Gönderen Konu: AĞUSTOS AYI HABERLERİ  (Okunma sayısı 114774 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.440
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #24 : 04 Ağustos 2006, 15:36:41 »
Fenerbahçenin Ilk Transfer Bombasi


FENER SUSKUNLUĞUNU BOZDU! DIEGO LUGANO FENER'DE

Lugano 4 yıllığına Fenerbahçe'de
Yabancı transferinde suskun kalan F.Bahçe ilk bombasını patlattı. Sarı-lacivertliler, Uruguaylı yıldız Diego Lugano ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe 100’üncü yılının ilk yabancı transferini Lugano'yu alarak gerçekleştirdi. Sao Paulo'nun başarılı defans oyuncusu ile her konuda anlaşmaya varan sarı-lacivertli ekip, resmi olarak da bu transferi tamamladı. Sarı-lacivertliler, Uruguaylı yıldız Diego Lugano ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. Uruguaylı futbolcunun transfer haberi federasyona bildirildi.

Libertodores kupasında mücadele eden Sao Paulo takımı finale kadar yükseldi. Lugano, Sao Paulo ile son maçına çıktıktan sonra Fenerbahçe formasını giyecek.

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.440
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #25 : 04 Ağustos 2006, 15:37:20 »
Fenerbahçe'den Garanti Almadım! :.


F.Bahçe'den garanti almadım"
Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye transfer olan Tümer Metin, ''Bana inanan, güvenen, Tümer'in Tümer olduğunu hissettiren bir kulüp teklifte bulununca tercihimi bu yönde kullandım'' dedi.

Tümer, Futbol Federasyonunun Tam Saha Dergisi'nin ağustos ayı sayısında yer alan röportajında, sezon içinde Beşiktaş'tan ayrılacağı, ama bunun kesinlikle yurtdışında bir takım olacağını söylediğinin hatırlatılması üzerine, ''Avrupa'ya gideceğim, bir kulüple anlaştım derken henüz imza atılmamıştı, ama elimde Hollanda'nın Ajax takımıyla mukavelem vardı. Yüzde 85 bitmişti, çok ufak rötuşlar kalmıştı. Ama daha iyi imkanlar, bana inanan, güvenen, Tümer'in Tümer olduğunu hissettiren bir kulüp teklifte bulununca tercihimi bu yönde kullandım'' diye konuştu.

''Beşiktaş bunu çok fazla hissettirmedi mi? Oynama fırsatı verilmemesi anlamında mı gereken değeri bulamadığınızı düşünüyorsunuz'' sorusuna Tümer, ''İstatistikler insanı başka boyutlara getirebilir. Tümer Metin'in ne kadar olduğunu, neyi ne kadar verebileceğini veya neyi ne kadar istediğini ve istediği zaman neyi ne kadar yapabileceğini en iyi ben biliyorum. Bu anlamda söylenebilecek tek şey şu: Evet, 5 senelik Beşiktaş macerasında, özellikle son transferde o değeri gördüğüme inanmadım'' diye yanıt verdi.

''EŞİMİN YANINDA KÜFÜR İŞİTTİM''

Beşiktaş'ta forma giyerken eşinin yanında küfür işittiğinden yakınan Tümer, şöyle devam etti: ''Söyleyebileceğim tek şey, ben o ilgi alakayı, desteği ya da Tümer Metin'in Tümer Metin olmasındaki gerçeği bu transferimde Beşiktaş ile yaptığım görüşmede hissetmedim. Zaten 5 sezon boyunca seyirciyle ya da camia içinde yaşadığım sıkıntılar da belliydi, dolayısıyla böyle bir karar aldım. Şimdi mesela 'Beşiktaş seyircisi Tümer'e tepki gösteriyor' diyorlar. Çok normaldir bunlar, tabii ki olacaktır. Tepki gösterebilirler. Kimilerine göre iyi bir oyuncu kaybetmişlerdir, ama 'Oh iyi oldu kurtulduk' diyenler de vardır. Ancak şöyle de bir gerçek var. Danimarka, Ukrayna, Arnavutluk maçlarını oynadıktan sonra, o gün itibariyle hem Milli Takım'ın hem de Türkiye'nin gündem olarak en önde futbolcusuyken Kayserispor maçında 75. dakikada oyundan çıkarken bütün stat bana küfür ediyordu. Kendi evimde, İnönü'de böyle bir tepkiyi yaşadım. Maç bitti, statta otobüsün kenarında eşimle birlikte dururken 300-400 kişilik bir topluluk yine çok ağır küfürler etti. Ben hep bunları yutkundum. Beşiktaş taraftarıyla yıldızımız hiçbir zaman barışmadı zaten.''

Çağdaş, Youla ve Adem Dursun'un da taraftarlarla yıldızının barışmadığının hatırlatılması üzerine Tümer, ''Sorun yaşamayan arkadaşlarımız da var, içeride bu sorunu halen yaşayan arkadaşlarımız da var, onları da biliyorum. Beşiktaş taraftar profilinin genel sorunu bu. Futbolcuya bunu yaşatıyorlar. Çağdaş gayet medeni bir biçimde bunu dile getirdi ve ayrıldı. Youla benzer olayları yaşadı'' dedi.

''ASKERLİKTEN KAÇMIYORUM''

Tümer Metin, askerlik konusunda söylemek istediği şeylerin hep yanlış anlaşıldığını ifade etti.

Askerlik probleminin bulunduğunu, ancak bunun sadece kendi problemi olmadığını vurgulayan deneyimli futbolcu, şunları söyledi: ''Benim konumumda 40-45 oyuncu var. Yurtdışına gitmek istediğimi ifade ederken de şöyle bir şey ortaya çıktı: (Tümer yurt dışına gidiyor. Neden? Çünkü askerden kaçıyor.) Hayır böyle bir şey yok. (32 yaşındayım ve hala futbol oynayabilecek gücü kendimde hissediyorsam, mevcut yasa itibariyle de Türkiye'de 33 yaşında futbolu bırakmak zorundaysam, futbol oynama isteğimi yasanın öngörmediği bir yerde yaşamak isterim) dedim, ama bu bazı kötü niyetli insanlar tarafından (Askere gitmek istemiyor) diye yorumlandı. Ben niye askere gitmek istemeyeyim ki? Her Türk evladı gibi büyük onurla, gururla askerliğimi yapacağım. (Askere gitmek istemiyorum, futbol oynamak istiyorum) da demiyorum. Oynayabildiğim kadar futbol oynamak, futbol hayatım bittikten sonra da her Türk genci gibi gidip 15 ay askerliğimi yapmak istiyorum. Bu kadar basit yani.''

''FENERBAHÇE'DEN GARANTİ ALMADIM''

Fenerbahçe'den askerliğinin çözülmesine dair garanti almadığını vurgulayan Tümer, ''Sayın Yıldırım Demirören ya da Sayın Murat Aksu, yasada bir değişikliği sağlayabilmek adına hangi girişimlerde bulunacaksa aynı şeyi sayın Yıldırım da söyledi, ama bunun garantisini ne orası verdi ne de burası. Bu bir hayat riskiyse, ben bu kumarı oynadım. Avrupa'ya gidip 3-4 sene rahat futbol oynama şansım varken Türkiye'de kalmayı tercih ettim. Bu durumda yasa değişmezse önümde iki seçenek var. Ya önümüzdeki sezon Avrupa'ya gideceğim ya da futbolu bırakıp askere. O zaman da sanırım birileri rahat edecek'' şeklinde konuştu.

''İNÖNÜ STADI'NDAKİ SENARYOLAR BELLİ''

Deneyimli futbolcu BJK İnönü Stadı'ndaki derbi maçta neler olmasını beklediği sorusuna, ''İnönü Stadı'nda gelişecek senaryolar aşağı yukarı belli. Bu bir Türkiye gerçeği klişesi, ama ben o kriz ortamlarını seviyorum. Tepki görmeyecek desek bu herhalde çok büyük bir ütopya olur. Daha oraya gitmeden yazılıp çizilen senaryolar belliyken, henüz imza aşamasındayken söylenenler belliyken, orada toplum psikolojisiyle insanların yapacağı da çok belli. Türkiye gerçeğinde bu böyle, ama az önce söylediğim şey geçerli, ben değiştiremeyeceğim gerçeklerle yaşamayı öğrendim, o yüzden çok fazla etkileneceğimi düşünmüyorum açıkçası'' diye yanıt verdi.

''TÜMER'İN TRANSFERLERİ PROBLEMLİ OLUYOR''

Samsunspor'dan da olaylı bir biçimde ayrıldığının hatırlatılması üzerine Tümer, şöyle devam etti: ''Hiçbir transferimde beni hiçbir kulüp bırakmak istemedi. Tümer Metin'in transferleri problemli oluyor, bu bir gerçek. Çünkü sadece Samsunspor'dan Beşiktaş'a geliş hikayemde değil ondan önce Zonguldakspor'dan Vanspor'a transferimde de benzer olaylar yaşandı. Hazırlık kampını Giray Bulak'la Vanspor'da geçirdikten sonra dönemin Zonguldakspor başkanı rahmetli Şemsi Denizer'in bonservis bedelimde indirim yapmaması üzerine Zonguldak'a dönmek gibi bir hikayem var. Zonguldak'tan Samsun'a geçiş hikayemde de biraz sıkıntılar var. Samsun'dan Beşiktaş'a gelirken aynı şeyler oldu. Aslında gün itibariyle de bakarsanız hepsinde bir tane gerçek mevcut. Bugün yapılmış transferle yaklaşık 8-9 sezon önce yapılmış transfer arasında eşdeğer bir şey var: Hepsinin altında profesyonellik yatıyor. Samsunspor'da oynadıktan sonra Beşiktaş'a geliş hikayemde daha iyi imkanlar, daha iyi şartlar, daha iyi kariyer, daha iyi bir vizyonu hedef almıştım. Bugünkü transferde de hemen hemen aynı paralel doğrultusunda yaşanmış şeyler var, ama Tümer Metin ismiyle transfer yapmak sanırım çok kolay bir şey değil.

ALEX KONUSU

Tümer, Fenerbahçe'de Alex ile birlikte oynayıp oynayamayacağının tartışıldığının hatırlatılması üzerine şunları söyledi: ''Alex'le benzer özelliklerimiz de var, farklı özelliklerimiz de var. Bu tartışmaların çıkması sisteme dayanıyor. Eğer ben Tümer Metin ismiyle sağbek oyuncusu olsaydım böyle bir tartışma olmazdı. Bunlar hep aynı mevkide oynamanın, benzer özellikleri taşımanın getirdiği şeyler. Bu tamamen hocamız Zico'nun vereceği bir karar. Eğer o mevkide iki oyuncuyu kullanması gerekiyorsa ikimiz de sahada oluruz, ama sistem adına iki oyuncu o mevkie lüks geliyorsa ikimizden birini tercih edecektir, diğeri de bu tercihe saygılı olacaktır. 4-5 sezon önce yapılan bu tercihlerin ardından 'Neden ben tercih edilmedim' diye sıkıntı yaptığım ve kendimi yıprattığım oluyordu, ama şimdi yaşadığım deneyimlerle sadece şunu söylemek istiyorum: Önemli olan sahada ne kadar kaldığınız değil, sahada kaldığınız süre içinde neler yaptığınızdır.''

''ORTANIN SOLUNDA OYNAMAK İSTERİM''

''Fenerbahçe takımını siz oluştursanız kendinizi hangi mevkide oynatırsınız'' sorusuna Tümer, ''Eğer bu soru bana sorulmuş olsa kesinlikle ortanın solunda oynamak isterim. Arkada bir dörtlü savunma varsa, o savunmanın en solundaki oyuncunun önünde oynamak isterim. Kendimi en verimli bulduğum bölge orası. Çünkü forvetin arkasındaki bölgelerde bazen sırtı dönük oynamak zorunda olduğunuz ya da çok fazla markaja maruz kaldığınız zamanlar yaşanıyor, ama ortanın solunda özelliklerimi daha iyi kullanabiliyorum. Belki de milli takımda o dönemde yaşadığım çıkışın nedenlerinden biri de o bölgede oynamamdır'' diye yanıt verdi.

''100. YILDAKİ ŞAMPİYONLUĞUN AYRI YERİ VAR''

Fenerbahçe'nin 100. yılında her zamanki gibi hedefinin şampiyonluk olduğunu belirten Tümer, şöyle konuştu: ''100. yılda yaşanan şampiyonluğun ayrı bir yeri vardır. Ben bunu Beşiktaş'ta yaşadığım için biliyorum. Onun keyfi ve tarihe geçişi başka bir şeydir. Allah bunu her futbolcuya nasip etsin. İnşallah bu sezon ikinci defa yaşamayı da bana nasip etsin. Türkiye Kupası alınması gereken bir kupadır. Şampiyonlar Ligi'ndeki hedefler de bellidir. Sezon başlarken ortada ne kadar kupa varsa Fenerbahçe bunların hepsine taliptir. İçerideki futbolcu da bunun bilincindedir. Bir artı avantajımız var bu sezon, 100. yıl motivasyonumuz.''

FENERBAHÇE'DE NASIL KARŞILANDI

Tümer, yıllardır rakip olarak mücadele ettiği Fenerbahçe Kulübü'nde nasıl karşılandığı sorusuna şöyle yanıt verdi: ''Çok sıcak bir karşılama oldu. Futbolcular çok iyi davrandılar ve çok güzel diyaloglar yaşandı.

Özellikle Türkiye Kupası finalinde karşı karşıya gelmiş ve ellerinden kupayı almış bir futbolcu olarak 25 gün sonra onların arasında olmak tuhaf bir duyguydu. Bunun esprileri ve şakalaşmaları da oldu aramızda. Türkiye'de senelerdir Beşiktaş'ta oynamış bir ağabeyleri olarak bana göstermiş oldukları saygı için de onlara teşekkür ediyorum. O anlamda bir sıkıntı yaşamadım. Bu tecrübeleri onlara aktarmak adına güzel ve keyifli bir sezonun bizi beklediğini düşünüyorum.''

''YABANCI SAYISI AZALTILMALI''

Tümer, Türkiye'deki yabancı futbolcu sayısı konusunda, ''Çok olduğunu düşünüyorum. Yabancı sayısının artmasının ligin kalitesini artıracağını düşünmüyorum. Yabancı sayısı artarsa dünyadaki bütün iyi oyuncular Türkiye'ye gelir diye bir şey yok. Gelebilecek oyuncu sayısı 15'ken, gelebilecek kötü oyuncu sayısı 200 tane falan olur ve bu ligin kalitesini ne kadar artırır bilmiyorum. Bence sayı biraz daha düşürülmeli'' şeklinde konuştu

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.440
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #26 : 04 Ağustos 2006, 15:37:53 »
100. Yılımızda Festi İle Görsel Şölen


Kulübümüzün 100. yıl kutlamaları kapsamında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı ve Bağdat Caddesi’nde yapılacak etkinlikler için İtalyan Festi firması ile anlaşma imzaladı. Toplantıya Başkanımız Aziz Yıldırım, As başkanımız ve Stat ve Tesislerimizden Sorumlu Yöneticimiz İlhan Ekşioğlu, Sosyal İşlerden sorumlu yöneticimiz Ünal Uzun ve Stat ve Tesislerden Sorumlu Yardımcı Yöneticimiz Rahmi Eyüboğlu, Kulübümüz 100. Yıl Komite Başkanı Ender Alkaya, Festi Firması’nın kurucusu Valerio Festi ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Telsim Tribünü Basın Toplantı Odası’nda yapılan imza töreninde konuşan Fenerbahçe Spor Kulübü 100. Yıl Komitesi Başkanı Ender Alkaya, Festi’nin dünya çapında bir firma olduğunu vurgulayarak, “Festi, biri stadımızda, biri Bağdat Caddesi’nde olmak üzere iki gösteri yapacak ve bir de stadımızı ışık mimarisiyle süsleyecek” diye konuştu.
Valerio Festi ise 5 kıtada onlarca gösteri yaptıklarını belirterek, “İlk defa bu kadar heyecanlı bir işe başlıyoruz. Çok büyük bir camiayla çalışacağız” dedi.

İlk olarak Fenerbahçemizin stadımızda B36 Torshavn ile oynadığı maçı izlediğini ifade eden Festi, şöyle konuştu: “Fenerbahçe seyircisinin maçtaki coşkusunu gördükten sonra şaşkınlığımı gizleyemedim. Posterlerde ’Fenerbahçe Cumhuriyeti’ yazdığını gördüm ve gerçekten de bunun var olduğunu anladım. 1 sene içinde biz de bu cumhuriyetin vatandaşı olmaya çalışacağız. Bu gösterilerde Atatürk’ün ziyaretinden bugüne kadar olan 100 yıllık çok önemli tarihi ifade etmek zorundayız. Ayrıca sayın başkanımızı tanımaya başladıktan sonra onun büyük cesareti ve camiadaki önderliğinin bize çok büyük katkı sağlayacağı görüşündeyim. Fenerbahçe’nin, 100. yılında Türkiye tarihine damga vurmasını sağlayacağız.”

Valerio Festi, törende gösteriler ve ışık mimarisiyle ilgili slayt gösterisiyle bilgi verdi. 100. yıl coşkumuzu ışıklarla caddelere de taşıyacaklarını anlatan Festi, “Ayrıca statta 100 yılı anlatacak bir gösteri planladık. Gösteride Fenerbahçe’nin tarihi, sembolleri, takımı ve günümüz insanları olacak. Doğal olarak da başkan olacak. Bağdat Caddesi’nde arabalarla geçiş olacak, bu geçişte ateşi de kullanacağız. Bayram ve eğlence sokaklara taşınacak ve adeta bir festival olacak” şeklinde konuştu.

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.440
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #27 : 04 Ağustos 2006, 15:38:26 »
Fenerium’a Vergi Ödülü


Fenerbahçemizin logolu ürünlerini Fenerium markası ile Fenerium Mağazalar zincirinde pazarlayan Fenerbahçe Spor Ürünleri A.Ş.’ye İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığınca takdir belgesi verildi. Kulübümüzün Mali İşler Koordinatörü Abdülkadir Kuşin, şirketlerinin, vergi dairesi çevresinde en çok vergi veren ilk dört firmadan biri olduğunu açıkladı. Belge, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdür Hakkı Koçak tarafından Başkan Aziz Yıldırım’a verildi.

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.440
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #28 : 04 Ağustos 2006, 15:39:09 »
100. Yıl Formalarımız Tanıtıldı

Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımımızın 100 yıl formaları tanıtıldı. Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde düzenlenen geceyle Fenerbahçe A Takım 100 yıl formaları ve eşofman ile yeni sezon koleksiyonu tanıtıldı. Yüzlerce davetlinin katıldığı ve basın ordusunun takip ettiği gecede ayrıca 100. yıl logomuz ve 100. yıl organizasyonları hakkında bilgi de verildi.

Metin Uca’nın sunuculuk yaptığı tanıtım gecesinde öncelikle Adidas Genel Müdürü Haluk Özmutlu söz aldı. Özmutlu; “Fenerbahçe ile sürdürdüğümüz ortaklıktan gurur duyuyoruz. Bu büyük kulübün ve lider takımın ihtiyaçlarına cevap verecek bir koleksiyon hazırladık. Fenerium’un dizayn ettiği, bizim tecrübelerimizle ürettiğimiz formaları sizlere tanıtacağız. Fenerbahçe’ye, Şampiyonlar Ligi ve Turkcell Süper Lig’te başarılar dileriz.” dedi.

Daha sonra Avea Satıştan Sorumlu Genel Müdürü Tayfun Okter sahneye çıkarak bir konuşma yaptı. Okter, Türk futbolunun lideri ve ayrıca bir cumhuriyet olan Fenerbahçe’ye, 100. yılında da hizmet vermenin gururunu ve 100. yıla tanık olacak bu formaları tanıtmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Double You Genel Müdürü Rıfat El Hadef ise konuşmasında şunları dile getirdi: “Fenerbahçe Spor Kulübü, şirketimizle anlaşarak bana göre 100. yılın en büyük transferini yapmıştır. Fenerbahçe sporcularının özellikle böylesine önemli bir senede firmamızın kıyafetlerini taşıyacak olması bizim en büyük gururumuzdur. Fenerbahçe’nin bütün alanlarda başarılı olacağına can-ı gönülden inanıyorum. Biz de ufak bir katkıda bulanabildiysek ne mutlu bizlere!”

Gecede daha sonra Fenerbahçe 100. yıl komitesi başkanı Ender Alkaya, barkovizyon gösterisi eşliğinde 100. yılda Fenerbahçemizin neler hissettiği ve düşündüğüne dair ve 100. yıl etkinlerini nelerin kapsadığını içeren bir sunuş yaptı. Işık gösterileri, müzik şöleni, dans ve ateş gösterileri, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadımızdaki kareografik ve animatif gösteriler, Çırağan ya da Dolmabahçe Sarayı’nda yapılacak 100. yıl balosu, kültür ve sanat; sportif; topluma katkı ve anma ve ödüllendirme etkinliklerinin sunulduğu gösteri davetlilerden alkış aldı.

Başkanvekilimiz Nihat Özdemir de bu özel gecede söz aldı ve Fenerium’a, Fenerium’a destek veren şirketlere ve taraftarlarımıza teşekkür ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü: “Fenerium, 43 mağaza ve 200 satış noktası ile Fenerbahçe’nin 9 şubesi, 1200 sporcusu, 5000 spor okulunun malzemelerini temin ederek ve taraftarlarımıza kaliteli ürünler sunarak dünyada tek olma özelliğini devam ettirmektedir. Bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen taraftarımıza ve 2 yıldır bizlerle işbirliği içerisinde olan Adidas ve Avea firmalarına, Başkanımız ve yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum."

Öte yandan, Başkanımız Aziz Yıldırım 100. yıl logomuzu tasarlayan Ali Taran’a bir teşekkür plaketi takdim etti.
İstanbul Defterdarlığı Vergi Dairesi Başkan Yardımcısı Hakkı Koçen, Fenerium’un Göztepe Vergi Dairesi’nce 100 firmadan 4. firma olduğunu açıkladıktan sonra Başkanımız Aziz Yıldırım’a bir teşekkür plaketi verdi.

Ve gecenin en çok beklenen anı olan Fenerbahçe’nin 100 yıl formalarının tanıtımı profesyonel futbolcularımız ve mankenler tarafından podyumda davetlilerin beğenisine sunuldu. Çift taraflı olarak kullanılan 100 yıl forması herkes tarafından alkış aldı. Tanıtım gecesi; bir hafta boyunca boğazda formamızı tanıtacak olan geminin tesislerimize yanaşması ve havai fişek gösterileri ile son buldu.

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.440
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #29 : 04 Ağustos 2006, 22:32:29 »
Anelkayı zamda ikna etmedi.......

Yönetim, bir sene daha takımda kalmasını istediği Anelka'nın maaşına yüzde 50 zam sözü verdi. Bonserviste de indirim yapmayı garanti etti. Ancak Fransız, kararından vazgeçmedi.

Fenerbahçe ile ipleri koparan Nicolas Anelka'nın, sarı-lacivertli yönetimin her türlü ısrarına rağmen kararından vazgeçmediği öğrenildi. Forvet arayışlarını sürdürürken Anelka konusunda rahat olan yönetim, transferde sıkışınca, aynı düzeyde bir oyuncu bulamayacağını düşünerek Fransız yıldızı bir sezon daha kalması için ikna turuna başladı. Bunu yaparken de Anelka'nın karşısına son derece cazip tekliflerle çıktı. Ve bir sezon daha Fenerbahçe'de kalması karşılığında aylığını yüzde 50 oranında artırmayı teklif etti.

"Artık mutlu olamam"
Hatta yönetimin 'kıyağı' bununla da bitmedi. İki sezon daha sözleşmesi bulunan Anelka'ya bonserviste de indirim yaparak, "20 milyon euroyu götürürse gider" maddesindeki rakamı önümüzdeki sezon sonunda 10 milyon euroya çekme sözü verdi. Ancak teknik direktör Zico'dan aldığı desteğe rağmen gitmekte kararlı olan Anelka, "Bundan sonra Fenerbahçe'de mutlu olamam" dedi ve tavrını ortaya koydu. Yani alacağı zama rağmen ikna edilemedi. .

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.440
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #30 : 04 Ağustos 2006, 22:38:12 »


Güle güle Anelka



Sarı-lacivertliler 1.5 sezon önce 8 milyon euro'ya aldığı Anelka'dan 5.5 milyon euro kâr etmiş oldu.


F.Bahçe'nin Fransız yıldızı Nicolas Anelka, sarı-lacivertli kulübe veda etti. Haftalardır Portsmouth'un kıskacında olan Anelka için dün yapılan görüşmelerde anlaşma sağlandı ve Fenerbahçe, İngiliz kulübünün 13.5 milyon euro'luk teklifini kabul etti. İki kulüp yöneticileri arasında iki saat süren sıkı pazarlıkta F.Bahçe, 15 milyon euro isterken, İngilizler
en son 13.5 milyon euro'ya çıkacaklarını söylediler.

BU FIRSAT KAÇMAZ
F.Bahçe yönetimi, Anelka için başka bir kulübün bu kadar uygun rakam vermeyeceğini düşünerek 13.5 milyon euro'ya razı oldu. Böylece sarı-lacivertli ekip, 1.5 sezon önce Manchester City'den 8 milyon euro'ya aldığı Anelka'da yaklaşık 5.5 milyon euro kâr etmiş oldu. Büyük umutlarla transfer edilen Anelka, F.Bahçe'de gerçek klasını az sayıda maçta göstermiş, genelde istikrarsız grafik çizmişti.



Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.440
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #31 : 04 Ağustos 2006, 22:38:52 »
Real'de kalmak istiyorum

Fenerbahçe'nin renklerine katmak istediği Real Madrid'in ünlü Brezilyalı savunma oyuncusu Roberto Carlos, takımında kalmak istediğini söyledi.


Kulübüyle bir yıllık daha sözleşmesi bulunan Carlos (33),''Real Madrid'de kalmak istiyorum. Bunu böyle ve güçlü bir şekilde ifade ediyorum'' dedi.


Real'in yeni teknik direktörü İtalyan Fabio Capello ile ''samimi'' bir diyalog içine girdiğini söyleyen Carlos, ''Gitmiyorum, çünkü Capello'yla konuştum, kendisi bana güvendiğini, takımda kalmamı ve benden çok şeyler beklediğini söyledi'' dedi.


Fenerbahçe'nin kendisini transfer etmeyi çok istediğini de belirten Carlos, Real Madrid'de, başkan, sportif direktör ve teknik direktör gibi son zamanlarda yaşanan değişimin, kendisini burada kalmaya ikna ettiğini belirtti ve bu gelişmelerin geleceğe yönelik görüşünü değiştirdiğini kaydetti.

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.440
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #32 : 04 Ağustos 2006, 22:42:28 »
Capello noktayı koydu: Carlos neden Fenerbahçe’ye gitsin ?
 


Fenerbahçe’nin uzun süredir peşinden koştuğu Brezilyalı yıldız Roberto Carlos için Real Madrid Teknik Direktörü Fabio Capello son noktayı koydu.

"Carlos ile görüştüm ve kendisine takımda ihtiyacım olduğunu soyledim" diyen İtalyan teknik adam, F.Bahçe’ye de ağır göndermelerde bulundu.

Fenerbahçe’de yılan hikâyesine dönen Roberto Carlos transferi hakkında Fabio Capello’dan ilk resmi açıklama geldi. İspanyol EFE Ajansı’na konuşan Capello, Carlos’un Fenerbahçe’ye gitmemesini bizzat kendisinin istediğini söyledi.

Dünyanın en iyi sol ayağı olan böyle bir oyuncuyu Real Madrid’ten uzaklaştırmak isteyenleri anlamadığını ifade eden İtalyan teknik adam, "Bu oyuncu Real Madrid’te banko oynarken, dünyanın en iyi kulübünde forma giyerken neden futbol hayatını Fenerbahçe gibi kendisinden düşük bir kulüpte son versin ki? Bunu anlamakta zorluk çekiyorum" diyerek bu transferin gerçekleşmeyeceğinin sinyallerini verdi.


Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.440
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #33 : 04 Ağustos 2006, 22:43:24 »
RÜŞTÜYÜ TARTAKLAYANIN AZİZ YILDIRIM OLMADIĞI BELLİ OLDU

Fenerbahçe, 14 Aralık 1999'da 2. Lig takımlarından Pendikspor'a 2-1 yenilerek, Türkiye Kupası'ndan eleniyor. Maç sonrası bir grup taraftar Dereağzı tesislerine giderek tepki gösteriyor. Rüştü Reçber, tesislerden ayrıldığı sırada birkaç kişinin saldırısına uğruyor. Telefon kayıtları ise Rüştü'nün o sırada tesislerde bulunan Otyakmaz'ın adamları tarafından darp edildiğini gösteriyor. Otyakmaz, bu konuda "Ferudun" isimli gazeteciyle şöyle konuşuyor.

05 Ağustos 2004 (Saat:12.10)
Ferudun: Başkan beni sevmiyor. Ama bu konuda doğrunun ortaya çıkmasını istiyorum. Abi bir hadise yaşadım, Fenerbahçe'yle hiç ilgisi olmayan. Allah'ın sevdiği kuluymuşuz bağırsaklarımıza gelmedi. Bunu bile Aziz Yıldırım'a bağladılar abi. O yüzden şu Rüştü olayı için bana bir açıklama yapar mısın?
Otyakmaz: Ya şimdi Rüştü bir defa adam değil tamam mı? Kesinlikle kimse oraya, kimse ona bir şey yapmak amacıyla gitmedi. Dışarıda bir ton insan vardı, onları oradan dışarı çıkarmak için gittik. Alpay'ın odasındaydık, şey geliyor kaptan seninle görüşmek istiyor, diyor tamam mı? Çıkıyoruz, bakıyorum telefonla görüşüyor, "Tamam başkanım" diyor. Sanıyorsun ki, Yıldırım'la görüşüyor. Ali Şen'le konuşuyormuş ama. Görüşmesi bitsin de konuşalım, nasıl yapacağız bu işi diye bekliyor insanlar.
Sonra bir haber geliyor kaptan gidiyor diye. İbolar da var ama diğerleri iyi Fenerbahçeli.
Tabii herkes ... oluyor, hem görüşmek istiyor hem de s.. takmadan yürüyor gidiyor, gibi. Millet indi aşağı tam arabanın başında "Ee kaptan nereye?" dedik. "Size ne? Size mi hesap vereceğim" dedi. Baktım saçmalıyor. "S... git, bin arabana git, şimdi s.. seni" dedim. Böyle yani, İbo da kızdı mızdı ama orada geldi çocuk yalandan bir şey yaptı. Dövülmesi derken.. adam iki saat dayak mı yedi?
F: Bunları yazalım abi işte.
MO: Bunlarla gündeme gelmek istemiyorum. Benim de artık bir sorumluluğum var.

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.440
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #34 : 04 Ağustos 2006, 22:44:43 »
LUCESCU:"FENERBAHÇE'NİN İŞİ ÇOK ZOR..."


Ukrayna'da Shakhtar Donetsk'i iki yıldır şampiyon yapan Lucescu, Fenerbahçe-Dinamo Kiev eşleşmesini değerlendirdi: "Bence bu eşleşmenin favorisi Dinamo".
Fenerbahçe'nin üçüncü ön eleme turundaki rakibi Dinamo Kiev'i, bu takımın Ukrayna'daki en büyük rakibi Shakhtar Donetsk'in hocası Mircea Lucescu'ya sorduk.

Türk futbolunu ve Fenerbahçe'yi de yakından tanıyan Rumen teknik adam şunları söyledi:

"F.Bahçe'ye çıkabilecek en güçlü rakip çıktı. Şu an form olarak zirvedeler. Ayrıca Şampiyonlar Ligi için çok istekli ve heyecanlılar. Ukrayna Milli Takımı'nın çoğunluğu D.Kievli isimlerden oluşuyor. Bu nedenle fizik olarak F.Bahçe'den çok üstün durumdalar. Takımda 5 tane de müthiş Brezilyalı var. Özellikle son transferleri Correa'yı çok beğendim. Son dönemde böyle bir oyuncu görmedim. Rodrigo ile Kleber'e de dikkat. Nijeryalı Yussuf da çok faydalı bir oyuncu.

UKRAYNA DEĞİL DÜNYA TAKIMI
Rebrov takımın beyni ve ikinci baharını yaşıyor. Fenerbahçe'deki haliyle şimdiki formunun alakası yok. Bir de Artem Milevsky var. Onun için 'Yeni Shevchenko' diyorlar. Biraz abartılı bir yakıştırma ama yine de çok yetenekli bir oyuncu. Son Avrupa Ümitler Şampiyonası'nda en iyi oyuncu seçildi. Ukrayna Milli Takımı'nın kalesini de koruyan Shovkovskiy formunun zirvesinde. Penaltılara giden İsviçre maçında rakibe gol şansı tanımamıştı. Gusev'i zaten tanıyorsunuz. Fenerbahçe'nin rakibi küçümseyeceğini sanmıyorum ama yine de uyarıyorum: Dinamo Kiev bir Ukrayna takımı değil, dünya takımı. Tur İstanbul'a kalırsa F.Bahçe'nin hiç şansı kalmaz. Şükrü Saracoğlu'nda Kiev'in öldürücü kontratakları işi bitirir. Biz iki yıldır onları geçip şampiyon oluyoruz ama neler çektiğimi ben bilirim. Bence bu turun favorisi Dinamo Kiev."


Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.440
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #35 : 04 Ağustos 2006, 22:46:31 »
Anti Fener'in Çalışmaları Almanyada Start Aldı


Canaydın: "Fener varsa yokuz"

Deutsche Bank, Almanya’da yaşayan Türklerin 38 milyar Euro’ya ulaşan tasarruflarını kendine çekebilmek için ’taraftarlık’a sarıldı. GS Başkanı Özhan Canaydın ve BJK Başkanı Yıldırım Demirören ile görüşen banka, bu takımların Almanya’daki taraftarlarına yönelik ortak projeler önerdi. Canaydın, "Fenerbahçe olursa biz bu projede olmayız" yanıtını verdi.

Bir süre önce şubelerinde Türkçe hizmet vermeye de başlayacağını duyuran Deutsche Bank, Almanya’da yaşayan Türklerin 38 milyar Euroluk tasarruflarını kendine çekebilmek için ’futbol taraftarlığı’na da sarıldı. Deutsche Bank yetkilileri, Süper Kupa finali için Almanya’da bulunan Galatasaray ve Beşiktaş kulüplerinin yönetimleri ile temasa geçerek, Almanya’daki taraftarlarına yönelik ortak çalışma yapma önerisinde bulundu.

ANKET YAPTIRDI: 900 milyar Euro cirosu ile Almanya’nın en büyük özel sektör bankası durumunda olan Deutsche Bank, önce Almanya’da Türkler arasında bir taraftarlık anketi yaptı. Ankete göre, Almanya’da yaşayanların yüzde 60’ı Galatasaray taraftarı, yüzde 15’i Beşiktaş, yüzde 15’i Fenerbahçe ve yüzde 10’u da diğer takımların. Anket sonuçları üzerine Deutsche Bank yetkilileri Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ile temasa geçti. Canaydın’a Almanya’daki Galatasaray taraftarlarına yönelik bir kampanya yapma önerisi götürüldü.

BEŞİKTAŞ DA OLSUN: Özhan Canaydın, böyle bir projede Beşiktaş’ın da yeralmasını istedi. Deutsche Bank yetkilileri Canaydın’ın bu isteği doğrultusunda Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’le de görüştüler. Demirören, anket sonuçlarında yüzde 60 çıkan Galatasaray taraftarı oranına dikkate çekerek, Deutsche Bank’a "Bize ihtiyacınız yok, sadece Galatasaray taraftarı size yeter" yanıtını verdi. Ancak, Erdoğan Demirören’in bu yanıtına karşılık Özhan Canaydın, Beşiktaş’ın da bu projede yeralmasını istedi.

FENER VARSA YOKUZ: Galatasaray ve Beşiktaş kulübü başkanları ile Deutsche Bank yetkilileri arasında yapılan görüşmelerde, Özhan Canaydın bu projede Fenerbahçe’nin kesinlikle yer almamasını istedi. Canaydın, Deutsche Bank yöneticilerine, "Diğer tüm kulüpler olabilir. Ama Fenerbahçe’yi de bu projeye dahil edecekseniz biz bu projede yer almayız" dedi. Deutsche Bank ile Galatasaray ve Beşiktaş’ın Almanya’daki taraftarlara yönelik çalışmasının hayata geçip geçemeyeceği önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Kaynak:Hürriyet