İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - m3t3d1nh0

829
BASKETBOL / Fener'den sezon değerlendirmesi!
« : 07 Haziran 2008, 08:32:24 »
Fener'den sezon değerlendirmesi!

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi (TBBL) 2007-08 sezonu play-off final serisinin son maçında, ezeli rakibi Galatasaray'ı 74-62 yenerek toplamda 6, üst üste 3. kez şampiyon olan Fenerbahçe'de teknik kadro ve oyuncular, şampiyonluğu ve sezonu değerlendirdi.

Bu sezon Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Opel Türkiye Kupası'nı da kazanarak, bayan basketbolda Türkiye'deki tüm kupaları kazanma başarısı gösteren Fenerbahçe bayan Basketbol Takımı FB TV'de canlı yayına katıldı. Teknik kadro ve oyunculardan ilk olarak söz alan Antrenör Zafer Kalaycıoğlu, kendilerine büyük destek veren Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ederek, "Başkanımız Aziz Yıldırım'ın döneminde yapılan çok önemli yatırımlarla Fenerbahçe'de bayan basketbol ayağa kalktı. Şampiyonluk sadece çalışmakla olmuyor. Bunun için savaşmak da gerekiyor. Biz de savaştık ve kazandık" diye konuştu.

Federasyon kararı gereğince Galatasaray ile normal sezonda oynadıkları 2 maçı da kazanmalarına rağmen seriye 1-0 önde başlamadıklarının altını çizen Kalaycıoğlu, "Ligde normal sezonda oynadığımız 2 maçta da Galatasaray'a üstünlük sağladık. Türkiye Kupası'nda Galatasaray'ı yendik ve final serisinde 3 maç kazandık. Sezon boyunca Galatasaray ile yaptığımız 8 maçın 6'sını kazandık. Kaybettiğimiz bu 2 maç nedeniyle de neredeyse şampiyonluğu da kaybedecektik. Ligde ve Türkiye Kupası'nda Galatasaray'ı eleyerek, doğru yatırımlarla kupaları topladık. 1 senelik bir yatırım yaparak, hemen kupa kazanmak Fenerbahçe varken kolay değil" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı'nın antrenörü olmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Kalaycıoğlu, "Bizim takım yıldızlar topluluğu. Bu yıldızlar topluluğunu yönetmek çok zor bir iş. Bu takımı bir arada tutabilmek, sinerji oluşturmak, ekip olmak çok önemli. Biz pozitif enerjiyle dolu insanlar olduğumuz için bu başarıları elde ettik ve etmeye devam edeceğiz. Taraftar topluluğumuz da bu takımın bir parçası. Taraftarlarımıza ve kulübümüze teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Sarı-lacivertli ekibin takım kaptanı Nalan Ramazanoğlu ise, "Sezon zor ve sert geçti. Bu da takımı yordu. Lig bu sene daha zordu. Bu sene diğer takımların da yatırım yapması nedeniyle lig daha zordu ve kazanılan başarılar daha anlamlıydı. Bu yıl Türkiye'deki 3 kupayı da aldık. Dilerim, gelecek sezon da diğer takımlar yatırımlar yapar ve lig böyle kaliteli olur. Bu sene ligde yabancı kalitesi de üst düzeydeydi" şeklinde konuştu. Sarı-lacivertli oyuncu Nevriye Yılmaz da, "Sezon uzun, yorucu ve yıpratıcıydı. Ben de ciddi bir rahatsızlık geçirdim. Bu durum beni çok etkiledi. Aslında tam olarak da iyileşmiş sayılmam. Sezon çok uzun geçti ancak, kazandığımız kupaları gördükçe mutlu oluyoruz" dedi. Şampiyonluğu taraftarlarıyla birlikte kutlamak için serinin son maçını Caferağa'ya bırakmak gibi bir düşünce içinde olmadıklarını söyleyen Nevriye Yılmaz, "Biz final serisinde dördüncü maça çıkarken de şampiyonluğu kazanmak istiyorduk. Orada bir maç öncesi bize atılan yabancı maddeler ve davranışlar nedeniyle, şampiyonluğu dördüncü maçta kazanırsak o salondan çıkamayız diye düşünüyorduk ama, kesinlikle şampiyonluğu Caferağa'ya bırakalım diye bir şey düşünmedik" şeklinde konuştu. Fenerbahçe'nin bir diğer oyuncusu Melike Bakırcıoğlu ise, "İyi bir sezon geçirdik. Çok yorucuydu. Ancak burada 3 kupayı da görünce, tüm yorgunluğumuz geçiyor. Geçen sene de böyleydi. Her sene böyle oluyor" dedi.

Sarı-lacivertli oyuncu Esmeral Tunçluer de, "Ben Fenerbahçe'ye ilk geldiğimde şartlar aynı değildi. Şimdi daha da ileriye gitmiş. Fenerbahçe, profesyonel her sporcunun bulunmak isteyeceği bir kulüp. Mutlu ve keyifli bir sezon geçirdik. Türkiye'deki tüm hedeflerimize, tüm kupaları ulaştık. Bunun haklı gururunu yaşıyoruz" diye konuştu. Sarı-lacivertli oyuncu Branzova Erdenay ise, "Fenerbahçe, basketbol oynamak için çok keyifli bir yer. Herkese teşekkür ediyorum" derken, Begüm Dalgalar da, "Bu yıl okulla birlkte basketbol zordu. Başlarda çok zorlandım ama sonra alıştım. Bu sene çok forma şansı bulamadım ama, şans bulduğumda da bunu en iyi şekilde değerlendirdim" dedi.

Fenerbahçe'nin bir diğer oyuncusu Burcu Erbaş ise, Galatasaray ile yapılan final maçına uğur getirsin diye, tüm takımın sol el serçe parmaklarına oje sürerek çıktığını açıkladı.



830
BASKETBOL / "Kızlarımız alınlarının akıyla.."
« : 07 Haziran 2008, 08:32:09 »
"Kızlarımız alınlarının akıyla.."

G.Saray'da Basketbol Şube Sorumlusu Ahmet Dedehayır, TBBL'de play-off final serisinin son maçında şampiyonluğu F.Bahçe'ye kaptırmalarına rağmen, oynanan oyundan memnun olduğunu belirtirken, "Söyleyecek fazla bir şey yok, kızlarımız alınlarının akıyla sonuna kadar mücadele ettiler" dedi!

Dedehayır, yaptığı açıklamada, final serisinde iyi bir mücadele ortaya koyduklarını ifade ederek, "Söyleyecek fazla bir şey yok, kızlarımız alınlarının akıyla sonuna kadar mücadele ettiler. Hepsini kutluyorum. Şampiyon olduğu için Fenerbahçe'yi de tebrik ediyorum. Bu sezon sakatlıklardan dolayı çok sıkıntı çektik. Özellikle play-offlar öncesi sakatlanan Anderson ve Şebnem'in eksikliği bizi olumsuz etkiledi. Ama biz her şeye rağmen son maça kadar iyi mücadelemizi verdik" diye konuştu.

Ahmet Dedehayır, Fenerbahçeli taraftarların karşılaşma boyunca kendilerine ve oyuncularına küfürlü tezahüratta bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Maç içinde olan olaylar basketbol adına çok üzücü. Özellikle oyuncumuz Esra'ya 40 dakika boyunca koro halinde küfür edilmesi utanç verici. Bundan önceki maçta Fenerbahçe Kulübü yöneticisi Murat Özaydınlı geldi yanımızda maçı izledi. Taraftarımızın kendisine yönelik küfürlü tezahüratlarını engelledim ve onları sakinleştirdim. Ama dün akşam maçın başından sonuna kadar yarım metre mesafeden bize her türlü küfür edilmesine rağmen Fenerbahçe Kulübü yöneticileri bunu engellemedi. Hatta Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım yanımıza geldi ve bizim stadımızda kendisine küfür edildiğini belirterek, yapacak bir şeyinin olmadığını söyledi. Seyirciyi tahrik etmememizi söyledi."

Dedehayır, maçın oynandığı Caferağa Spor Salonu'nun atmosferinin çok boğucu olduğunu ve karşılaşma oynanmaya müsait olmadığını da dile getirdi.



831
BASKETBOL / Başesgioğlu'ndan F.Bahçe'ye kutlama!
« : 07 Haziran 2008, 08:31:56 »
Başesgioğlu'ndan F.Bahçe'ye kutlama!

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde (TBBL) şampiyon olan Fenerbahçe Kulübü'nü bir mesaj yayınlayarak kutladı.

Başesgioğlu mesajında, Fenerbahçe Kulübü'nün, futbolun yanı sıra diğer spor branşlarına da büyük önem vererek, bu sporların da Türkiye'deki gelişimine büyük katkı sağladığını kaydetti.

Tarihinde 6. kez bu kupayı müzesine götürme başarısı gösteren Fenerbahçe Kulübü'nün gelecek sezon Türkiye'yi Avrupa kupalarında en iyi şekilde temsil edeceğine inancının tam olduğunu belirten Başesgioğlu, "Başarıda emeği geçen teknik adam, yönetici ve sporcuları kutluyorum" dedi.

832
BASKETBOL / ''5 yılda 15 kupanın 13'ünü kazandık!''
« : 07 Haziran 2008, 08:31:43 »
''5 yılda 15 kupanın 13'ünü kazandık!''

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde 2007-2008 sezonunu şampiyon tamamlayan Fenerbahçe, başarısını Caferağa Spor Salonu'nda taraftarıyla kutladı. Fenerbahçe antrenörü Zafer Kalaycıoğlu, "5 yılda 15 kupanın 13'ünü Fenerbahçe kazandı. Bu bizim için büyük bir gurur" şeklinde konuştu.

Sarı-lacivertliler, karşılaşmanın ardından gerçekleştirilen törenle şampiyonluk kupasını aldı. Fenerbahçe'ye kupasını, Basketbol Federasyonu Asbaşkanı İmran Işıldar verirken, Galatasaray'a ikincilik plaketini, federasyonun bayan basketbolundan sorumlu yönetim kurulu üyesi Jülide Sonat verdi.

Maçın bitimiyle birlikte büyük bir coşku yaşayan Fenerbahçeli oyuncular ve teknik heyet, saha içinde adeta sevinç yumağı oluşturdu. Havaya püskürtülen konfetiler ve ışık gösterileriyle de salonda renkli görüntüler oluştu.

Fenerbahçeli basketbolcular saha içinde kupa sevinci yaşadıktan sonra, kaptan Nalan Ramazanoğlu, diğer oyuncularla birlikte protokol tribününe çıkarak kupayı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilere götürdü.

Kaptan Nalan, törenlerin ardından, iki taraftarın da desteğiyle yukarıya kaldırıldı ve hatıra için potanın filelerini kesti. Nalan'dan sonra Birsel de diğer potanın filelerini kesti.

Bu arada, Galatasaray'a verilecek plaket öncesi tribünlerden yükselen küfürlü tezahüratlar üzerine, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım sahaya inerek, taraftarlarını, tezahürata son vermeleri için uyardı.

KALAYCIOĞLU: "BÜYÜK MUTLULUK..."
Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı Antrenörü Zafer Kalaycıoğlu, kendi seyircileri önünde elde ettikleri bu şampiyonluğun büyük bir mutluluk olduğunu ifade etti.

Zorlu play-off final serisinin ardından şampiyonluğa ulaştıklarını kaydeden Kalaycıoğlu, "Oyuncularım bunu hak etti. Hepsini kutluyorum. 5 yılda 15 kupanın 13'ünü Fenerbahçe kazandı. Bu bizim için büyük bir gurur" şeklinde konuştu.



833
BASKETBOL / Fener potada şampiyon!
« : 07 Haziran 2008, 08:31:29 »
Fener potada şampiyon!

Fenerbahçe Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi şampiyonu oldu. 2-2 devam eden final serisinin 5. ve son maçında ezeli rakibi Galatasaray'ı 74-62 yenerek seriyi 3-2 kazanan Fenerbahçe, tarihinde 6. kez Bayanlar Basketbol Ligi'ni şampiyon tamamladı.

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nin (TBBL) 28. lig şampiyonu Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı ezeli rakibi Galatasaray'ı 74-62 yenerek üst üste 3. toplamda ise 6.kez şampiyonluğunu kazandı.

NOTLAR... NOTLAR... NOTLAR...
Fenerbahçeli taraftarlar, şampiyonu belirleyecek dev maça büyük ilgi gösterirken, kapasitesi küçük olan Caferağa Spor Salonu'nun tribünleri doldu. Karşılaşma nedeniyle Kadıköy Emniyet Müdürlüğü geniş güvenlik önlemleri aldı.

Fenerbahçe cephesi, olası şampiyonluk için salonda süslemeler yaptı. Saha üzerinde "Legend" (Efsane) yazılı küçük bayraklar asılırken, sahayı çevreleyen duvarlara pankartlar asıldı. Saha kenarlarında ışık ve ses sistemleri hazırlandı.

Basın tribününde taraftarlar otururken, foto muhabirlerinin yanı sıra muhabirler de pota arkalarında yer alarak zor koşullarda maçı takip etti.

Fenerbahçeli taraftarlar, karşılaşma öncesi rakipleri aleyhine küfürlü tezahürat yaptı. Taraftarlar, maç içinde de küfürlü tezahüratda bulundu. Maç süresince 2 kez küfürlü tezahürat nedeniyle anons yapıldı.

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu, şampiyonluk mücadelesinde geniş kadroyla tribünde yer aldı. Başkan Aziz Yıldırım'ın yanı sıra yöneticiler Ali Koç, Murat Özaydınlı, Şekip Mosturoğlu, Ömer Temelli, Ali Yıldırım, Tahir Perek, Turhan Şahin ve Ünal Uzun da protokol tribününde yer aldı.

Galatasaray cephesinden Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan ve basketbol şubesinden sorumlu yönetici Ahmet Dedehayır karşılaşmayı izledi.

Sarı-lacivertli oyuncuların maç sonunda büyük bir sevinç yaşadığı gözlenirken, kaptan Nalan Ramazanoğlu kazandıkları şampiyonluk kupasını Başkan Aziz Yıldırım'a götürerek sevincini başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle paylaştı.

ERKEK BASKETBOL TAKIMI OYUNCULARI DA İZLEDİ
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan Bayanlar Basketbol Ligi play-off final serisi son maçını Fenerbahçe Ülker Basketbol takımı oyuncuları da takip etti. Damir (Kaan) Mrsic, Ömer Aşık, Oğuz Savaş ve bir süredir takımındaki yerini alamayan Willie Solomon da karşılaşmayı izleyenler arasındaydı.

ÇILDIRMA!! T-SHIRTLERİ DİKKAT ÇEKTİ
Sarı-lacivertli oyuncular, maçın hemen ardından futbolda şampiyonluğu kazanan Galatasaray'ın sloganı "Çıldırın" atıfta bulunarak sarı zemin üzerine lacivertle "Çıldırma!!" yazılı t-shirtleri giyinerek ezeli rakiplerine mesaj gönderdiler.

PONDEXTER'A SEVGİ GÖSTERİSİ
Fenerbahçe'nin başarılı oyuncusu Cappie Pondexter'a taraftarlar büyük sevgi gösterisinde bulundu.

Sezon sonunda Fenerbahçe'den ayrılarak CSKA Moskova'ya gidecek Amerikalı oyuncu 2 sezondur formasını giydiği Fenerbahçe'de başarılı maçlar çıkararak taraftarın gönlünü fethetmişti.

...VE MAÇ

FENERBAHÇE: 74 - GALATASARAY: 62

Caferağa

Hakemler: Recep Ankaralı xxx, Ahmet Ersan Ergüler xxx

Fenerbahçe: Birsel xxx 10, Esmeral xxx 7, Pondexter xxx 17, Hoffman xxxx 15, Sutton-Brown xxx 12, Nevriye xxx 5, Volnaya xx 2, Melike xxx 6

Galatasaray: Esra xx 9, Işıl xxx 13, Vickie xxx 15, Sophia xxx 12, Petra xxx 9, Sariye xx 4

1. periyot: 20-12
Devre: 38-31
3. periyot: 58-46

Beş faulle çıkanlar: 35.32 Volnaya (Fenerbahçe), 39.21 Vickie (Galatasaray)

Seyircisinin de desteğiyle iyi başladığı karşılaşmanın ilk dakikalarından itibaren rakibine üstünlük kuran Fenerbahçe, 1. periyodu 20-12 önde geçti.

Dengeli bir mücadeleye sahne olan ikinci periyotta Fenerbahçe 18, Galatasaray ise 19 sayı bulurken, sarı-lacivertliler, birinci periyottaki 8 sayılık üstünlüğünün avantajıyla ilk yarıyı 38-31 önde tamamladı.

İkinci yarıya da iyi başlayan Fenerbahçe, 3. periyodun ortalarında 52-38 ile 14 sayılık farka ulaşırken, son periyoda 58-46 önde girdi.

Fenerbahçe, son periyotta da üstünlüğünü koruyarak karşılaşmayı 74-62 kazanıp, sezonu şampiyon bitirdi.

SON PERİYOTTA GERGİNLİK
Maçın son periyodunun son dakikalarında, mola nedeniyle oyunun durduğu sırada Fenerbahçeli taraftarlar, Galatasaraylı yönetici Ahmet Dedehayır'a tepki gösterdi.

Protokol tribününe doğru yönelen bazı taraftarları, yöneticilerin engellemeye çalıştığı görülürken, oluşan gerginlikten dolayı Aziz Yıldırım, protokol tribününün diğer tarafından oturan Galatasaraylı yöneticiler Derehayır ve Şardan'ın yanına gitti ve bir süre bu iki yöneticiyle konuştuktan sonra yerine döndü.

Tribünde yaşanan gerginlikte, hakemler soyunma odasına gitti ve karşılaşma kısa bir süre durdu. Bir ara Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da taraftar grubunun yanına giderek sakinleştirmeye çalıştı.

Yaşanan gerginliğin ardından tribünler ile saha arasına çevik kuvvet ekipleri yerleştirildi.

TBBL'DE LİG ŞAMPİYONLARI
Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde şimdiye dek şampiyonluğa ulaşan takımlar şunlar:

Sezon Şampiyon

1980-1981 ODTÜ
1981-1982 ODTÜ
1982-1983 ODTÜ
1983-1984 Beşiktaş
1984-1985 Beşiktaş
1985-1986 MTA
1986-1987 MTA
1987-1988 Galatasaray
1988-1989 İÜSBK
1989-1990 Galatasaray
1990-1991 Galatasaray
1991-1992 Galatasaray
1992-1993 Galatasaray
1993-1994 Galatasaray
1994-1995 Galatasaray
1995-1996 Galatasaray
1996-1997 Galatasaray
1997-1998 Galatasaray
1998-1999 Fenerbahçe
1999-2000 Galatasaray
2000-2001 BOTAŞ Spor
2001-2002 Fenerbahçe
2002-2003 BOTAŞ Spor
2003-2004 Fenerbahçe
2004-2005 Beşiktaş
2005-2006 Fenerbahçe
2006-2007 Fenerbahçe
2007-2008 Fenerbahçe




834
BASKETBOL / "Son maçı kaybetmiş olsak da.."
« : 07 Haziran 2008, 08:31:15 »
"Son maçı kaybetmiş olsak da.."

TBBL'de şampiyonu belirleyecek maç öncesinde F.Bahçe Antrenörü Zafer Kalaycıoğlu, "Son karşılaşmayı kaybetmiş olsak da şampiyonluğu kimseye bırakmaya niyetimiz yok" derken, G.Saray Antrenörü Cem Akdağ, "F.Bahçe sahasında oynayacağı için avantajlı ama bizde güçlü ekibiz ve kazanmak istiyoruz" dedi

TBBL Fenerbahçe ile Galatasaray arasında çarşamba günü yapılacak ve 2007-2008 sezonu şampiyonunun belirleneceği play-off final serisindeki 5. maç öncesi her iki takımın da antrenörleri iddialı konuştu.

Yarınki son maç öncesi ezeli rakiplerin antrenörleri Basketbol Federasyonu'nun internet sitesine değerlendirmelerde bulundu.

Fenerbahçe Antrenörü Zafer Kalaycıoğlu, şampiyonluğu seyircilerinin önünde kazanmak istediklerini ifade ederek, ''Son karşılaşmayı kaybetmiş olsak da şampiyonluğu kimseye bırakmaya niyetimiz yok. Sahamızda taraftarımızın da desteğini arkamıza alarak şampiyonluğa ulaşacağız. Çarşamba akşamı parkelerde bambaşka bir Fenerbahçe göreceksiniz'' diye konuştu.

Galatasaray Antrenörü Cem Akdağ ise Fenerbahçe seyircisi önünde kazanmak için tüm gayretlerini göstereceklerini vurgulayarak, ''Final serisinin son maçı herkes için çok önemli. Sahasında oynayacak olması itibariyle Fenerbahçe daha avantajlı. Biz, kadrosu bu sezon baştan oluşturulmuş bir ekip olarak, ligde, Avrupa'da ve play-off serisinde başarılı bir performans sergiledik. Son maçımızı da kazanırsak, bu oyunumuzu taçlandırmış olacağız'' şeklinde konuştu.

835
BASKETBOL / Bayanlarda en büyük belli oluyor!
« : 07 Haziran 2008, 08:30:06 »
Bayanlarda en büyük belli oluyor!

TBBL'de 2007-2008 sezonu şampiyonu çarşamba günü belli olacak. Fenerbahçe ile Galatasaray, play-off final serisindeki 5. ve son maçta Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe ile Galatasaray, play-off final serisindeki 5. ve son maçta Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

Saat 20.00'de başlayacak dev maçı Recep Ankaralı, Ahmet Ersan Ergüler hakem ikilisi yönetecek.

0-0 eşitlikle başlayan final serisinde geride kalan 4 maçta ezeli rakipler birbirlerine karşı 2'şer galibiyet elde etti. Yarınki son müsabakayı kazanacak takım, 2007-2008 sezonu şampiyonu olacak.

Play-off final serisindeki 5. ve son maça galibiyet sayısında 2-2'lik eşitlikle giren ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray, bu sezon 28. kez düzenlenen ligin şampiyonu olabilmek için Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

1980-81 sezonunda başlayan ligin 27 yıllık geçmişinde Galatasaray 11, Fenerbahçe ise 5 kez şampiyon oldu.

Geçmişte 9 kez üst üste şampiyonluğa ulaşarak rekor kıran sarı-kırmzılı ekip, 7 sezondur bu başarıya hasret.

Son 2 sezonun şampiyonu sarı-lacivertliler ise, üst üste 3. kez ipi göğüslemek amacında.

<>-TBBL'DE LİG ŞAMPİYONLARI-
Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde şimdiye dek şampiyonluğa ulaşan takımlar şunlar:
Sezon Şampiyon
1980-1981 ODTÜ
1981-1982 ODTÜ
1982-1983 ODTÜ
1983-1984 Beşiktaş
1984-1985 Beşiktaş
1985-1986 MTA
1986-1987 MTA
1987-1988 Galatasaray
1988-1989 İÜSBK
1989-1990 Galatasaray
1990-1991 Galatasaray
1991-1992 Galatasaray
1992-1993 Galatasaray
1993-1994 Galatasaray
1994-1995 Galatasaray
1995-1996 Galatasaray
1996-1997 Galatasaray
1997-1998 Galatasaray
1998-1999 Fenerbahçe
1999-2000 Galatasaray
2000-2001 BOTAŞ Spor
2001-2002 Fenerbahçe
2002-2003 BOTAŞ Spor
2003-2004 Fenerbahçe
2004-2005 Beşiktaş
2005-2006 Fenerbahçe
2006-2007 Fenerbahçe

836
BASKETBOL / "F.Bahçe seyircisiyle şampiyon olacak"
« : 07 Haziran 2008, 08:29:53 »
"F.Bahçe seyircisiyle şampiyon olacak"

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi play-off finalinde 14 Mayıs Çarşamba günü Galatasaray ile şampiyonluk maçına çıkacak olan Fenerbahçe'de, antrenör Zafer Kalaycıoğlu, "Fenerbahçe hem seyircisi, hem de takımıyla şampiyon olacak" dedi.

Basketbol Federasyonu'nun internet sitesine açıklama yapan Kalaycıoğlu, 10 Mayıs Cumartesi günü oynanan final serisinin 4. maçında, rakip takım taraftarının yaptığı tezahüratın kendilerini üzdüğünü, şampiyonun belli olacağı sezonun son maçında gerilimin daha da yükseleceğini ifade ederek, ''Başkanımız Aziz Yıldırım, kötü tezahürata karşı tavrını her zaman ortaya koymuştur. Çarşamba günü Fenerbahçe, hem seyircisi, hem de takımıyla şampiyon olacak'' diye görüş belirtti.

Galatasaray'ın bu yıl bir çıkış yakalayarak, ezeli rakibi Beşiktaş Cola Turka'nın yerini aldığını belirten Kalaycıoğlu, ''Son karşılaşmayı kaybetmiş olsak da şampiyonluğu kimseye bırakmaya niyetimiz yok. Kendi sahamızda, taraftarımızın da desteğini arkamıza alarak şampiyonluğa ulaşacağız. Çarşamba akşamı parkelerde bambaşka bir Fenerbahçe göreceksiniz'' diyerek iddialı olduklarını dile getirdi.

837
BASKETBOL / Şampiyon Caferağa'da belli olacak!
« : 07 Haziran 2008, 08:29:40 »
Şampiyon Caferağa'da belli olacak!

Fenerbahçe'nin 2-1 önde olduğu Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi play-off final serisinde 4. maç Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynandı. Maçı 3. çeyrekteki etkili oyunu ile 71-62 kazanan Galatasaray seriyi 2-2'ye getirirken, şampiyon olacak takım Caferağa'da belli olacak.

GALATASARAY-FENERBAHÇE: 71-62

Salon: Ayhan Şehank Spor Salonu

Hakemler: Mehmet Keseratar, Ozan Çakar

Galatasaray (71) : Vickie Johnson 19 (6 ribaund, 10 asist), Işıl Alben 9 (8 ribaund, 2 asist), Petra Ujhelyi 12 (10 ribaund, 1 asist), Sarıye Gökçe 2, Sophia Young 25 (9 ribaund, 2 asist), Didem Sarıca 3 (1 asist), Esra Şencebe 1 (3 ribaund, 3 asist)

Fenerbahçe (62) : Sviatlana Volnaya 5 (4 ribaund, 3 asist), Esmeral Tunçluer 6 (3 ribaund, 1 asist), Birsel Vardarlı 11 (3 ribaund, 5 asist), Nevriye Yılmaz 8 (3 ribaund, 2 asist), Tammy Sutton Brown 13 (4 ribaund), Cappie Pondexter 11 (4 ribaund, 3 asist), Ebony Hoffman 8 (3 ribaund, 1 asist)

1.Periyot: 18-15
2.Periyot: 12-14
3.Periyot: 21-10

5 faul alan: Dk. 38.33 Esra (Galatasaray)

Mücadeleye Fenerbahçe Tammy Sutton Brown’un boyalı alandan bulduğu basket ile başladı. Vickie Johnson ile konuk ekip karşısında ilk sayılarını bulan Galatasaray 2. dakikayı 2-2 eşitlikle geçti. Tammy Sutton Brown’un turnikeden kaydettiği sayılara tekrar Vickie Johnson ile karşılık veren sarı kırmızılılar 4. dakikada eşitliğin bozulmasına izin vermedi. Cappie Pondexter, Tammy Sutton Brown ve Sviatlana Volnaya ile üst üste basketler bulan Fenerbahçe mücadelenin 5. dakikasını 8-11 önde geçti. Galatasaray Sophia Young, Vickie Johnson ve Petra Ujhelyi ile sayılar bulsa da, Birsel Vardarlı ile etkili olan konuk ekip 7. dakikaya 12-15 önde girdi. Ancak savunmasını sertleştiren Galatasaray Petra Ujhelyi ve Vickie Johnson ikilisi ile periyodun son dakikalarında 6-0’lık seri yakalayarak üstünlüğü ele geçirdi. Ev sahibi ekip ilk periyodu da 18-15 önde tamamladı.

İlk periyodun son dakikalarındaki etkili oyununu ikinci periyoda da taşıyan Galatasaray, Petra Ujhelyi ve Vickie Johnson ile basketler bularak 13. dakikayı 7 sayılık fark ile geçti (22-15). Her iki takım da sayı üretmekte zorlandı ve 15. dakika ev sahibi ekibin 22-15’lik üstünlüğü ile geçildi. İkinci periyodun ilk 5 dakikasında rakibine sayı bulma şansı vermeyen Galatasaray, Sophia Young’un turnikesi ile farkı korudu (24-15). Uzun süre skor üretemeyen Fenerbahçe ise Tammy Sutton Brown ile suskunluğunu bozdu. Cappie Pondexter ve Nevriye Yılmaz’ın da devreye girmesi ile farkı kapatan Fenerbahçe, 8-0’lık seri yakalayarak ilk yarının son 3 dakikasına girilirken skoru 24-23’e getirdi. Serisini Sviatlana Volnaya’nın üçlüğü ile sürdüren Fenerbahçe 18. dakikaya 24-26 önde girdi. Didem Sarıca ile eşitliği sağlayan Galatasaray, Nevriye Yılmaz’ın turnikeden bulduğu sayılara ise Sophia Young ile karşılık verdi ve 19. dakikaya 29-28 önde giren taraf oldu. Cappie Pondexter’ın serbest atış çizgisinden ürettiği sayıya yine serbest atış çizgisinden Didem Sarıca ile yanıt veren Galatasaray ilk yarıyı 30-29 önde tamamladı.

İkinci yarıya Sophia Young’un basketi ile başlayan Galatasaray 21. dakikayı 32-29’luk skorla geçti. Ancak Birsel Vardarlı ve Esmeral Tunçluer ile üst üste sayılar üreten Fenerbahçe 32-33 öne geçen taraf oldu. Sophia Young ve Işıl Alben ile basketler bulan sarı kırmızılı ekip, 25. dakikayı 38-35 üstün geçti. Savunmasını sertleştiren ev sahibi ekip, Sophia Young, Petra Ujhelyi ve Vickie Johnson ile üste basketler bulurken farkı da 7 sayıya kadar çıkardı. Üçüncü periyodun son 2 dakikasına 44-37’lik skorla giren Galatasaray, Ebony Hoffman’ın sayılarına Sophia Young ve Işıl Alben’in basketleri ile karşılık verdi. Farkı da çift hanelere çıkaran Galatasaray, son 10 dakikaya da 51-39 önde girdi.

Final periyoduna iyi başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Son periyodun ilk dakikalarında Ebony Hoffman ve Esmeral Tunçluer ikilisi ile üst üste 6 sayı bulan sarı lacivertliler skoru da 51-45’e getirdi. Alınan mola sonrasında Vickie Johnson ve Işıl Alben ikilisi ile konuk ekip karşısında 6-0’lık seri yakalayan Galatasaray, farkı da tekrar çift haneli sayılara çıkardı (57-45). Fenerbahçe Tammy Sutton Brown ve Cappie Pondexter ile basketler bulsa da, Vickie Johnson ve Esra Şencebe ile sayılar üreten ev sahibi ekip normal sürenin son 5 dakikasına 59-49 önde girdi. Sophia Young’un üst üste bulduğu basketler ile farkı açmaya devam eden Galatasaray, son 2 dakikaya 69-53 önde girdi. Birsel Vardarlı, Ebony Hoffman ve Cappie Pondexter ile üst üste basketler bulan Fenerbahçe son 1:16 dakikaya 69-62’lik skorla girdi. Ancak üstünlüğünü koruyan Galatasaray, sahadan da 71-62 galip ayrılan taraf oldu.

Bu arada, karşılaşmayı Galatasaray ve Fenerbahçeli yöneticiler de izlerken, sarı-kırmızılı taraftarlar, Fenerbahçeli yönetici Murat Özaydınlı'ya küfürlü tezahüratta bulundu. Galatasaraylı yönetici Ahmet Dedehayır, taraftarlarını uyararak sakinleştirdi.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 2007-08 TBBL şampiyonunu belirleyecek maç, 14 Mayıs Çarşamba günü 20:00’da Caferağa Spor Salonu’nda oynanacak.



838
BASKETBOL / 1 YTL'ye derbi!
« : 07 Haziran 2008, 08:29:27 »
1 YTL'ye derbi!

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi play-off finalinde Galatasaray-Fenerbahçe serisinin 4. maçını taraftarlar 1 YTL'ye izleyecek.

Seride ilk maçı kazanarak 1-0 öne geçmesine karşın, ardından 2 karşılaşmayı yitiren Galatasaray, 4. maçına taraftarların ilgisini daha da artırmak için bilet fiyatlarını 1 YTL olarak açıkladı.

Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda yarın saat 14.00'de başlayacak karşılaşmanın biletlerini basketbolseverler Biletix'ten temin edebilecekler.



839
BASKETBOL / Derbide 4. heyecan!
« : 07 Haziran 2008, 08:29:09 »
Derbide 4. heyecan!

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki play-off final serisinde dördüncü maç yarın (Cumartesi) yapılacak.

Galatasaray'ın sahası olan Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 14.00'de başlayacak.

0-0 eşitlikle başlayan seride galibiyet sayısında 2-1 önde bulunan Fenerbahçe, yarınki maçı da kazanması durumunda 2007-2008 sezonu şampiyonu olacak.

Galatasaray'ın galibiyeti halinde ise şampiyonu belirleyecek serinin beşinci ve son karşılaşması 14 Mayıs Çarşamba günü Fenerbahçe'nin sahası Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda yapılacak.





840
BASKETBOL / Telefonla tehdide 26 sayılık cevap!
« : 07 Haziran 2008, 08:28:53 »
Telefonla tehdide 26 sayılık cevap!

F.Bahçe Bayan Basketbol Takımı'nın yıldızı Pondexter'a G.Saraylı olduklarını söyleyen fanatiklerden tehdit mesajları geldi. Pondexter, "Mesaja kızdım. Cevabı salonda verdim" dedi..

VOLKAN ÜSTÜYILDIZ / Sabah

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında önceki gün oynanan Bayanlar Basketbol Birinci Ligi play-off finali üçüncü maçı öncesinde, sarı-lacivertli takımın ABD'li yıldızı Cappie Pondexter'a taciz ve tehdit mesajları geldiği öğrenildi. Müthiş performansıyla iki sezondur takımı Fenerbahçe'yi sırtlayan Cappie Pondexter, daha önce yine Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynanan lig maçında Galatasaray tribünlerine dönerek formasını öpünce, sarı-kırmızılı taraftarların tepkisini çekmişti. Ancak bazı fanatikler, Amerikalı oyuncuya duydukları tepkiyi tehdit ve taciz mesajları göndermeye kadar götürdü.

Sakın maça gelme
Kendilerini Galatasaray taraftarı olarak tanıtan; kimliklerini gizleyen ancak cep telefonu numaralarının Pondexter'in cep telefonunda görüneceğini hesap edemeyen bazı fanatikler, karşılaşmadan önce Pondexter'ın telefonuna hakaret ve küfür dolu mesajlar gönderdi. 'Sakın maça gelme. Yoksa oradan çıkamazsın' tehdit cümlelerinin yanı sıra küfürler de içeren mesajlar, Pondexter'ı daha da motive etti. "Chicago'da sokaklarda büyüdüm. Sokakta kendimi erkek basketbolculara kabul ettirebilmek için savaştım" diyen Pondexter, SABAH'ın konuyla ilgili sorularını yanıtladı.

Onlar korksunlar'
ABD'li oyuncu, böyle bir olayın ilk kez başına geldiğini söylerken, "Sporcu olduğunuz zaman tepkilere tabii ki alışık olmanız gerekir. Ama bu, tepkiyi de aşan bir şey. Mesajları aldığımda gerçekten çok şaşırdım. Sinirlendim ama bir yandan da çok komik buldum. Korkmak ve çekinmenin aksine bu mesajlar beni maça daha çok motive etti. Bu olayı arkadaşlarıma da anlattığımda, onlar da beni desteklediler ve iyice kenetlendik. O mesajı yazanların tehditlerinden kesinlikle korkmuyorum. Asıl onlar benden korksun" dedi. Fenerbahçe yetkililerinin tehdit mesajı gönderenler hakkında savcılığa başvurmayı düşündüğü öğrenildi.