İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - ***ALfoNSo***

685
GALATASARAY / Şok haber
« : 10 Eylül 2007, 15:12:19 »
Galatasarayımız'ın, (A) Milli Futbol Takımı'nın dün akşam Malta ile oynadığı 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme maçında sakatlanan oyuncuları Sabri ve Arda'dan kötü haber geldi. Bugün kulüp doktoru Murat Çevik tarafından kontrolden geçirilen, Sabri ve Arda'nın uzun süreli takımdan ayrı kalacak olması teknik heyeti üzdü.
Çevik, Sabri'nin kuyruk kemiğinde kırık olduğunu belirterek, ''Bu futbolcunun 6-8 hafta sahalardan uzak kalabileceğini tahmin ediyoruz'' dedi.

Arda'nın sağ bacak üst adalesine darbe aldığını ve bu bölgesinde 2. derecede kanama bulunduğunu kaydeden Dr. Murat Çevik, bu oyuncunun en iyi ihtimali 2 haftada sahalara dönebileceğini, ancak bu sürenin 3-4 haftaya kadar çıkabileceğini sözlerine ekledi.


686
GALATASARAY / Ümit Karan hazır kıta
« : 10 Eylül 2007, 15:11:53 »
Hakan Şükür ve Nonda yorgun dönecek. Bu nedenle Kalli'nin Konya maçındaki kozu Ümit Karan olacak. Turkcell Süper Lig'de hafta sonunda Konyaspor'la karşılaşacak olan Galatasaray'ın, bu maçtaki en büyük ümidi Ümit Karan olacak. Hakan Şükür ve Shabani Nonda'nın milli maçlar nedeniyle takıma yorgun dönecek olması, Ümit Karan'ı Sarı-Kırmızılı ekibin en önemli gol silahı haline getiriyor


Kaynak: Takvim

687
GALATASARAY / Nonda kurtaramadı
« : 10 Eylül 2007, 15:11:25 »
 
 
FUTBOL yazın Vodafone 3988'e gönderin, son gelişmeleri kaçırmayın!
 
 
Nonda kurtaramadı

G.Sarayımız’ın son transferlerinden Shabani Nonda, ülkesi Kongo’yu kurtaramadı! 2008 Afrika Şampiyonası grup elemelerinde Libya’ya karşı forma giyen sarı-kırmızılı futbolcu, 45. dakikada penaltıdan attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. Ancak ev sahibi Kongo, ikinci yarıda bu üstünlüğünü koruyamayınca, karşılaşmadan 1-1’lik skorla ayrılarak 1 puanla yetindi.

Kaynak: Türkiye

688
GALATASARAY / "Kalede sorun yok"
« : 10 Eylül 2007, 15:10:48 »
"Kalede sorun yok"

Son günlerde ağır eleştirilere maruz kalan kaleciler Orkun ve Aykut’a, yönetici Haldun Üstünel sahip çıktı. G.Saray kalesinde problem yaşandığına dair yapılan yorumlara katılmadığını söyleyen Üstünel, “Bizim kalede bir sorunumuz yok. Aykut ve Orkun’dan çok memnunuz. Sezon sonuna kadar da onlarla devam etmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.


Kaynak: Türkiye

689
GALATASARAY / Ramazan korkusu
« : 10 Eylül 2007, 15:10:25 »
Ramazan korkusu

Ramazan ayının başlamasına kısa bir süre kala sarı-kırmızılı ekibimizi bir telaş aldı. Turkcell Süper Lig'e iyi bir başlangıç yapan ve liderliğe yerleşen Galatasaray, futbolcuların performansının düşmesi nedeniyle oruç ayında kaybettiği puanlarla biliniyor. Son 6 sezona bakıldığında ligde 22 maçta, 11 galibiyet, 
5 beraberlik alan Cimbom, 6 kez sahadan mağlubiyetle ayrılırken, topladığı 38 puana karşılık tam 28 puanı da sahada bıraktı.

Toplantı yapacak

Galatasaray, bu ramazan ayında da 2'si UEFA (Sion) olmak üzere 6 maça çıkacak. 13 Eylül-11 Ekim tarihleri arasında ligde Konya, Kasımpaşa (D), Beşiktaş ve Kayseri (D) ile karşılaşacak olan sarı-kırmızılı ekibin, ramazandaki puan kayıplarını bilen Kalli, Milli Takım dönüşü oyuncularıyla toplantı yapacak. Alman hocanın, oruca karşı olmadığı ancak en azından maç günü ve öncesinde oruç tutulmamasını isteyeceği belirtiliyor.




Kaynak: Pasfotomaç
 
 10.09.2007

690
GALATASARAY / Servet yedeğe
« : 10 Eylül 2007, 15:09:56 »
Servet Çetin'in gol atmasına karşın hatalarına Malta maçında da devam etmesi gözden düşmesine yol açtı. Teknik direktör Feldkamp, bunun üzerine yeni arayışlara girerken, Alman hocanın Song'un yanında Bouzid veya Hakan Balta'yı oynatmayı düşündüğü ifade edildi. Kalli milli oyuncuların katılmasının ardından Kamerunlu futbolcunun yanında kimi oynatacağına karar verecek.


Kaynak: Pasfotomaç

691
GALATASARAY / Stüdyomuz yarın açılıyor
« : 10 Eylül 2007, 15:09:31 »
Stüdyomuz yarın açılıyor

1905 GSYİAD (Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği), Doğan yayın holding ve Galatasaray Kulübü'nün katkılarıyla yapılan GSTV'nin Florya Stüdyosu yarın 14.00'te açılacak.

1905 GSYİAD'ın sponsorluğunda inşaatı yapılan, teknik alt yapısı Doğan TV grubu tarafından kurulan ve GS kulübü'nün de faaliyete geçmesi için yoğun çaba gösterdiği GSTV Stüdyosu'nun test çalışmaları geçen hafta yapılmıştı.

Açılış törenine Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri, teknik heyet ve futbolcuların yanı sıra 1905 GSYİAD yöneticileri de katılacak ve GS TV'den canlı olarak yayınlanacak.

GS TV Genel Yönetmeni Hasan Tankaya yaptığı açıklamada; " 24 saat Florya'yı görebilecek teknik alt yapıyı kurduk. Sarı-Kırmızılı renklere gönül veren herkes Aslan Yuvası'nı bu sayede yakından görecek. Kendini burada hissedecek adeta Galatasaray'ın kalbini gözleyecek. Bunun için Doğan TV grubuna, GSYİAD ve Galatasaray yönetimine gösterdikleri önem ve katkılarından dolayı çok teşekkür ederim" dedi.



Kaynak: DHA
 
 10.09.2007
 

692
GALATASARAY / Cim Bom eksik çalıştı
« : 10 Eylül 2007, 15:09:02 »
Galatasaray, Turkcell Süper Lig'in 5. haftasında Konyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını bu sabah yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, teknik direktör Karl Heinz Feldkamp yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana, milli takımlarda bulunan oyuncular katılmazken, çalışmada yer alan futbolcular kanatlardan yapılan ortalarla gol çalışması yaptı.

Sarı-kırmızılı futbolcular daha sonra top sürme çalışması ve yarım sahada çift kale maç yaparak antrenmanı tamamladı.

Maçta Carrusca attığı gollerle Feldkamp'tan övgü alırken, Lincoln ise yaptığı şık hareketlerle çalışmayı izleyen taraftarlar tarafından alkışlandı.

Sakatlığı bulunan Sabri ve Arda'nın katılmadığı antrenmanda gribal enfeksiyon geçiren Volkan ile hafif sakatlığı bulunan Okan takımdan ayrı çalışırken, Hasan ise idmanın son bölümüne katılmadı.

Galatasaray, yarın basına kapalı yapacağı antrenmanla Konyaspor maçının hazırlıklarını sürdürecek.


693
GALATASARAY / "Macaristan'ı yenmek zorundayız"
« : 10 Eylül 2007, 15:08:33 »
Feldkamp, bu sabah antrenman sonrasında yaptığı açıklamada, bizden biri gibi konuştu.

Tecrübeli teknik adam, Malta maçında alınan beraberliğe çok üzüldüğünü belirterek,"Malta maçında beklenmedik iki puan yitirdik. Bu süpriz kayba bende çok üzüldüm. Ancak Macaristan'ı yenereke gruptaki şansımızı devam ettireceğiz Milli takımla ilgili teknik meselelere ben girmem. Milli takım ekibi gerekli açıklamaları yaparlar. Galatasaray teknik ekibi olarak bu tür yorumları yapmaya hakkımız yok"dilerek polemiklerin yolunu tıkadı.
Tecürbeli teknik adam, Sion maçı ile ilgili soruları şimdilik erken diyerek,"Öncelikle Konyaspor maçını düşünmeliyiz. Konyaspor maçını kazanmak için çalışmalırımızı sürdürüyoruz. Konyaspor'un sert oynadığı ile ilkili soruya ise, napalım sahaya çıkmayalım mı?.Diğer rakiplerimizin içinde de sert oynayanlarda oldu. Son rakibimiz Manisaspor çok  güzel futbol oynadı ve bizi durdurmaya çalıstılar. Ayrıca son maçlarımızda hakemlerde gayet iyi performans gösterdi. Onları da kutluyorum"dedi.

Feldkamp, Arda ve Sabri'nin uzun süre sakatlıkları ile  ilgili,özellikle yorum yapmadı ve bu iki futbolcununu sakatlığı ile ilgili soruları Murat Çevik'e bıraktı.

Bu arada ramazan başlıyor bu konuda önleminiz olacak mı sorusuna, Sizin bana bir tavsiyeniz varmı? ne yapayım dedi. Futbolcuların kulüpleri ile mukaveleri var. Bu mukavelerine bağlı olarak sorumlulukları var. Orucu yasaklamak gibi bir şey olamaz. Bazen küçük çocuklarınıza bile bir şeyi yasakladığınız zaman aksine netice alabilirsiniz. Bu konuyu fazla tartışmaya gerek yok" ifadelerini kullandı.

Kulüp doktor Murat Çevik ise Arda ve Sabri'nin sakatlıkları ile ilgili yaptığı açıklamada,"Sabri bugün ikinci bir kontrolden geçti. Durumunda bir değişiklik olmadığı ortaya çıkmadı. 6  yada 8 hafta tedavi süreci olabilir. İnşallah daha kısa sürede iyileştirmeye çalışacağız. Arda'nın sakatlığının da 3 ile 4 hafta arasında iyileşmesini bekliyoruz. Ama bu sporcunun yapısına ve çalısmasına göre bu süreler kısabilirde uzabilirde" dedi.

Diğer yandan Galatasaray 11 kişi ile Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü. Feldkamp antrenmanda forvet oyuncuları Özgürcan ve serkan ile özel olarak ilgilendi. Küçük saharda 3' e - 3 çift kale maçta oyuncu eksikliğinden 3. kaleci fırat da oyunda yera aldı. Linchon'da birbirinden güzel gollerle antrenmanı izleyen taraftarlardan alkış aldı. Sakatlıkları süren Okan ve grip olan Volkan takımdan ayrı çalıştılar. Gripi yeni atlatan Hasan Şaş ise 3'e 3 kişi yapılan çift kale maçata yer almadı.



Kaynak: DHA
 
 10.09.2007

 
 Haber arama >>  Anasayfaya dön >> 

694
nihayet anladınız

695
FIFA 2008 / FIFA 08 İNCELEME
« : 10 Eylül 2007, 02:34:16 »
Eskiden çıkmasını heyecanla beklediğimiz, ama son yıllardaki çizgisini göz önüne aldığımızda artık tat vermeyen ve heyecanının yitirmiş bir oyunla karşılaşıyoruz "FIFA serisi". Yıllardan beri var olan seri kimimizi çok memnun etse de bence sadece gözümüzü çok başarılı şekilde boyamayı başardı, ama PC'deki PES'in emekleme adımlarını duyana kadar. Hele ki Pes 4'ün kendini göstermesi ile FIFA süpürüldü, PES 5 ile daha da dibe vurdu. Tehlikeyi biraz geç fark eden EA Sports, önlemler almakta gecikmedi ve daha önce PES ekibinde çalışan birkaç yapımcı ile anlaştı, ama sonuç değişmedi. Derken PES devraldı sahneyi. İki oyunda şuan için görsel anlamda bir şey ifade etmiyor. En azından PC için ama oynanış önemli bir faktör ve PES bu konuda 1-0 önde geliyordu. Bakalım bir değişiklik var mı?

Demo’yu açık sözlü olmak gerekirse indirmeyi düşünmüyordum. Fakat hakkında okuduklarımdan sonra kendi kendime gerçekten bu kadar umutsuz mu diye düşündüm ve demoyu indirmeye başladım. Demo indikten sonra kurulumu tamamlayıp oyuna girdim. Menüler diğer oyunlardan pek farklı değil, aktif olarak gözümüze çarpan seçenek ise "Hazırlık (dostluk) maçı. Baktığımızda demo içinde Bayern Münih, Barcelona, Milan, Manchester United gibi dev takımların yanında bir kaç alternatif daha sunulmuş. Gerekli seçimleri yaptıktan sonra maça başlamak için bekliyoruz. Demomuz 45 dakikalık tek devre olarak oynanıyor (Tabi ki tamamen 45 dakika değil). İlk olarak stat görünüyor ve fakat o da ne bu FIFA 07 değil mi? Çıkış tünelinde futbolcular, her biri teker teker maç ile ilgili kısa süreli kesitler görüyorlar. Hem de 2007'nin aynısı. Maça başlayınca da filmin aynı olduğu kabak gibi ortaya çıkıyor. Demo için konuşmak gerekirse neredeyse 07 nolu oyundan hiç bir fark olmaksızın 08 nolu oyunun ön izlemesi karşımızda duruyor. Bu kadar da olmaz diyebilirsiniz. Hakikaten de bu kadar olmaz. Gelen açıklamalara göre grafiksel olarak pek bir şey beklemesek de, özellikle oynanış açısından oldukça umutluydum. Tabi ki şuan demo için konuşuyorum. Bütün umutlarım hatta umutlarımız tuzla buz olmuş durumda.
Esprili bir şekilde yaklaştığım bir konu olan demoda çözünürlük ayarları gibi basit bir konfigürasyon bile yine bulunmuyor. Maçlarımızı yapacağımız sahalarda da hiç bir değişiklik yok, çim duygusundan çok boyalı bir basket sahası hissi uyandırıyor. Futbolcu tasarımları da hoşuma gitmedi. Ronaldinho, Kaka gibi yıldızlar diğerlerine nazaran gerçeğe benzetilmeye çalışılmış, ama sadece orada kalmış. Oyuncu hareketleri ise genel olarak olmasa bile zaman zaman gözüme hoş geldi. Özellikle ikili mücadelelerde, farklı faul pozisyonlarında ve geri dönen toplarda güzel tepkiler görüyoruz. Kaleci degajman yaptığında top yere inene kadar iki futbolcu birbirini bir ileri bir geri iterek topa sahip olmaya çalışıyor. Bu da güzel bir yön. Çok güvenildiği söylenen şut pozisyonlarını ise PES'i göz önüne alınca hiç de abartılacak kadar olmadığını anlıyor insan. Denge iyi oturtulamamış bence. Top ya üsten auta çıkıyor ya da kalecide kalıyor ama topa sert vurma hissini ne yaşıyorsunuz ne de görüyorsunuz. Çalım atma olayı ve özel hareketler yapabilmek için ünlü futbolculardan yararlanıyoruz. Fakat normal bir futbolcu ile bire bir kaldığımızda ani bir hareket yaparak sağa ya da sola kaçıp topu kurtarmak neredeyse imkansız. Mutlaka rakip ayağını koyuyor. Bazen de çapraz pozisyonlarda şut çekemiyoruz. Hızlı koşma olayı da iyi yedirilememiş.

Şuan ki sonuçlara baktığımızda FIFA, az da olsa oynanışı geliştirmek için çabalamış görünüyor ama oynanış özelliklerinin alası zaten Pro Evolution Soccer'da bulunduğu için pek de önem arz etmiyor. Geçen yıl NBA’deki hatalar, oyunun fanları tarafından binlerce şikayet mesajı ile birlikte EA'ya postalanmış ve oyun beklediği satış başarısının çok çok altında kalarak hayal kırıklığı yaratmıştı. Aynı durum hemen hemen FIFA için de geçerli olmasına rağmen FIFA, oldukça yüksek satış rakamlarına uğraşarak her ne olursa olsun cepleri doldurmayı başarmıştı. Çünkü NBA'deki tepki FIFA için gelmedi. Doğal olarak itiraz gelmedikçe EA'de köklü bir değişime gitmiyor. Yani burada sorumluluk oyuncuların üzerine biniyor... (Çok satış = Çok iyi demek değildir)

Kısacası Fifa 07'de bulunan tüm faktörler bir kaç makyaj takviyesi ile hazırlanarak tekrar önümüzde duruyor. Oyunun çıkmasına az bir süre kaldığını düşünürsek bu düşüncelerimizin demo için değil de tam sürüm için gerçekleşme olasılığı söz konusu. Evet FIFa en azından demo için kullandığı fırsatı gole çevirmeyi başaramadı. Şimdi top PES 2008'te...

696
YORUMLARINIZ?