İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - m3t3d1nh0

997
FENERBAHCE / Sarı'mızla Lacivert'imizle
« : 05 Haziran 2008, 06:08:36 »
Sarı'mızla Lacivert'imizle

Sezonu bitirdik.Kupasız geçti buna üzülen var mı? Chelsea'yi Kadıköy'de biri kendi kalemize olmak üzere attığımız 3 golle yendiğimiz gece yaşadığımız sevinci, Sevilla'yı eleyip çeyrek finele çıktığımızda yaşadığımız çoşkuyu ya heyecanımızdan hiçbirşey kaybetmeden Londra'ya İspanya'ya gitmenin çoşkusunu hangi kupa ile hangi şampiyonluk ile ölçebilirsiniz ki?

Elbette iyi olurdu. Mecidiyeköy'de Galatasaray'ın gösterilerini görmektense Kadıköy'ü inletmek. Ama bizim yapabileceğimiz birşey yok Voleybol maçlarını izlemeye alışık olan hakemler ouncuların attığı smaçları görmediyse, kendini yere atan oyuncuya penaltı verdiyse biz ne yapabiliriz ki..

Bu sezonu da büyük başarılarla bitirdik.Futbol takımımız Fenerbahçe tarihinde bir ilk yaşattı bize..Erkek voleybol takımımız tarihinde ilk kez şampiyon oldu. Ve 2 kupa aldı.(Türkiye Kupası ve Lig) Bayan Voleybol takımımız 2 oldu canları sağolsun. Erkek Basketbol takımımız finale yükseldi.Bayan Basketbol takımımızın Galatasaray'la yaptığı o final maçının çoşkusunu hangi kupa verebilir bizlere?

Başımız dik..Gururluyuz..Alnımızın akıyla mücadele ettik..Türkiye'de Fenerbahçe'nin bu şampiyonluğu hak ettiğini bilmeyen yok.. Bunu 'çılgınca' sevinen Cimbomlular da biliyor. Ama yediremiyorlar kendilerine..

Hangi puntoyla hangi renkle yazsak yetmeyecek biliyoruz.


SİZLERE ÇOK TEŞŞEKKÜR EDİYORUZ.BU SENE DE ARKANIZDA DURACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ.




Kezman'ıyla Edu'suyla,Alex'iyle Seçuk'uyla, Deivid'iyle Semih'iyle, YILDIRIM'Iyla ZİCO'SUyla SARI'SIyla LACİVERT'İ yle tüm camiaya çok teşekkür ediyorum..

998
FENERBAHCE / "Zico, M.City'nin başına geçecek"
« : 05 Haziran 2008, 06:08:23 »
Zico'nun yakın arkadaşı olan M.City teknik gözlemcisi Carlos Roberto, F.Bahçe ile iplerin büyük ihtimalle koptuğunu söyleyip ekledi: "Büyük ihtimalle M.City'nin yeni teknik adamı olacak"
Fenerbahçe ile Teknik Direktör Zico'nun yolları ayrılıyor. Dün Brezilya basınına sarı lacivertli kulüple aralarındaki problemin para değil profesyonel nedenler olduğunu açıklayan Brezilyalı teknik adam, bugün de yakın arkadaşı Manchester City teknik gözlemcisi Carlos Roberto'ya Fenerbahçe ile kontrat yenilemeyeceğini ve Manchester City ile görüşmeler yaptığını açıkladı.

Globoesporte gazetesinin haberine göre Botafogo eski teknik direktörü ve Manchester City teknik gözlemcisi Carlos Roberto‚ Brezilyalı teknik adamın Fenerbahçe ile iplerini tamamen kopardığını vurguladı.

Roberto, "Zico ile konuştum ve bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğini sordum. Onun da rızasını alarak ismini Manchester City´ye sundum. Kulüp yöneticileri teklifimi olumlu karşıladılar ve şu anda konuyu enine boyuna incelemekteler. Sanırım birkaç gün için kararlarını verirler. Büyük ihtimalle de Zico, Manchester City'nin yeni teknik adamı olacaktır." ifadelerini kullandı.
__________________

999
Asbaşkanımız Sayın Mahmut Uslu ve yönetim kurulu üyemiz Sayın Ali Yıldırım Nihat Kahveci'nin kulübü ile bu oyuncunun kulübümüze transferi konusunu görüşmek üzere İspanya'ya hareket etmişlerdir. Yapılan görüşmeye ilişkin detaylar konu netleştikten sonra kamuoyuna aktarılacaktır.

Spor kamuoyuna duyurulur

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ



http://www.fenerbahce.org/icerik/haber/12021/

1000
FENERBAHCE / Sağ gösterip sol mu vuracaklar?
« : 05 Haziran 2008, 06:07:48 »
Fenerbahçe'de Luis Fabiano iddiası !.. Dün İspanya'ya giden Asbaşkanlar Ali Yıldırım ile Mahmut Uslu'nun Sevilla'nın Brezilyalı golcüsü için zemin yokladığı ileri sürüldü !.. İspanya ve Türk spor basınında Kanoute için İspanya'ya gittikleri öne sürülen iki yöneticinin asıl hedefinin Luis Fabiano olduğunu iddia edildi. Ancak, Sevilla'nın bu futbolcuyu satma niyetinde olmadığını da belirtildi.

1001
FENERBAHCE / F.Bahçe'den G.Saray'a resmi teklif
« : 05 Haziran 2008, 06:07:25 »
Aziz Yıldırım, Emre transferi hakkında konuşurken Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oyuncu transferinin yapılmasının normal karşılanması gerektiğini dile getirmişti.


Fenerbahçe Asbaşkanı Özaydınlı, Arda Turan'a talip olduklarını Galatasaray Başkanı Polat'a resmen iletti. Polat, "Arda satılık değil" diyerek teşekkür etti..

Aziz Yıldırım, Emre Belözoğlu'nun transferi hakkında konuşurken Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oyuncu transferinin yapılmasının normal karşılanması gerektiğini dile getirmişti. Başkanın bu sözlerinin yankısı dün Ankara'da ortaya çıktı. Fenerbahçe yönetiminin görevlendirdiği asbaşkan Murat Özaydınlı dün Ankara'da Futbol Federasyonu Olağan Mali Genel Kurulu'nda Galatasaray Başkanı Adnan Polat ile bir araya geldi. Özaydınlı burada Arda'ya talip olduklarını söylediği Polat'a, "Eğer Arda'yı bize vermeyi düşünürseniz oturup ücreti konuşabiliriz" dedi.

"ARDA SATILIK DEĞİL"

Polat ise Arda'yı satmalarının sözkonusu olmadığını söyleyerek, Özaydınlı'ya teklifi için teşekkür etti. Galatasaray yönetimi, Newcastle'ın da talip olduğu Arda için dün resmi bir açıklama yayınladı. İngiliz kulübünün 12 milyon sterlin önerdiği 21 yaşındaki yıldız için yönetim, "Arda 5 yıllık sözleşmesi bulunan bir futbolcumuzdur, transferi sözkonusu değildir" açıklamasını yaptı.

1002
FENERBAHCE / Ümit : Gökhan Gönül Real Madrid'de bile oynar
« : 05 Haziran 2008, 06:07:08 »
Fenerbahçe’de 6 yıl forma giydi. 5 yıl kaptanlık yaptı. 3 şampiyonluk yaşadı. Sağ ayağı ile sol bek oynadı. 182’si lig olmak üzere, 291 maçta 12 gol, 44 asist ile ayrıldı. Sarı lacivertli kulübün tarihinde en çok Avrupa Kupası maçı oynayan futbolcu oldu. Son maçında gol attı ve omuzlarda sahayı gözyaşları ile terketti. O artık lejyoner. Daum’un takımı Köln ile Bundesliga’ya çıktı. Kemer’de ailesiyle birlikte tatil yapan Ümit Özat, röportaj için Hürriyet’i seçti.

Avrupa’da oynayabilecek genç isimler var mı?

"Gökhan Gönül Avrupa’nın her takımında oynar. Real Madrid de buna dahil. Bu benim görüşüm. Gökhan’ın yanında Arda da her takımda oynar. Genç oyunculardan Mehmet Topal, Oftaş’tan İlhan ve Giray, Denizli’den Giray, Ankaragücü’nden Gökhan, Kayseri’den Mehmet Eren beğendiğim isimler. Fenerbahçeli İlhan Parlak da çok yetenekli bir oyuncu."

Almanya’da ilk yılın kolay oldu mu?

"İlk başta her şey çok zordu. Yeni şehir, yeni arkadaşlar, yeni bir din, farklı yemekler, farklı futbol. Topun havada olduğu, ikili mücadele ağırlıklı, futboldan çok fizik güce dayalı bir oyun kurgusu olan lig. İlk iki üç ay çok zor geçti.

Lige iyi başlangıç yaptık. Üç aylık sakatlık dönemi yaşadım. Devre arasını Antalya’da geçirdik.Son 4 haftamız İngiliz haftası gibiydi. Çarşamba, pazar, çarşambada üçte üç yaparak Bundesliga’ya çıkmayı başardık.

Türk futbolcusu yetenek olarak Avrupa’dan fazla, ama ne kadar üst seviyede olursanız olun, kültür ve mantalite açısından gerideyiz. Ben profesyonelliği üst seviyede yaşadığım halde bu sıkıntıyı çektim. Bir dil bir insan. Keşke çok genç yaşta yabancı dil eğitimini alabilseydim."

Carlos’lu F.Bahçe’yi nasıl buldun?

"Türkiye’de her şeyin cevabı hazır. Üç ay önce Ümit, Tuncay ile olmuyor diyenler, Avrupa’da yetersizdi diyenler, bugün Roberto Carlos, Ümit’in yerini dolduramadı yorumunu yapıyorlar. Ne o zaman söylediklerine aldırış ettim, ne de şimdi ediyorum. Çünkü olaya bireysel bakmamak gerek. Neticede karar mercileri bir şeyleri yapıyor ise, getiri ve götürü onlara aittir.

Fenerbahçe’nin bu sezon şampiyon olamaması direkt bir-iki isme bağlanmamalı.Şu bir gerçek ki, Roberto Carlos çok daha fazlasını vermeliydi. Ama gerek sakatlığı, gerek uyum süreci bakımından gelecek yıl daha iyisini verebilir diye düşünüyorum. Normalde Fenerbahçe’nin Avrupa’daki görüntüsüyle Türkiye’de haftalar önce şampiyonluğunu ilan etmesi gerekiyordu."

Fener’le Köln arasındaki fark?

"Köln ile Fenerbahçe kulüp yapısı itibarıyla inanılmaz birbirine benziyor. İkinci Lig’de olmamıza rağmen her maçımızı biz de 50 bin kişiye oynuyoruz. Bir galibiyette güneş açıyor, Olumsuz sonuçta ise karamsarlıklar oluyor. Tüm bunlar iki camianın büyük hedeflerinden kaynaklanıyor."

F.Bahçe gerçekten bir cumhuriyet mi?

"Büyük bir hayaldi benim için Fenerbahçe forması. Bu hayalime 25 yaşında kavuştum. G.Birliği’nde çok genç yaşta kaptanlık şerefine ulaştım. Fenerbahçe’ye geldikten 14 ay sonra kaptan oldum. Bu benim için onurların en büyüğü oldu. Ayrılırken söylediğim gibi adam gibi geldim adam gibi gittim. Bu yorumu kendim yapmıyorum. O günlerde tüm ülke benim futbolculuğumu ve kaptanlığımı takdir etti. Allah’ım bana jübile niteliğindeki son Ankaragücü maçında gol atma şerefini verdi. En büyük ödülü de Fenerbahçe taraftarı verdi. Fenerbahçeli unvanımı ömrümün sonuna kadar gururla taşıyacağım. O camiaya layık olmak için her şeyi yapacağım."

Deivid’de yanılmadım

"Futboldan biraz anlayan Deivid’in kalitesini bilir. Aynı şeyi Kezman için de söylerim. Ancak yanında uzun bir oyuncu olmadan başarılı olamaz."

Sezon başında Deivid için söylediklerin doğru çıktı. Bu yorumu neden yaptın?

"Deivid ile bir yıl birlikte oynadım. Her gün beraberdik. Şöyle düşünmek gerek. İki gün uyku düzenin bozulsa bile rahatsız olursun. Başka bir kıtadan gelen insan, hiç tanımadığı, kültürünü bilmediği farklı bir toplumda kolay adapte olmaz. Yetenek her yerde aynıdır. Futboldan biraz anlayan, Deivid’in kalitesini bilir. Ben ve Tuncay takımdan ayrıldıktan sonra gittiğimiz kulüple de kısa bir süre uyum sorunu yaşadık. Ama şu bir gerçek ki, Türkiye’deki yabancılar çok daha rahat koşullarda çalışıyor. Aynı şeyi Kezman için de söylerim. İyi bir futbolcu ama yanında uzun bir oyuncu olmadan verimli olamaz. Kezman’ın başarısızlığı sistemden kaynaklanıyor. Avrupa’nın önemli takımlarında oynadı. Bu kariyeri boşuna yapmadı."

Fatih Terim seni izledi mi?

"Carlos ile ilgili soruda da bu tür konular karar mercilerinin tercihidir cevabını verdim. Getirisi, götürüsü kendilerine aittir. Hiçbir hoca bindiği dalı kesmez. Enteresan olan bir şey var. Çağrılmadığım hangi dönem olursa olsun, hep şahısların konuşulmaması gerektiğini, geçmişte bizim hizmet ettiğimizi, bugün de başka arkadaşların çağırıldığını vurguladım. Yorum yapmanın oradaki arkadaşlara saygısızlık olacağını söyledim. İnsanlar anlamak istediği gibi anlıyor. Şu var ki, hiçbir dönemde A Milli Takım tercihleri bu kadar eleştirilmedi. Burada da daha sağduyulu olmak lazım. Geçmişte de Ersun hocayı rahat bırakmadılar. Neticede bu ülkemizin milli takımı. Varsak varlığımızla, yoksak da manevi dualarımız ile birlikte olmalıyız."

Aurelio ile sorunum yok

Marco Aurelio için yaptığın yoruma tepki almıştın. Sözlerin yanlış mı anlaşıldı. Bir daha bu konuyu açabilir misin?

"Sözlerimi yanlış anlamak isteyenler yanlış anladı. Ben her zaman Aurelio’nun adam gibi adam olduğunu ve A Milli Takım’da başarılı olacağını söyledim. Yine söylüyorum. O gün sorulan bir soruyu cevapladım. 70 milyondan bir Aurelio çıkaramadık dedim. Bunun neresi yanlış. Alt yapıya önem verilmesini, kendi öz çocuğumun milli forma için hazırlanmasını vurguladım. 1923’ten bu yana bu ülke bir tane UEFA Kupası, bir de Balkan Kupası kazanmış. O kadrolara bakın, Galatasaray’ın UEFA ve Süper Kupa’yı aldığı dönemde 20 yabancısı mı vardı? Baktığın zaman bir yıl içinde 14-15 Türk oyuncu başarıda pay sahibi oldular. Yabancı olarak Taffarel, Hagi, Popescu vardı. Bunların kalitesini kim tartışabilir. Capone, Marcio vardı ama temel olarak Hagi, Taffarel ve Popescu takımın en büyük silahlarıydı. Böyle yabancılar gelecek ise, bunlara Alex de dahil. Uche, Appiah gibi. O zaman yabancı serbest olsun.

7 yabancılı Fenerbahçe, 20 yabancılı Sevilla’yı yendi. Bir yabancılı Galatasaray ise 7 yabancılı Fenerbahçe’yi yendi. Demek ki kaliteli oyuncuyu bulmak gerek. Yerli veya yabancı önemli değil."

Portekiz ile çıkarız

Milli Takımımız Euro 2008’de ne yapabilir. Yıldıray ve Halil için bir yorumun var mı?

"İlk oynayacağımız Portekiz maçı çok önemli. Grupta ilk ikiye Portekiz ile birlikte çıkarız diye düşünüyorum. Aynı zamanda Portekiz, Hollanda ve Almanya’yı kupanın favorileri arasında görüyorum. Gruptan çıkarsak dereceye girebiliriz, Gökhan Gönül’ü yıldız adayı olarak görüyordum ama sakatlığı nedeniyle Milli Takım’dan çıkarıldı. Genç Arda Türk futbolunun parlayan yıldızı, Euro 2008’de iyi işler yapacağını tahmin ediyorum. Nihat kendini kanıtlamış bir oyuncu. Milli Takımımız için önemli bir kazanç. Halil ile Yıldıray benim için çok kaliteli ve karakterli oyuncular. Alman Ligi’nde üst düzey takımlarda forma giyiyorlar. Yıldıray’ın dünya üçüncülügğündeki katkısını kimse inkar edemez. Sonuçta daha önce söylediğim gibi antrenörün tercihidir. Getirisi götürüsü de ona aittir. İlginç olan şu var. Duyduğum ve okuduğum kadarıyla, hiç bir dönemde milli takıma alınmayan oyunculardan bu kadar tepki gelmemişti. Aslında incelenmesi gereken konu bu."




04.06.2008
Kaynak : Hürriyet

1003
FENERBAHCE / Felipe Scolari uçtu!
« : 05 Haziran 2008, 06:06:35 »
Felipe Scolari uçtu!
Aziz Başkan’ın ‘b’ planında birbirinden ünlü isimler var. 5 adaydan üçü, Euro 2008’de boy gösterecek: Scolari (Portekiz), Löw (Almanya), Aragones (İspanya). Bu üçlüden ilk teklif Scolari’ye yapıldı. Brezilyalı hoca, 3 yıllık anlaşma ve senelik 6 milyon Euro isteyip, uçuk bir istekte bulundu. Diğer adaylar ise Luxemburgo ve Gerard Houllier... Tam bir ‘Alex aşığı’ olan Luxemburgo, şu an Palmeiras’ı çalıştırıyor. Liverpool’daki başarısıyla tanınan Houllier ise son olarak 2006-2007 sezonunda Fransa’nın Lyon Kulübü’nde görev yaptı.

1004
FENERBAHCE / Abdurrahman Fener'de
« : 05 Haziran 2008, 06:06:18 »
Kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, Sivasspor’un sağ kanat oyuncusu Abdurrahman Dereli’yi renklerine kattı. Geçen sezon Ankaragücü’nden Sivas’a gelen 1981 doğumlu oyuncu, önümüzdeki sezondan itibaren Sarı-Lacivertli forma için ter dökecek. Böylece Sarı-Lacivertli Yönetim, yollarını ayırdığı Önder Turacı’nın yerini de doldurmuş oldu.


1005
FENERBAHCE / FENERBAHÇE CUMHURİYETİ
« : 05 Haziran 2008, 06:05:45 »
Bir çok Galatasaraylı li arkadaş başlıktaki bu denklemi kendi çıkarları doğrultusunda kullanırlar.

Nedir Fenerbahçe Cumhuriyeti..

Bu Neden söylenmiştir..

Bunları kendi bilgilerim doğrultusunda sizlere birazcık anlatayımda bundan sonra her gördüğünüz fenerbahçe Cumhuriyeti yazısına balıklama atlayıp kendinize güldürmeyin.

Fenerbahçe Cumhuriyeti diye sizin kafanızda oluşturduğunuz gibi bir cumhuriyet olsa bu ülkede asker var polis var asayiş var terörle mücadele var, yani var oğlu var, siz bu cümleleri kurmadan önce onlar mutlaka müdahele eder. Elebette o kolluk kuvetlerinin içindede Fenerbahçeli ve Galatasaraylı kişiler vardır.

Ben birkaç ayrı şıkta açıklayacağım ama hangi taraftan anlayıpta hangisi işinize gelirse ordan okuyun siz.

Cumhuriyet bilindiği üzere kendi kendini yönetmek ile aynı anlama geliyor. Fenerbahçede bunu çok iyi yapıyor kendi kendini yönetiyor. Dışardan bankalardan vb lerden destek alıp transfer yapmıyor kendi kendine yetiyor. Bundan dolayı Fenerbahçe Cumhuriyeti.

Türkiye'mde en fazla taraftara sahip takım olduğu için Fenerbahçe Cumhuriyeti.

Kedinin ulaşamadığı ciğere mundar dediği ülkemde Fenerbahçenin ulaştığı maddi ve manevi başarılara ulaşmak için en az 20 yıl çalışmanız gerekiyor onun için Fenerbahçe Cumhuriyeti.

Başkanımız Aziz Yıldırım'ı tüm dünya taktir ettiği halde siz yaşanılan şampiyonlukların sayılarını hesaba katıpta gerçekleri görmediğiniz için Fenerbahçe Cumhuriyeti.

Günübirlik başarılarla avunmamaktır Fenerbahçe Cumhuriyeti.

Cumhuriyet içinde Cumhuriyet kurmaya çalışanları Türk askeri ne ediyor az çok haber isleyeniniz varsa az çok gazete eline alıp bakanınız varsa görüyordur. Sizin kafanızda oluşturduğunuz diyemiyeceğim çünkü sizde bunu aslında çok iyi biliyorsunuz sadece yeri gelipte sıkıştığınız noktada kullandığınız bir kelime Cumhuriyet içerisinde cumhuriyet olmaz dediğiniz için Fenerbahçe Cumhuriyeti.

Kıskanılan her şeye bahane bulunur ondan dolayı Fenerbahçe Cumhuriyeti.

Bu ülkenin maddi ve manevi açıdan en iyi kulübü olduğu için Fenerbahçe Cumhuriyeti.

Siz istesenizde istemesenizde gerçekleri gördüğünüz halde görmemezlikten gelerek yazsanızda Fenerbahçe Cumhuriyeti.

Bu renklere gönül verenlerin yüreklerinde Fenerbahçe Çarptığı için Fenerbahçe Cumhuriyeti.

Tek başarı üzerine konuşmayı sevmeyen o başarıyı tekrarlamak için yaptıklarının üzerine birşeyler daha ekleyerek çıtasını yükselttiği için Fenerbahçe Cumhuriyeti.

Siz Sevsenizde Sevmesenizde istesenizde istemesenizde FENERBAHÇE CUMHURİYETİ

Bu oraya buraya yazdığınız cumhuriyet kavgasını bırakın ve dalganıza bakın sizde biliyorsunuz öyle söylediğiniz tarzda bir cumhuriyet olmadığını

1006
FENERBAHCE / Nihat : Avrupada devam edeceğim
« : 05 Haziran 2008, 06:04:44 »
Son günlerde adı sıkça Fenerbahçe ile anılan Nihat Kahveci transfer söylentilerine son noktayı koydu.

Futbol hayatına Avrupa'da devam etmek istediğini belirten Nihat Kahveci, "
Kulübümle 3 yıllık kontratım var ve futbol hayatıma Avrupa'da devam etmek istiyorum" dedi.

Nihat Kahveci açıklamalarına şu şekilde devam etti: "Son yıllarda sürekli bu sorularla muhattap oluyorum. Bu konudan oldukça rahatsızım. Milli Takım kampında bu tarz haberlerin çıkmasına ise bir anlam veremiyorum. Ben buraya transfer konuşmak için gelmedim. Ancak, transfer benim elimde değil. Kulübüm ile 3 yıllık bir sözleşmem var ve kariyerime Avrupa'da devam etmek istiyorum. Şu anda tamamem EURO 2008'de oynayacağımız maçlara odaklandım. Transfer söylentileri beni rahatsız ediyor. Transfer olacaksa bile bu karar benim elimde değil. Sadece Fenerbahçe değil, diğer takımların da transfer için girişimleri var. Ancak bir daha söylüyorum. Ben takımımda mutluyum ve ayrılmak gibi bir düşüncem yok. Hedefim Avrupa'da devam etmek" dedi.

EURO 2008 havasına girdiklerini belirten Nihat Kahveci, "Turnuvada mücadele edecek 16 takım da iyi. Portekiz de tabii ki kaliteli bir takım. Cumartesi günü zorlu bir maç oynayacağız ve biz de elimizden gelenin en iyisini yapacağız" şeklinde konuştu.

Portekiz'in oldukça kaliteli isimlerden oluştuğunu belirten Nihat Kahveci, "Portekiz bireysel anlamda önemli yıldızlara sahip. Takımda bulunan bir çok ismi yakından tanıyorum ve İspanya'da birçoğu ile bir çok kez karşı karşıya geldim. Ancak kimseden korkacak ya da çekinecek durumumuz yok. Biz rakipten önce kendimize bakıyoruz. Grubun favorisi tabii ki yok. Basında grubun favorisi olarak Portekiz gösteriliyor. Bence büyük hata. Biz Portekiz'i değil, Portekiz bize düşünsün. Düşünmüyorlarsa da büyük hata yapıyorlardır" dedi.

EURO 2008'in başlamasına kısa bir süre kala basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hakan Kadir Balta ise turnuvada mücadele edecek olan 16 takımın da iyi olduğunu belirtti. Turnuvada mücadele edecek olan 16 takımın da birbirlerini yenebileceğini dile getiren Hakan Balta, "Portekiz, İsviçre ve Çek Cumhuriyeti oldukça kaliteli takımlar. Zaten son zamanlarda oynadıkları futbol ile bunu kanıtladılar. Ancak bizim, bu takımlar ile aramızda bir fark yok" ifadelerini kullandı.

Portekiz'in oldukça iyi bir takım olduğunu belirten Hakan Kadir Balta, "Portekiz'in bireysel özelliklerinden daha ziyade takım özellikleri bizim için önemli. Kimseden çekinmiyor ya da korkmuyoruz. Portekiz'in yıldız oyuncuları kadar Türkiye'de de önemli isimler var. Önemli olan bireysellik değil önce takım olabilmek" dedi
__________________

1007
FENERBAHCE / Hoşgeldin Emre!
« : 05 Haziran 2008, 06:03:43 »
Hoşgeldin Emre!

Emre Belözoğlu`nun transferi futbol gündemine bomba gibi düştü. Fenerbahçemizin NewCastle`da oynayan milli futbolcu Emre`yi 3 yıllığına kadromuza kattığı haberi taraftarımızı ikiye böldü. Bir kısım takımımıza çok faydalı bir isim olacağını ileri sürerek transfere destek verirken, bir kısım taraftarımız da Galatasaray kökenli olduğu gerekçesiyle karşı çıkıyor.

Eğer transfer yaparken köken araştırması yapacaksak Emre`nin Fenerbahçeli bir babanın Fenerbahçeli bir oğlu olduğunu da hesaba katmamız gerekmez mi? Eski başkanımız Ali Şen zamanında Zeytinbunu`nda oynarken almak istiyorduk son anda olmamıştı. Kısmet bugüneymiş.

Talih onu Galatasaray`a doğu sürüklemiş olabilir. Orada yıllarca oynamış da olabilir. Ancak Fenerbahçeli bir babadan terbiye almış bir çocuğun yediği ekmeğe hıyanet etmeyeceğini, formamızı giyerken terinin son damlasına kadar mücadele edeceğini düşünmemize bir engel olamaz. Emre artık Fenerbahçemizin bir futbolcusu. Son yıllarda Tük futbolunun yetiştirdiği en önemli futbolcuların başında geliyor.

Destek olunursa takımımıza büyük bir güç katacağı da açık. Kutsal formamızı giyen herkese destek vermek de bizim boynumuzun borcu. Kadromuza yeni katılmış olan Emre`yi bağrımıza basıp, yeni camiasına bi an önce uyum sağlamasını kolaylaştırmalıyız.

Hoşgeldin Emre!

Biz taraftalar olarak sana ihtiyacın olan bütün desteği vereceğiz.Ancak bilesin ki yeni kulübün oynadığın başka kulüplere benzemez. Burası Fenerbahçe Spor Kulübü. Burada onur, şeref, haysiyet ve terbiye önce gelir.

Giyeceğin forma kutsaldır ve ağırlığını herkes taşıyamaz. Futbol tarihi bu kutsal formayı taşıyamayanların mezarlarıyla doludur. Senin de bu bilinçle hareket edip, giydiğin formanın hakkını vereceğine, Büyük Atatürk`ün istediği gibi "Zeki, çevik ve ahlaklı" bir spocu olacağına inanıyoruz. Umarız birlikte yazacağımız nice zafer ve şampiyonluk sayfalarında ismin en yukarda yer alır.
__________________

1008
FENERBAHCE / Zico ayrılıyor!
« : 05 Haziran 2008, 06:03:25 »
Zico ayrılıyor!
Teknik direktörümüz Zico, katıldığı bir tv programında takımımızdan ayrılacağını açıkladı


Brezilyalı SporTV "Bem, Amigos" (İyi, dostlar) programına konuk olan Arthur Zico, Fenerbahçe'den ayrılma kararı aldığını söyledi. Takımımızın kendisine Avrupa yolunda çok önemli fırsatlar sunduğunu ve takımımıza teşekkür borçlu olduğunu ifade eden Zico, SportTV'ye şu açıklamalarda bulundu:

Hedefim Avrupa'da devam etmek. Kararımı verdim. Sanırım Fenerbahçe'nin bana sunduğu olanakların karşılığını en iyi şekilde ödedim. Yine de Fenerbahçe'ye teşekkür borçluyum. Fenerbahçe'yle herhangi bir para problemim yok. Bu tamamen profesyonelce alınmış bir karar. Şimdi önümde bazı fırsatlar var. Bunları en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum."

Kaynak: DHA