İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - m3t3d1nh0

973
TRABZONSPOR / Trabzon'un son bombası!
« : 05 Haziran 2008, 06:23:29 »
Trabzon'un son bombası!

Trabzonspor'un son bombası Kayserisporlu Gökhan Ünal oldu! Bordo mavililer golcü oyuncuyla 3+1 yıllık ön protokol imzaladı! Gökhan Ünal büyük bir camiaya geldiğinin farkında olduğunu belirterek, "Çok mutluyum. Trabzonspor'un da benim de hedeflerimiz var. Burada bu hedeflerime ulaşacağım" dedi..

Bordo-mavili kulüp bombayı patlattı!
Transfer çalışmalarını etkili hamlelerle sürdüren Trabzonspor, Kayserispor'un golcü futbolcusu Gökhan Ünal'ı renklerine bağladı.

Kayserispor ile Gökhan Ünal'ın bonservisi konusunda her konuda anlaşmaya varılrken, yıldız futbolcu ön protolü de basın önünde imzaladı!

Resmi imzanın ise çarşamba günü saat 12.00'de Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirileceği ve yıldız futbolcunun 3 yıllık mukavele imza atacağı kaydedildi.

Ankara AMBROSİA İş Merkezi'nde düzenlenen imza törenine, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, bordo-mavili kulübün yöneticileri ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Osman Pepe katıldı. 26 yaşındaki golcü futbolcu, törende 1 yılı opsiyonlu 4 yıllık ön protokole imza attı.

Kulüp başkanı Sadri Şener, yaptığı konuşmada, Gökhan'ı bordo-mavili takıma kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, "Bu sene çok ciddi transferler yaptık. Bundan sonrası hocamızın işi. Biz elimizden gelen her şeyi yaptık" dedi.

Şener ayrıca, başta bakan Özak olmak üzere Gökhan Ünal'ın transferinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gökhan Ünal ise büyük bir camiaya geldiğinin farkında olduğunu belirterek, "Bunun için çok mutluyum. Trabzonspor'un da benim de hedeflerimiz var. Burada bu hedeflerime ulaşacağım" diye konuştu.

Törene katılan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak da her zaman Trabzonspor'un emrinde olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Büyük hedefleri olan Trabzonspor'a umarım hayırlı olur. Bundan sonraki en büyük görev Trabzon'daki seyircilerimize ve Türkiye'deki taraftarlarımıza düşüyor. Artık seyircisiz oynama gibi cezalar istemiyoruz. Trabzonspor'da oynamak bir ayrıcalıktır. Hep beraber inşallah Trabzonspor efsanesini tekrar ortaya çıkaracağız."

-"TRABZONSPOR'A HAYIRLI OLSUN"-
Öte yandan Kayserispor Kulübü Basın Sözcüsü Yücel Şahin ise Gökhan Ünal'ın transferi konusunda konuşarak, "Gökhan Ünal, Trabzonspor'a hayırlı olsun. Gökhan ile ilgili basında çok şey söylendi ama bir çok takımın talip olduğu Gökhan Ünal'ı, Trabzonspor aldı" dedi.



974
TRABZONSPOR / Öğrencilere Trabzonspor forması!
« : 05 Haziran 2008, 06:23:10 »
Öğrencilere Trabzonspor forması!

1967 Trabzonsporlular Derneği'nin İstanbul Bağcılar'daki bir ilköğretim okulunun, okul takımına Trabzonspor formalarını verdiği tören coşkulu anlara sahne oldu.

İstanbul Bağcılar’daki Dr. Cemil Fevziye Özkaya İlköğretim okulunun okul takımına Trabzonspor formaları hediye edilmesi töreninde öğrenciler ‘Trabzonspor’ tezahüratlarıyla okul bahçesini inletti.

Okul müdürü, Remzi Aydın, 1967 Trabzonsporlular Derneği’ne ve Trabzonspor kulübüne teşekkür ederken, “Okul takımımız, okullararası turnuvalar için forma ve malzeme ihtiyacımız vardı. Bu ihtiyacımızı gören 1967 Trabzonsporlular Derneği, formasından şortuna, tüm malzemeleri okulumuza hediye edebileceklerini ifade ettiler. Öğrencilerimiz de biz de çok sevindik tabi. 20 kişilik okul takımımızda Trabzonlu ve Trabzonsporlu öğrenci sayısı çok fazla değil belki ama artık bundan sonra hem onlar hem de tüm okul Trabzonsporlu” açıklamasında bulundu.

1967 Trabzonsporlular Dernek Başkanı Alaattin Hatayoğlu, Trabzonsporluluğu küçük yaşlardan aşılamak gerektiğini belirterek, “Bu çocuklar hayatlarında Trabzonspor’un şampiyonluğunu görmemiş. Belki hayatlarında Trabzon’u da görmeyecekler ama sonunda hepsinin gönlünde Trabzonspor sempatisi oluşturduk. Burada Trabzonspor yönetimine yaklaşımından dolayı teşekkür ederiz. Bundan sonra bu organizasyonların devamını getireceğiz” şeklinde konuştu.

Öte yandan okulun bahçesindeki törende tüm okul hep bir ağızdan ‘Bordo-mavi, en büyük Trabzonspor’ tezahüratında bulundu. Yaklaşık bin ilköğretim öğrencisinin Trabzon Trabzon diye tezahüratı ise görülmeye değerdi.





975
BEŞİKTAŞ / "Jübileyi Alen yaptı, Çarşı bitmez!"
« : 05 Haziran 2008, 06:20:48 »
"Jübileyi Alen yaptı, Çarşı bitmez!"

Çarşı, Alen Markaryan'ın açıklaması ile kapandı ama yeni yüzüyle yola devam ediyor! Çarşı'nın, kendini feshettiğini açıklamasının ardından bir grup siyah beyazlı taraftar, "jübile"yi kendilerinin yapmadığını kaydederek, oluşumu sürdürme kararı aldıklarını açıkladılar!

Çarşı taraftar grubu lideri Alen Markaryan'ın, bu oluşumu feshettiklerini açıklaması sonrası, bir başka siyah-beyazlı taraftar grubu, Çarşı adını sürdüreceklerini, Maçka Parkı'nda basın açıklamasıyla duyurdu.

Parkta toplanan yaklaşık 200 kişilik taraftar grubu, ''Hayat, alem, ortam biter, Çarşı bitmez'' pankartı açarken, Gökhan Karamehmet adlı taraftar, yaptığı açıklamada, Alen Markaryan ve beraberindekilerin, ''Çarşı grubunu feshettikleri'' açıklamalarını, ''kişisel görüşleri'' diye nitelerken, ''Artık jübile yapacaklarını açıkladılar. Onlara jübileleri hayırlı olsun. Biz buradayız. Ne Çarşı'nın tezahüratları biter, ne de taraftar biter. 105 yıldır olduğu gibi yine buradayız. Taraftarlar arasında ayrılmalar olsun da istemiyoruz. Asli görevimiz takımımızı desteklemek'' dedi.

Karamehmet'in, grup adına okuduğu yazılı açıklamada da şu görüşlere yer verildi:
''Beşiktaş'ımızın maziden gelen şerefli duruşunu, şanlı tarihini, hakkı olan gururunu sonsuza kadar yaşatmak ve Beşiktaş'ımızla birlikte yaşamak için varız. Beşiktaşçı zihniyetlere karşı inadımız, Beşiktaşlı olarak geçmişte ve bugün olduğu gibi, yarınlarda da tribünlerde olmaya, kapkara bir sevdayla devam edeceğiz.
Amacımız; bölünmeleri, kırgınlıkları giderip, birlik ve beraberliği inşa ederek, buradan alacağımız kuvvetle Beşiktaş'ımıza yapılmak istenen haksızlıkların karşısında tek vücut olarak durmaktır. Sporumuza 105 yıldır damga vuran şanlı kara kartalımızın, zafer uçuşlarında, iyi gününde, kötü gününde desteklemeye, yanında olmaya devam edeceğiz. Tribünü genel kurula, genel kurulu da tribüne sokmayacağız. Tribünlerimizi hiçbir siyasete alet etmeyeceğiz.
Ayrılıklar, yaratılmak istenen kaos söylentileri, tribünlerin bittiği, artık takımı teşvik edecek tezahüratların olmayacağı gibi konular, tarihe gülünç söylemler olarak geçecektir.
Yıllarını Beşiktaş için tribünlerde geçiren bizler, tüm spor camiasıyla kucaklaşıp, kalıcı bir şekilde sevgi ve saygıyı inşa edeceğiz.'' Taraftarlar, açıklamanın ardından sessiz bir biçimde dağıldı.



976
BEŞİKTAŞ / ''F.Bahçe yüceltiliyor ama biz..''
« : 05 Haziran 2008, 06:20:36 »
''F.Bahçe yüceltiliyor ama biz..''

Ricardinho'dan, Bobo'ya, Batuhan'dan yabancı transferlere kadar bir çok konuda açıklamalar yapan ve geçen sezonu değerlendiren Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe hakkında da konuştu! İşte Sağlam'ın açıklamaları!

Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş Kulübü'nün resmi dergisinin Haziran-Temmuz sayısında yer alan röportajında, geçen sezonun değerlendirmesini yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile ikinci yarıda oynadıkları maçın Beşiktaş adına kırılma noktası olup olmadığının sorulması üzerine Sağlam, ''Sezon başından beri birçok kırılma noktası vardı. Ankaraspor, kazanmış olmamıza rağmen tarihe geçen Trabzonspor maçı, ilk devre oynadığımız Galatasaray ve Fenerbahçe maçları. İkinci devrenin son döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Fenerbahçe, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor; bizim hakem hatalarıyla puan kaybettiğimiz maçlar'' diye konuştu.

''Bütün bunların yanında bir de rakiplerimize ikram edilen maçlar var'' diyen Sağlam, şöyle devam etti:
''Biz tabii ki kaybettiğimiz puanları sadece bunlara mal edip, kendi hatalarımızla yüzleşmekten kaçınmıyoruz. Ama her şeyi hesapladığımızda da ortaya bir gerçek çıkıyor. Buna rağmen herkesin yüzyılın takımı ilan ettiği Fenerbahçe ile ligi aynı puanda bitirdik. Ama biz yerden yere vuruluyoruz, ağır şekilde eleştiriliyoruz; Fenerbahçe yüceltiliyor. Tabii ki şampiyon olmamız lazımdı ama şu bir gerçek ki; bu sezon yaşadıklarımız bizim için büyük tecrübe oldu.''

-''OYUNCULARIMIZIN HAKEMLERE BAKIŞ AÇISI DEĞİŞMEYE BAŞLADI''-
Geçen sezon psikolojik olarak yaşadıkları zorlukların neler olduğu sorusunu Sağlam, ''Özellikle üst üste yaşadığımız hakem hatalarının olduğu dönemde oyuncularımızın hakemlere bakış açısı değişmeye başladı. Şöyle bir psikolojiyi düşünebiliyor musunuz: (Bir maça daha çıkıyoruz ve hakem yine çok can alıcı, skoru etkileyecek bir noktada hata yapacak)... Bu şekilde oyuncunun rahat olamayacağı gerçeği var. Ama bunu içimizde çözdük ve ligin sonuna doğru biraz geç de olsa toparlanarak ligi bitirdik'' diye yanıt verdi.

-BOBO'NUN TRANSFERİ-
Bazı Avrupa takımlarının transfer listesinde yer alan Brezilyalı futbolcu Bobo'ya değinen Sağlam, ''Ben bir antrenör olarak önümüzdeki sezon şampiyonluğu hedefliyorsam, takımımda çok iyi futbolcuların olmasını isterim. Bobo da bu oyunculardan birisi ve bizim Bobo'yu illa satmak gibi bir düşüncemiz yok'' dedi.

''Ama Bobo'nun satılmasından kulübümüz çok büyük menfaatler elde edecekse, reddedemeyeceğimiz ve bundan sonrası için kulübümüzü rahatlatacak bir bonservis bedeli önümüze sunulursa bu transfere izin vereceğiz'' diyen Sağlam, ''Yoksa bizim vazgeçtiğimiz bir oyuncu değil. Bobo da aynı şekilde burada olmaktan çok memnun ve bütün söylediğim şartlar oluşursa başka bir takıma transfer olacaktır'' şeklinde konuştu.

-YABANCI TRANSFER KONUSU-
Sağlam, geçen sezon yapılan yabancı transferler konusunda eleştiriler olduğunun hatırlatılması üzerine şunları söyledi:
''Bugün Türkiye Ligi'ne baktığımız zaman görüyoruz ki; yabancı futbolcu transferinde yüzde 100 isabet tutturan bir takım yok. Dolayısıyla diğer takımlar bu konuda ne kadar sıkıntı yaşadılarsa biz de o kadar yaşadık. Kaldı ki, bizim yaşadığımız sıkıntılar kulübümüzde maddi anlamda çok büyük kayıplara yol açmadı. Diğer kulüplerin 20-25 milyon Avro verip transfer yaptığı bir ortamda bizim zarar ettiğimiz rakamlar 300-400 bin Avro civarında. Belki oyuncu kalitesi anlamında çok isabet tutturamadık ama en azından kulübümüze de çok büyük zararlar vermedik. Örneğin Galatasaray'ın 8 yabancısını da oynatmadığını düşünürsek bu daha da açık bir şekilde ortaya çıkıyor.''

-''RICARDINHO, BEKLENTİLERİ KARŞILAYAMADI''-
Ertuğrul Sağlam, Ricardinho'nun verimi ve kadro dışı bırakılmasıyla ilgili olarak da şunları söyledi:
''Ricardinho takımımızda ekonomik olarak en fazla kazanan oyuncuydu. Alındığı günden itibaren de camiamızın beklentilerini karşılayamadı. Performansı konusunda çeşitli sıkıntılar yaşanabilir ama bunu davranışlarına yansıtıp da takım içinde bir sıkıntı yarattığı için olaya müdahale etmek zorunda kaldık. Çok açık bir şekilde söyleyeyim; Beşiktaş'ın 4 sene sonra liderliğe ulaştığı bir maçın bitiş düdüğünün ardından üzülen bir futbolcuyu aramızda tutmak istemedik.''

-''ÇOK KÖTÜ BİR TRANSFER DÖNEMİ GEÇİRDİĞİMİZİ SÖYLEYEMEYİZ''-
Sezon boyunca yabancı transferlerin takıma katkılarını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Sağlam, şöyle yanıt verdi:
''Yabancı oyuncularımız arasında Tello'nun katkısını önemsememiz lazım. Cisse ve Holosko'nun da takıma çok faydası oldu. Zaten elimizde bulunan yabancılardan Delgado ve Bobo'nun kalitesi ortada. Ricardinho'dan istediğimiz verimi alamadık. Diatta bir dönem forma giydi ve iyi oynadığı, kötü oynadığı maçlar oldu. Gordon performansını etkileyecek şanssız bir hastalık geçirdi ama iddia ediyorum ki, önümüzdeki senelerde, bizimle çalışmasa bile kalitesini ispat edecektir. Bu şekilde hesap yaptığımızda, çok kötü bir transfer dönemi geçirdiğimizi söyleyemeyiz.''

-''ORTA AVRUPA ÜLKELERİ ÖNCELİKLİ TERCİHİMİZ''-
Sağlam, yabancı oyuncuların seçiminde aynı coğrafyanın futbolcuları olmalarını göz önünde bulundurmanın takıma katkı sağlayacağını kaydetti.

''Aynı ekolden yetişmiş, aynı futbol kültürünü almış, aynı zamanda sizin istediğiniz oyun anlayışına da çabuk adapte olabilecek futbolcuların mutlaka çok daha faydalı olacaklarını düşünüyorum'' diyen Ertuğrul Sağlam, ''Farklı dilde konuşan oyuncuların adaptasyon sürecinde bir takım sıkıntılar yaşanıyor. Biz de transferde böyle bir politika izliyoruz. Yeni oyuncuların transferinde Orta Avrupa ülkeleri öncelikli tercihlerimizi oluşturuyor. Dolayısıyla bu bizim için avantaj olacaktır'' diye konuştu.

-''YERLİ ANTRENÖR OLARAK ÇALIŞMAK ÇOK ZOR''-
Ertuğrul Sağlam, büyük bir takımda yerli antrenör olarak çalışmanın çok zor olduğunu ifade ederek, ''Ayrıca dünyada; kendinden olana bu kadar acımasız, bu kadar hoşgörüsüz yaklaşan, elde ettiği başarıyı bu kadar küçümseyen bir ülke daha yoktur'' dedi.

Dönem dönem çok zor şartlar altında görev yaptıklarının altını çizen Sağlam, ''Büyük bir takımın başında görev yapan yerli bir antrenör ve sorumluluğunun bilincinde bir insan olarak çok daha fazla çalışıp, fedakarlık yapıp, beni buraya getiren ve başarı bekleyen insanların inancını boşa çıkarmayacağım ve arkamızda başarımız için dua eden birçok yerli antrenörün de önünü açacağım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın'' şeklinde konuştu.

Yapılan eleştiriler konusuna da değinen Sağlam, şunları kaydetti:
''Hakkımda o kadar ağır eleştiriler yapılmasına rağmen, birgün çıkıp da cevap vermedim. Mevlana'nın bir sözü vardır; (Cehalet insanı çirkefleştirir. Her lafa verilecek bir cevabım var ama önce lafa bakarım laf mı diye, sonra söyleyene bakarım adam mı diye) Bu o kadar mükemmel bir söz ki; bunu kendime yol gösterici edindim. Yapıcı eleştiri yapanların sesine her zaman kulak veriyorum ama cahil insanlarla hiç muhatap olmuyorum.''

-''HOLOSKO'NUN PERFORMANSI BİZİ TATMİN ETTİ''-
Geçen sezonun devre arasında Koray ve Burak'ın gönderilerek Holosko'nun transfer edilmesiyle ilgili soruyu Sağlam, şöyle yanıtladı:
''Burak, bizim önde oynattığımız bir oyuncuydu ve Holosko'yu onun yerine transfer ettik. Tabii ki Burak'ın yeteneğine kesinlikle bir sözüm yok ama Holosko'nun performansı, bizi tatmin etti. Koray'ın ise uzun sürecek bir sakatlığı vardı. Bu konuda bizi eleştiren insanların bu oyuncuların Vestel Manisaspor'da kaç maç oynadığına dikkat etmelerini istiyorum. Bizim ne Koray ile ne de Burak'la ilgili karakterleri konusunda bir sıkıntımız olmadı. Ayrıca Holosko'nun transferini gerçekleştirmek için Koray, Vestel Manisaspor'un olmazsa olmazları arasındaydı. Dolayısıyla Beşiktaş'a daha fazla katkı sağlayacağı için böyle bir karar aldık.''

-GENÇ OYUNCULAR-
Alt yapıdan yetişen oyunculara geçen sezon en çok yer veren takımın Beşiktaş olduğuna dikkati çeken Sağlam, ''İnsanların bizi eleştirirken, yaptığımız güzel şeyleri de dile getirmeleri gerekir. Sezon boyunca alt yapısından en fazla oyuncuyu kadrosuna alan ve yararlanan takımın açık ara Beşiktaş olduğunu görüyoruz'' dedi.

PAF takımdaki bütün oyuncuların antrenmanlarda yer aldığını ama bunun da ötesinde maç kadrolarına dahil edilerek onlardan yararlandıklarını ifade eden Sağlam, ''Atilla, Bülent, Koray Şanlı, Ethem Yıldız, Aydın Karabulut, Mehmet Sedef, Serdar Özkan, İbrahim Kaş, Ali Kuçik, Batuhan Karadeniz, Emir Gökçe... İçlerinden onbir kurabileceğimiz sayıda oyuncuya görev verdik. Diğer takımlara baktığınızda bu sayı iki ya da üçü geçmez. Ben bu oyuncuların Beşiktaş'ın geleceğinin garantisi olacağını düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

-BATUHAN'LA İLGİLİ SIKINTILAR-
Ertuğrul Sağlam, dönem dönem genç futbolcu Batuhan'la ilgili yaşanan sıkıntılar konusunda ise şunları kaydetti:
''Bizim için önemli bir oyuncu. Yetenekleri itibariyle de çok ender bulunabilecek kalitede. Ama bu tür futbolcularda sezon içinde bazı sıkıntılar yaşanabiliyor. Futbolundaki yükselişiyle aynı oranda karakterinde de gelişme kaydedemiyorsa problem oluyor. Batuhan henüz çocuk yaşta. Bu nedenle bu sıkıntıların bir an evvel son bulacağını ve onun kendi hatalarıyla yüzleşip, kendine çeki düzen vereceğini düşünüyorum. Bu hataları tekrarlamaması, hem kendi hem de kulübümüz adına yararlı olacaktır. Biz de kendisiyle yakından ilgileniyoruz ve gerekli izahatı yaptık. Umuyorum ki, en kısa zamanda kendisini toparlayacak.''

-''KATKI SAĞLAYACAK OYUNCULARI TRANSFER EDİYORUZ''-
Sağlam, transfer çalışmalarıyla ilgili olarak da şöyle konuştu:
''Eksik olan yerlerimiz çok açık, biz de bu anlamda bize katkı sağlayacak oyuncuları transfer etmek istiyoruz. Başkanımız, yönetim kurulumuz ve menajerimiz Sinan Engin de bunun için ellerinden geleni yapıyorlar. Çok oyuncu alıp da hem teknik hem de oyuncu kadrosunda istikrar sıkıntısı yaşamak istemiyoruz. Gönderdiğimiz oyuncuların yerlerini dolduracak ve eksikliklerimizi tamamlayacak oyuncuları alacağız. Transfer sezonu bittiği zaman 4-5 yeni oyuncumuzu kadromuzda görebileceğiz.''

-TARAFTARLARA MESAJ-
Röportajında siyah-beyazlı taraftarlara da değinen Sağlam, şöyle devam etti:
''Ortada bir başarı olacaksa bu zinciri oluşturacak halkaların birbirini çok iyi desteklemesi gerekir. Bir takım sadece kadronun iyi olmasıyla başarıya ulaşmaz. Camianın, medyanın desteklemesi, bunun yanında taraftarın hiçbir olumsuzluktan etkilenmeden arkamızda durması, takım kadrosunun iyi olması, başkanın ve yönetim kurulunun futbolcu kadrosunu desteklemesi gerekir. Yani başarıyı oluşturacak çok fazla halka var. Taraftarımızın da bence bu sezon aldıklarından daha fazla sorumluluk almaları ve sezon içerisinde yaşadıkları şanssızlıklardan, sıkıntılardan dersler çıkarması gerekir. Nasıl ki bizler çıkarıyorsak... Önümüzdeki sezon takıma daha fazla katkı yapmalarını diliyorum ve tabii ki şimdiye kadarki desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum.''

-KENDİNİ BAŞARILI BULUYOR MU?-
Sağlam, son olarak kendisini başarılı bulup bulmadığı sorusuna ise şöyle yanıt verdi:
''Bizim değerlendirme kültürümüz maalesef sadece rakamlara dayalı. Başka kriter yok. Bardağın neresinden bakarsınız orasını görürsünüz. Beni eleştirmek istiyorsanız bir sürü şey çıkarabilirsiniz. Ama beni başarılı görmek istiyorsanız da birçok şey ortaya koyabilirsiniz. Öncelikle genç futbolculara bakışımızla çok önemli bir mesafe katettik. Şu anda Beşiktaş alt yapısında yetişen, Beşiktaş'ın geleceğini oluşturabilecek ve bu sezon değerlendirdiğimiz en az 10 oyuncu var. Bunun dışında Serdar Özkan, İbrahim Kaş, Hakan Arıkan gibi genç oyuncularımızı milli takıma kazandırdık. 4 sene sonra Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazandık ve ülkemizi başarıyla temsil ettik. Grupların son maçının son saniyesine kadar yükselme iddiamızı sürdürdük ve 13-14 milyon dolara varan bir maddi gelir elde ettik. Bunların üstüne bir sürü şey ekleyebilirim. Tabii ki Beşiktaş için kupa şampiyonluğu önemli. Belki onlara ulaşamadık ama bu konuda önemli mesafeler katettik. Önümüzdeki sene inşallah bu tecrübelerimizi şampiyonluk yolunda kullanacağız.''




977
BEŞİKTAŞ / İşte Yeni Çarşı!
« : 05 Haziran 2008, 06:20:22 »
şte Yeni Çarşı!

Çarşı grubu kendisini feshetti ama ardından tartışmalar bitmedi! Onlarca iddia ortaya atıldı! Ve yeni grup Çarşı için radikal kararlar alıp, göreve başladılar! İşte Akşam gazetesine söyledikleri..

Çarşı Grubu kendini feshettiğini açıkladığından beri senaryoların ardı arkası kesilmiyor.

Taraftarlar arasında siyasi görüş farklılıklarından dolayı kavgalar çıktığı söyleniyor. Tribünlerdeki çıkar çatışmasına, rant kavgasına işaret ediliyor. ÇARŞI adının Beşiktaş’ın önüne geçtiği, artık durdurulması gerektiği, yönetimin baskısıyla bu kararın alındığı ileri sürülüyor. ÇARŞI’nın susmadığı, susturulduğu iddia ediliyor. Bu senaryoların tam ortasındaki isimler ise Alen ve arkadaşları. Onların gerekçelerinin odak noktası “Bizim için satılmış ÇARŞI bile dediler. Güven sarsılması oldu, çekildik” şeklinde. Peki ya susturdukları, çekilmelerini sağladıkları iddia edilenler. İşte onları kimse bilmiyor, tanımıyor. Tabi Beşiktaş tribünlerinin belli bir grubu hariç.

İşte onlar, yani ÇARŞI’nın yeni A Takımı, AKŞAM’a konuştu. Kimdirler, kimlerdendirler. Siyasi görüşleri nedir. Böyle bir olaya neden ihtiyaç duydular. Nelerin yanlış yapıldığını gördüler, onlar ne yapacaklar. Konuyu fazla uzatmıyoruz, sözü ÇARŞI’nın yeni liderlerine bırakıyoruz:

YANLIŞLARINI ANLADILAR
“Biz 2003’te de görevi devralıyorduk. Bu arkadaşlarımızla bir sene önce de konuştuk. Onlar da kabul ettiler. ‘Erdem gelsin, bu misyonu üstlenebilecek bir arkadaşımız. Erdem’in hakkıdır ona yakışır’ dediler. Biz de bekledik. Alen ile de konuştuk, helalleştik. Çekileceklerdi, ama ‘feshettik diye bir açıklama yaptılar. Ondan sonra ajitasyona döndü iş. Kendilerini fesih ederek kaos ortamı yarattılar. Sonunda yanlış yaptıklarını anladılar.”

“Tribünden siyaseti kaldırmak istiyoruz. Tribünlerin amacı siyasal mesaj vermek değil, takımı desteklemektir. Bizim sağla solla işimiz yok. Herkes dinini, ırkını, siyasetini stadın kapısının önünde bıraksın, içeriye formasını giyip girsin.”

ARTIK BELEŞ BİLET YOK
“Bundan sonra kimse Beşiktaş’tan bir şekilde rant elde etmesin. Bedava biletler alınmasın. Atkılar, formalar yaptırılıp satılmasın. Beleş bilet yok. Tribünler lisanslı ürünleri alacaklar, hiçbir rant ilişkisi olmadığı için kavga olmayacak.”

“Başkanı gönderip göndermemek genel kurulun işi, tribünlerin değil. Tribünleri genel kurullara sokmayacağız. Genel kurulun üzerinde tribünün baskı oluşturmasının gereği yok. Kimse kendini farklı hissetmesin.”

“Beşiktaş tribünlerinde küfürler, günahlar, hainlikler var. Bunlar üzücü. Biz G.Saraylı, Fenerli dostlarımızla da buluştuk. Küfür etmemek için elimizden geleni yapacağız. Bursalı arkadaşlarla da görüştük, husumeti bitireceğiz.”

“Bizim amacımız eşlerimizle, sevgililerimizle, çocuklarımızla maça gidebilmek. Bizim derdimiz para, pul, şan, şöhret değil.”

SAĞDAN SOLDAN ANLAMAYIZ
“İşin içinde rant olmasa, 43 yaşında film artistleri gibi televizyonlara çıkıp ajitasyon yapmazlar.”

“İlk başından beri maksadını aşan açıklamalar yapıyorlar. Biz komutan değil, Beşiktaş’ın askerleriyiz. Arkadaşlarımız açıklara gitmişler, oradan seyrediyorlarmış. Biz hiç açılmadık, hep oradaydık. Biz eleştirilere kızıp yolumuzdan dönecek insanlar değiliz. Aslolan Beşiktaş’tır.”

“Sosyal içerikli mesajlar devam edecek ama siyasi simgeler bitecek. Anarşistin A’sı olmayacak.

“Bölünmelere kadar gitti tribünler. Bu bölünmelere neden olan bu işaretleri ortadan kaldıracağız. Biz ne anlarız sağdan soldan, biz tribüncüyüz.”

“İnsanlar kavgasız, o semtmiş, bu semtmiş ayrımı yapmadan tribünlere gelecek. Esenler, Karagümrük gibi semt bayrakları da kalkacak.”

“Ermenisi, yahudisi, müslümanı olsun birçok insan var. Bu insanların hep bir arada Beşiktaş paydası için bir arada olması lazım. En ufak bir terslik tribünlere daha değişik yansıyor.”

“Kavga eden, rant elde etmek isteyen, huzuru kaçırmak isteyenler artık tribünlere girmeyecek. Utanıp giremeyecekler.”

“İçimizdeki iyilikle içimizdeki kötülüğü yok edeceğiz. İyi olan herkesi şova bekliyoruz.”

“Bizim hiç kimseyle ilişkimiz yok. Bizim ağabeylerimiz belli. Eksik gidenleri düzeltmek için buradayız. Bu tribünlerin komutanlara ihtiyacı yok, askerlere ihtiyaç var. Hangi maça gidersek kendi paramızla gidiyoruz. Kulübümüzün lisanslı ürünlerini Kartal Yuvası’ndan kredi kartlarımızla alıyoruz. Bundan sonra da böyle olacak. İhtiyacımız yok bizim 200-500 kombineye.”

KURTLAR VADİSİ SHOW TV’DE!
“Biz 20 senedir bu tribünlerdeyiz. Kurtlar Vadisi ifadesi kullanılıyor bizim için, bu çok ayıp. Bizi ülkücü mafya yaptılar. Bizim hiçbir siyasi kimliğimiz yok. Kurtlar Vadisi Show TV’de.”

“Bizim için ülkücü mafya falan diyorlar. Genel Kurul’da Yıldırım Demirören’i destekliyorlardı. Yanlarında Ülkü Ocakları yöneticileri vardı. Bu kulübün İkinci Başkanı MHP milletvekili. Senin başkan yardımcın bu. Onların da adına çamur atmış oluyorsun. Sen nasıl bu kulübe siyaseti sokabilirsin ki. Bizim partiyle, siyasetle, dinle işimiz yok.”

“Hepimiz farklı siyasi görüşte kişileriz. Hepimiz için de Türkiye Cumhuriyeti’nin askerleridir diyebilirsiniz”

“Şarabı da içeriz, esrarı da çekeriz gibi küfürlü besteleri tribünlerden kaldırmak ‘light’lıksa ‘ligh’tız o zaman.”

YENİ LİDER ERDEM FORA
Erdem Fora 31 yaşında. Vatani görevini Mardin’de sürdürüyor. Askerliğinin bitimine 85 gün kalmış. Şu an hava değişimi almış. Beşiktaş semtinden. A takımındaki arkadaşları “Beşiktaş tribünlerinin bundan sonraki söz sahibi Erdem Fora’dır. Tribünlerin beklediği kişidir kendisi” diyor. Erdem Fora bu liderliği üstlenmiş. O da diğer arkadaşları gibi aynı dili konuşuyor. “Bundan sonra tribünlerde güzellik olacak. Kavgalar, vurdular, kırdılar son bulacak. Bu güzellikleri hep beraber yaşatacağız” diye konuşuyor. A takımı, bugün Maçka Demokrasi Parkı’nda saat 19.00’da bir basın toplantısı yapıp hedeflerini açıklayacak.

Erdem Fora (31)
Vatani görevini yapıyor
Semti Beşiktaş

Gökhan Karamehmet (31)
Kuyumcu
Semti Kurtuluş

Erhan Küçükçavdar (30)
Uluslararası lojistik firmasında çalışıyor
Semti Karagümrük

Ali Güney (30)
Fırın firması sahibi
Semti Tophane

Ahmet Topçu (30)
Spor tesisi işletmecisi
Semti Kuştepe

Gökhan Tatan (29)
İlaç firmasında mümessil
Semti Mecidiyeköy

ASİ RUH'UN GELİRİ
Beşiktaş tribünlerinin yeni liderleri, Alen ve arkadaşları ile bir husumet ortamı doğmasını istemiyorlar, buna da izin vermeyeceklerini söylüyorlar. Ancak eylemlerinden ve söylemlerinden rahatsızlık duyduklarını da vurguluyorlar.
Ve ilginç de bir öneri getiriyorlar: “Asi ruh diye film çektiler. Bu filmin telif hakkını, tüm gelirini Beşiktaş’ın Kartal Yuvası’na bağışlasınlar. Beşiktaş’tan rant elde etmesinler, rant peşinde olmadıklarını ispat etsinler biz de bütün haklarımızı helal edeceğiz.”

Çarşı’nın yeni A Takımı, tribünlerdeki ambiansın eksilmeyeceğini, aksine daha da güzelleşeceğini de iddia ediyorlar ve “Beşiktaş tribünlerinde herkes bir Alen adayıdır” diyorlar.

ARTIK BUNLAR OLMAYACAK
* ÇARŞI’nın A harfinin simgelediği anarşistin A’sı kullanılmayacak.
* Siyasi simge içeren pankart açılmayacak, slogan atılmayacak.
* Hiç kimse kulübe üye olmayacak. Üyelikleri bulunanların üyeliklerini dondurmaları planlanıyor.
* Tribünlere semt pankartları asılmayacak.
* “Şarabı da içeriz, esrarı da çekeriz”, “Allah belamızı versin” şeklindeki tezahüratlar son bulacak.



978
BEŞİKTAŞ / "Benim değil, Beşiktaş'ın projesi"
« : 05 Haziran 2008, 06:19:54 »
"Benim değil, Beşiktaş'ın projesi"

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, stat projesi için tüm prosedürleri yerine getirerek son onayı beklediklerini kaydederken, projeye karşı çıkanların Beşiktaşlı olmasının kendisini üzdüğünü kaydetti! Bu projeninin Beşiktaş'ın geleceği olduğunu kaydeden başkan, transfer çalışmalarını da yorumladı..

Başkan Demirören, Beşiktaş Kulübü'nün resmi dergisinin Haziran-Temmuz sayısında yer alan yazısında stat projesine değindi.

''Bizler için her şeyden önemli ve öncelikli olan, BJK İnönü Stadı'nın yenilenmesi çalışmalarına bu ay içinde başlayabilmemiz'' diyen Demirören, kulüp olarak projenin her kademesinde yapılması gerekenleri tamamladıklarını ve ilgili kurumlara gönderdiklerini belirterek, ''Tüm prosedürü yerine getirdik ve artık son onayı bekliyoruz'' dedi.

Bu projeye bazı Beşiktaşlılar'ın karşı çıktığına dikkati çeken Demirören, şöyle konuştu:
''Üzülerek belirtmeden geçemeyeceğim bir şey var ki; o da son Divan Kurulu toplantısında söylediğim gibi, bu projeye bazı Beşiktaşlılar'ın karşı çıktığını duymak gerçekten içimi çok acıttı. İnanıyorum ki, bu acıyı benimle birlikte hepiniz hissettiniz. Çünkü her zaman altını kalın çizgilerle çizerek ifade ettiğim gibi; bu proje ne Yıldırım Demirören'in, ne yönetim kurulunun, ne de bir başkasının projesi. Bu sadece ve sadece Beşiktaş'ın, Beşiktaşımız'ın, Beşiktaşlıyım diyen herkesin, hepimizin projesi.''

Başkan Demirören, bu projenin Beşiktaş'ın geleceği, onu geleceğe güvenle taşıyacak en sağlam köprü olduğunu kaydederek, ''Tamamlandığı zaman sadece Beşiktaş Kulübü'nün, İstanbul'un, hatta Türkiye'nin değil, Avrupa ve dünyanın önde gelen kültür ve spor komplekslerinden biri olacak. Yalnız spora değil, sosyal ve kültürel hayatımıza da damga vuracak, Beşiktaşımızı gelecek asırlara ve kuşaklara onurla, gururla taşıyacak. Yeni BJK İnönü Stadı en kısa sürede Beşiktaş sevgisi ile dolu yüreklerinizin ve onu kucaklamak için açılmış ellerinizin üzerinde yükselecek. Onuru, gururu ve mutluluğu da hepimizin olacak'' şeklinde konuştu.

-''ŞAMPİYONLUK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAĞIZ''-
Yıldırım Demirören, Haziran ayının Beşiktaş için de önemli bir ay olacağını ifade ederek, ''Önce takımımızın eksik yerleri için titiz bir çalışma ile belirlenen ve ön anlaşmaları yapılan yabancı ve yerli oyuncuları takıma katacağız, ardından da ay sonunda her zamanki hedefimiz olan şampiyonluk için yeni sezon çalışmalarına başlayacağız'' dedi.

Son olarak Haziran ayının öğrencilerin sınav ayı olduğunu hatırlatan Demirören, ''Yine bu ay, bir baba ve bir veli olarak heyecanını yaşadığım gibi geleceğimizin umudu olan her kademedeki öğrenci yavrularımızın sınav ayı. Bu ayın onlar için de başarılarla dolu geçmesi dileklerimle hepinize en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.

-MİLLİ TAKIM-
Haziran ayının Türk futbolu adına önemli olduğunun altını çizen Demirören, ''Milli takımımız iki yıllık zorlu bir mücadelenin ardından katıldığı Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde, ülkemiz adına en iyiyi başarmak için sahaya çıkacak. Şampiyona boyunca yüreklerimiz onlar için çarpacak, dualarımız onların başarıları için olacak'' diye konuştu.




979
BEŞİKTAŞ / Kabus geri döndü!
« : 05 Haziran 2008, 06:19:42 »
Kabus geri döndü!

Del Bosque davasında rekor bir tazminat ödeyen Beşiktaş'ın başı şimdi de Tigana'dan dolayı derde girdi. FIFA, Federasyon aracılığıyla siyah-beyazlılardan belgeyi istedi. Fransız hoca, 2.3 milyon euro talep etti..

CEMAL ERSEN - Milliyet / ÖZEL HABER

Del Bosque davasını kaybederek, İspanyol teknik adam ve yardımcılarına toplam 8 milyon 961 bin euro tazminat ödemek zorunda kalan Beşiktaş Kulübü’nün başı şimdi de Teknik Direktör Tigana ile derde girdi.

2006-2007 sezonunun bitimine birkaç hafta kala görevine son verilen Fransız çalıştırıcı, 150 bin euroluk alacağı 25 Haziran 2007 tarihine kadar ödenmediği için fesih sözleşmesine dayanarak, gelecek yılın 2.3 milyon euro alacağını istemiş, bu nedenle FIFA’ya başvurmuştu. FIFA, hafta başında Futbol Federasyonu’na bir yazı göndererek Beşiktaş Kulübü’nün, Tigana ile düştüğü anlaşmazlık konusunda belge ve bilgilerin kendilerine iletilmesini istedi. Federasyon bu gelişme üzerine durumu siyah-beyazlı kulübe ileterek FIFA ile temasa geçilmesi gerektiğini bildirdi.

2.3 milyon euronun ödenmesini talep eden Fransız teknik adamın, Beşiktaş Kulübü’nden olumlu yanıt almaması halinde, Del Bosque gibi dava açacağı ve faiziyle birlikte alacaklarını tahsil yoluna gideceği kaydedildi.

Beşiktaş Kulübü’nün görevine son vermesinden sonra maruz kaldığı davranışın etik olmadığını ve hakkını FIFA nezdinde arayacağını ifade eden Tigana, kazanacağı olası tazminatı hayır kurumlarına bağışlayacağını açıkladı.



980
BEŞİKTAŞ / "Muhammed'i bize verin"
« : 05 Haziran 2008, 06:19:26 »
"Muhammed'i bize verin"

Barcelona'nın alt yapı sorumlusu Albert Benziges, siyah beyazlı takımın 13 yaşındaki yıldız adayı için "O çok yetenekli bir futbolcu. Bizde oynarsa dünya hayranlıkla izler" dediler..

iSPANYA’nın futbol devi Barcelona’nın Muhammed sevdası bitmiyor... İsviçre’nin Cenevre şehrinde düzenlenen 52. Internatıonal De Football Du CS Chenois Gençler Turnuvası’nda Beşiktaş’ın alt yapı antrenörleri Fikret Demiral ve Gürsoy Yalçın’la bir araya gelen Barcelona alt yapı sorumluları siyah beyazlı takımın 13 yaşındaki yıldız adayı için, "Onu bize verin, tüm dünyaya izlettirelim" diyerek teklifte bulundular. Barcelona takımının alt yapı çalıştırıcıları Albert Benziges, Toni Solis, Fermi Flotats, Jon Prats ve Vicenç Rizo, siyah beyazlı takımın alt yapısında yer alan oyunculardan övgüyle söz ettiler.

2-3 milyon Euro veremeyiz
Benziges, "Beşiktaş’ı dikkatle takip etmek ve incelemek lazım. Nihat Kahveci’nin siyah beyazlı takımın alt yapısından çıkmasından sonra tüm futbol otoriteleri gözlerini Beşiktaş’a çevirdiler" dedi. Ve şöyle devam etti:

"Beşiktaş’tan gelen Muhammed Demirci ile 2 hafta çalıştım. Onun futbol tekniği bir başka. Ailesinin de İspanya’ya getirilmesine ve iş verilmesine karar verdik. Ancak bu çocuk için 2-3 milyon Euro veremeyiz. Beşiktaş Yönetimi bu çocuğu neden bırakmıyor? Onun kaybolmasını istemiyoruz."

981
BEŞİKTAŞ / Ekrem borsaya bildirildi!
« : 05 Haziran 2008, 06:18:48 »
Ekrem borsaya bildirildi!

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş, Gaziantepsporlu Ekrem Dağ ve kulübüyle transfer görüşmelerine başlandığını İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na bildirdi.

Borsaya yapılan açıklamada, ''Şirketimiz, Gaziantepspor Spor Kulübü'nde forma giyen Ekrem Dağ'ın transferi konusunda kendisi ve kulübü ile görüşmelere başlamıştır'' denildi.



982
BEŞİKTAŞ / 'Yabancı transferini kapattık..'
« : 05 Haziran 2008, 06:18:37 »
'Yabancı transferini kapattık..'

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, transfer çalışmaları hakkında bilgi verdi! Bir yerli oyuncu daha almayı düşündüklerini söyleyen Sağlam, yabancı oyuncu transferini kapattıklarını ama şartların oluşması halinde yabancı alabileceklerini ifade etti!

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Samsun'a gelen Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'u ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Takımının yeni sezon hazırlıklarını değerlendiren Sağlam, geçtiğimiz sezon tespit ettikleri eksikleri gidermek için çalıştıklarını söyledi.

Önümüzdeki sezon daha iyi bir ekip oluşturmak adına yaptıkları çalışmaların olumlu geçtiğini ifade eden Sağlam, ''Taraftarlarımızın beklentilerine karşılık verebilmek için transferde tespit ettiğimiz oyuncuları kadromuza katmaya çalıştık'' dedi.

Transferler konusunda Kulüp Genel Menajeri Sinan Engin ve Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören'e de teşekkür eden Sağlam, şunları kaydetti:
''Yapılan transferlerin katkı sağlayacağını inanıyorum. 3'ü yabancı, 5 transfer yaptık. Bir yerli oyuncu daha almayı düşünüyoruz. Yabancıyı oyuncu transferini kapattık ama önümüzdeki günlerde yabancı oyuncularımıza kulübün menfaatleri doğrultusunda bir teklif gelirse değerlendirip yerine yabancı oyuncu alabiliriz.''

Sağlam, Fenerbahçe'nin Emre Belözoğlu'nu transferiyle ilgili bir soru üzerine ise bütün takımların kadrolarını güçlendirmeye çalıştığını, bunun da gelecek sezonun daha çetin geçeceğinin göstergesi olduğunu belirterek, ''Hem bizi diğer takımların önüne çıkaracak kadroyu oluşturup, hem de iyi bir hazırlık dönemi geçirerek sezona iyi başlayıp iyi bitirmek istiyoruz'' dedi.

-MİLLİ TAKIM-
Basın mensuplarının Milli Takım hakkındaki görüşlerini de sorduğu Sağlam, şunları söyledi:
''Hazırlık maçları, sistem ve oyuncu yapısıyla ilgili karar verici karşılaşmalar oldu. Bu maçlarda alınan sonuç ve oynanan futbolun şampiyonaya yansıyacağını söyleyemeyiz. Şampiyonanın havası farklı olacak. İlk planda gruptan çıkıp, oynanan maçlarla Türk halkını sokağa dökecek sonuçlar alınacaktır.''

-SAMSUNSPOR-
Samsunspor'daki ekonomik sıkıntıyla ilgili bir başka soru üzerine ise Sağlam, sorunun, kentin ileri gelenlerinin ve ekonomik olarak gücü bulunanların Samsunspor'a yeteri kadar ilgi göstermemesinden kaynaklandığını söyledi.

''Samsunspor köklü bir kulüp. Benim 10 yılım bu takımda geçti. Teknik adamlığımın da ilk yılları burada başladı. Öncelikle Samsunspor'un layık olduğu yerin Süper Lig olduğunu biliyoruz. O yüzden 'Samsunluyum' diyen Samsun'da yaşayan herkesin ama elini taşın altına koyması gerekir'' diyen Sağlam, bunun en kısa sürede gerçekleşeceğine inandığını da sözlerine ekledi.



983
BEŞİKTAŞ / Mehmet Üstünkaya anıldı..
« : 05 Haziran 2008, 06:18:24 »
Mehmet Üstünkaya anıldı..

Beşiktaş Kulübü'nün eski başkanlarından Mehmet Üstünkaya, ölümünün 8. yılında anıldı.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, Mehmet Üstünkaya'nın Aşiyan Mezarlığı'ndaki kabri başında gerçekleştirilen anmaya, Üstünkaya'nın ailesi ile sevenlerinin yanı sıra, Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz'in de katıldığı belirtildi.

Anma töreninde, Mehmet Üstünkaya'nın kabri başında dualar okunduğu bildirildi.

984
BEŞİKTAŞ / Ekrem Dağ Beşiktaş'ta!
« : 05 Haziran 2008, 06:18:11 »
Ekrem Dağ Beşiktaş'ta!

Sivok ve Seric transferlerini bitiren Beşiktaş hız kesmedi! Siyah-beyazlılar Gaziantepsporlu futbolcu Ekrem Dağ ile de anlaşmaya varırken, Beşiktaş Genel Menajeri Sinan Engin, Ekrem ile 3+1 yıllığına anlaştıklarını söyledi!

2008 Avrupa Şampiyonası'nda Avusturya Milli Takımı'nın formasını giyecek Ekrem Hayyam Dağ Beşiktaş'da!

Engin, geçen sezonki kadrolarını büyük oranda koruduklarını ve takviyeler yaparak bu kadroyu güçlendirdiklerini ifade etti.

Transfer çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Engin, 2-3 oyuncu daha transfer edebileceklerini söyledi.

Gaziantepsporlu bir yetkili de, Beşiktaş ile Ekrem Dağ'ın transferi ile ilgili sürdürülen görüşmelerin olumlu sonuçlandığını belirterek, "Daha önce de açıkladığımız gibi transfer para olarak konuşuldu. Ekrem Dağ'ın transferine karşılık Beşiktaş Kulübü'nden para alacağız. Takas teklifine ise baştan beri sıcak bakmıyorduk. Bu transfer her iki tarafa da hayırlı olsun'' diye konuştu.

Beşiktaş Kulübü'nün, bu sezon başarılı bir sezon geçiren ve 2008 Avrupa Şampiyonası'nda Avusturya Milli Takımı'nın formasını giyecek Ekrem Hayyam Dağ'ın transferini gerçekleştirmek için bir süredir girişimde bulunduğunu anımsatan yetkili, şunları kaydetti:
"Baştan beri Beşiktaş Kulübü'ne para karşılığı bu transferin gerçekleşebileceğini söyledik. Yani para bir tarafa Ekrem Dağ bir tarafa oldu. Takas kesinlikle olamaz. Zaten Ekrem Dağ'ın sözleşmesi gelecek yıl sona eriyordu. 4 yıldır bize terini döken futbolcumuzun önünü kapatmamak adına bu transfere onay verdik. Ama Gaziantepspor Kulübü'nün menfaatleri ön planda gelir."