İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - ***ALfoNSo***

721
Diş Dostu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Dülger, doğal dişlerin uzun süre dayanmasında ağız ve diş bakımının öneminin çok büyük olduğunu belirtti.

Diş ve diş eti hastalıklarının Türkiye'de ve dünyada en önemli sağlık sorunları arasında olduğunu ifade eden Dülger, ancak hayatı doğrudan tehdit etmediği için bu konuya gereken önemin verilmediğini söyledi.

Diş bakımının yapılması halinde 70-80 yaşında bile bir elmayı ısırarak yemenin mümkün olduğunu belirten Dülger, "Sıklıkla (diş bakımı yapmak için günün en önemli saati ne zamandır?) şeklinde bir soruyla karşılaşıyoruz. Uykudan önce dişlerin fırçalanması çok önemlidir" dedi.

Dülger, "Ağız ve diş bakımının ardından yatıncaya dek başka hiçbirşey yenilmemesi de aynı şekilde önem taşır. Gece uykuda yutkunma sayısı ve tükürük salgısı azalır. Fizyolojik doğal temizlik de ortadan kalkar. Özellikle ağzı açık uyunması ile tükürüğün koruyucu etkisi tamamen ortadan kalkar. Hem diş hem diş eti hastalıkları hızla yayılır. Bunu engellemek için de çeşitli ağız kuruluğu ürünleri mevcuttur. Bunlar diş macunu, ağız gargarası ve jeli şeklindeki ürünlerdir" diye konuştu.

Gece en ideal diş bakımının 3 dakikada yapılabileceğini belirten Dülger, 2 dakika süren diş fırçalamanın ardından 1 dakika süreyle diş ipi kullanarak dişlerin arasının temizlemesinin genellikle yeterli olduğunu sözlerine ekledi.


722
SAĞLIK BİLGİLERİ / Colgate zararsız bulundu!
« : 10 Eylül 2007, 00:58:37 »
Sağlık Bakanlığı, Çin'den ithal edilen Colgate marka dış macununun zararsız olduğunu bildirdi.

İtalya’da toplatılan Çin menşeili Colgate diş macunlarının ardından Türkiye’ye ithal edilen diş macunlarını inceleten Bakanlık, Çin’den Türkiye’ye ithal edilen Colgate marka diş macunlarında herhangi toksik etkili Diethylene Glycol adlı maddeye rastlanmadığını açıkladı.

Sağlıksız olduğu öne sürülen Çin oyuncakları ve tekstil ürünlerinden sonra Çin’in başı şimdide diş macunlarıyla dertte.

Sağlık Bakanlığı son günlerde basında yer alan ”Çin’den ithal edilen zehirli Colgate marka diş macunları İtalya’da toplatıldı” haberleri üzerine, Çin’den ithal edilen diş macunlarını incelemeye aldı.

Sağlık Bakanlığı İlaç Eczacılık Genel Müdürü Mahmut Tokaç, Çin menşeili Colgate marka diş macunlarının analiz sonuçlarında Diethylene Glycol adlı maddeye ve mevzuata aykırılık teşkil eden herhangi bir hususa rastlanmadığını bildirdi.

Bakanlık, İtalya ve Amerika’da toplatılan diş macunlarının sahte ürün olduğu konusunda firma yetkilileri tarafından bilgi verildiğini açıklamıştı.

723
Tayvan'da yapılan bir araştırma, düzenli olarak haftada en az bir kere cinsel ilişkiye giren erkeklerin yaklaşık yüzde 50'sinin 80 yaşına kadar yaşadığını ortaya koydu.

Araştırmaya göre düzenli seks, felç sonucu hayatını kaybetme riskini yüzde 50, diyabet nedeniyle sonucu hayatını kaybetme riskini yüzde 40 ve kalp hastalıkları sonucu hayatını kaybetme riskini yüzde 30 oranında azaltıyor.

Araştırmayı yürüten Tayvan Üniversitesi'nden Doktor Huang-Kuang Chen, “Vardığımız sonuçlar cinsel aktivitelerin koruyucu bir etkisi olduğunu gösteriyor” dedi.

“KADINLARA ETKİSİ ÇOK AZ”

65 yaşında dul kalmanın erkekler üzerinde son derece yıkıcı bir etkisi de olduğu kaydedilen haberde, bu yaşta dul kalan erkeklerin 80 yaşından önce yaşamlarını kaybetme riskinin yüzde 70 oranında arttığı vurgulandı.

Haberde ancak bu durumun kadınları çok da etkilemediği ve 80 yaşına ulaşma şansını sadece yüzde 33 oranında artırdığı kaydedildi.

The Sun gazetesi, söz konusu araştırmayı “Düzenli seks, erkeklere olgun bir yaşa ulaşmaları için yardım ediyor ama kadınlara değil” şeklinde değerlendirdi.

724
SAĞLIK BİLGİLERİ / Böğürtlenle gelen şifa
« : 10 Eylül 2007, 00:57:07 »
İshallerde çok faydalı olduğu, ağız yaralarına ve ayak yorgunluklarına da iyi geldiği, ayrıca iyi bir güzellik losyonu olarak da kullanılabildiği bildirildi.

Türkiye'de yol kanarlarında, korularda ve ormanlarda sık rastlanan, çok kişinin tanıdığı dikenli bir kır bitkisinde yetişen böğürtlenin, organik asitler, mineraller ve vitaminler bakımından çok zengin bir meyve olduğu belirtildi. Güney Florida Üniversitesi bilim adamlarının bulgularına göre, böğürtlenin yaşlılık kaynaklı hafıza problemlerinin giderilmesinde önemli rol oynadığı tespit edildi. Antioksidanlar açısından oldukça zengin bir meyve olan böğürtlenin, yaşlılıktan kaynaklanan hafıza kayıplarını önlediği, ishallerde çok faydalı olduğu, ağız yaralarına ve ayak yorgunluklarına da iyi geldiği ifade edildi.

Meyveleri tam olgunlaştıktan sonra daha şifalı olan böğürtlenin faydaları şunlar: "Böğürtlen, hafızayı dinç tutuyor, yaraları kapatıyor ve ishali anında kesiyor. Özellikle bayanlar için ayrıca bir güzellik ilacı. Eller için çok iyi bir güzellik losyonudur. Böğürtlen yaşlılıktan kaynaklanan hafıza kayıplarını önlüyor, ağız yaralarına iyi geliyor. İshalde, böğürtlenin sıkılarak elde edilen suyu ishallerde çok faydalıdır. Ancak böğürtlen suyu saklanamaz, taze içmek gerekir. Saklanırsa sirkeleşir. Ağız yaralarında, gerek taze ve gerekse kurutulmuş 20 gram böğürtlen yaprağı 1 litre suda
haşlanırsa, bu çay ağız yaraları için çok faydalıdır. Ayak yorgunluklarında böğürtlenin sürgünleri ve kökleri 100 grama 1 litre su ölçüsüyle kaynatılırsa, ılıyınca ayak banyosu olarak kullanılabilir. Ayak yorgunluklarına çok iyi gelir. Güzellik için, böğürtlen çiçekleri ise 50 grama bir 1 litre su ölçüsü ile kaynatıldığı zaman, elde edilecek bu şifalı su eller için çok iyi bir güzellik losyonudur."

725
SAĞLIK BİLGİLERİ / Lösemi hastalarına büyük umut!
« : 10 Eylül 2007, 00:56:38 »
Dünya Kemik İliği Donör Federasyonu (WMDA) Stratejik Araştırmalar Alt Komite Başkanı ve İstanbul Tıp Fakültesi Kemik İliği Bankası Koordinatörü Doç. Dr. Sarper Diler, yapılan araştırmalar sonucunda, lösemi hastaları için tam uygun olmayan donörlerinden de başarılı sonuçlar alınabileceğini açıkladı.

Antalya Belek Otium Zeynep Otel'de yapılan 10. Ulusal Tıbbi Biyoloji ve Genetik Kongresi'nde ilk kez açıklanan araştırma sonuçları, lösemi ve diğer kemik hastaları için umut vaat ediyor. Artık, hiç vericisi olmayan bir çok lösemi hastası için bile kemik iliği nakli yapılabilecek.

Dünya Kemik İliği Donör Federasyonu Stratejik Araştırmalar Alt Komite Başkanı Doç. Dr. Sarper Diler tarafından kongrede ilk kez açıklanan araştırma sonuçları, lösemi ve kemik hastaları için umut oldu. Araştırmanın sonuçlarına göre hiç vericisi olmayan bir çok lösemi hastası için bile kemik ilgili yapılabilecek. Doç. Dr. Diler'in 19. kromozomda yer alan genlerin tespiti ile, "Katil Hücre" reseptör gen uyumu ve bağlandıkları hücrelerin yüzeyindeki moleküllerin uyum ve uyumsuzluğunun araştırılması sonucunda, tam uygun olmayan akraba donörlerinden de başarılı nakiller yapılabileceği belirlendi.

Doç. Dr. Sarper Diler, akraba dışı nakillerde daha uygun verici bulabilmek amacı ile benzer stratejilerden yararlandıklarını, bu önemli araştırma sayesinde akraba dışı kemik iliği nakil başarısının artacağını söyledi. Doç. Dr. Sarper Diler, hem kardeşten hem de akraba dışından daha uyumlu donörlerle ilgili gen uyum çalışmalarının, Amerika ve gelişmiş Avrupa ülkeleri ile eş zamanlı olarak Türkiye'de İstanbul Tıp Fakültesi Kemik İliği Bankası tarafından kullanılmaya başlandığını açıkladı.

726
Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarından emekli Mehmet Aykaş (78), 30 yıl önce çekilen ön alt dişleri için diş hekimine gitmeye korktuğundan tahta diş yapmaya karar verdi.

Şimşir ağacından yapılan tahta kaşıkların dayanaklı olduğu düşüncesiyle ön alt dişleri için bu ağaçtan protez yapan Aykaş, sert olan yiyecekler dışında her türlü gıdayı çiğneyebiliyor. Ağaçtan aldığı parçayı oyarak çene yapısına uygun hale getirdiğini anlatan Aykaş, yaklaşık 30 yıldır aynı protezi kullandığını, herhangi sağlık problemi de yaşamadığını söyledi.

Dişlerini görenlerin çok şaşırdığın ifade eden Aykaş, ''7 dişlik protezimi, daha önceki yıllarda diş hekiminin yaptığı arka takma dişlerime monte ettim. 30 yıldır bunları kullanıyorum. Temizliğini ise diş fırçasıyla normal şekilde fırçalayarak yapıyorum. Bazı arkadaşlarım da kullanışlı olduğundan kendilerine protez yapmamı istedi. Ancak ben diş hekimi değilim diye teklifleri geri çevirdim'' dedi.
GençTürk Haber

727
SERBEST BÖLGE / s
« : 09 Eylül 2007, 23:50:31 »
s

728
HER TELDEN DUYURULAR / edit
« : 09 Eylül 2007, 22:24:09 »

729
ANKETLER / Kimler Oruç Tutacak?
« : 09 Eylül 2007, 17:11:00 »
CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM

730
ANKETLER / Türkiye'yi ne kurtarır?
« : 09 Eylül 2007, 17:08:28 »
YORUMLARINIZI BEKLİYORUM

731
MAGAZİN HABERLERİ / Yemeğe çıkartıp olayı hallederim
« : 09 Eylül 2007, 17:01:34 »
Geçtiğimiz haftalarda gündeme oturan usta tiyatrocular Levent Kırca ve Ali Poyrazoğlu arasındaki gerilimi Osman Yağmurdereli bitirecek. "Yaşananları ikisinin de olgunluğuna yakıştıramıyorum. Yaşları gereği genç tiyatroculara örnek olmaları gerekir" diyen Yağmurdereli devam etti: "Bir akşam ikisini de yemeğe çıkartıp, olayı halledeceğim."

Huzurlu Türkiye
AKP İstanbul Milletvekili olan Yağmurdereli, katıldığı mağaza açılışında siyasete ısındığını da gösterdi: "Yakında icraatlarımızı göreceksiniz. Huzurlu, mutlu, güler yüzlü bir Türkiye olacak."

732
Dünyaca ünlü yıldız Jennifer Lopez, geçtiğimiz akşam “Fashion Rock 2007” konserleri kapsamında sahne aldı. Dünyanın en büyük rock müzik organizasyonlarından biri olarak gösterilen festivalde hayranlarıyla buluşan Lopez, yaptığı birbirinden seksi danslarıyla yasaklanan klibinin intikamını alır gibi gözüküyordu.
Kendine özel dansçılarıyla muhteşem bir şov sergileyen ünlü yıldız, giydiği mini elbisesi de oldukça göz kamaştırdı. “Do İt Well” isimli parçasına çektiği klibin yasaklanmasının ardından bir hayli üzülen seksi yıldız, yeniden montajlanan klibininde oldukça başarılı olduğunu belirtti.