İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - m3t3d1nh0

577
YEREL HABERLER / Şanlıurfa'da Yaşbek Ailesinin Dramı 10.6
« : 10 Haziran 2008, 12:48:14 »
Şanlıurfa'da Yaşbek Ailesinin Dramı 10.6
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde 52 yaşındaki yaşlı kadının özürlü oğlu ile birlikte verdiği yaşam mücadelesi yürekleri burkuyor.

Akçakale ilçesinde Ceylanlı Mahallesinde oturan anne Hanse Yaşbek (52), zihinsel özürlü çocuğu Halil Yaşbek (30) ile yıllardır çaresizlik ve yoksulluk içinde yaşadığını ifade etti. Anne Hanse Yaşbek, çok ilkel şartlar altında yaşadığını ve oturduğu evin harabe olduğunu söyledi. Anne Hanse Yaşbek, çaresizlik içerisinde olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Kocamı yıllar önce kaybettim. İki kızımı evlendirdim. Şimdi oğlum Halil ile 10 yıldır yalnız yaşıyorum. Evimizde elektrik, su yok. Evimiz ker**** ve çok hasarlı. Pencerelerimizi naylon ile kapatmışım. Çok çaresizim. Çocuğum zihinsel özürlü olduğu için hiçbir yere çıkamıyorum. Oğlumu zaman zaman zincire bağlıyorum. Serbest bırakamıyorum. Dışarı çıktığında kimse tutamıyor, başını alıp kaçıyor. Çoğu zaman kendisi ile pencereden görüşüyorum. Çocuklarda sürekli rahatsız ediyor. Kışları evimizin üstü akıyor ve yapacak gücüm yok. Çünkü bu evi yıllar önce kocam tarafından yapıldı. Ondan sonra ben sağını solunu ancak sıva edebiliyorum. Başkaca eve bakacak durumum yok. Hayır sahiplerinin desteklerini bekliyorum."
__________________

578
YEREL HABERLER / Yalova'da 59 Derslik Hizmete Girecek 10.6
« : 10 Haziran 2008, 12:48:00 »
Yalova'da 59 Derslik Hizmete Girecek 10.6
Eğitim alanında gelişimini hızla sürdüren Yalova'da, yeni eğitim ve öğretim yılında 59 yeni dersliğin hizmete gireceği, bu dersliklerde toplam 2 bin 65 öğrencinin eğitim göreceği öğrenildi.

Yalova'da eğitim tesislerinin bir bölümü yenilenirken, bir bölümünün ise derslik sayıları arttırılıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü Yatırımlardan Sorumlu Şube Müdürü Mehmet Altınok, "Armutlu ilçesi Kapaklı Köyü'nde 8 derslikli bir ilköğretim okulu yapılacak. Burası için uygun arsa bulundu. Zemin etüdü çalışmaları sürüyor. Bu çalışmaların ardından Bayındırlık Bakanlığı onayını alıp ihale ve beraberinde de inşaat çalışmalarına başlanacak. Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor. Fevzi Çakmak Mahallesi'nde de yapımı tamamlanan 24 derslikli 10. Dönem İl Genel Meclisi İlköğretim Okulu'da 2008-2009 eğitim ve öğretim yılında hizmete açılacak. Bunların dışında 10 derslikli Sağlık Meslek Lisesi ile 8 derslikli Anadolu İletişim Meslek Lisesi de önümüzdeki eğitim yılı itibariyle hizmet verecek. Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki Öğretmen Yusuf Ziya İlköğretim Okulu'na da Mahmure Oğuzhan isimli hayırsever tarafından yaptırılan 8 ek derslik tamamlanmak üzere" dedi.

Yeni okul ve ek dersliklerin devreye girmesiyle Yalova'da 59 yeni derslik, öğrencilere hizmet etmeye başlayacak. Buna bağlı olarak da toplam 2 bin 65 öğrenci dersliklerde eğitim görecek.

Yalova'da hizmete girecek ek derslikler ve okulların yanısıra Çınarcık ilçesindeki "Üstün Zekalılar Okulu" olarak bilinen Bilim ve Sanat Merkezi de eğitim kalitesinin yükseltilmesinde etkin rol oynayacak. 2008-2009 eğitim ve öğretim yılında kapılarını açacak olan merkez, belirli dallarda daha yetenekli olan öğrencilere eğitim desteği sağlayacak. Branşlarında uzmanlaşmış eğitimciler bu merkezde görev yapacak. Her yıl okullarda yapılacak sınavlarda belirlenen kriterlere uyan öğrenciler bu merkeze alınacak.

579
YEREL HABERLER / Samsun'da Meyvecilikte Büyük Atılım 10.6
« : 10 Haziran 2008, 12:47:46 »
Samsun'da Meyvecilikte Büyük Atılım 10.6
Samsun'da, 2003-2008 yılları arasında bodur elma, kiraz, vişne, ayva, bağcılık, ceviz, çilek, kivi, ahududu, böğürtlen ve şeftali projelerinde önemli mesafeler alındığı bildirildi.

İl Tarım Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Meyvecilik Projesi' çerçevesinde 2003-2008 yılları arasında 57 bin 114 adet bodur elma fidesi, 15 bin 367 bin bodur kiraz fidesi, 10 bin 828 kiraz fidesi, 5 bin ahududu, 19 bin 800 böğürtlen, 6 bin 350 kivi fidesi, 21 bin 100 vişne fidesi, 5 bin bodur armut fidesi, 500 Trabzon hurması fidesi, 48 bin 440 aşılı asma fidesi ve 3 bin 500 ceviz fidesi dağıtımı yapılarak üreticilerin dikmesinin sağlandığı belirtildi. Proje çerçevesinde bu yıl içinde 75 bin adet çeşitli meyve fidesi alınarak dağıtımının yapılacağı öğrenildi.

Proje hakkında bilgi veren İl Tarım Müdürü Sadullah Kirenci, dünya meyveciliğinde yeni modern üretim tekniklerinin kullanılmaya başlamasıyla birlikte Türkiye'de de ihracat ve ithalat yapan firmaların bodur anaçlarla bahçe tesis etmeye başladığını hatırlattı. Ülkenin iki önemli ovasına sahip Samsun'un meyveciliğe uygun olmasına karşın fındık ve şeftali haricinde birçok ilden geri durumda bulunduğunu vurgulayan Kirenci, "Bu bakımdan ilin meyvecilik potansiyelinin artırılması amacıyla Samsun İl Özel İdaresi bütçesi imkanları kullanılarak ‘modern meyvecilik' uygulamalarına başlanmıştır. Bu kapsamda 2003 -2008 yılları arasında; bodur elma, bodur kiraz, bodur armut, kiraz, vişne, ayva, bağcılık, ceviz, çilek, kivi, ahududu, böğürtlen ve bodur şeftali projesi uygulamaya konulmuştur" dedi.

Bu çalışmalarla maddi imkansızlık nedeniyle arayış içerisinde olan çiftçilere alternatif gelir imkanlarını göstermek istediklerini belirten Sadullah Kirenci, "İlimizdeki kapama meyve bahçe alanlarının artırılması, yeni modern üretim teknikleri ve materyallerin üreticilerimize tanıtılması, ülkesel tarım politikaları gereği üretimi daraltılan ürünlerden tütün ve şeker pancarı alanlarının yeniden ilimiz ve ülke ekonomisine katkı sağlar duruma getirilmesi, sulama imkanı mevcut ve küçük parçalara bölünmüş arazilerin karlı bir üretim sahasına dönüştürülmesi, geçimini tarımsal üretimle sağlayan küçük aile işletmelerinin hem kendi gelir düzeylerini yükselmelerini sağlamak hem de bunu yaparken ülke ekonomilerine katkılarını gerçekleştirmek, kırsal alandaki göçün önlenmesi, atıl işgücü ve hafif işgücünün bulunduğu yerde değerlendirilmesi, daha önceden bölgemizde üretimi yapılan, fakat çeşitli nedenlerle yok olmaya yüz tutmuş bağcılığın tekrar bölgemiz ve ülke ekonomisine katkı sağlaması amaçlanmaktadır" diye konuştu.

Son yıllarda klon anaçlarının kullanılması ile büyük devrim yaşandığına dikkat çeken Kirenci, şunları söyledi: "Bodur anaçlarla meyveciliğin yaygınlaşması ile bodur elma, kiraz ve armut meyvelerinde; birim alandan yüksek getiri sağlanması, erken meyveye yatması, tesis masraflarını kısa sürede amorti etmesi, yüksek kalitede ürün vermesi, ihracata yönelik olması gibi üstün nitelikler meyveciliği tarımsal ekonomide farklı bir platforma taşımıştır. Aile işletmelerinin kıştan çıkıp, tarımsal faaliyetlerini yoğunlaştırdığı ve finanssal desteğe en fazla ihtiyaç duyduğu bir dönemde pazara girerek, işletmelerin mali açıdan rahatlamalarına yardımcı olmak amacıyla çilek yetiştiriciliği yaygınlaştırılmaktadır. Sulama imkanı olmayan boş alanların değerlendirilmesi için vişne, sahil kuşağında fındık üreticilerine yeni gelir kaynakları oluşturmak amacıyla ahududu, böğürtlen, kivi, Trabzon hurması hedef alınmıştır."

580
Turhal'da 10 Bin 500 Konuta Doğalgaz Hattı Çekildi 10.6
Tokat'ın Turhal ilçesinde yapılan doğalgaz hattı çalışmalarında 65 kilometrelik boru hattı döşenerek 10 bin 500 konuta doğalgaz hattının çekildiği bildirildi.

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, hız kazanan doğalgaz çalışmaları ile ana trafo merkezi tamamlanırken, mahallelerde bazı noktalardaki dağıtım merkezlerinin yapımının da bitme aşamasına geldiğini söyledi. Turhal'ın doğalgaz ile ilgili işlemler tamamlanmış durumda olduğunu belirten Başkan Gözen, "Beklentimiz muhtemelen bu ay içerisinde doğalgaz ilçemize verilmiş olacak. Şu ana kadar 10 bin 500 konuta doğalgaz hattı çekildi. Vatandaşlarımız şunu bilsinler ki, doğalgaz ihalesinin sonuçlandığı tarihten itibaren en geç 5 yıl içerisinde doğalgaz şehrimizin en ücra köşesine kadar verilmiş olacak. Biz bu 5 yılı beklemeden bugüne kadar 65 kilometrelik hat döşemek suretiyle şehrimizin büyük bir bölümünü doğalgaz ile buluşturduk" dedi Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) müteahhit firmadan konutları teslim aldığını belirten Başkan Gözen, çok kısa sürede konutları hak sahiplerine teslim edeceklerini ifade ederek, "Bu müjdeyi de vermek istiyoruz. Aynı zaman da hemşehrilerimizden gelen yoğun talep üzerine 2. etap toplu konutlar için müracaatımızı yaptık. TOKİ yetkililerinin geçen ay 2. etap konutların yapılacağı alanda yaptıkları incelemeler sonucunda bu alan kabul edildi. İnşallah 2. etap konutlarımız da yapılacak" diye konuştu.

581
Kadınlarda Meme Kaybı Benlik Saygısını Olumsuz Etkiliyor 10.6
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Konsültasyon ve Leyizon Psikiyatrisi Bilim Dalı tarafından gerçekleştirilen bir araştırma da, kanser tanısı nedeniyle memesi alınan kadınların benlik saygılarının sağlıklı bireylere göre daha düşük olduğu ortaya çıktı. Cerrahi müdahale geçiren hastalar arasında eğitim ve gelir düzeyinin yükselmesi ile birlikte meme rekonstrüksiyonu (yeniden meme yaptırma) yaptıranların oranı ise giderek yükseliyor.

Sözkonusu çalışmanın meme kanseri tanısı ile bir göğsü alınmış 75 hasta üzerinde gerçekleştirildiğini belirten Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Konsültasyon ve Leyizon Psikiyatrisi Bilim Dalı'nda görevli Uzman Dr.Özen Önen Sertöz, "Hasta grubumuzu total mastektomi (kanser tanısıyla memesi alınmış) yapılmış hastalar oluşturmaktadır. Yaptığımız çalışmada memesinin tamamı alınan hastaların benlik algılarının olumsuz etkilendiği ve görünümlerinden memnun kalmadığı ortaya çıkmıştır. Genç yaştakiler ve bekar bayanlar meme kaybından daha olumsuz etkilenmektedir" dedi.

Eğitim ve gelir düzeyi yüksek olan hastaların ameliyatın ardından yeniden meme yaptırma girişiminde bulunduğunu kaydeden Dr.Sertöz, "Bu ameliyatın ardından hastaların benlik düzeyleri giderek yükselmekte, özgüvenleri artmaktadır" diye konuştu.

582
"Türk Uçakları, Kuzey Irak'ta PKK Mevzilerini Vurdu" 10.6
Türk Silahlı Kuvvetler'e ait uçakların, Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK mevzilerine yönelik saldırı düzenlediği öne sürüldü. Ülkenin kuzeyindeki Kürt yönetimine bağlı Peşmerge Kuvvetleri'nin sözcüsü Cebbar Yaver, Türk uçaklarının Dohuk yakınlarındaki dağlık Nerwa Wa Rekan bölgesini bombaladığını söyledi. Yaver, saldırıda ölen olmadığını belirtti.

Sınırda görev yapan bir güvenlik yetkilisi ise saldırının hava saldırısı olmadığını, Türk ordusunun bölgeyi top ateşine tuttuğunu söyledi.

583
ÖSYM Başkanı Yarımağan: "Bu Sene ÖSS'ye Girenler Daha Şanslı" 10.6
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 2008 ÖSS'ye girecek adayların, geçen sene girenlere göre daha şanslı olduklarını söyledi. Yarımağan, 185 ve üzeri puan alan aday sayısını artırmaya yönelik bir formül üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan CİHAN'a yaptığı açıklamada ÖSYS'ye başvuran aday sayısının yaklaşık 1 milyon 640 bin kişi olduğunu, başvuranlardan 110 bin'inin sınavsız geçişten yararlanmak istediğini hatırlattı. Yarımağan, sınava girecek aday sayısının ise 1 milyon 530 bin olduğunu söyledi.

Sınava başvuru sayısında geçen seneye göre 130 binlik bir azalma olduğuna dikkat çeken Yarımağan, "Aslında biz bunun 500 bin gibi daha yüksek bir oranda olacağını tahmin ediyorduk. Son sınıf düzeyindeki aday sayısında yüzde 25 (500 bin ) dolayında azalma oldu fakat, eski mezunlardan başvuranların sayısı (bu sene üniversiteye girmenin kolaylığı nedeniyle) 380 bin arttı. Sonuçta toplamada 130 bin gibi bir azalma yaşandı." dedi.

Özel yetenek sınavı ile öğrenci alanlar dahil örgün yüksek öğretim programlarının kontenjanlarının 113 bin arttığına dikkat çeken Yarımağan, "Kontenjanlardaki 113 bin artışın yanısıra, aday sayısındaki 130 bin'lik azalma nedeniyle bu sene sınava gireceklerin geçen sene sınava girenlere göre ortalama yerleşme olasılıklarının daha yüksek olduğu görülüyor." diye konuştu.

"SORULAR GEÇEN SENEDEN KOLAY DİYEBİLİRİZ, ZOR DEĞİL"

ÖSS'nin büyük katılımın olduğu bir sıralama sınavı olduğuna dikkat çeken Yarımağan, "Sorularımızın düzeyleri geçen seneki düzeyde. Herkesin cevaplayabileceği 'kolay ' soruların yanısıra 'biraz daha zor' ya da 'çok zor" olanları var. Değişik grupları birbirinden ayırmak zorundayız. Örneğin, en başarılı kitleyi birbirinden ayırmak için birkaç tane zor soruya ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

"Adaylar, soruların bir kısmı kendilerine zor gelirse, morallerini bozmasınlar" diyen Yarımağan, "Soruların ortalama düzeyi (ben adayların morallerini de yükseltmek istiyorum) Bu sene zorluk düzeyi geçen seneden fazla değil. Geçen seneden kolay diyebiliriz, zor değil." ifadesini kullandı.

"185'İN ÜZERİNDE PUAN ALAN ADAY SAYISINI ARTIRACAK BİR DÜZENLEME YAPILACAK"

Yarımağan, iki yıldır uygulanılan sınav sisteminde özellikle 185 puan barajını alan aday sayısında sıkıntı yaşandığını vurguladı. Yarımağan, 185 baraj puanını alan aday sayısının yeterli olmamasından ötürü 2006'da vakıf üniversitelerinde, geçen yıl ise KKTC'deki üniversitelerde önemli düzeyde kontenjanın dolmadığını anımsattı. Kontenjanların artmasından ötürü, sorunun bu sene daha da önem kazandığını vurgulayan Yarımağan, "185'in üzerinde puan alan aday sayısını artırıcı yönde bir düzenleme yapılması düşünülüyor. Önümüzdeki haftalarda yapılacak YÖK Genel Kurulu'nda bu konu görüşülecek." dedi.

"SINAV GİRİŞ BELGESİ ELİNE GEÇMEYENLER, SINAV MERKEZİ YÖNETİCİLİKLERİNE BAŞVURMALI

Adayların mağdur olmaması için, sınav giriş belgelerini yanında bulundurması gerektiğini söyleyen Yarımağan, "Adayların, sınav giriş belgesinin aslı olmadan sınava girmeleri mümkün değil. Bu belge, adres yanlışlığı gibi sebeplerle çok az sayıda adayın eline geçmemiş olabilir. Bu durumda, Çarşamba gününden sonra, sınav giriş belgesi gelmeyen adaylar bulundukları merkezin sınav merkezi yöneticiliğine başvurarak bu belgeyi çıkartabilirler. 151 merkezimizde de bu belge çıkartılabiliniyor." diye konuştu.

"CEP TELEFONU ÜZERİNDE KALAN ADAYLARIN SINAVI İPTAL EDİLECEK"

Üniversite adaylarına, birkaç gün öncesinden sınava girecekleri binayı görmeleri tavsiyesinde bulunan Yarımağan, "Adayların binaya nasıl gidildiğini görmeleri, süreye bakmaları gerekiyor. Böylece Pazar sabahı bir telaş yaşamazlar." dedi.

Adayların cep telefonu ile binaya giremeyeceğine de dikkat çeken Yarımağan, refakatinde birisi olmayan adayların cep telefonsuz sınav yerlerine gitmeleri gerektiğini vurguladı. Cep telefonu üzerinde kalan adayların sınavının iptal edileceğini ifade eden Yarımağan, "O yüzden adayların mağdur olmamaları için bu konuya dikkat etmeleri gerekiyor." dedi.

"ADAYLARIN RAHATI İÇİN, SALONLARLA İLGİLİ BİLGİ TOPLANDI. ELVERİŞSİZ SALONLAR KULLANIM DIŞI"

Bu sene, adayların sınav esnasında daha rahat etmeleri için salonlarla ilgili bilgi topladıklarını aktaran Yarımağan, elverişsiz salonları kullanım dışı bıraktıklarını aktardı. "Kolçaklı sandalyeli" sınıfların, tuvaleti binanın dışında olan okulların kullanılmayacağını belirten Yarımağan, "Sıraları çok dar olan yada çok alçak olan sınıfları kullanmıyoruz... En elverişsizleri devre dışı bıraktık. Geriye kalan salonları da sıraların-masaların büyüklüklerine göre 3 gruba ayırdık. Adayları da 3 gruba ayırdık. Herkesi kendi boyu ve kilosuyla orantılı yerlerde sınava almaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Sınav kapasitesinin aday sayısından fazla olduğunu da hatırlatan Yarımağan şöyle devam etti: "Bunlardan en az 200 bin kişilik kapasiteyi söylediğim nedenlerle kullanım dışı tuttuk. Bunların çoğu, ilkokul 1'inci, 2'nci sınıf sıraları, üniversitelerdeki kolçaklı sandalyeli sınıflar. Yüzeyi elverişsiz olan sıraları da kullanım dışı tutmaya çalıştık. Bunları bize gelen bilgiler ölçüsünde yaptık. Tabii bazı yanlışlıklar olmuş olabilir... Böyle yanlışlıklar varsa adaylardan özür dilerim."

"BİR MİKTAR STRES GEREKLİ AMA KAYGI DÜZEYİNE GETİRMEYİN"

Adaylara başarı dileyen Yarımağan, "Adaylar, bu sınavı önemsesinler ama fazla da abartmasınlar. Önemini olduğundan fazla abartıp bunu bir kaygı düzeyine getirmesinler. Sınavda bir miktar stres gereklidir ama bu stresi kaygı düzeyine getirmeye gerek yok. Sınav öğrencilik hayatında herkesin karşılaştığı bir durum." dedi.

Sınav sonuçlarının 10-15 Temmuz arasında açıklanacağını kaydeden Yarımağan, Temmuz'un 20'sinden sonra tercih işlemlerinin başlayacağını, Ağustos ayının ilk yarısında da yerleştirme sonuçlarını açıklayacaklarını aktardı.
__________________

584
YEREL HABERLER / Çıldırlılar Doluya Tutuldu 10.6
« : 10 Haziran 2008, 12:46:42 »
Çıldırlılar Doluya Tutuldu 10.6
Ardahan'ın Çıldır ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan dolu ilçeyi beyaza bürüdü.

Çıldır merkez ve yakın köylerde etkili olan dolunun tarım alanlarına zarar vermediği ifade edildi.

Ardahan Tarım İl Müdürü Fevzi Karakoç yaptığı açıklamada, Çıldır ilçesinde etkili olan dolunun daha çok yerleşim yerlerinde etkili olduğunu ifade ederek, ekinlerin yeni olmasına rağmen tarım alanlarına zarar vermediğini söyledi.

Ardahan'da geçtiğimiz günlerde de Çıldır ilçesinde dolu yağışı etkili olmuş ve Çıldır Gölü kenarında 180 martı telef olmuştu.
__________________

585
Sokağa Terk Edilen 5 Günlük Bebeğe Hemşireler Annelik Yapıyor 10.6
Tekirdağ'da bir börekçi önünde sokağa terk edilmiş 5 günlük erkek bebek bulundu. Hemşirelerin annelik yaptığı bebeğe Efe ismi verildi. Polis göbeği iple bağlanarak terk edilen bebeğin anne ve babasını yakalamak için çalışma başlattı.

Edinilen bilgiye göre Avukatlar Sokağı'nda bir börekçi önünde sabah erken saatlerde sokağa terk edilmiş erkek bir bebek bulundu. Sabah erken saatlerde Avukatlar Sokağı'nda bulunan börekçi dükkanını açmak için gelen 35 yaşındaki Talip Bekar, işyeri yanına bir valiz olduğunu gördü.

Valizi açan Bekar bir nevresime sarılı bebek olduğunu fark ederek hemen polise haber verdi. Daha önce başına böyle bir durum gelmediğini ifade eden Bekar valizin içinden bebek çıktığında çok şaşırdığını söyledi.

Bekar, "Sabah işyerimi açmak için geldiğimde dükkanın hemen yanında bir vali gördüm. Önce dükkana gelecek birinin valizi kapıya bıraktığını sandım. Daha sonra valizin içine baktığımda nevresimlere sarılı bir bebek olduğunu görüp hemen polise haber verdim. Hayvanlar bile yavrularına sahi çıkıyor. Nasıl oluyor da bir anne çocuğunu terk ediyor anlamıyorum. Bunu yapan *********dir." dedi.

5 günlük olduğu belirlenen bebek kontrolden geçirilmek üzere Tekirdağ Devlet Hastanesi2. Kısma götürüldü. Yeni doğan ünitesinde sağlık kontrolünün geçirilen bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Yeni doğan servisindeki hemşireler tarafından karnı doyurularak bakıma alınan bebeğe hemşireler Efe ismini verdi. 5 gün önce doğduğu belirlenen bebeğin doğumun ardından göbek bağının da iple bağlandığı ortaya çıktı.

Bir süre bakımı Devlet Hastanesi'ndeki yeni doğan ünitesinde yapılacak olan 'Efe' bebek daha sonra Sosyal Hizmet Müdürlüğüne teslim edilecek.

Polis sokak aralarındaki güvenlik kameralarında araştırma yaparak bebeğini terk eden annenin peşine düştü.
__________________

586
Elmadağ'lı Küçük Çevreciler İşbaşında 10.6
Tüm Türkiye'de kutlanan ve öncülüğünü Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı çevre temizliği Elmadağ'da da çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi.

Elmadağ'daki etkinlik iki bölüm halinde gerçekleşirken, ilk bölümde yaklaşık 8 bin öğrencinin katılımıyla mıntıka temizliği yapıldı. Temizliğin genç yaşlarda önemine dikkat çekilmek istenirken miniklerde yaptıkları işten memnun oldular.

İkinci bölümde ise Elmadağ-Samsun Devlet karayolunu her iki yöne engelleyen minik öğrenciler ellerindeki bilgi notlarını sürücülere verdiler. Trafik polislerinin yardımıyla yol engellenirken sürücülerde bir anlık şaşkınlık gözlendi. Zaman zaman zorlanan miniklerin imdadına bazen öğretmenleri bazen de polis ağabeyleri yetişerek yardımcı oldular. Sürücülerin doğaya karşı sorumluluklarının anlatıldığı not kâğıtlarında ayrıca pratik bilgiler verilerek vatandaşların bilinçlenmesi sağlandı.

587
YEREL HABERLER / Kocasini HaŞladi BiÇakladi Isirdi 10.06
« : 10 Haziran 2008, 12:45:44 »
Kocasini HaŞladi BiÇakladi Isirdi 10.06
ADANA’da hurdacılık yapan Selçuk Kalaycı (32), dün sabah evinde, 4 çocuk annesi eşi Sibel’e "Çay yap da içip işe gideyim" dedi. Sibel Kalaycı (27) ise eşine, "Sen ne getirdin ki benden kahvaltı istiyorsun? Git kendine başka bir hamal bul. Burada senin babanın hizmetçisi yok" diyerek karşılık verdi. Selçuk Kalaycı, "Çok konuşma, gelirsem seni tokatlarım" diye bağırıp banyoya gitti. Sinirlenen Sibel Kalaycı, mutfaktan aldığı kaynar su dolu çaydanlığı eşinin üzerine döktü ve sırtından bıçakladı. Sibel Kalaycı kendisine engel olmak isteyen Selçuk Kalaycı’yı bu kez de kolundan ve göğsünden ısırıp kaçtı. Acı içinde kıvranarak komşularından yardım isteyen Selçuk Kalaycı, hastaneye kaldırıldı. Selçuk Kalaycı’nın şikáyeti üzerine gözaltına alınan Sibel Kalaycı, savcılıkça serbest bırakıldı.

588
YEREL HABERLER / İlköğretim Okulu Bahçesinde İntihar 10.6
« : 10 Haziran 2008, 12:41:50 »
İlköğretim Okulu Bahçesinde İntihar 10.6
Bornova ilçesinde 16 yaşındaki bir çocuk okulun bahçesindeki basketbol potasına iple kendini asarak intihar etti.

Olay Bornova ilçesindeki Reşat Nuri Güntekin İlköğretim Okulu bahçesinde saat 07:45 sıralarında meydana geldi. Okulda öğrenci olmadığı belirlenen S.Ç. isimli 16 yaşındaki genç henüz bilinmeyen bir nedenle bahçede bulunan potaya iple kendini astı. Okul görevlisinin görmesinin ardından olay yerine gelen ekipler, okulun girişini engelleyerek öğrencilerin içeri girişine izin vermedi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
__________________