İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - m3t3d1nh0

985
BEŞİKTAŞ / Çarşı kapanmasın diyenlere..
« : 05 Haziran 2008, 06:17:59 »
Çarşı kapanmasın diyenlere..

Çarşı'nın kendisini feshetmesinin ardından camiada başlayan belirsizliğe nokta koymak isteyen bir grup, efsane tribün grubunun yeniden toplanması için kampanya başlattı..

www.carsikapanmasin.com adresinde başlatılan kampanya Beşiktaşlı taraftaralara, "Çarşı Feshedilmeye Karşı!" başlığıyla duyuruldu.

Sitede yayınlanan bildirinin altında, siyah beyazlılara şu çağrı yapıldı;
"Çarşı Kapatılmaya karşı.. Bildiriyi onaylıyor ve Türkiye'nin en değerli, Avrupa'nın en tanınan gruplarından olan Çarşı'nın kapatılmasına siz de karşı çıkıyorsanız lütfen imza kullanın! Bu sevda böyle bitmez! Hiç aklınıza gelmeyecek mi sevenleri ayırmanın günah olduğu!"

Bu arada haber yayına hazırlanırken bildiriye katılanların sayısı 29 bine yaklaşmıştı.



986
BEŞİKTAŞ / Görkem Rize'de kaldı!
« : 05 Haziran 2008, 06:17:44 »
Görkem Rize'de kaldı!

Bank Asya 1. Lig takımlarından Boluspor'da kiralık olarak oynayan ve başarılı bir sezon geçiren Çaykur Rizespor'un oyuncusu Görkem Görk, Beşiktaş'a transfer söylentilerine açıklık getirdi. Görkem gelecek sezonda Çaykur Rizespor forması giyeceğini söyledi.

Boluspor'da çok güzel günler geçirdiğini ifade eden Görkem Görk, şampiyonluk ipinin son karşılaşmada kaçmasından dolayı üzüntülü olduğunu söyledi. Çaykur Rizespor'un oyuncusu olduğunu ifade eden Görkem, "Beşiktaş'tan teklif aldığım doğru. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve Rizespor Kulübü Başkanı Abdülkadir Çakır görüşmüşler. Ancak gelecek yıl şampiyonluk hedefi olan Rizespor benim kulüpte kalmamı istedi. Şu anda transfer durdurulmuş durumda. Rizespor'un oyuncusuyum. Gelecek sezon Rizespor için ter dökeceğim" dedi.

Kendisine yapılan transfer tekliflerinin onur verici olduğunun altını çizen Görkem Görk, ilerleyen yıllarda 3 büyüklerde oynamak istediğini de sözlerine ekledi.




987
BEŞİKTAŞ / "Maradona'ya benzetmedim"
« : 05 Haziran 2008, 06:17:27 »
"Maradona'ya benzetmedim"

Beşiktaş Futbol Takımı Genel Menajeri Sinan Engin, Ankarasporlu Hürriyet Göçer ile Çaykur Rizesporlu Ahmet Görkem Görk'ün siyah-beyazlı takımın gündeminde olduğu ve Seric'i Gordon Schildenfeld ile karşılaştırarak, Maradona'ya benzettiği yönünde çıkan haberleri yalanladı.

Sinan Engin, yaptığı açıklamada, öncelikle bugün ve geçen günlerde yazılı ve görsel basında Beşiktaş'a transfer edildiği söylenen birçok futbolcunun konuşulmakta olduğunu belirterek, "Ankarasporlu Hürriyet, Çaykur Rizesporlu Görkem ve basında diğer çıkan isimlerle ilgili bugüne kadar herhangi bir çalışmamız olmadığı gibi, transfer listemizde yer almayan bu oyuncularla bundan sonra da herhangi bir temasımız olmayacaktır" dedi.

Engin, bunun yanı sıra birkaç gündür medyada kendisine atfedilerek yeni transfer Seric ile Schildenfeld'i karşılaştırdığı ve Seric'i, Schildenfeld'e oranla Maradona'ya benzettiği yönündeki haberlerin de gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Genel menajer Engin, basında yer alan Seric-Schildenfeld kıyaslamasıyla ilgili şunları kaydetti:
"Ben hiçbir basın organına böyle bir kıyaslama yapmadığım gibi, Seric ile ilgili Maradona benzetmesinde de bulunmadım. Bugünden sonra Anadolu Ajansı ve kulübümüzün resmi internet sitesi dışında benim adıma çıkan haberlere taraftarlarımızın ve camiamızın itibar etmemesini önemle rica ediyorum. Ayrıca benim açıklamalarım haricinde, Beşiktaş Kulübü dışındaki başka kişilerin yapacağı açıklamalar da kulübümüzü bağlamamaktadır."



988
BEŞİKTAŞ / En çok Beşiktaş çekti!
« : 05 Haziran 2008, 06:17:15 »
En çok Beşiktaş çekti!

Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu sezon boyu aldığı kararlarla kulüplere ceza yağdırdı! Kurul, 18 Süper Lig ekibi için geçen sezon 1 milyon 131 bin 500 YTL'lik ceza kararı alırken, cezalardan en çok çeken takım Beşiktaş oldu! İşte ceza dosyası!

Her hafta yaptığı toplantılarda kulüplerle ilgili dosyaları karara bağlayan ve zaman zaman eleştirilen Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, istisnasız bütün Süper Lig takımlarına para cezası verdi. Kurul, 18 Süper Lig ekibi için geçen sezon 1 milyon 131 bin 500 YTL'lik ceza kararı aldı.

Disiplin Kurulu, verdiği cezalarla sezon boyunca en çok Beşiktaş'ın canını yaktı. Siyah-beyazlı ekip, toplam 214 bin 500 YTL'nin yanı sıra 1 maç saha kapama ve 2 maç seyircisiz oynama cezalarına çarptırılırken, genel menajer Sinan Engin 1 maç hak mahrumiyeti ve 5 bin YTL para cezası, futbolcu İbrahim Üzülmez ise 3 maç oynamama cezası aldı.

Beşiktaş'ı, aldığı 207 bin YTL'lik cezasıyla Bursaspor izledi.
Yeşil-beyazlı ekip, kuruldan ayrıca 3 maç seyircisiz oynama cezası alırken, teknik direktör Bülent Korkmaz ve Egemen Korkmaz'a 1'er maç, Romacshenko'ya ise 2 maç oynamama cezası verildi.

Sezona 5 maç seyircisiz oynama cezasıyla başlayan Galatasaray'ın bu cezasına sezon içinde de 1 maç eklendi. Kasasından 146 bin YTL çıkan sarı-kırmızılı takımda, ayrıca Hasan Şaş 2 maç oynamama, yönetici Tunca Haznedaroğlu 15 gün ve Adnan Sezgin 21 gün hak mahrumiyeti cezası aldı.

Sezon boyunca 6 maç seyircisiz oynama cezasına çarptırılan Trabzonspor'a 55 bin 500 YTL para cezası veren kuruldan, Fenerbahçe de 63 bin 500 YTL ceza aldı.

-EN KARLI TAKIM OFTAŞ SPOR-
Ligdeki ilk yılında ortaya koyduğu performansla dikkatleri üzerine çeken Gençlerbirliği OFTAŞ Spor, PFDK'dan en az para cezası alan takım oldu.

Başkent ekibi, sezon boyunca bin YTL para cezası verirken, futbolcusu Olgay Coşkun da 2 maç oynamama cezası aldı.

Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'un ardından Gençlerbirliği 2 bin, İstanbul Büyükşehir Belediyespor da 3 bin YTL ile en az para cezası alan takımlar arasında yer aldı.

-KURUL, BAŞKANLARI DA CEZALANDIRDI-
PFDK, 6 kulüp başkanına da çeşitli gerekçelerle hak mahrumiyeti ve para cezası verdi.

Kurul, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'i 3 ay hak mahrumiyeti ve 15 bin YTL para cezası, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ı 21 gün hak mahrumiyeti, eski Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak'ı 2 ay hak mahrumiyeti, Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl'ı 20 gün hak mahrumiyeti, Vestel Manisaspor Kulübü Başkanı Kenan Yaralı'yı 45 gün hak mahrumiyeti ve 5 bin YTL para cezası, eski Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan'ı da 20 gün hak mahrumiyetiyle cezalandırdı.

Disiplin Kurulu tarafından cezalandırılan Süper Lig ekipleri, kulüp başkanları, teknik direktörler ve futbolcular şöyle:

BEŞİKTAŞ: 214 bin 500 YTL, 1 maç saha kapama, 2 maç seyircisiz oynama, İbrahim Üzülmez (3 maç), Yıldırım Demirören (3 ay hak mahrumiyeti ve 15 bin YTL para cezası), Sinan Engin (1 maç ve 5 bin YTL para cezası)

FENERBAHÇE: 63 bin 500 YTL, Mateja Kezman (2 maç), Deivid De Souza (1 maç), Aziz Yıldırım (21 gün hak mahrumiyeti), Volkan Demirel (4 maç)

GALATASARAY: 146 bin YTL, 1 maç seyircisiz oynama, Hasan Şaş (2 maç), Adnan Sezgin (21 gün), Tunca Haznedaroğlu (15 gün)

TRABZONSPOR: 55 bin 500 YTL, 6 maç seyircisiz oynama, Nuri Albayrak (2 ay hak mahrumiyeti)

GENÇLERBİRLİĞİ: 2 bin YTL

GENÇLERBİRLİĞİ OFTAŞ SPOR: Bin YTL, Olgay Coşkun (2 maç)

ANKARAGÜCÜ: 82 bin 500 YTL

ANKARASPOR: 9 bin 500 YTL, Neca (2 maç)

SİVASSPOR: 62 bin YTL, Murat Sözgelmez (1 maç), Muhammed Ali Kurtuluş (1 maç), Akın Vardar (1), Sezgin Bektaş (3 maç), Balili (1 maç)

KAYSERİSPOR: 5 bin YTL, Andres Iglesias (1 maç), Gökhan Ünal (2 maç), Tolunay Kafkas (3 maç)

ÇAYKUR RİZESPOR: 63 bin 500 YTL, Emre Toraman (1 maç), Enis Ulaşan (1 maç), Ömer Kesici (2 maç), Erdoğan Arıca (1 maç)

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: 3 bin YTL, Sertan Eser (3 maç), Gökhan Kaba (3 maç)

KASIMPAŞA: 36 bin 500 YTL, Kadir Özcan (2 maç), Coulibaly (2 maç), Erhan Küçük (2 maç)

VESTEL MANİSASPOR: 38 bin 500 YTL, Kenan Yaralı (45 gün hak mahrumiyeti ve 5 bin YTL para cezası), Giray Bulak (2 maç), Filip Holosko (1 maç), Şener Aşkaroğlu (2 maç)

BURSASPOR: 207 bin YTL, 3 maç seyircisiz oynama, Bülent Korkmaz (1 maç), Egemen Korkmaz (1 maç), Romacshenko (2 maç)

DENİZLİSPOR: 30 bin YTL

KONYASPOR: 42 bin YTL, Ahmet Şan (20 gün hak mahrumiyeti), Salih Eken (1 maç)

GAZİANTEPSPOR: 69 bin 500 YTL, İbrahim Kızıl (20 ay hak mahrumiyeti).



989
BEŞİKTAŞ / Sergen'e jübile!
« : 05 Haziran 2008, 06:16:56 »
Sergen'e jübile!

Eski sembol futbolcularına vefasız davrandığı konusunda yaygın bir inanış bulunan Beşiktaş'ta kötü alışkanlıklar değişmeye başladı.. Siyah beyazlılar futbolu bırakan eski yıldızları Sergen'e anlamlı bir teklifte bulundu..

KARTAL YİĞİT / Vatan

Siyah-beyazlı kulübün başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş altyapısının Türk futboluna hediye ettiği Sergen Yalçın’a sürpriz bir jübile yapmak için harekete geçti.. 1991-92 sezonunda Beşiktaş altyapısından A takıma yükselen Sergen, 1997-98 sezonunda 8 milyon dolara İstanbulspor’a satılmış; daha sonra F.Bahçe ve G.Saray’da 2’şer, Trabzonspor’da ise 1 sezon oynadıktan sonra 2002-03 sezonunda tekrar Beşiktaş’a dönmüştü.. Beşiktaş’ın son şampiyonluğu yaşadığı 100. yıl kadrosunda yer alan Sergen, 2006-07 sezonunda Beşiktaş’la yollarını 2. defa ayırıp İkinci Lig’deki Şekerspor’a gitmişti

DEMİRÖREN’E BRAVO
KENDİSİNİ gönderen Demirören yönetimiyle de sorunlar yaşamasına karşın, Beşiktaş tecrübeli futbolcuya önemli bir vefa örneği gösterdi. Demirören’in talimatıyla önceki gün Sergen’i telefonla arayan menajer Sinan Engin, “Futbolu bıraktığını duydum.. Senin gibi yetenekler kolay yetişmiyor.. Ben yeteneğini ve tecrübeni gençlere aktarmandan yanayım.. Sen Beşiktaş’ın çocuğusun.. Beşiktaş’la arana mesafe koymana da gerek yok.. Yaşanan tatsızlıkları unutalım.. Ve madem futbolu bıraktın, üstümüze düşeni yapalım, sana görkemli bir jübile düzenleyelim.. Ayrıca istersen, İngiltere’ye teknik direktörlük kursuna yollayıp hem yabancı dil öğrenmeni hem de kendini geliştirmeni sağlayalım. Sonra Beşiktaş’a hizmet edersin” teklifinde bulundu

SERGEN DUYGULANDI
BU bir öneri karşısında duygulanan Sergen ise Engin’e “Bu kadar ince düşünmenizden gururlandım.. Başka takımlarda da oynamış olabilirim ama ben her zaman Beşiktaşlı Sergen’im.. Tabii ki jübile yapmak isterim, ayrıca kendimi gelişme konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Bu yaklaşımınıza teşekkür ederim” karşılığını verdi.. Engin’in Sergen’i başkan Yıldırım Demirören’le görüştürdükten sonra sezon başına kadar jübileyi yetiştirme çalışmalarının başlayacağı öğrenildi.. Sergen için Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim de bir jübile planlıyordu.. Ancak Beşiktaş’ın devreye girmesiyle, Sergen’e futbola başladığı siyah-beyazlı formayla jübile yapma şansı doğdu..



990
BEŞİKTAŞ / İnönü'nün alternatifi Gebze!
« : 05 Haziran 2008, 06:16:41 »
İnönü'nün alternatifi Gebze!

Beşiktaş yönetiminin, tadilata alınması planlanan İnönü Stadı'na alternatif arayışları devam ediyor. Siyah beyazlı yöneticiler Zeytinburnu ve Maltepe statlarının ardından Gebze Şehir Stadı'nda incelemelerde bulundu. Genel sekreter Kenan Öner Gebze'nin artıları olduğunu kaydetti..

Genel sekreter Kenan Öner, yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Yücel, Bülent Deriş, İlhan Durunay, Behçet Ümitlen ve İnönü Stadı Müdürü Turgut Akan'dan oluşan heyet, Zeytinburnu ve Maltepe statlarının ardından Gebze Şehir Stadı'nda incelemelerde bulundu.

Öner, incelemeler sırasında yaptığı açıklamada, Gebze Şehir Stadı'nın ulaşım, otopark, zemin ve tribün olarak artıları bulunduğunu belirterek, tek sorunu aydınlatmanın oluşturabileceğini söyledi.

Bu sorunun da çözülebilir olduğunu ifade eden Öner, ''Beşiktaş Kulübü eğer bir adım atacaksa bunu çok iyi hesaplamalı. Gebze Şehir Stadı'nda oynama kararı verdiğimiz an bir daha geri dönüş olmayacaktır. Bunun için tüm koşulları en ince ayrıntısına kadar hesaplayacağız. Gebze Şehir Stadı'nı Beşiktaş'ın lig ve belki de Avrupa maçlarını oynayacağı bir statüye kavuşturmamız gerekecek'' diye konuştu.

Detaylı çalışmaların teknik bir ekiple yapılacağını dile getiren Öner, yönetim kuruluna somut rapor sunacaklarını, sonrasında da net kararlarını açıklayacaklarını bildirdi.



991
BEŞİKTAŞ / Tandoğan uzattı!
« : 05 Haziran 2008, 06:16:18 »
Tandoğan uzattı!

Transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, iç transferde tecrübeli oyuncusu Ali Tandoğan'la anlaştı! Siyah-beyazlıların genel menajeri Sinan Engin, Tandoğan'ın sözleşmesini 1 yıl daha uzattıklarını açıkladı!

Beşiktaş Futbol Takımı Genel Menajeri Sinan Engin, siyah-beyazlı kulüple sözleşmesi 31 Mayıs'ta sona erecek olan Ali Tandoğan'ın mukavelesini 1 yıl daha uzattıklarını açıkladı.

992
BEŞİKTAŞ / Tuna: "Hedeflerim büyüdü"
« : 05 Haziran 2008, 06:15:57 »
Tuna: "Hedeflerim büyüdü"

Beşiktaş'ın, Gençlerbirliği'nden transfer ettiği defans oyuncusu Ayhan Tuna Üzümcü, siyah-beyazlı kulübe geldiği için tatlı bir telaş yaşadığını belirtti! "Hedeflerim büyüdü" diyen Tuna, öncelikle güçlü olup takıma daha fazla katkı sağlamak istediğini söyledi!

Ayhan Tuna Üzümcü, Beşiktaş TV'ye yaptığı açıklamada, geçen sezon forma giydiği Gençlerbirliği'nin iyi bir sezon geçirmediğini, ancak kendisinin iyi bir performans ortaya koyduğunu ve süreklilik sağladığını, bunun semeresini de Beşiktaş'a transfer olarak gördüğünü söyledi.

Beşiktaş'ta gelecek sezon en büyük rekabetin savunmada yaşanacağını ifade eden Tuna, ''Savunma oynayan yabancı transferler de var. Güzel bir rekabet ortamı olacak, bu da Beşiktaş'a yarayacak. Hedeflerim büyüdü, sorumluluklarım da arttı. Bunun farkındayım. Savunma bloğunda ciddi bir mücadele yaşanacak. Kendimi bu duruma hazırlıyorum'' diye konuştu.

Futbol yaşamı boyunca sürekli yükselen bir performans grafiğine sahip olduğunu ve bunun Beşiktaş'ta da devam edeceğine inandığını dile getiren Ayhan Tuna Üzümcü, sürekli kendini geliştirmek istediğini, bunun için çalışmalar yaptığını kaydetti.

Tuna, güçlü olabilmenin önemine değinirken, ''Güçlü olduğunuz zaman, sahada yeteneklerinizi kullanabiliyorsunuz. Önemli olan güçlü olabilmek, kalabilmek. Güçlü kaldığınızda tekniğinizi, süratinizi daha iyi kontrol edebiliyorsunuz. Ben öncelikle güçlü olup, takıma daha fazla katkı sağlamak istiyorum'' şeklinde açıklamada bulundu.



993
BEŞİKTAŞ / ''Beşiktaş Görkem'i istedi!''
« : 05 Haziran 2008, 06:15:43 »
''Beşiktaş Görkem'i istedi!''

Çaykur Rizespor Başkanı Abdülkadir Çakır, savunma oyuncuları Ahmet Görkem Görk'ü Beşiktaş'ın transfer etmek istediğini, ancak siyah-beyazlı kulübe olumsuz yanıt verdiklerini söyledi. Görkem ise kendisi ile ilgili kararı başkanının vereceğini belirterek "Başkanım ne derse o olur" dedi.

Çakır, yaptığı açıklamada, Yıldırım Demirören'in transfer için kendisini aradığını belirterek, "Bu teklif bizi mutlu etti. Fakat biz bu sezon yeniden Turkcell Süper Lig'e yükselmek istiyoruz. Görkem de bu mücadelemizde en çok güvendiğimiz futbolcularımızdan bir tanesi. Bu nedenle Demirören'e teklifi için teşekkür ederek, bu transferin gerçekleşemeyeceğini bildirdik" dedi.

Hedeflerinin güçlü bir kadro kurmak olduğunu ifade eden Çakır, "Maalesef geçen yıl talihsizlikler yaşayarak ligden düştük. Kente hiç hak etmediği bir üzüntü yaşattık. Bu üzüntüyü ortadan kaldırmak boynumuzun borcu. Yeniden Süper Lig'e yükselerek bu borcumuzu ödemek zorundayız" diye konuştu.

GÖRKEM: "KARARI BAŞKANIM VERİR"
Çaykur Rizespor'un defans oyuncusu Görkem, Beşiktaş'tan aldığı transfer teklifinin kendisini mutlu ettiğini ifade etti.

Görkem, şunları söyledi:
"Tabii herkese böyle bir teklif nasip olmaz. Herkes dört büyük takımdan birinde oynamak ister. Beşiktaş, büyük bir camia. Fakat, Çaykur Rizespor da çok büyük bir camia. Ben Rize'de olmaktan son derece mutluyum. Şu anda takımımın başarısından başka bir şey düşünmüyorum. Transfer konusunda konuşmak bana düşmez. Benimle ilgili kararı başkanım Abdülkadir Çakır verir. Her iki camia için hayırlısı ne ise, başkanım ne derse o olur."

Çaykur Rizespor'da kalıcı başarılara imza atamamanın üzüntüsünü yaşadığını belirten Görkem, "Maalesef geçen yıl formumun en üst seviyesindeyken Saffet Susiç'in isteğiyle ayrılmak zorunda kaldım. Kiralık olarak gittiğim Boluspor'da iyi işler yaptığıma inanıyorum. Play off finalinde yenilerek Bolu halkına Süper Lig sevinci yaşatamadık. İnşallah bu sezon benim de gayretlerimle bu sevinci Rizeliler'e yaşatır, Çaykur Rizespor'u yeniden hak ettiği Süper Lig'e taşırız" dedi.

Ahmet Görkem Görk, geçtiğimiz sezon Çaykur Rizespor'da Samet Aybaba'nın teknik direktörlük yaptığı ilk iki maçta, ilk 11'de sahaya çıkarak 180 dakika görev yapmıştı. Samet Aybaba'nın görevi bırakmasının ardından Saffet Susiç döneminde kadroya giremeyen Görkem, devre arasında Bank Asya 1. Lig takımlarından Boluspor'a kiralanmıştı. Boluspor'da iyi bir grafik yakalayan Görkem, 16 maçta, bin 436 dakika sahada kalarak 6 gol atmış 4 kez sarı kart görmüştü.

994
BEŞİKTAŞ / Beşiktaş ihaleye katılmıyor!
« : 05 Haziran 2008, 06:15:27 »
Beşiktaş ihaleye katılmıyor!

Beşiktaş, BJK Koleji'nin de içinde yer aldığı Çilekli Tesisleri'nin bulunduğu yer için Beşiktaş Belediyesi'nin gerçekleştireceği yeni ihaleye, koşulların ağırlığı nedeniyle katılmayacağını açıkladı.

Siyah beyazlı ekibin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Beşiktaş Kulübü'nün, 1995 yılında, Beşiktaş Belediyesi'nin, Çilekli Tesisleri'nin bulunduğu yer için açtığı ihaleye, burada bir eğitim yuvası kurmak amacıyla katıldığı ve ihaleyi aldığı kaydedildi.

Ardından, burada hayata geçirilen BJK Koleji'nin, 10 yıldır faaliyetlerini sürdürdüğü dile getirilen açıklamada, "Ancak yönetim kurulumuz, sözleşmenin sona ermesi nedeniyle yarın Beşiktaş Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan ihaleye, mevcut şartların çok yüksek olması ve fiyatlandırmaların, bir önceki döneme ve ihale şartnamesine göre fevkalade değiştirilmesi nedenleriyle katılmama kararı almıştır" denildi.



995
FENERBAHCE / Carlos'a göre iş kazasıymış !
« : 05 Haziran 2008, 06:09:33 »
Fenerbahçe´nin Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos, Şampiyonlar Ligi´nde ortaya koydukları performansla güçlerini ispatladıklarını belirtirken, "Bu sezon bir kaza sonucu lig şampiyonluğunu kaybettik" dedi.
4.6.2008

996
FENERBAHCE / "Kaçan Şampiyonluk Kaza"
« : 05 Haziran 2008, 06:08:52 »
"Kaçan Şampiyonluk Kaza"

Brezilyalı yıldızımız Roberto Carlos, Şampiyonlar Ligi’nde ortaya koydukları performansla güçlerini ispatladıklarını belirtti. Roberto Carlos, Fenerbahçe dergisinin Haziran ayı sayısında yer alan açıklamasında, geride kalan sezonun değerlendirmesini yaparken, özellikle Şampiyonlar Ligi’nde elde edilen başarının önemini vurguladı ve gelecek sezonun çok farklı olacağını kaydetti.

Başarı kriteri olarak öncelikle Şampiyonlar Ligi’ni değerlendireceğini anlatan Brezilyalı yıldız, "Çünkü Şampiyonlar Ligi, kulüpler düzeyinde dünya üzerindeki belki de en önemli ve zor turnuva. Fenerbahçe geçtiğimiz sezon bu turnuvada çeyrek finale kadar yükselerek en iyi 8 takım arasına girdi. Yarı finali, ondan sonra gelebilecek olan finali, sakatlıklar ve bana göre biraz da tecrübe yetersizliği nedeniyle yitirdi. Fenerbahçe, başarının en değerli olduğu platformda, en iyi yerlere gitti ve daha da ileriye gidebileceğini gösterdi. Bu çok önemli bir gösterge. İnanıyorum ki Fenerbahçe, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde geçen sezon çıktığı yerden daha da ilerilere gidecek. Fenerbahçe’de bu güç ve istek var" dedi.

LİGDE KAÇAN ŞAMPİYONLUK KAZA
Turkcell Süper Lig’de ezeli rakipleri Galatasaray’a kaptırdıkları şampiyonlukla ilgili, "Ligde şampiyonluğumuzu kaybetmemizi ben bir iş kazası olarak görüyorum. Futbolda bu tip şeyler vardır" diyen Roberto Carlos, şöyle devam etti: "Şimdi basit olarak düşündüğümüzde, uluslararası alanda, Şampiyonlar Ligi’nde İnter, PSV Eindhoven, Sevilla, Chelsea gibi takımları bariz üstünlükler kurarak yenmiş bir Fenerbahçe’nin, Türkiye ligini rahatlıkla şampiyon kapatması gerektiğini düşünebilirsiniz. Bu en kolay düşünme metodudur ve düz mantıktır. Ancak futbol bundan başka bir şeydir. Bence Fenerbahçe bu sezon bir kaza sonucu ligi kaybetti. Ama en azından Şampiyonlar Ligi’ne yeniden katılma şansını yakaladık. Bence bu sonuç da önemli ve bizi asıl hedefimize götürecek olan bir basamak."

Gelecek sezon için oldukça iddialı konuşan Roberto Carlos, taraftarlarımıza yeni sezonun çok farklı geçeceği mesajı yollayarak, "Taraftarımızı önümüzdeki sezon üzmeyeceğiz" dedi. Yeni sezonun çok farklı olacağını anlatan Brezilyalı yıldızımız, "Fenerbahçe ligi kesinlikle şampiyon olarak bitirecek. Türkiye’deki bir başka hedef olan Fortis Türkiye Kupası’nı da kazanacağız ve Şampiyonlar Ligi’nde daha ileri gideceğiz. Üç kulvarda da başarılı olacağız. Çünkü hatalarımızdan ders aldığımızı sanıyorum. Ben de Fenerbahçe’nin bu hedeflere ulaşması için elimden geleni yapacağım. Gelecek sezon tecrübe ve gücümü, takımım Fenerbahçe’nin bu hedeflere ulaşması için kullanacağım. Bunun için bir an önce iyileşmem gerekiyor" ifadelerini kullandı.

SAKATLIĞININ DURUMU
Sol dizindeki sakatlığı nedeniyle tedavisini Brezilya’da sürdürdüğünü anlatan Roberto Carlos, bir an önce iyileşip, kamp dönemine yüzde 100 hazır bir şekilde girerek, taraftarlarımızın önüne çıkmak için sabırsızlandığını kaydetti.

Taraftarlarımıza verebileceği daha çok şey olduğunu düşündüğünü belirterek, taraftarlarımızın da buna inanmasını isteyen Brezilyalı yıldız, tedavisiyle ilgili şu bilgileri verdi: "Şu an iyiye gidiyor diyebiliriz. Burada sakatlığımla ilgili küçük bir operasyon geçirdim. Kolumdan alınan kan, sakat olan sol bacağıma enjekte edildi. Doktorlar, bu operasyonun iyileşme sürecini hızlandıracağını söyledi. Ben de bundan mutluyum. Ayrıca kendi evimde yeni bir aletle özel çalışmalar yapıyorum. Bu da tedavi sürecini hızlandırıcı bir çalışma."