla, AZ Alkmaar, RCD Espanyol ve Benfica diğer 4 takım oldu.

UEFA Kupası'nda alınan sonuçlar;

Lens 2 - 4 Bayer Leverkusen (2-1) (0-3)
Sevilla 5 - 4 Shakhtar (2-2) (3-2)
Newcastle United 4 - 4 AZ (4-2) (0-2)
Rangers 1 - 2 Osasuna (1-1) (0-1)
Celta 0 - 3 Werder Bremen (0-1) (0-2)
Braga 4 - 6 Tottenham Hotspur (2-3) (2-3)
Mac. Haifa 0 - 4 RCD Espanyol (0-0) (0-4)
PSG 3 - 4 Benfica (2-1) (1-3)

16.03.2007   

Kaynak : SuperSpor.com dış haberler