İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - m3t3d1nh0

913
OFFC 252 / !!! FİNAL !!!
« : 06 Haziran 2008, 20:59:29 »
 

__C0LAK__ - FENERQRAL


914
OFFC 252 / YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ VE MAÇ SONUÇLARI
« : 06 Haziran 2008, 20:39:38 »
 

COLAK  - METEDİNHO

DRAGON_FİFACİ  -  KIBRIT

915
FENERBAHCE / Yıldırım'dan Scolari açıklaması!
« : 06 Haziran 2008, 19:51:20 »
Yıldırım'dan Scolari açıklaması!

Fenerbahçe'de Zico'yla yolların ayrılarak Scolari ile Celalettin Bilgiç aracılığı ile anlaştığı iddiası üzerine sarı lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım, bir yılı aşkın bir süredir, daha önce bazı futbolcuların transferinde aracılık yapan işadamı Bilgiç ile görüşmediğini açıkladı.

Medyada, teknik direktör Scolari'nin transferi için Bilgiç'in devreye sokulduğu iddia edilen bir haber üzerine kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
''Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım, bir yılı aşkın bir süredir Sayın Bilgiç ile herhangi bir konuda bir görüşme yapmamıştır. Dolayısıyla Sayın Bilgiç'in devreye sokulduğu ve başkanın görevlendirdiği şeklindeki bu haber tamamen uydurmadır.''



916
FENERBAHCE / Fenerbahçe'den 301'lik kongre!
« : 06 Haziran 2008, 19:51:10 »
Fenerbahçe'den 301'lik kongre!

Fenerbahçe Yıllık Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı cumartesi günü (yarın) yapılacak. Toplantı ile sarı lacivertli kulübün, bütçesini 301 milyon YTL'ye çıkarması bekleniyor!

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde saat 10.30'da başlayacak toplantı, çoğunluğa bakılmaksızın gerçekleştirilecek.

Genel kurulda, 2008 yılı için hazırlanan 301 milyon YTL'lik bütçe tasarısı üyelerin onayına sunulacak.

Sarı-lacivertliler, 220 milyon 120 bin YTL olarak tasarlanan 2007 yılı bütçesini 301 milyon YTL'ye çıkaracak.

Mali genel kurul toplantısında, kulüp yönetim kurulu, denetleme kurulu ve yüksek divan kurulu raporlarının okunmasından sonra bu raporlarla ilgili görüşmeler yapılıp, yönetim kurulunun 2007 yılı faaliyetlerinin, tüzüğün 19. maddesi gereğince Profesyonel Futbol Şubesi hesaplarının ve denetleme kurulunun ibrası oylamaya sunulacak.

Toplantıda ayrıca, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın 1 milyon üye projesinin de gündeme getirilerek görüşülmesi bekleniyor.



917
FENERBAHCE / Marco da kalıyor!
« : 06 Haziran 2008, 19:51:03 »
Marco da kalıyor!

Yönetim "Yıllık paranı 1.6 milyon $'dan 2 milyon Euro'ya çıkartıp, gelecekte jübileni yaparız" teklifi yaptı "Olur" yanıtını aldı..

FERUDUN NİĞDELİOĞLU / Vatan

F.Bahçe, Aurelio’yu 1 yıl daha kalması için ikna etti

F.BAHÇE’DE başkan Aziz Yıldırım ve menajer Bayram Tutumlu arasındaki gerginlik son buldu. Sarı-lacivertliler, sözleşmesini tek taraflı uzattığı Aurelio için Tutumlu’dan tepki almıştı. Tutumlu “Tek taraflı sözleşme uzatılmaz. FIFA’ya gidip hakkımızı arayacağız” diye konuşmuştu. Karar ise yine Aurelio’ya kalmıştı. Başkan Aziz Yıldırım’ın iyi niyetli yaklaşımıyla, Aurelio’dan “Kalıyorum” yanıtı Milli Takım kampından geldi. 1 yıl daha F.Bahçe’de oynaması kesinleşen Mehmet’in, sözleşmesinin uzatılması da gündemde. Yönetimin, Marco’ya 2 teklif yaptığı, Sambacı’nın da bunun üzerine ’olur’ verdiği öğrenildi. İşte Aurelio’nun kalma hikâyesi:

YÖNETİM, Emre’nin transferinden sonra orta alanda güçlenmeyi planlarken, Aurelio’nun da kalması için kesenin ağzını açtı. Geçen yıl 1.6 milyon dolar alan Aurelio’ya 2 milyon Euro vererek iyileştirme yapılmasına karar verildi. Bu karar Aurelio’ya iletildi ve yıllık artışlarla yeni sözleşmeye ’evet’ diyeceği öğrenildi

SARI-LACİVERTLİLER ayrıca “F.Bahçe’de yıllar önce bir tek kaleci Schumacher’e yabancı olarak jübile yapılmıştı. Sen de sözleşmeni uzat, önümüzdeki yıllarda jübile yapan 2. yabancı olarak tarihe geç” diyerek, Aurelio’yu ikna etti. Bu görüşmeler sonrası Aurelio’nun F.Bahçe’de kalması kesinleşti. Ancak Aurelio’nun “Anlaştık, kalıyorum” demesine karşın F.Bahçe yönetimini ürküten tek sorun, Avrupa Şampiyonası’nda Sambacı’nın iyi bir performans sergileyip, yeniden Avrupa takımlarının talip olması ve aklının karışması. Bir an önce Aurelio’ya imza attırmak isteyen yönetim, anlaştıkları Brezilyalı yıldızın, sözünde durmasını bekliyor.



918
FENERBAHCE / Zico Türkiye'yi sildi!
« : 06 Haziran 2008, 19:50:46 »
Zico Türkiye'yi sildi!

F.Bahçe'deki geleceği henüz tam olarak kesinleşmeyen ama artık herkesin "Gitti" gözüyle baktığı teknik direktör Zico, web sitesinde Türkiye'yi ve F.Bahçe'yi sildi..

www.ziconarede. com adresli sitenin girişinde daha önce bulunan Türkiye haritası ve F.Bahçe amblemi kaldırıldı. Yeşil bir zemin üzerinde Zico'nun fotoğrafı bulunuyor. Bu değişiklik, "Zico, F.Bahçe ve Türkiye defterini kapattı" şeklinde yorumlandı.



919
FENERBAHCE / Fenerbahçe İstediği Sürece Buradayım
« : 06 Haziran 2008, 19:49:02 »
Fenerbahçe'nin tecrübeli kaptanı Alex de Souza, Brezilya'da FB TV ve Fenerbahçe Dergisi'ne açıklamalarda bulundu. Alex, futbola nasıl başladığını, idollerinin ne olduğunu, Fenerbahçe'ye transfer hikayesini, yatırımlarını, gelecekle ilgili planlarını, Brezilya'daki Fenerbahçe etkisini, Türk Milli Takımı'nın Euro 2008'deki şansını ve Fenerbahçe açısından geçen sezonun değerlendirilmesi gibi bir çok konu hakkında düşüncelerini dile getirdi. Alex, "Fenerbahçe geçen sene Avrupa seviyesinde gayet iyi bir performans gösterdi diyebiliriz. Türkiye'de de seviyemizin altında kaldığımızı söyleyebiliriz. Çünkü, takımımızın seviyesine ve kalitesine baktığımız zaman bizim elbette ki şampiyon olmamız gerekiyordu" dedi.

"ZİCO, TOSTAO, PACHEQUİNHO İDOLLERİMDİ"
Özel yaşamından, geleceğine ve Fenerbahçe'nin sezon değerlendirmesine kadar bir çok konuda görüşlerini belirten Alex, ilk olarak futbola nasıl başladığını anlattı.

Tüm Brezilyalılar gibi kendisininde sokakta futbol oynamaya başladığını ifade eden Alex, "Sokakta maçlar yapıyordum. 8 yaşına geldiğimde de bir arkadaşım benim seçmelere girmem gerektiğini söyledi. Seçmelere girdim, kazandım. Coritiba'nın ufak takımında oynamaya başladım. 8 yaşımdan 19 yaşıma kadar bu kulübün içerisinde bulundum. Ondan sonra her şey benim için olumlu bir şekilde gelişti. Futbola çoğu Brezilyalı gibi evde ve sokakta futbol oynayarak başladım. Futbola ilk başladığım zamanlarda benim idolum Zico'ydu. Zico'nun yaptıklarına bakıp, onları taklit etmeye çalışıyordum. Daha sonra, takıma girdikten ve oynamaya başladıktan sonra, takım içinde olan oyuncuları bir şekilde örnek almaya başlıyorsunuz. Tostao vardı onu örnek alıyordum. Daha sonra sürekli maçlara gittiğim zamanlarda, profesyonel takımı tribünlerden izlerken takip ettiğim oyuncular vardı. Pachequinho vardı ki, o da bu kulübün önemli futbolcularından birisidir. Bu oyuncular benim örnek aldığım futbolculardı" diye konuştu.

"EN İYİ SEÇİMİM FENERBAHÇE OLMUŞ"
Kariyerinin başlarında Avrupa'ya transfer olma gibi bir hayali olup olmadığı yolundaki soru karşısında ise Alex, "Futbol oynamaya başladığım zamanlarda böyle bir düşünce kafamdan bile geçmiyordu. Özellikle oynamaya başladığım yıllarda bir gün Coritiba'nın formasını giymeyi hayal ediyordum. Sürekli kafamda bu vardı. Açıkçası salon futbolunu daha çok seviyordum ve salon futbolu oynamaktan daha çok zevk alıyordum. Fakat bir gün böyle profesyonel bir şekilde futbol oynayacağım, 13-14 yaşlarına gelince Milli Takıma gideceğim ve başarılı olup Avrupa'ya transfer olacağım hiç aklımın ucundan bile geçmezdi. Gençken kafamdan geçen düşünce, 'Acaba ben bir gün bu takımda oynayabilecek miyim?' şeklindeydi. Daha yükseğini hiçbir şekilde hayal etmemiştim. Her şey kendiliğinden gelişti" şeklinde konuştu. Türkiye'den ve Fenerbahçe'den ilk teklif aldığında neler düşündüğü konusunda ise Alex, "Ben Türkiye'den, Fenerbahçe'den aldığım zaman 26 yaşındaydım. Buradaki hedeflerimi tamamlamıştım. Brezilya'da belli bir düzeye gelmiştim. Palmeiras'ta diğer kulüplerde aynı şekilde başarılar ve şampiyonluklar elde etmiştim. Brezilya Milli Takımı'na seçildikten, teklif geldikten sonra da oldukça ilginç buldum ve olumlu karşıladım. Daha sonra da her şey benim için olumlu gelişti. Kulübün hedeflerini fark ettim. Transfer olacağı zaman da Mahmut ve Hakan bey geldiler ve bana kulübün hedeflerini yapmak istediklerini bana anlattılar. Ondan sonra da Fenerbahçe'ye imza attım ve her şey benim için olumlu şekilde gelişti. Geriye dönüp baktığımda kesinlikle her şey benim için olumlu. İyi ki Fenerbahçe'ye gelmişim diyorum. 4 sene önce teklifi aldığımda da olumlu karşılamıştım. 4 sene sonra geriye dönüp baktığımda da en iyi seçimimi Fenerbahçe'ye gelmekle yapmışım diyebilirim" dedi.

"YAŞAMAK İSTEDİĞİM YER CORITIBA"
Bir gün Coritiba'ya geri dönüp futbolu burada bırakmak gibi bir düşüncesi olup olmadığı sorulduğunda ise Alex, "Benim de bir çok futbolcunun olduğu gibi böyle bir düşüncem var. Ben de kariyerime başladığım, futbola ilk adımlarımı attığım yerde bitirmek istiyorum. Özellikle kariyerimin son iki senesinde, iyi bir seviyede, bu kulüpte, ailemin yakınında, kendi ülkem ve şehrimde, tabii ki Avrupa'daki hedeflerimi başarıp, tamamlayıp belli bir seviyeye geldikten sonra sonra, buraya dönüp kariyerimin son iki senesinde burada oynayıp, burada bitirmek istiyorum. Kesinlikle burada hayatıma burada devam ettirmek istiyorum. Şu anda kendime bir ev yaptırıyorum. Ailem burada. Ben burada doğdum büyüdüm. Aynı şekilde eşim ve ailesi de burada. Tüm ailem ve tanıdıklarım burada. Futboldan sonra ne yapacağımı bilmiyorum. Henüz onu planlamadım fakat yaşamak istediğim yer burası" diye konuştu.

Alex, başarısında ailesinin katkısı sorulduğunda ise, "Ailem benim her şeyim. Çünkü, her şey bittikten sonra geriye kalacak olan yine ailedir. Bir gün futbol bitecek. Bir gün ben gollerimi atmayı bitireceğim. Bir gün eleştiriler de bitecek. Geride kalan, sizin yanınızda sizi sevenler olacaktır. Eşimle birlikte yaşlanacağız. Ailem, çocuklarım benimle birlikte büyüyecek. Bir gün futbol ve onunla birlikte gelenler bitecek, fakat ailemiz ve bizi sevenler her zaman yanımızda kalacak" diye yanıt verdi.

"ELİ SIKI BİRİYİM"
Alex, yatırımlarını nasıl değerlendirdiği, eli sıkı biri olup olmadığı yolundaki soruları ise, "Ben kesinlikle eli sıkı biriyim. Çünkü, geçmiş zamanlarıma baktığımda, elbetteki ailemle birlikte yaşadığım yıllarda benim hiçbir şeyim eksik olmuyordu. Fakat maddi yönden bakıldığında, pek de güçlü bir aile değildik. Bunlara ve şu anda yaşadığımız hayata bakarak, bizim bir şekilde ileriyi de düşünmemiz gerekiyor. Çünkü, hayat uzundur. Şu anda para kazanıyoruz ve bunu iyi bir şekilde değerlendirmeniz gerekiyor ailemizle birlikte. O yüzden geçmiş zamanları da dikkate alarak, şu anda yaşadığımız iyi düzeyli hayatı sürdürebilmek için iyi yerlere yatırım yapmanız gerekiyor. Bunu bir şekilde korunmalıyız. Çok fazla savuramayız. Ben de bunu yapıyorum" şeklinde konuştu.

"FENERBAHÇE ETKİSİ BREZİLYA SOKAKLARINDA"
Alex, Fenerbahçe'nin Brezilya'da tanınırlığının nasıl olduğu ve Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselmesinin Fenerbahçe'nin Brezilya'daki tanınırlığına nasıl etki ettiği yolundaki soruları ise, "Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe'nin bu sene gösterdiği performans, Fenerbahçe'nin buradaki ününe ün kattı. Ben burada Curutiba'da ve Sao Paulo'da Fenerbahçe forması giyen insanlar gördükçe, tatmin ve açıkçası mutlu oldum. Çünkü Fenerbahçe'nin bu sene Şampiyonlar Ligi'nde göstermiş olduğu performans nedeniyle hem Türk futbolu, hem taraftarının takımına olan bağlılığı tanındı, hem de ne kadar iyi bir takım olduğu bilindi. Bunun olumlu etkisini Brezilya sokaklarında görmek, bu takımın bir parçası olarak beni de mutlu etti" diye cevapladı.

"ŞAMPİYON OLMALIYDIK"
Geçen sezonun değerlendirmesini de yapan Alex, "Fenerbahçe geçen sene Avrupa seviyesinde gayet iyi bir performans gösterdi diyebiliriz. Türkiye'de de seviyemizin altında kaldığımızı söyleyebiliriz. Çünkü, takımımızın seviyesine ve kalitesine baktığımız zaman bizim elbette ki şampiyon olmamız gerekiyordu. Fakat özellikle sezon başında ve bazı maçlarda kaybetmememiz gereken puanlar, sonlarda bizim onları aramamıza neden oldu. Fakat biz bu seneden dersler çıkarmalıyız. Avrupa'da iyi bir performans gösterdik. Türkiye Ligi'nde de benzer bir hikayeyi yeniden tekrarlamamak için işimize daha iyi sarılmalı ve dersler çıkarmalıyız" dedi.

"HEDEFİMİZ HER KULVARDA BAŞARI"
Alex gelecek sezonla ilgili planları konusunda ise, "Hedeflerimiz aynı şekilde yüksek olmaya devam edecek. Gerek Türkiye'de, gerekse Avrupa'da, hem çalışarak, hem de hedeflerimizi bilerek, bu hedeflerimize yürümemiz gerekiyor. Hedeflerimiz ise aynı. Yani her girdiğimiz kulvarda başarı" diye konuştu.

"FENERBAHÇE İSTEDİĞİ SÜRECE FENERBAHÇE'DEYİM"
Kendi ülkesi ve şehrinde gününü ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte geçirdiğini söyleyen Alex, "Uzakta olduğumuz 11 ayı bu 1 aya sıkıştırmaya çalışıyoruz" dedi. Alex Türkiye'de ve Brezilya'dayken en çok neyi özlediği yolundaki soruya ise, "Brezilya'da olduğum zamanlarda Türkiye'deki günlük yaşantımı özlüyorum. Çünkü, hayatım ve düzenim şu anda Türkiye'de. Burada olduğum zamanlarda o düzeni özlüyorum açıkçası. Buraya tatil için geliyoruz. Türkiye'de olduğum zaman ise, Brezilya'da da Türkiye'de olan imkanlarımı yaşatmak gerek diye içimde bir özlem kuruyorum" şeklinde yanıt veren Alex, ancak futbolu bıraktıktan sonra Türkiye'de yaşamını sürdürmek gibi bir düşüncesinin olmadığını, yaşantısına Curitiba'da devam edeceğini yineleyerek, "Türkiye'ye, Türk insanına, İstanbul'a, Fenerbahçe'ye bayılıyorum, hayranlık duyuyorum. Fakat bu kesinlikle kafamda karar aldığım bir konu ki, yaşantıma burada devam edeceğim. Futbol yaşantım boyunca ve Fenerbahçe bana dayanabildiği sürece de Fenerbahçe'de kalmak istiyorum. Bir gün gelir de Fenerbahçe 'Alex'le olmaz, artık devam etmez' dediği anda da buraya gelip, futbolu bıraktığımda da yaşantıma burada devam edeceğim" diye konuştu. Alex, çocuklarının geleceği konusundaki düşüncelerini anlatırken ise, "Çocuklarımın eğitimlerini Türkiye'de, İstanbul'da almaları, büyümeleri harika. Futbol oynadığım süre içerisinde, kalabildiğim en uzun süre Türkiye'de kalmak, kızlarım ve onların eğitimleri açısından da gayet olumlu diye düşünüyorum" diye konuştu. Alex; sahada kaptanın kendisi, ama evde kaptanın eşi olduğunu belirterek, "Evde emirleri veren sadece o. Evde ben emirleri ondan alıyorum" diye konuştu.

"BAŞKANIMIZA SABIR DİLİYORUM"
Alex Curitiba'dan Fenerbahçe taraftarlarına ve Başkan Aziz Yıldırım'a vermek istediği mesajlar sorulduğunda ise, "Taraftarımızın beklentisi olduğunu biliyoruz. Her zamanki gibi, sezona başladığımız zaman, Türkiye içinde ve Avrupa'da hedeflerimiz olacak. Bunlar taraftarların değişmez beklentileridir. Bizim de Türkiye liginde ne olursa olsun şampiyonluğa ulaşmamız gerekiyor. Buna ulaşacak gücümüzün de olduğunu biliyoruz. Sadece çalışmamız gerekiyor. Avrupa için de limitlerimizi zorlayacağız ve gidebileceğimiz en iye yere, en üst seviyeye kadar çıkmaya çalışacağız. Başkanımıza da Allah'tan sabır diliyorum. Çünkü koskoca bir camianın sorumluluğunu üzerine yüklenmek, herkesin tatil yaptığı günlerde çalışmak ve takımın gelecek sezon için hazırlanmasını kolay değil. Şu anda takım için en iyisini yapmaya çalıştığını biliyoruz. Bir takımın sezon başında tüm güçleriyle hazır olması önemlidir. Biz de biliyoruz ki, Başkanımız bunun için elinden gelen tüm mesaisini harcıyor" şeklinde konuştu.

"GRUP SIKINTILI AMA TÜRKİYE'NİN GÜCÜ VAR"
Alex, Avrupa Şampiyonası ve bu şampiyonada Türkiye'nin şansı konusunda ise, "Grubuna baktığınızda, Türkiye'nin biraz zorlu ve sıkıntılı bir grupta ve zorlu takımlarla eşleşti diye düşünüyorum. Ancak futbolcuları ele aldığınız zaman Türkiye'nin çok kaliteli bir ekibi var. Yapmak istediklerini yaptığı takdirde, Türkiye'nin gruptan çıkacağına inanıyorum. Bunun için de ilk adımın, özellikle Portekiz'e karşı oynanacak ilk maç olduğunu düşünüyorum. Oradan çıkarılacak olumlu bir sonucun, ileri zamanlarda kupa içerisinde Türkiye'nin lehine olacağını ve iyi bir havaya sokacağını düşünüyorum. Sıkıntılı bir grup fakat Türkiye'nin bu sıkıntıyı aşacak gücü var" dedi.

"GÖSTERİLEN SEVGİ VE ŞEFKATE TEŞEKKÜR EDERİM"
Son olarakTürkçe'yi bir miktar anladığını fakat konuşmakta zorluklar çektiğini söyleyen Alex, "Fenerbahçe'de biraz daha kalırsam. Yani kalacağım süre uzarsa, o zaman dil konusuna önem vermeye, işleri kolaylaştırmak adına kendi kendime söz verdim" dedi. Alex, "Tüm Fenerbahçelilere ve Türkiye halkına, ben ve aile gösterdikleri sevgi ve şefkatten dolayı teşekkür etmek istiyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

920
FENERBAHCE / Alex'le dobra dobra!
« : 06 Haziran 2008, 19:48:28 »
Alex'le dobra dobra!

Fenerbahçe kaptanı Alex de Souza, bomba açıklamalar yaptı! Brezilyalı futbolcu Türkiye'deki başarısızlığı kabul ederken, başkandan sabır istedi ve en iyi tercihinin Fenerbahçe olduğunu söyledi! Yıldız futbolcu "Fenerbahçe istediği sürece Fenerbahçe'deyim" sözüyle de taraftarı rahatlattı!

Alex de Souza, Brezilya'da FB TV ve Fenerbahçe Dergisi'ne yaptığı açıklamalarda futbola nasıl başladığı, idollerinin ne olduğu, Fenerbahçe'ye transfer hikayesi, yatırımlarını, gelecekle ilgili planları, Brezilya'daki Fenerbahçe etkisi, Türk Milli Takımı'nın Euro 2008'deki şansı ve Fenerbahçe açısından geçtiğimiz sezonun değerlendirmesi konularında düşüncelerini dile getirdi.

Alex, "Fenerbahçe geçen sene Avrupa seviyesinde gayet iyi bir performans gösterdi diyebiliriz. Türkiye'de de seviyemizin altında kaldığımızı söyleyebiliriz. Çünkü, takımımızın seviyesine ve kalitesine baktığımız zaman bizim elbette ki şampiyon olmamız gerekiyordu" dedi.

Türkiye'den Brezilya'ya giden FB TV ve Fenerbahçe Dergisi ekibinin rotasında ilk olarak, Alex de Souza'nın yakınları ve arkadaşlarının yaşadığı, Alex'in ailesiyle birlikte tatilini geçirdiği, doğduğu ve büyüdüğü şehir Curitiba vardı.

Alex; büyük kızı Maria'nın doğum günü nedeniyle düzenlediği, eşi Daianne ve küçük kızı Antonia ile birlikte akrabaları, arkadaşları, takım arkadaşı Maldonado ve Rolfing ve Egzersiz Uzmanı Eurico de Campos'un katıldığı doğum günü partisinin ardından, altyapısında futbola başladığı Coritiba Futbol Kulübü'nün sahası Major Antonio Couto Pereira'da, ekibimizden Yasir Kaya'nın sorularını cevaplandırdı.

ZİCO, TOSTAO, PACHEQUİNHO İDOLLERİMDİ
Özel yaşamından, geleceğine ve Fenerbahçe'nin sezon değerlendirmesine kadar bir çok konuda görüşlerini dile getiren Alex, ekibimizin, Türkiye'den yaşadığı şehre gelerek kendisini şereflendirdiğini ifade ederek sözlerine başladı.

İlk olarak futbola nasıl başladığını anlatan Alex "Tüm Brezilyalılar gibi ben de sokakta oynamaya başladım. Sokakta maçlar yapıyordum. 8 yaşına geldiğimde de bir arkadaşım benim seçmelere girmem gerektiğini söyledi. Seçmelere girdim, kazandım. Coritiba'nın ufak takımında oynamaya başladım. 8 yaşımdan 19 yaşıma kadar bu kulübün içerisinde bulundum. Ondan sonra her şey benim için olumlu bir şekilde gelişti. Futbola çoğu Brezilyalı gibi evde ve sokakta futbol oynayarak başladım. Futbola ilk başladığım zamanlarda benim idolum Zico'ydu. Zico'nun yaptıklarına bakıp, onları taklit etmeye çalışıyordum. Daha sonra, takıma girdikten ve oynamaya başladıktan sonra, takım içinde olan oyuncuları bir şekilde örnek almaya başlıyorsunuz. Tostao vardı onu örnek alıyordum. Daha sonra sürekli maçlara gittiğim zamanlarda, profesyonel takımı tribünlerden izlerken takip ettiğim oyuncular vardı. Pachequinho vardı ki, o da bu kulübün önemli futbolcularından birisidir. Bu oyuncular benim örnek aldığım futbolculardı" diye konuştu.

"EN İYİ SEÇİMİM FENERBAHÇE OLMUŞ"
Kariyerinin başlarında Avrupa'ya transfer olma gibi bir hayali olup olmadığı yolundaki soru karşısında ise Alex, "Futbol oynamaya başladığım zamanlarda böyle bir düşünce kafamdan bile geçmiyordu. Özellikle oynamaya başladığım yıllarda bir gün Coritiba'nın formasını giymeyi hayal ediyordum. Sürekli kafamda bu vardı. Açıkçası salon futbolunu daha çok seviyordum ve salon futbolu oynamaktan daha çok zevk alıyordum. Fakat bir gün böyle profesyonel bir şekilde futbol oynayacağım, 13-14 yaşlarına gelince Milli Takıma gideceğim ve başarılı olup Avrupa'ya transfer olacağım hiç aklımın ucundan bile geçmezdi. Gençken kafamdan geçen düşünce, 'Acaba ben bir gün bu takımda oynayabilecek miyim?' şeklindeydi. Daha yükseğini hiçbir şekilde hayal etmemiştim. Her şey kendiliğinden gelişti" diye konuştu.

Türkiye'den ve Fenerbahçe'den ilk teklif aldığında neler düşündüğü konusunda ise Alex, "Ben Türkiye'den, Fenerbahçe'den aldığım zaman 26 yaşındaydım. Buradaki hedeflerimi tamamlamıştım. Brezilya'da belli bir düzeye gelmiştim. Palmeiras'ta diğer kulüplerde aynı şekilde başarılar ve şampiyonluklar elde etmiştim. Brezilya Milli Takımı'na seçildikten, teklif geldikten sonra da oldukça ilginç buldum ve olumlu karşıladım. Daha sonra da her şey benim için olumlu gelişti. Kulübün hedeflerini fark ettim. Transfer olacağı zaman da Mahmut ve Hakan bey geldiler ve bana kulübün hedeflerini yapmak istediklerini bana anlattılar. Ondan sonra da Fenerbahçe'ye imza attım ve her şey benim için olumlu şekilde gelişti. Geriye dönüp baktığımda kesinlikle her şey benim için olumlu. İyi ki Fenerbahçe'ye gelmişim diyorum. 4 sene önce teklifi aldığımda da olumlu karşılamıştım. 4 sene sonra geriye dönüp baktığımda da en iyi seçimimi Fenerbahçe'ye gelmekle yapmışım diyebilirim" diye konuştu.

YAŞAMAK İSTEDİĞİM YER CURITIBA
Bir gün Coritiba'ya geri dönüp futbolu burada bırakmak gibi bir düşüncesi olup olmadığı sorulduğunda ise Alex, "Benim de bir çok futbolcunun olduğu gibi böyle bir düşüncem var. Ben de kariyerime başladığım, futbola ilk adımlarımı attığım yerde bitirmek istiyorum. Özellikle kariyerimin son iki senesinde, iyi bir seviyede, bu kulüpte, ailemin yakınında, kendi ülkem ve şehrimde, tabii ki Avrupa'daki hedeflerimi başarıp, tamamlayıp belli bir seviyeye geldikten sonra sonra, buraya dönüp kariyerimin son iki senesinde burada oynayıp, burada bitirmek istiyorum. Kesinlikle burada hayatıma burada devam ettirmek istiyorum. Şu anda kendime bir ev yaptırıyorum. Ailem burada. Ben burada doğdum büyüdüm. Aynı şekilde eşim ve ailesi de burada. Tüm ailem ve tanıdıklarım burada. Futboldan sonra ne yapacağımı bilmiyorum. Henüz onu planlamadım fakat yaşamak istediğim yer burası" diye konuştu.

Alex, başarısında ailesinin katkısı sorulduğunda ise, "Ailem benim her şeyim. Çünkü, her şey bittikten sonra geriye kalacak olan yine ailedir. Bir gün futbol bitecek. Bir gün ben gollerimi atmayı bitireceğim. Bir gün eleştiriler de bitecek. Geride kalan, sizin yanınızda sizi sevenler olacaktır. Eşimle birlikte yaşlanacağız. Ailem, çocuklarım benimle birlikte büyüyecek. Bir gün futbol ve onunla birlikte gelenler bitecek, fakat ailemiz ve bizi sevenler her zaman yanımızda kalacak" diye yanıt verdi.

ELİ SIKI BİRİYİM
Alex, yatırımlarını nasıl değerlendirdiği, eli sıkı biri olup olmadığı yolundaki soruları ise, "Ben kesinlikle eli sıkı biriyim. Çünkü, geçmiş zamanlarıma baktığımda, elbetteki ailemle birlikte yaşadığım yıllarda benim hiçbir şeyim eksik olmuyordu. Fakat maddi yönden bakıldığında, pek de güçlü bir aile değildik. Bunlara ve şu anda yaşadığımız hayata bakarak, bizim bir şekilde ileriyi de düşünmemiz gerekiyor. Çünkü, hayat uzundur. Şu anda para kazanıyoruz ve bunu iyi bir şekilde değerlendirmeniz gerekiyor ailemizle birlikte. O yüzden geçmiş zamanları da dikkate alarak, şu anda yaşadığımız iyi düzeyli hayatı sürdürebilmek için iyi yerlere yatırım yapmanız gerekiyor. Bunu bir şekilde korunmalıyız. Çok fazla savuramayız. Ben de bunu yapıyorum" diye konuştu.

FENERBAHÇE ETKİSİ BREZİLYA SOKAKLARINDA
Alex, Fenerbahçe'nin Brezilya'da tanınırlığının nasıl olduğu ve Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselmesinin Fenerbahçe'nin Brezilya'daki tanınırlığına nasıl etki ettiği yolundaki soruları ise, "Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe'nin bu sene gösterdiği performans, Fenerbahçe'nin buradaki ününe ün kattı. Ben burada Curutiba'da ve Sao Paulo'da Fenerbahçe forması giyen insanlar gördükçe, tatmin ve açıkçası mutlu oldum. Çünkü Fenerbahçe'nin bu sene Şampiyonlar Ligi'nde göstermiş olduğu performans nedeniyle hem Türk futbolu, hem taraftarının takımına olan bağlılığı tanındı, hem de ne kadar iyi bir takım olduğu bilindi. Bunun olumlu etkisini Brezilya sokaklarında görmek, bu takımın bir parçası olarak beni de mutlu etti" diye yanıtladı.

ŞAMPİYON OLMALIYDIK
Geçen sezonun değerlendirmesini de yapan Alex, "Fenerbahçe geçen sene Avrupa seviyesinde gayet iyi bir performans gösterdi diyebiliriz Türkiye'de de seviyemizin altında kaldığımızı söyleyebiliriz. Çünkü, takımımızın seviyesine ve kalitesine baktığımız zaman bizim elbette ki şampiyon olmamız gerekiyordu. Fakat özellikle sezon başında ve bazı maçlarda kaybetmememiz gereken puanlar, sonlarda bizim onları aramamıza neden oldu. Fakat biz bu seneden dersler çıkarmalıyız. Avrupa'da iyi bir performans gösterdik. Türkiye Ligi'nde de benzer bir hikayeyi yeniden tekrarlamamak için işimize daha iyi sarılmalı ve dersler çıkarmalıyız" dedi.

HEDEFİMİZ HER KULVARDA BAŞARI
Alex gelecek sezonla ilgili planları konusunda ise, "Hedeflerimiz aynı şekilde yüksek olmaya devam edecek. Gerek Türkiye'de, gerekse Avrupa'da, hem çalışarak, hem de hedeflerimizi bilerek, bu hedeflerimize yürümemiz gerekiyor. Hedeflerimiz ise aynı. Yani her girdiğimiz kulvarda başarı" diye konuştu.

FENERBAHÇE İSTEDİĞİ SÜRECE FENERBAHÇE'DEYİM
Kendi ülkesi ve şehrinde gününü ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte geçirdiğini söyleyen Alex, "Uzakta olduğumuz 11 ayı bu 1 aya sıkıştırmaya çalışıyoruz" dedi.

Alex Türkiye'de ve Brezilya'dayken en çok neyi özlediği yolundaki soruya ise, "Brezilya'da olduğum zamanlarda Türkiye'deki günlük yaşantımı özlüyorum. Çünkü, hayatım ve düzenim şu anda Türkiye'de. Burada olduğum zamanlarda o düzeni özlüyorum açıkçası. Buraya tatil için geliyoruz. Türkiye'de olduğum zaman ise, Brezilya'da da Türkiye'de olan imkanlarımı yaşatmak gerek diye içimde bir özlem kuruyorum" şeklinde yanıt veren Alex, ancak futbolu bıraktıktan sonra Türkiye'de yaşamını sürdürmek gibi bir düşüncesinin olmadığını, yaşantısına Curitiba'da devam edeceğini yineleyerek, "Türkiye'ye, Türk insanına, İstanbul'a, Fenerbahçe'ye bayılıyorum, hayranlık duyuyorum. Fakat bu kesinlikle kafamda karar aldığım bir konu ki, yaşantıma burada devam edeceğim. Futbol yaşantım boyunca ve Fenerbahçe bana dayanabildiği sürece de Fenerbahçe'de kalmak istiyorum. Bir gün gelir de Fenerbahçe 'Alex'le olmaz, artık devam etmez' dediği anda da buraya gelip, futbolu bıraktığımda da yaşantıma burada devam edeceğim" diye konuştu. Alex, çocuklarının geleceği konusundaki düşüncelerini anlatırken ise, "Çocuklarımın eğitimlerini Türkiye'de, İstanbul'da almaları, büyümeleri harika. Futbol oynadığım süre içerisinde, kalabildiğim en uzun süre Türkiye'de kalmak, kızlarım ve onların eğitimleri açısından da gayet olumlu diye düşünüyorum" diye konuştu. Alex; sahada kaptanın kendisi, ama evde kaptanın eşi olduğunu belirterek, "Evde emirleri veren sadece o. Evde ben emirleri ondan alıyorum" diye konuştu.

BAŞKANIMIZA SABIR DİLİYORUM
Alex Curitiba'dan Fenerbahçe taraftarlarımıza ve Başkanımız Aziz Yıldırım'a vermek istediği mesajlar sorulduğunda ise, "Taraftarımızın beklentisi olduğunu biliyoruz. Her zamanki gibi, sezona başladığımız zaman, Türkiye içinde ve Avrupa'da hedeflerimiz olacak. Bunlar taraftarların değişmez beklentileridir. Bizim de Türkiye liginde ne olursa olsun şampiyonluğa ulaşmamız gerekiyor. Buna ulaşacak gücümüzün de olduğunu biliyoruz. Sadece çalışmamız gerekiyor. Avrupa için de limitlerimizi zorlayacağız ve gidebileceğimiz en iye yere, en üst seviyeye kadar çıkmaya çalışacağız. Başkanımıza da Allah'tan sabır diliyorum. Çünkü koskoca bir camianın sorumluluğunu üzerine yüklenmek, herkesin tatil yaptığı günlerde çalışmak ve takımın gelecek sezon için hazırlanmasını kolay değil. Şu anda takım için en iyisini yapmaya çalıştığını biliyoruz. Bir takımın sezon başında tüm güçleriyle hazır olması önemlidir. Biz de biliyoruz ki, Başkanımız bunun için elinden gelen tüm mesaisini harcıyor" diye konuştu.

GRUP SIKINTILI AMA TÜRKİYE'NİN GÜCÜ VAR
Alex, Avrupa Şampiyonası ve bu şampiyonada Türkiye'nin şansı konusunda ise, "Grubuna baktığınızda, Türkiye'nin biraz zorlu ve sıkıntılı bir grupta ve zorlu takımlarla eşleşti diye düşünüyorum. Ancak futbolcuları ele aldığınız zaman Türkiye'nin çok kaliteli bir ekibi var. Yapmak istediklerini yaptığı takdirde, Türkiye'nin gruptan çıkacağına inanıyorum. Bunun için de ilk adımın, özellikle Portekiz'e karşı oynanacak ilk maç olduğunu düşünüyorum. Oradan çıkarılacak olumlu bir sonucun, ileri zamanlarda kupa içerisinde Türkiye'nin lehine olacağını ve iyi bir havaya sokacağını düşünüyorum. Sıkıntılı bir grup fakat Türkiye'nin bu sıkıntıyı aşacak gücü var" dedi.

GÖSTERİLEN SEVGİ VE ŞEFKATE TEŞEKKÜR EDERİM
Son olarak Türkçe'yi bir miktar anladığını fakat konuşmakta zorluklar çektiğini söyleyen Alex, "Fenerbahçe'de biraz daha kalırsam. Yani kalacağım süre uzarsa, o zaman dil konusuna önem vermeye, işleri kolaylaştırmak adına kendi kendime söz verdim" dedi. Alex, "Tüm Fenerbahçelilere ve Türkiye halkına, ben ve aile gösterdikleri sevgi ve şefkatten dolayı teşekkür etmek istiyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

921
FENERBAHCE / Fener'den Gökhan Ünal açıklaması!
« : 06 Haziran 2008, 19:48:11 »
Fener'den Gökhan Ünal açıklaması!

Fenerbahçe, Trabzonspor'a transfer olan Gökhan Ünal'la ilgili bir açıklama yaptı! Kayserispor ile görüşme yaptıklarını doğrulayan sarı lacivertliler, fakat öne sürüldüğü gibi red edilmediklerini, transferden yüksek bonservis bedeli nedeniyle vazgeçtikleri belirtildi!

Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, basında yer alan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Kayserispor Başkanı Recep Mamur ile Gökhan Ünal'ın transfer edilmesi konusunu görüştüğü ve Mamur'un, Yıldırım'a 'Gökhan'ı Trabzon'a vereceğim onlara sözüm var' diyerek Sarı-lacivertli ekibin transfer teklifini reddettiği haberinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Gökhan Ünal transferi konusunda sayın Mamur'un bu şekilde bir reddi söz konusu değildir. Kulübümüz, Kayserispor ile Gökhan Ünal transferi konusunda görüşmüş, ancak istenen bonservis bedelinin çok yüksek olması sebebiyle, kendilerine Gökhan Ünal'ı bu bonservis bedeli karşılığı transfer etmemizin mümkün olmadığı bildirilmiştir. Dolayısıyla Kayseri yönetiminin teklifimizi reddi değil, kulübümüzün yüksek bonservis bedeli nedeniyle talebini geri çekmesi durumu söz konusudur. Gökhan Ünal transferinin hem Trabzonspor hem de Kayserispor için hayırlı olmasını diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.




922
FENERBAHCE / "Emre F.Bahçe de başarılı olacaktır!"
« : 06 Haziran 2008, 19:47:59 »
"Emre F.Bahçe de başarılı olacaktır!"

Galatasaray'ın eski takım kaptanı Bülent Korkmaz Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçe'ye transferini değerlendirdi ve A Milli Takım'ın Euro 2008'deki şansı ile Fenerbahçe'nin Nihat'la ilgilenmesini yorumladı..

Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçe'ye transferinin her iki tarafa için de hayırlı olması dileğinde bulunarak, "Emre benim her zaman takdir ettiğim ve beğendiğim bir oyuncu. Bu sene Newcastle United'da sakatlıklarından dolayı çok fazla maç yapamadı. Galatasaray'da yetişmiş, sonra yurt dışına çıkmış ve tekrar Türkiye'ye dönerek Galatasaray'ın ezeli rakibi Fenerbahçe'ye transfer oluyor ve bu da tepki ile karşılanıyor. Bunlar her ülkede oluyor. Önemli olan oyuncunun vereceği performans. Emre ile İngiltere'de görüşme imkanım oldu. Milli Takım'da da çok iyi oynayacaktır. Fenerbahçe de de başarılı olacaktır" dedi.

Fenerbahçe'nin, Emre'nin ardından Nihat Kahveci'yi de transfer etmek istemesiyle ilgili olarak Bülent Korkmaz, "Nihat bana Türkiye'ye dönmeyi düşünmediğini söyledi. Nihat kendini geliştirmiş çok iyi ve önemli bir oyuncu. Benim çok beğendiğim, severek izlediğim, zevk aldığım bir oyuncu. Transferi yaparlarsa çok büyük bir transfer olur bu. Villarreal'de sakatlığı yüzünden çok fazla oynayamamasına rağmen 18 gol attı. Nihat'ın vereceği bir karar, ama Villarreal Kulübü'nün kabul edeceğine inanmıyorum. Kabul etse bile Fenerbahçe çok yüksek bir bonservis bedeli öder" şeklinde konuştu.

Bülent Korkmaz, Türkiye-Portekiz maçıyla ilgili olarak da, "Artık her şeyi bir kenara bırakıp Milli Takımımız'a destek olmamız gerekir. Biz eski milli oyuncular olarak onları her zaman destekliyor ve onlara dua ediyoruz. Ülke futbolu ve insanı için çok önemli. Umarım başarılı olurlar, tek dileğimiz bu" ifadelerini kullandı.



923
FENERBAHCE / "Emre yapması gerekeni yaptı!"
« : 06 Haziran 2008, 19:47:42 »
"Emre yapması gerekeni yaptı!"

Eski G.saraylı Hakan Ünsal bomba sözler sarfetti.. Emre'nin, Fenerbahçe'ye transferinde profesyonelce davrandığını söyleyen Hakan Ünsal, Galatasaray'ın Hakan Şükür'e, Okan'a ve diğer oyunculara yaptıklarından sonra Emre'den bu vefayı beklemesinin de doğru olmadığını kaydetti..

Galatasaraylı eski futbolcu Hakan Ünsal, Premier Lig ekibi Newcastle United'dan Fenerbahçe'ye transfer olan Emre Belözoğlu'nun profesyonelce davrandığını belirterek, "Galatasaray'ın Hakan Şükür'e, Okan'a ve diğer futbolculara yaptıklarından sonra Emre'den vefa beklemek çok doğru değil" dedi.

Hakan Ünsal, Emre'nin Fenerbahçe'de çok iyi bir performans sergileyeceğine inandığını kaydederek, "Bu tür transferler gündemi çok meşgul eden ve önemli transferler oluyor. Emre'nin Fenerbahçe'de zorluk çekeceği aşikar. Ama ben bunun saha içinde olacağını sanmıyorum. Emre'nin Fenerbahçe'de çok iyi oynayacağına inanıyorum. Dünyada bu tür transferler artık çok fazlasıyla yapılıyor. Son yıllarda ülkemizde de artık bunlar yaşanmaya başladı. Bunu kimsenin ölüm-kalım meselesine, kan davası haline getirmesine gerek yok. Galatasaraylı taraftarlar tabii ki üzgünler, ama şunu da bilsinler ki, Fenerbahçe tarafından Emre'ye sunulan şartları Galatasaray maalesef verecek bir yapıda değildi şu anda. Bu transferden kendilerinin de bilgisi vardı" şeklinde konuştu.

Emre'nin, Fenerbahçe'ye transferinde profesyonelce davrandığını söyleyen Hakan Ünsal, "Galatasaraylılar Emre'nin Sarı-kırmızılı takıma gelmesini isteyerek bir anlamda vefalı davranmasını bekliyordu. Ancak Galatasaray'ın Hakan Şükür'e, Okan'a ve diğer oyunculara yaptıklarından sonra Emre'den bu vefayı beklemek çok doğru değil. Ki Emre buna rağmen o şekilde yapmadı, yapması gerekeni de yaptı zaten. İnsanların doğruları bilmesinde fayda var. Emre, Maldonado'dan çok daha iyi bir futbolcu. Fenerbahçe ihtiyacı olan bölgeye transfer yapmış oldu. Appiah'ın sakatlığını da düşünürsek çok önemli bir yere ciddi bir transfer yaptı Fenerbahçe" ifadelerini kullandı.

Hakan Ünsal, Fenerbahçe'nin transfer etmek istediği bir diğer milli futbolcu Nihat Kahveci ile ilgili olarak, "Takımı Villarreal kendisini bırakır mı? Ne kadar bonservis ister? Nihat'ın eşi bu transferi ister mi? Bunlar bir çok sorular. Olmaz diye bir şey yok. Sonuçta Emre de, Nihat da, Tuncay da bütün futbolcular bu işi para kazanmak için yapıyor. Belli bir yaştan sonra da zaten bırakıyorlar. Çok ciddi bir teklif gelirse Nihat da bunu doğal olarak kabul edebilir" dedi.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'nde A Milli Takım'ın, Cumartesi günü Portekiz ile yapacağı maçla ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine de Hakan Ünsal, "Portekiz çok iyi bir takım gibi gözüküyor. Ancak bizim de bir avantajımız var. Eğer bizi ciddiye almazlarsa, bu bize artı olarak dönebilir. Portekiz takımının ofansif ve defansif oyuncularının fazlalığı onları favori gösteriyor. Ancak grupta bizim asıl rakibimiz Portekiz değil. Çek Cumhuriyeti ve İsviçre maçından sonra guruptaki yerimiz belli olacak. Bir galibiyet ve bir beraberlik alabilirsek gruptan çıkarız" diye konuştu.





924
FENERBAHCE / En medyatik Aslan!
« : 06 Haziran 2008, 19:47:27 »
En medyatik Aslan!

Şampiyonluğu Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe, en medyatik unvanını da ezeli rakibine bıraktı! En medyatik futbolcu da G.Saray'dan çıkarken, teknik direktörde ise Zico tahtından inmedi..

Turkcell Süper Lig'de şampiyonluğunu ilan ederek tüm taraftarlarını sevince boğan Galatasaray, Mayıs ayında medyanın da gözdesi oldu. Gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesi toplamında 18.312 habere konu edilen Galatasaray’ın, ekranlarda kalma süresi ise 325 saati aştı.

Aynı araştırma verilerine göre; önceki aya oranla haber sayısı % 30 oranında düşüş gösteren Fenerbahçe, hem şampiyonluğu hem de “en medyatik spor kulüpleri” listesindeki birinciliğini Galatasaray’a kaptırdı. Son maça kadar şampiyonluğu kovalayan Fenerbahçe hakkında, Mayıs ayı boyunca 18.24 haber yapıldı. Şampiyonluğu kaçırmasıyla taraftarlarını üzüntüye boğan Fenerbahçe’nin, ekranlarda kalma süresi ise 215 saate yakın oldu.

Medyanın en çok yer verdiği üçüncü spor kulübü, 10.984 haberler Beşiktaş olurken, onu 6.985 haber ile Trabzonspor ve 5.692 haber ile Sivasspor izlediler.

Galatasaray’ın tecrübeli futbolcusu Hakan Şükür, Mayıs ayında medyanın en çok yer verdiği isim oldu. Önceki aya göre haber sayısı % 56 oranında artış gösteren Hakan Şükür, transfer durumu ve futbolu bırakacağı söylentileriyle spor basınının yakın markajındaydı. Mayıs ayında 3.409 habere konu olan Şükür’ün ekranlarda kalma süresi ise 21 saate yakın oldu.

Ayın en çok konuşulan ikinci futbolcusu Fenerbahçe’nin kaptanı Alex De Souza’ydı. Haber sayısında, % 53 oranında düşüş yaşayarak ikinci sıraya gerileyen Souza, 1.454 habere konu oldu. Souza’ya TV kanalları ise iki saati aşkın süreyle yer verdi.

Medyanın en çok yer verdiği diğer sporcular, sırasıyla Semih Şentürk, Mateja Kezman ve Mehmet Aurelio’ydı. Geçtiğimiz ay spor dünyasını hareketlendiren Türk futbolcular arasından dikkatleri en çok çekenler ise, özellikle yurtdışından gelen transfer tekliflerini değerlendiren Arda Turan ve Gökhan Zan oldular.

ZICO YİNE ZİRVEDE !..
Fenerbahçe şampiyonluğu kaçırdı ama Zico “en medyatik” ünvanını korudu !.. Zico, bir önceki ayda olduğu gibi Mayıs ayında da “en medyatikler” listesindeki birinciliğini korudu. Ay toplamında 2.995 habere konu olan Zico’yu, 1.274 haberle Ertuğrul Sağlam izledi.