İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - m3t3d1nh0

613
YEREL HABERLER / Lİselİ Fatma 4 GÜndÜr Kayip 10.06
« : 10 Haziran 2008, 12:31:12 »
 Lİselİ Fatma 4 GÜndÜr Kayip 10.06
ZONGULDAK’ın Ereğli İlçesi’nde, lise öğrencisi Fatma Tekin (16), 4 gün önce "Okula gidiyorum" diyerek evinden çıktı. İzzet Tekin, akşam kızının eve dönmemesi üzerine okulunu arayarak, okula gitmediğini öğrendi ve polis ile jandarmaya haber verdi. Kızının internette tanıştığı İstanbul’da yaşayan bir erkekle konuştuğunu öğrendiğini söyleyen Tekin, "Hayatından endişe duyuyorum" dedi. Polis ve jandarma, araştırma başlattı.
__________________

614
İmamin Kizi ÖĞretmen Olmak İstİyor, Ama BaŞÖrtÜsÜyle 10.06
Türkiye’nin önde gelen sosyologlarından Nilüfer Göle, Sosyolog Prof. Şerif Mardin’in tartışmaya açtığı "Öğretmen imama yenik düştü" değerlendirmesine, Taha Akyol’un CNN Türk’teki programında farklı bir boyut getirdi. Göle, "İmamın kızı öğretmen olmak istiyor, ama başörtüsüyle" diye konuştu.
SOSYOLOG Nilüfer Göle, CNN Türk’te Taha Akyol’un sorularını yanıtladı. Nilüfer Göle, "Modern Mahrem" adlı kitabının değerlendirildiği programda, Akyol’un "Şerif Mardin Hoca, şöyle bir iddia ortaya attı: Cumhuriyet, iyi, doğru, güzel, estetik, felsefi, ruhani, manevi, değerler konusunda derinlikli bir yapı oluşturamadı, o yüzden İslami geleneği temsil eden imam kazandı, Cumhuriyeti temsil eden öğretmen kaybetti. Siz yeni sosyolojiye vakıf, kuşak bir sosyolog olarak ne diyorsunuz" sorusuna şöyle yanıt verdi:


"Şerif Mardin Hoca’nın metaforuna devam edersek; yani eğitim ve öğretmen cumhuriyeti, imam da İslamiyeti temsil ediyorsa; imamın kızı bugün öğretmen olmak istiyor, ama başörtüsüyle. Biz bekliyorduk ki imamın kızı öğretmen olmak istiyorsa, bize benzeyerek olsun. Aslında kendine benzeyerek mahrem öğretmeni olmuş oluyor, ama imama da tam benzemiyor. Tamamen seküler moderne de benzemiyor, geleneksel İslama da benzemiyor. Bütün mesele burada. İkisini de pozitif söyleyebilirsiniz, benim modern mahrem dediğim gibi, ikisi birbirini değiştiriyor.(...) Mahremiyeti olmayan bir modernlik olamaz."

Başarısız olmamış

Nilüfer Göle, Şerif Mardin’in saptamalarında doğruluk payı olduğunu, yani Atatürk modernleşmesinin geleneklerden koparak, daha ara kurumları yok ettiğini, dışladığını, bir şekilde toplumun eti kemiği olan kumaşını biraz dağıttığını belirtti. Göle, "Modernleşme, bizi bir çeşit kültürel erozyona da uğratıyor diyebiliriz. Ama imamın kızı da öğretmen olmak istiyor, sorun da buradan çıkıyor. Açıkçası benim görüşüm bu. O anlamda demek ki Atatürk değişimi o kadar da başarısız olmamış" dedi.
__________________


615
YEREL HABERLER / DayakÇi MÜdÜr ÖĞretmen Olarak Atandi 10.06
« : 10 Haziran 2008, 12:30:47 »
DayakÇi MÜdÜr ÖĞretmen Olarak Atandi 10.06
Mersin’in Silifke İlçesi’ndeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda verdiği "mıntıka temizliği" görevini yerine getirmedikleri için 12 kız öğrenciyi pergelle sıra dayağından geçiren Okul Müdürü Yusuf Kılıç, Erdemli Kocahasanlı İlköğretim Okulu’na Fen ve Teknoloji öğretmeni olarak atandı.
Hastanelik ettiği öğrenciler, müdürün okuldan ayrılmasına sevindiklerini söyledi. Veliler ise "Çocuklarımız hálá kendine gelemedi. Onları bu hale getiren bir kişi nasıl eğitimci olarak atanır anlamıyoruz" diyerek tepki gösterdi. Boş kalan müdürlük görevine ise okulun kadrolu müdür yardımcısı Ahmet Gök’ün vekalet ettiği belirtildi. 13 Mayıs’ta meydana gelen olayın ardından yaşları 12 ile 13 arasında değişen 12 kız öğrenci, pergelin sivri metal ucunun ellerini kanatması üzerine hastaneye gitmişti. Öğrencilerin aileleriyle birlikte Silifke Emniyet Müdürlüğü’ne şikáyette bulunması üzerine, Müdür Yusuf Kılıç görevden uzaklaştırılmıştı.
__________________

616
YEREL HABERLER / Valİlİk: Dokunuyor Kİmseye Saldirmiyor 10.06
« : 10 Haziran 2008, 12:30:35 »
Valİlİk: Dokunuyor Kİmseye Saldirmiyor 10.06
Muğla Valiliği, Aydın’ın Didim İlçesi sahilinde yaralı bulunduktan sonra tedavi edilen ve yaklaşık 1 yıl önce Gökova’dan denize bırakılan fok Badem’in insanlara saldırdığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Valilik şu açıklamayı yaptı:
Didim sahilinde 4 Aralık 2006 tarihinde plaja çıkan söz konusu fok balığı Foça’da 5 ay boyunca rehabilite edildikten sonra denize salınmış olup uzun zamandan beri Gökova Körfezi’nde Akyaka ve Sedir Adası civarında dolaşmakta, insanlara ve teknelere yakın yerlerde yüzmektedir.


Vatandaşlar, fok balığı Badem ile eğlenmek ve oynamak istemekte, hatta zaman zaman uyarılara rağmen balığı karaya çıkarmaya çalışmaktadır. Söz konusu fok balığının insanlara yakınlığı nedeniyle gençlerin aşırı ilgi göstermesi yüzünden, kendini koruma içgüdüsüyle kaçmaya çalışırken tırnak, kuyruk gibi bölgelerinin insan vücuduna çarpması sonucu çeşitli sıyrıklara neden olmuştur.

Anılan balığın insanı ısırma, yaralama ile benzeri herhangi bir ciddi saldırısı söz konusu olmamıştır. Gökova kıyılarında fok balığı nedeniyle can güvenliği tehlikesi söz konusu değildir.

617
YEREL HABERLER / ÖlÜmlÜ Kazalarda YÜzde 20 Azalma 10.06
« : 10 Haziran 2008, 12:30:23 »
ÖlÜmlÜ Kazalarda YÜzde 20 Azalma 10.06
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Gayrettepe’deki brifing salonunda "Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı Bölge Değerlendirme Toplantısı" yapıldı.
Toplantıda konuşan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Celal Uzunkaya, 1 Ocak’tan bugüne kadar 2007’nin aynı dönemine göre ölümlü kazaların yüzde 20.4, ölü sayısının yüzde 22.1 azaldığını açıkladı.

Uzunkaya "Geçen yıl ülkemizde 825 bin 583 trafik kazasında 5004 kişi kaza yerinde yaşamını yitirdi. 188 bin kişi sakat kaldı" dedi. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da 1 Nisan 2008 tarihinden itibaren maddi hasarlı trafik kazalarına karışan sürücülerin kendi tutanaklarını hazırladığını hatırlatarak "İstanbul’da 2007 nisan ve mayıs aylarında polisin düzenlediği maddi hasarlı kaza rapor sayısı 35 bin 597’ydi. Bu rakam 2008 yılının aynı döneminde 6 bin 915’e düştü" dedi.
__________________

618
YEREL HABERLER / Asılsız Haber
« : 10 Haziran 2008, 12:30:10 »
Haber, asılsız olduğu için kaldırılmıştır.

619
İzmİr'e Nanoteknolojİk Ünİformayla İlk Zİyaret 10.06
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner’le birlikte, ’Efes 2008 Tatbikatı’ için geldikleri İzmir’de, Vali Kıraç Haberleri'>Cahit Kıraç’ı makamında ziyaret etti.
Komutanlar, valiliğe gelişleri ve ayrılışları sırasanda vatandaşlarca uzun süre alkışlandı. Genelkurmay Başkanı Büyükanıt da, "Ne zaman İzmir’e gelsem çok mutlu oluyorum. İzmir gerçekten aydınlanmanın çağdaşlaşmanın sembollerinden biri" dediği İzmirliler’i el sallayarak selamladı.

TSK-TÜBİTAK imzası

Ziyarette komutanların, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin TÜBİTAK ile ortaklaşa, nano teknoloji ile ürettikleri yeni yazlık kamuflaj elbiseleri giydikleri dikkat çekti. Ziyaret bitiminde, basın mensuplarının yeni üniformalarıyla ilgili sorusu üzerine konuşan Orgeneral Büyükanıt, "Her şey geliştirilmeye muhtaçtır. Bu üniformalarımız bilimsel araştırmalar ve çalışmalarla yapıldı. Her türlü donanıma sahiptir. Türk Silahlı Kuvvetleri bu kıyafetlerle çok rahat edecektir" diye konuştu.

Üç yılda yapıldı

NANOTEKNOLOJİK yeni üniforma için araştırmalar 3 yıl önce başladı. Türkiye’nin bitki örtüsünde hákim renkler uydu destekli ölçümlerle belirlendi. Türkiye’nin toprak yapısına, bitki örtüsüne kamuflaj için en uygun desen belirlendi ve üniforma üretildi. Arzu Kaprol tarafından hazırlanan üniformalar yazın serin, kışın sıcak tutuyor.
__________________

620
RÖflelİ Bombaciya 22 Yil 7 Ay AĞir Hapİs 10.06
Adana’da geçen yıl 2 el bombası, 9 kilo 750 gram plastik patlayıcı ile yakalandığı sırada son derece bakımlı hali, saçlarındaki röfle, tırnaklarındaki ojeler nedeniyle "Röfleli bombacı" olarak anılan PKK’lı 28 yaşındaki Hatice Arat dün son kez hákim karşısına çıktı.
Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi, 12 Nisan 2007’de bir internet kafede yakalanan ve hakkında "terör örgütü PKK üyesi olmak, patlayıcı madde bulundurmak, sahtecilik ve iftira" suçlarından hakkında 39 yıl 6 ay hapis cezası istemiyle dava açılan Hatice Arat’ı 22 yıl 7 ay ağır hapis cezasına çarptırdı. Arat’ın Irak’ın kuzeyinden Adana’ya bombalı eylem yapmak amacıyla geldiği ileri sürülmüştü. Arat, ilk duruşmada, 1994 yılında terör örgütü PKK’ya katıldığını, Irak’ın kuzeyindeki kampta askeri ve siyasi eğitim gördüğünü, terör örgütünün bomba nakil işlerini yaptığını söylemişti.

621
 'zİhİn Duvarini AŞip' Mahkemeyİ Tirpanladi 10.06
TBMM Adalet Komisyonu Başkanı AKP Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, "Tamamen spontane, zihin duvarlarını aşan şaşırtıcı bir reform" diyerek bir formül önerdi. Buna göre, 330 vekilin oyuyla Anayasa Mahkemesi kararları geçersiz sayılabilecek. İyimaya, mahkemeyi "Kriz üreten, Anayasa’yı unutmuş bir başka iktidar" diye nitelendirdi.
ANAYASA Mahkemesi’ne karşı AKP yönetiminin planladığı değişiklik tartışılırken, daha önce kredi kartı faizlerinin sınırlandırılması önerisiyle sansasyon yaratan TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, Anayasa Mahkemesi kararlarının, 330 milletvekilinin oyuyla geçersiz kılınmasını formülünü gündeme getirdi. Önerisini "Zihin duvarlarını aşan şaşırtıcı bir reform" olarak nitelendiren İyimaya, "Önerimin partiyle organik bağı yok. Partimle geliştirdiğim bir hareket değil, tamamen spontanedir" dedi. AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin de, "Partinin bir çalışması değil. Tamamen bireysel görüşüdür" açıklaması yaptı.

Taktiksel çıkış Anayasa Mahkemesi’nin türban kararı konusunda TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın yaklaşımını ılımlı bulan AKP yönetiminin, Meclis’te komisyon başkanlarının devreye girmesini sağladığı öne sürüldü. Bu taktik çerçevesinde dün ilk çıkış AKP Ankara Milletvekili İyimaya’dan geldi. Başbakan’ın bugün grupta yapacağı konuşmadan önce İyimaya, dün yazılı bir açıklamayla, ’Askıya alıcı veto’ adıyla yeni bir mekanizma içeren teklifte bulunacağını duyurdu.

Kendin yap, denetle İyimaya’nın tartışmaya açtığı Anayasa değişiklik taslağı, Meclis’ten çıkıp Anayasa’ya aykırı bulunan yasaların yeniden Meclis’e gelip bu kez "Anayasa’ya uygun bulunması", dolayısıyla Anayasa denetiminin son aşamada yüksek yargıçlardan alınıp milletvekillerine bırakılması gibi tartışmalı bir model öngördü. İyimaya şu sistemi önerdi: "TBMM, en az 184 milletvekilinin teklifi ve 330’unun gizli oyuyla Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını askıya alabilir(...) Askıya alma kararı, mahkeme kararını bütün hüküm ve sonuçlarıyla ortadan kaldırır. Üzerinden 5 yıl geçmedikçe mahkeme aynı kuralı yeniden denetleyemez."

Anayasa’yı unuttular İyimaya, teklifinin gerekçesinde, Türkiye’nin adı konmamış bir Anayasa Mahkemesi krizi yaşadığını ileri sürdü. İyimaya, Yüksek Mahkeme için "Anayasa’ya neredeyse yabancılaşmış. Vesayetçi demokrasinin hiç zorlanmadan kullanabildiği bir mekanizma görüntüsü içinde. Bürokratik iktidarın isteklerine göre seçilmiş, siyasal iktidarla mücadele eden, kriz üreten, sistem tıkayan, Anayasa’yı unutmuş bir başka iktidar" yorumunu yaptı.

Üyeleri değiştirme İyimaya, "Kaçınılmaz ve ertelenemez bir reform" olarak mahkeme üyelerinin yenilenmesini de isteyerek, "Bilim ve hukuk yoğun bir üye yapılanmasına ağırlık tanınmalı. Görev normu, aktivist ve alan genişletici tavırlara imkan tanımayan bir açıklıkta yeniden ele alınmalı" dedi. CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay ise İyimaya’nın önerisine, "Sağ eliyle sol kulağını, başının üzerinden göstereceğine, doğrudan ’Anayasa Mahkemesi kuralları uygulanmaz, mahkeme lağvedilmiştir’ diye bir teklifte bulunursa, belki sorunu çok daha kolay aşar" diyerek tepki gösterdi.

MHP’nin tepkisi

İyimaya’nın teklifine MHP’den de olumsuz tepki geldi. MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, "Bu maya, ’iyimaya’ değil" dedi.

622
YEREL HABERLER / Aylar Sonra Ön Kapida 10.06
« : 10 Haziran 2008, 12:29:09 »
Aylar Sonra Ön Kapida 10.06
Kıyafetleri nedeniyle sık sık gündeme gelen ve bundan rahatsız olduğu öğrenilen Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, dün Bakanlar Kurulu’na aylar sonra yeniden şeref kapısından girdi.
Özellikle kırmızı ayakkabılarıyla basında yer almasının ardından Bakanlar Kurulu’na gelişinde Başbakanlığın C kapısını kullanmayı tercih eden Çubukçu, dün buna son verdi. Ama Çubukçu, yine uzun ince topuklu ayakkabıları ve şık kıyafetiyle foto muhabirlerinin dikkatini çekti.
__________________

623
YEREL HABERLER / SaĞli Sollu Yumruk Atiyorlar 10.06
« : 10 Haziran 2008, 12:28:56 »
SaĞli Sollu Yumruk Atiyorlar 10.06
TBMM Başkanı Köksal Toptan, senato önerisi için gerek gelen tepkilere Atina’dan cevap verdi: "Sağlı sollu yumruk atılmasını anlamadım."
Atina’da bulunan Toptan, senato ile ilgili sözlerini hatırlatılması üzerine şunları söyledi: "Bence, Anayasa Mahkemesi’ne giden yolda senatolar bir filtre görevi görebilir. Bu bakımından hem yasa yapımına katkı sağlarlar, hem de mahkemenin önüne çok fazla işin, sorunun gitmemesini sağlayabilirler. Anayasa Mahkemesi’nin görev alanına giren bir takım hususlar, oradan alınıp, senatoya verilsin’ demiyorum, zaten öyle bir şey olamaz.


Mahkemenin yükü çok

Anayasa Mahkemesi, çok ağır iş yükü altında. Bu nedenle ’ihtilaflar oraya ne kadar az giderse, o kadar iyi olur’ diye düşünüyorum. Ama ihtilaf derken, gidecek olan konuların sınırlanmasını kastetmiyorum. ’Senato süzgecinden geçecek yasaların -kim götürecekse-, Anayasa Mahkemesi’ne götürme ihtiyacını hissetmemesini, senatolar sağlayabilir’ diyorum. ’Bu öneriyle, Anayasa Mahkemesi’nin görevleri elinden alınıyor’ şeklindeki akla, mantığa, hukuka sığmayan görüşlerinin, hiçbir dayanağı yoktur."

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, dün gazetecilerin Toptan’ın senato önerisiyle ve iptal kararıyla ilgili soruları üzerine şunları söyledi: "Meclisin 411 gibi büyük bir çoğunlukla aldığı bir karar var. Meclisin yetkisine müdahale noktasında da ciddi tartışmalar var. Bu konuyu TBMM’nin gündemine almasında senatodan evvel fayda var. İkincisi bu sorun sadece AKP’nin sorunu değil. Demokrasinin sorunu. Türkiye’de kuvvetler ayrılığının niteliğini ve niceliğini günümüz şartlarında ve gelinen noktada ne ifade ettiğini ilgili bir sorun var. Üçüncüsü Türkiye’de demokrasi nereye gidiyor? Demokrasinin standardı ne? Bunların cevabı verilirken senato anlam ifade ediyor mu, bakmak lazım."
__________________

624
YEREL HABERLER / Gece Yarisi MÜdahalesİ 10.06
« : 10 Haziran 2008, 12:28:38 »
Gece Yarisi MÜdahalesİ 10.06
İki cephede birden hazırlıklarını sürdüren AKP, Anayasa Mahkemesi’nin türban düzenlemesinin iptali kararına karşı atacağı adım ve partinin kapatılmasına karşı hazırlayacağı savunma açısından karar haftasına girdi.
Başbakan Tayyip Erdoğan, hafta sonuna kadar tamamlanması planlanan savunma metnine gece yarısı müdahalesi yaptı. Erdoğan, önceki akşam bir parti yöneticisinin Balgat’taki evinde, yaklaşık 2.5 saat akademisyenlerle savunma metni üzerinde çalıştı. Başbakanın, savunmaya bazı müdahaleleri olduğu öğrenildi. Savunma metninin cuma gününe kadar tamamlanması hedefleniyor. Savunma ekibi, kimi zaman Balgat’ta tutulan özel bir büroda bir araya geliyor. Savumaya katkı veren akademisyenler, Genel Merkez’e ve Meclis’e gelmiyorlar. Savunma hazırlığına destek veren akademisyenlerin sayısı 5-7 arasında değişiyor.
__________________