İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - ***ALfoNSo***

613
SERBEST BÖLGE / s
« : 15 Eylül 2007, 15:29:48 »
s

614
SERBEST BÖLGE / s
« : 15 Eylül 2007, 15:29:46 »
s

615
SERBEST BÖLGE / s
« : 15 Eylül 2007, 15:29:42 »
s

616
SERBEST BÖLGE / s
« : 15 Eylül 2007, 15:29:39 »
s

617
SERBEST BÖLGE / s
« : 15 Eylül 2007, 15:29:21 »
s

618
GIRGIR YERİ / es
« : 15 Eylül 2007, 15:11:20 »
es

619
OMFFC 212 / KAYDINIZI BURADAN YAPINIZ
« : 14 Eylül 2007, 16:05:38 »
FİFA 07 OYUNSİTENİZ MİNİ FAST FUTBOL CUP 212 [ OMFFC 212 ] TURNUVASİ KAYİTLARİ AÇİLMİŞTİR . KAYDİNİZİ BU TOPİC İÇERİSİNE NİCK VE MSN ADRESLERİNİZİ AŞAĞİDAKİ GİBİ ALT ALTA YAZARAK YAPTİRABİLİRSİNİZ . TAKİM SEÇMEK SERBEST OLDUĞUNDAN ÖTÜRÜ TAKIM ADI YAZMANIZA GEREK YOKTUR . TÜM KATİLİMCİLARİMİZA BAŞARİLAR DİLİYORUM


^^ NİCK ^^

^^ MSN ^^



NOT : OYUNSİTENİZ MİNİ FAST FUTBOL CUP [ OMFFC ] TURNUVALARİMİZA İLK DEFA KATİLACAK OLAN ARKADAŞLARİMİZ İÇİN SÖYLÜYORUM ; BU TURNUVAMIZ ADI ÜSTÜNDE MİNİ FAST CUP YANİ HIZLI TURNUVA OLACAKTİR VE ÇOK BÜYÜK BİR SORUN ÇİKMAZ İSE BELİRLİ SAAT DİLİMLERİ İÇERİSİNDE BİTİRİLECEKTİR . AYRİCA TÜM KATİLİMCİLARİMİZİN TURNUVAMIZ BAŞLADİKTAN HEMEN SONRA SOHBET YERİNE GİRMESİ ZORUNLUDUR . SOHBET - MUHABBET TOPİCİ İÇERİSİNDEN RAKİBLERİMİZ BİRBİRLERİYLE İLETİŞİM KURACAKLARDİR . HEPİNİZE ŞİMDİDEN BOL ŞANS DİLİYORUM

620
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Nick Burns, Türkiye’de Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı seçilmesine çok memnun olduklarını ve hem Gül, hem de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte çalışmayı beklediklerini söyledi.
WASHINGTON - Amerikan Dışişleri’nin üç numaralı ismi Bakan Yardımcısı Nick Burns, bir düşünce kuruluşunda yaptığı konuşmada, Türkiye’de seçimlerin ardından Ankara-Washington ilişkilerinde ABD’nin beklentilerini dile getirdi.
Burns, cumhurbaşkanlığına Abdullah Gül’ün seçilmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, hem Gül’ü, hem de Başbakan Recep Tayyip Erdogan’ı, ABD’nin dostları olarak nitelendirdi.

Nick Burns, nüfusu Müslüman ülkeler arasında en başarılı laik demokrasi olarak nitelendirdiği Türkiye’nin, Ortadoğu’da hayati önem taşıdığını anlattı ve yeni dönemde ABD’nin Türkiye’den isteklerini dile getirirken, Ankara’nın İran ile enerji ilişkisine girmemesi gerektiğini söyledi.

Burns, ayrıca Türkiye’den Ermenistan ile sınırını açmasını ve ilişkileri normalleştirmesini, 301’inci maddeyi kaldırmasını ve Heybeliada ruhban okulunu açmasını istedi.

Birleşmiş Milletler’den yeni Kıbrıs girişimi talep eden Burns, böyle bir süreci ve Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğini destekleyeceklerini dile getirdi.

Burns, haftaya Türkiye’ye geliyor, ardından da Başbakan Erdoğan, ABD’ye gidecek.


621
ABD yönetiminin büyük önem verdiği, Irak’ta petrol üretimi ve paylaşımını düzenleyecek kanuna ilişkin görüşmeler, Kürtlerle, Şii ve Sünni blok arasındaki anlaşmazlıktan dolayı çıkmaza girdi. Şii ve Sünnilerin isteklerini Kürtler kabul etmiyor

BAĞDAT - Irak’ta petrolün paylaşımı konusu sorun olmaya devam ediyor. ABD yönetiminin Irak’ta uzlaşma sağlanması için çıkarılmasına büyük önem verdiği 18 temel kanun arasında yer alan petrol kanunu üzerinde bir türlü uzlaşma sağlanamıyor

Başbakan Nuri El Maliki hükümetince Temmuz ayında onaylanan ve detaylarının düzenlenmesi için Devlet Danışma Konseyi’ne havale edilen kanun taslağıyla ilgili son görüşmelerde Şii ve Sünni Arap temsilcilerle Kürt temsilciler arasındaki görüş ayrılıkları iyice gün ışığına çıktı.

Görüş ayrılığının nedeni, kanun taslağı üzerinde Şiilerle Sünnilerin yapmak istediği bazı düzenlemelerin Kürtlerin muhalefetiyle karşılaşması.

Son görüşmelerde Şiiler ve Sünniler, petrolün az olduğu ülkenin orta kesiminde yaşayan Sünnilere tanınan hakların genişletilmesi üzerinde mutabakata vardı. Kürtler ise kabinenin onayladığı taslağın aynı kalmasını ve Sünnilerin haklarının genişletilmemesini ya da kuzeyde kendi yaşadıkları bölgelerdeki petrol üzerinde sahip olacakları hakların da aynı oranda arttırılmasını istedi.

Petrol yataklarının yönetimi konusundaki derin görüş ayrılıkları da giderilemiyor. Sünni ve Şii Araplar, günde 100 bin varilden fazla petrolün üretildiği petrol yataklarına ilişkin kontratların parlamento onayından, altındakilerin ise Devlet Petrol Şirketi’nin onayından geçmesini savunurken Kürtler, kontratların, yerel yönetimlerin onayından geçmesinin yeterli olacağını savunuyor.

Bu yönde Ağustos ayında yerel bir kanunu benimseyen kuzeydeki yerel yönetim, merkezi yönetimin sert tepkisiyle karşılaşmış, petrol bakanı, Kürt yönetiminin yabancı firmalarla imzalamış olduğu kontratların yasa dışı olduğunu belirtmişti.


622
DÜNYADAN HABERLER / Rusya’nın yeni başbakanı Zubkov
« : 14 Eylül 2007, 15:56:55 »
Rusya’nın yeni başbakanı, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in en yakınındaki isimlerden Viktor Zubkov oldu.


MOSKOVA - İki gün önce sürpriz bir kararla Putin’in aday gösterdiği Zubkov, beklendiği gibi parlamentodan kolayca onay aldı. Zubkov, dün yaptığı açıklamada, seçilmesi halinde kabinede değişikliğe gideceğinin sinyalini vermiş, devlet başkanlığı seçeneğini de gözardı etmediğini söylemişti. Zubkov’un adaylığı, Putin’in 2008’den sonra da ipleri bırakmayacağı şeklinde yorumlanıyor. 

623
Fransa’da ana muhalefetteki Sosyalist Parti’nin lideri François Hollande, ‘Ermeni soykırımının’ tanınmasını Ankara’nın gelecekteki olası üyeliği öncesi koşul olarak gördüklerini söyledi

PARİS - Sosyalist Parti’nin resmi web sitesinde yer alan açıklamaya göre, Ermeni Daşnak Partisi’nin davetlisi olarak Erivan’ı ziyaret eden Hollande ve beraberindeki heyet, ziyaret sırasında Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan, Başbakan Serge Sarkisyan, Dışişleri bakanı Vartan Oskanyan, Ermeni parlamentosundaki politik gruplar ve Daşnak partisi yöneticileriyle görüştü. Görüşmelerde, Türkiye, Azerbaycan, İran ve Gürcistan’la ilişkiler ve Dağlık Karabağ konularında görüş alışverişinde bulunulduğu belitiliyor

Sosyalist Parti’nin açıklamasında, Erivan’da ‘soykırım’ anıtını da ziyaret eden Hollande’ın, ‘soykırımın’ tanınmasını Türkiye için AB üyeliği öncesi bir koşul olarak gördüklerine ilişkin tutumlarını tekrarladığı bildiriliyor.

Açıklamada, Ermeni yetkililerin, Fransa’da ‘Ermeni soykırımı’ iddialarının inkarının cezalandırılmasına ilişkin meclis tarafından kabul edilen yasa tasarısının girişimini başlattığı için Fransız Sosyalist Partisi’ne teşekkür ettikleri de not ediliyor.

Fransız Sosyalist Partisi, ilke olarak Ankara’nın gelecekteki AB üyeliğine karşı çıkmıyor ve katılım müzakerelerinin sürdürülmesini savunuyor.

624
DÜNYADAN HABERLER / Foxnews: Bush İran’a saldırabilir
« : 14 Eylül 2007, 15:55:14 »
Amerikan Foxnews televizyonu, ABD Başkanı George Bush yönetiminin, İran’ın havadan vurulması yönünde kendi içindeki tartışmaları ve planlama çalışmalarını başlattığını duyurdu.

WASHINGTON - Bush yönetimi içindeki sertlik yanlısı unsur diye bilinen Başkan Yardımcısı Dick Cheney’e yakın olan Foxnews televizyonu, İran’ın havadan vurulmasına yönelik çalışmaların başlatıldığını duyurdu.



Buna göre kilit ülkelerden Almanya, İran’a karşı sert ve yeni yaptırımlara karşı olduğunu geçen hafta müttefiklerine bildirince, yaptırımlar rejiminin başarısızlığa uğradığı görüşü Washington’da öne çıktı.

Foxnews’a göre, bunun ardından yönetimin çeşitli kademelerinde İran’ın havadan vurulmasının avantaj ve dezavantajlarına ilişkin tartışma ortamı açıldı.

Bu gelişme, İran’ın nükleer programı krizinin diplomasiyle çözülmesi yönünde uğraş veren Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ve yardımcısı Nick Burns için yenilgi anlamına geliyor.

Foxnews, tartışılan askeri planlar arasında, İran’ın havadan vurulması ve bu ulkenin limanlarından petrol ihracatının engellenmesi seçeneklerinin yer aldığını kaydetti.

Bu ortamda, ABD’nin, ilk adım olarak İran Devrim Muhafızları’nı terörist örgüt ilan edeceği yönünde basına sızan planların hayata geçirilmesi bekleniyor.