İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - m3t3d1nh0

805
NBA / Dev final başlıyor!
« : 07 Haziran 2008, 08:43:49 »
Dev final başlıyor!

2008 yılının şampiyonu, Boston Celtics ve Los Angeles Lakers takımları arasında oynanacak final serisinin ardından belli olacak. NBA'in kurulduğu 1949'dan beri 10 kez finallerde karşı karşıya gelen Los Angeles Lakers ve Boston Celtic arasındaki mücadele, heyecanla bekleniyor!

LA Lakers ve Boston Celtics arasında 5 Haziran'da Boston TD Banknorth Garden'da başlayacak olan tarihi final serisi tüm dünyada ilgiyle bekleniyor. 2008 yılının En Değerli NBA Oyuncusu seçilen Kobe Bryant ve İspanyol Pau Gasol'ün öncülüğünde, Batı Ligi Şampiyonu Lakers, 15. NBA Şampiyonluğunu ve dolayısıyla lig tarihinde en çok şampiyon olan ikinci takım olma unvanını kazanacağına kesin gözüyle bakıyor. NBA Europe Live için sezona Roma ve Londra'da başlayan Celtics'e ise Kevin Garnett, Ray Allen ve Paul Pierce öncülük edecek. Boston, 16 NBA Şampiyonluğunun gururunu yaşıyor ve NBA'nın en iyisi 66'ya 16 normal sezon rekoruyla Finallerde ev sahibi avantajına sahip. Celtics ise, son iki seriyi (1985 ve 1987) almasından dolayı Lakers'la olan bu efsaneleşmiş mücadelesinde 8-2'lik rekoru elinde tutuyor.

İki takım arasındaki bu müthiş çekişme tüm dünyada olduğu gibi Avrupa'da da basketbol tutkunlarını fazlasıyla heyecanlandırıyor. NBA Elemeleri, 25'i Avrupa'dan olmak üzere, 25 ülke ve bölgeden 50'den fazla Uluslararası oyuncuyla Nisan ayında başlamıştı. Şu anda, geriye Pau Gasol (İspanya), Vladimir Radmanovic (Sırbistan-Karadağ), Ronny Turiaf (Fransa) ve Sasha Vujacic (Slovenya) olmak üzere dört Avrupalı oyuncu kaldı.

35 ülke ve bölgeden rekor bir sayı olan 285 uluslararası basın mensubu, 47 Avrupa ülkesi de dahil olmak üzere 205 ülke ve bölgede, 46 dilde televizyondan yayınlanacak olan 2008 NBA Finalleri için Los Angeles ve Boston'da bir araya gelecek.

NBA Final Programı ise şöyle:
1. Maç 5 Haziran Boston-Los Angeles
2. Maç 8 Haziran Boston-Los Angeles
3. Maç 10 Haziran Los Angeles-Boston
4. Maç 12 Haziran Los Angeles- Boston
5. Maç * 15 Haziran Boston-Los Angeles
6. Maç * 17 Haziran Los Angeles- Boston
7. Maç * 19 Haziran Boston-Los Angeles
(5, 6 ve 7. maçlar gerekli olmaları halinde oynanacaktır.)




806
NBA / Detroit Saunders'ı kovdu!
« : 07 Haziran 2008, 08:43:30 »
Detroit Saunders'ı kovdu!

Detroit Pistons'u peş peşe 3 sezon Doğu Konferansı finallerine taşımayı başaran Flip Saunders'ın görevine son verildi!

(Dış Haberler Servisi)

Bu sezon Doğu Konferansı finalinde yeniden yapılanan Boston Celtics'e elenen ve NBA finalini kaçıran Detroit Pistons, aradan geçen 4 günün sonunda antrenör Flip Saunders'ın işine son verdi.

Detroit Pistons'taki görevine Haziran 2005'de başlayan ve takımın başında olduğu süre zarfı boyunca Pistons'u Doğu Konferansı finallerine taşıyan 53 yaşındaki Saunders'in sözleşmesi 2009 yılında sona eriyordu.

807
NBA / "Neden şampiyon olmayalım?"
« : 07 Haziran 2008, 08:43:19 »
"Neden şampiyon olmayalım?"

NBA takımlarından Orlando Magic'te forma giyen milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, iyi oyunculardan kurulu olan A Milli Takım'ın 2009 yılında Avrupa Basketbol Şampiyona'sında şampiyon olabileceklerini söyledi! Hido, All Star'a seçilememesin düş kırıklığı yarattığını da belirtti!

Hidayet, milli takımda geçen sezon çok iyi bir performans sergilediğini ifade ederek, ''İyi performansımın milli takımın başarısına pek katkı sağlamaması beni üzdü. O yüzden bu yaz geçen seneden çok daha iyi çalışıp, kendimi iyi hazırlayacağım. Milli takıma gelecek arkadaşlarla iyi bir hava yakalayıp, onlarla tecrübelerimi paylaşıp, onların bana vereceği destek ve benim onlara vereceğim destekle iyi bir ortamda istenilen başarılara yavaş yavaş ilerleyeceğiz'' dedi.

2001'de Avrupa ikincisi olan milli takımın yeniden o başarıyı yakalayabilecek kapasiteye sahip olduğunu vurgulayan Hidayet, şöyle devam etti:
''Bizim bir an önce o havaya girmemiz gerekir. Gerek kafa olarak gerek fizik olarak kendimizi o yönde hazırlamalıyız. Biz iyi bir ekibiz, iyi oyunculardan kuruluyuz. 2001'den sonra alınan sonuçlarda çok tartışılacak konu var ama artık bunlar geçmişte kaldı. Önümüzde elde edeceğimiz başarıları konuşmalıyız. Önümüzde 2009 Avrupa Şampiyonası elemeleri var. Geçmişten alacağımız derslerle aynı hataları yapmayıp, iyi başarılar elde edip, tekrar Türk basketbolunu en iyi yere çıkarmak istiyoruz. Elemeleri geçip, Avrupa Şampiyonası'na katılmalıyız. 2009 Avrupa Şampiyonası'nda şampiyonluk neden olmasın, biz o kapasiteye sahibiz. Grup elemelerinde iyi bir hava yakalayıp, Avrupa Şampiyonası'nda da elde edeceğimiz iyi bir başarı Türk basketbolunun bir adım daha ilerlemesini sağlayacak ve Türkiye'de yapılacak 2010 Dünya Şampiyonası'ndaki işimizi kolaylaştıracaktır.''

-''ALL STAR'A SEÇİLEMEMEM DÜŞ KIRIKLIĞI YARATTI''-
NBA'deki 8. sezonunda ''En Çok Gelişme Kaydeden Oyuncu'' seçilen Hidayet Türkoğlu, All Star seçilmeyi beklediğini, beklentisi gerçekleşmeyince düş kırıklığı yaşadığını söyledi.

''All Star'a seçilsem daha mutlu olabilirdim'' diyen Hidayet, ''İyi bir performans sergiliyorsanız öyle ödüllendirilmek istiyorsunuz. Çünkü bireysel olarak oyuncuların en büyük hedefi All Star'a seçilmektir. Büyük otoritelerin, All Star'a seçilmiş oyuncularımızın bile All Star'a seçileceğim şeklinde yorum yapmaları beni ümitlendirmişti. Hepsi beni oraya layık görüyorlardı ama olmadı. Tabii bu konuda bir düş kırıklığı yaşadım'' diye konuştu.

Hidayet, bu olayın kendisini daha da hırslandırdığını vurgulayarak, ''All Star'a seçilememem beni moral ve performans olarak hiç düşürmedi. Hatta daha da kamçıladı. Bunun ardından daha değişik başarılara imza attım. Sezonu iyi bitirdiğim için mutluyum. Çünkü bireysel olarak her geçen gün daha iyi oynamak için hedef koyarım. 'En Çok Gelişme Kaydeden Oyuncu' ödülü aldığım ve bir ilki gerçekleştirdiğim için gururlandım. İnsan her zaman başarılı performansının mükafatlandırılmasını istiyor'' şeklinde konuştu.

NBA'de 8 yılını geride bıraktığını hatırlatan milli basketbolcu, ''Bundan sonraki hedefim All Star olmak, takım olarak şampiyonluğa ulaşıp yüzük almak. NBA'de daha ne kadar oynayacağımı hiç düşünmedim. Oynayabildiğim kadar NBA'de oynamak isterim. NBA'deki kariyerim bittikten sonra Türkiye'ye dönersem, kariyerime başladığı takım olan Efes Pilsen veya tuttuğum takım olan Fenerbahçe Ülker'den birine dönebilirim'' dedi.

-''BU YAZ FAZLA TATİL YAPMAYACAĞIM''-
Hidayet Türkoğlu, sosyal sorumluluk projelerine katılacağını ve milli takımda olacağını belirterek, bu yaz fazla tatil yapmayacağını kaydetti.

Bu yazın kendisi için yoğun geçeceğini anlatan Hidayet, ''Fazla tatil yapmayacağım. Bazı noktalara geldiğiniz zaman tatil ikinci planda kalıyor. 'Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Yaz Spor Okulları' gibi projeler beni çok daha mutlu ediyor. Ayrıca bu yaz 'Sınır Tanımayan Basketbol Avrupa Kampı' programı ve 'Geleceğimizin Çocukları Vakfı'nın projesinde çocuklarla birlikte olacağım. Yapacağım ziyaretlerle onları mutlu edebilirim. Bunlar tatlı yorgunluklar olacak'' diye konuştu.

-''FUTBOL MİLLİ TAKIMI BAŞARILI OLACAKTIR''-
Hidayet Türkoğlu, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'nde mücadele edecek milli takımın da başarılı olacağına inandığını söyledi.

Gruptaki rakiplerin önemli olmadığını kaydeden Hidayet, ''Önemli olan bizim milli takımız nasıl olacak. İnanıyorum ki Fatih hoca kadroyu en iyi şekilde seçerek, Avrupa Şampiyonası'na hazır olacak bir takım kurmuştur. O arkadaşlarımız da çıkıp en iyi mücadeleyi verecektir. İnşallah şansları da yaver gider ve finale kadar çıkarlar. 2002'de Dünya 3.sü olduk, neden 2008 Türk sporu için bir çıkış yılı olmasın'' diyerek sözlerini tamamladı.



808
NBA / Hido efor testinden geçti!
« : 07 Haziran 2008, 08:42:57 »
Hido efor testinden geçti!

NBA takımlarından Orlando Magic'te başarılı bir sezon geçiren milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, efor testinden geçti.

Rumeli Hisarı'ndaki Marmara Üniversitesi Spor Akademisi sahasında bir dizi testten geçen milli basketbolcu Hidayet, spor akademisi öğrencileri biraraya geldi. Hidayet, düz koşu ve ısınma hareketlerinin ardından performans testinden geçti.

809
NBA / ''Amacımız yeni Hidayetler yetiştirmek''
« : 07 Haziran 2008, 08:42:46 »
''Amacımız yeni Hidayetler yetiştirmek''

NBA takımlarından Orlando Magic'te forma giyen milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, İstanbul'da ''Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Yaz Spor Okulları'' adıyla açacağı yaz spor okullarını tanıtırken, "Amacımız, Türkiye'ye yeni yıldızlar yeni Hidayetler yetiştirmek" dedi.

Kadıköy'deki Saint Joseph Lisesi Sosyal Tesisleri'nde antrenörlerle birlikte basın toplantısı düzenleyen Hidayet, proje hakkında bilgi verdi.

Hidayet, yıllardır bu projenin üzerinde düşündüğünü ifade ederek, ''Amacımız, Türkiye'ye yeni yıldızlar yeni Hidayet'ler yetiştirmek, tecrübelerimi gençlerle paylaşmak'' dedi.

Milyonlarca gencin kendisini idol olarak gördüğünü anlatan milli basketbolcu, ''Bu kampı yapmamızın en büyük nedenlerinden biri budur. Küçükken, idol olarak gördüğüm insanlarla aynı ortamda bulunmak, resim çektirmek, onlarla konuşabilmek bile beni mutlu ediyordu. Önümüzde milli takım için 1 ay var. Bu 1 ayda hemen hemen her gün burada bulunmaya çalışacağım. Milli takım başladığında da izin günlerimde burada bulunacağım. İnşallah onların spor hayatına bir katkıda bulunurum, basketbol sevgilerini arttırırım'' diye konuştu.

Basketbol Okulları Başantrenörü Nejat Sayman ise Hidayet'in ismine yakışan bir proje olacağını söyledi.

Basın toplantısına proje danışmanları Cem ve Murat Üner de katılırken, toplantının sonunda Saint Joseph'liler Derneği Başkanı Merter Özay ile Hidayet Türkoğlu, protokol imzaladı.

Hidayet, daha sonra basketbol sahasında çocuklarla fotoğraf çektirip, potaya şut attı. -OKULLAR 3 DÖNEM- ''Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Yaz Spor Okulları'', 16 Haziran-11 Temmuz, 14 Temmuz-8 Ağustos ve 11 Ağustos-5 Eylül tarihlerinde olmak üzere 3 dönemde hizmet verecek. Kadıköy'deki Saint Joseph'liler Derneği Spor Tesisleri'ndeki okullarda 7-9, 10-13 ve 14-17 yaş gruplarındaki öğrenciler, basketbolun yanı sıra futbol, voleybol, yüzme, tenis, resim, Fransızca dersleri görecek. Bu arada, Avrupa yakasında yalnızca ''Hidayet Türkoğlu Basketbol Okulu'' adıyla ''Club Sporium'' içerisinde tüm yaz boyunca hizmet verecek bir çalışma daha başlatılacağı kaydedildi.

810
NBA / ''Bay Haziran'' bırakıyor mu?
« : 07 Haziran 2008, 08:42:30 »
''Bay Haziran'' bırakıyor mu?

San Antonio Spurs'ün tecrübeli power forveti Robert Horry cumartesi günü yaptığı açıklama ile 7 şampiyonluk kazandığı 16 sezonluk NBA kariyerine son verip emekli olmayı gündemine aldığını söyledi.

(Dış Haberler Servisi)

Robert Horry "Şu anda gerçekten havamdayım. Tek söyleyebileceğim kendimi formda hissettiğim. Oynamak istiyorum, yüzde 80'im oynamak istiyor ve bir salona girip insanların basketbol topunu sektirdiğini gördüğümde bu yüzde 100'e yükselecek. O yüzden bekleyip neler olacağını göreceğiz" şeklinde konuştu.

Son şampiyon San Antonio Spurs, Batı Konferansı finallerinde Los Angeles Lakers'a 5 maçta (4-1) boyun eğdi. Cuma sabaha karşı oynanan maçla son bulan serinin Horry'nin oynadığı son play-off serisi olması bekleniyor.

Kritik anlarda isabet bulduğu 3 sayılık atışlar sebebiyle "Big Shot Rob" (Önemli atış Rob) ve Haziran aylarında oynanan play-off final serisi maçlarındaki önemli katkıları sebebiyle "Mr. June" (Bay Haziran) gibi lakapları bulunan Robert Horry Ağustos ayında 38 yaşına girecek.

237 maçla efsanevi pivot Kareem Abdul-Jabbar'ın elinde bulunan "NBA tarihinde en çok play-off maçı oynayan oyuncu" rekorunu 2008 play-off'larında kıran Horry sezonu 244 kariyer play-off maçı ile tamamladı. Tecrübeli oyuncu NBA kariyerinin her sezonunda play-off'larda boy göstererek de ilginç ve kırılması çok güç bir rekoru elinde bulunduruyor.

Horry "Eğer oynamaya devam edersem bir çok oyuncudan daha iyi olacağımı düşünüyorum. Onlar kadar çevik veya hızlı olmayabilirim ama muhtemelen ligin yaklaşık yüzde 98'inden daha zekiyim." şeklinde konuşarak tecrübesini ortaya koydu.

Horry'nin basketbola devam etmesi Spurs'ün sezon öncesinde karşılaşabileceği önemli bir problemi hatırlatacak: Yaş...

San Antonio'nun kadrosu gittikçe yaşlanmakta ve yazın kadroya bir gençlik aşısı yapılması önemli bir olasılık olarak göze çarpıyor.

Robert Horry Houston Rockets ve San Antonio Spurs ile ikişer Los Angeles Lakers ile de 3 şampiyonluk yaşadı ve NBA tarihinin 7 veya daha fazla şampiyonluk yüzüğüne sahip 8 oyuncusundan biri durumunda.

811
NBA / Finalin adı: Celtics-Lakers!
« : 07 Haziran 2008, 08:41:15 »
Finalin adı: Celtics-Lakers!

Boston Celtics 10 sayı geriye düştüğü Detroits Pistons deplasmanında yıldızı Paul Pearce'in etkili oyunuyla 89-81 kazanarak Doğu Konferansı Final Serisi'ni 4-2'yle geçti ve 21 yıllık bir aradan sonra NBA Finali'ne adını yazdıran taraf oldu. NBA'de sezonun finali; Boston Celtics-Los Angeles Lakers!..

(Dış Haberler Servisi)

Yılların hasreti sona erdi ve tüm basketbolseverlerin sonucunu merakla beklediği Boston Celtics-Los Angeles Lakers NBA Finali eşleşmesi 2007/08 Sezonu'nda gerçekleşti.

Doğu Konferansı Finali'nde Detroit Pistons deplasmanına 3-2'yle çıkan Boston Celtics 10 sayı geriye düştüğü maçta süper yıldızı Paul Pearce'in etkili oyunuyla 89-81 kazanarak Los Angeles Lakers'ın NBA Finali'ndeki rakibi oldu.

21 yıllık aranın ardından NBA Finali'ne ulaşan Boston Celtics'te Doğu Konferansı Finali'ni 4-2'yle noktalayan Detroit Pistons deplasmanında Paul Pearce 27, Ray Allen 17, Kevin Garnett ise 16 sayıyla oynarken, Pistons'da Chauncey Billups'ın 29, Richard Hamilton'unsa 21 sayılık performansları mağlubiyeti engellemeye yetmedi.

Perşembe gecesi başlayacak NBA Final Serisi'nde Boston Celtics ve Los Angeles Lakers en son 1987'de karşılaşmışlar ve Lakers rakibinin 17. şampiyonluğunu ilan etmesine engel olmuştu.

Detroit Pistons bu sezon da Doğu Konferansı Finali'ni 4-2 kaybederek son üç sezonda da konferans finalinin altıncı maçını kaybetmiş oldu.

812
NBA / Lakers final biletini kaptı!
« : 07 Haziran 2008, 08:41:00 »
Lakers final biletini kaptı!

NBA sezonun en büyüğünü belirleyecek olan final serisinin ilk biletini alan Los Angeles Lakers oldu! Lakers'ın San Antonio Spurs karşısında son çeyrekte 17 sayı geriden geldiği karşılaşmada yıldızlaşan Kobe Bryant, takımını finale taşıdı!

NBA Batı Konferansı final serisi 5. maçında karşılaştığı son şampiyon San Antonio Spurs'ü yıldız basketbolcusu Kobe Bryant'ın etkili oyunuyla 100-92 yenen Los Angeles Lakers, NBA finalini yükselen ilk takım oldu.

Spurs karşısında seride durumu 4-1'e getiren Lakers Batı Konferansı Şampiyonu olurken, NBA finalinde karşılaşacağı rakibini beklemeye başladı. LA Lakers'ta Kobe Bryant ürettiği 39 sayıyla yine maça damgasını vuran isimdi. Kobe Bryant ürettiği sayıların 17'sini son çeyrekte kaydederken Lakers'ın San Antonio karşısında 17 sayı geriden gelip maçı almasında da büyük pay sahibi oldu. Lakers, bu galibiyetle Play-off serisinde oynadığı 15. maçında 12. galibiyetini elde etti. Lakers Staples Center'da ise 8'de 8 yaptı.

LA Lakers'ta Lamar Odom 13 sayı, 8 ribauntluk başarımıyla dikkat çekerken, Pau Gasol attığı 12 sayının yanı sıra 19 ribaunt toplayarak bu alanda play-off kariyer rekorunu kırdı. Gasıl karşılaşma boyunca 5 kez de asist yaptı.

Geceyi mağlubiyetle kapatan ve hem konferans şampiyonluğundan hem de NBA finalinden olan San Antonio Spurs'te ise Tony Parker 23 sayı üreterek takımının en skorer ismi oldu.

Tim Duncan'ın 19 sayı, 15 ribaunt ve 10 asisitlik göz kamaştıran başarımı ise takımına galibiyet getirmeye yetmedi. Michael Finley 13 sayıyla karşılaşmayı tamamlarken, Brent Barry ve Kurt Thomas ise 11'er sayıyla Lakers adına mücadele ettiler.

Los Angeles Lakers 1961 yılında Minneapois'ten Los Angeles'a taşındığından beri 23. kez NBA finallerinde mücadele edecek. Lakers toplamda ise 29 kez finallerde boy göstermişti.

Los Angeles ekibi bu finallerde 14 kez mutlu sona ulaşmıştı.

Los Angeles Lakers'ın NBA finalindeki rakibi ise Boston Celtics - Detroit Pistons serisinin galibi olacak. Doğu Konferansı final serisi Boston Detroit karşısında 3-2 önde bulunuyor.

Los Angeles Lakers, finaldeki muhtemel rakiplerinden Boston Celtics'le daha önce NBA finallerinde toplam 10 kez karşılaştı. Bu eşleşmelerin 8'inden Boston galip ayrılırken, Lakers ise yalnızca iki kez mutlu sona ulaştı. Lakers, muhtemel rakiplerinden Detroit Pistons'la ise 3 kez final serilerinde kozlarını paylaştı. Bunların sonuncusu 2004 yılındaydı ve bu seride Detroit Pistons zafere ulaşmıştı.



813
NBA / Scott ve Popovich uzattı!
« : 07 Haziran 2008, 08:40:47 »
Scott ve Popovich uzattı!

San Antonio Spurs'un deneyimli antrenörü Gregg Popovich takımıyla olan sözleşmesini 2011-12 sezonunun sonuna kadar uzatan sözleşmeye imza atarken NBA'de "Yılın Koçu" seçilen New Orleans Hornets koçu Byron Scott'ın da takımıyla prensipte 2 senelik anlaştığı bildirildi.

(Dış Haberler Servisi)

NBA'de son şampiyon San Antonio Spurs'ün antrenörü Gregg Popovich, sözleşmesini takımının Los Angeles'a kaybettiği Batı Konferansı final serisi 4. maçı öncesinde 2011-12 sezonuna kadar uzattı.

Takımını ve yıldızı Tim Duncan'ı 1999, 2003, 2005 ve 2007'de 4 NBA şampiyonluğuna taşıyan Popovich, geçen sezon LeBron James'li Cleveland ile oynadığı NBA Finali'nde takımına 4-0'lık bir zafer yaşatarak şampiyonluk yüzüğüne sahip olmuştu.

Geçtiğimiz sonbahar Spurs'le olan sözleşmesini 2 sezon daha uzatan Duncan'ın da en az 2011-12 sezonunun sonuna kadar Spurs'te kalacağı düşünülürse ikilinin beraberliği bir süre daha bozulmayacak.

Ancak San Antonio'nun bu seneki şampiyonluk umutları bir hayli tehdit altında. Teksas ekibi Batı Konferansı finalinde karşılaştığı Los Angeles Lakers'a karşı 3-1 geride bulunuyor ve cuma sabaha karşı Los Angeles'ta oynayacakları 5. maçta elenme tehlikesi ile karşı karşıya kalacaklar.

1996 yılında takımının başına gelen Popovich, San Antonio ile birlikte normal sezonlarda oynadığı maçlarda 632-302 (0.677) galibiyet istatistiği yakalamıştı.

BYRON SCOTT DA ANLAŞMA SAĞLADI
NBA'de "Yılın Koçu" seçilen New Orleans Hrnets koçu Byron Scott da çarşamba günü takımıyla sözleşmesini 2 sezon daha uzatma konusunda prensip anlaşmasına vardı.

Takım tarafından yayınlanan bir bildiride Scott "Hornets'ın başında New Orleans'ta kalmak için yeni sözleşmeye imza atmaktan ötürü çok mutluyum." dedi. Scott "Biz takım olarak New Orleans halkının bir parçasıyız ve burada gerçekten önemli işler yapabilecek şekilde gelişiyoruz. Burdan başka bulunmak istediğim bir yer yok" şeklinde konuştu.

2003-04 sezonunda takımının başına gelen Scott Hornets'ın son 3 sezondaki 3. koçuydu.

İlk sezonunda yaşlanmakta olan bir kadroyla çalışan ve 18-64 galibiyet-mağlubiyet istatistiği tutturan Scott, bir sonraki sezon Chris Paul'un draft edilmesiyle birlikte Katrina Kasırgası yüzünden takımının Oklahoma City'ye taşınmasına rağmen galibiyet sayısını 20 arttırdı.

2006-07'de Oklahoma City'de oynamaya devam eden Hornets, play-off'ları ufak bir farkla kaçırmasına rağmen bu sezon New Orleans'a temelli geri döndü ve takım rekoru olan 56 galibiyetle Güney Batı Grubu'nu lider bitirerek play-off'lara katıldı.

Play-off'ların ilk turunda Dallas'ı yenen New Orleans Hornets, San Antonio Spurs'e 7 maçta 4-3 kaybederek eleneince Baı Konferansı finallerinde oynama şansını kaybetti.



814
NBA / Celtics'den finale dev adım!
« : 07 Haziran 2008, 08:40:35 »
Celtics'den finale dev adım!

ABD Profesyonel Basketbol Ligi NBA play-off konferans final serisi karşılaşmalarına devam edildi. Doğu Konferansı'nda Boston Celtics'in sahasında Detroit Pistons'ı 106-102 yenerek, seride 3-2 öne geçtiği maçta, Kevin Garnett 33 sayı, 7 ribaunt ve 2 asistle galibiyetin mimarı oldu.

Garnett'i 29 sayı, 3 ribaunt ve 2 asistle Ray Allen takip ederken, Kendrick Perkins de 18 sayı ve 16 ribauntla takımına katkı sağladı.

Pistons'da ise Chauncey Billups'un 26 sayı, 6 asist ve 5 ribaundu galibiyete yetmezken, Richard Hamilton'ın 25 sayısı da yenilginin önüne geçemedi.

Konferans final serisi beşinci maçlarına, sabaha karşı Batı'da Los Angeles Lakers-San Antonio Spurs karşılaşması ile devam edilecek. Seride 3-1 üstünlüğü bulunan Lakers San Antonio Spurs'ü yendiği takdirde adını NBA Finali'ne yazdıran ilk takım olacak ve Boston Celtics Detroit Pistons eşleşmesinin galibini bekleyecek.



815
NBA / Lakers finale göz kırptı!
« : 07 Haziran 2008, 08:40:23 »
Lakers finale göz kırptı!

NBA'de Batı Konferansı final serisi 4. maçında deplasmanda son şampiyon San Antonio Spurs'e konuk olan Los Angeles Lakers, seriyi 3-1'e getirmeyi başarırken, NBA finaline de bir adım daha yaklaştı: 93-91!

Batı Konferansı'nda Los Angeles Lakers'ın sahasında San Antonio Spurs'ü 93-91 yenerek, seride 3-1 öne geçtiği maçta, Kobe Bryant 28 sayı, 10 ribaunt ve 1 asistle galibiyetin mimarı oldu.

Bryant'ı 16 sayı, 9 ribaunt ve 3 asistle Lamar Odom takip ederken, Vladimir Radmanovic de 11 sayıyla takımına katkı sağladı.

Spurs'de ise 29 sayı, 17 ribaunt ve 3 asistle maçın en skoreri olan Tim Duncan'ın performansı galibiyete yetmezken, Tony Parker ve Brent Barry'nin 23'er sayısı da yenilginin önüne geçemedi.

Konferans final serisi beşinci maçları, sabaha karşı Doğu'da Boston Celtics-Detroit Pistons karşılaşması ile başlayacak.



816
NBA / Doğu'da heyecan kasırgası!
« : 07 Haziran 2008, 08:40:13 »
Doğu'da heyecan kasırgası!

NBA play-off konferans final serileri devam ederken, Doğu Konferansı'nda heyecanın dozu giderek artıyor! Detroit Pistons geride olduğu seride, Boston Celtics'i devirerek eşitliği yakaladı. 5 oyuncunun çift haneli sayılara ulaştığı Pistons'da Antonio McDyess double double yaparak yıldızlaştı..

Doğu Konferansı'nda Detroit Pistons'ın sahasında Boston Celtics'i 94-75 yenerek, seriyi 2-2 eşitlediği maçta, Antonio McDyess 21 sayı, 16 ribaunt ve 1 asistle galibiyetin mimarı oldu.

5 oyuncunun çift haneli sayılara ulaştığı Pistons'da, McDyess'i 20 sayı, 7 asist ve 2 ribauntla Richard Hamilton takip ederken, Rasheed Wallace ve Jason Maxiell 14'er sayıyla takımlarına katkı sağladılar.

Celtics'de ise Kevin Garnett ve Paul Pierce'ın 16'şar sayısı galibiyete yetmezken, Ray Allen ve James Posey'in 11'er sayılık çabası da yenilginin önüne geçemedi.

Konferans final serisi dördüncü maçları, sabaha karşı Batı'da San Antonio Spurs-Los Angeles Lakers karşılaşması ile tamamlanacak.